• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1637
تعداد نظرات : 162
زمان آخرین مطلب : 3377روز قبل
خواص خوراکی ها

تغذیه > میوه و سبزی - خورشت‌های ایرانی یکی از پرطرفدار‌ترین خورشت‌های جهان هستند و البته در میان خورشت‌ها معروف‌ترین خورشت، قورمه‌سبزی است.

خورشت قورمه‌سبزی که ماده اصلی آن انواعی از سبزی‌ها، لوبیا و گوشت است شهرتی جهانی دارد و کمتر ایرانی‌ای را می‌توان یافت که این خورشت را دوست نداشته باشد؛ مخصوصا که این خورشت را باید یک کد بانوی ایرانی طبخ کرده باشد تا طعم واقعی قورمه‌سبزی را بتوان فهمید.

بهانه نسخه طبیعت امروز مهم‌ترین سبزی این خورشت؛ شنبلیله است؛ سبزی‌ای که غیر از برگ و ساقه، تخم آن نیز مصرف طبی دارد. شنبلیله با نام علمی Trigonella foenum-graecum گیاهی از تیره باقلائیان و بومی ایران است و سرشار از فلانوئیدها، پلی‌فنول‌ها، آهن، فسفر و ویتامین D است.

از نظر طبی مصرف شنبلیله در پیشگیری و کمک به درمان سرطان دستگاه گوارش، گردن رحم و سینه در کمک به درمان مرض قند، پیشگیری از افزایش کلسترول خون، درمان کم‌اشتهایی، یبوست، بیماری‌های التهابی روده، بیماری‌های جلدی و افزایش شیر توصیه می‌شود. طی تحقیقاتی همچنین گفته شده مصرف شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال نیز تأثیر زیادی دارد.

در طب سنتی از تخم شنبلیله برای درمان زخم معده، ریزش مو، تقویت بنیه جسمی، افزایش فشارخون، درمان برونشیت، تقویت قلب و پیشگیری از سنگ کلیه استفاده می‌شود. همچنین جوشانده دانه‌های این گیاه برای نرمی پوست و همچنین رفع تحریکات جلدی به‌کار می‌رود. به این منظور می‌توان جوشانده آن را به شکل کمپرس به‌کار برد. پودر شنبلیله را نیز می‌توان به صورت خمیر درآورد و روی کورک و دُمل‌های چرکی پوست قرار داد.

توصیه‌های پزشکی:
بین مصرف داروها و شنبلیله حداقل باید 2ساعت فاصله باشد.
به‌دلیل اثرات هورمونی و انقباض رحمی از مصرف بیش از حد شنبلیله در دوران بارداری خودداری شود.
بیماران مرض قندی که تحت درمان دارویی هستند باید در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط و زیر نظر پزشک عمل کنند.
از مصرف زیاد و طولانی مدت شنبلیله همراه با داروهای ضدانعقادی از جمله آسپیرین و مهار‌کننده MAO خودداری شود.


جمعه 3/11/1393 - 20:4
پوست و مو


تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین:
خیلی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن ما هستند که کمبود آنها باعث تغییرات ظاهری و حتی ریزش موها می‌شود.

بسیاری از مردم گمان می‌کنند اگر ماده تقویتی به موهایشان بزنند مفید است در حالی که ساقه مو بافت مرده‌ای است. باید آنچه تقویت‌کننده بدن و اعضای مختلف آن است را بخورید تا جذب شود و به استفاده مفید برسد. موهای ما نیاز دارند تا علاوه بر شست‌وشو و رعایت نکات بهداشتی و استفاده از شامپوهای مناسب برای سلامت و درخشندگی و حالت، تغذیه مناسبی هم داشته باشند. مصرف مواد غذایی زیر برای همه افراد به خصوص آنهایی که رژیم می گیرند، ضروری است:

1 حبوبات از جمله لوبیا و عدس بخش مهمی از موادی هستند که برای رشد و سلامت موها لازم‌ هستند. این مواد نه تنها سرشار از پروتئین‌اند (که لازمه رشد موهاست) بلکه دارای ‌آهن، روی و بیوتین هستند. کمبود ماده بیوتین باعث شکننده‌شدن موها می‌شود.

2 شاید خیلی از مردم نتوانند تصور کنند خشکباری مانند گردو و بادام و پسته چقدر می تواند روی سلامت موها تاثیر داشته باشد.

افرادی که موهایی نرم و شکننده دارند، می‌توانند خشکبار بیشتری مصرف کنند. اگر تارهای موهایتان نازک است، می‌توانید برای ضخیم‌تر شدن و درخشندگی آنها خشکبار استفاده کنید. خشکبار سرشار از ماده سلنیوم (ماده معدنی مهم برای سلامت پوست سر) است و موجب سلامت موها می‌شود. مغزها همچنین منبع روی هستند و کمبود روی در بدن باعث ریزش موها می‌شود.

3 گوشت مرغ و انواع ماکیان حاوی پروتئین است. کمبود پروتئین در بدن یا مصرف پروتئین‌هایی که کیفیت خوبی ندارند، باعث شکنندگی و ضعف ساختمانی موها و حتی تیره‌شدن آن می‌شود. گوشت مرغ همچنین سرشار از آهن است و همان‌طور که گفتیم، آهن برای تقویت موها لازم است.

تخم‌مرغ منبع بسیار غنی از پروتئین است و به دلیل اینکه ماده بیوتین و ویتامین B12 هم دارد، یک ماده مغذی برای رشد موهاست.

5 سعی کنید برای صبحانه بیشتر از نان تهیه‌شده از گندم و جو مصرف کنید. غلات به دلیل اینکه دارای روی، آهن و ویتامین‌های گروه B هستند، موهایتان را تقویت می‌کنند.

دکتر غلامحسین غفارپور، متخصص پوست و مو، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران


جمعه 3/11/1393 - 20:4
خواص خوراکی ها


تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین:
بسیاری از خوراکی‌ها وجود دارند که به‌صورت زیبا و جذاب بسته‌بندی شده و به‌ نظر مفید و سالم بنظر می‌رسند، اما آنچه مشخص است آن است که آنها با لباس مبدل به زندگی ما وارد شده‌اند و اثری جز تخریب انرژی ندارند.

وقتی که صحبت از کم کردن وزن به میان می‌آید، می‌بایست از چند غذا دوری جست. بدلیل آنکه این مواد انرژی بدن را تخلیه کرده و مانع بالا رفتن انرژی و در پی آن عدم كاهش وزن می‌شوند. این‌ها همان موادی هستند که بدن را خسته و بی حال می‌کنند. به سراغ انرژی می‌رویم، چنانچه انرژی ما پایین باشد دچار گرسنگی، پراشتهایی، نوسانات روحی و مشکلاتی در زمینه تصمیم‌گیری و مشكلات فکری خواهیم شد.

غلات صبحانه

البته تمامی این غلات صبحانه مضر نیستند، برخی کاملا مفید هستند. آنهایی که دارای مقدار زیادی شکر و مواد ناسالم هستند از زمره موادی هستند که برای بدن مفید نیستند و اثر تخریبی در انرژی دارند. هر چند برچسب آنها نشانگر لاغری می‌باشد. بهترین کار این است که برچسب و مواد تشکیل دهنده را بخوبی مطالعه کرده و از آنهایی که دارای ارزش غذایی بالاتری هستند، استفاده کنید.

ماست‌های طعم‌دار

اکثر ماست‌های تجاری که دارای طعم‌های میوه هستند مملو از شکر و یا شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام و ساکاروز می‌باشند و بدن ما هیچ آشنایی با آنها ندارد. بهتر است ماست ساده را خریداری کرده و آن را با مقداری (استویا - نوعی شیرین‌كننده غیرمغذی) و یا دارچین و میوه‌های تازه مخلوط کنید. اگر به استویا علاقه‌ای ندارید از مقدار کمی عسل استفاده کنید.

اسموتی میوه

از اسموتی‌های تهیه شده با میوه‌های سالم در منزل استفاده کنید که شامل مقدار کافی میوه و دیگر ترکیبات مفید مانند دارچین، شیر و یا سبزیجات فصل می‌باشند.

خوب است بدانید یک لیوان اسموتی کوچک موز و توت که شما خریداری می‌کنید دارای 60 گرم شکر و یک لیوان بزرگ آن شامل 120 گرم شکر که معادل 27 قاشق چایخوری است، می‌باشد. بدانید که این مقدار شکر بسیار خطرناک است.

مافین‌ها

اغلب آنها اگر از بهترین فروشگاه‌ها تهیه شده باشند دارای 400 کالری می‌باشند. غالباً مافین‌ها را با مواد دیگر ترکیب می‌کنند که ما احساس بهتری در خوردن آنها داشته باشیم، مانند: دانه‌های طبیعی، تمشک و انواع توت‌ها، مراقب باشید که فکر شما منحرف نشود. بدن ما ابدا به این خوراکی احتیاج ندارد زیرا این مافین‌ها سرشار از کربوهیدرات‌های تصفیه شده و چربی‌های ناسالم می‌باشند. به‌جای خوردن مافین می‌توانید از یک کاسه جو دوسر که با دارچین، زغال اخته یا تمشک و بادام غنی شده باشد استفاده کنید. پروتئین و چربی حاصل از بادام گرسنگی شما را کنترل کرده و دارچین قند شما را در حالت مطلوب نگه می‌دارد.

نوشابه

یک قوطی نوشابه ممکن است به شما انرژی بالایی بدهد اما در نظر داشته باشید که این انرژی تنها برای 5 دقیقه خواهد بود و پس از آن به شدت پایین می‌آید و بدن شما برای رسیدن به حالت اول نیاز به نوشابه بیشتری خواهد داشت. توصیه می‌شود به‌جای استفاده از نوشابه‌های طعم دار یا قهوه و غیره که مملو از شکر است، از نوشیدنی ساده که با چند قطره آبلیمو مزه‌دار شده است، استفاده كنید تا به تدریج از خوردن شکر خود را رهایی بخشید.

غذاهای پر چرب و سرخ شده

غذاهایی که دارای چربی بالایی می‌باشند مانند غذاهای سرخ شده ابدا برای عملکرد مغز مناسب نیستند. مطالعات نشان داده که مواد غذایی حاوی چربی بالا در کوتاه مدت انسان را دچار ضعف و بی حالی کرده و در طولانی مدت هوشیاری و تمرکز را کم می‌کند. این اتفاق بخصوص در مورد غذاهایی که سرشار از چربی و کربوهیدرات‌ها هستند، پیش می‌آید.

آب پرتقال صنعتی

پرتقالی که شما در منزل آبگیری می‌کنید بهترین گزینه است. اکثر آب پرتقال‌هایی که در فروشگاه‌ها بدست شما می‌رسد از فروکتوز ذرت، شکر، آب و مقداری طعم دهنده‌های مصنوعی و رنگ تهیه شده است. اگر می‌خواهید انرژی خود را بالا ببرید از آب میوه‌های طبیعی استفاده کنید.

چیپس سیب‌زمینی

ما همه چیپس را می‌شناسیم! وقتی چیپس می‌خوریم هیچ اتفاق خوبی نمی‌افتد. هر چند چیپس سیب‌زمینی باشد و یا ذرت آنها فقط به ما مقدار زیادی نمک و چربی‌های نامطبوع می‌دهند و بدن ما را از داخل تخریب می‌کنند. البته یک مقدار کمی از چیپس هرگز باعث مرگ ما نمی‌شود! (چه سرخ شده چه پخته) اما اگر همین مقدار به صورت مستمر در وعده‌های اصلی غذایی باشند به شما توصیه می‌کنیم كه کاملا آن را قطع کنید و غذایی را استفاده کنید که انرژی شما را بالا می‌برد.

نوشابه انرژی‌زا

نوشابه انرژی‌زا ممکن است انرژی شما را ناگهانی و زودگذر بالا ببرد اما به محض آنکه کافئین آن تمام شود شما دچار خستگی مضاعف خواهید شد. در تحقیق انجام شده توسط دانشگاه‌های معتبر متخصصین تغذیه به نتیجه جالب توجهی دست پیدا کردند: دو گروه از بزرگسالان را به صورت هم زمان مورد آزمایش قرار دادند، هدف این بود که این دو گروه بیدار بمانند، به تعدادی نوشابه انرژی‌زا دادند و به گروهی دیگر فقط کافئین ساده، اما جواب یکسان مشاهده شد. هر دو گروه بی‌خواب شدند!! اما بعد از 50 دقیقه افرادی که از نوشابه انرژی‌زا استفاده کرده بودند، دچار بی حالی و خستگی مفرط شدند.

غذاهای دارای آهن کم

بیماری کم‌خونی، یا آهن کم در غذا مقصر اصلی در ضعف و بی‌حالی می‌باشد بخصوص در خانم‌ها. کم‌خونی می‌تواند عامل بسیاری از بیماری‌ها باشد از قاعدگی‌های سخت تا مشکلات نازک شدن استخوان‌ها. سعی کنیم جهت جبران این نقیصه گاهی به جای استفاده از سبزیجات کم آهن مانند کرفس، هویج و گل کلم از برگ‌های سبز مانند اسفناج و آرتیشو مصرف کنیم. به جای استفاده از برنج در کنار غذا از عدس و یا لوبیا چشم بلبلی و بالاخره برخی اوقات از گوشت قرمز به جای مرغ و ماهی بهره ببریم.

قوانینی برای بالا بردن انرژی و رفع خستگی

1- اگر ماده غذایی شما بیش از 3 گرم شکر داشته باشد لطفا استفاده نکنید. بدن شما به آن احتیاجی ندارد.

2- اگر می‌خواهید پر انرژی باشید و کمتر خسته شوید ذهن خود را به آنچه باید بخورید و به آنچه نباید بخورید تغییر دهید. به عنوان مثال از چربی‌های مفید مانند آواکادو،آجیل، روغن زیتون و دانه‌ها استفاده کنید.

3- در خواندن برچسب‌های غذایی هوشیار باشید، تنها کم چرب یا بدون چربی بودن کافی نیست، مراقب قند پنهان در آن باشید.


جمعه 3/11/1393 - 20:4
سلامت و بهداشت جامعه


تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین: 
یک پزشک پرفشاری خون را خطرناک‌ترین عارضه مصرف زیاد نمک دانست.

به گزارش ایسنا، فرنگیس عرب با ابراز تاسف از کاهش سن ابتلا به فشارخون به 15 سالگی اظهار کرد: طبق آمار وزارت بهداشت از هر 10 نفر ایرانی سه نفر مبتلا به فشار خون هستند.

وی با اشاره به اینکه تنها عامل بروز فشار خون مصرف زیاد نمک نیست، تصریح کرد: وراثت از مواردی است که در کنار شیوه زندگی ناسالم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد و مصرف زیاد نمک یکی از شیوه‌های ناسالم زندگی است.

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود 10 میلیون نفر در دنیا به علت فشار خون بالا جان خود را از دست می‌دهند، افزود: از آنجا که فشار خون علائم خاصی ندارد، برخی افراد با وجود داشتن فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع ندارند.

این پزشک ادامه داد: متاسفانه حتی احتمال اینکه دانش‌آموزان به پرفشاری خون مبتلا شوند وجود دارد و در میان مراجعانی که داشتم یک دانش‌آموز 14 ساله به علت علاقه و مصرف زیاد فست فود به این بیماری مبتلا شده بود.

عرب با بیان اهمیت و نقش آموزش در کاهش فشار خون گفت: ضروری است افراد پس از سن 30 سالگی به طور مرتب برای چکاپ به مراکز بهداشت نزدیک منزل خود مراجعه کنند.

الهام عشوریون، مشاور تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه حداکثر میزان مصرف نمک برای افراد بالای 50 سال باید کمتر از 5 گرم نمک (یک قاشق چایخوری) باشد، ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر سرانه مصرف نمک در کشور روزانه 10 تا 12 گرم است و این نشان می‌دهد مصرف روزانه هر ایرانی چیزی حدود دو برابر استانداردهای جهانی است.

وی ادامه داد: این میزان به علت مصرف پنهان نمک است، زیرا نمک مصرفی تنها آن میزان نمکی نیست که به غذا افزوده می‌شود، بلکه مصرف پنهان نیز در وعده‌های غذایی وجود دارد.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: مواد غذایی مانند پنیرها، سس‌ها، رب‌ها، نان‌ها، فست فودها، کنسروها، ترشی‌ها، شوریجات و ... ترکیباتی هستند که به طور پنهان سرانه مصرف نمک را افزایش می‌دهند و در مصرف این مواد غذایی باید دقت شود.

عشوریون به راهکارهای کاهش مصرف نمک اشاره کرد و گفت: نخستین راهکار برداشتن نمک‌دان از سر سفره‌هاست چرا كه وجود نمک دادن در سفره‌های غذا افراد را به مصرف آن تحریک می‌کند؛ علاوه بر این باید از اضافه کردن دستی نمک به غذا خودداری و این ماده غذایی در مرحله آخر پخت غذا اضافه شود.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک علاوه بر پرفشاری خون باعث بیماری‌هایی از جمله آسم، سرطان معده و پوکی استخوان می‌شود، گفت: هرچه مصرف مواد شور و نمکی بیشتر باشد برداشت کلسیم از استخوان‌ها بیشتر و در نتیجه خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز بیشتر خواهد شد؛ بنابراین باید سعی کرد در طول زمان و به تدریج مصرف نمک را کاهش داد.

عشوریون با اشاره به کاهش سن ابتلا به فشار خون افزود: از آنجا که ذائقه در دوران کودکی شکل می‌گیرد، بهتر است فرزندان‌مان را از کودکی به مصرف غذاهای کم نمک عادت دهیم و برای کودکان زیر یک‌سال از مصرف نمک خودداری کنیم.

وی نمک را سم سفید عنوان و خاطرنشان کرد: برای کاهش میزان نمک در سفره‌های ایرانی باید از ترکیبات غذایی و چاشنی‌های گیاهی سالم مانند آبلیمو، لیموترش، نارنج، سبزیجات معطر برای طعم‌دار کردن غذا به عنوان جایگزین استفاده شود و از آنجایی که برخی میان وعده‌ها دارای مقدار زیادی نمک هستند سعی شود از میان وعده‌هایی که میزان نمک کمی دارند یا در خانه با میزان نمک کمی تهیه شده‌اند، استفاده شود.


جمعه 3/11/1393 - 20:4
تغذیه و تناسب اندام


تغذیه > خواص خوراکی‌ها - همشهری آنلاین: 
بسیاری از مواد خوراکی تاثیر درمانی دارند و در اغلب موارد می‌توانیم با انتخاب یک ماده غذایی مناسب برخی از مشکلات جسمی یا حتی روانی خود را بدون نیاز به دارو درمان کنیم.

به گزارش ایسنا، در واقع افراد می‌توانند بسته به نوع بیماری و مشکلی که دارند ماده خوراکی مناسبی را انتخاب کنند تا پیش از روی آوردن به دارو تا حد زیادی ناراحتی جسمی یا روانی خود را بهبود بخشند. به طور مثال بسیاری براین‌باورند که نوشیدن قهوه در هنگام صبح، انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تامین می‌کند.

مدیکال دیلی در گزارشی به مرور موادغذایی مختلفی که تاثیر قابل توجهی بر بهبود سلامت جسم و روان انسان دارند پرداخته که به شرح زیر است:

افزایش انرژی: برای افزایش انرژی مصرف مرکباتی که حاوی مقادیر کافی ویتامین C هستند، توصیه می‌شود.

رفع خستگی: پیش از آنکه چهارمین فنجان قهوه را بنوشید یک لیوان آب بخورید. چون در بسیاری از مواقع عامل اصلی احساس خستگی کم‌ شدن آب بدن است.

افزایش تمرکز: با مصرف تخم‌مرغ ماده «کولین» در بدن تولید می‌شود که ماده غذایی قابل حل در آب به حساب می‌آید و تقویت‌کننده حافظه است.

هوشیاری ذهنی: نوشیدن قهوه موجب تقویت مغز و ذهن می‌شود.

- درمان استرس: برای درمان استرس شکلات تلخ بهترین گزینه است زیرا حاوی مقدار بالایی آنتی‌اکسیدان است و به کاهش فشارخون و بهبود جریان خون در عروق کمک می‌کند.

رفع احساس کسالت: آووکادو به دلیل دارا بودن ویتامین E، سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند و همچنین سیر با آرام کردن رگ‌های خونی برای این منظور مفید است.

داشتن خواب بهتر: آلبالو، بادام و موز که هر سه ارزش غذایی فراوانی دارند، می‌توانند تولید «ملاتونین» را افزایش داده و کیفیت خواب بهبود بخشند.


جمعه 3/11/1393 - 20:3
سلامت و بهداشت جامعه


تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین:
مقادیر فراوانی میوه، سبزیجات و غلات کامل در رژیم غذایی خود بگنجانید. این مواد غذایی حاوی ویتامین A،E و C هستند. همچنین آنتی اکسیدان‌‌های ذکر شده، آستر مخاطی پوشاننده حلق را نیز حفظ می‌‌کنند.

علل زیادی برای ایجاد گرفتگی صدا وجود دارد. خوشبختانه بسیاری از آن‌ها جدی نبوده و در مدت زمانی کوتاه از بین می‌‌روند.

رایج ترین علل، عبارتند از: لارنژیت حاد (التهاب حاد حنجره که معمولاً به دلیل تورم و آماس ناشی از سرماخوردگی‌‌ها ایجاد می‌‌شود)، عفونت ویروسی دستگاه فوقانی تنفسی و یا تحریک حاصل از استفاده بیش از اندازه صدا مانند جیغ زدن و فریاد کشیدن در برخی مسابقات ورزشی یا کنسرت .

معمولاً گرفتگی‌‌های صدا که به شکل مزمن درآمده‌اند ناشی از استفاده بیش از حد صدا و یا بسیار بلند صحبت کردن در مدت زمان طولانی می‌‌باشد. این عادات می‌‌تواند منتهی به نودول‌‌های صوتی شود که برجستگی‌‌هایی پینه شکل هستند؛ در تورم‌‌های شدیدتر نیز ممکن است پولیپ تارهای صوتی ایجاد گردد.

نودول‌‌های صوتی در کودکان یا بزرگسالانی که صدای خود را در بازی و یا کار بالا می‌‌برند معمول است. به ندرت پولیپ‌ها یا نودول‌‌ها ممکن است منتهی به سرطان شوند. علت رایج گرفتگی صدا در بزرگسالان رفلاکس معدی مری است که در آن اسید معده از مری بالا آمده و تارهای صوتی را تحریک می‌‌کند. در این دسته از افراد معمولا صدا در هنگام صبح بسیار گرفته است و رفته رفته در طول روز بهتر می‌‌شود. استعمال دخانیات از علل دیگر گرفتگی صداست.

از آنجایی‌که دخانیات علت اصلی سرطان ریه است، چنانچه فرد سیگاری دچار گرفتگی صدا باشد بایستی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند.

دلایل غیرمعمول گرفتگی صدا عبارتند از آلرژی، بیماری‌‌های تیروئیدی، نارسایی‌‌های نورولوژیکی، تروما و گاهی اوقات سیکل نرمال قاعدگی. بسیاری از افراد نیز با افزایش سن گرفتگی صدا را تجربه می‌‌کنند.

اقدامات موثر در پیشگیری و درمان گرفتگی صدا

* درمان گرفتگی صدا بستگی به علت دارد اما به طور کلی اجتناب از استعمال دخانیات و دوری از دود آن به تمامی افراد دچار گرفتگی صدا توصیه می‌‌شود.

* نوشیدن مایعات نیز مفید واقع می‌‌شود.

* چنانچه سیگار می‌‌کشید، ترک کنید.

* از عوامل کم آبی بدن اجتناب کنید، مانند الکل و کافئین. این دسته از مواد منجر به از دست دهی آب بدن می‌‌شوند و نهایتاً تارهای صوتی و حنجره را خشک می‌‌کنند. به علاوه الکل سطوح مخاطی پوشاننده حلق را نیز تحریک می‌‌کند.

* از در معرض قرارگیری با دود سیگار اجتناب کنید.

* مقادیر زیادی آب بنوشید. 6 تا 8 لیوان در روز توصیه می‌‌شود.

* خانه خود را مرطوب نگه دارید. به عنوان مثال با استفاده از دستگاه بخور. این راهکار به خصوص در زمستان و آب و هوای خشک حائز اهمیت است. درجه رطوبت 30 توصیه می‌‌شود.

* مراقب رژیم غذایی خود بوده و از مواد غذایی تند پرهیز کنید.

* از صدای خود به شکل بلند و یا به مدت طولانی استفاده نکنید.

* دریافت داروهای خشک کننده تارهای صوتی را محدود کرده و یا با مشورت پزشک از دریافتشان اجتناب کنید؛ از جمله داروهای سرماخوردگی و آلرژی. چنانچه دچار مشکلات مرتبط با صدا همچون گرفتگی صدا هستید از پزشک خود در مورد داروهای مناسب‌تر و ایمن‌تر راهنمایی بگیرید.

تغذیه و سبک زندگی سالم

* از مواد غذایی ادویه دار و تند اجتناب کنید. غذاهای تند و پرادویه می‌‌توانند منجر به حرکت اسید معده به سمت مری و یا حلق شده و سوزش سردل ایجاد کنند.

* خوب استراحت کنید. خستگی فیزیکی اثر منفی بر صدا دارد.

* به طور منظم ورزش کنید. ورزش استقامت و توان عضلات را افزایش می‌‌دهد و به تنفس و وضعیت فیزیکی خوب بدن کمک می‌کند؛ این دو برای تکلم مناسب ضروری هستند.

* چنانچه مبتلا به رفلاکس معدی مزمن هستید از پزشک خود در رابطه با تغییرات غذایی یا دارویی کاهش دهنده برگشت اسید معده و عود آن راهنمایی بگیرید.

* از دهان شویه‌‌های حاوی مواد شیمیایی تحریک کننده اجتناب کنید . چنانچه قرقره کردن برایتان ضروری است از محلول آب نمک استفاده کنید. استفاده از دهان شویه برای درمان بوی بد دهان که به شکل طولانی و مزمن درآمده است مفید نخواهد بود. در واقع بوی بد دهان می‌‌تواند ناشی از بیماری‌‌ها و مشکلاتی باشد که دهان شویه قادر به درمانشان نیست مانند عفونت در بینی، سینوس‌‌ها، لوزه‌‌ها، لثه یا شش‌‌ها، همچنین رفلاکس.

* تکنیک‌‌های نفس کشیدن صحیح را تمرین کنید. صدای خود را با نفس‌‌های عمیق از سوی سینه حمایت کرده و تنها به گلوی خود تکیه نکنید. غالباً خوانندگان و سخنرانان تمریناتی را فرا می گیرند که این نوع کنترل نفس را بهبود می‌‌بخشند. صحبت کردن از گلو بدون حمایت از سمت ریه‌‌ها و قفسه سینه، فشار شدیدی بر صدا و تارهای صوتی تحمیل می‌‌کند.


جمعه 3/11/1393 - 20:3
آشپزی و شیرینی پزی


تغذیه > شیرینی‌ها - همشهری آنلاین:
به راحتی می‌توانید این شیرینی بیسکویتی‌ زیبا را همراه با روبان و دیگر وسایل تزیینی، تزیین کنید.

مواد لازم:

کره ذوب شده: 220 گرم

شکر قهوه‌ای: 100 گرم

آرد سفید: 350 گرم

دارچین یا زنجبیل: یك قاشق چای‌خوری

شیر: یك لیوان

انواع میوه‌های شیرین با طعم‌ها و رنگ‌های گوناگون

مواد لازم برای تزئین:

شکر برای روی شیرینی: 50 گرم

آب لیمو (یا عصاره میوه دلخواهتان): یك تا 2 قاشق غذاخوری

روبان رنگی باریک: مقداری

طرز تهیه:شیرینی بیسکویتی

1 - در ابتدا فر را در درجه 180 سانتی‌گراد قرار می‌دهیم تا گرم شود و از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

2 - کره و شکر قهوه‌ای را در یک کاسه هم می‌زنیم تا کاملا یکدست شود، آرد و ادویه‌های ذكر شده (دارچین یا زنجبیل) را الک کرده تا صاف شود و به مخلوط اضافه می‌کنیم. مقداری شیر به آن اضافه می‌کنیم تا به شکل خمیر درآید. با استفاده از دست خمیر را صاف کرده و می‌گذاریم به مدت 30 دقیقه بماند تا خنک شود.

3 - مقداری آرد بر روی سطح ظرف بپاشید ، خمیر را به 2 تکه مساوی تقسیم کرده طوری که ضخامت آنها حدود یک و نیم سانتی‌متر باشد. خمیر را به مدل‌ها و شکل‌هایی از کریسمس در می‌آوریم. وسط آنها را برش‌هایی عمیق داده و مقداری شکر آب شده داخل آنها می‌ریزیم‌

4 - با دقت زیاد این خمیر آماده شده شیرینی را داخل فر می‌گذاریم.

5 - برای پخته شدن 10 دقیقه زمان لازم است تا بیسکویت‌ها یا همان شیرینی‌هایمان کاملا طلایی شوند. قبل از آنکه شیرینی‌ها را در سینی بچینیم باید یک سوراخ کوچکی روی هرکدام بزنیم.

6 - در یک ظرف زیبا آنها را می‌چینیم و می‌گذاریم تا کاملا خنک شوند. روی آنها انواع برش‌هایی از میوه‌های مختلف را می‌توان گذاشت.

7 - روی بیسکویت‌ها مقداری شکر و یا عصاره‌ای از آبلیمو می‌ریزیم.

8 - در آخر دور تا دور ظرف را با روبانی زیبا تزئین می‌کنیم.


جمعه 3/11/1393 - 20:3
آشپزی و شیرینی پزی


تغذیه > شیرینی‌ها - همشهری آنلاین – شهره فرجی:
پای نارگیل را به راحتی در منزل تهیه کرده و همراه با خامه و برش‌های میوه میل کنید.

مواد لازم:

تخم مرغ: 4 عدد

شكر: 225 گرم

كره نرم شده: 100 گرم

بادام پوست گرفته: 100 گرم

پودر نارگیل: یك پیمانه

پوست رنده شده لیمو: 2 قاشق غذاخوری

پوست رنده شده پرتقال:‌2 قاشق غذاخوری

آب لیمو: نصف پیمانه

آب پرتقال: نصف پیمانه

شیر نارگیل: یك پیمانه

آرد ساده:‌نصف پیمانه

خامه: مقداری هنگام سرو

روش تهیه:

• فر را در دمای 180 درجه سانتی‌گراد از قبل گرم كنید.

• * تخم مرغ،‌ شكر، كره، بادام، نارگیل، پوست و آب لیمو و پرتقال، شیر نارگیل و آرد را درون دستگاه غذاساز ریخته و خوب آن‌ها را با هم مخلوط كنید.

• مخلوط را درون ظرف پای 25 سانتی‌متری بریزید.

• ظرف را درون فر به مدت یك ساعت یا تا زمانی كه مخلوط به رنگ قهوه‌ای روشن درآید حرارت دهید.

• ظرف را از درون فر بیرون آورده و در جایی قرار داده تا كمی خنك شود.

• ظرف را درون یخچال قرار داده تا كاملا خنك شود.

• پای را برش بزنید و همراه با خامه میل كنید.

 

پای نارگیل

جمعه 3/11/1393 - 20:3
سلامت و بهداشت جامعه


تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین:
وقتی به یک فرد معمولی بگویید مصرف بیش از اندازه قند باعث پوسیدگی دندان و افزایش وزن می شود، احتمالا به شما خواهد گفت، خودم می‌دانستم!

اما اگر به فردی عادی بگویید که مصرف زیاد قند به پیامدهایی مانند ابتلا به بیماری‌های قلبی، چروک شدن پوست و تخریب لثه‌ها می‌انجامد، احتمالا دیگر مشتاق خوردن شیرینی‌ها یاقی نخواهند ماند.

هر فرد ممکن است فکر کند رژیم غذایی به طور قابل‌قبول سالمی را دنبال می کند، اما واقعیت این است که برای مثال در انگلیس هر فرد مقدار زیادی شکر، به طور متوسط معادل ۲۳۸ قاشق چایخوری در هفته مصرف می‌کند - بدون اینکه حتی متوجه باشد. در واقع درصد بالایی از این مصرف مرگبار قند در میان‌وعده‌های به ظاهر بی‌ضرر مثل سوپ، ماست و سایر غذاهای آماده پنهان است.

قند هیچ گونه ارزش غذایی ندارد و تاثیرش به عنوان عامل اصلی چاقی و دیابت در  سراسر جهان به اثبات رسیده است. امروزه اهمیت توجه به میزان قندهای پنهان که مخفیانه راه خود را به رژیم غذایی روزانه ما باز می‌کنند، بیش از هر زمان دیگری است. اگر بدانید قند تا چه حد برای سلامتی‌تان مضر است، هرگز نگاهتان به یک بسته شکلات مانند قبل نخواهد بود.

اینها ۱۰ اثر زیانبار مصرف زیاد قند بر بدن شما است:

۱-اولین علت ایجاد چین و چروک زودرس پوست است

مشکل مصرف زیاد قند و شکر بروز فرآیندی است به نام گلیکولیزه شدن که محصول نهایی آن AGEs یا فرآورده نهایی گلیکوزیلاسیون (به این مواد همان کاری را می‌کنند که معنای تحت‌اللفظی نام‌شان است). این محصول بر ساختمان و انعطاف‌پذیری پروتئین‌ها به خصوص آسیب پذیرترین آنها "کلاژن و الاستین" که مسئول حجم‌دهی و استحکام‌بخشی به پوست هستند، تاثیر می‌گذارد و همچنین پوست را در برابر اثرات آسیب‌های محیطی بسیار مستعد تخریب می‌کند.

۲- به هورمون‌ها آسیب می‌زند

قندها تعادل هورمونی را به هم می‌زنند، بنابراین مراقب وجود هر گونه عدم تعادل هورمونی نظیر PCOS(سندروم تخمدان پلی کیستیک)، آندومتریوز یا دوره‌های قاعدگی شدید باشید.

قبل از شروع دوره قاعدگی تمایل به خوردن شکلات افزایش می‌یابد. وجود منیزیم موجود در شکلات به دلیل خاصیت شل‌کنندگی عضلات مفید است، اما بهتر است شکلات تلخ با شکر کم که تاثیر بیشتری دارد و بی‌ضرر است، استفاده شود.

۳- باعث کمبود انرژی می‌شود

قندها به جای کمک به افزایش میزان انرژی باعث کمبود انرژی می‌شوند. ورزشکاران به خصوص با این مسئله آشنا هستند. خوردن غذاهای پُرقند قبل از مسابقات ورزشی باعث کندتر شدن شما می‌شود.

توصیه کارشناسان تغذیه برای میان‌وعده خوردن مواد غذایی مانند سیب است. همراهی مقدار زیادی فیبر با قند طبیعی در مواد غذایی بهترین توصیه تغذیه‌ای برای ورزشکاران است- چرا که گلوکز آن به طور آهسته و مداوم آزاد می‌شود.

۴- مصرف قند مانند یک اعتیاد است

از آنجا که قند بر هورمون‌های سیری و اشتها تاثیر می‌گذارد (هورمون‌هایی را که پیام سیر شدن را به مغز می رسانند) به شدت اعتیادآور است و به همین دلیل است که خوردن آن را ادامه می‌دهیم. 

همچنین از آنجا که مصرف قند باعث تحریک دوپامین در مغز می‌شود و به دلیل ایجاد احساس لذت‌بخش، عادت بسیار دشواری برای ترک کردن است!

۵- باعث تخریب‌ لثه‌ها می‌شود

قند نه تنها خطری برای سلامت دندان‌ها است، بلکه به شدت باعث پوسیدگی لثه‌ها می‌شود که به نوبه خود موجب التهاب لثه و لق‌شدن و افتادن دندان‌ها می‌شود. جویدن جعفری باعث خوشبو شدن دهان و تقویت لثه‌ها می‌شود.

۶- می‌تواند دستگاه ایمنی بدن را دچار اختلال کند

مخمرهای تک‌سلولی داخل روده‌ها از قند تغذیه می‌کند و تعادل باکتریایی درون روده را به هم می‌زنند. از آنجا که ۸۰ درصد باکتری‌های مفید برای دستگاه ایمنی در روده‌ها قرار دارند، حفظ تعادل باکتری‌های مفید برای مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌های زیانبار بسیار مهم است.

۷- باعث افزایش تعریق می‌شود

مصرف قند باعث میشود بیشتر عرق کنید و این عرق بدبو است. از آنجا که شکر برای بدن یک سم به حساب می‌آید، نه فقط از طریق غدد عرق زیر بغل بلکه به هر شکل ممکن بدن سعی می‌کند که آن را دفع کند. در این موارد استفاده از دئودرانت‌های طبیعی و مصرف میوه‌های تازه به جای میوه‌های خشک را توصیه می‌کند.

۸- می‌تواند عامل بروز بیماری‌های قلبی باشد

مصرف قند با تاثیر بر افزایش تری‌گلیسرید و کلسترول از نوع VLDL ایجاد مقاومت به انسولین و ضخیم‌کردن دیواره‌های شریان‌ها عامل مهمی در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی به حساب می‌آید.

۹- باعث ایجاد نفخ می‌شود

هر چقدر بیشتر قند بخورید، گاز معده بدبوی بیشتری در شکم‌تان ایجاد می‌شود و علاوه بر آن باعث ایجاد نفخ و احساس ناخوشایند می‌شود. قند باکتری‌های بیماری‌زای درون شکم را تغذیه می‌‌کند و منجر به افزایش جمعیت آنها می‌شود.

ماست به اصطلاح پروبیوتیکی را نخورید که صرفا حاوی قند افزوده‌شده با ادعای «برای تغذیه کردن باکتری‌های خوب» دارند» هستند- این ادعا بی‌معنی است! از مکمل‌های پروبیوتیک مناسب موجود در بازار که سوش‌های مختلف از باکتری‌های مفید بدن‌تان را تامین می‌کنند، استفاده کنید.

۱۰- پوست را خشک می‌کند

شکر تصفیه شده (سفید یا بلیچ‌شده) و هر ماده‌ای با نامی که به «اوز» ختم می‌شود، مثل فروکتوز، گلوکز، ساکاروز، همگی باعث کم‌آب شدن سلول‌های پوست می‌شوند و در نتیجه پوست چروکیده، نازک می‌شود و ظاهری ناسالم به خود می‌گیرد. قند به اسیدهای چرب ضروری که لایه خارجی سلول‌های پوست را می‌سازند، متصل می‌شود و مانع ورود مواد غذایی به سلول و خروج مواد سمی از این سلول‌ها می‌شود. بنابراین به جای صرف هزینه برای خرید محصولات مراقبت از پوست بهتر است که مصرف قند را متوقف کنید و به صورت ماهانه شاهد روند بهبود پوست‌تان باشید- این بهبود به مراتب بهتر و بیشتر است.


جمعه 3/11/1393 - 20:3
آشپزی و شیرینی پزی


تغذیه > دسر - همشهری آنلاین:
این دسر خوشمزه را همه بخصوص کودکان دوست دارند.

آماده سازی: 30 دقیقه

مدت انتظار: 30 دقیقه

 مجموعاً: یك ساعت

مواد اولیه برای 4 نفر:

سیب: 4 عدد (سیب قرمز خنک شده در یخچال حداقل بمدت یك ساعت)

خامه: 235 گرم (خامه پر چرب)

نمک: یك چهارم قاشق چای‌خوری

عسل: یك فنجان

وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

* سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و داخل هریک از سیب‌ها یک سیخ چوبی فرو کنید.

* داخل یک تابه چهار لیتری، خامه و نمک را روی حرارت متوسط گرم کنید و هم بزنید سپس با عسل مخلوط کنید تا به جوش آید و گاه گاهی آنها را هم بزنید و بگذارید بجوشند و مداوم به مدت 30 دقیقه هم بزنید تا اینکه دمای خامه به 125 درجه سانتیگراد (260 درجه فارنهایت) برسد.

* تابه را از روی حرارت بردارید و با وانیل مخلوط کنید. کارامل را به مدت 5 دقیقه با قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا غلیظ شود.

* سیب‌های خنک و تمیز را به وسیله سیخ چوبی داخل کارامل فرو کنید و سیب‌ها را روی سینی پوشیده از کاغذ روغنی قرار دهید و به مدت 20 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.

سیب کاراملی با عسل و وانیل

جمعه 3/11/1393 - 19:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته