دوشنبه 24/1/1388 - 22:30
-0 تشکر
105825
افسردگی
|
یك روانپزشك، افسردگی را از شایعترین بیماریهای روانی در دنیا عنوان كرد و با بیان این كه این بیماری زاییده یك علت نیست؛ گفت: فقدان احساس شادی و كاهش انرژی از نشانههای بارز افسردگی است.
دكتر هاراطون داویدیان، پیشكسوت روانپزشكی و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران، افسردگی را از شایعترین بیماریهای روانی در دنیا عنوان كرد و گفت: مبتلایان به افسردگی حدود ده درصد كل جمعیت را شامل میشوند. بر این اساس در كشور ما بیش از ۶ تا ۷ میلیون بیمار افسرده تحت درمان شناخته شدهاند.
وی با بیان این كه افسردگی ممكن است در همه سنین مشاهده شود اما بروز آن در سنین متوسط شایعتر است، گفت: بیماریهای روانی به ویژه افسردگی زاییده یك علت نیستند. برخی از افسردگیها كاملا ژنتیكی بوده و حتی اگر شرایط محیطی خوشایندی نیز فراهم باشد، باز هم فرد در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارد. همچنین گاهی استرسها و چالشهای محیطی سبب میشود كه حالت خفته افسردگی كه ژنتیكی است، زودتر فعال شود. برخی از افسردگیها نیز از شرایط زندگی فرد ناشی میشود.
این پیشكسوت روانپزشكی، فقدان احساس شادی را از نشانههای اصلی افسردگی عنوان كرد و گفت: بر این اساس نه تنها بیمار از هیچ امری لذت نبرده و احساس خوشحالی نمیكند بلكه احساس غمگینی و اندوه فراوانی دارد. حتی ممكن است حالت غمگینی وی به صورت گریه بروز كند. كمبود و كاهش انرژی از دیگر نشانههای بارز افسردگی است؛ به این صورت كه حتی انجام حركات عادی هم گاهی برای وی مشكل است.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به درمانهای به كار گرفته شده در افسردگی گفت: در درمان افسردگی استفاده از درمانهای شیمیایی در مرحله اول بسیار مهم است. همچنین بسیاری از بیماران علاوه مصرف دارو، نیازمند رواندرمانی و بیان مسایل و مشكلات خود نیز هستند.
دكتر داویدیان گفت: برخی افسردگیها دورهای بوده و ممكن است پس از بهبودی مجددا عود كند. برخی دیگر از انواع افسردگی به صورت مداوم هستند كه در هر دو صورت درمان دارویی در بهبود بیمار بسیار موثر است. به این صورت كه با درمان دارویی دوره بروز افسردگی كوتاه و علایم آن سبكتر و قابل تحملتر میشود. در نهایت پس از یك تا دو ماه احساس بهبودی به تدریج پدیدار خواهد شد. | |
/کجايند ان مردان بي ادعا/