• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 2391)
چهارشنبه 8/3/1387 - 21:18 -0 تشکر 41302
نسخهٔ ۲ لینوکس شریف

قابلیت‌های محیط رومیزی
نسخهٔ ۲ لینوکس شریف قطعاً کامل‌ترین محیط رومیزی فارسی است. این محصول نتیجهٔ تحقیقات و فعالیت‌های گروه فارسی‌وب از سال ۱۳۷۷ و شرکت فارسی‌وب شریف از مهرماه ۱۳۸۲ تا به امروز است. بعضی از خصوصیات این محیط رومیزی به این شرح است:
واسط کاربری فارسی
واسط گرافیکی و برنامه‌های موجود در نسخهٔ ۲ لینوکس شریف بهترین و کامل‌ترین ترجمه‌های فارسی را در بین تمام توزیع‌های گنو/لینوکس دارد. برای اولین بار دو نرم‌افزار اُپن‌آفیس و فایرفاکس محیط کاربری فارسی دارند. واسط گرافیکی گنوم و برنامه‌های موجود در آن به طور کامل به فارسی ترجمه شده‌اند و نصب سیستم با استفاده از برنامهٔ نصب لینوکس شریف با راهنما و واسط کاربری کاملاً فارسی آسان‌تر از همیشه است.
نکته:‌ گرچه ما به کاربران فارسی‌زبان استفاده از محیط کاربری فارسی را پیشنهاد می‌کنیم و معتقدیم که ایرانیان نیز همانند کاربران (و حتی برنامه‌سازان) کشور‌های دیگر باید بتوانند با زبان مادری خود با کامپیوتر کار کنند، اما در لینوکس شریف به جز محیط کاربری فارسی، محیط کاربری انگلیسی نیز وجود دارد و کاربران در طول نصب و یا پس از نصب و هنگام کار با لینوکس شریف می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند. تعویض بین محیط‌های کاری فارسی و انگلیسی بی‌دردسر است و تغییری در ترجیحات و تنظیمات کاربر نخواهد داد.
برنامه‌های رومیزی اُپن‌آفیس (OpenOffice.org)
بستهٔ اپن‌آفیس موجود در لینوکس شریف امکان خواندن و نوشتن پرونده‌های وُرد، اِکسل و پاورپوینت مایکروسافت را دارد که برای اولین بار با اضافه شدن شرایط محلی ایران به آن (رابط کاربری فارسی، قلم استاندارد فارسی، تنظیمات نمایش اعداد، واحد پول، و غیره) پردازش و نمایش متون فارسی در آن کامل‌تر و ساده‌تر شده و محیط مطلوبی را برای استفادهٔ کاربران ایرانی فراهم کرده است.
فایرفاکس (Mozilla Firefox)
لینوکس شریف دارای مرورگر وب فایرفاکس است که بسیاری آن را قدرتمندتر و راحت‌تر ازInternet Explorer می‌دانند. فایرفاکس مرورگری امن، کارآ، و قابل گسترش است. فایرفاکس موجود در لینوکس شریف با واسط کاربری فارسی و امکان نمایش و چاپ متون فارسی و به همراه متصل‌شونده‌های اضافه شده (مانند flash player) بهترین انتخاب برای مرور صفحات وب است.
اوولوشن (Evolution)
برنامهٔ پست الکترونیکی اوولوشن که محیط آن برای کاربران آوت‌لوک مایکروسافت آشنا است، می‌تواند به طور مستقیم به کارگزار Exchange مایکروسافت متصل شود و نیازهای کاربران را برای مدیریت نامه‌های الکترونیکی برطرف کند. اوولوشن شامل ابزارهایی برای جلوگیری از ورود نامه‌های آشغال (spam) و جستجوی پیشرفتهٔ نامه‌های الکترونیکی است و از استانداردهای IMAP،‏ POP،‏ SMTP،‏ LDAP، و iCalendar پشتیبانی می‌کند. اوولوشن همچنین دارای امکان منحصر به فردی به نام vfolder است که کاربران را قادر می‌سازد پوشه‌های مجازی ایجاد کرده و نامه‌های الکترونیکی دریافتی خود را طبقه‌بندی کنند.
چاپ فارسی
در لینوکس شریف همهٔ برنامه‌های نمایش و ویرایش متن از ویرایشگر کوچک جی‌ادیت گرفته تا کاتب اپن‌آفیس، برنامه نمایش متن ای‌وینس، و مرورگر وب فایرفاکس توانایی چاپ صحیح متون فارسی و انگلیسی را دارند.
تقویم شمسی
لینوکس شریف برای اولین بار نمایش تاریخ شمسی را در محیط رومیزی و برنامه‌های مختلف اضافه کرده است. کاربران می‌توانند با استفاده از برنامک ساعت، تاریخ را به دو صورت شمسی و میلادی ببینند و به راحتی معادل هرکدام را در تقویم دیگر پیدا کنند. برنامک ساعت تعطیلات رسمی ایران را نیز نمایش می‌دهد. بسیاری از برنامه‌هایی که در آنها نمایش تاریخ وجود دارد (مانند gdm،‏ ناتیلوس، برنامهٔ نصب آناکوندا، ایمیل اوولوشن، جی‌تامب، و غیره) در لینوکس شریف از تقویم شمسی استفاده می‌کنند.
امکانات صوتی تصویری
برنامهٔ پخش موسیقی ریتم‌باکس و برنامهٔ پخش فیلم توتم امکان پخش قالب‌های رایج صوتی و تصویری مانند wav،‏ mp3،‏ wma،‏ ogg،‏ avi،‏ mpeg،‏ wmv،‏ و مانند آنها در لینوکس شریف فراهم شده است.
پشتیبانی نمایش متن راست به چپ در برنامه‌ها
نسخهٔ ۲ لینوکس شریف کامل‌ترین پشتیبانی نمایش متن از راست به چپ را در بین توزیع‌های گنو/لینوکسی دارا است. قسمتی از محیط رومیزی و تعدادی از برنامه‌ها که در محیط فارسی دچار مشکل بودند در لینوکس شریف به درستی و مطابق با استانداردهای بین‌المللی و ایرانی کار می‌کنند. از جمله بسته‌هایی که پشتیبانی متن راست به چپ در آنها تا حد قابل قبولی کامل شده است می‌توان به تابلوی گنوم، gdm، اوولوشن، اُپن‌آفیس، و ناتیلوس اشاره کرد.
ویرایش کارگزار لینوکس شریف به طور پیش‌فرض شامل نرم‌افزارهای زیر است:
* کارگزار نامه - نرم‌افزارهای sendmail ،cyrus-imapd و dovecot
* کارگزار وب - نرم‌افزار apache
* کارگزار سیستم شبکه‌کاری مایکروسافت - نرم‌افزار samba
* کارگزار نام دامنه (DNS) - نرم افزار bind
* کارگزار حافظهٔ نهان (cache server) و پیشکار (proxy) - نرم‌افزار squid
* LDAP (نرم‌افزارopenldap)
* RADIUS (نرم‌افزارfreeradius)
* پشتیبان‌گیری بر روی نوار (Tape backup) - نرم‌افزار amanda
* پایگاه‌داده‌ی MySQL
* پایگاه‌داده‌ی PostgreSQL
* دیوار آتش (Firewall) همراه با خود kernel
* مسیریاب (Router) همراه با خود kernel
* و سرویس‌های دیگر (NIS،‏ DHCP، ‏Kerberos و ...)
تصاویری از محیط سیستم عامل:

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.