• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5232روز قبل
اخبار

یکی از پرحاشیه‏ترین بانک‏های خصوصی روز جمعه آغاز به کار کرد. بانک تات که درباره ترکیب سهام‏دارانش، حرف و حدیث بسیاری است، در 8/8/88 اوّلین شعبه خود را در شهر مشهد افتتاح کرد. در مراسم افتتاح این شعبه، جمعی از مدیران ارشد بانک مرکزی، وزارت صنایع و معادن، بازرگانی و امیررضا واعظی آشتیانی قائم‏مقام سازمان تربیت‏بدنی شرکت داشتند. بانک تات، هشتمین بانک خصوصی کشور است که آغاز به کار می‏کند. در دوره دولت نهم، بانک مرکزی به جز موافقت با تبدیل مؤسّسه مالی و اعتباری بنیاد مستضعفان به بانک سینا، هیچ مجوّزی در زمینه فعّالیّت بانک‏های خصوصی صادر نکرد امّا در ماه‏های پایانی دولت به یکباره بانک مرکزی در دادن مجوّز بانک‏های خصوصی دست‏ودل‏باز شد. به بنیاد شهید مجوّز داد تا بانک دی را راه‏اندازی کند. سپاه، مؤسّسه انصار را که سال‏ها در حال فعّالیّت بود توانست تبدیل به بانک کند. شهرداری صاحب بانک شهر شد و دست آخر بانک تات که پس از چند بار به تعویق افتادن بررسی اساسنامه و پذیره نویسی سرانجام در روز جمعه به طور رسمی اعلام افتتاح شد و ظاهراً از بهمن فعالیت خود را آغاز می‏کند. امّا تات چیست و از آن کیست؟

  

از ظاهر بانک تا محتوا

 

بانک تات یک ظاهر دارد و یک محتوا. ظاهر آن، ترکیب سهام‏داران آن است که به طور رسمی اعلام شده امّا محتوای آن با یک اسم گره خورده است؛ علی انصاری. انصاری مرد پشت پرده هشتمین بانک خصوصی در جمهوری اسلامی است. او را گرچه رسانه‏ها با عضویّت در هیئت مدیره باشگاه استقلال و همانندپنداری با حسین هدایتی عضو متموّل باشگاه رقیب شناختند امّا باید برای شناخت او به سال‏ها قبل بازگشت. حتّی آنانی که او را با بازار مبل ایران می‏شناسند، باز هم به عقبه او خوب نپرداخته‏اند. انصاری کار خود را قبل از بازار مبل آغاز کرده؛ در بازاری که هیچ ربطی به مبل نداشت. آغاز فعّالیّت‏های اقتصادی او به اوایل دهه 70 بازمی‏گردد؛ زمانی که به همراه یک شریک دیگر در ضلع جنوبی بازار آهن شادآباد، مجتمع تجاری بهاران 1 و 2 را ساخت. از قبل همین فعّالیّت‏ها و ساخت‏وسازها بود که توانست کم‏کم خود را در قامت یک سرمایه‏دار نشان دهد. امّا انصاری چگونه توانست در قامت یک سرمایه‏دار جلوه کند؟

  

انصاری کیست؟

 

انصاری معمارزاده‏ای است اهل دان اصفهان که ظاهراً در ابتدا خانواده متموّلی نداشته است و در رده‏بندی طبقه اجتماعی جزو خانواده طبقه متوسّط به شمار می‏رفته است امّا آشنایی با برخی فعّالان بازار آهن و ورود به حوزه ساخت‏وساز، وضع مالی او را دگرگون کرد. ساخت مجتمع تجاری بهاران 1 و 2 و در ادامه بازار مبل ایران، حرکت‏هایی بود که انصاری به طور شراکتی انجام داد؛ فعّالیّت‏هایی که زمان را برای او به دهه 80 رساند؛ دهه‏ای که مقارن با نشست و برخاست او با اهالی سیاست شد. اوج آن همکاری با امیررضا واعظی آشتیانی در فدراسیون دوچرخه‏سواری و در ادامه باشگاه استقلال بود. در انتخابات ریاست جمهوری نیز او از حامیان جدّی محمود احمدی‏نژاد به شمار می‏رفت. دهه 80 انصاری را در مسیر جدیدی از فعّالیّت ها قرار داد. اگر در دهه 70 او را فقط در بازار آهن شادآباد می‏شناختند در دهه 80 توانست به شهرت برسد. این عقبه انصاری، او را مرد اوّل بانک تات کرده است زیرا انصاری است که همه را در تات گردهم جمع کرده و چنین مجموعه‏ای را شکل داده است؛ مجموعه‏ای که با چند و چون زیادی همراه است.

  

سهامداران مؤسّس تات

 

سهامداران تات را سه گروه ورزشی، صنعتی و خانوادگی تشکیل می‏دهند. گروه ورزشی عبارتند از صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش، کمیته ملّی المپیک، فدراسیون روستایی و عشایری، فدراسیون پزشکی ورزشی، فدراسیون فوتبال، فدراسیون ورزش‏های جانبازان و معلولین، باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال و باشگاه فرهنگی ورزشی پیروزی. چند هفته پیش سایت‏های اصولگرا نظیر الف و جهان از حاتم‏بخشی رئیس سابق سازمان تربیت‏بدنی خبر دادند. بر اساس اخبار سایت‏های اصولگرا، سازمان لیگ در زمان مسئولیّت علی‏آبادی و با دستور وی در اقدامی غیرقانونی دو میلیارد تومان به بانک خصوصی تات کمک کرد.

 

این سایت‏ها گزارش دادند از بودجه دیگر فدراسیون‏های ورزشی نیز برای تأسیس این بانک، هزینه شده است. اعطای این مبلغ پول در حالی است که برخی از فدراسیون‏های ورزشی از پرداخت حقوق کارکنان خود عاجزند. البتّه کمیته ملّی المپیک در جوابیّه‏ای توضیح داد راه‏اندازی بانک، آرزوی جامعه ورزش بوده که تاکنون به دلیل کمبود اعتبار عملی نشده بود و راه‏اندازی تات می‏تواند پشتوانه مطمئنّی برای ورزش کشور باشد. در این جوابیّه توضیحی درباره نکات مبهم کمک سازمان‏ها و زیرمجموعه‏های سازمان تربیت‏بدنی داده نشده بود.

 

از این رو درباره اوّلین گروه از سهامداران چنین شبهه‏ای از سوی خود اصولگرایان مطرح شد.

 

گروه صنعتی سایپا؛ از قرار معلوم 20 میلیارد سهم تات را سایپا خریده است. در واقع 10 درصد از سهام این بانک در اختیار سایپا قرار دارد. درباره حضور سایپا در این بانک دو نکته وجود دارد؛ اوّل آن‏که شرکت سایپا در حال راه‏اندازی یک بانک است تا به طور تخصّصی در خدمت خود باشد از این رو مشخّص نیست چرا سهامدار مؤسّس یک بانک، شرکتی است که خود تا چند وقت دیگر صاحب بانک می‏شود؟ نکته دیگر به مدیران بانک مرکزی برمی‏گردد. محمود بهمنی رئیس کلّ بانک مرکزی چند بار به صراحت در پاسخ به حلّ مشکلات مالی ایران‏خودرو رقیب سایپا در بازار و دریافت تسهیلات از بانک‏ها بر فروش سهام شرکت بانک پارسیان تأکید کرد. در واقع ایران‏خودرو باید از سهامدار بودن پارسیان دست می‏کشید تا سیستم بانکی نیز تعاملات با بانک را از سر گیرد. حال باید از بانک مرکزی پرسید چه فرقی بین ایران خودرو و سایپا وجود دارد؟ چرا ایران خودرو نمی‏تواند در پارسیان سهامدار باشد امّا سایپا می‏تواند سهام تات را در اختیار گیرد؟

 

گروه سرمایه‏گذاری تات؛ گروه سرمایه گذاری تات از برادران انصاری است. بنا بر اعلام سایت رسمی تات، پایه‏های اوّلیّه شکل‏گیری گروه سرمایه‏گذاری تات در ابتدای دهه 40 شمسی و توسّط علی‏اکبر انصاری در عرصه ساخت‏وساز ساختمان‏های مسکونی و تجاری بنیان گذاشته شد. این سایت اعلام کرده با این حال، دهه 60 را می‏توان اوج فعّالیّت‏های حرفه‏ای و نظام‏مند این گروه با مدیریّت علی انصاری دانست. امّا وقتی به کارنامه این گروه نگاه کنید، چند کار عمده می‏بینید.

  

؟ بازار آهن غرب

 

؟ بازار مبل ایران

 

؟ کارخانجات لوله و پروفیل تهران

 

؟ کارخانجات تولیدی و صنعتی خوشخواب نوین

 

؟ بازار موبایل ایران - که آخری را روی پیراهن استقلال در بازی های لیگ امسال دیده‏اید و فاز اوّل همزمان با تات روز جمعه افتتاح شد. برادران انصاری 20 درصد سهام تات را در اختیار دارند. هرچند تمام برادران در زیر چتر علی قرار دارند و ظاهراً تقسیم سهام آن به دلیل برخی موانع قانونی بوده که اجازه نمی‏داده یک نفر بیش از میزان مشخّصی سهم در اختیار داشته باشد.

  

تات مخفّف یک اسم یا نام قوم

 

در تبلیغات که برای تات شده تلاش شده آن را مخفّف «تجربه، اعتماد و توسعه» نشان دهند امّا در اصل نام قوم برادران انصاری و گروه سرمایه‏گذاری آنان است. قوم تات در نزدیکی بوئین‏زهرا قزوین سکنی دارد. انتخاب نام تات برای هشتمین بانک خصوصی، نشان‏دهنده قدرت خاندان انصاری در این بانک خصوصی است.

  

چرا پذیره‏نویسی به تعویق افتاد؟

 

در اواسط مرداد و بر اساس مجوّز سازمان بورس و اوراق بهادار قرار بود یک میلیارد از دو میلیارد سهم اسمی بانک خصوصی تات (معادل 50 درصد از سرمایه 200 میلیارد تومانی) ظرف مهلت 60 روز پذیره‏نویسی شود امّا به فاصله یک روز، سازمان بورس طیّ اطّلاعیّه‏ای اعلام کرد، این پذیره‏نویسی که قرار بود به زودی انجام شود تا اطّلاع ثانوی انجام نخواهد شد و پس از انجام مقدّمات لازم، امکان شروع پذیره‏نویسی توسّط سازمان بورس اعلام می‏شود. در آن زمان این تأخیر فقط به دلیل عدم بررسی اساسنامه این بانک در جلسه شورای پول و اعتبار که ناشی از نرسیدن نوبت بود، اعلام شد امّا منابع خبری در خصوص تعویق پذیره‏نویسی، دلایل دیگری را اعلام کردند. در خصوص بانک تات گروه سرمایه‏گذاری تات با دو مسئله روبه‏رو بود؛ این‏که بر اساس قانون، گروه‏های سرمایه‏گذاری نمی‏توانند بیش از 10 درصد سهام یک بانک خصوصی را در اختیار داشته باشند در حالی که گروه سرمایه‏گذاری تات 20 درصد سهام را در اختیار دارد و از قضا این گروه از یک خانواده بود. نکته دیگر نداشتن بدهی معوّق از سوی سهامداران مؤسّس بود. ظاهراً این گروه به یک بانک خصوصی 500 میلیون تومان بدهی معوّق دارد. این ملاحظات بانک مرکزی را در بررسی پرونده این بانک دچار احتیاط کرد البتّه بعداً برخی منابع ادّعا کردند این گروه چنین مشکلی ندارد بلکه بدهی بانکی دارد که این بدهی نشانگر بدحسابی نیست و برای اخذ مجوّز، مانع حساب نمی‏شود. اگر این فرض را بپذیریم سخنرانی احمدی‏نژاد در نظرآباد را به یاد آورید که گفت معامله پارسیان به این دلیل ابطال شد که دو خریدار به بانک‏ها بدهکار بودند و فروش بانک به این دو بدهکار، تخلّف است. آیا فرقی بین رستمی‏صفا و انصاری است؟ اگر داشتن بدهی به بانک‏ها، تخلّف نیست و مانع اخذ مجوّز بانک خصوصی نیست، چرا برای خرید سهام پارسیان از سوی رستمی‏صفا مانع شد؟ این ابهامات است که آینده بانکداری خصوصی و آمیخته شدن با سیاست خودی و غیرخودی را پرابهام کرده است.

  

تشابه تاریخی

 

علاوه بر آلوده شدن سیاست با اقتصاد، در فضایی که توزیع سود در بخش‏های مختلف اقتصادی همگرا نیست و سود بخش‏ها متعادل نیست، این‏گونه مجوّز دادن به بانک‏های خصوصی، زمینه سوداگری را فراهم می‏کند زیرا در این فضا، بانک‏ها ناچارند با نرخ سود بالا، پول‏های مردم را جمع کنند و برای پرداخت بهره ناچارند آن را در پربازده‏ترین بخش، سرمایه گذاری کنند. نتیجه آن روانه شدن سیل نقدینگی به یک بازار و جذب آن در بخش نامولّد اقتصادی می‏شود. اتّفاقی که در بخش مسکن افتاده، نمونه واضحی بر این ادّعا است. در چنین بانک‏هایی، مالکیّت و سرمایه یکسان انگاشته می‏شود و سرمایه بانک در اختیار سهامداران آن قرار می‏گیرد. برخی بانک‏های خصوصی که در حال شکل‏گیری است، عمده سهامش در اختیار کسانی است که کمترین آورده را خود دارند. آن‏ها با اخذ وام از دیگران و تأمین اوّلیّه سرمایه و پذیره‏نویسی، مالک بانک می‏شوند و زمام کار را در اختیار می‏گیرند. برای مثال، تات اوّلین بانکی است که در جمهوری اسلامی، 50 درصد از سرمایه خود را از طریق پذیره‏نویسی جمع کرده است. امّا اگر از این موضوع بگذریم در زمان شاه، داستان بانک شهریار که از سوی برادران رضایی راه اندازی شد با فرضیّه ابتدایی همانندی زیادی دارد. برادران رضایی تولیدگرانی بودند که ابتدا به صورت موجّه فعّالیّت خود را آغاز کردند و در بخش‏های صنعتی سرمایه‏گذاری کردند. آن‏ها پس از مدّتی بانک شهریار را ایجاد کردند. بانکی از طریق اخذ وام از بانک‏های دیگر راه‏اندازی شد و در ادامه با گرفتن وام از خارجیان و توزیع در داخل برای خود روزگار می‏گذرانید. درواقع در این بانک، مدیر و مشتری یکی بود و مدیریّت با سرمایه قاطی شد. نتیجه آن شد که این بانک به مرحله سقوط رسید و پای دربار را نیز به موضوع باز کرد. سرانجام بانک مرکزی با محدود کردن سهام برادران رضایی که محوریّت‏شان با علی رضایی بود، توانست بحران را تا حدودی کنترل کند. آیا بانک مرکزی از گذشته درس گرفته است؟

   

روزنامه اعتماد

   
دوشنبه 11/8/1388 - 21:30
اخبار
 

فقط ۱ کلیک برای هر کودک گرسنه کافیست

 

 

سازمان ملل، حرکت جدیدی را برای کمک به کودکان فقیر و گرسنه جهان شروع کرده است که بر اساس آن به ازای هر کلیک روی یک سایت معرّفی شده، به یک کودک گرسنه در جهان غذای رایگان می‌رسد.

 

در این برنامه، کاربران با مراجعه به سایت اینترنتی http://thehungersite.com بر روی دکمه زردرنگ بالای صفحه کلیک کرده و به این ترتیب به ازای هر کلیک، کمپانی‏های اسپانسر، هزینه یک وعده غذای رایگان را برای کودکان تقبّل می‏کنند.

 

این سیستم بر اساس این‏که شما مدّتی را در سایت آن اسپانسرها بوده‏اید و از سایت آن‏ها دیدن کرده‏اید، کار می‏کند.

 

در دنیای تکنولوژی و بی‏رحم امروزی، شاید یک کلیک تنها کاریست که ما می‏توانیم برای کمک به کودکان معصوم و گرسنه سرتاسر دنیا انجام دهیم.

   khavari 
شنبه 4/7/1388 - 23:8
دعا و زیارت
  
‏بیانات آیت‏الله منتظرى در درس اخلاق پیرامون مسائل روز

 

 

بسمه تعالى

  

آیت‏الله منتظرى در جلسه درس اخلاق خود در ادامه تدریس "جامع السّعادات" مرحوم نراقى به مناسبت بحث "قساوت قلب"، ضمن اشاره به این‏که یکى از اخلاق‏هاى رذیله انسان‏ها، قساوت است، به قسى‏القلب بودن برخى انسان‏ها اشاره کردند که نسبت به کمبودها، گرفتارى‏ها و پایمال شدن حقوق مردم بى‏تفاوت هستند.

 

آیت‏الله منتظرى ضمن اشاره به نیروهاى مسلّح چون: ارتش، سپاه و بسیج تصریح کردند: برخى‏ها خیال مىکنند چون اسلحه دارند باید اِعمال قدرت کرده و از قدرت و سلاح در هر کجا استفاده کنند. هر جامعه‏اى که مى‏خواهد صالح باشد، نیروهاى مسلّح آن باید افرادى باشند که قساوت قلب نداشته و دلسوز و رحیم باشند. نباید وضعیت به گونه‏اى باشد که سلاح به دست هرکسى بدهند، بلکه باید روى افرادى که در نیروهاى مسلّح، استخدام مى‏شوند، کار کارشناسى و تخصّصى انجام گیرد. و آموزش روان‏شناسى هم به آنان داده شود. افرادى که وارد نیروهاى مسلّح مىشوند باید بررسى شود که تا چه حد به جان، مال و ناموس و حقوق شهروندى مردم اهمّیت مى‏دهند. اگر‏ ‏خداى نکرده استخدام‏شدگان روى حساب و کتاب جذب نشوند، از اسلحه و قدرتى که در پرتو آن به دست مى‏آید، سوءاستفاده مى‏شود.

 

در زمان حیات مرحوم امام (سلام‏الله علیه) من طرحى را پیشنهاد داده بودم که: افرادى که در نیروهاى مسلّح استخدام مى‏شوند چه در ارتش، سپاه یا بسیج باید از‏ ‏نظر روان‏شناسى آموزش دیده تا خداى نکرده از سلاح سوءاستفاده نکنند. متأسّفانه این طرح دلسوزانه را تحریف کرده بودند که فلانى مى‏گوید کسانى که به استخدام ارتش و سپاه درمى‏آیند باید دکترهاى روان‏شناس باشند.‏ ‏حال آن‏که بنده چنین مطلبى نگفته بودم.

 

خوشبختانه در نیروهاى نظامى ما، افرادى که رحم و مروّت ندارند، خیلى کم‏اند امّا همین کم گاهى کارى مى‏کند که آبروى همه را مى‏برد. شما ملاحظه کنید در ماجراهاى بعد از انتخابات، افرادى از قدرت خود سوء استفاده کرده، افرادى را در بازداشتگاه کهریزک زندانى کرده و باعث شدند حیثیّت نیروهاى انتظامى و امنیّتى ما لطمه بخورد.

 

آیت‏الله منتظرى ضمن اشاره به افرادى که از امام خمینى (سلام‏الله علیه) و عمل به‏ ‏نظرات ایشان دم مىزنند ادامه دادند: جمله‏اى است که از آیت‏الله خمینى خیلى معروف است و به‏حق هم هست و آن این که: نباید نیروهاى نظامى در سیاست دخالت نمایند. این کلام درستى است و دلیل آن هم این است که آن‏ها چون مسلّح‏اند، ممکن است در امور سیاسى از قدرت نظامى سوءاستفاده و افراد را مرعوب کنند. این‏که نیروهاى مسلّح مثل بقیّه مردم از حقوق شهروندى برخوردارند، درست است و اگر انتخاباتى برگزار شد، آن‏ها هم حق دارند رأى بدهند، امّا این‏که بخواهند گرداننده اوضاع سیاسى مثل انتخابات باشند، این کار غلطى است. آقایانى که دائم از امام خمینى و پیروى از کلام ایشان سخن مى‏گویند باید به آن‏ها گفت: مگر امام نیروهاى مسلّح را از دخالت در سیاست منع نکردند؟

 

یک کشور باید در مقابل دشمنان و کسانى که به کیان کشور و نظام تعدّى مى‏کنند، نیروهاى مسلّح کارآزموده داشته باشد؛ امّا نباید نیروى نظامى، انتظامى و امنیّتى به گونه‏اى عمل کنند که مردم نسبت به آن‏ها ذهنیّت منفى داشته باشند. بلکه مردم وقتى آن‏ها را مشاهده مى‏کنند، احساس امنیّت کنند و نگویند آن‏ها به جاى برخورد با دشمن، با ما کار دارند و به جاى حفاظت از‏ ‏کشور و محافظت از نظام به دنبال سرکوب ما هستند و ما باید از آن‏ها وحشت‏ ‏داشته باشیم.

 

پس نیروهاى مسلّح باید سلاحشان را در مقابل دشمن بگیرند نه مردم و دوستان.

 

نکته‏اى که باز این روزها زیاد گفته مىشود این‏که: حفظ نظام واجب است. حفظ نظام یک واجب نفسى نیست. به این معنا که اگر براى حفظ نظام اسلامى، دستورات اسلامى زیر پا گذاشته شود، نظام حفظ نخواهد شد. حفظ نظام مقدّمه است براى حفظ و انجام دستورات اسلامى؛ اگر بنا باشد‏ ‏به بهانه حفظ نظام، اقدامات ضدّ اسلامى انجام شود، نه نظام خواهد ماند نه‏ ‏اسلام.

 

مگر شعارهاى اوّلیّه انقلاب "استقلال، آزادى و جمهورى اسلامى" نبود؟!‏ ‏استقلال یعنى زیر یوغ خارجى‏ها نباشیم، و آزادى یعنى مردم در اظهار عقیده و بیان آزاد باشند، نه این‏که به محض ابراز نظر مخالفى، کار به زندان و حبس کشیده شود و کار به جایى برسد که برخى بگویند ما آزادى ابراز‏ ‏عقیده داریم ولى آزادى پس از آن را نداریم و ما را به زندان اوین مى‏برند! و جمهوریّت هم یعنى حاکمیّت بر اساس رأى مردم شکل گیرد، و اسلامى یعنى چون مردم مسلمان هستند حکومت بر اساس مبانى اسلامى باشد.

  

والسّلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

 

 

22/07/1388

 

دفتر آیت‏الله  منتظری

 

 

  amontazeri 

 

شنبه 4/7/1388 - 22:16
سياست
در نگاه غیرعلوی است که دین توجیه‌گر قدرت می‌شود و حقوق هم مدافع قدرت می‏شود. در نگاه علویِ امام خمینی (سلام‏الله علیه) که نگاه یک مبدأشناس حقیقی است، حکومت وسیله است و نه هدف؛ وسیله‌ای برای احقاق حقوق آحاد جامعه. در نگاه او، حاکم قبل از کنترل بر حکومت، خودش را کنترل می‌کند. حقوق شهروندی باید به عنوان یک گرایش مستقلّ دانشگاهی، مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرد.  

 

دیدار جمعی از اعضای ائتلاف فراگیر جمعی از وکلا و حقوقدانان ایران با آیت‏الله العظمی بیات زنجانی - 02/07/1388

 

  

جمعی از اعضای ائتلاف فراگیر وکلا و حقوقدانان ایران با حضور در دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت‏الله العظمی بیات زنجانی (مدّ ظلّه العالی) با معظّم‏له دیدار و گفتگو کردند.

 

در ابتدای این دیدار، سه تن از حضّار به نمایندگی از دیگر حاضران، به اظهار نظر پرداخته و نقطه نظرات خود را ارائه نمودند.

 

مرجع عالیقدر پس از شنیدن سخنان حضّار، با تبریک ایّام عید سعید فطر، سخنان خود را آغاز فرموده و با اشاره به جوان بودن نسبی این تشکّل، فرمودند: این‏که اعضای این ائتلاف، عموماً هم جوانند و هم حقوقدان و وکیل، جای خوشحالی است و این باعث خواهد شد تا دوستان بهتر بتوانند مباحث حقوقی مطرح در جامعه را پیگیری کنند و مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.

 

معظّم‏له با اشاره به مباحث مطرح شده در صحبت‏های حاضران، اضافه کردند: من دغدغه‌های دوستان را ارزشمند می‌دانم و معتقدم بهترین راه برای برون‏رفت از فضای به وجود آمده، مراجعه به اهل فن و انسان‏های متخصّص است که مشکلات را درست می‏شناسند و راه‏حل‌های صحیح ارائه می‌کنند. این‏که ما حلّ مشکلات را به دست انسان‏های بدون تخصّص و تعهّد بسپریم، نه‏تنها مشکلی حل نمی‌شود، بلکه مشکلات جدیدی نیز به مردم تحمیل خواهد شد.

 

ایشان افزودند: این‏که به لحاظ تئوریک، حقوق آحاد جامعه تعریف و تبیین شود، از وظایف شماست چراکه بنده معتقدم عمده گرفتاری‏های ما در جامعه امروزمان، نداشتن تعریف درست از حقوق است و گاهی مردم از برخی حقوقی که دارند، اصلاً مطّلع نیستند.

 

معظّمٌ‏له با اشاره به مشکلات اساسی و نظری پیش‏رو در اداره جامعه افزودند: در سه زمینه، معضلات اساسی داریم؛ اوّل در انسان‌شناسی که به اعتقاد من برخی به شدّت در آن مشکل دارند. زمانی که گفته می‌شود انسان خلیفه خداست، یعنی انسان کرامت دارد. این کرامت انسانی، یک موضوع اعطایی از سوی شخصی به شخص دیگر نیست که دیگری بتواند هر وقت خواست آن را بازپس بگیرد. در نگاه امامت، کرامت انسانی، لطف الهی و جزو خصایص وجودی بشر است و انسان مکرّم است چون خداوند او را این‏گونه آفریده است. بنابراین اگر می‏بینید عدّه‌ای برای افراد، حرمت و کرامت قائل نیستند، به این علّت است که به نگاه شیعی و دینی نسبت به انسان، معتقد نیستند.

 

ایشان افزودند: دومین مشکل در هستی‏شناسی است. زمانی هست که ما به عالم، یک نگاه فلسفی داریم و مانند یک فیلسوف الهی به عالم نگاه می‌کنیم که همه چیز را خیر می‏بیند و اصلاً شرّی نمی‏بیند. لذا او انسان را هم به عنوان یکی از موجودات هستی ذاتاً پاک می‌انگارد و چنین نیست که از ابتدا به او به عنوان مجرم بنگرد. این یعنی این‏که ضمن احترام به آزادی‏های مشروع انسان، برای او مشکلات اجتماعی به وجود نمی‏آورد. بازتاب این دیدگاه نظری در نظام‏های اجتماعی و حقوقی هم این خواهد بود که اوّلاً بین متّهم و مجرم تفاوت می‌گذارند و برای هریک، حقوقی تعریف می‌کنند که باید در طول محاکمه و دادرسی از آن‏ها برخوردار باشد. ثانیاً اگر کسی در جایگاه متّهم قرار گرفت، وکیل در اختیار او قرار می‏دهند تا از او دفاع کند. کسی که چنین نکند چه حقیقی باشد چه حقوقی و از ابتدا مخاطب خود را بدون تفهیم اتّهام به عنوان مجرم بشناسد، علاوه بر مشکل انسان‏شناختی دارای مشکل هستی‏شناختی هم هست.

 

ایشان افزودند: مشکل سوم بحث مبدأشناسی در عالم است. امام خمینی (سلام‏الله علیه) وقتی که می‌فرمود: عالم محضر خداست به این خاطر است که یک مبدأشناس حقیقی است. در نگاه امام خمینی (سلام‏الله علیه)، علی (ع) میزان حق است امّا در نگاه مقابل او، قدرت، معیار حق است. در نگاه غیرعلوی است که دین توجیه‌گر قدرت می‌شود و حقوق هم مدافع قدرت می‏شود. در نگاه علویِ امام خمینی (سلام‏الله علیه) که نگاه یک مبدأشناس حقیقی است، حکومت وسیله است و نه هدف؛ وسیله‌ای برای احقاق حقوق آحاد جامعه. در نگاه او، حاکم قبل از کنترل بر حکومت، خودش را کنترل می‌کند. در روایات است که وقتی سوده، آن زن بزرگ به علی (ع) مراجعه و از فرماندار منطقه خود شکایت کرد، امام دستانش را به سوی آسمان بلند کرد و فرمود: پروردگارا من فرماندار را برای خدمت به مردم منصوب کردم نه برای اذیّت و آزار آنان. این نگاه یک مبدأشناس حقیقی که الگوی امام خمینی هم قرار گرفته است.

 

معظّم‏له تأکید کردند: در نگاه مبدأشناس حقیقی حکومت برای نیروهای خودش مأمور می‌گمارد تا آن‏ها را کنترل کند نه برای مردم. در این نگاه، رابطه حاکم با مردم، رابطه دو طرف عاقل دارای حق است نه رابطه حاکم و محکوم.

 

مرجع عالیقدر با اشاره به نقش مهمّ نخبگان در هدایت جامعه فرمودند: یکی از کارهایی که باید توسّط شما حل‏وفصل شود، تبیین مباحث معرفت‏شناختی است که به واسطه آشنایی با مسائل علمی و تعهّد باطنی، باید آن را برای جامعه تعریف کنید.

 

حضرت آیت‏الله العظمی بیات زنجانی (مدّ ظلّه العالی) در پایان، تأکید کردند که حقوق شهروندی باید به عنوان یک گرایش مستقلّ دانشگاهی، مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرد.

 

  

bayatzanjani

جمعه 3/7/1388 - 20:44
سياست

من شخصا از این‏که کسی در زندان باشد، ناراحت و متأسّف هستم ولی در جمهوری اسلامی ایران، کسی بی‏دلیل به زندان نمی‏رود و هیچ‏کس به دلیل مخالفت با من، به زندان نرفته است / در ایران، آزادی وجود دارد و همه می‏توانند اظهار نظر کنند. این نظر آقای خاتمی است و اگر این گونه بود، خود آقای خاتمی هم باید در زندان می‏بود

 

 
«ان.پی.آر» رادیوی سراسری آمریکا
 

 

محمود احمدی‏نژاد در گفتگو با «ان.پی.آر» رادیوی سراسری آمریکا، تصریح کرد: من شخصا از این‏که کسی در زندان باشد، ناراحت و متأسّف هستم ولی در جمهوری اسلامی ایران، کسی بی‏دلیل به زندان نمی‏رود و هیچ‏کس به دلیل مخالفت با من، به زندان نرفته است.

 

رئیس دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص اظهارات خاتمی مبنی بر زندانی شدن افراد به دلیل اظهار نظر و تحت فشار بودن اعترافات بازداشتی‏های اخیر انتخابات، گفت: در ایران آزادی وجود دارد و همه می‏توانند اظهار نظر کنند.

 

این نظر آقای خاتمی است و اگر این گونه بود، خود آقای خاتمی هم باید در زندان می‏بود.

 

احمدی‏نژاد در پاسخ به پرسش مجری شبکه رادیویی «ان.پی.آر» مبنی بر بودن آزادی بیان در ایران، آیا تضمینی وجود دارد که زندانیان حوادث اخیر، آزاد و روزنامه‏های منتقد از حالت توقیف خارج شوند، گفت: ده‏ها روزنامه در ایران علیه من مطالبی عنوان کرده‏اند امّا من از هیچ‏کدام از آن‏ها شکایتی نکردم. دستگاه قضایی نیز در ایران مستقل بوده و طبق قوانین کشور عمل می‏کند.

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا درست است که برخی معترضین به نتیجه انتخابات در ایران شکنجه و مورد تجاوز قرار گرفته‏اند و اظهارات آقای کروبی در این زمینه صحّت دارد، اظهار داشت: چنین مطالبی صحّت ندارد.

 

وی افزود: اگر نیروهای امنیّتی در این خصوص تخلّفی انجام داده باشند، دستگاه قضایی با آن، طبق قوانین ایران قاطعانه برخورد خواهد کرد. کمیته رسیدگی به این موضوع در ملاقاتی با آقای کروبی در این خصوص از وی اسناد و اطّلاعاتی خواستند که ایشان گفت به دلیل این‏که عصبانی بوده، آن مطالب را عنوان کرده و اسناد و مدارکی در دست ندارد.

 

احمدی‏نژاد در پاسخ به این سؤال که در روز قدس کسانی بودند که شعار می‏دادند فلسطین را رها کنید و به فریاد ایران برسید، آیا مطرح کردن موضوع هولوکاست در روز قدس، ابزاری برای کمرنگ کردن مسائل اخیر در ایران می‏باشد، اظهار داشت: این مطالب، مبنایی ندارد.

 

وی تصریح کرد: ده‏ها هزار نفر در تهران تظاهرات کردند و چند هزار نفر هم حرف دیگری می‏زدند. این هیچ منافاتی باهم ندارد، چراکه در ایران دموکراسی حاکم است و اکثریّت حاکم، حرفشان همین است که دولت می‏گوید.

 

وی افزود: موضوع هولوکاست به هیچ وجه، یک موضوع انحرافی نیست و نمی‏شود برداشت این‏چنینی از صحبت‏های من کرد. من بیشترین انتقادها را به سیستم اداره کشور داشته‏ام و این مطالب، موضوع انحرافی نیست زیرا حرف من، حرف مردم است.

 

 

  

nimroozonline

جمعه 3/7/1388 - 20:37
سياست

به‏جاست که اگر در این زمینه، احمدی‏نژاد سند یا مدرکی دارد ارائه دهد تا مشخّص شود این کاندیداهای تأیید صلاحیّت شده کی و کجا چنین سخنی را بر زبان آوردند و از برنامه خود برای تغییر نظام سخن گفتند؟

 

 

مصاحبه اخیر احمدی‏نژاد با شبکه "پی بی اس" آمریکا که در حاشیه حضور او در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متّحد در نیویورک صورت گرفته است، حاوی مطالب و گفته‏های فراوانی بود. در این گفت و گو که سه‏شنبه شب هم از تلویزیون سراسری ایران پخش شد، دو نکته از سوی احمدی‏نژاد مطرح شد که قابل تأمّل‏تر است.

 

یکی از نکات این بود که در این مصاحبه، احمدی‏نژاد گفت "برخی کاندیداهای ریاست جمهوری اعلام کردند که می‏خواهند نظام را تغییر دهند". تا آن‏جا که ما اطّلاع داریم هیچ کاندیدایی از جمع 3 کاندیدای رقیب احمدی‏نژاد، چنین سخنی را بیان نکرده است و به‏جاست که اگر در این زمینه، احمدی‏نژاد سند یا مدرکی دارد ارائه دهد تا مشخّص شود این کاندیداهای تأیید صلاحیّت شده کی و کجا چنین سخنی را بر زبان آوردند و از برنامه خود برای تغییر نظام سخن گفتند؟

 

نکته دومی که احمدی‏نژاد در آن مصاحبه بیان کرد این بود که  اکثر کشته‏شدگان حوادث اخیر در ایران از هواداران او بوده‏اند. بسیار به‏جا خواهد بود در این مورد هم اطّلاعات دقیق و البتّه مستندی داده شود؛ هر چند که کشته شدن هموطنان‏مان از هر دو طرف قطعاً بسیار غم‏انگیز است و این‏که از کدام طرف کمتر و از کدام سو، بیشتر کشته شده‏اند ، تفاوتی در اصل قضیه ندارد و تأکید بر آن به نوعی رسمیّت بخشیدن به گروه کشی‏ها بین مردم است که چندان با وحدت ملّی سازگاری ندارد.

 

 

  

asriran

جمعه 3/7/1388 - 13:13
سياست

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره اختلال در برخی شبکه‏های ماهواره‏ای از این‏که بیشتر اختلالات در شبکه‏های سیاسی صورت گرفته است، گفت اگر مسئولان ایجاد اختلال در شبکه‏ها را ضروری می‏دانند در رابطه با شبکه‏های غیراخلاقی باید اولویّت داشته باشد.

 

علی مطهّری عضو کمیسیون فرهنگی در حاشیه جلسه علنی یکشنبه (19 مهر) مجلس در پاسخ به مهر، که پیرامون برخی اختلالات در شبکه‏های ماهواره‏ای سؤال کرد، اظهار داشت: پیگیر این موضوع هستیم و احتمالا در کمیسیون فرهنگی در رابطه با آن بحث خواهد شد.

 

نماینده مردم تهران همچنین گفت: عجیب است که اختلالات فقط در شبکه‏های سیاسی اعمال می‏شود در حالی‏که اگر مسئولان ایجاد اختلال در شبکه‏ها را ضروری می‏دانند در رابطه با شبکه‏های غیراخلاقی باید اولویّت داشته باشد.

 

مطهّری تصریح کرد: در رابطه با اثرات این امواج بر روی سلامت انسان نیز باید ابتدا اصل موضوع مورد بحث قرار گیرد.

 

 

 

asriran

 

 

جمعه 3/7/1388 - 13:8
سياست

حاج علی اکبری نیز از رویکرد انتخاباتی گلایه داشت و در مقطعی اظهار کرد، من خود طرفدار آقای احمدی‏نژاد هستم، امّا شما حجّت شرعی به این گونه عملکرد ندارید. پیش از انتخابات، از پول دولت روزی 3 تا 4 میلیون تومان برای ارسال پیامک، هزینه می‏شد و  CDهای تبلیغی و تخریبی درباره کاندیداها نیز تکثیر و توزیع می‏شد

 

 

حجّت‏الاسلام محمّدجواد حاج علی اکبری

  

 

بررسی دقیق کارنامه و هزینه صدها میلیونی یکی از رسانه‏ها که با پول بیت‏المال و بودجه جوانان اداره می‏شود، میزان پاکدستی این رسانه را مشخّص می‏کند.

 

شبکه خبری برنا وابسته به سازمان ملّی جوانان ایران که زیر نظر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) فعّالیّت می‌کند، فعّالیّت آزمایشی خود را در روز خبرنگار، ۲۰ مرداد ۸۶ آغاز کرد و دو هفته بعد در روز جوان با دستان "محمود احمدی‏نژاد" افتتاح شد.

 

به گزارش خبرنگار "آینده"، این شبکه خبری ابتدا با رویکرد مسائل جوانان وارد عرصه خبری کشور شد، امّا با گذشت حدود یک سال از آغاز کار آن و نزدیک شدن به دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برخی فشارها برای تغییر رویکرد این شبکه خبری از اخبار جوانان به اخبار سیاسی افزایش یافت. اوّلین اقدام در این راستا، تغییر مدیرعامل سابق و مدیرعامل شدن یکی از خبرنگاران سابق روزنامه کیهان و از نزدیکان "صفار هرندی"، وزیر ارشاد دولت نهم و بهداد، مدیر عالم ایرنا بود.

 

روند تبلیغات گسترده برای دولت تا انتخابات ادامه یافت، امّا پس از آن، یکباره سیر نزولی خود را آغاز کرد و تولید و پوشش خبری آن نیز حدود 60 درصد کاهش یافت.

 

گفته می‏شود، اکنون با توجّه به سرگرم بودن مسئولان سیاسی کشور به تنش‏های سیاسی موجود و به ویژه وضعیّت دارای ابهام مدیریّت سازمان جوانان، نظارت باید و شایدی بر عملکرد این شبکه خبری و چگونگی هزینه شدن این بودجه میلیونی نمی‏شود.

 

در این حال مهدی صادقی، مدیر سابق صفحه اوّل "برنا" در گفتگو با "آینده" اظهار داشت: «از آن‏جا که خبرگزاری "برنا" زمانی تأسیس شد که راه‏اندازی خبرگزاری دولتی ممنوع بود، این خبرگزاری به عنوان زیرمجموعه "ایرنا" مطرح شد و از آن‏جا که در سازمان ملّی جوانان هم بودجه‏ای برای این خبرگزاری تعریف نشده بود، قسمتی از بودجه‏های بخش‏های مختلف سازمان جوانان نظیر ردیف‏های بخش فراغت، ازدواج، مسکن و اشتغال جوانان به این خبرگزاری تعلّق گرفت که بودجه سال آن به حدود یک میلیارد تومان بالغ می‏شد.

 

وی اظهار داشت: با وجود آن‏که در ابتدا طبق نظر حجّت‏الاسلام حاج علی اکبری، موضوعات جوانان با برخی ابتکارات در این خبرگزاری مطرح می‏شد، امّا با نزدیک شدن به انتخابات، کار، رنگ و بوی دیگری گرفت؛ به ویژه که مدیر عامل جدید ارتباطاتی در دولت داشت. به عنوان نمونه، آقایان صفار هرندی و محصولی را پس از وزیر شدنش به خبرگزاری آورد، این رویّه را دنبال می‏کردند و پشتشان هم به حمایت مقامات سیاسی گرم بود.

 

مدیر صفحه سابق "برنا" افزود: حجّت‏الاسلام حاج علی اکبری نیز از رویکرد انتخاباتی گلایه داشت و در مقطعی اظهار کرد، من خود طرفدار آقای احمدی‏نژاد هستم، امّا شما حجّت شرعی به این گونه عملکرد ندارید که از همین رو برخی دوستان متعهّد مثل آقای صالحی، سردبیر "رجانیوز" نیز این خبرگزاری را ترک کردند.

 

بعد از این موارد، یکی از مقامات ارشد و جنجالی دولت از رئیس سازمان جوانان خواسته بود مانع اقدامات این طیف نشود که حاج علی اکبری اظهار می‏کند، پس همه رفتنی هستیم و به اعتقاد من علاوه بر مشکلات جسمی، عدم حضور آقای حاج علی اکبری در دولت، به این موارد هم مربوط است.

 

وی با اشاره به مخارج سنگین دوره انتخابات در "برنا" گفت: در مقطعی از روزهای پیش از انتخابات، روزی تنها 3 تا 4 میلیون تومان برای ارسال پیامک هزینه می‏شد و  CDهای تبلیغی و تخریبی درباره کاندیداها نیز تکثیر و توزیع می‏شد. امّا جالب این‏جاست که بعد از انتخابات که آن مخارج هم نیست، هنوز تنخواه حدود 20 میلیون تومان در ماه ادامه دارد و باید پرسید که این بودجه در کجا هزینه می‏شود؟

 

این مدیر سابق شبکه خبری "برنا" با اشاره به روند اختصاص دستمزد به خبرنگاران گفت: در گذشته به اکثر خبرنگاران حقوقی بالاتر از دستمزد آنان به نام آنان گذاشته می‏شد، امّا بخشی از آن پس گرفته می‏شد تا هزینه افراد حقّ‏التحریر از محلّ آن تأمین شود. امّا اکنون که قرارداد این افراد نیز منعقد شده، همچنان این روند ادامه دارد که شائبه اختلاس ایجاد می‏کند. چراکه پس از پرداخت حقوق، خبرنگاران بخشی از آن را به حسابی در اختیار مدیرعامل می‏ریزند و البتّه مشخّص نیست این مبالغ چگونه هزینه می‏شود.

 

وی با اشاره به برخی رفتارهای انجام شده با پرسنل اظهار داشت: طیّ چند ماه اخیر نزدیک به 30 تن یا اخراج شده‏اند و یا فشارهایی نظیر کاهش حقوق و خدمات و برخوردهای نامناسب با آن‏ها انجام شده تا خود آن‏ها ناگزیر این خبرگزاری را ترک کرده و قادر به شکایت هم نباشند.

 

صادقی با ذکر مثالی اظهار داشت: در حال حاضر، سازمان ملّی جوانان ماهانه قریب 8 میلیون تومان در وجه نقلیّه "ایرنا" می‏ریزد که پس از کسر 3 میلیون تومان، 5 میلیون تومان باقی در اختیار برنا قرار می‏گیرد و این در حالی است که کلّ هزینه ایاب و ذهاب این خبرگزاری حدود 1 میلیون تومان است.

 

وی در پایان خواستار برخورد جدّی مهرداد بذرپاش، رئیس جدید سازمان جوانان با برخی تخلّفات شد.

 

گفتنی است، غفرانی، مدیرعامل برنا در تماس خبرنگار "آینده" از پاسخگویی در این زمینه و تکذیب تخلّفات مالی خودداری کرد.

 

 

  

ayandenews

 

جمعه 3/7/1388 - 13:4
سياست
یک پایگاه خبری که توسّط یکی از بستگان آقای احمدی‏نژاد اداره می‏شود، در مطلبی مدّعی شد میان نظرات آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و موسوی اردبیلی درباره روز عید فطر با فتاوای ایشان تناقض وجود دارد و این تناقض میان موجب ایجاد جوّ دودلی و تقویت بدبینی‌های اخیر در بین مردم و سوءاستفاده رسانه‌های بیگانه شده است  

 

به گزارش تغییر به نقل از سلام، ثانیه نیوز نوشت: اعلام روز دوشنبه به عنوان عید سعید فطر از سوی برخی مراجع محترم تقلید در حالی انجام شد که رهبر معظم انقلاب به‌عنوان ولیّ فقیه و حاکم شرع، حکم به عید بودن روز یکشنبه دادند.

 

این سایت خبری تأکید کرد برخی صاحب‌نظران در این زمینه معتقدند شأن مرجع تقلید افتا است و نه ورود به مصداق، به این معنی که مرجع تقلید با فتوا دادن درخصوص راه‌های ثابت شدن اوّل ماه، تشخیص مصداق را برعهده مقلّد می‌گذارد.

 

از سوی دیگر برخی نیز تأکید دارند اساساً اعلام عید فطر، شأن حکومتی و در صلاحیّت حاکم شرع است و نه هر فرد دیگری. بر این مبنا، حتّی چنانچه اوّل ماه بر یک مرجع تقلید محرز نشد و یا یک روز زودتر از حاکم شرع بر او محرز شد، وی نباید آن را اعلام عمومی کند.

 

همچنین ثانیه نیوز مدّعی شد بررسی موردی فتاوای این مراجع نشان می‌دهد که به‌جز آیت‌الله وحید خراسانی و آیت‌الله سیستانی، هر ۳ مرجع محترم دیگر، یکی از راه‌های ثابت شدن اوّل ماه را حکم حاکم شرع می‌دانند و با این اوصاف، مشخّص نیست چرا در این زمینه برخلاف فتوای خود عمل کرده‌اند.

 

اگرچه آیت‌الله وحید خراسانی و آیت‌الله سیستانی نظر متفاوتی دارند و به ترتیب در مسئله ۱۷۳۹ و ۱۷۴۰ رساله‌های توضیح المسائل خود معتقدند اوّل ماه به حکم حاکم شرع ثابت نمی‌شود.

 

امّا حتی چنان‏چه از این مسئله که اعلام عمومی اوّل ماه و به ویژه عید سعید فطر از شئون حکومتی و انحصاراً دراختیار ولیّ فقیه است، بگذریم، تناقض میان فتوی و اقدام حدّاقل ۳ تن از مراجع معظّم تقلید که موجب ایجاد جوّ دودلی و تقویت بدبینی‌های اخیر در بین مردم و سوءاستفاده رسانه‌های بیگانه شده است، امری عجیب و کم‌سابقه است.

 

  

tagheer

جمعه 3/7/1388 - 12:59
سياست

با مشخّص شدن اسامی کشورهایی که نمایندگان آن‏ها در هنگام سخنرانی محمود احمدی‏نژاد، اجلاس عمومی سازمان ملل را ترک کردند یا از ابتدا در جلسه حاضر نشدند، به تدریج معلوم شده که تنها ۴۵ هیئت در زمان سخنرانی احمدی‏نژاد در سالن حضور داشته‏اند که بسیاری از این هیئت‏ها نیز توسّط دیپلمات‏های رده‏پایین، نمایندگی می‏شده است. به عقیده آگاهان به تاریخچه نشست‏های مجمع عمومی سازمان ملل، برخورد دیروز جامعه جهانی با سخنان احمدی‏نژاد، بی‏تردید یکی از گسترده‏ترین موارد تحریم سخنرانی یک مسئول سیاسی در تاریخ این نهاد بین‏المللی بوده است.

 

 

 

خالی شدن صندلی‌های نمایندگان کشور لبنان در هنگام سخنرانی رئیس جمهور

 

 

به گزارش تغییر به نقل از جرس، محمود احمدی‌نژاد دیروز در حالی در مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی پرداخت که نه‏تنها اغلب صندلی‌های نمایندگان کشورهای جهان خالی بود، که در بیرون جلسه نیز یک جمعیّتی چند هزار نفره در اعتراض به وی، دست به تظاهرات زده بودند. تعداد این جمعیّت به حدّی زیاد بود که معترضان کشورهای دیگر، که کشور یک میلیارد و چهارصد میلیونی چین نیز از جمله آن‏ها بود، با مشاهده تعداد بسیار بزرگتر ایرانیان حاضر، اعتراضات کمرنگی را به نمایش گذاشته یا بعد از مدّت کوتاهی محل را ترک کردند.

 

محمود احمدی‌نژاد در چنین شرایطی در سخنانی چهل دقیقه‏ای که از سوی برخی ناظران "سخنرانی برای صندلی‏های خالی" توصیف شده است، خود را پشت‏گرم به "رأی قاطع ملّت ایران" دانست و جمهوری اسلامی را "یکی از مردمی‏ترین حکومت‏های مترقّی جهان" خواند.

 

وی با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، آن را "بسیار باشکوه و کاملا آزاد" توصیف کرد و با خبر دادن از آغاز "فصل نوینی برای شکوفایی ملّی و تعاملات گسترده‏تر جهانی" در ایران، تأکید کرد که کشورهای غربی نمی‏توانند با دولت‏های متّکی بر "مردم‏سالاری واقعی و حقیقی" مبارزه کنند.

 

احمدی‏نژاد بدون کوچکترین اشاره‏ای به پرونده هسته‏ای ایران، اعلام آمادگی کرد که به حلّ مشکلات بین‌المللی کمک کند و خواستار "قیام جمعی کشورهای جهان" در برابر وضع ناعادلانه موجود شد. او همچنین راه نجات بشر را پیروی از پیامبران دانست و اعلام کرد که جهان برای رسیدن به آزادی، کمال، رشد، امنیّت و آرامش و صلح باید در انتظار ظهور امام زمان و عیسی مسیح باشد.

 

عدم اشاره احمدی‏نژاد به پرونده هسته‏ای، در حالی صورت گرفت که رئیس‏جمهور آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی به حکومت‏هاى ایران و کره‏شمالى هشدار داد "اگر به خطرات ایجاد رقابت تسلیحات اتمى در شرق آسیا و خاورمیانه بى‏توجّهى نشان دهند، باید پاسخگو باشند." باراک اوباما اعلام کرد اگرچه واشنگتن حاضر به مذاکره با تهران بر سر پرونده هسته‏ای است، امّا "صبر آمریکا همیشگى نیست."

 

در واکنشی دیگر، گوردون براون نخست‏وزیر بریتانیا، تهران را به انزوای بیشتر و تشدید تحریم‌ها در صورت ادامه روند فعلی فعّالیّت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی تهدید کرد. نیکولای سارکوزی رئیس‏جمهوری فرانسه نیز هشدار داد که عواقب پاسخ "مبهم" دولت احمدی‏نژاد در خصوص فعّالیّت‌های هسته‌ای‏اش "وخیم" خواهد بود. وی در عین‏حال، در جریان نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل، به پیشنهاد تهران مبنی بر مبادله کلوتید ریس که در ایران زندانی است با یک ایرانی متّهم به قتل شاهپور بختیار اشاره کرد و آن را یک "باج‌خواهی غیرقابل قبول" دانست.

 

در یک تحوّل مهمّ دیگر، دیمیتری مدودیف، رئیس دولت روسیه پس از دیدار با باراک اوباما، رئیس‏جمهوری آمریکا، در مورد نوع مواجهه با مسئله ایران اظهار داشت که "شاید تحریم امری اجتناب‌ناپذیر باشد". تحلیل‏گران تأکید دارند پس از دیدار اوباما و مدودف، موضع دو کشور در خصوص ایران به هم نزدیک شده است.

 

   

tagheer

جمعه 3/7/1388 - 12:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته