تبیان، دستیار زندگی

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی عنوان کرد:

تبیین نسبت میان پاداش بهشتیان و جزای جهنمی‌ها با اعمال آنان

مفسر قرآن کریم با بیان اینکه پاداش بهشتیان به اذن الهی بدون حساب و کتاب است، تاکید کرد: قرآن در مورد جهنمی‌ها نیز فرمود که به میزان گناهشان، عذاب خواهند شد،
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تبیین نسبت میان پاداش بهشتیان و جزای جهنمی‌ها با اعمال آنان
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه پاداش بهشتیان به اذن الهی بدون حساب و کتاب است، تاکید کرد: قرآن در مورد جهنمی‌ها نیز فرمود که به میزان گناهشان، عذاب خواهند شد، ولی این دلیل بر اینکه ممکن است کمتر عذاب ببینند هم نیست.
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی ۲۰ آذرماه در جلسه تفسیر در مسجد اعظم گفت: خوف دارای درجاتی است که هم مقربان دارای این صفت هستند و هم اصحاب یمین، بنابراین ظاهر آیات از آیه ۴۶ به بعد الرحمان با هم تنافی ندارد، بنابراین اصحاب یمین مشمول جنتان و مقربین مشمول ذواتا افنان و ... هستند.
وی با بیان اینکه اختلاف در آفرینش بسیار خوب است ولی این اختلاف به معنای فوت شدن چیزی و ایجاد خلا در آفرینش نیست، افزود: اختلاف، رحمت است و همین اختلاف در شب و روز و فصول و ... سبب پیدایش میوه‌ها و ... می‌شود.
آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: اینکه قرآن تعبیر دو جنت را برای مومنان به کار برده است به معنای دو جنت نیست بلکه مراد بیش از یک جنت است و می‌تواند بیش از دو جنت نیز باشد که نمونه‌های دیگری نیز در آیات دیگر داریم.
این مفسر قرآن اظهار کرد: اصل کلی قرآن این است که هر کسی ذره‌ای کار خوب کند نتیجه آن را خواهد دید ولی در برخی موارد سخن از عشر امثال و سبع سنابل و ... است؛ یعنی درست است که این تعابیر به کار رفته ولی منظور این نیست که اگر کسی مالی انفاق کرد هفت مرتبه و ۷۰۰ برابر بیشتر می بیند بلکه خدا واسع و علیم است و به هر کسی بخواهد بی مقدار می بخشد که به حساب در نمی‌آید.
این مرجع تقلید عنوان کرد: مقربان در حال احتضار مورد احترام فرشتگان هستند و قبل از اینکه وارد قبر شوند با سلام و درود فرشتگان وارد جایگاه خود می‌شوند که در روایات داریم موقف ۵۰ هزار سال قیامت برای مومن، به اندازه یک نماز است البته برای جهنمی‌ها، به اندازه گناه، کیفر می‌بینند البته ممکن است کمتر از آن هم باشد.
وی افزود: اینکه قرآن فرمود جزاء وفاقا نه اینکه نمی‌تواند کمتر از جرم آنان باشد ولی حتما بیشتر از جرم آنان کیفر نخواهند دید.
این مفسر با اشاره به تعبیر مقعد صدق بیان کرد: کسی که نیمه شب ذلیلانه عبادت می‌کند به او در قیامت اجازه نشستن نزد ملیک مقتدر را می‌دهند
منبع: خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)