• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 103
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 3998روز قبل
آلبوم تصاویر

یك بغل خاطره
 
به قول قدیمی‌ها سفر است و خاطراتش؛ خاطراتی دلنشین و دوست‌‌داشتنی و چه خوب است بتوانیم لحظه‌لحظه سفر را ثبت و ضبط كنیم، طوری كه همیشه در یاد و خاطرمان بماند.خاطراتی كه قدیم‌ترها تنها دهان به دهان نقل می‌شد و آنچه امروز در ذهن ما مانده است در آن زمان، تنها یك آرزو بود، آرزویی دست نیافتنی.

این روزها با پیشرفت علم و تكنولوژی، ثبت خاطرات نیز كاری راحت و ساده شده است.عكس گرفتن از مناظر و نقاط دیدنی و همین طور ثبت لحظاتی خاص و به یادماندنی در قاب یك عكس می‌تواند خاطره آن سفر را جاودانه كند.

خوشبختانه امروز با وجود دوربین‌های دیجیتال، این كار راحت‌تر هم شده است.بدون دغدغه زود تمام شدن فیلم، خراب شدن عكس‌ها، مات شدن آنها و...عكس می‌گیریم و آنها را نگه می‌داریم. اما برای این‌كه از عكاسی در سفر و خاطرات پس از آن بیشتر لذت ببریم باید نكاتی را هم مدنظر داشته باشیم.

دوربین و تجهیزات مناسب

اگر دوربین ندارید، قبل از این‌كه برای سفر آماده شوید به فكر تهیه دوربینی مناسب باشید؛ دوربینی كه هم از لحاظ كیفیت و هم از لحاظ قیمت، مناسب سفر و نیازهای شما باشد. البته هنگام خرید به لوازم جانبی آن هم توجه كنید. به عنوان نمونه، كیف دوربین وسیله مهمی است كه حتما در طول سفر به آن احتیاج پیدا می‌كنید. دوربین را هیچ وقت بدون كیف حمل نكنید بخصوص در سفر كه احتمال آسیب دیدن آن بیشتر است.البته كیف هم باید متناسب با اندازه و نوع دوربین باشد و به همین دلیل بهتر است هنگام خریدن دوربین، آن را هم تهیه كنید.

باتری دوربین هم از جمله موارد مهمی است كه متاسفانه اغلب فراموش می‌شود. برای همین قبل از سفر به فكر آن باشید و بدانید وقتی برای دوربین باتری جدیدی می‌خرید باید ابتدا آن را به طور كامل شارژ كنید. چون باتری‌های نو شارژ ندارند و گاهی به دلیل ندانستن این موضوع ممكن است با باتری بدون شارژ به سفر برویم و در نتیجه نتوانیم از صحنه‌های جالب و بعضا غیرقابل تكرار مسیر سفر، عكس‌های مناسبی بگیریم.البته نوع باتری هم مهم است. دقت كنید باتری مناسب و با كیفیت بخرید تا هیچ وقت حسرت عكس‌های نگرفته‌تان را نخورید.

اگر شارژر داخل ماشین داشته باشیم احتمال این كه در طول سفر با دوربینی بدون شارژ مواجه شویم به حداقل می‌رسد.همچنین همیشه از شب قبل دوربین را آماده كنید و بگذارید شارژ شود، چون هیچ چیز بدتر از داشتن دوربینی بدون شارژ نیست كه می‌تواند انسان را حسابی كلافه و عصبانی كند. البته همه افراد هم از دوربین‌های دیجیتال استفاده نمی‌كنند، بنابراین اگر شما هم از آن گروه افرادی هستید كه دوربین‌آنالوگ را (دوربین‌هایی كه دارای فیلم هستند) ترجیح می‌دهید، حواستان باشد كه فیلم دوربین به اندازه كافی و مورد نیاز همراهتان باشد، چون امروز با وجود دوربین‌های دیجیتال شاید پیدا كردن فیلم دوربین كار ساده‌ای نباشد.

محافظت از دوربین

همه دوربین‌ها بسیار ظریف و حساس هستند و به مراقبت و محافظت همیشگی نیاز دارند؛ اما شاید این محافظت در سفر اهمیتی بیشتر پیدا كند.پیش از همه به این نكته توجه داشته باشید كه تماس دوربین با هرگونه رطوبت (آب، برف، گل و...) باعث آسیب آن می‌شود. در نتیجه بكوشید تا حد امكان دوربین را در جای مرطوب قرار ندهید.اما گاهی ممكن است دوربین در رودخانه، روی برف یا توی یك چاله آب بیفتد. آن وقت چه كار باید كرد؟ بهترین كار این است كه اگر می‌توانید و متخصص تعمیر دوربین در آن اطراف است به او مراجعه كنید و از او كمك بخواهید.اما اگر در منطقه‌ای هستید كه دسترسی به تعمیركار ندارید، بهتر است اجازه دهید دوربین به طور كامل خشك شده و بعد آن را روشن كنید. حتی شاید بد نباشد وقتی به محل اقامت‌تان برگشتید، با كمك سشوار آن را خشك كنید.در هر صورت هیچ وقت در روشن كردن مجدد آن عجله نكنید، چون ممكن است دوربین بسوزد و دیگر كاری از دست هیچ‌كس برنیاید. به همین دلیل است كه ابتدا تاكید كردیم بهتر است هیچ وقت دوربین را بدون كیف جابه‌جا نكنید تا اگر هم در آب افتاد، كیف از آن محافظت كند.

عكس‌هایی با كیفیت

لازم نیست همه عكس‌ها با كیفیتی فوق‌العاده گرفته شوند.گاهی عكسی معمولی بهتر است، چون كیفیت بالای عكس موجب می‌شود حافظه دوربین به حداقل برسد.

اگر به موزه‌ها و مناطق باستانی سفر می‌كنید و دوست دارید از چنین مكان‌هایی هم عكس‌هایی داشته باشید، به قوانین احترام بگذارید. در چنین مكان‌هایی بیشتر اوقات عكاسی با فلش ممنوع است.

همچنین اگر می‌خواهید عكسی زیبا و دیدنی بگیرید، بدانید عكس در نورهای مورب (هنگام صبح و بعد از ظهر) زیباتر می‌شود.البته برعكس این مطلب هم درست است؛ عكسی كه در ساعات نزدیك ظهر گرفته شود معمولا به دلیل سایه‌های عمودی، كیفیت مناسبی نخواهد داشت.

همچنین اگر كمی حوصله كنید و صبح زود (نیم ساعت قبل از طلوع آفتاب) كنار دریا و دریاچه‌ها عكس بگیرید، عكسی زیبا و دیدنی خواهید داشت؛ اما اگر نمی‌توانید از خواب صبحتان بزنید، نیم ساعت قبل از غروب آفتاب، كنار دریا و دریاچه بروید و عكس بگیرید. مطمئن باشید عكس‌هایی زیبا و منحصربه‌فرد خواهند شد.

همچنین اگر منظره‌ای دیدید كه تصویر كوه یا درختان جنگل در آب منعكس شده است، آن را از دست ندهید.این عكس‌ها بسیار زیبا و بی‌نظیر از آب در می‌آیند.

مواظب باشید عكاسی سفرتان را خراب نكند

تعجب نكنید، درست است. بعضی وقت‌ها عكاسی هم می‌تواند سفر من و شما را خراب كند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد كه برخی افراد اینقدر درگیر عكس گرفتن و پیدا كردن منظره‌ای مناسب می‌شوند كه اصل سفر را فراموش می‌كنند. در حقیقت اولویت اول، سفر و لذت بردن از تمامی لحظه‌های آن است، بنابراین اگر همیشه به دنبال موضوعاتی برای عكس گرفتن باشید یا زمان زیادی را برای عكاسی اختصاص دهید، از اصل سفر و مناطق دیدنی، كنار هم بودن و گفتن و شنیدن و شاد بودن غافل می‌شوید. گاهی اوقات بعضی چنان در این كار افراط می‌كنند كه پس از سفر خسته‌تر از قبل به شهر و خانه و زندگی معمول برمی‌گردند.غافل از این‌كه سفر باید فرصتی باشد برای تمدد اعصاب، آرامش و دور شدن از دغدغه‌های زندگی روزمره. پس باز هم بر این نكته تاكید می‌كنیم كه در طول سفر، تعادل را در نظر داشته باشید و مانند همه كارها، عكس هم به اندازه بگیرید، چرا كه عكس هر قدر هم ارزشمند باشد، نمی‌تواند جایگزین لذت لحظات زنده سفر شود.

همچنین گاهی ممكن است منظره‌ای زیبا در جاده توجه شما را به خود جلب كند و بخواهید از آن عكس بگیرید. اما اگر در حال رانندگی هستید، دقت كنید از مسیر غافل نشوید. به آرامی ماشین را در جایی مطمئن و مناسب متوقف كنید و برای عكس گرفتن پیاده شوید. در ضمن حواستان باشد وقتی ماشین را متوقف می‌كنید تمام نكات ایمنی را رعایت كرده باشید. گاهی اینقدر برای عكس گرفتن عجله می‌كنید، كه شاید یادتان برود ترمز دستی را بكشید یا حتی از یاد ببرید كه ماشین را خاموش كنید. همواره بكوشید، آرام و بدون شتاب برای عكس گرفتن اقدام كنید.

عكاسی با رعایت مقررات

اگر به موزه‌ها و مناطق باستانی سفر می‌كنید و دوست دارید از چنین مكان‌هایی هم عكس‌هایی داشته باشید، به قوانین احترام بگذارید. در چنین مكان‌هایی بیشتر اوقات عكاسی با فلش ممنوع است.

بنابراین باید فلش دوربین را خاموش كنید و سپس عكس بگیرید. البته بعضی از دوربین‌ها خودشان گزینه‌ای برای عكاسی در موزه دارند كه این كار را راحت‌تر كرده است. اما هیچ‌وقت با فلش عكس نگیرید و به قوانین موزه و مناطق باستانی احترام بگذارید.

همچنین شاید كسانی دوست نداشته باشند در عكس‌های شما جایی داشته باشند؛ پس به حریم خصوصی افراد و خانواده‌ها احترام بگذارید و هنگام عكاسی از مناظر، این موضوع را هم در نظر داشته باشید.

در هر حال عكس گرفتن همیشه كاری جذاب است كه در سفر اهمیتی دوچندان می‌یابد. پس شما هم آماده باشید عكس‌هایی زیبا و دیدنی تهیه كنید كه سال‌ها خاطره این سفر را برای شما زنده نگه دارد.

جمعه 13/11/1391 - 17:50
ایرانگردی

اینجا اكسیژن با شما حرف می‌زند
 
نمی‌دانم شما تاكنون به كوهستان رفته‌اید یا نه؟ اگر كوهنورد هستید و تجربه این كار را دارید، بد نیست در روزهای تعطیل سال نو هم به كوه سری بزنید. پس از گذراندن زمستانی كه در برخی شهرهای بزرگ كشور دود و آلودگی مهمان ریه‌ها بوده، خیلی خوب است هوای پاك و دلپذیر كوهستان را نیز تنفس كنید. اگر هم تا حالا به این مناطق نرفته‌اید، نگران نباشید. با رعایت نكات ایمنی می‌توانید به كوهستان بروید و از این سفر لذت ببرید و اطمینان داشته باشید به طور حتم لذت خواهید برد.

ارتفاع‌زدگی در كوهستان

اول از همه خوب است بدانیم توقف در كوهستان‌هایی كه نسبت به محل زندگی ما خیلی مرتفع هستند، ممكن است ارتفاع‌زدگی ایجاد كنند. اگر مدت زمانی طولانی در چنین مناطقی بمانید، ممكن است دچار سردرد و تهوع (البته مختصر) شوید. اگر چه دیدن مناطق از چنین ارتفاعی لذت بخش است، اما این عوارض را هم نمی‌توان نادیده گرفت. بهتر است برای كاهش چنین حالاتی، به آرامی و بتدریج ارتفاع را افزایش دهید. با این كار بدن هم راحت‌تر به ارتفاع عادت می‌كند.

هوای متغیر و بادهای شدید در كوهستان

علاوه بر این، دقت داشته باشید كه هوای كوهستان در بهار بسیار متغیر است؛ یعنی ممكن است تنها با گذشت چند ساعت، هوایی صاف و مطبوع به برف و بورانی شدید تبدیل شود. شاید تصورش سخت باشد، اما هوای كوهستان در بهار این‌گونه است؛ بنابراین اگر تصمیم دارید ـ در تعطیلات نوروز ـ به كوهستان بروید، امكانات لازم را همراه داشته باشید. همراه داشتن لباسی گرم، كلاه، دستكش و جوراب می‌تواند در این شرایط به شما كمك كند.

از دیگر خصوصیات كوهستان، وزش بادهای شدید است. چنین بادهایی در این مناطق بویژه مناطق كوهستانی كه در خط‌الراس قرار دارند، باید مورد توجه قرا گیرند. گاهی ممكن است چنان بادهای شدیدی بوزند كه حتی بچه‌های كوچك را به اطراف پرتاب كنند. تصورش را بكنید این بادهای شدید چه سرمایی به وجود می‌آورند و با كندن چادر و به هم ریختن لوازم و وسایل، چقدر می‌توانند ما را كلافه كنند. پس آمادگی این شرایط را داشته باشید. اگر چادر را در محل دلخواه، محكم و درست مستقر كنید، خیلی از این مشكلات كاهش می‌یابد. در ضمن محافظت و مراقبت از كودكان را هم فراموش نكنید. كوهستان مكانی نیست كه حتی یك دقیقه از كودك غافل شوید.

لوازم سفر به كوهستان

آماده كردن لوازم و وسایل مورد نیاز سفر، البته یكی دو روزی پیش از حركت همیشه و در هر سفری ضروری است؛ اما با توجه به خصوصیات كوهستان شاید بد نباشد برخی از این لوازم را با هم مرور كنیم.

همیشه یك دست لباس اضافه همراه خود داشته باشید. شاید با تغییر آب و هوا به استفاده از آن نیاز داشته باشید. كرم ضدآفتاب، عینك آفتابی، كلاه، دستكش و جوراب اضافی هم از دیگر موارد مهمی هستند كه در چنین سفری نباید فراموش شوند.

خوب است لوازم جهت‌یابی هم با خود ببریم، البته به آن شرط كه استفاده از آنها را هم بدانیم یا بیاموزیم، چون در كوهستان احتمال دارد به آنها نیاز پیدا كنیم. خوب است یا با كسی كه تجربه این كار را دارد همراه شویم یا شیوه‌های جهت‌یابی را بدقت بیاموزیم. كیف كمك‌های اولیه را هم همراه خود ببرید. در كوهستان برای درمان بریدگی‌ها، گزیدگی و هرگونه آسیب و صدمه به این لوازم احتیاج پیدا می‌كنید. همراه داشتن چراغ قوه‌ای كه بتواند اطراف را بخوبی روشن كند نیز مفید و گاهی ضروری است. همچنین علاوه بر لباس مناسب، پوشیدن كفش مناسب را فراموش نكنید. در این مورد هم می‌توانید از فردی متخصص مشورت بگیرید و كفش مناسب را انتخاب كنید.

تغذیه در كوهستان

برای این‌كه بتوانیم راحت از شیب‌ كوه بالا برویم و برگردیم به انرژی كافی نیاز داریم؛ بنابراین تغذیه صحیح را هم نباید فراموش كرد.

همراه داشتن آب كافی و مواد غذایی كم حجم و مقوی مانند انجیر خشك را فراموش نكنید. همچنین بهتر است وقتی در كوه هستید، غذا را در حجم كم و دفعات بیشتر مصرف كنید.

چادر بردارید، اما چادر مناسب

شاید تصور كنید اگر قرار است تا شب برگردید، دیگر به استفاده از چادر نیازی نیست. اما همیشه داشتن یك سر پناه مطمئن، مفید است. خوشبختانه امروز در بازار انواع متفاوتی از چادرها وجود دارند كه براحتی قابل حمل هستند. بنابراین احتیاط كنید و چادر با خود ببرید.

ماشین در مناطق كوهستانی

یكی از نكات مهم و اساسی در ارتباط با ایمنی سفر به كوهستان ـ كه البته كمتر به آن توجه می‌شود ـ بردن ماشین به مناطق كوهستانی است. همیشه بدانید كوهستان با هیچ‌كس شوخی ندارد؛ بنابراین با كوچك‌ترین بی‌توجهی و بی‌احتیاطی، مشكلاتی غیرقابل جبران به وجود خواهد آمد. پس خوب است از قبل به فكر باشید و جلوی خطر را بگیرید.

اگر ماشین را در سربالایی یا سرازیری پارك می‌كنید، تنها به ترمز دستی ماشین اطمینان نكنید. ماشین را در دنده بگذارید و ترمز دستی را هم بكشید. اما این كارها هم كافی نیست بخصوص زمانی كه بچه‌ها داخل ماشین باشند. البته هیچ وقت بچه‌ها را تنها در ماشین نگذارید. چه در كوه چه در خیابان؛ اما كوه بسیار خطرناك‌تر است و بهتر است هنگام توقف هیچ‌كس در ماشین نماند بویژه بچه‌ها كه با بازی كردن با ترمز و دنده می‌توانند سبب حركت ماشین شوند. در نتیجه همان روش قدیمی كه سنگی پشت چرخ‌ها می‌گذاشتند، یكی از ایمن‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌هاست. باز هم تاكید می‌كنیم بخصوص زمانی كه به هر دلیل مجبور شوید بچه‌ها را تنها در ماشین بگذارید، این نكته را رعایت كنید.

حیوانات كوهستان

در كوهستان ممكن است از حشرات موذی گرفته تا حیواناتی درنده وجود داشته باشند. اما پیش از هر چیز باید بدانید این مناطق محل زندگی آنهاست و ما حق نداریم آنها‌ را از بین ببریم. در حقیقت ما انسان‌ها وارد قلمرو آنها شده‌ایم. بنابراین باید تا جایی كه ممكن است از خودمان و بخصوص كودكان در برابر آنها باید محافظت كنیم. در مورد حیوانات وحشی و درنده بهتر است در مسیرشان قرار نگیریم. یعنی از مسیرهای پرتردد رفت و آمد كنیم و در مكان‌های مخصوص چادر بزنیم. در حقیقت در مسیرهای عادی كوه، معمولا با این‌گونه حیوانات رو در رو نخواهیم شد. بنابراین هیچ وقت از راه اصلی خارج نشوید و به نقاط خلوت و دور از جمعیت نروید. اما حشرات را نمی‌توان از اینچنین مسیرهایی دور كرد. به همین دلیل بهتر است از گزند و آسیب آنها پیشگیری كنیم. یكی از راه‌ها پوشیدن لباس كافی است، به طوری كه تمام بخش‌های بدن پوشیده باشد. همچنین در كیف كمك‌های اولیه، داروهای مخصوص گزیدگی را هم قرار دهید.

كوهستان، تمیز و زیبا

در نهایت این نكته بسیار مهم و حیاتی را هم به خاطر داشته باشید كه كوه را تمیز و به دور از هر گونه آلودگی حفظ كنید. برای این كار همراه با خودتان كیسه‌ای برده و زباله‌های‌تان را در آن بریزید. سعی كنید هیچ‌گونه زباله‌ای بخصوص پلاستیك و شیشه در محیط باقی نماند. تصور نكنید با انداختن زباله‌ها در رودخانه یا دره نیز كار درستی انجام داده‌اید. آنها باید حتما در كیسه مخصوص زباله ریخته شوند.

از نكات مهم دیگری كه در سفر باید به آن توجه شود، برپا كردن آتش است. كوهستان هم تفاوتی با سایر مناطق ندارد و احتمال آتش‌سوزی در آنجا نیز وجود خواهد داشت. به همین دلیل در فضایی باز و به دور از درخت و گیاه، آتش را روشن كنید. همچنین وقتی تصمیم می‌گیرید آن مكان را ترك كنید، از خاموش شدن آتش مطمئن شوید. برای همین بهتر است به آب اكتفا نكنید و حتما مقداری خاك هم روی آتش بریزید تا صد درصد خاموش شود. پس از رفتن ما همه جا باید تمیز و پاك باقی بماند؛ چراكه حتی تصور محیطی آلوده و پر از آشغال، نه تنها لذت را از ما دور می‌كند، بلكه احساس بدی هم در ما به وجود خواهد آورد. زیبایی طبیعت را پاس بداریم و این میراث را برای فرزندان‌مان نیز به یادگار بگذاریم.

جمعه 13/11/1391 - 17:47
ایرانگردی

آواز مرطوب پرندگان
 
تا به حال به جنگل‌نوردی رفته‌اید؟ اگر نرفته‌اید خیلی از لذت‌های زندگی را از دست داده‌اید؛ لذت‌هایی مثل گوش كردن به آواز پرندگانی كه نمی‌شناسید یا زمزمه مبهم جریان آب رودخانه یا خش خش برگ‌هایی كه روی آنها پا می‌گذارید، تماشای مه رقیق صبحگاه كه روی سر درختان سبز و بلند دست نوازش می‌كشد، دست كشیدن روی پوست مرطوب درختان، استشمام بوی برگ‌های سبز و نشستن روی كنده یك درخت و نوشیدن چای خوش‌عطر و داغ، رها شدن از همه فكرهایی كه دلواپس یا بی‌حوصله‌تان كرده‌اند و سرانجام یكی شدن با زیبایی محض طبیعت.

چرا شما و خانواده‌تان باید از این لذت‌ها بی‌بهره بمانید؟ 9 درصد از مساحت ایران جنگل است و گردش در آن را تجربه كنید؛ اما قبل از آن كه راه بیفتید، توصیه‌های ما را درباره جنگل‌نوردی بخوانید. این كه جنگل‌نوردی، هم نوعی ورزش و فعالیت فیزیكی به حساب می‌آید و هم آرامش روحی به شما می‌بخشد، واضح است و به همین دلیل ما از ارائه پژوهش‌های صورت گرفته در این زمینه كه به بررسی تاثیر شگفت‌انگیز گردش در طبیعت و بخصوص جنگل بر روحیه، قدرت تفكر، هوش و خلاقیت انسان‌ها می‌پردازند، صرف‌نظر می‌كنیم و بلافاصله سراغ نكات كلیدی می‌رویم كه برای جنگل‌نوردی باید آنها را در نظر داشته باشید.

مقالات مربوط به اصول گردش در جنگل بسیار محدودند. ما برای نوشتن این مقاله از انجمن گردشگران ایران و فدراسیون كوهنوردی و صعودهای ورزشی كمك گرفته‌ایم و این اصول، حاصل تجربه جنگل‌نوردهای حرفه‌ای هستند.

پیش از آن كه سفر را آغاز كنید از راهنمای ترجیحا محلی و قابل اعتمادی بخواهید با شما در طول سفر همراه شود. اگر در محل‌های پر رفت و آمد حاشیه‌ای جنگل حركت می‌كنید، مسیرهایی را كه پیشتر مورد استفاده قرار گرفته‌اند و پاكوب دارند برای پیاده‌روی انتخاب كنید.

لوازم حیاتی جنگل‌نوردی

برای گردش در جنگل به لوازمی نیاز دارید كه همراه نبردن هر یك از آنها، جنگل‌نوردی را برایتان دشوار می‌كند. این وسایل عبارتند از كفش‌های ساق‌دار كوهنوردی، جوراب‌های ضخیم غیرنایلونی، چراغ قوه، طناب، بطری‌های آب، جعبه كمك‌های اولیه كامل، قطب‌نما، نقشه، چادر برای اقامتی چندروزه، وسایل پخت غذا، چاقو و زیرانداز.

پیش از جنگل‌نوردی به هر یك از اعضای خانواده یك سوت بدهید. از همان سوت‌ها كه داور‌ها به گردنشان می‌اندازند. به آنها هشدار بدهید كه فقط در مواقع خطر از آن استفاده كنند. می‌گویید سوت لزومی ندارد، چون این روزها تلفن همراه داریم. نه، اشتباه می‌كنید. به آنتن‌دهی تلفنتان فكر كرده‌اید یا به زمانی كه باید صرف گرفتن شماره تلفن شود؟

اگر به محلی می‌روید كه از امنیتش مطمئن نیستید یا احتمال می‌دهید در آن حیوانات وحشی وجود داشته باشند، وسایلی برای دفاع از خود همراه داشته باشید.

به هیچ وجه كفش‌های كتانی كهنه را برای جنگل‌نوردی انتخاب نكنید، احتمال پیچ خوردن مچ پای شما در این كفش‌ها بیشتر است.

وقتی باران می‌بارد

اگر قرار است یكی از روزهای تعطیل را به جنگل‌نوردی اختصاص دهید، پیش از آن‌كه راه بیفتید از وضعیت هوا در آن روز مطلع شوید و اگر یك جنگل‌نورد حرفه‌ای نیستید، در صورت بارانی بودن هوا، برنامه آن روز را لغو كنید.

شاید فكر كنید باران در جنگل نباید چندان خطرناك باشد، اما اشتباه می‌كنید؛ نخستین خطری كه در بارندگی تهدیدتان خواهد كرد، صاعقه است به یاد داشته باشید كه پنهان شدن زیر درخت هنگام صاعقه، یعنی قایم شدن در پمپ بنزین هنگام آتش‌سوزی. درختان هادی جریان برق هستند و پناه گرفتن زیر آنها هم احتمال صاعقه زندگی را بیشتر می‌كند و هم ممكن است درختان پوسیده یا پوك روی شما سقوط كنند.

خطر دوم احتمال طغیان رودخانه در جنگل یا وقوع سیل در آن است، بویژه جنگل‌هایی كه روی شیب قرار دارند. در این شرایط با آغاز بارندگی مسیر حركت خود را از دره یا مسیر رودخانه به سمت بالای شیب تغییر دهید.

در جنگل چه بخوریم، چه نخوریم؟

میوه‌ها و گیاهانی را كه نمی‌شناسید نخورید، بخصوص روی گزینه خوردن قارچ‌های جنگلی خط قرمز بكشید.

آب در جنگل كمتر پیدا می‌شود و اگر هم پیدا شود، معمولا از نظر بهداشتی به هیچ وجه قابل اعتماد نیست، بنابراین پیش از آغاز جنگل‌نوردی چند بطری آب با خود بردارید. اگر قرار است یكی از وعده‌های غذایی را در جنگل صرف كنید، حتما كاغذهای آلومینیومی همراه داشته باشید. شما می‌توانید با پیچیدن این كاغذها دور مواد غذایی و قرار دادن در آتش گرمشان كنید. بد نیست بدانید جنگل‌نورد‌های حرفه‌ای، تخم‌مرغ‌هایشان را با گل نمدار می‌پوشانند و روی آتش می‌پزند و به آرد، آب اضافه می‌كنند و آن را دور چوب می‌پیچند و روی آتش می‌گیرند تا نان دستپخت خودشان را بخورند.

چطور آتش برپا كنیم؟

شما برای غذا پختن به آتش نیاز دارید، اما خیلی از مردم هنوز
بر پا كردن آتش در جنگل را بدرستی یاد نگرفته‌اند. در خیلی از فیلم‌ها می‌بینید كه كسی با روش اصطكاكی (قرار دادن یك شاخه میان دو دست و چرخاندن سریع آن برای داغ شدن) آتش بر پا می‌كند، اما تجربه به ما نشان داده كه این روش معمولا كارآمد نیست!

برای درست كردن آتش، بهتر است محلی امن و دور از گیاهان و برگ‌های خشك را انتخاب كنید. می‌توانید با سنگ، پناهی برای محافظت از آتش در برابر باد بسازید یا در زمین گودالی بكنید و آتش را در آن روشن كنید.بعضی‌ها تصور می‌كنند هرچه هیزم بیشتری انباشته كنند، آتش بهتری بر پا خواهند كرد؛ در حالی كه فراوانی چوب، آتش را خفه می‌كند. آتش را آرام آرام باد بزنید تا اكسیژن لازم به آن برسد.

اگر از حمله حیوانات وحشی نگران هستید و قصد دارید آتش را تا صبح روشن بگذارید، حتما به نوبت كنار آن نگهبانی دهید و صبح از خاموش كردنش كاملا مطمئن شوید.

حرفه‌ای چادر بزنید

برای چادر زدن در جنگل، چند نكته را در نظر داشته باشید؛ اول این كه درخت‌ها در شب دی اكسید كربن تولید می‌كنند، بنابراین احتمال دارد با چادر زدن زیر آن مسموم شوید.

همیشه احتمال سقوط اشیایی مثل سنگ روی چادر را در نظر بگیرید و آن را با رعایت فاصله‌ای نسبتا زیاد از حریم رودخانه و دور از شیب برپا كنید. این نكته را در نظر داشته باشید كه گاهی حتی با بستن زیپ‌ چادر هم نمی‌توانید از وارد نشدن برخی حشرات ریز مثل مورچه‌ها مطمئن باشید.

اگر واقعا برایتان مهم است كه حشرات خوابتان را آشفته نكنند، برای برپا كردن چادر، محلی را انتخاب كنید كه در آن حشرات كمتری وجود داشته باشند. برای فراری دادن حشرات از سم یا سوخت‌هایی مثل بنزین استفاده نكنید. این روش‌ها هم به طبیعت آسیب می‌زنند هم به شما.

رعایت ادب در مهمانی جنگل واجب است

ورود به هر محیطی اصول و قواعدی دارد. اگر قرار باشد شما مهمان خانه یكی از آشناها شوید، ناچارید قوانینش را رعایت كنید. برای مثال با پوششی مناسب و در محدوده زمانی كه او تعیین كرده است، به خانه‌اش می‌روید، هر جایی سرك نمی‌كشید و به خودتان اجازه نمی‌دهید داخل خانه زباله بریزید. این اصول را قبول دارید؟ پس چگونه است كه اگر مهمان جنگل شوید، آنها را نادیده می‌گیرید؟!

مهمان جنگل شدن هم اصولی دارد كه ما در این بخش از گزارش، به تعدادی از آنها اشاره می‌كنیم:

درخت، دفتر خاطرات نیست: روی پوست درختان حكاكی نكنید، شاخه‌هایشان را نشكنید.

آتش مساوی است با فاجعه: واقعا خیلی سخت است پس از آن كه غذا یا خودتان را با آتش گرم كردید آن را با پاشیدن آب یا خاك خاموش كنید؟! هرگاه خواستید آتش را به حال خود رها كنید، فقط كافی است تصاویر جنگل‌های زغال شده كشورمان را كه بارها در سال جاری با آتش جنگیدند به یاد آورید.

شیشه‌ها را جا نگذارید: گاهی پیش آمده است كه با برخی ناواردها در جنگل‌نوردی همراه شده‌ایم، بعضی از آنها كه ادعای حفاظت از محیط‌زیست دارند زباله‌ها را تفكیك می‌كنند یعنی زباله‌های پلاستیكی را با خود حمل می‌كنند و ظرف‌های شیشه‌ای شكسته یا بطری‌های شیشه‌ای استفاده شده را در طبیعت جا می‌گذارند! ما نمی‌دانیم این رسم از كجا آمده، اما باور كنید یك تكه شیشه می‌تواند مانند ذره‌بین نور خورشید را متمركز كند و به این ترتیب برگ‌های زیرش آنقدر داغ شوند كه آتش بگیرند و این شاید آغاز یك آتش‌سوزی وسیع باشد.

اگر از حاشیه جنگل جلوتر بروید، برهم زدن سكوت و آرامش آن خطرناك‌تر می‌شود. مسلما آنجا گاوی به شما حمله نمی‌كند، اما حیوانات خطرناك‌تری منتظرتان هستند.

جمعه 13/11/1391 - 17:45
آلبوم تصاویر
در آستانه دهه مبارک فحر انقلاب اسلامی
سه شنبه 10/11/1391 - 15:29
موفقیت و مدیریت


هیچ کس نمی تواند اهمیت ارتباط صحیح با رئیس را انکار کند. اگر بلد نباشید با رئیس خود درست صحبت کنید، ممکن است به رغم همه توانمندی های خود از کار بیکار شوید. هر رئیسی قلق خاص خودش را دارد. مثلا رئیس شرکتی را درنظر بگیرید که دوست دارد همه به او بگویند، آقای فلانی. او از اینکه کسی با اسم کوچک صدایش کند یا به او بگوید: « آقای رئیس » بدش می آید. حالا کسی پیدا شده که جلوی جمع رئیس را با نام کوچک صدا می زند و جلوی جمع به کتفش می زند و می گوید: « چطوری رئیس! » حتی اگر شما آدم بدبینی هم نباشید، متوجه می شوید که شغل این آدم به شدت در خطر است.

اگر مدتی بعد شنیدید که فرد مورد نظر اخراج شده یا تنزل درجه یافته یا به جای ارتقای درجه به جای دیگری سنگ قلاب شده است، تعجب نکنید. شما ممکن است بد لباس و ژولیده باشید اما بدون مشکل به کارتان برسید، ممکن است با زیردستان خود خیلی خوش رفتار نباشید اما مشکلی برایتان پیش نیاید، دیر سر کار بیایید و تنبل باشید اما به دردسر نیفتید، اما اگر نتوانید با رئیس خود ارتباط مناسبی برقرار کنید، قطعا دچار مشکل خواهید شد.

● قانون شماره ۱ : هدف داشته باشید

ریسها اصولا از پرحرفی بدشان می آید. هر مکالمه و ارتباطی که با رئیس خود دارید باید هدفمند باشد. هدف مکالمه شما چیست؟ چقدر باید طول بکشد؟ آیا اصلا باید این مکالمه انجام شود؟

متوجه این نکته باشید:

شما هستید که مکالمه را اداره می کنید. شاید رئیس شما مشغول درددل کردن باشد اما این شما هستید که محتوا را مشخص می کنید و ساختار گفت و گو را پایه ریزی می کنید، بنابراین وقت او را بیهوده هدر ندهید. حتی اگر در فواصل بین مکالمه حرف بزند، باز هم احتمالا اعتقاد دارد وقت او بیشتر از وقت شما ارزش دارد، بنابراین وقت او را به شکلی هوشمندانه بگیرید و کوتاه، مختصر و موثر صحبت کنید.

وقتی هم حرفتان تمام شد، فورا از اتاق بیرون بروید چون قرار است آدم پرمشغله ای باشید.

البته اگر رئیس شما خواست بمانید و با هم صحبت کنید، این کار را انجام دهید اشکالی هم ندارد. ولی کاملا مراقب باشید که پا را از گلیمتان درازتر نکنید. در عین صحبت های حتی صمیمانه به یاد داشته باشید او رئیس است.

● قانون شماره ۲ : وقت جلسه با ظرافت رفتار کنید

شاید فکر کنید، ماجرا خیلی ساده است اما اینطور نیست. جلسه با رئیس در حضور سایر کارمندان شاید به نظر امری رایج و کسالت آور باشد اما شما می توانید با رعایت برخی نکات ساده هم فضای خوبی در جلسه حاکم کنید و هم خودتان از مزایای جلسه با رئیس بهره مند شوید.

نکته اول :

سعی کنید روی رئیس تاثیر مثبت بگذارید. بی دلیل خودتان را بزرگ نکنید و شلوغ بازی در نیاورید. فقط سعی کنید امکانات و توانایی های خود را شناخته و به موقع آنها را در جلسه ارائه کنید.

نکته دوم :

اگر لازم بود در حد معقول و ملایم همکاران خود را تشویق و از رقبای خود انتقاد کنید. سومین نکته اینکه سعی کنید ملایم و محترم رفتار کنید.

نکته سوم :

اگر می دانید قرار است یکی از افراد حاضر در جلسه جایگزین رئیس شود، بی دلیل او را با خودتان بد نکنید.

نکته چهارم :

اگر موقعیتش پیش آمد از جملات بامزه و طنزآمیز استفاده کنید. جلسات اداری معمولا کسالت آور هستند و همه را خسته می کنند. گفتن کلمات طنز آمیز همه از جمله رئیس راسرحال می آورد. یادتان باشد جلسات خوب، کوتاه و متمرکز هستند و همه هم نسبت به شما احساس خوبی خواهند داشت. یادتان باشد بهترین جلسه زمانی است که شما (فارغ از اینکه درباره چه چیزی باشد) وقتی از آن بیرون می آیید بیشتر از زمانی که وارد آن شده اید، احساس قدرت کنید.

● قانون شماره ۳ : حواستان به ایمیل و اس ام اس باشد

در حال حاضر مردم به شکلی افراطی از لوازم الکترونیکی برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند حتی با رئیس خود. در مواردی که کار مهمی دارید، هیچ چیز جای ملاقات چهره به چهره را نمی گیرد اما در عین حال می توان از ایمیل و اس ام اس هم برای انجام برخی کارهای شغلی استفاده کرد.

ایمیل می تواند برای شما کارکرد وسیله ای را داشته باشد که با کمک آن بتوانید در زمینه ای کاملا خاص و متمرکز (نه موارد کلی و جامع ) تصمیم گیری کنید یا از تصمیم کسی مطلع شوید. کار دیگر اینکه اخبار مرتبط با کار خود را به همکاران اطلاع دهید. اس ام اس هم دقیقا چنین کاربردی دارد. شما چه در ایمیل چه در اس ام اس باید کوتاه و مختصر و مفید بنویسید. مثل این مورد: ملاقات با فلان شخص به خوبی پیش رفت. فردا قرارداد امضا می کنیم. اگر موردی بود اطلاع دهید.

این اس ام اس یا ایمیل عالی است اما همین را می توان به شکل بدی هم نوشت: امروز ساعت ۱۰ با آقای فلانی از شرکت ... در طبقه. .. قرار ملاقات داشتیم. ملاقات ساعت ۱۰ و نیم آغاز شد. مذاکرات درباره همکاری در زمینه... و این نوشته می تواند به راحتی اعصاب رئیس را به هم بریزد. بحث تصمیم گیری هم کاربرد مهمی است. بسیاری از کارکنان در هر دقیقه از روز کاری باید تصمیماتی بگیرند که نیاز به مشاوره و دستور مستقیم رئیس یا در مواردی چراغ سبز او دارد.

در این شرایط گاهی ایمیل و اس ام اس حتی بهتر از تلفن زدن یا ملاقات رودرروست. فقط یادتان باشد در این شرایط باید طوری متن را بنویسید که فقط به بله یا خیر رئیس احتیاج داشته باشید نه اینکه شرحی پر طول و تفسیر بنویسید که از حوصله خارج باشد. یک نکته فرعی اینکه تا حد امکان از فرستادن ایمیل و اس ام اس های غیرکاری و به اصطلاح فورواردی به رئیس خودداری کنید. همین کار که شاید زمانی بامزه به نظر برسد، ممکن است در آینده به ضررتان تمام شود.

● قانون شماره ۴ : خبر بد را درست منتقل کنید

کسانی که روابط عمومی خوبی دارند به خوبی می دانند چطور تعداد زیادی از اخبار بد و منفی را که خودشان هم در وقوع آن نقش دارند به دیگران و حتی رئیس انتقال بدهند بدون اینکه برای خودشان وجهه بدی ایجاد شود. البته بسیاری از افراد هم هستند که به هر ترتیب ممکن از رساندن اخبار بد به رئیس طفره می روند. یادتان باشد گفتن برخی اخبار به رئیس که می تواند باعث ناراحتی و عصبانیت او شود، درنهایت باعث می شود او بداند شما فرد با انگیزه و متعهدی هستید. بله، رئیس شما ممکن است داد و بیداد کند و با شما خوب برخورد نکند اما معمولا روسا بعدا از حامل خبر ناگوار عذرخواهی می کنند به خصوص اگر او تقصیرکار نباشد. اگر چنین اتفاقی افتاد بدانید، کار خود را درست انجام داده اید. به هرحال یادتان باشد وقتی خبر بدی را منتقل می کنید به خصوص اگر شما هم در ماجرا مقصر هستید حتما مراتب ناراحتی و تاسف خود را هم به رئیس بگویید.

● قانون شماره ۵ : بیشتر از دهان، گوشتان را باز کنید

یادتان باشد همیشه همه آدم ها دوست دارند در یک مکالمه طرف مقابل بیشتر از آنکه حرف بزند به حرفشان گوش دهد. روسا که جای خود دارند. بسیاری از مردم اعتقاد دارند آنهایی که شنونده های خوبی هستند، روابط عمومی بهتری دارند، بنابراین بنشینید و گوش کنید. بیشتر از آنکه جواب دهید، سؤال مطرح کنید تا رئیس بیشتر حرف بزند. در انتها رئیس به این نتیجه می رسد که چقدر از گفت وگو با شما لذت می برد. فقط یک نکته یادتان باشد. حین گفت وگوهای غیرکاری با رئیس، اصلا حرف از پول نزنید مگر اینکه خودش از شما درباره آن بپرسد.

● قانون شماره ۶ : برای ماندن برنامه ریزی کنید

اگر وقتی کسی وارد اتاق می شود شما کماکان در حال تایپ هستید، یعنی علاقه ای به طرف مقابل ندارید و برای او اهمیتی قائل نیستید. زبان بدن (body language) یک روش ارتباطی بسیار قدرتمند است. وقتی کسی وارد اتاق می شود، حال هر کسی که باشد، اگر شما به او توجه نشان دهید، ادب و شخصیت خود را نشان داده اید به خصوص اگر این فرد رئیس باشد، تاثیر خوبی هم روی او خواهید گذاشت.

اگر زندگی شخصی شما بیش از حد شخصی است، یعنی شما چیزی را مخفی می کنید.

در میان گذاشتن همه چیز با دیگران کار اشتباهی است اما اینکه همکاران شما درباره برخی اتفاقات مهم زندگی شما بی اطلاع باشند، ناخوشایند است. مثلا اینکه ندانند هفته دیگر نامزدی شماست یا به زودی قرار است بچه دار شوید، صورت جالبی ندارد. درمیان گذاشتن مواردی از این دست با همکاران به برقراری ارتباط بهتر در محل کار کمک خواهد کرد.

اگر دفتر شما خیلی خشک است، یعنی شما تصور نمی کنید در این دفتر و شغل باقی بمانید، بنابراین دست به دکوراسیون و اسباب و اثاثیه نمی زنید.

اگر رئیس شما وارد یک دفتر خالی و بدون تزیینات شود، این خشکی و خالی بودن را مد نظر قرار می دهد. در ضمن برقراری ارتباط با شما برای او سخت می شود. طوری دفتر کارتان را تزیین کنید، انگار که می خواهید. مدت ها در آن اتاق کار کنید.
سه شنبه 10/11/1391 - 15:17
ریزه کاری های خانه داری


مکان ها و وسایل زیادی در خانه وجود دارد که در طول سال حتما چند بار تمیز می شوند و البته جاهایی هم در خانه است که تمیز کردن آنها فراموش می شود در صورتی که حداقل باید ۲ بار در سال آنها را تمیز کرد. کجا و چه چیزهایی؟ در ادامه مطلب در مورد آنها می گوییم:...

● زیر وسیله ها

خیلی از ما روی میز را تمیز می کنیم بدون اینکه وسایل را جابجا کنیم یا داخل کابینت را تمیز می کنیم بدون اینکه پلاستیک توی کابینت را که روی آن دستمال می کشیم، از جای خود برداریم و زیر آن را هم تمیز کنیم. معمولا پاک کردن زیر رومیزی و گلدان ها هم فراموش می شود.
چه باید کرد؟ هر از چند گاهی با یک اسفنج مرطوب این محل ها را قبل از اینکه گرد و خاک به مرور زمان حالت چرب و چسبنده پیدا کنند، تمیز کنید.

● ماشین ظرفشویی

برخی معتقدند وقتی کار شستن ظرف ها تمام شد، ماشین ظرفشویی هم با آبکشی ظرف ها تمیز می شود. اگر شما هم این طور فکر می کنید باید بدانید تا حدودی در اشتباه هستید زیرا تکه هایی از غذا می تواند در ماشین و به خصوص پلاستیک آن جا بماند، به مرور زمان فاسد شود و بوی بدی ایجاد کند.

چه باید کرد؟ اگر مدت زمان طولانی نگذشته، می توانید با یک مسواک این نقاط را تمیز کنید. بهترین کار این است که ظرفشویی را روی درجه آب گرم قرار دهید و مقداری سرکه داخل آن بریزید و برای مدت کوتاهی بین ۵ تا ۱۰ دقیقه دستگاه را روشن کنید تا کار کند و تمیز شود.

● دیوارها

خیلی از ما زمان زیادی را صرف تمیز کردن کف زمین می کنیم در حالی که دیوارها، به خصوص اگر پنجره داشته باشند و پنجره شان رو به خیابان باز شود، به اندازه کف می توانند کثیف شوند.

چه باید کرد؟ از تی های بلند اسفنجی برای تمیز کردن دیوارها استفاده کنید و از یاد نبرید زیر قاب ها و وسایلی هم که روی دیوار نصب هستند باید تمیز شود در غیر این صورت به مرور زمان رنگ می گیرد و پاک نمی شود.

● پرده ها

پرده ها گرد و خاک و چربی زیادی به خود می گیرند و باید با فواصل زمانی کوتاهی شسته شوند به خصوص اگر در خانه کودک خردسال، سالمند و بیمار مبتلا به آلرژی دارید.

چه باید کرد؟ علاوه بر اینکه پرده ها را هر چند وقت یکبار می شویید، وقتی مشغول تمیز کردن خانه هستید، برس مخصوص جاروبرقی را وصل و پرده ها را هم تمیز کنید.

● ماشین لباسشویی و خشکشویی

این وسیله ها هم مثل ماشین ظرفشویی نیاز به تمیز کردن دارند. البته چون لباس ها از ظرف ها آلوده ترند، لازم است با دقت بیشتر و در مدت زمان معینی لباسشویی و خشکشویی را تمیز کنید.

چه باید کرد؟ علاوه بر اسپری های تمیزکننده ای که در بازار وجود دارد، می توان داخل این ماشین ها یک فنجان آب لیمو یا سرکه برای زدودن زنگار و لک ها ریخت.

● جاروبرقی

جاروبرقی همه جا را تمیز می کند ولی بیشتر مواقع تمیز نمی شود در حالی که اگر آن را تمیز کنید، هم بهتر کار می کند و هم باعث آلودگی محیط نمی شود.

چه باید کرد؟ اجزایش را مثل سرهای مختلفی که دارد داخل آب گرمی که پودر صابون در آن ریخته اید، بگذارید و بشویید. لوله و بدنه جارو را نیز با یک اسفنج مرطوب تمیز کنید و سر دسته اش را با استفاده از شانه ای تمیز کنید.

● تشک

ما اغلب رویه تشک را عوض می کنیم اما تشک ها را تمیز نمی کنیم.

چه باید کرد؟ بعد از اینکه رویه تشک را برداشتید، با سر تمیز شده جاروبرقی، تشک را هم تمیز کنید به خصوص گوشه ها و لای درزهایش را.

● سطل آشغال

تمیز کردن هر چیزی را که فراموش می کنید، نباید تمیز کردن سطل آشغال را از یاد ببرید چون میکروب های موجود در این سطل ها به خصوص اگر سطل دستشویی و آشپزخانه باشند، بسیار خطرناک اند.

چه باید کرد؟ سطل را با آب داغ و پودر صابون بشویید و بعد از خشک شدن، بوی آن را با استفاده از اسپری مخلوط آب و جوش شیرین از بین ببرید.

● پوشش چراغ ها

پوشش چراغ گرد و خاک زیادی می گیرد و اگر در طول سال چند بار تمیز نشود لایه چربی ای روی آن تشکیل می شود که به راحتی پاک نخواهد شد.

چه باید کرد؟ با استفاده از پارچه مرطوب و کمی کف صابون و اگر لازم بود و چربی روی سطح پوشش چراغ وجود داشت، کمی آبلیمو، می تواند کمک کننده باشد.
   
سه شنبه 10/11/1391 - 14:51
سلامت و بهداشت جامعه
قبل از غذا ؟ بعد از غذا ؟  با معده خالی ؟ با معده پر ؟

مفهوم دستور قبل از غذا این نیست که شما دارو را مصرف کنید و بعد بلافاصله غذا بخورید. این دستور یعنی اینکه حداقل یک ساعت قبل از آنکه بخواهید غذا بخورید داروی خود را میل نمایید چون دارو بلافاصله بعد از مصرف وارد روده نمی‌شود بلکه مدتی در معده می‌ماند و بعد به روده می‌رود.

به گزارش سایت پزشکان بدون مرز،  نتیجه اینکه باید فاصله بعد از مصرف دارو و غذا وجود داشته باشد تا دارو قبل از ورود غذا به معده بتواند از آن خارج و وارد روده شود. در غیراین صورت غذا و دارو با هم مخلوط می‌شود و تداخلاتی  بروز خواهد کرد.

مفهوم دستور با معده خالی مصرف شود نیز همین است. ضمن اینکه می‌توان داروی مورد نظر را از یک تا دو ساعت بعد از صرف غذا که معده خالی از غذاست مصرف نمود.

داروهایی که توصیه شده بعد از غذا یا با معده پر یا همراه غذا مصرف شوند، باید بلافاصله بعد از غذا یا در میان وعده غذایی مصرف شوند.

این داروها بیشترداروهایی هستند که ممکن است ناراحتی‌های گوارشی ایجاد نمایند یا جذبشان با غذا بهتر صورت می‌گیرد. در هرحال در مورد داروهای مصرفی باید با پزشک یا داروساز مشورت شود.
سه شنبه 10/11/1391 - 14:33
كودك



کافی است یکی از والدین بچه چپ دست یا چپ دست دیگری در خانواده باشد تا در همان ماه های اول تولد حساسیت خاصی روی فهمیدن این نکته که کودک راست دست است یا چپ دست پیدا شود...

اعضای خانواده، جغجغه و پستانک دست کودک می دهند تا ببینند آن را با کدام دستش می گیرد و قضاوت ها درباره این فرشته کوچولو آغاز می شود، اما آیا می دانید راست دستی یا چپ دستی چقدر اهمیت دارد؟ چه تاثیری روی ویژگی های جسمی و روحی فرزندتان دارد و افراد چپ دست چه تفاوتی با راست دست ها دارند؟

● تا ۷ سالگی صبر کنید

هر چقدر در ابتدای تولد برای درک راست دستی یا چپ دستی فرزندتان تلاش کنید باز هم به نتیجه درستی نخواهید رسید. بچه ها در ۶ ماهه اول تولد از هر دو دست به اندازه هم استفاده می کنند و دست غالبشان هنوز مشخص نشده است. بعد از ۶ ماهگی است که می بینید بعضی وقت ها از یکی از دست هایشان بیشتر استفاده می کنند. البته در این زمان باز هم نمی توان به طور قطع گفت بچه چپ دست است یا راست دست. تغییر دست غالب بچه ها معمولا تا ۲ یا ۳ سالگی هم ادامه دارد اما بیشتر پزشکان معتقدند تا ۶ سالگی دست غالب بیشتر بچه ها مشخص می شود. تا آن سن کودک شروع به انجام کارهای ظریفی کرده است که با مشاهده آن متوجه می شوید چپ دست است یا راست دست. البته اگر کودک به این سن رسیده و هنوز از ۲ دستش استفاده می کند نباید نگران باشید. این فرآیند ممکن است تا پایان ۷ سالگی و رفتن کودک به مدرسه طول بکشد. وقتی بچه به مدرسه رفت و نوشتن را شروع کرد، حتما چپ دستی یا راست دستی مشخص خواهد شد.

● چپ دست ها احساساتی تر هستند

نیمکره راست مغز، مرکز پردازش احساسات است. کارهای شهودی، درک مستقیم، حافظه تصویری، پردازش افکار به طور همزمان و حس های پنجگانه در این نیمکره انجام می شود. نیمکره چپ مغز بیشتر مرکز پردازش منطق است. افراد چپ دست نیمکره راست قوی تری دارند و احتمالا می توانند از امکانات نیمکره راستشان بیشتر استفاده کنند. البته این حکم قطعی و به این معنی نیست که عملکرد افراد به یک نیمکره محدود می شود. تمام افراد از هر دو نیمکره خود استفاده می کنند اما برای بعضی ها یکی از این نیمکره ها قوی تر است. تحقیقات نشان داده چپ دست ها در ورزش بسیار سریع تر از راست دست ها هستند و در موقعیت های مختلف بهتر خودشان را منطبق می کنند. تحقیقات آماری نشان داده چپ دست ها از راست دست ها مستعدتر و خلاق ترند.

● آمار ۱۰ درصدی چپ دست های جهان

آمار نشان داده تقریبا ۱۰ درصد جمعیت جهان چپ دست هستند. چپ دستی یا راست دستی یک صفت ارثی است و از خانواده و بیشتر از مادر به ارث می رسد. احتمال چپ دستی در خانواده ای که مادر چپ دست است بیشتر از خانواده هایی است که پدر یا یکی دیگر از اعضای خانواده چپ دست است. چپ دستی یا راست دستی فقط به دست مربوط نمی شود. به طور کلی تمام اعضای سمت چپ افراد چپ دست قوی تر از اعضای سمت راست است. هنگام شوت کردن با پای چپ شوت می کنند، موقع افتادن پای چپشان را زمین می گذارند یا هنگام دیدن با یکی از چشم ها با چشم چپ نگاه می کنند .

● زندگی را برایشان راحت تر کنید

دنیا، دنیای راست دست هاست. آنها جمعیت غالب را تشکیل می دهند و طبیعی است خیلی از وسایل برای استفاده آنها طراحی شده باشد. البته امروزه بسیاری از وسایل را برای چپ دست ها هم طراحی می کنند و شما به عنوان پدر و مادر این بچه ها می توانید با انتخاب این وسایل زندگی را برای فرزند چپ دستتان راحت تر کنید.

● چپ دست ها در گذر تاریخ

چپ دست ها در ایران قدیم: سال ها قبل در ایران بچه های چپ دست را به سختی تنبیه می کردند. لای انگشت هایشان قلم می گذاشتند و آنها را به نوشتن با دست چپ محدود می کردند. خیلی از افرادی که در ۲ یا ۳ نسل گذشته زندگی می کرده اند را می بینید که چپ دست هستند و تمام کارهایشان را با دست چپ انجام می دهند اما قلم را در دست راست می گیرند و می نویسند. این اتفاق به دلیل سخت گیری معلم ها و نداشتن اطلاعات کافی آنها افتاده است. بچه ها را به زور مجبور به نوشتن با دست راست می کرده اند در حالی که کودک در ذات چپ دست است و نیمه چپ بدنش توانایی و تمرکز بیشتری برای انجام کارها دارد. مثلا اگر او را هل بدهید با پای چپ فرود می آید.

در هند به افراد اجازه نمی دادند با دست چپ دعا بخوانند، عود روشن کنند یا بقیه کارهای مذهبی را انجام بدهند. در چین هم چپ دست ها را به شدت تنبیه می کردند. حتی در اروپا هم دست چپ کودکان چپ دست را می بستند تا مدتی نتواند از آن استفاده کند و چپ دستی از سرش بیفتد! اما بدترین روش برای مقابله به این موضوع در آفریقا انجام می شد. آفریقایی ها دست چپ بچه های چپ دست را می سوزاندند تا هم کودک تنبیه شود هم به ناچار تا مدتی دست چپش از کار بیفتد!!

● ۹ راه برای فهمیدن اینکه فرزندتان چپ دست است یا راست دست

اگر هنوز نمی دانید فرزند نوپایتان چپ دست است یا راست دست، با انجام این آزمایش ها چپ دستی یا راست دستی فرزندتان را متوجه خواهید شد. توجه کنید این کارها معمولا برای بچه های بالای ۲ سال جواب می دهد و باید چند روز متفاوت آنها را تکرار کنید. اگر نتیجه در تمام روزها شبیه به هم بود، می توانید مطمئن باشید نتیجه را درست فهمیده اید.اگر این رفتارها با دست راست انجام شود، فرزندتان راست دست و اگر با دست چپ انجام شود چپ دست است.

تلفن را به دست کودک بدهید و ببینید آن را به کدام گوشش می چسباند.

اسباب بازی را جلویش بگیرید و دقت کنید با کدام دستش آن را می گیرد.

مداد رنگی به او بدهید و ببینید با کدام دست آن را روی کاغذ می کشد.

توجه کنید که قاشق را با کدام دست به دهان می برد.

توپی را به سمتش پرت کنید و ببینید با کدام دست آن را می گیرد.

بخواهید توپ را با پا بزند و ببینید با کدام پا شوت می کند.

کاغذی را لوله کنید و بخواهید آن را جلوی چشمش بگیرد. توجه کنید کاغذ را جلوی کدام چشمش قرار می دهد.

از او بخواهید بپرد. ببینید با کدام پا فرود می آید.

او را از پله بالا ببرید و ببینید کدام پایش را اول بالا می گذارد.
       

سه شنبه 10/11/1391 - 14:26
آشپزی و شیرینی پزی
کلوچه زنجبیلی






کلوچه زنجبیلی









● مواد لازم:
▪ آرد: دو و یک چهارم لیوان
▪ جوش شیرین: کمتر از یک قاشق مرباخوری
▪ پودر دارچین: یک قاشق مرباخوری
▪ پودر زنجبیل: یک قاشق غذاخوری
▪ پودر میخک: نصف قاشق مرباخوری
▪ نمک: نصف قاشق مرباخوری
▪ کره: سه چهارم لیوان
▪ شکر(شکر قهوه ای): یک لیوان
▪ تخم مرغ: یک عدد
▪ عسل و یا شیره انگور: یک چهارم لیوان
● طرز تهیه:
آرد ، جوش شیرین، زنجبیل، دارچین، میخک و نمک را در ظرف مخلوط کنید. آرد و شکر را با هم بزنید ،تخم مرغ و عسل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید و سپس مواد خشک را به آن اضافه کنید. توپک های کوچکی از خمیر به دست آمده را درست کنید و روی سینی فر حاوی کاغذ روغنی قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.

 

 


 

کلوچه کنجد

 








کلوچه کنجد









● مواد لازم برای ۱۴ عدد کلوچه
▪ بادام آسیاب شده یک و یک چهارم پیمانه
▪ نمک یک چهارم قاشق مرباخوری
▪ جوش شیرین نصف قاشق مرباخوری
▪ عسل یک سوم پیمانه
▪ ارده یک سوم پیمانه
▪ روغن مایع یک قاشق غذاخوری
▪ دانه کنجد یک چهارم پیمانه
▪ وانیل کمی
● طرزتهیه:
بادام آسیاب شده را با نمک و جوش شیرین مخلوط کنید. مواد خشک را با عسل ، ارده، روغن و وانیل مخلوط کنید و به شکل خمیر در بیاورید. خمیر را به اندازه یک گردوی متوسط شکل دهید و در دانه کنجد بغلتانید و روی سینی حاوی کاغذ روغنی بچینید. کلوچه ها را در فر که از قبل روی ۱۷۰درجه سانتی گراد تنظیم شده است قرار دهید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه کمی طلایی شود.

 

 


 

 

کلوچه کره ای

 








کلوچه کره ای









▪ مواد لازم:
کره ۲۳۰گرم
پودر قند نصف پیمانه
آرد الک شده یک و سه چهارم پیمانه
گردو خرد شده یک پیمانه
وانیل کمی
پودر قند برای روی کلوچه
▪ طرز تهیه:
کره و شکر را با هم بزنید تا خوب مخلوط شود. گردو، وانیل و آرد را اضافه کنید و پس از مخلوط کردن خمیر را در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
خمیر را به اندازه گردو شکل و کمی فشار دهید و به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه در فر با حرارت ۱۸۰درجه سانتی گراد قرار دهید.
از آن جا که این کلوچه سریع می سوزد، مراقب باشید تا بیشتر از زمان پیشنهاد شده نپزد.
پس از خارج کردن از فر، بلافاصله کلوچه ها را در پودر قند بغلتانید.
 

 
سه شنبه 10/11/1391 - 14:10
دانستنی های علمی




یکی از نکات قابل توجه در زمینه خرید ساعت مچی حضور ساعت های اصل و تقلبی در بازار است که بدون اینکه خریداران متوجه شوند ساعت های جعلی به اسم و قیمت ساعت اورجینال به آنها فروخته می شود.





 

 


 




















 

 

این تفکر بین خریداران وجود دارد که چون از مراکز خرید بالای شهر خرید می کنند پس حتما جنس اصل به آنها فروخته می شود غافل از اینکه در بسیاری از این مغازه ها جنس تقلبی را به جای جنس اصل به آنها می فروشند. به همین دلیل است که اکثر مردم برای خرید ساعت که علاوه بر تاثیری که روی اقتصاد فرد دارد به دلیل تماس مستقیم با پوست دست تاثیر مستقیم روی سلامت هم دارد، نیاز به راهنمایی دارند. شما می توانید با دانستن معیارهای تشخیص ساعت اورجینال از تقلبی ، صاحب یک ساعت مچی اصل شوید.

 

 

 

● آدرس یابی فروشگاه های معتبر در سایت ها

 

اولین کاری که شما قبل از خرید باید انجام دهید این است که به سایت های رسمی برای شناسایی نمایندگی های معتبر برندها مراجعه کنید و با مراجعه به آدرس ارائه شده ساعت مورد نظر خود را از این مراکز تهیه کنید. هرچند باید توجه داشته باشید که گاهی در برخی از این مراکز جنس تقلبی و اصل در کنار یکدیگر به فروش می رسد. در این صورت ممکن است فروشنده این نکته را ذکر کند و شما را آگاه کند اما مواردی وجود دارند که از بیان این مطلب خودداری می کنند.

 

در صورت در دسترس نبودن اینترنت توصیه می شود پس از ورود به یک مغازه توجه کنید که آیا در این مغازه گواهی مبنی بر نمایندگی بودن برند مورد نظر ارائه می شود یا خیر.

 

● توضیحات فروشنده درباره گارانتی

 

هیچ برندی در هیچ جای دنیا بیشتر از دو یا سه سال گارانتی ندارد،بنابراین اگر فروشنده تاکید شدید بر گارانتی بالای پنج سال داشت تا شما را ترغیب به خرید جنس خود کند شما باید در اصل بودن ساعت شک کنید. همچنین گارانتی فقط شامل موتور ساعت است و تغییر رنگ ساعت،حساسیت،باتری،شیشه و مواردی از این قبیل شامل گارانتی نمی شود.

 

● به فاکتور ارائه شده توجه کنید

 

اگر به فروشگاهی مراجعه کردید که تمام موارد بالا در آن رعایت شده بود به فاکتوری که همراه ساعت خریداری شده به شما تحویل می دهند دقت کنید.اگر ساعتی که به شما فروخته می شود اصل باشد حتما در این فاکتوراورجینال بودن آن ذکر شده است.اگر در فاکتور ذکر نشده بود از فروشنده دلیل آن را بپرسید یا بخواهید در فاکتور ذکر کند.معمولا از انجام این کار سرباز می زنند و گلایه می کنند که این ترفند مغازه هایی است که سعی در جلب اعتماد مشتری دارند و نیازی به ذکر در فاکتور نیست.گاهی برخی از فروشندگان ارائه جعبه ای را که روی آن نام مارک ذکر شده است،برای ضمانت اصل بودن جنس کافی می دانند.

 

● تخفیف های شک برانگیز

 

پیشنهاد تخفیف بالا از طرف فروشنده نشانه خوبی نیست. قیمت برندهای معتبر در همه جای دنیا هماهنگ است و هیچ فروشگاهی حق تخفیف بالا را ندارد.

 

وجود شعبه های مختلف تضمینی بر نمایندگی رسمی نیست

 

برخی از فروشگا ه ها وجود دارند که در نقاط مختلف شهر و معتبرترین مراکز خرید شعبه دارند.باید توجه داشته باشید که وجود شعبه های مختلف و همچنین دکور تضمینی بر نمایندگی رسمی بودن نیست.










روزنامه هفت صبح
سه شنبه 10/11/1391 - 14:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته