ناهمخوانی 12 آمار احمدی نژاد با آمارهای رسمی
رئیس جمهوری در نشست ویژه خبری جمعه شب خود آمارهای مختلفی درباره اقتصاد کشور طی چهار سال گذشته و مقایسه آن با دولتهای پیشین ارایه کرد. این در حالی است که قریب به اتفاق این آمار، با ارقام ارائه شده از سوی مراجع رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار همخوانی ندارد.
به نوشته «سرمایه»، این ارقام که در جدول یک آمده نشانگر آن است که باز هم اطرافیان وی آمارهای نادرست در اختیار وی قرار دادند. آمارهای ارائه شده از سوی محمود احمدی نژاد در جمعه شب، بیش از 10 مورد بود.
ضریب جینی 87 اعلام نشد
رئیس جمهوری با نشان دادن نموداری که روی یک برگه به چاپ رسیده بود، اعلام کرد ضریب جینی سال 87، پایین ترین ضریب جینی طی سالهای پس از انقلاب بوده است. در این نمودار که دوربین روی آن متمرکز شد اما رقم دقیق معلوم نبود، ضریب جینی سال 87 معادل 381/0 عنوان شده بود. در حالی که هنوز مراجع رسمی (بانک مرکزی و مرکز آمار) اقدام به انتشار ضریب جینی سال 87 نکردهاند. ظریب جینی سال 86 نیز معادل 4045/0 است. که در مقایسه با سال پایانی تصدی گری دولت اصلاحات (سال 83) با 46 درصد رشد از 3996 به 4045 افزایش یافته و نشان دهنده نامناسب تر شدن توزیع ثروت در جامعه است. در همین حال سهم 10 درصد ثروتمندترین به 10 درصد فقیرترین نیز، در دولت نهم افزایش یافته و از 6/14 در سال 83 به 2/15 درصد در سال 86 افزایش یافته است.
درآمد نفت و گاز بالغ بر 310 میلیارد دلار محمود احمدی نژاد در حالی درآمد حاصل از فروش نفت خام را 211 میلیارد دلار اعلام کرد که آمارهای نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی نشان میدهد، دولت از محل صادرات نفت و گاز بالغ بر 280 هزار میلیارد دلار درآمد کسب کرده است و اگر درآمد حاصل از صادرات 18 میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی را که مراکز تولید آن عموماً دولتی هستند را به این رقم اضافه کنیم مجموع درآمدهای دولت از محل نفت، گاز و فرآوردههای نفت و گاز حدود 300 میلیارد دلار خواهد شد که اگر به این رقم 10 میلیارد دلاری که در حساب ذخیره موجود بود اضافه کنیم درآمد نفتی دولت نهم به 310 میلیارد دلار میرسد.
از سوی دیگر، آمار صادرات نفت طی چهار ساله اول دولت موسوی نشان میدهد این دولت از این محل 2/63 میلیارد دلار درآمد داشته است در حالی که احمدی نژاد در نشست ویژه خبری این میزان را 70 میلیارد دلار ذکر کرد.دولت موسوی طی سالهای 60 تا 63 به ترتیب 5/8، 7/18، 3/20 و 7/15 میلیارد دلار درآمد داشته، ولی در دوره دوم نخست وزیر درآمد 7/36 میلیارد دلاری از محل فروش نفت داشت است.بر این اساس مجموع درآمدهای دولت موسوی از محل درآمدهای نفت و گاز 100 میلیارد دلار است.محمود احمدی نژاد در یک شکنجه عجیب اعداد، 70 میلیارد دلار درآمد نفتی دولت موسوی را به 246 دلار رساند و به استناد اینکه ارزش قیمت دلار سه تا 100 برابر کاهش یافته و سه برابرمربوط به دلار اوپک است.
اما، از آنجا که دولت ایران درآمد خود را تبدیل به ریال میکند، مبنای تورم داخلی را باید محاسبه کرد. براساس نظر کارشناسان، آنچه باید درخصوص مقایسه درآمد نفتی در ادوار مختلف مورد مقایسه قرار گیرد ما به ازای ریالی این درآمدهاست به عبارت دیگر، ابتدا باید بررسی شود که درآمد کسب شده در هر دوره چه مقدار منابع ریالی در اختیار دولت قرار داده و در مرحله بعد نیز ارزش اسمی این درآمدهای ریالی با توجه به تورم داخلی تبدیل به ارزش روز شود بنابراین باید نرخ ارز و نرخ تورم مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس نرخ ارز در چهار ساله اول دولت میرحسین 11 تومان و در دولت نهم 924 است. بر این اساس ارزش دلار بالغ بر 84 برابر رشد کرده است.
در همین حال سطح عمومی قیمتها 61 برابر رشد کرده است. به عبارتی اگر کالایی یک تومان بوده است اکنون به 61 تومان رسیده در حالی که درآمد دولت از محل فروش یک دلار، 84 برابر شده است که نشان میدهد توان خرید ریالی یک دلار در دولت موسوی نسبت به خرید ریال دولت فعلی 37 درصد کمتر بوده است. به تعبیر دیگر، دولت موسوی در چهار ساله اول خود به قیمت امروز، از محل فروش دلارهای نفتی در داخل 42 هزار میلیارد تومان درآمد داشته در حالی که دولت نهم از محل فروش 63 میلیارد دلار در شرایط فعلی، 59 هزار میلیارد تومان درآمد کسب میکند.
عملکرد عمرانی ارقام بانک مرکزی و همچنین گزارش پیش بینی عملکرد بودجه سال 87 نشان میدهد مجموع عملکرد پرداختهای عمرانی دولت نهم طی سالهای 84 تا 87 به ترتیب برابر 7/11، 8/13 ، 2/14 و 19 هزار میلیارد و در مجموع 8/48 هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که رئیس جمهوری این مبلغ را 75 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. به نظر میرسد احمدی نژاد ارقام اعتبارات عمرانی در کتابهای بودجه را به جای عملکرد تملک داراییهای سرمایهای (عمرانی) اعلام کرده است. تنها در یک صورت یعنی وقتی آنها تحریم کردند؛ ما نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشتیم که اینها میخواهند با تحریم روحیه صنعت نفت را تضعیف کنند، شما اجازه دهید مقداری از ذخیره ارزی را در صنعت نفت برای فعال کردن پروژهها استفاده کنیم که آنها بیایند. همین اتفاق افتاد و ایشان هم اجازه دادند و با فعال شدن پروژهها شرکتها هجوم آوردند و الان 70 میلیارد دلار قرارداد داریم و 66 میلیارد دلار کار انجام شده داریم که ابتکار خیلی خوبی بود و البته این هم به صورت قرض داده شده که وزارت نفت بر میگرداند.
برداشت دولت نهم از حساب ذخیره ارزی حدود چهار برابر دولت هشتم است. یعنی کل برداشت بودجهای دولت هشتم حدود 20 میلیارد دلار بوده در حالی که کل برداشت دولت نهم (رد دیون و بودجه ای) حدود 7/80 میلیارد دلار بوده است. برداشت 66میلیارد دلاری باعث شد تا استفاده از درآمدهای نفتی طی چهار سال گذشته در غالب مصارف بودجهای و تسهیلات به بخش خصوصی از مرز 256دلار فراتر رفت. این میزان درآمد با گفته رئیسجمهوری مبنی بر درآمد 211میلیارد دلاری از محل صادرات نفت مغایرت دارد.
منبع:تابناک