[quote=alireza2932;150802;312529] انفجار ابرنو اختری و دانشمند هندی، چاندرا شکار (مامانه این دانشمند رو من ببینم. چه اسمیه برا بچش گذاشته! یه کلاسو اسیره خودش کرده بود.) این آقا گفته که اگر جرمه ستارگان بعد از مرحله انفجار نو اختری 1.2 تا 3.2 خورشید بشه بهشون میگن کوتوله سفیداهه (دارای دمای زیاد و درخشندگیه کم) کمتر از 1.2 بشه میگن ناپایداراهه خوده 3.2 میشه ستاره نوترونیاهه بیشتر از 3.2 بشه میگن سیاه چالاهه هندیم خوب بود؟ این سیاه چاله ها همونایی هستن که در حال چرخش هستند و چگالیه فوق العاده بالایی دارند و با چرخششون یه میدان مغناطیسی قویی ایجاد میکنند که نگو و نپرس. (جارو برقی دیدی؟ خب منم دیدم!) هر جرمی دور و بر این سیاه چاله ها باشه به علت اینکه پالس هایی دریافت می کنه به سمتش جذب میشه و سیاه چاله اونو به درون خودش می کشه.(مواظب باشید دور و برش نپرید!) گفتم پالس یاده پالسار افتادم. پارسال نه ها. به این سیه چاله ها pulsar هم می گن. - سحابی ها: بعد از بحث ستاره ها اشاره ای به انواع سحابی ها از نظر ستاره هایی که در اونها وجود داره، شد: 1) گسیلشی: ستاره هایی با سن و ساله کم (جَوونا) در این سحابی وجود دارند. (جوونن دیگه) مثله سحابی جبار 2) بازتابی: ستاره هایی که در مرحله پایانیه عمرشون به سر می برند. 3) تاریک: از اسمش معلومه دیگه، ستاره های خاموش اینجا هستند. مثله سحابیه سر اسب [ /quote]
خب گزارش این قسمت اشتباهات زیادی داره.
در پست قبلی سعی کردم به مواردی اشاره کنم.
اگر کسی از دوستان در مورد کوتوله های سفید،ستاره های نوترونی و سیاهچاله ها مطلبی قرار بده بسیار مناسب هست.
در مورد نوع سحابی ها هم عرض کرده بودم که با توجه به نوع ستارگان غالبشون دسته بندی میشن.
یعنی اگر ستارگان جوان و سوزانی در داخل یک سحابی موجود باشن باعث برانگیختگی مواد درون سحابی و گسیل نور میشن( سحابی گسیلشی)
اگر ستارگان موجود در سحابی کمی سرد تر باشن و در واقع سوزان و جوان نباشن، امکان برانگیخته شدن مواد سحابی وجود نخواهد داشت و فقط به بازتاب نور ستاره ها میپردازن.
و اگر ستاره ای برای تامین نور وجود نداشته باشه دیگه سحابی مرئی نخواهد بود و سحابی تاریک رو خواهیم داشت.
مثال ها درست بودن.
ممنون اقای نجفی
منتظر دیدن مطالب شما در باره کوتوله ها، نوترونی ها و سیاهچاله ها هستم!