• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5785)
جمعه 24/7/1388 - 2:18 -0 تشکر 158651
بره‌ای با قلب خارج از قفسه سینه در قوچان به دنیا آمد

رئیس شبكه دامپزشكی قوچان:
بره‌ای با قلب خارج از قفسه سینه در قوچان به دنیا آمد

خبرگزاری فارس: رئیس شبكه دامپزشكی شهرستان قوچان از تولد بره‌ای كه قلب آن خارج از قفسه سینه قرار گرفته بود خبر داد.


محمد سیاح امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قوچان اظهار داشت: دامداری به نام حیدرزاده ساكن روستای دیزادیز كه با تولد بره استثنایی مواجه شده بود با مراجعه به شبكه دامپزشكی برای زنده ماندن این حیوان درخواست كمك كرد كه در پی هماهنگی شبكه اقدامات لازم برای جراحی توسط یكی از دامپزشكان انجام شد.
وی ادامه داد: قلب در این حیوان به علت ناهنجاری مادرزادی، خارج از قفسه سینه قرار گرفته است كه نوع این ناهنجاری نادر است به طوری كه قلب حالت برزگ شدگی (هیپرتروفی) دارد.
سیاح افزود: ساختمان و شكل قلب در گونه‌های مختلف پستانداران به استثنای یك سری تفاوت‌های جزیی مشابه هم هست كه در دوران جنینی قلب و پرده اطراف آن جدا از هم بوده و به تدریج قلب درون پرده قرار گرفته و دور قلب را آبشامه فرا می‌گیرد كه در این مورد این عمل صورت نگرفته و قلب در خارج از بدن و بیرون از قفسه سینه رشد كرده است.
وی گفت: به علت خارج بودن قلب از بدن و ارتباط با محیط و هوای آزاد در معرض انواع اجرام بیماری‌زا قرار گرفته همچنین به دلیل كمبود اكسیژن در خون (آنمی) قلب تحلیل رفته و پس‌آگهی خوبی برای بره نمی‌توان داشت و بره از بین خواهد رفت.
انتهای پیام/ش30

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8807230250

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
يکشنبه 14/7/1387 - 23:21 - 0 تشکر 63147

به نام خدای همه موجودات روی کره زمین

هی هی هی!!!

چیه تعجب کردین؟؟؟

فکر کردین ما هم بله!!!

نه اصلا از این فکرای بد بد نکنین تو رو خدا!!!

با اجازتون امروز روز دامپزشکی بود

اول از همه این روز رو به این عزیزان تبریک و تهنیت عرض میکنیم و همین طور براشون آروزی سلامتی روز افزون داریم.

شاید یکی از رشته های دانشگاهی که تا میفهمید کسی داره اون رشته رو میخونه بزنید زیر خنده همین رشته دامپزشکی باشه!!!

ولی خب باور کنید یکی از سخت ترین رشته هاست...

آخه فکر کنید ...

(البته خدای نکرده جسارت نشه)  مثلا ما بیمار میشیم و میریم دکتر بعد کامل برای دکتر تشریح میکنیم که چی بوده، درد کجاهامون هست، از کی اینطوری شدیم و خلاصه نصف راه های درمان رو در اختیار پزشک محترم میگذاریم ...

ولی آقایون دامپزشک وقتی میرن بالای سر یکی از اون زبون بسته های ناز نازی فقط باید با معاینه کردن متوجه بشن که بیمارشون چه مشکلی داره!!!

خب شوخی و مزاح بسه! بریم سر اصل مطلب...

در این تاپیک میخوایم تا اونجایی که در توان داریم به مشکلات این گروه از پزشکان بپردازیم.

و همین طور یک سری خاطرات شیرین از زبون این دوستان

خلاصه اینکه توی این تاپیک فقط میخوایم در مورد دامپزشکی و دامپروری و همین طور سلامت و بهداشت حیوانات و همین طور بیماری های آنها و حتی بیماری های مشترک بین انسان و دام رو بررسی کنیم.

البته به این امید که شما دوستان عزیز ما رو همراهی کنید...

يکشنبه 14/7/1387 - 23:28 - 0 تشکر 63156

یکی از بستگان بنده  دامپزشکی می خونه دانشگاه فردوسی مشهد ایشون هم میگن رشته پر مشقتی هست و از نگاه بد مردم به این رشته گلایه مند هستند

يکشنبه 14/7/1387 - 23:42 - 0 تشکر 63161

دامپزشکی در بستر تاریخ:

برخی از دانشمندان معتقدند كه زمان پیدایش نباتات و حیوانات در زمین، حدود یك میلیارد و چهارصد میلیون سال پیش است. دوران زندگی بشر به دو مرحله یكی عهد ابتدایی و دیگری عهد حجر تقسیم می‌شوند. بشر در عهد ابتدایی هیچ‌گونه صنایعی نداشته و تنها از نظر قوه عقل از حیوان برتر بوده است. عصر حجر به سه دوره آغاز سنگی ـ پارینه سنگی یا میانه سنگی و نوسنگی یا سنگ جدید تقسیم می‌گردد. اهلی كردن حیوانات كه با اهلی كردن سگ آغاز شده است در دوران نوسنگی یعنی 15000سال قبل از میلاد پیشرفت كرد.

انسان در این عصر به اهلی كردن و پرورش گله‌های بزرگ گوسفند، بز، خوك، گاو، كبوتر، غاز و اردك پرداخت. اهلی كردن حیوانات ظاهراً از آسیا آغاز شد.
در عصر نوسنگی انقلاب بزرگی ایجاد شد و آن اینكه انسان در این عصر از شكارگری به مرحله كشاورزی وارد شد و از خیش چوبی استفاده كرد. در بدو ورود به مرحله كشاورزی انسان به طور كامل به كشاورزی نمی‌پرداخت، مردان به شكار ادامه می‌دادند و احتمالاً زنان به گردآوری تخم گیاهان وحشی و كشت با دست، یا با وسیله سنگی و چوبی می‌پرداختند تا سرانجام مردان با استفاده از گاو و خیش وارد مرحله اصلی شدند.


نخستین آموزنده پزشكی و دامپزشكی به انسان حیوانات بوده‌اند، چنانكه از محمد ذكریای رازی آورده‌‌اند: اگر جوجه پرستو یرقان بگیرد پرستو سنگ یرقان را آورده و در لانه‌اش می‌گذارد و جوجه‌ها بدین وسیله درمان می‌شوند مردم از این امر استفاده نموده به جوجه پرستوها زعفران می‌مالند تا پرستو تصور كند جوجه‌هایش یرقان گرفته‌اند و سنگ یرقان بیاورد و بدین ترتیب سنگ یرقان به دست انسان‌ها می‌رسد.


ابن ابی اصیبه می‌گوید: اگر عقاب ماده گرفتار سختی تخم‌گذاری شود عقاب نر سنگی به نام قلقل را آورده و در لانه می‌گذارد كه این سنگ به سنگ عقاب مرسوم بوده و از درون خود صدا می‌دهد و سبب آسانی تخم‌گذاری می‌شود به همین دلیل مردم این سنگ را در كنار زائو قرار می‌دادند.

اولین مدرك دامپزشكی كه مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد و نوشته‌ای به خط هیروگلیف بر روی پاپیروس از مقابر مصری به دست آمده است در مورد بیماری‌های چهار پایان توضیح داده است.
حدود 2500 سال قبل از میلاد تشكیلات اداری منظمی در نواحی سومر و عیلام وجود داشته كه نشان می‌دهد دامپزشك به عنوان یك شخصیت تخصصی به جراحی حیوانات به خصوص درمان شكستگی می‌پرداخته است.


معلم اول ارسطو نیز به گواه تاریخ به دامپزشكی نیز می‌پرداخته است و در زمینه در رفتگی مفاصل، هیدروپیزی گاو و صرع بز و گوسفند مطالبی آورده است. كزاز، مشمشه حاد، اختلالات ریوی، ذات‌الریه، نقرس، جذام و اسهال بیماریهای بوده كه ارسطو در مكتوبات خود آورده است. همچنین خونبندی با آتش، درمان زخم‌ها به وسیله داغی، فتیله‌گذاری، اخته كردن، بخیه كردن، درمان فتق نافی، فیستول مقعدی و مهبلی و حتی برداشت تخمدان ماده خوك و شتر با شكاف دادن ناحیه زهار از جمله مواردی است كه ارسطو به آن اشاره داشته است.


در زمان ساسانیان، پادشاهان نیز به كار دامپزشكی علاقه نشان می‌دادند به طوری كه هرمز پسر شاپور دامپزشك بزرگی بود و در شناخت بیماری‌ها و درمان آن به دانش دامپزشكی تسلط كامل داشت. بهرام برادر هرمز نیز چهارمین پادشاه ساسانی بود كه به حرفه دامپزشكی عشق می‌ورزید.

يکشنبه 14/7/1387 - 23:51 - 0 تشکر 63164

علت نامگذاری 14 مهر بنام روز ملی دامپزشكی:

در فرهنگ اوستائی، هر یك از سی روز ماه نام یكی از فرشتگان است. روز چهاردهم ماه را جوش یا گوش و گاهی هم حوس گویند. گوش از گائوس اوستائی به معنای گاو، ریشه می‌گیرد.
ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه نیز از گوش روز یاد می‌كند و در مورد احكام رویت مار در روزهای ماه ذكر می‌كند كه اگر در روز چهاردهم ماه كسی مار ببیند رزقش تنها از چهارپایان است. در این روز گویا دعای مخصوص درواسپا را می‌خواندند و سلامت حیوانات را آرزو می‌كردند.
مسئله گوشت روز در فرهنگ اسلامی نیز آورده شده است.

ملامحسن فیض كاشانی (1007 ـ‌ 1091 ه‌.‌ق) رساله‌ای در نقل روایت معلی‌بن‌خنیس از

حضرت صادق (ع) راجع به نوروز و سی روز ماه پارسیان تألیف كرده است.

در مورد روز چهاردهم ماه حوس یا گوش گفته شده: چهاردهم حوس، نام فرشته‌ایست موكل بر آدمیان و چهارپایان. فارسیان می‌گویند روزی سبك است و ما می‌گوئیم روز خوبی است برای هرچه خواهند و دیدن شرفا و علما برای حاجت خواستن در این روز خوبست و هركس در این روز بیمار شود به زودی شفا یابد ان‌شاءالله...


ـ در سال 1369 شمسی به دنبال پیگیری و تلاش دامپزشكان برای اختصاص روزی از روزهای سال در تقویم رسمی كشور به نام روز دامپزشكی، جناب آقای دكتر حسن تاج‌بخش استاد ممتاز دانشگاه تهران و چهره‌ ماندگار دامپزشكی و مؤلف كتاب‌های تاریخ دامپزشكی و پزشكی ایران ماه مهر را به عنوان ماهی شایسته به خاطر آغاز سال تحصیلی و روز چهاردهم را به یاد گوش روز كه در ایران باستان روز مباركی بود و در منابع اسلامی هم آمده است پیشنهاد و مطرح نبودند و از طریق مجار ذیربط چهاردهم مهرماه به عنوان روز دامپزشكی معین شد.


در این روز در تمامی استان‌ها به همت ادارات كل دامپزشكی و نظام دامپزشكی، گردهمائی‌هایی با هدف همدلی، همزبانی و همپیمانی دامپزشكان و سایر رده‌های دامپزشكی در عرصه‌های مختلف اجرائی، آموزشی و تحقیقاتی صرف نظر از جایگاه‌های دولتی و غیردولتی آنان و از طرفی آشنایی بیشتر جامعه به ویژه مسئولین با وظایف و مسئولیت‌های كلیدی و اثربخش این قشر در بهداشت و سلامت دام و فرآورده‌های دامی، سلامت غذا و امنیت غذایی و در نهایت بهداشت همگانی برگزار می‌گردد.

خب اینم یه سری اطلاعات در مورد نحوه نامگذاری این روز و همین طور تاریخچه ای از این رشته تحصیلی

انشاءالله یواش یواش وارد مباحث بهداشت و سلامت دامپزشکی بشیم.

دوشنبه 15/7/1387 - 1:10 - 0 تشکر 63184

آره اعتقاد منم همینه!!!

اینکه رشته سختیه . آخه گوسفند بدبخت که زبون نداره بگه کجاش درد می کنه. حالا خر بیار و باقالی بار کن. گوسفند هی بَ بَ می کنه فقط . من موندم این دامپزشکای بیچاره اینقدر انگلیسی خوندن ولی آخرش باید یه دوره تخصصی بَ بَ شناسی برن. 

دوشنبه 13/7/1388 - 14:56 - 0 تشکر 156393

سلام

امروز دومین سالی هستش که روز جهانی دامپزشک را در انجمن بهداشت و سلامت به جشن و سرور نشسته ایم

برای همه عزیزان دامپزشک آرزوی سلامتی روز افزون داریم

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

دوشنبه 13/7/1388 - 17:37 - 0 تشکر 156430

سلااااااااااام

به به،اولش ازعنوان فکرکردم میخوایند راجع به قربانی کردن حرف بزنید..اماگفتم که چه ربطی به بهداشت داره مگه..

درکل منم تبریک میگم این روز رو به همه ی دامپزشکان عزیز...امیدوارم که توی کارشون موفق ترازپیش باشن...

درپناه حق ماناباشید

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

سه شنبه 14/7/1388 - 23:31 - 0 تشکر 156739

بنام خدا

با سلام و عرض ادب و احترام

خب منم این روز رو به دامپزشکان گرامی تبریک عرض می کنم.

آقای دکتر ما که دکتری بلد نیستیم،مجبوریم حرف خارج از دکتری بزنیم.

تو دهات ما گوسفندان دایی جان محترم که مریض میشدن به طبابت خودشون مثلا اب نمک یا چیزهای دیگه میدادند،تا از ناخوشی در بیاد،اگر افاقه نمیکرد سرشو پخ پخ میکردن،اما حالا تو منطقه دامپزشک وجود داره و میاد بموقع واکسینه می کنه و در زمان ناخوسی هم میاد مداوا می کنه.

افضل العبادة انتظار الفرج‏

یاران همه رفتند جامانده ام من           ازکاروان عشق وامانده ام من

جمعه 17/7/1388 - 11:24 - 0 تشکر 157239

هو العزیز

سلام

آقای دکی عزیز روز دامپزشکی همین جوری خشک و خالی که نمی شه

بالاخره یک ذبحی یک قربانی ای

مابا یک کیلو گوشت هم قبول دار می شیم

««« تبیان »»»

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.