• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 76
تعداد نظرات : 29
زمان آخرین مطلب : 4452روز قبل
اخبار

مجلس شورای اسلامی در تاریخ ‌٢٨ /٩/ ١٣٧٥ ‌قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن باید از به کاربردن کلمات و واژه‌های بیگانه در گزارش‌ها، مکاتبات و سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های رسمی خودداری کرد و استفاده از این واژه‌ها بر روی کلیه‌ تولیدات داخلی بخش دولتی و غیردولتی که در داخل کشور عرضه می‌شوند، ممنوع است.
 
اگر سر فارسی بودن یک نام میان صاحب مؤسسه و دستگاه مجری اختلاف نظری باشد‌، مرجع تشخیص، فرهنگستان است. بر این اساس، اداره‌ ثبت شرکت‌ها‌، اداره‌ ارشاد و سازمان‌ها و نهادهای دیگر برای آگاهی از فارسی بودن نام شرکت‌ها یا محصولات‌، نظر فرهنگستان را جویا می‌شوند.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی به تازگی تعدادی از نام‌هایی را که استعلام شده‌، ارائه و دلایل رد یا تأیید آنها را اعلام کرده است

 

نام‌های تأییدشده
دلایل تایید
هاوژین
این لفظ کردی به معنی سرگرمی است و کاربرد آن در مناطق کردنشین بدون مانع است. هاوژین برای فروشگاه بازی‌های رایانه‌ای تقاضا شده است.
کاردینو
واژه‌ای کردی به معنی باتجربه در کار است و استفاده از آن در مناطق کردنشین بدون مانع است.
تایماز
واژه‌ای ترکی / ترکمنی به معنی بی‌همتاست و کاربرد آن در مناطق ترک / ترکمن‌زبان بدون مانع است.
ایلقار
واژه‌ای ترکی به معنی عهد و پیمان و استفاده از آن در مناطق ترک‌زبان بدون مانع است.
آی پارا
این لفظ که برای آرایشگاه زنانه تقاضا شده، به زبان ترکی به معنی پاره‌ی ماه‌ یا مهپاره است و استفاده از آن در مناطق ترک‌نشین بدون مانع است.
تی‌تی‌نار
در گویش‌های مازنی و گیلکی به معنی شکوفه‌ی انار است و کاربرد آن در استان‌های مازندران و گیلان بدون مانع است.
توسکا
نام درخت جنگلی است که در جنگل‌های شمال ایران یافت می‌شود.
ماژان
نام روستایی از بخش خوسف شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی است.
هیرسا
در منابع به معنی پارسا و پرهیزگار آمده است.
آراستک
در لغت‌نامه‌ دهخدا به معنی پرستو آمده است. نیز می‌تواند صورت کوتاه‌شده‌ آراسته‌ کوچک باشد که با نوع فعالیت‌ فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی‌ متناسب است.
هیربد
در منابع فارسی به این معانی آمده است: خادم و خدمتکار آتشکده‌، بزرگ آتشخانه‌، امین ملت.

 

نام‌های تایید‌نشده
دلایل رد
سلیا
از ریشه‌ لاتین به معنای آسمان و آسمانی است.
پلوتون
نام نهمین سیاره‌ منظومه‌ شمسی و از ریشه‌ یونانی Plouton به معنی ثروت است.
اُرورا
این واژه از ریشه‌ لاتین به معنی سپیده و در اساطیر رومی، نام الهه‌ سپیده است.
راگا
از ریشه‌ سانسکریت به معنی رنگ،‌ نغمه،‌ سرود و لحن است.
اریس
نام الهه‌ یونانی کشمکش درگیری و منازعه است و در «ایلیاد»‌ اثر هومر هم آمده است.
سولیکو
در منابع فارسی یافت نشده است.
آن پاسان
لفظی فرانسوی است به معنی در حرکت‌ِ، در گذرِ؛‌ نام حرکتی است در شطرنج وقتی مهره‌یپیاده دو خانه جلوتر برود.
السا
صورت کوتاه‌شده‌ الیزابت و از ریشه‌ی عبری است.
آوید
این کلمه‌ انگلیسی از ریشه‌ لاتینی آویدوس به معنی آرزو، اشتیاق و تعصب است.
ایساکو
این لفظ سرواژه‌ی عبارت انگلیسی Iran khodro Spare parts & After sales service CO است که صورت فارسی آن شرکت تهیه و توزیع قطعات و لوازم یدکی ایران خودروست. صورت اختصاری ایساکو بر اساس کلمات انگیسی ساخته شده و طبق آیین‌نامه،‌ ساختن سرواژه از کلمات غیرفارسی، نیز،‌ ساختن سرواژه‌ از ترکیبات بی‌معنی فارسی پذیرفته نیست.
شنتیا
از ریشه‌ی لاتینی به معنی مقدس است و در عبری به صورت شنت آمده است.
رامسس
نام چند تن از فراعنه‌ مصر
کیش اِیر
در این نام که برای مؤسسه‌ آموزشی تقاضا شده است، کلمه‌ی ایر فارسی نیست.
کراس
این نام که برای فروشگاه تجهیزات ورزشی انتخاب شده،‌ نام تجاری تولید‌کننده‌ وسایل و تجهیزات ورزشی در خارج است.
الیان
نام شرکت بزرگی در لندن است که در زمینه‌ی تولید پرده‌ پارچه‌ای،‌ مبل‌ و کاغذدیواری فعالیت می‌کند.
آدونیس
در اساطیر یونانی نام جوانی بسیار زیبا بوده که آفرودیت عاشقش بود. در برخی متون به مجاز به معنی مرد جوان زیبا هم آمده است. آدونیس از ریشه‌ یونانی است که آن هم از ریشه‌ فینیقی و احتمالا سامی است

چهارشنبه 7/10/1390 - 9:49
اخبار
عادل فردوسی پور در برنامه نود، در کشاکش بحث دلالی، وقتی که محاجه حسن هدایتی و عزیز محمدی حسابی بالا گرفته بود، چنان درگیر بحث آنها شده بود که مرتکب اشتباه لپی جالبی شد. به گزارش عصر ایران، در بحث عزیز محمدی و حسن هدایتی، چنیدن بار نام خشایار محسنی مطرح شد و فردوسی پور در میانه حرفهای آن دو نفر، وقتی که هدایتی را مخاطب قرار داد تا از او سئوالی درباره خشایار محسنی بپرسد، خشایار محسنی را به اشتباه خشایار مستوفی نامید. خشایار مستوفی نام پیرمردی بود که حمید لولایی در سریال زیر آسمان شهر نقش اش را بازی می کرد. نخستین مجموعه زیر آسمان شهر در سال ۱۳۸۰، در بحبوحه تلاش تیم ملی ایران برای صعود به جام جهانی ۲۰۰۲ پخش می شد. در دور برگشت بازی های تیم ملی در آن سال، بویژه پس از شکست ایران در برابر بحرین، وقتی نارضایتی مردم از تیم ملی به نقطه اوج خود رسید، تماشاگران در استادیوم آزادی شعار می دادند: خشایار مستوفی، مربی تیم ملی! شاید این پس زمینه پیوند نام خشایار مستوفی با اوضاع نابسامان فوتبال ایران، سبب شد که فردوسی پور در برنامه نود، ناخودآگاه از خشایار مستوفی نام ببرد!
چهارشنبه 7/10/1390 - 9:46
اخبار

 

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، به نقل از سایت صدای آمریکا، کره شمالی، "کیم جونگ اون"، پسر رهبر پیشین کره شمالی را به عنوان بالاترین مقام حزب حاکم کشور اعلام کرد.
سایت صدای آمریکا نوشت: «کیم جونگ اون پسر رهبرفقید کره شمالی از تاریخ مرگ پدرش عنوان مقام های بالای این کشور را یکی پس از دیگری کسب کرده است. روزنامه "رودانگ سینمون" ارگان حزب کمونیست حاکم دوشنبه کیم جونگ اون را رئیس کمیته مرکزی حزب حاکم کارگران قلمداد کرد. علاوه بر کنترل نظامی که در روزهای اخیر به کیم جونگ اون تفویض شده بود اکنون بالاترین قدرت در ارکان تصمیم گیری کشور نیز به او اعطا شد.»
این سایت افزود: «روز شنبه رسانه های دولتی از کیم جونگ اون با لقب "فرمانده عالی" نیروهای مسلح کره شمالی نام بردند و گفتند مقام های بلندپایه نظامی سرسپردگی خود رانسبت به او ابراز داشته اند.»
همچنین به گزارش این سایت در کره جنوبی اعلام شد یک هیات غیر دولتی برای همدردی به کره شمالی سفر کرده و با کیم جون اون رهبر جدید آن کشور دیدار داشته است. صدای آمریکا در ادامه نوشت: «یک هیات غیردولتی برای ابراز تسلیت و همدردی از کره جنوبی به رهبری "لی هوی هو بیوه" رییس جمهوری پیشین کره جنوبی و همچنین مدیر عامل گروه صنعتی- تجاری هیوندای، روز دوشنبه در یک سفر دو روزه از مسیر منطقه تجاری بی طرف میان دو کره، وارد پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی شدند. به گفته سئول اعضای این گروه با کیم جونگ اون دیدارکرده و به نشانه ادای احترام نیز از بنای یادبود "کام سوسان"، محل دفن کیم جونگ ایل بازدید خواهند کرد. رییس جمهوری پیشین کره جنوبی پایه گذار سیاست موسوم به "نور خورشید" با کره شمالی بود که منجر به نشست سران دو کره در سال 2000 و تلاش در عادی کردن مناسبات دو کشوربود.»
صدای آمریکا در پایان نوشت: «قرار است مراسم رسمی دفن کیم جونگ ایل، روز چهارشنبه برگزار شود و تلویزیون دولتی کره شمالی روز دوشنبه ادعا کرد که دسته بزرگی از کلاغ ها بدون ترس از کسی با نشستن بر درخت های نزدیک بنای یادبود رهبر پیشین، بر مرگ او سوگواری می کنند.»

چهارشنبه 7/10/1390 - 9:42
اخبار

تکناز : البته این خبر خوش قبلا نوزده بار دیگربرای جیم و میشله تکرار شده است و این زوج که تقریبا هر هجده ماه یک بار صاحب فرزندی شده اند، خودشان را برای استقبال از نورسیده اماده می کنند.
آنها 10 پسر و 9 دختر دارند که بین 2تا 23 سال سن دارند و چهار فرزندشان دو قلو هستند.
آنها همچنین در تلویزیون ایالتی آرکانزاس آمریکا برنامه ویژه ای تحت عنوان نوزده بچه و بیشتر دارند و از زندگی شان کاملا راضی اند.

جیم 46 ساله و میشله 45 ساله است و برای انتقال بچه ها از یک اتوبوس قدیمی استفاده می کنند. در حالیکه بچه های قبلی آنها در سکوت رسانه ای به دنیا آمدند ، خبر تولد بیستمین بچه جنجالی را در سایتهای اجتماعی براه انداخته و این سیاست عدم کنترل خانواده از سوی آنها طرفداران و دشمنان زیادی در سایت فیس بوک پیدا کرده است.

پنج شنبه 1/10/1390 - 12:21
دانستنی های علمی

تست هوش یک میلیون دلاری !!
شخصی در یک تست هوش در دانشگاه که جایزه یک میلیون دلاری براش تعیین شده شرکت کرده .

سوالات این مسابقه به شرح زیر میباشد :

۱-جنگ ۱۰۰ ساله چند سال طول کشید؟
الف-۱۱۶ سال ب-۹۹ سال ج-۱۰۰ سال د- ۱۵۰ سال
آن شخص از این سوال بدون دادن جواب عبور کرد .

۲-کلاه پانامایی در کدام کشور ساخته میشود؟
الف-برزیل ب-شیلی ج-پاناما د-اکوادور
آن از دانش اموزان دانشگاه برای جواب دادن کمک خواست .

۳-مردم روسیه در کدام ماه انقلاب اکتبر را جشن میگیرند؟
الف-ژانویه ب-سپتامبر ج-اکتبر د-نوامبر
آن شخص از خدا کمک خواست .

۴-کدام یک از این اسامی اسم کوچک شاه جورج پنجم بود؟
الف-ادر ب-البرت ج-جورج د-مانویل
آن شخص این سوال رو با پرتاب سکه جواب داد .

۵-نام اصلی جزایر قناری واقع در اقیانوس ارام از چه منبعی گرفته شده است؟
الف-قناری ب-کانگرو ج-توله سگ د-موش صحرایی
آن شخص از خیر یک میلیون دلار گذشت .

اگر شما فکر میکنید که از آن شخص باهوش*تر هستید و به هوش او می*خندید، پس لطفا به جواب صحیح سوالات در زیر توجه کنید:

۱- جنگ ۱۰۰ ساله( ۱۴۵۳-۱۳۳۷ میلادی) به مدت ۱۱۶ سال به درازا کشید.
۲- کلاه پانامایی در کشور اکوادور ساخته میشود.
۳- انقلاب اکتبر روسیه در ماه نوامبر جشن گرفته میشود.
۴- نام کوچک شاه جورج البرت بود.(در ۱۹۳۶ او نام کوچک خود را تغییر داد.)
۵- توله سگ. در زبان اسپانیایی INSULARIA CANARIA که در فارسی به معنی جزایر توله سگها است .

پنج شنبه 1/10/1390 - 12:19
دانستنی های علمی

ماه صفر در تاریخ قمرى
ماه صفر، دومین ماه سال قمرى است. تاریخ قمرى همانند سایر تاریخ ‌هاى رایج، از دوازده ماه تشکیل یافته و اسامى آن ها بدین ترتیب است: محرم، صفر، ربیع الاوّل، ربیع الثّانى، جمادى الاولى، جمادى الثّانیه، رجب، شعبان، رمضان، شوّال، ذوالقعده و ذوالحجّه.
این تاریخ، پیش از اسلام، در میان مردم جزیرة العرب رواج داشت و تاریخ رسمى آنان بود.
پس از ظهور دین مبین اسلام، تاریخ قمرى به عنوان یک تاریخ مذهبى و ملى، مورد پذیرش مسلمانان قرار گرفت.
در عصر خلافت عمر بن خطاب (دومین خلیفه مسلمانان) با پیشنهاد حضرت على علیه السّلام و تصویب خلیفه وقت، هجرت پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله از مکه معظمه به مدینه منوره، مبداء تاریخ قمرى اسلامى قرار گرفت. بدین جهت، این تاریخ را، تاریخ هجرى قمرى نامیده اند.
گفتنى است که تاریخ قمرى بر اساس گردش ماه (قمر) بر دور زمین محاسبه مى گردد. به این صورت که ماه، هنگامى گردش خود را از هلال آغاز مى کند تا به پایان رساند و به هلال بعدى وصل شود، یک ماه پدید مى آید و با دوازده بار تکرار این گردش، یک سال قمرى شکل مى گیرد.
هر ماه قمرى، مدتش 29 روز و 12 ساعت و 43 دقیقه است و تعداد روزهاى یک سال قمرى، 354 روز است.
اما تاریخ ‌هاى دیگر، مانند: هجرى شمسى، فرس قدیم، میلادى و غیره، بر اساس گردش زمین بر دور خورشید محاسبه مى گردد و تعداد روزهاى آن ها، 365 روز و 6 ساعت است. به همین جهت میان تاریخ قمرى و تاریخ شمسى، در حدود یازده روز در هر سال فاصله است.

علل نامگذارى ماه هاى قمرى
ابن عساکر در کتاب گرانسنگ «تاریخ دمشق» به نقل از ابوعمروبن علاء درباره علل نام گذارى ماه هاى قمرى گفته است: إنّما سُمّى المحرّم لا ن القتال حرم فیه، و صفر لا ن العرب کانت تنزل فیه بلادا یقال لها صفر، و شهرا ربیع کانوا یربعون فیها، و جمادیان کان یجمد فیها الماء، و رجب کانوا یرجبون فیه النّخل، و شعبان شعب فیه القبائل، و رمضان رمضت فیه الفصال من الحرّ، و شوّال شالت الا بل باءذنابها للضرب، و ذوالقعدة قعدوا فیه عن القتال، و ذوالحجّة کانوا یحجّون فیه، فامّا اوّل السّنة فالمحرّم.
یعنى: ماه محرم، بدین جهت نامیده شده است که جنگ و درگیرى در آن حرام شده است، و ماه صفر بدین لحاظ نامیده شده است که عرب ها در این ماه بر زمین هایى، منزل مى گزیدند که به آن ها صفر گفته مى شد، و دو ماه ربیع (اوّل و ثانى) بدین جهت نامیده شده اند که عرب ها در این دو ماه زندگى بهارى در پیش مى گرفتند، و دو ماه جمادى (اوّل و آخر) بدین جهت نامیده شده است که عرب ها در این ماه براى درختان خرما ستون هایى قرار مى دادند تا بر اثر زیادى محصول خرما، شاخه ها و درختان خرما نشکند، و شعبان از این جهت نامیده شده است که قبیله ها در آن از یکدیگر پراکنده و جدا مى شدند، و رمضان از این جهت نامیده شده است که در آن، فصل هاى سال به شدت گرما مى رسند، و شوال بدین جهت نامیده شده است که شتر، دم خود را براى زدن بالا مى برد (کنایه از آمادگى عرب ها براى ضربه زدن به یکدیگر)، و ذى قعده به این سبب نامیده شده است که مردم در این ماه به خاطر حرمت جنگ و خون ریزى، خانه نشین مى شوند، و ذى الحجّه بدین سبب نامیده شده است که عرب ها در این ماه، به حجّ خانه خدا مى پرداختند. و اما نخستین ماه سال، ماه محرم است.
صفر به معناى خالى نیز آمده است. ممکن است علت نامگذارى این ماه بدین جهت باشد که عرب ها پس از تحمل سه ماه حرام و خوددارى از قتل و غارت و خون ریزى، با آغاز ماه صفر به جنگ و غارتگرى مى پرداختند و روستانشینان و ساکنان کم جمعیت بادیه ها از ترس هجوم غارتگران و جنایتکاران، اسباب و اثاث خویش را جمع کرده و به جاهاى امن کوچ مى نمودند و روستاها و بادیه هاى خود را خالى مى کردند.

حرمت ماه صفر در نزد قریش
اهالى حجاز، به ویژه قبیله معروف «قریش» پیش از ظهور اسلام، نسبت به زیارت خانه خدا و حرام دانستن چهار ماه از ایّام سال قمرى که از سنت هاى بر جاى مانده از حضرت ابراهیم علیه السّلام و فرزندش اسماعیل علیه السّلام بود، مرتکب تحریف و تغییر در احکام الهى و عمل نمودن به هواهاى نفسانى خود مى شدند.
آنان چون مردمى جنگجوى، قبیله گرا و فاقد تشکیلات حکومتى و دولت بودند، در بیشتر سال به تاراج دارایى ها، جنگ و خون ریزى یکدیگر و سایر ساکنان شبه جزیره مى پرداختند و امنیت جامعه را به کلى از میان مى بردند.
از سوى دیگر ناچار بودند که به خاطر پاى بندى به سنّت آبا و اجدادى خویش، چهار ماه حرام را تحمل کنند و در این مدت از جنگ و خون ریزى و غارتگرى دست بردارند.
پس از مدتى، تحمل سه ماه حرام (یعنى: ذى قعده، ذى حجه و محرم) که پشت سر هم بودند، بر آنان دشوار آمد و در صدد تغییر آن برآمدند.
آنان تصمیم گرفتند که حرمت ماه ذى قعده و ذى حجه را نگه دارند و این دو ماه را جهت زیارت خانه خدا براى ساکنان شبه جزیره در امنیت نگه دارند، ولى بر خلاف سنت ابراهیمى، حرمت ماه محرم را شکسته و آن را براى خود مباح سازند و در این ماه، بسان ماه هاى دیگر سال به جنگ و غارتگرى بپردازند و به جاى آن، ماه صفر را حرام نمایند.
بدین جهت، مدتى ماه صفر در نزد آنان، از جمله ماه هاى حرام بوده است.
هم چنین آنان دست کارى دیگرى در ماه هاى حرام کرده بودند و آن عبارت بود از این که هر ماه حرام را دو سال حرام مى دانستند و ماه هاى دیگر را حلال مى شمردند. به عنوان مثال، دو سال پشت سر هم، ماه محرم را ماه حرام و ماه زیارت مى دانستند و ماه هاى دیگر را براى خویش مباح مى نمودند و سپس دو سال بعد، ماه صفر را ماه زیارت و ماه حرام مى دانستند و سایر ماه ها را حلال و مباح مى شمردند. تا این که حج آنان در حجة الوداع که آخرین سفر زیارتى رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله به مکه معظمه بود،مصادف شد با ماه ذى الحجّه، و در این ماه مسلمانان حج واجب و زیارت خانه خدا را به جاى آوردند و به دستور رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله این ماه براى همیشه ماه زیارتى خانه خدا و حج واجب تعیین گردید.

برخورد قرآن کریم با تحریف هاى مشرکان قریش
قرآن کریم که کامل ترین کتاب آسمانى است، تحریف هاى پدید آمده از سوى مشرکان قریش در تغییر و تبدیل ماه حرام و دست کارى در احکام الهى را به رسمیت نشناخت و آن را محکوم کرد.
در سوره مائده، خطاب به مؤ منان فرمود: یا اَیُّهَا الَّذینَ امَنوُا لا تُحِلّوُا شَعائِرَ اللّهِ وَ لَا الشَّهْرَ الْحَرامَ...
اى کسانى که ایمان آورده اید، شعائر الهى و ماه حرام را بر خود حلال و مباح نسازید.
در سوره توبه، این موضوع را به صورتى روشن تر بیان کرد و کردار مشرکان و کافران را تقبیح نمود: إ نَّمَا النَّسیئىُ زِیادَةٌ فِى الْکُفرِ یُضَلُّ بِهِ الَّذینَ کَفَروُا یُحِلُّونَهُ عاما وَ یُحَرِّمُونَهُ عاما لِیوُا طِئوُا عِدَّةَ ما حرَّمَ اللّهُ، فَیُحِلُّوا ما حَرَّمَ اللّهُ زُیِّنَ لَهُمْ سُوءُ اَعْمالِهِمْ.
همانا فراموشى (نسبت به ماه هاى حرام) در کفر (عصرجاهلیت) بسیار بود که به واسطه آن گمراه مى شدند آنانى که کفر را پیشه خود کرده بودند. به طورى که (آن ها را) در سالى حلال و در سال دیگر حرام مى شمردند تا پایمال کنند شمار آن چه (از ماه ها) را که خدا حرام کرده است. پس آنان، مباح مى کردند آن چه را که خدا حرام کرده بود. (بدین ترتیب) کردار زشتشان برآنان آراسته مى گردید.
قرآن کریم بسان سنّت ابراهیمى، تنها ماههاى ذى قعده، ذى حجّه، محرّم و رجب را حرام و ماه هاى زیارت دانسته است.

ماه صفر در نزد شیعیان
شیعیان إثنى عشرى و محبان اهل بیت علیهم السّلام، ماه صفر را از ایام سوگوارى سال مى دانند. زیرا در ابتداى این ماه خانواده امام حسین علیه السّلام و بازماندگان واقعه کربلا را به صورت اسیرى وارد شام نمودند و آنان را در فشار روحى و روانى و مورد تحقیر و توهین قرار دادند، به طورى که یکى از فرزندان خردسال امام حسین علیه السّلام، به نام رقیه (س)، بر اثر این سختى هاى طاقت فرسا، در دمشق به لقاءاللّه پیوست. هم چنین، بیستم این ماه، اربعین شهادت امام حسین علیه السّلام و یارانش در کربلا است.
بنا به روایت علماى شیعه و برخى از علماى اهل سنت، در 28 صفر، رحلت جانگداز رسول گرامى اسلام حضرت محمد صلّى اللّه علیه و آله و شهادت سبط پیامبر، حضرت امام حسن مجتبى علیه السّلام و در آخر این ماه، شهادت ثامن الحجج حضرت على بن موسى الرضا علیه السّلام واقع شده است. بدین جهت، شیعیان این ماه را همانند ماه محرم، به سوگوارى مى پردازند. در بسیارى از مراسم ها و محافل مذهبى، دو ماه محرم و صفر را پشت سر هم گرامى مى دارند و در آن ها به عزادارى مشغول مى باشند.
ولیکن، اکثر مورخان اهل سنت، رحلت پیامبر صلّى اللّه علیه و آله را در ماه ربیع الاول مى دانند. بدین جهت براى این ماه برنامه ویژه اى ندارند.

اعمال عبادى ماه صفر
هر یک از روزهاى سال، روز خداست و انسان مى تواند در آن روز براى موفقیت خویش، تلاش کند و براى نزدیکى به خداى سبحان و فراهم آورى خرسندى وى، عبادت کند، تصدّق نماید و خدمت به مردم کند.
ماه صفر نیز این چنین است. اگر انسان، طالب رضاى الهى باشد و در این راه بکوشد، به توفیقات الهى دست پیدا مى کند و درهاى رحمت، نعمت و سرافرازى را به روى خود مى گشاید. در مقابل، اگر از یاد خدا غافل بماند و در پى هوى و هوس هاى نفسانى باشد و از شیطان لعین پیروى کند، طبعا از توفیقات الهى دور مى گردد و درهاى نقمت، بدبختى و سیاه روزى را به روى خود مى گشاید و زمینه عذاب الهى در روز قیامت را براى خویش فراهم مى کند.
با این حال، در برخى از منابع آمده است که ماه صفر، معروف به نحوست است.
محدث جلیل القدر حضرت آیت الله شیخ عباس قمى (ره) هم در مفاتیح الجنان، در بخش اعمال ماه صفر، و هم در وقایع الایّام، به این موضوع اشاره کرده است.
در این جا، متن گفتار این محدث بزرگ را از وقایع الا یّام بیان مى کنیم:
بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله است در آن، هم چنان که نحوست دوشنبه به این سبب است. و یا به جهت آن است که این ماه، بعد از سه ماه حرام (ذى قعده، ذى حجّه و محرم الحرام) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه، شروع به قتال مى نمودند و خانه و منازل از اهلش خالى مى شد. و این هم یک سبب است در وجه تسمیه آن، به صفر.
به هر حال، از براى رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست. و اگر کسى خواهد محفوظ بماند از بلاهاى نازله در این ماه، در هر روز ده مرتبه بخواند این دعایى را که «محدث فیض» روح الله روحه، در «خلاصة الاذکار» ذکر فرمود:
یا شدید القوى، و یا شدید المحال، یا عزیز، یا عزیز، ذلّت بعظمتک جمیع خلقک، فاکفنى شَرّ خلقک، یا محسن، یا مجمل، یا منعم، یا مفضل، یا لا اِله الّا اءنت، سبحانک إ نّى کنتُ مِن الظّالمین، فاستجبناله و نجّیناهُ
من الغمّ، و کذلک ننجىِ المؤ منین، و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّیبین الطّاهرین.
سیّد، در «اقبال» دعایى براى هلال این ماه روایت کرده است.

پنج شنبه 1/10/1390 - 12:8
آلبوم تصاویر











چهارشنبه 23/9/1390 - 13:15
طنز و سرگرمی
عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

 

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

چهارشنبه 23/9/1390 - 13:11
طنز و سرگرمی
عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

 

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

عکس خنده دار از حیوان

چهارشنبه 23/9/1390 - 13:7
طنز و سرگرمی
 

 

چهارشنبه 23/9/1390 - 13:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته