به نام حضرت دوست که هر چه داریم از اوست
سلام به همه دوستان عزیز و گرامی .
این مطلبی که به نقل از دکتر جغتایی بیان کردید مشابه این رو علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در شرح آیه ده تا دوازده سوره نساء می گیه .
اونجایی که قرآن می گه که ارثی که به مرد می رسه دو برابر ارث زن هستش . اونجا جناب علامه بر اساس این آیه و مطلب دیگری که احمتال زیاد باز هم آیه قرآن است و آن اینکه مخارج زنان و مایحتاج آنان بر دوش شوهر آنان است ، با استفاده از این دوجمله نتیجه گیری می کنه که خداوند مرد را برای مالکیت اصل مال و تولید و افزایش آن و سود بردن از آن دارای دو برابر توانایی زند می داند . اما در مقابل زنان در موقع خرج کردن باید دو برابر مردان خرج کنند . چون که احساسات و عواطف بیشتری دارند . و لذا بهتر خرج می کنند .
اما ایشان در توضیح این امر می گه تفاوت این در این است که زنان از احساسات و عواطف بیشتری برخوردار هستند و مردان از عقل . اما به نظر من ایشان می خواستند بگویند که مردان از قدرت و نیروی بدنی بیشتری برخوردار هستند . چون اصل کار کردن بیشتر با قدرت بدنی سر و کار دارد . و زنان از قوه احساسات و عاطفه بیشتر . اما می شه گفت هر دو دارای نوعی عقل و تفکر خاص خودشان هستند .مردان نیروی تفکر متاسب با قدرت بدنی و خانمها نیروی تفکر متناسب با احساساتشون را دارا هستند .
اما چون در زنان احساسات به همان میزان قوه تفکر و تعقل است پس گاهی قوه احساسات شان بر قوه تفکر شان برتری می یابد و گاهی قوه تفکر بر قوه احساسات آنها برتری می یابد . و لذا در قضاوت کردن ممکن است دچار اشتباه شوند .
اما مردان که از این قوه کمتر بر خوردار هستند و استعداد و توانایی آنها در قدرت بدنی است که چندان با عقل منافات ندارد و گویی دو چیز جدای از هم هستند پس در قضاوت کردن کردن کمتر اشتباه می کنند .
البته باید توجه داشت که مردان هم دارای احساسات هستند و گاهی احساسات بر آنها غلبه پیدا می کند . اما این امر همیشگی نیست . بلکه به طور میانگین عقل آنها بر احساسات غلبه دارد .
اما در خانمها میزان احساسات و نیروی تفکر و تصمیم گیری آنها تقریبا مساوی است . دقیقا به همین دلیل بهتر خرج می کنند . چون در تصمیم گیری برای خرید و خرج کردن همراه با تفکر احساسات هم تقریبا به همان نسبت دخالت دارد.
همیشه شاد پیروز باشید .