- جنگ یک سره شده بود و نیروهای اسپارتا در صدد بازگشت بودند. در سرگردانی و حیرانی بعد از نبرد، نوبت به اولیس رسید تا به یکباره ورق را بگرداند و حیله ای را به کار گیرد که امروز به "دکترین تروآ" معروف است. شهر تروآ باید فتح می شد و اولیس دستور ساخت یک اسب چوبی بزرگ را داد. لشکریان اسپارتا راه ساحل را پیش گرفتند و بر کشتی سوار شدند و رفتند و اسبی چوبی برای اهالی تروآ به یادگار ماند. اهل تروآ که اکنون از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدند، غنیمت ها را جمع کردند و اسب چوبی را هم به شهر بردند تا تقدیم خدایان کنند. غافل از آنکه 30 جنگجو در دل اسب پنهان شده اند.
شب هنگام، اهالی تروا خسته از جشن و پایکوبی به خواب رفتند. جنگجویانی که تنها ساعاتی را میهمان شکم اسب چوبی بودند، از فرصت استفاده کردند. از دل اسب بیرون آمدند و دورازه های شهر را به روی دیگر جنگجویان گشودند. و این شد که شهر تروآ به دست یونانیان افتاد. شهر تروآ به آتش کشده شد و همه چیز غارت شد.
2- کسانی که با کامپوتر سر و کار دارند طبعا Trojan ها را می شناسند. Tojan از واژه troy که نام همان شهر اسطوره ای است، گرفته شده است. اسبهای تروآ برنامههای خطرناکی هستند که در سایر برنامه های عادی کامپیوتر مخفی می شوند و سایر فایل ها را به مرور آلوده می کنند. Trojan ها میهمان ناخوانده ای هستند که اول قیافه ای مظلوم دارند، اما وقتی کم کم صاحب خانه می شوند، سرعت سیستم را به مرور پایین می آورند و در نهایت همه فعالیت ها را مختل می کنند.
3- شیخ اصلاحات این روزها بعد از اعلام کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دهم سرگرم چینش نیروها و سازماندهی فرایند تبلیغات است. اگر چه اخباری تا کنون در خصوص سپردن ستاد به دست کرباسچی منتشر شده بود، اما هیچ گاه قطعیت لازم را پیدا نکرده بود. ساکنان تروآ در انتظار یک ودیعه الهی بودند. در انتظار غنیمتی برای خدایان.
شیخ اصلاحات به سخن آمد و در مدح كرباسچی چنین گفت: «کرباسچی غیر از مهندس بودن، حجتالاسلام و المسلمین هم هست.» و در نهایت دروازه های تروآ به روی غنیمت یونانیان باز شد و Trojan ها جای خوش کردند. آن قدر دل فریب که کسی نمی توانست کوچکترین تردیدی به خود راه بدهد. سخن های کرباسچی هم زیبا بود. او می گفت که اگر لازم باشد کفش کروبی را هم واکس می زند. و این گونه شد که دبیر کل حزب کارگزاران، رئیس ستاد انتخاباتی حزب اعتماد ملی شد!
کرباسچی در عین حال واکنش جدی نسبت به مرعشی و سایر حامیان خاتمی نشان نمی داد. با این همه کروبی به راحتی هر چه تمام تر به او اعتماد کرد. غافل از اینکه شب دیگری هم خواهد آمد که او را خواب ببرد و جنگجویان سپاه اسپارتا دروازه های شهر را در خواب خوش شیخ اصلاحات به روی یونانیان باز کنند.
4- اهالی تروآ مشغول کار خویشند و از اینکه توانسته اند به خیال خودشان احزاب دیگر را هم به نفع کاندیدای مورد نظرشان مصادره کنند، خوشحالند. پای می کوبند و فخر می فروشند. جنگجویان نیز در دل اسب چوبی آرام و آسوده لم داده اند تا لحظه موعود برسد و دستور بازی را که از بالا خواهد رسید، اجرا کنند. کم کم میهمانان دیروز شهر، صاحب خانه می شوند. سرعت سیستم تعریفی ندارد و آن گاه است که شعله سراسر تروآ را فرا خواهد گرفت. همان گونه که روزی سراسر شورای هماهنگی اصولگرایان را فرا گرفت.
5- ساکنین اسب تروآ با وجود آنکه ظاهرا غنیمتی برای خدایان هستند، اما در سر هوای دیگری دارند. جنگجویان دیگر که پشت دروازه ها نشسته اند، موضوع را کاملاً طبیعی می دانند. آنها می گویند: «تصمیمات غلامحسین کرباسچی در همکاری یا مشاوره دادن به ستاد مهدی کروبی امری فردی بوده و نمی توان این عمل کرباسچی را نشانه ایجاد انشقاق در درون این حزب دانست.» چه قدر خوب! دبیر کل یک حزب این اختیار را دارد که بدون هماهنگی با اعضای حزب در ستادی که علاقه داشت مسئولیت های عمده بگیرد.
اینها البته توجیهات عجیبی هم دارند. می گویند:«اساساً احزاب لیبرال و عملگرایی چون حزب کارگزاران فاقد پیش زمینه های ایدئولوژیک می باشند و لذا این امر توانایی انعطاف زیادی به این قبیل احزاب می دهد. در تمامی دنیا نیز این امر مرسوم است و احزاب لیبرال و غیر ایدئولوژیک احزابی منعطف هستند و گرایش های متنوع در راس و بدنه این قبیل احزاب در مجموع، مشکلی در حرکت این قبیل احزاب ایجاد نمی کند.»
حزبی که هیچ ایدئو لوژی مشخصی نداشت! دیگر کمی توجیه خسته کننده می شود و جنگجویان پشت دروازه ناخواسته یک راز مگو را افشا می کنند: «اصلاً شاید این تصمیم آقای کرباسچی در نهایت به نفع کل جریان اصلاحات باشد و در تعدیل تصمیم گیری های آتی گروه های درون جریان اصلاح طلب نقش مثبتی ایفا کند.»
البته معنای "تعدیل تصمیم گیری های آتی" را شیخ اصلاحات می بایست خوب بداند که اگر نداند باید بر هوش سیاسی ایشان کمی خرده گرفت. اسب تروآ در دل شهر است و سربازان دیگر وانمود می کنند که به سمت کشتی هایشان حرکت می کنند. آنها از کاندیداتوری خاتمی می گویند. حال آنکه نه دریا هدف جنگجویان است و نه پشت دروازه های شهر مقصود نهاییشان. آنها به دنبال چیز دیگری می گردند. می خواهند تنها خودشان باشند نه دریایی وجود داشته باشد و نه تروآیی!
6- می توان یک توصیه به شیخ خواب نمای اصلاحات داشت و آن اینکه این روزها به فکر تهیه یک ویروس یاب قوی برای سیستم اعتماد ملی باشد. این گونه می توان به امنیت شبکه بیشتر امیدوار بود. و دیگر آنکه فریب کسانی که از بالا هدایت می شوند و هر کدام یک نقش ایفا می کنند را نخورد. البته اختیار با اوست. می تواند به فرح سر شب بپردازد و باقیمانده شب را تا به صبح بخوابد و بار دیگر نتیجه را برآورد کند. ببیند اسب زیبایی که برای شهر هدیه آورده است، دعای چه کسی را اجابت خواهد کرد.