• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن موبایل > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
موبایل (بازدید: 2713)
شنبه 21/2/1392 - 11:11 -0 تشکر 602721
مقایسه اکسپریا زد سونی و گلکسی اس۴ سامسونگ

کره و ژاپن، کشور هایی با تاریخی کهن هستند که بشریت بدون شک باید بسیاری از ابداعات امروزی خود را، مدیون آن ها باشد. مردمان سخت کوش این کشور ها از پانصد سال پیش از میلاد مسیح به کار با آهن آلات شهرت داشتند و اکنون نیز که در سال ۲۰۱۳ هستیم، باز هم آن ها هستند که مرز های تکنولوژی را تعیین می کنند. 

بحث پرچمداران همیشه جذاب بوده است. لبه های تکنولوژی همواره در این محصولات دیده می شوند و معمولا شاهد جمع شدن عصاره تجربه و توانایی شرکت ها در یک دستگاه هیجان انگیز هستیم. 

در این مطلب قصد داریم مقایسه ای داشته باشیم بین اکسپریا زد که محصول سونی است و از خاک ژاپن بر خواسته، و گلکسی اس۴ که نماینده و افتخار کره و سامسونگ محسوب می شود. در ادامه با ما همراه باشید.

طراحی

 

IMG_0437.JPG

در حالی که اس۴ با یک طراحی تکراری و بدنه ای پلاستیکی پا به میدان گذتشته است، اکسپریا زد با بدنه شیشه ای و زیبا، خود را در حد و اندازه های یک پرچمدار نشان می دهد. 

اما نباید تمام فاکتور های رقابت را معطوف به ظاهر دو دستگاه بدانیم. اکسپریا زد با گوشه های تیز خود، دستگاهی بزرگ برای یک صفحه نمایش ۵ اینچ به شما می رود که وقتی آن را کنار گوش خود قرار می دهید، ممکن است کمی آزرده خاطر شوید. اما در سوی مقابل، سامسونگ یکی از ارگونومیک ترین محصولاتش را تا به امروز روانه بازار کرده است؛ اس۴ آنچنان در دستان شما جای میگیرد که به کل فراموش می کنید که در حال کار به یک صفحه غول آسای ۵ اینچی هستید. 

IMG_0459.JPG

IMG_0445.JPG

IMG_0449.JPG

استفاده از پلاستیک، چندان هم به ضرر سامسونگ نبوده که چرا که توانسته با رسیدن به وزن ۱۳۰ گرم، دستگاه خود را ۱۶ گرم سبک تر از اکسپریا زد ارائه کند. در شرایطی که ضخامت دو دستگاه برابر است، باز هم این سامسونگ است که با عرض ۶۹.۸ میلیمتر، محصولش را ۱.۲ میلیمتر نسبت به اکسپریا زد، باریک تر ساخته است. 

IMG_0474.JPG

اکسپریا زد بدنه ای مقاوم در برابر آب و گرد و غبار دارد. به لطف این ویژگی سونی با خیالی راحت دستگاهش را به شنا می برد و اس۴ باید از راه دور نظاره گر این اتفاق باشد. اما مقاومت در برابر آب، هزینه هایی را نیز در بر داشته؛ برای مثال کلیه پورت های اکسپریا زد توسط کاور پوشانده شده اند، این اتفاق با وجود اینکه به طراحی محصول ضربه ای نزده ، اما کار کردن با آن را کمی سخت کرده است، تصور کنید که هر بار برای اتصال هدفون و یا USB مجبور شوید که درپوش هایی را باز نمایید. 

صفحه نمایش

IMG_0487.JPG

سونی و سامسونگ هر دو دارای تجربه بی نظیری در زمینه ساخت نمایشگر هستند و رقابتشان در بازار تلویزیون، مدت ها قبل از ورود تلفن های هوشمند به عرصه تجارت، آغاز شده است. 

نمایشگرهای اکسپریا زد و اس۴ دارای شباهت های بسیاری هستند. هر دوی آن ها ۵ اینچی به حساب می آیند و با کیفیت 1080p ، میزان ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ را پیشنهاد می دهند. حتی اگر در این زمینه اختلافی نیز وجود داشت، شما نمی توانستید متوجه آن شوید، چرا که چشمتان اختلاف بالاتر از ۴۰۰ پیکسل در هر اینچ را تشخیص نخواهد داد. 

در حالی که سامسونگ مانند همیشه از تکنوژی Super AMOLED در اس۴ بهره برده است، سونی ترجیح داده که از LCD در اکسپریا زد استفاده نماید. و این موضوع دقیقا همان نکته ای است که تفاوت اصلی دو دستگاه را رقم می زند، طوری که اگر آن ها را در کنار هم قرار دهید، خیلی سریع متوجه اختلافشان خواهید شد. 

IMG_0489.JPG

کنتراست و گرمای رنگی که Super AMOLED ارائه می دهد، برای هر دستگاهی با نمایشگر LCD دست نیافتنی است و باید بگوییم که اکسپریا زد نیز قربانی این اتفاق شده است. در حالی که صفحه نمایش اس۴، کاربر را محو خود خواهد کرد، این اکسپریا زد است که نمی تواند روح چندانی به تصاویر ببخشد. 

میزان چگالی بسیار بالای پیکسل ها در هر دو دستگاه، بهترین شفافیت ممکن را بین تمام تلفن های هوشمند به همراه می آورد. ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ، آنقدر عدد بالایی است که حتی باعث شده هیچ کدام از مشکلات معمول چینش PenTile، که مخصوص نمایشگر های سامسونگ است، این بار در اس۴ دیده نشود. 

در نهایت اکسپریا زد، بحث زاویه دید را نیز به اس۴ واگذار می کند. در حالی که اس۴ آنچنان زاویه دید بالایی را ارائه می کند که انگار با یک تکه کاغذ رنگی مواجه هستید، سونی در اکسپریا زد حتی نتوانسته زاویه دید را به استاندارد مدل های قبلی اکسپریا برساند. 

باتری

IMG_0452.JPG

باتری هر دو دستگاه از نوع Li-Ion است، با این تفاوت که اکسپریا زد ظرفیتی برابر با ۲۳۳۰ میلی آمپر در ساعت دارد و اس۴، این میزان را ۲۶۰۰ میلی آمپر در ساعت رسانده است. 

در رابطه با باتری باید توجه داشته باشید که تکنولوژی به کار رفته در نمایشگر، از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای مثال LCD در آزمایشات میزان زمان مربوط به مرور صفحات وب، بازدهی بسیار خوبی را از خود به نمایش می گذارد، در حالی که AMOLED در تست های مربوط به ویدیو، سر بلند بیرون می آید. 

در آزمایشاتی که GSMArena بر روی باتری دو دستگاه انجام داده، مشخص شده که اکسپریا زد زمان مکالمه بیش تری را در اختیار کاربر قرار می دهد، اما اس۴ در رابطه با پخش ویدیو و مرور صفحات وب، از رقیب جلو تر است. 

به زبان دیگر باید بگوییم که در صورتی که در روز یک ساعت را برای هر یک از مواردی چون تلفن زدن، فیلم دیدن و گشت و گذار در اینترنت، اختصاص دهید، اکسپریا زد می تواند ۲ روز کامل و اس۴ بالغ بر ۳ روز، شارژ خود را در اختیار شما قرار دهند. 

سخت افزار

IMG_0443.JPG

پردازنده اکسپریا زد ساخت شرکت کوالکام است؛ این پردازنده چهار هسته ای از معماری Krait بهره می برد و روی فرکانس ۱.۵ گیگاهرتز تنظیم شده است. 

سامسونگ اما برای گلکسی اس۴، از چیپ Exynos 5 Octa استفاده کرده که ساخت خودش است. این چیپ در واقع دارای دو پردازنده چهار هسته ای است، یکی با معماری Cortex-A15 و فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز و دیگری با معماری Cortex-A7 و فرکانس ۱.۲ گیگاهرتز. 

اگر بخواهیم قدرت این دو پردازنده را در قالب نتایج بنچ مارک ها با یکدیگر مقایسه کنیم، می توانیم از آزمایشات Quadrant و Antutu 3 کمک بگیریم: 

benchmark-quadrant_narenji.jpg

benchmarks2.jpg

همانطور که در هر دو آزمایش مشاهده می کنید، اس۴ موفق شده با قدرت اکسپریا زد را پشت سر گذارد. اما تجربه کار ما با هر دو دستگاه نشان که داد که هر دوی آنها در اجرای اندروید، بعضا با تاخیر هایی همراه هستند. تاخیر هایی که شاید از پرچمدارانی در این سطح انتظار نرود. قطعا صفحه نمایش 1080p یکی از این عوامل است و شاید با بهینه سازی بهتر نرم افزاری، شاهد برطرف شدن چنین مکث هایی هنگام اجرای دستورات باشیم. 

دوربین

IMG_0453.JPG

هر دو دستگاه دارای دوربینی ۱۳ مگاپیکسل هستند که تصاویری با کیفیت ۳۰۹۶ × ۴۱۲۸ پیکسل را شکار می کنند. 

اگر عکس های ثبت شده توسط این دو محصول را کنار هم قرار دهیم، متوجه اختلافی واضح بین آن ها خواهیم شد. اس۴ قابلیت این را دارد تا تصاویری با رنگ های بسیار گرم و جزئیات بسیار را شکار نماید؛ اگر کمی داخل تصاویر گرفته شده زوم کنید، به خوبی متوجه این موضوع خواهید شد. (با کلیک کردن روی تصاویر آنها را در آندازه واقعی ببینید) 

s4-flower_narenji.jpg

نمونه عکس گلکسی اس۴


xperia-z-flower_narenji.jpg

نمونه عکس اکسپریا زد


فوکوس نیز در اس۴ بهتر صورت می پذیرد و برای مثال همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، اس۴ مانند یک دوربین حرفه ای بر روی سوژه اصلی فوکوس کرده و پس زمینه را تار کرده است. 

اکسپریا زد از تکنولوژی Sony Exmor RS برخوردار است که از سیاه شدن سوژه ها در اثر تابش نور در پس زمینه، جلوگیری به عمل می آورد. این دستگاه همچنین تصاویری عریض تر از اس۴ را ثبت می کند و به شما اجازه می دهد تا سوژه های بیشتری را در کادر خود جای دهید. 

s4-car_narenji.jpg

نمونه عکس گلکسی اس ۴


xperia-z-car_narenji.jpg

نمونه عکس اکسپریا زد


عملکرد فلش LED گلکسی اس ۴ نسبت به اکسپریا زد بسیار بهتر است و همین عامل باعث می شود، در محیط های سر بسته، اس۴ تصاویر بسیار بهتری را ثبت نماید. 

تصاویر پانوراما در اکسپریا زد به خوبی به هم پیوست می شوند از کنتراست قابل قبولی برخوردارند؛ با این حال تعریف خود را در زمینه کیفیت و جزیئیات ثبت شده نمی توانیم از این دستگاه ادامه بدهیم. در سوی دیگر اس۴ تصاویر پانوراما را وارد فاز جدیدی کرده و می تواند با بهترین کیفیت خود عکس هایی ۳۶۰ درجه را ثبت کند که در نهایت کیفیتی بالغ بر ۶۰ مگاپیکسل ( ۳۰۰۰ × ۲۰۰۰ پیکسل ) خواهند داشت. 

s4-sky_narenji.jpg

نمونه عکس گلکسی اس۴


xperia-z-sky_narenji.jpg

نمونه عکس اکسپریا زد


اپلیکیشن دوربین اکسپریا زد ساده و کاربردی است و کلیه امکانات کلیدی از جمله HDR ، ثبت خودکار تصاویر به محض تشخیص لبخند و... را دارا است. اما از شانس بد سونی، سامسونگ بازی نرم افزار را به خوبی بلد است و آنچنان ویژگی هایی را برای دوربین اس۴ در نظر گرفته که سونی شاید در دوربین های Compact خود نیز از آن ها بی بهره باشد. لیست کامل این قابلیت ها را می توانید در بررسی گلکسی اس۴ مطالعه نمایید. 

اگر بخواهیم اشاره ای نیز به قدرت فیلمبرداری این دو دستگاه داشته باشیم، باید بگوییم که هر دوی آنها می توانند ویدیو هایی با کیفیت 1080p را با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه، ضبط نمایند. هر دو محصول می توانند در حین فیلمبرداری، عکاسی نیز بکنند، با این تمایز که کیفیت تصاویر اکسپریا زد تنها ۱ مگاپیکسل خواهد بود و اس۴ این کار را با کیفیت ۹.۶ مگاپیکسل انجام خواهد داد. 

IMG_0463.JPG

اس۴ این امکان را می دهد تا ویدیو های در حال ضبط را Pause کرده و سپس هرگاه خواستید ضبط خود را ادامه دهید. سامسونگ همچنین امکان فعالیت همزمان دوربین های جلو و عقب را فراهم کرده که به کمک آن می توانید ویدیو های جالبی را از جلو و پشت صحنه، به صورت همزمان شکار نمایید. سونی نیز امکان ضبط ویدیو های HDR را در اکسپریا زد فراهم کرده است که تا به حال در محصول دیگری مشاهده نشده، البته باید بگوییم که آنطور که باید و شاید فعال کردن این گزینه، تفاوتی در ویدیو ایجاد نخواهد کرد. 

در مجموع کیفیت فیلم برداری هر دو محصول خوب است، با این تفاوت که اس۴ در ثبت جزئیات بهتر عمل می کند و فیلم هایش Noise های کمتری دارند. 

نرم افزار

home-screen.jpg

درست است که هر دو دستگاه به اندروید جیلی بیلی مجهز شده اند، اما گوگل از نسخه ۴.۱۱ اکسپریا زد تا ۴.۲.۲ اس۴ تفاوت های بسیاری را در سیستم عامل خود به وجود آورده است. این تفاوت را در کنار قابلیت های متعدد رابط کاربری TouchWiz سامسونگ قرار دهید تا متوجه شوید که سونی چه کار سختی جهت رقابت با رقیب کره ای در پیش روی خود دارد. 

در بررسی گلکسی S4 اشاره کردیم که بسیاری از قابلیت هایی که سامسونگ در این محصول قرار داده، هنوز به بلوغ لازم نرسیده اند و کارآیی چندانی ندارند، اما حتی با وجود این موضوع، باز هم اکسپریا زد در زمینه نرم افزار حسابی دست خالی است. 

البته باید اشاره کنیم که سامسونگ حسابی محیط اندروید را شلوغ کرده است و با این کار ذهن کاربر را آشفته نموده. شاید به همین خاطر باشد که در اکسپریا زد، آرامش بیشتری را تجربه خواهید نمود. 

جمع بندی

IMG_0450.JPG

اکسپریا زد شاید جایگاه کنونی خود را مدیون هوشمندی تیم بازاریابی سونی باشد که در اقدامی کلیدی، این محصول را زود تر از پرچمداران سامسونگ و HTC روانه بازار کردند، چرا که شاید اگر اکسپریا زد پس از اس۴ به بازار می آمد، انتقادات بسیاری را متوجه خود می دید. 

اکسپریا زد اولین تلاش جدی سونی پس از جدایی از اریکسون برای حضور در بازی بزرگان صنعت موبایل است و باید بگوییم که علیرغم برخی ضعف ها، سونی در مجموع محصول قابل احترامی را روانه بازار کرده است. 

در سوی دیگر سامسونگ که سال هاست در صنعت موبایل حضور دارد، محصولی قدرتمند را ارائه داده که به طرز دردناکی از طراحی تکراری و کیفیت بدنه آسیب دیده است. و تنها همین موضوع است که می تواند سونی را در بازار پرچمداران، کمی امیدوار کند. 

شما کدام دستگاه را ترجیح می دهید؟ 

   

 
When the power of love replace with the love of power , world will be in peace.

   هر روز صبح در آفریقا آهویی از خواب بیدار می شود که می داند باید از شیر تندتر بدود تا خورده نشود و شیری که می داند باید از آهو تندتر بدود تا گرسنه نماند.مهم نیست شیر باشی یا آهو ، مهم این است که با طلوع آفتاب با تمام توان شروع به دویدن کنی.

سه شنبه 24/2/1392 - 10:27 - 0 تشکر 603567

گلکسی اس۴ سامسونگ مثل اینکه بهتره 

من اگه باشم این رو ترجیح میدم 


خدا در همین نزدیکی است
چهارشنبه 25/2/1392 - 13:35 - 0 تشکر 603898

در سایت بزرگ Gsmarena گوشی Sony Xperia Z دارای نمره بالاتری از سوی کاربران است. از لحاظ کیفیت ساخت به نظر من سونی بهتره و از لحاظ نرم افزاری سامسونگ.

   

 
When the power of love replace with the love of power , world will be in peace.

   هر روز صبح در آفریقا آهویی از خواب بیدار می شود که می داند باید از شیر تندتر بدود تا خورده نشود و شیری که می داند باید از آهو تندتر بدود تا گرسنه نماند.مهم نیست شیر باشی یا آهو ، مهم این است که با طلوع آفتاب با تمام توان شروع به دویدن کنی.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.