• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 6939)
دوشنبه 2/2/1387 - 20:10 -0 تشکر 37609
-:- موسیقی درمانی -:-

 -:- به نام حضرت دوست -:- 
 

با سلام...دوستای گلم... می‏خوام بحثی رو مطرح کنم که برای خودم خیلی جدید بود... با عنوان موسیقی درمانی! اونایی که موسیقی شب و روزتون رو پر کرده!! آیا فکر می‏کنید که این سرگرمی شما اثر درمانی داشته باشه!! اگه فکر می‏کنید که ممکنه براتون مفید باشه... همراه ما باشید. راستی! منتظر اطلاعات جدید تر شماها هستم! یا علی.

 مواظب خودتون و دلای پاکتون باشید.
   ندای آسمانی من                                 در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست                                                                                      می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت. 

دوشنبه 2/2/1387 - 20:13 - 0 تشکر 37610

-:- به نام حضرت دوست -:-

موسیقی درمانی به استفاده مستقیم و غیر مستقیم از موسیقی برای بازیافت، نگهداری و قدرت بخشیدن به سلامت روحی، جسمی ، احساسی و درونی گفته میشود که توسط فرد متخصص تجویز شده باشد. این تعریف کوتاه تمام عناصر اصلی موسیقی درمانی را در بر گرفته است و ما در اینجا به توضیح هر یک از این عناصر میپردازیم.


-:- -:- -:-


1- موسیقی درمانی باید توسط اعضای تیم درمانگر شخص تجویز شود. اعضای این گروه میتوانند شامل پزشکان، متخصصین خدمات اجتماعی، روان شناسان، معلمین، مدد کاران یا والدین باشند.


2- موسیقی ابزار درمانی عمده این شیوه درمان است.درمانگر از موسیقی برای رسیدن به حس اعتماد متقابل استفاده میکند، سپس برای بهبودی بخشیدن به شرایط روحی و جسمی بیمار، یک سری فعالیتهای به دقت برنامه ریزی شده را تجویز میکند. این فعالیتها میتوانند مواردی مانند آواز خواندن، شنیدن موسیقی، نواختن ساز، آهنگ سازی و انجام حرکاتی ورزشی یا رقص با موسیقی باشند.



3- موسیقی تحت نظر یک موسیقی درمانگر تعلیم دیده برای بیمار درنظر گرفته میشود. موسیقی درمانی، رشته گسترده ای است و درمانهای موسیقایی که توسط این اشخاص انجام میگیرد بر پایه دانش وسیع آنها از تاثیرات موسیقی بر رفتار، نقاط قوت و ضعف بیمار و اهداف درمانی، بنا شده است.



4- موسیقی درمانی برای رسیدن به اهداف خاص درمان شناسی به کار میرود. این اهداف شامل: بهبود بخشیدن به مهارتهای ارتباطی، علمی، حرکتی، احساسی و اجتماعی است. باید توجه داشت که ممکن است بیمار در طی دوران درمان به مهارتها و دانش تازه ای در موسیقی دست یابد اما برای درمانگر، کسب این مهارتها چندان اهمیت ندارد. آنچه مهم است تاثیر موسیقی بر سلامت روح و جسم بیمار است
.


ادامه دارد....

ندای آسمانی من در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

دوشنبه 2/2/1387 - 20:14 - 0 تشکر 37611

-:- به نام حضرت دوست -:-

تاریخچه پیدایش


قدمت استفاده از موسیقی به منظور تحت تاثیر قراردادن سلامت و شیوه رفتاری حداقل به زمان ارسطو و افلاطون برمیگردد. اما در قرن بیستم استفاده از ویژگیهای درمانگرانه موسیقی به طور ابتدایی به دوران جنگ جهانی اول مربوط میشود. زمانی که موسیقی دانان حرفه ای و آماتور برای هزاران بیمار بستری در بیمارستانهای ارتشی، که از جراحات روحی و جسمی ناشی از جنگ رنج میبردند، برنامه اجرا کردند. عکس العمل قابل توجه بیماران به موسیقی، پزشکان و پرستاران را تشویق کرد از مسئولین بیمارستان بخواهند تعدادی نوازنده استخدام کند، اما به زودی متوجه شدند که موسیقیدانی که بخواهد به چنین کاری مشغول شود نیازمند تعلیم و تربیت خاصی خواهد بود.



مراکز آموزشی و انجمن های اولیه


در 1944 دانشگاه ایالتی میشیگان (Michigan State University) به این نیاز پاسخ داد و اولین برنامه تحصیلی موسیقی درمانی جهان را پایه گذاری نمود. در 1950، انجمن ملی موسیقی درمانی (National Association for Music Therapy) یا NAMT به طور رسمی به کار مشغول شد. در 1971 انجمن موسیقی درمانی آمریکا (American Association for Music Therapy) یا AMTA ایجاد شد که امروز دارای بیش از 5,000 عضو از درمانگران، اعضای حقوقی و اعضای انجمنهای وابسته در سطح جهان است. هدف AMTA، بالابردن سطح آگاهی افراد از مزایای موسیقی درمانی و افزایش امکان دسترسی هرچه بیشتر به مراکز موسیقی درمانی مجهز در جهان است. وضع شاخص استانداردهای تحصیلی و آموزشی نیز، از جمله فعالیتهای این انجمن بوده است.



در سال 1985، فدراسیون جهانی موسیقی درمانی یا (
WFMT) برای ترویج موسیقی درمانی در سطح بین المللی، به ثبت رسید.

ادامه دارد....
ندای آسمانی من در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

دوشنبه 2/2/1387 - 20:16 - 0 تشکر 37613

-:- به نام حضرت دوست -:-

موارد آموزشی و تعلیمات موسیقی درمانی بسیار گسترده است. یک موسیقی درمانگر نه تنها باید دارای مهارتهای موسیقایی بالایی باشد، بلکه باید در زمینه تاثیرات موسیقی در درمان نیز تعلیم دیده باشد. با وجود اینکه پروژه های دانشجویی در مراکز آموزشی مختلف متفاوت هستند، همه از خط مشی تعیین شده توسط AMTA پیروی میکنند. این دستورالعملها شامل موارد زیر هستند :



• دروس موسیقی (تاریخ، تئوری، رهبری ارکستر، فنون نوازندگی، موسیقی گروهی از دوئت تا ارکستر بزرگ)
• دروس موسیقی درمانی (قواعد و مقررات، روانشناسی موسیقی، آموزش تجربی و کارگاه ها)
• علوم زیست شناسی و رفتار شناسی (آناتومی، جامعه شناسی، ناهنجاریهای روانی، کودکان استثنایی)
• دروس عمومی و انتخابی



دانشجویان برای دریافت مدرک خود، علاوه بر تکمیل دوره آموزشی، باید یک دوره 6 ماهه انترنی را هم با موفقیت بگذرانند.

موسیقی درمانی برای چه افرادی مناسب است؟



درمانگران با طیف وسیعی از افراد مواجه میشوند که در میان آنها میتوان به بیماران روحی، عقب افتادگان ذهنی، معلولین، افرادی که مورد سوء استفاده قرار گرفته اند، کهنسالانی که از آلزایمر و جنون رنج میبرند، افراد کند ذهن و آسیب دیدگان مغزی اشاره نمود. علاوه بر اینها، افرادی که هیچ بیماری خاصی ندارند و از موسیقی درمانی برای بهتر شدن بهره میبرند نیز وجود دارند.

ادامه دارد....
ندای آسمانی من

در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست

می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

دوشنبه 2/2/1387 - 20:16 - 0 تشکر 37614

-:- به نام حضرت دوست -:-

خب دوستای گلم... تا حالاش چطور بود؟؟ حالا از این به بعد به چند مورد از استفاده های این هنر درمانی نگاهی می‏کنیم!! برای خود من که خیلی جالب بود!! راستی دقت کردین که تو فیلم علی سنتوری هم به نوعی از موسیقی درمانی استفاده شد!! اما آیا این استفاده با علم به این موضوع بود یا نه!! به هر حال.. ساز عالی پر صدا!

ادامه دارد....
ندای آسمانی من

در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست

می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

دوشنبه 2/2/1387 - 20:18 - 0 تشکر 37615

-:- به نام حضرت دوست -:-

موسیقی درمانی برای بیماران اسکیزوفرنی

بنابر تحقیقات جدید، موسیقی درمانی میتواند بعضی از علایم اسکیزوفرنی را تخفیف داده و بهبود دهد. این پژوهش که در مجله روانپزشکی British Journal of Psychiatry منتشر شده است، اولین موردی است که در آن موسیقی درمانی برای افرادی که دچار اسکیزوفرنی حاد هستند به کار گرفته شده است و توسط محققینی از کالج سلطنتی لندن و درمانگرانی از مرکز سلامت روانی North West London رهبری و اداره میشود.



در این تحقیق کوچک، 81 بیمار مقیم در چهار بیمارستان لندن به طور تصادفی انتخاب شده اند تا از موسیقی درمانی یا درمان عادی بهره مند شوند. این افراد بین 8 تا 12 جلسه به صورت یک بار در هفته و به مدت 45 دقیقه از موسیقی درمانی بهره مند شده اند. در طی جلسات، بیماران به سازهای مختلف دسترسی داشته و از طرف درمانگران به ابراز درونیات خود با موسیقی، تشویق میشوند.



در ابتدا درمانگر با دقت به موسیقی بیمار گوش فرا میدهد و از نزدیک با او همراهی میکند و در پی یافتن چگونگی وضعیت احساسی او که به شکل موسیقی ابراز میشود، است.



سپس درمانگر روشها و فرصتهایی برای بسط یا تغییر ماهیت این فعل و انفعال موسیقایی پیشنهاد میکند. محققین علایم اسکیزوفرنیک را محاسبه کرده و متوجه شدند که در میان بیمارانی که از موسیقی درمانی بهره مند شده بودند، پیشرفتهای بسیار بیشتری از بیمارانی که تنها به روش معمول معالجه میشدند صورت گرفته است. از جمله موارد و علایم عمومی که تحت تاثیر موسیقی درمانی شدت خود را از دست داده بودند میتوان به اضطراب، افسردگی و علایم منفی اسکیزوفرنی مانند انزوای احساسی، اشاره نمود.



با این حال محققین هشدار دادند، از آنجایی که این تحقیق در اندازه کوچک و محدود انجام گرفته است، این امکان وجود دارد که عوامل دیگری چون شدت بیماری، بر میزان کاربرد این روش تاثیر داشته باشند.



سرپرست تحقیقات، دکتر مایک کرافورد Mike Crawfordاز کالج سلطنتی لندن گفته است:" ما مدتهاست میدانیم که بعضی از درمانهای وابسته به روانشناسی میتواند به افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند، اما تا کنون این روشها تنها در مواردی که بیمار کاملا از شرایطی پایدار برخوردار باشد، به کار رفته بود.



"این تحقیق نشان میدهد که موسیقی درمانی راهی برای کار کردن با افرادی که به شدت بدحال هستند، فراهم کرده است."



" در چنین مواقعی بیماران یافتن کلماتی که بتواند موقعیت درونی او را توصیف کند با مشکل مواجه میشوند، اما با اتکا به مهارت درمانگر این امکان برایشان فراهم میشود که از طریق تاثیرات موسیقی، شیوه بیان تازه، سودمند، خلاقانه و نشاط آوری را تجربه کنند"



اسکیزوفرنی یک بیماری مغزی مزمن، شدید و ناتوان کننده است و بنابر مطلب مندرج در وب سایت Schizophrenia.com، 1 درصد از جمعیت بریتانیا و آمریکا به این بیماری دچارند.

مواظب خودتون و دلای پاکتون باشید.

ندای آسمانی من

در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست

می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

دوشنبه 2/2/1387 - 20:53 - 0 تشکر 37616

سلام ندای آسمانی من  گرامی.

خیلی ممنون از مطلب جالبتون.

راستی. موسیقی هایی كه برای این كار استفاده میشه چه موسیقی هایی هست؟ شما تا حالا نمونشون رو گوش دادین؟

موفقیت حاصل تصمیم گیری درست است، و تصمیم گیری درست حاصل تجربه و جالب اینکه تجربه اغلب حاصل تصمیم نادرست است!

 

سه شنبه 3/2/1387 - 7:47 - 0 تشکر 37668

به نام خدا .. سلام .. ندای من عزیز ! مطلب مفیدی بود .. موسیقیاش بی كلامن دیگه ؟! .. آخه اگه باكلام باشن مخصوصا از خواننده های ما همه بیشتر دپسرده میشن ! مثل این آهنگی كه من الان دارم گوش میدم ! .. ولی موسیقی تاثیر شگرفی در آرامش روان آدمی داره چه به صورت علمی و چه به صورت عادی .. موفق باشی دوست خوبم

-:- می خواهم آب شوم در گستره افق ، آنجا كه دریا به آخر می رسد و آسمان آغاز می گردد -:-  
سه شنبه 3/2/1387 - 20:36 - 0 تشکر 37736

بسم الله الرحمن الرحیم سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت
ندای آسمانی عزیز، ممنونم از بحث جالب و قشنگت، من هم در مورد این درمان چیز‌هایی شنیده بودم و منم فکر می‌کنم که اصول این گونه موسیقی‌ها بر پایه بی کلام هستش، اتفاقا رو سیستم یه چند تایی موسیقی بی کلام آرام دارم که به شدت زیباست احساس تاپی رو در آدم به وجود میاره آدم احساس می‌کنه تو یه دشت سرسبز.نظر من در مورد این نوع درمان اینه که بستگی با روحیات اون فرد ممکنه آلات موسیقی عوض شه، مثلا یکی با پیانو کلی عوض میشه یکی هم مثل علی سنتوری با سنتور!!! من خودم هم با سنتور خیلی آروم میشم.در هر صورت منتظر ادامه مطلبت هستیم...
مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

سه شنبه 3/2/1387 - 23:1 - 0 تشکر 37753

-:- به نام حضرت دوست -:-

با سلام.... دوستای خوبم ممنون که پی گیر این مساله بودین... قبل از اینکه این مساله رو ادامه بدم... لازمه یه نکته ای رو از تو همین مطالبی که گذاشتم براتون بازگو کنم... ببینید" این فعالیتها میتوانند مواردی مانند آواز خواندن، شنیدن موسیقی، نواختن ساز، آهنگ سازی و انجام حرکاتی ورزشی یا رقص با موسیقی باشند." پس حوزه ی فعالیت این هنر درمانی مشخص شد! مثلا اون فردی که افسردس...و از اجتماعش به دور افتاده... برای اینکه حرف های دلش رو بگه واقعا راهی نداره... ولی وقتی در اختیارش یه سازی قرار می‏گیره... یا آواز می‏خونه!یا روش های ذکر شده... اون می‏تونه حرف های خودشو بگه و در واقع یه جوری ارتباط برقرار بکنه!! یه نکته ی جالب اینه که نوابغی از هنر موسیقی هستند که از بیماری روانی رنج میبردند و این بیماریشون باعث بروز خلاقیت های فوق العادشون شده!! که در ادامه نمونه هاش رو ذکر می‏کنم!!

دوست گرامی jafar باید بگم که ... من هم مثل شما .... تازه دارم با این نوع درمان آشنا میشم!!... نوع موسقی که ذکر شد و در ادامه بیشتر هم گفته میشه ... اما متاسفانه گوش نکردم... فقط امروز یه ایمیلی رو پیدا کردم که مثل اینکه برای به دست آوردن یه آلبوم از این آهنگ ها میشه با اون تماس گرفت!! اطلاعات بیشتر رو بعدا در اختیارتون میزارم...

در جواب دوست خوبم گیگیلی باید بگم که!! در ادامه تم های موسیقی مورد استفاده در این روش رو مورد بررسی قرار میدم... امیدوارم که به جواب سوالت برسی.

و در جواب جناب مکلارن هم بگم که... درسته ... روش درمان برای هر فرد متفاوته و همون طور که ذکر شد باید زیر نظر مشاور و متخصص و خانواده و... انجام بشه!! .یا علی.


مواظب خودتون و دلای پاکتون باشید.
ندای آسمانی من

در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست

می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

پنج شنبه 5/2/1387 - 20:3 - 0 تشکر 38008

-:- به نام حضرت دوست -:-

سلام به همه‏ی دوستای خوبم.... اولا شرمنده که ادامه‏ی مطلب یه خورده دیر شد...چون متن ها غیر قابل استفاده بود و مجبور بودم تایپ کنم... اما یه خبری دارم براتون که برای خودم خیلی خوب بود... ینی خیلی دنبالش بودم!! اینکه تو ایران چی؟؟ تو ایران کی این هنر رو داره!! کی علمشو داره؟ کجا انجام میدن!! و به نتیجه رسیدم.... شکر که ما تو ایران داریم همچین کسانی رو ... تو همین مطلب هم ازشون اسم میبرم.... پس به ادامه ی بحث از زبان یه هموطن توجه کنید... ممنون.

-:- -:- -:-

طبقه بندی تم های موسیقی پیشتر و بیشتر از آن که مورد توجه اهالی موسیقی قرار بگیرد موردتوجه اهالی موسیقی‏درمانی بوده است. از میان طبقه بندی های موسقی‏درمانگران، میتوان به طبقه بندی اوا واسیلیس اشاره کرد که موسقی را به چهار گروه تقویتی، محرک، آرامبخش و خواب آور تقسیم کرد و برای هر ناراحتی جسمی و روحی، یکی از این چهار گروه را مناسب دانست. پس از او طبقه بندی دیگری که بیشتر مورد توجه قرار گرفت موسیقی را به دو نوع فعال و غیر فعال تقسیم نمود .

درایران نیز دکتر علی زاده محمدی یکی از چهره هایی است که به مبحث موسیقی درمانی توجه زیادی نشان داده است. او که فارغ التحصیل روانشناسی بالینی و متخصص موسقی درمانی است بیش از دو دهه به فراگیری ردیف موسیقی ایرانی و نوازندگی ساز اصیل مشغول بوده و آثار متعددی را نیز در این زمینه تالیف کرده است.

در ادامه این تم ها به ترتیب مورد بررسی قرار میگیره تا شما به جواب سوالاتون برسید... سوالایی مثل اینکه از چه موسقی هایی و آهنگ هایی استفاده میشه!! پس با ما همراه باشید.


ادامه دارد...

ندای آسمانی من

در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.