کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سخنگو ندارم و هیچ هزینه ای هم برای تبلیغات نمیکنم، گفت: اگر دولت یارانه تبلیغ بدهد یا ندهد، من یک ریال نمیگیرم، زیرا معتقدم این پول حق فقراست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدمحمد غرضی کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری با حضور در خبرگزاری تسنیم به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.
غرضی در ابتدای سخنان خود با اشاره به آیهای از سوره طاها گفت: حضرت موسی وقتی که ماموریت پیدا کرد، به خدا گفت که من تنها نمیتوانم بروم و برادرم را با من بفرست. این آیه به وی نازل شد که تو با توانایی خودت وارد شو و هر آنچه دشمن ساخته است، از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: این صنایع دشمن بازیهای بازیگران است و بازیگر موفق نمیشود. اگر انقلاب اسلامی رخ نداده بود هرگز معنی این آیه را نمیفهمیدم.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: هم اکنون نیز موقعیت به این صورت است که بازیگران و سیاستمداران در سطح بینالمللی سر ما بازی در میآورند و از هر ابزاری برای تحقیر ملت و به زیر کشاندن قدرت سیاسی استفاده میکنند و به هر کاری دست میزنند، اما قدرت انقلاب و ملت ایران میتواند این بازیها را از بین ببرد و جلو آنها بایستد.
غرضی با بیان اینکه من 60 سال است که در زمینههای مختلف فعال هستم، گفت: احساس کردم که عدهای میگویند ما مذاکره انجام دهیم. من با این مفاهیم مخالف هستم و آمدهام تا حرفهایی در این خصوص بزنم، چرا که این اظهارات به ضرر ملت است. ما جزو افرادی هستیم که آمدهایم تا امتحان پس بدهیم.
وی در پاسخ به پرسشی در این خصوص که منظور شما در بحث مخالفت مذاکرات چیست، گفت: منظور من مذاکره با آمریکا بود.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات خود در مورد استفاده از تجربیات دولتهای گذشته برای دولت ضد تورم، از تجارب مثبت کدام دولتها استفاده خواهید کرد، اظهار داشت: انقلاب که به پیروزی رسید، سازندگی آغاز شد و با سرعت ادامه یافت. سازندگی فقط در دوره دولت سازندگی نیست و از روز بعد از انقلاب این کاغذ را از امام خمینی (ره) گرفتند و جهاد سازندگی ایجاد کردند و دولتها را به دنبال خود کشاندند و کلمه سازندگی را مقدس کردند.
غرضی ادامه داد: ما در گذشته 5/7 میلیون واحد مسکونی داشتیم، ولی هماکنون 21 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. ظرف 30 سال تعداد واحدهای مسکونی 4 برابر شد. تعداد دانشجویان ما در گذشته 170 هزار دانشجو بود، ولی هماکنون به 4 تا 5 میلیون رسیده است. همچنین تولید سیمان در گذشته 7 میلیون بوده است، اما هماکنون 70 میلیون سیمان تولید میکنیم که این آثار مثبت دولتهای گذشته و انقلاب بوده است.
وی با اشاره به غفلت از توسعه همراه با تورم گفت: توسعه همراه تورم به ضد آن تبدیل میشود. وقتی تورم را در جامعه توسعه دادیم، به جای نزج گرفتن قدرت سیاسی، این قدرت افول مییابد. لذا من آمدهام که این غفلت را به راه ابتدایی خود بازگردانم و من میگویم توسعه بدون تورم و توسعه در راه توسعه پایدار.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش تسنیم مبنی بر اینکه با توجه با اظهارات شما در این خصوص که تهران را به 6 استان تقسیم خواهد کرد، آیا قانون چنین اختیاری را به شما میدهد، گفت: من الان 60 سال در اداره کشور شاگردی میکنم و کشور را میشناسم.
غرضی ادامه داد: استانی که بیش از 1/5 تا 2 میلیون جمعیت داشته باشد، اداره نمیشود و ما استانداردی را در قانون در این زمینه تعریف کردهایم. تهران واحد 10 میلیونی است و بزگترین مشکل آن این است که مردم در امر خود شرکت نمیکنند.
وی افزود: جمهوریتی که در روی کاغذ باشد و در بستر عمل نباشد، عنوان آن وجود دارد، ولی خاصیت آن نیست. جمهوریت ایجاب میکند که مردم مسئولان خود را بشناسند و در اداره کشور و استان سهیم کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه کشورها را به جغرافیا نمیشناسند، بلکه با شهرهای کلان میشناسند، گفت: در خاورمیانه یک شهر کلان بیشتر تعریف نشده است و آن شهر استانبول است و این شهر سالی 160 میلیارد دلار صادرات دارد و این شهر پایدار است، ولی تهران فقط قائده دارد و پایدار نمیماند.
غرضی در ادامه گفت: به لحاظ قانونی تقسیم استانها به این گونه است که وزیر کشور تقسیم استان را به دولت میدهد و دولت نیز آن را تصویب کرده و به مجلس میدهد. مجلس که تصویب کرد، تائید میشود. لذا ما پیشنهاد خود را به مجلس میبریم و غیرقانونی عمل نمیکنیم. من استدلالهای خوبی دارم تا مجلس قانع شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت اردبیل به لحاظ استعدادی بالا است، گفت:اگر میخواهید اشتغال جوانان استان تهران را اشتغال فنی، حرفهای و صنعتی کنید، باید IT و IP و نسل دوم، سوم و چهارم سیستم دیجیتال را وارد شهر کنیم و از جوانان بخواهیم که به جای کار فیزیکی، کار نرمافزاری کنند.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برای اینکه این کار انجام شود، باید استانها تقسیم شود و من مسئولیت اجرایی استانها را بر عهده استانداری میگذارم که رای مردم را دارد.
غرضی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه در نظرسنجیها اعلام شده شما در رده آخر قرار دارید، آیا این نظرسنجیها را در ماندن خود لحاظ میکند، گفت: من تا آخر میمانم و افتخار میکنم که اگر مردم من را به عنوان نفر آخر انتخاب کنند. یک رای هم برای من ارزشمند است.
وی در خصوص شایعاتی مبنی بر کنارهگیری به نفع دیگران تاکید کرد: من روزی که برای ثبتنام به شورای نگهبان رفتم، خبرنگاران از من پرسیدند و گفتم که کسانی که آمدهاند چون روشهای گذشته تورمی را دنبال میکنند و نمیگویند که ما با تورم مبارزه میکنیم و حداکثر میگویند که تورم یک رقمی را عمل میکنیم، نفعی در دولتهای تورمی نمیبینم تا به نفع کسی کنار بروم.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه اگر هاشمیرفسنجانی روی گزینه خاصی نظر داشته باشد، آیا کنار خواهید رفت، تصریح کرد: خبرنگاران از من پرسیدهاند که شما اقای هاشمی را از چه زمانی میشناسید و من گفتم که در 19 خرداد سال 42 به مدت 3 روز آیتالله طالقانی از زندان آزاد شدو ما در مسجد هدایت بودیم که آقای هاشمی منبر خوبی در این مسجد رفت.
غرضی ادامه داد: تا سال 76 وفادار بودیم، ولی از آن به بعد با هاشمی ارتباطی ندارم.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا تا به حال در خصوص اینکه به نفع کسی کنار بروید، گفتوگویی شده است، تاکید کرد: خیر؛ من هرگز وارد این مقولهها نمیشوم.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در خصوص وضعیت ورزش در کشور گفت: در بخش ورزش، مشکل اصلی این است که ورزش استطاعت سیاسی دارد، یعنی ورزشکار از کسی حمایت میکند و رای میآورد.
غرضی ادامه داد: در گذشته دولتها و ورزشکاران به صورت گروهی با هم تعامل میکردند، یعنی گروهی از ورزشکاران با دولتی تعامل میکردند و گروه دیگر عقب میافتادندو آنها سعی میکردند با دولت بعدی تعامل کنند.
وی در ادامه افزود: ورزش نتوانسته است رابطه اجتماعی خود را با مردم تعریف کند، بلکه به صورت بخشی تعریف کرده است و همچنین نتوانسته است به عنوان واحد عظیم اجتماعی با دولتها به صورت مستقیم ارتباط برقرار کند لذا ورزش به محل گروههای مختلفی که دارای ارتباط اجتماعی هستند تبدیل شده است و اینها در امر به دست آوردن اقتدار با هم رقابت میکنند و قدرت سیاسی از آنها استفاده میکند.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: معاونت تربیت بدنی یا وزیر ورزش افرادی بودند که به قدرت سیاسی نزدیک بودند و این امر هم در سینما، ورزش و مطبوعات وجود دارد، یعنی گروههای متفرقی هستند و سرنوشت آنها اینگونه است که مغفول قدرتهای سیاسی میشود.
غرضی خاطرنشان کرد: باید از توان ورزش استفاده کرد، چرا که در توان ورزش معارضین زیادند و اگر دولت بخواهد مستقیم دخالت کند، با معارضین رودرو میشود و گرفتار میشود. لذا اگر ورزش بتواند مقررات خود را بنویسد و به صورت قانون در بیاورد، میتوان ورودی و خروجی آن را کنترل کرد و تا نتوان ورودی و خروجی را کنترل کرد پولها را نمیتوان کنترل کرد.
وی گفت: در جاهای دیگر نیز منشا پول ها معلوم نیست. باید بتوان زمانی دولتی مقتدری بوجود آورد و کنترل ورودی و خروجی را در دولت بدست آورد، مانند کشور آمریکا که هماکنون میخواهد 30 دلار برای زلزلهزدگان بفرستد، ولی تا رئیسجمهور اجازه ندهد این کار امکان پذیر نیست، اما در اینجا یک دفعه 50 میلیون جابجا میشود.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری یادآور شد: اساس کار این است که گروه اجتماعی که به این مشاغل یعنی خبرنگاری، سینماگری و ورزشکاری مربوط هستند، بتوانند تعهدات خود را نسبت به شخصیتهای خود حفظ کنند، یعنی سینماگر باید بتواند مخاطب خود را حفظ کند و از طرف دیگر با قدرت سیاسی تعامل داشته باشد.
غرضی خاطرنشان کرد: اگر در جریان اداره حکومت بتوان تجمیع استعدادها را قانونمند کرد، به طوریکه هم استعدادها و هم قدرت سیاسی بپذیرد، مشکل حل میشود. ولی یک دهه طول میکشد تا این تعامل شکل بگیرد به طور مثال در اروپا و آمریکا تعامل منطقی وجود دارد، ولی در ترکیه، چین و مکزیک نیست و در برزیل این تعامل بهتر است، اما در آفریقا اصلا تعامل وجود ندارد.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری در خصوص سیاستهای تغییر آموزش و پرورش که از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان شده است و برنامههای دولت وی در این زمینه گفت: ای کاش سیاستهای موجود در آموزش و پرورش مصرفگرایانه بود، در حالی که می توان در برخی موارد آنها را غیرمفید دانست. در همه دنیا آموزش و پرروش به این شکل است که با برنامههای خود شرایط را طوری فراهم میکند که جوان 18 ساله پس از خارج شدن از مدرسه و اتمام درسش میتواند با مهارت وارد میدان کار شود.
وی افزود: آموزش و پرورش ایران توسط رضاخان به مسائلی چون محفوظات، مدرکگرایی و آگاهیهای نامتناسب با نیاز جامعه تبدیل شد و این در حالی است که میشود از همان زمان طوری برنامهریزی کرد که به عنوان مثال در شهری مانند سیستان بلوچستان که نزدیک به 3 هزار معدن وجود دارد، جوانان را در مدارس طوری تعلیم داد که پس از فارغالتحصیلی اطلاعات لازم برای حرفه معدن را داشته باشند و بتوان از آنها استفاده کرد.
غرضی با بیان اینکه در حال حاضر با وجود سیستم موجود، دانشآموزان پس از فارغالتحصیلی اطلاعاتشان چندان با نیازهای کشور سازگار نیست، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم محفوظات را به مهارت تبدیل کنیم، دانشآموزان در کنار معلمان خود ، روش جدیدی را میآموزند که برای کشور بسیار مفید خواهد بود.
این کاندیدای ریاست جمهوری در همین زمینه تاکید کرد: به عنوان کشوری مانند سنگاپور که در آن تجارت و پول ذیل تخصصهای پیشرفته تعریف میشود، به گونهای سیاستگذاری شده است که فارغالتحصیلان قبل از فارغالتحصیلی استعدادهایشان به خوبی شناسایی شده و در همان زمینه مشغول به کار میشوند.
غرضی تاکید کرد: بنده 12 سال وزیر پست و تلگراف کشور بودم. در آن ایام دانشگاه علامه طباطبایی که یکی از دانشگاههای معروف است و در سال حدود 100 دانشجو از آن فارغالتحصیل میشوند حتی یک نفرشان هم طی این سالها برای همکاری با این وزارتخانه به آنجا نیامدند.
وی یادآور شد: معتقدم روشهای موجود در دانشگاهها به گونهای نیست که نیازهای کشور را تامین کند و بیشتر نیازهای کشورهای بیگانه را تامین میکند.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه برنامههای دولتش برای استفاده از مقولههای فرهنگی مانند سینما و ادبیات ایران برای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا چیست، پاسخ داد: وقتی حوزههایی مانند سینما و ادبیات مشمول یارانه میشوند، تمام استعدادهایشان به سمت دولت متوجه میشود و همین باعث میشود در چارچوب دولت حرکت کنند.
وی افزود: وزیر ارشاد دولت وقت در نشستی عنوان کرد که 20 میلیون تومان یارانه به انتشارات و کتابفروشیها تحویل داده است و به نظر من دادن چنین یارانهای به این بخشها باعث میشود سینما در همین مسیری که هست حرکت کند.
این نامزد انتخابات با بیان اینکه سینما و ادبیات ما در بستر اجتماعی توانایی ماندگاری ندارند،با اشاره به مثالی تاکید کرد: جلال آلاحمد می"گوید من کتاب غربزدگی را چاپ کردم، اما کسی آن را نخرید، اوایل سال 42 دیدم که کتاب غربزدگی روی میز امام است و ایشان 10 هزار تومان بابت این کتاب به من پول داد و من توانست با آن یک خانه بخرم.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: فصول جدیدی که در کشور و در جامعه در این زمینه ایجاد شده است، نتوانسته در مسیر درستی حرکت کند.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: از مشروطه به بعد این حرکت از سوی دولتها وجود داشت، به شکلی که در آن زمان کیهان و اطلاعات دوران رضاخان و محمدرضاشاه با یارانه و حمایت دولت سر پا میایستادند و البته مطبوعات ایران در سال 57، 58 و 59 به یمن انقلاب جانی تازه گرفتند و در حال حاضر هم اگر دولت به مطبوعات یارانه ندهد، زنده نمیمانند.
غرضی با اشاره به سیاستهای دولت اصلاحات در این زمینه اظهار داشت: معین اعتقاد داشت این مسئله با برداشتن سانسور درست میشود، اما در دهه 10 تا 20 که سانسور هم نبود و ما نیز آن دوره را دیدهایم، این مساله برطرف نشد.
وی ادامه داد: اگر قرار شود دولت هر دفعه از دیدگاهی در این زمینه جانبداری کند و این بحث را مطرح کند، هر روز شاهد دعواهای حیدری - نعمتی برای مقوله مطبوعات، کتاب و فیلم خواهیم بود.
این کاندیدای ریاستجمهوری افزود: اگر کاری در بستر اجتماعی برای مردم جا نیفتد، ماندگار نمیشود. اصلاحطلبان نیز وقتی در دولت بودند، با معذوریتهای بیشتری در این مقوله روبرو شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: باید در این زمینه حرفهای ناحقی که وجود دارد را اصلاح کرد والا به عنوان حکومت نمیتوانیم در این زمینه تا نبودن بستر اجتماعی لازم حرکت کنیم با این روند دولت را در مقابل جامعه قرار میدهیم.
غرضی با بیان اینکه نسل ما سه کار عمده انجام داد، گفت: انقلاب همان جنگ و سازندگی توسط نسل ما انجام شده است و میتوان از یک نسل بیشتر از این انتظار داشت.
وی گفت: اگر میخواهید با ایراد گرفتن از حاکمیت به حاکمیت برسید، بعد از اینکه به حاکمیت رسیدید، با مشکلاتی در این زمینه روبرو میشود و با وجود گروههای اجتماعی قوی میتوانید در این زمینه موفق شوید.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حوزه وزارت ورزش و برنامههایش در این زمینه گفت: ورزش یک واحد اجتماعی است و گروه وسیعی از جامعه با آن زندگی میکنند. معتقدم اگر افراد سیاسی بخواهند ورزش را اداره کنند، هم خودشان را نابود میکنند و هم ورزش را نابود خواهند کرد.
غرضی در پاسخ به سوال دیگری در باره خصوصیسازی ورزش و دو تیم فوتبال معروف گفت: اگر قرار باشد خصوصیسازی شود، ولی دوباره از دولت سوبسید بگیرند، به نظر بنده درکنار مشکلات دیگر از نظر شرعی نیز دارای مشکل است.
وی با اشاره به خاطرهای در این زمینه گفت: خدا مهندس سحابی را رحمت کند. آن زمان که عضو شورای شهر بود، بحث خصوصیسازی مطرح شد و او گفت: به جای خصوصیسازی باید نام اختصاصیسازی را برای این نحو از خصوصی سازی به کار گرفت.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سوالی خبرنگاری که پرسید آیا شما تا این لحظه برای تبلیغات انتخابات هزینه کردهاید یا خیر گفت: من همواره گفتهام که برای انتخابات ریاست جمهوری ستاد و پول ندارم و هزینه نمیکنم. من یک بازنشسته هستم و فقط فعالیت اجتماعی انجام میدهم.
وی ادامه داد: من سخنگو ندارم و هیچ هزینهای هم برای تبلیغات نمیکنم. اگر امروز تسنیم نشست خبری برایم برگزار نمیکرد، من نشستی نداشتم. چون اصلا نمیخواهم هزینه کنم.
غرضی در پاسخ به این سوال که دولت یارانهای برای تبلیغات کاندیداها در نظر میگیرد، آیا شما قصد دارید از این یارانهاستفاده کنید یا خیر، گفت: اگر دولت یارانه تبلیغ بدهد یا ندهد، من یک ریال هم نمیگیرم، زیرا معتقدم این پول حق فقراست.
وی در ادامه افزود: من 50 سال است که مهندس هستم و کار و زندگی میکنم و نیازی هم به این پولها ندارم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که فرهنگ در دولت آینده شما چه نقشی دارد، گفت: من معتقدم که فرهنگ انعکاس زندگی مردم است. مردم ایران در طول چند هزار سال توانستهاند فرهنگ را برای خودشان تولید کنند و با آن زندگی میکنند. فرهنگهای تحمیلی به جامعه اثرگذار نبوده و از بین میرود.
غرضی تاکید کرد: در 60 سال اخیر هیچ فرهنگ تحمیلی و تزریقی و نیز تورمی در کشور پایدار نمانده است. همه گروههای نظامی و سیاسی که در کشور شکل گرفته، فرهنگ تزریقی بوده که در کوتاه مدت نیز از بین رفته است. نمونه این فرهنگها ملی - مذهبیها و فرهنگهای دیگر هستند.
وی در همین زمینه افزود: من معتقدم که فرهنگ سیاسی نمیتواند برای کشور فرهنگساز باشد. در بحث فرهنگ، مردم مدینه فاضلهها را درست میکنند. زندگی که مردم آن را قبول کردهاند، فرهنگ ایجاد کرده است. مردم خودشان فرهنگسازی کردهاند که محصول زندگی مردم در طول تاریخ فرهنگ را تشکیل میدهد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: من معتقدم که صاحبان امور فرهنگی نباید فرهنگ را به مردم تزریق کنند. بلکه باید روشی در پیش گیرند که فرهنگ تقویت شود.
غرضی در بخش دیگری ازسخنانش به عوامل موثر افزایش تورم در جامعه اشاره کرد و افزود: یکی از عوامل موثر در افزایش تورم این است که سن اشتغال و مهارتآموزی در بین جوانان بالا رفته، بطوری که آنها مجبورند تا سنین 27 تا 28 سالگی در خانه پدری زندگی کرده و از سفره پدر امرار معاش کنند که این روند باید اصلاح شود.
وی تاکید کرد: من نقش دولت در حوزه فرهنگ و هنر را از نظارت هم کمرنگتر میبینم و معتقدم که دولت در این حوزه باید نقش فرمانبرداری داشته باشد. یعنی اینکه دولت باید نرمافزارهای لازم برای توسعه و تعمیق فرهنگهای مختلف را فراهم کند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: من معتقدم که نیازهای اصلی مردم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است که اینها باید تعمیق یابد. من قصد دارم اسلامیت و جمهوریت نظام را توسعه دهم. تاکنون از اسلامیت نظام غفلت شده است. دولتهای گذشته در جیب فقرا دست کردهاند که این در شان اسلامیت نظام نیست.
غرضی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: دولتهای گذشته تا کنون نخواستهاند تورم را کنترل کنند. دولتها فقط پول چاپ کردند تا برخی گروههای سیاسی را به قدرت برسانند. دولتهای گذشته طرحهای اشتغالزایی و اقتصادی کارشناسی نشده را به مجلس ارائه کردند و مجلس نیز آنها را تصویب کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: امروزه شبکه هوشمند سلامت در دنیا تعریف شده که البته هزینه آن نیز ارزان است و ما باید این تکنولوژی را به کشور وارد کرده و از آن استفاده کنیم. یکی از قابلیتهای این شبکه کاهش سفرهای درون شهری و رسیدگی به موقع به بیماران است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: 20 درصد اشتغال جدید در تجارت دیجیتالی است که ما تاکنون در این زمینه به دلیل نبود آموزش و مهارتهای لازم، نتوانستهایم اشتغال را در این حوزه ایجاد کنیم.
غرضی در ادامه اظهار داشت: من اولین کسی بودم که پس از انقلاب راهحلهایی جهت توسعه با کشورهای منطقه در حوزه نفت و گاز را مطرح کردم. این کارها امروز در وزارت نفت ادامه داشته و در حال پیگیری است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع توسعه اشاره کرد و گفت: امروزه بحثهای توسعهای از مرزهای سیاسی گذشته است. متاسفانه ما هنوز در مرزهای اشخاص و احزاب برای توسعه محصور هستیم. امروزه توسعه سیاسی بر توسعه اجتماعی پیشی گرفته است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید اگر شما در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری رای نیاورید آیا برای 4 سال آینده ثبتنام خواهید کرد یا خیر گفت: من هنوز برای 4 سال آینده تصمیم نگرفتهام و هر زمانی شان خودش را دارد که در آن موقع هم تصمیمگیری خواهم کرد.