• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1994
تعداد نظرات : 294
زمان آخرین مطلب : 4521روز قبل
اخبار
انگشتانه ای که می خواند
و به بریل ترجمه می کند

وسیله ای که ملاحظه می کنید ، توسط سازندگانش Thimble یا انگشتانه نامیده شده است. این انگشتانه قادر است توسط دوربین بسیار کوچکی که در نوک انگشت جای دارد متون را بخواند و توسط شبکه لمسی که در سطح داخلی با پوست انگشت در تماس است، این متون را به صورت خط بریل قابل حس کند. ‏
‏همچنین می تواند از طریق بلوتوث به تلفن هوشمند متصل شده و دستورات فرد نابینا را از طریق میکروفون دریافت کند و به تلفن همراه انتقال دهد و از طریق تلفن همراه، متون و مطالب مختلف (ای-میل، صفحات وب، اس-ام-اس و ...) را دریافت کرده و بصورت بریل قابل لمس کند. یا حتی میتواند موقعیت فرد را از طریق جی-پی-اس دریافت کرده و به او اطلاع دهد و راهنمایی های لازم برای رسیدن به مقصد را هم ارائه دهد. ‏
‏دو دانشجوی دانشگاه واشینگتن که این طرح مفهومی را ابداع کرده اند امیدوارند از این طریق نه تنها امکانات یک تلفن هوشمند را برای افراد نابینا قابل استفاده کنند، بلکه امکان خواندن تمام نوشته های محیط زندگیشان را نیز برای انها فراهم کنند. ‏
‏نکته مثبت این انشگتانه در اینجاست که برای خواندن خطوط نیازی ندارد که دقیقا روی سطور قرار بگیرد. بلکه می توان لنز دوربین انگشتانه را با فاصله از متن نگه داشت، بعد از آن دوربین تصویر متن را دریافت کرده و تصویر آنالیز خواهد شد تا حروف آن بصورت بریل قابل لمس شود. به نظر می رسد در آینده، گجتها نقش ارگانهای مصنوعی را بازی خواهند کرد که مغز آنها در تلفن هوشمند همراهتان متمرکز خواهد بود. ‏

شنبه 18/10/1389 - 11:30
اخبار

اوقات شرعی (به افق تهران) امروز

اذان صبح : 05:43
طلوع خورشید : 07:14
اذان ظهر : 12:10
غروب خورشید : 17:06
اذان مغرب : 17:28
نیمه شب شرعی : 23:25

شنبه 18/10/1389 - 11:29
اخبار

نرخ  ارز، سکه و طلا در بازار آزاد

1427 تومان
1080 تومان
1700 تومان
1310 تومان
285 تومان
295 تومان

یورو اروپا:
دلار آمریکا:
پوند انگلیس:
یکصد ین ژاپن:
ریال عربستان:
درهم امارات:

360000 تومان
180000 تومان
91000 تومان
400000 تومان

یک بهار آزادی:
نیم بهار آزادی:
ربع بهار آزادی:
طرح قدیم:

شنبه 18/10/1389 - 11:29
اخبار

آب و هوای امروز

تهران

3
12

اهواز

9
21

تبریز

-5
7

شیراز

2
18

مشهد

-2
10

بندرعباس

13
27

کرمان

-4
18

اصفهان

-4
13

یزد

2
16

کرمانشاه

-2
13

اراک

-6
7

رشت

7
12

دبی

18
24

شنبه 18/10/1389 - 11:29
تاریخ

مسلمان شدن چند تن از سران مشرك مكه

1 صفر 8 - عـمـرو بـن عـاص ، خـالد بن ولید و عثمان بن اءبى طلحه كه از سران مشرك مكه و از دشمنان و مـخـالفـان رسـول خـدا(ص ) بـودنـد، پس از سال ها دشمنى و مبارزه با آن حضرت و مسلمانان ، سرانجام از مكه به مدینه رفته و نزد رسول خدا(ص ) به اسلام گرویدند.

 

آغاز جنگ صفین میان سپاهیان حضرت على (ع ) و سپاه معاویه

1 صفر 37 - سرانجام پس از پایان ماه محرم و هلول ماه صفر، سپاهیان عراق و سپاهیان شام در دسته هاى منظم شـده صـف آرایـى نـمودند. حضرت فرماندهى سواره نظام را به عمّار یاسر، پیاده نظام را به عهده عبدالله بن بدیل خزاعى و پرچم سپاه را به عهده هاشم بن عتبة ابن وقاص گذارد.)(معاویه، حاکم شام، پس از سرپیچی از دستورات حضرت علی (ع) و عدم کناره گیری از حکومت شام، دست به اقداماتی از جمله بخشیدن اموال به طرفداران خود و تحریک ایشان فریب مردم شام و تحریک آنان جهت گرفتن انتقام خون عثمان زد و به این ترتیب تصمیم گرفت تا مقام حکومت بر همه مسلمانان را بدست آورد.
اما با حیله گری به عمروعاص وعده داد تا با او همراه شود و حکومت مصر را پس بگیرد و تصمیم گرفت تا به جای قبول فرمان حضرت علی (ع) به کوفه حمله کند. امام علی (ع) نیز با سپاهیان خود به مقابله او رهسپار شد و دو گروه در محلی به نام صفین به هم رسیدند. امام علی (ع) جهت جلوگیری از جنگ و خونریزی چندین قاصد را فرستاد تا ضمن صحبت با سپاه شام، آنان را از جنگ منصرف کند. اما معاویه نپذیرفت و جنگ سختی درگرفت و عده زیادی کشته شدند.
در این جنگ سپاه حضرت علی (ع) قهرمانه نبرد کردند و سپاه معاویه توسط مالک اشتر، سردار سپاه اسلام در معرض شکست قرار گرفت. ولی در چند قدمی پیروزی لشگریان معاویه به حیله عمروعاص قرآن ها را بر سر نیزه کردند و مردم را دعوت به آتش بس نمودند. حضرت علی (ع) با بصیرت ژرف خود تسلیم این فریاد فریبگرانه نشد، اما کوته بینی و کوته اندیشی گروهی از لشگریانش که عمق حقایق را درک نمی کردند، آن حضرت را وادار کرد تا حکمیت داوری را بین خود و معاویه بپذیرد و صلح را برقرار سازد.

 

ورود اسیران واقعه كربلا به شام

1 صفر 61 - پـس از آن كـه امـام حسین (ع ) و یاران باوفایش در دشت سوزان كربلا به دست لشكریان حرمت شـكـن و سـفاك عمر بن سعد در روز عاشوراى سال 61 قمرى به شهادت رسیدند، بازماندگان آنـان ، از جـمـله حـضـرت سـجـاد(ع ) كـه در شـدت بیمارى به سر مى برد و سایر فرزندان ، همسران ، خواهران و مادران شهیدان كربلا به اسارت سپاه عمر بن سعد درآمدند و در روز یازدهم محرم آنان از كربلا به كوفه منتقل شدند.
عـبـیـدالله بـن زیـاد كـه اسـتـانـدار كـوفـه و بـصـره و عـامـل یـزیـد بـن مـعـاویـه در عـراق و فـتـنـه گـر اصـلى واقـعـه كـربـلا و از دشـمـنـان سـخـت اهـل بـیـت بود، دستور داد كه اسیران را با همان حالت اسارت و در پوشش نامناسب و تحقیرآمیز وارد مجلس او نمودند و از این راه بر آنان و بر همگان فخر و بالندگى نماید.

 

شورش بزرگ اهالى بغداد بر ضد حكومت وقت

1 صفر 249 - پس از درگذشت منتصر باللّه (یازدهمین خلیفه عباسى ) مستعین بالله به خلافت رسید.
مـردم بـغـداد كـه از اخـتـلافـات داخـلى عـبـاسیان و كشته شدن مسلمانان در نبرد با رومیان بسیار نـاراحـت و نگران بودند در اوّل صفر سال 249 قمرى به طور خودجوش صداى اعتراض خویش را نسبت به ضعف و سستى دست اندركاران حكومتى بلند كردند.
شورش مسلمانان كه مى رفت از بغداد به همه بلاد اسلامى گسترش پیدا كند از سوى زمامداران سركوب شد.
وصـیف ، بغاى صغیر و عموم سپاهیان ترك نژاد بغداد به دستور خلیفه عباسى به سركوبى شورشیان پرداختند و تعداد فراوانى از مردم را كشتند.
اول صفر سال 270 هجرى قمرى
كشته شدن صاحب الزنج و پایان یافتن فتنه رنگیان
در عصر خلافت مهتدى عباسى (چهاردهمین خلیفه عباسیان ) شورشى در جنوب عراق آغاز گردید و رهـبـرى آن را مـردى بـه نام صاحب الزنج برعهده داشت و پیروزى هاى بزرگى به دست آورد. هویت صاحب الزنج و نَسب او به درستى روشن نیست
صـاحـب الزنـج از شـهـر بصره شروع كرد و با تنظیم سپاهیان خود شهرهاى كوچك را تصرف نمود. پس از بصره آبادان و اهواز را تصرف نمود.
((صـاحـب )) پـس از پیروزى هایى كه به دست آورد و غنایمى كه نصیب سپاهیانش كرد اقدام به ساختن شهر جدیدى به نام ((المختاره )) نمود.
((مـوفـق عـبـاسـى )) كـه بـراى پایان دادن غائله صاحب الزنج عزم خویش را جزم كرده بود چند سـالى درگـیـر این ماجرا بود در 27 محرم سال 270 جنگ شدت گرفت تعداد پنجاه هزار تن از سـپـاهـیـان صـاحـب الزنـج بـه اسـارت نـیـروهـاى مـوفـق درآمـدنـد و صـاحـب در اوّل صفر به دست سپاهیان موفق كشته شد.

شنبه 18/10/1389 - 11:28
تاریخ

برخی دیگر از رویدادهای 6 ژانویه

  • 1412:   ژاندارك در «دومرمی» - روستایی در منطقه ارلئان فرانسه به دنیا آمد.

  • 1535:   شهر لیما (پایتخت پرو) توسط فرانسیسكو پیزارو از عوامل استعمار اسپانیا در قاره امریكا ساخته شد.

  • 1900:   بوئرهای افریقای جنوبی (سفیدپوستان هلندی مهاجر) به پایگاه نیروهای استعمارگر انگلستان در «لیدی اسمیت» شبیخون زدند و بیش از یك هزار انگلیسی را كشته و یا زخمی ساختند.

  • 1912:   نیروهای ایالات متحده در كشور هندوراس پیاده شدند و آنجا را گرفتند.

  • 1966:   محمد بارانی - سرباز وظیفه - كه در پادگان لویزان در ناهار خوری افسران، سه سرهنگ را كشته بود اعدام شد.

  • 2010:   رئیس سازمان صنایع مازندران گفت که ساخت کاغذ اسکناس در ایران از پایان سال 1388 (مارس 2010) آغاز خواهد شد. وی افزود که تولید کاغذ اسکناس در ایران در یک کارخانه در مازندران صورت خواهد گرفت.
        ارزش ریال نسبت به سال انقلاب (1357 = 1978) 120 برابر کاهش یافته است. دلیل عمده این کاهش، توّرم نقدینگی (به خاطر بیش از حد چاپ اسکناس است).

  • 2010:   در حالیکه سازمان بهداشت جهانی سیگار را قاتل شماره یک انسان معاصر معرفی کرده و دولتها با اجرای برنامه هایی مردم را تشویق به ترک سیگار و دوری از آن می کنند؛ مدیر عامل شرکت دخانیات ایران به خبرگزاری فارس گفت که از 22 بهمن 1388 (فوریه 2010) در ایران سیگار وینستون تولید خواهد شد. وی افزود که این کار با امتیاز یک شرکت ژاپنی و مشارکت این شرکت انجام خواهد شد. یک کارخانه آمریکایی سازنده اصلی سیگار وینسون است. مدیرعامل شرکت دخانیات در عین حال معاون وزیر صنایع ایران است و امور دخانیات در ایران در انحصار دولت است.

  • شنبه 18/10/1389 - 11:28
    دانستنی های علمی
    اختراع تلگراف

    Samuel Morse

    ساموئل مورس Samuel Morse استاد هنر و نقاشی دانشگاه نیویورك ششم ژانویه سال 1838 میلادی دستگاه تلگرافی را كه ساخته بود و می توانست هر دقیقه ده كلمه مخابره كند به معرض نمایش گذارد . مخابره با این دستگاه برپایه فن الكترومغناطیس و قطع و وصل جریان برق بود . هر وصل كوتاه مدت كه ایجاد مغناطیس می كرد صدا و یا علامت نقطه بود و وصل طولانی تر صدای طولانی تر و خط به وجود می آورد . وی قبلا در برابر هر حرف الفبا تعدادی از این نقطه و خط ها را قرار داده بود و یك واژه نامه مورس به وجود آورده بود. فرضا ؛ یك خط و یك نقطه علامت « الف یا إ » ، و از شنیدن صدا ها یا دیدن علامات می شد كلمه را درك كرد.نام این الفبای خط و نقطه ای « كد مورس » گذارده شده است.
        مورس كه پسر یك كشیش ساكن شهرستان بوستون بود و از « ییل » در رشته هنرهای زیبا فارغ التحصیل شده بود علاقه وافری به الكتریسته و سیاست هم داشت ، ولی خیلی زود در سیاست شكست خورد و نه توانست به عضویت شورای شهر نیویورك در آید و نه عضو كنگره شود بنابر این به علاقه دیگر خود الكتریسته پرداخت و در سال 1837 موفق به ساختن دستگاه خانگی تلگراف شد. باطری كه این دستگاه را تغذیه می كرد از ظروف متعدد آب اسید ساخته شده بود.
    مورس پس از نمایش دستگاه مخابره علامات كه با كمك یك استاد علوم آن را ساخته بود برای جلب كمك مالی به واشیگتن رفت و با پولی كه از كنگره ( دستگاه مقننه ) آمریكا گرفت به تكمیل دستگاه خود پرداخت و در سال 1843 میان شهرهای بالتیمور و واشنگتن ارتباط تلگرافی برقرار كرد كه ظرف ده سال اختراع او جهانی شد و همه جا تیر های تلگراف بالا رفت و ....
    مورس كه در 27 آوریل سال 1791 به دنیا آمده بود دوم آوریل 1872 در 80 سالگی از بیماری ذات الریه در نیویورگ درگذشت، ولی تا الفبای مخابراتی مورس زنده است نام او هم باقی است .

     

    شنبه 18/10/1389 - 11:27
    تاریخ

    وقایع ابتدای انقلاب و دفاع مقدس
     در چنین روزی

    16/10/59
    گزارش روز دوم عملیات هویزه : پیشروی مجدّد ، توقف و عقبنشینی خودی .

    جا ماندن پیشتازانی چون حسین علم الهدی در منطقه

    تشریح چگونگی جا ماندن در منطقه و درگیری محاصره شدگان با تانكهای دشمن از زبان و قلم معدود نجات یافتگان از محاصره .

    آمار اولیّه شهداء و مفقودین .

    گزارشی از كتاب « جنگ خلیج » ( چاپ انگلستان ) دربارة حوادث روز گذشته و امروز عملیات نصر ( هویزه ) .

    آتش توپخانه دشمن روی دزفول و آبادان .

    چند درگیری و پاكسازی در جبهه شمالی .

    گزارش استانداری خوزستان درباره اقدامات عراق برای جبران كمبود نیروی انسانی .

    گزارش روزنامه الاهرام از خسارتهای وارد شده به ایران و عراق .

    سخنان امام خمینی دربارة اختلافات و منشاء آن ، خصائصی كه دولت را مطلوب مردم خواهد كرد ، تأكید بر انجام تكلیف در جنگ بدون ترس از ارعاب دشمن ، در دیدار با نخست وزیر و وزیران و نیز سخنان ایشان در دیدار با دانشجویان خارج از كشور و سفرا و كارداران درباره آثار خصلتهای انقلابی و ساده زیستی در عظیم نشان دادن جمهوری اسلامی به جهانیان .

    درگیری در سخنان آیت الله بهشتی در مشهد .

    تحلیل فرمانده سپاه غرب كشور ( محمد بروجردی ) از جنگ ، آغاز و تداوم آن .

    سخنرانی صدام و اعلام مواضع در قبال اشغال ایران ، لوازم عقبنشینی ، تداوم جنگ ، هیأتهای صلح بینالمللی ، خلقهای ایران و …

    بازتاب سخنان صدام : خبرگزاری فرانسه : رئیس جمهور عراق خواسته است . اختلافات دو كشور از راههای مسالمتآمیز حل شود .

    رادیو بغداد : عراق با وجود پیروزی قاطع ، به شرط آن كه حقوق عراق و كشورهای عربی ( نظیر استرداد سه جزیره ) رعایت شود ، جنگ را متوقف خواهد كرد .

    وزیر دفاع عراق : ارتش عراق بعد از 4 ماه امروز قدرت بیشتری دارد و توانسته است برای همیشه به شوكت و نقش ایران در منطقه به عنوان ژاندارم خلیج فارس خاتمه دهد

    پیام سید محمدباقر حكیم به نیروهای مسلح عراق : این جنگ تاكنون چیزی جز هزاران قربانی نداشته است .

    شما باید بنا بر مسئولیت تاریخی خود ملت عراق را از شر طاغوت عراق نجات دهید و به صفوف مجاهدین مسلمان عراقی بپیوندید .

    تلگرام " حركت مردم مسلمان عراق " به مسئولان جمهوری اسلامی ایران .

    گزارش و تفسیر تاس از حضور نظامی آمریكا در آبهای منطقه و سخنان كیسینجر و فرمانده نیروی دریائی فرانسه در این باره .

    مقاله تحقیقی و مفصل فارین افرز : موقعیت و مواضع شوروی در جنگ : شوروی از جنگ آگاه بوده امّا مایل یا قادر به جلوگیری از آن نبوده است .

    شوروی میخواهد با تعادل موجود در سیاست خود نسبت به ایران و عراق ، در موقع مناسب نقش میانجی ایفا كند.

    ـ تشریح مقدمات شمارش معكوس برای آغاز جنگ ایران و عراق با ذكر دو شكست آمریكا در طبس و كودتای نوژه.

    ـ بررسی علل عدم موفقیت عراق در صحنه های عملیات .

    تفسیر رادیو لندن از عملیات هویزه : اجرای عملیات ناشی از فشار سیاسی بود ، نه آمادگی نظامی .

    گزارش مفصل لوموند از توان لجستیك طرفین درگیر در جنگ ، زمینه سازی عراق برای شروع جنگ ، موقعیت بنی صدر ، ارتش و جنگ در درگیریهای سیاسی داخلی و نیز دو برداشت متفاوت جناحهای درگیر در مسائل داخلی ایران .

    اعلام مواضع سازمان مجاهدین خلق درباره جنگ و انتقاد از محدودیتهای كه برای شركت مستقل آنان در جنگ وجود داشته است .

    16/10/64
    هشدار عراق به كشورهای عربی منطقه خلیج فارس كه چنانچه در جنگ تحمیلی از عراق حمایت نكنند بغداد امنیت داخلی آنها را در معرض خطر جدی قرار خواهد داد.
    شنبه 18/10/1389 - 11:27
    تاریخ
    روزی كه 2 زن حكمران كرمان و فارس شدند

    آباقا خان (آباقا آن) ایلخان مغول ایران (پسر هلاكو خان) در این روز در ژانویه 1270 میلادی ضمن انتصابات خود، دو زن را حكمران دو ایالت بزرگ ایران كرد؛ آبش خاتون حكمران فارس و تركان خاتون حكمران كرمان شد.
    تركان خانون از قراختایی ها و آبش خاتون ازخانواده اتابكان فارس بود. در انتصابات این روز، مقام صاحبدیوانی (معادل بزرگ وزیر، بدون اختیارات نظامی) به شمس الدین محمد جوینی و حكومت اصفهان و اراك به پسر او بهاءالدین داذه شد و عطاملك جوینی مولف معروف در سمت خود حكومت بغداد كه از زمان هلاكو خان آن را بر عهده داشت تثبیت گردیده بود.

    شنبه 18/10/1389 - 11:27
    تاریخ
    گوشه ای از کوشش ایرانیان برای میهن: تلاش های «پیروزساسانی» پسر یزدگرد سوم در چین

    Taizong

    چند واحد مسلح عرب كه مامور جلوگیری از بازگشت پیروز ساسانی (پسر یزدگرد سوم) از چین به ایران شده بودند ششم ژانویه سال 663 میلادی در سر راه خود، شهر بلخ یكی از چهار شهر بزرگ خراسان را تصرف كردند (مركز همان ساتراپی ایران كه یونانیان، «باكتریانا» نوشته اند).
        «پیروز ساسانی» به خواست پدرش یزدگرد سوم (كه در سال 651 میلادی در مرو كشته شد)، برای جلب كمك نظامی تایزونگ، امپراتور چین از دودمان تانگ، از طریق كوههای پامیر (تاجیكستان امروز) به «چانگ آن» پایتخت آن زمان چین رفته بود كه در ایالت شیان واقع بود و بزرگترین شهر جهان بشمار می آمد. چین كه در شمال شرقی فرارود (مرز امروز چین با تاجیكستان و افغانستان) با امپراتوری ایران همسایه بود همواره با ایرانیان مناسبات حسنه داشته است. «تایزونگ» پیش از رسیدن «پیروز ساسانی» به «چانگ آن» درگذشته بود و پسرش «گائوزونگ» امپراتور تازه و سومین رئیس كشور چین از دودمان تانگ به پیروز مقام درباری داد، احترام بسیار كرد و در سال662 او را با یكی از ژنرالهای خود به نام «پی شینگ جیان» با لشكری كامل روانه ایران كرد. «پیروز ساسانی» پیشنهاد كرده بود كه این لشكر تا سیستان (شهر زرنگ = زرنج و مركز ایالت نیمروز افغانستان امروز) با او باشد زیرا كه اطمینان دارد، ایرانیان پس از شنیدن خبر بازگشت وی، دسته های مقاومت تشكیل می دهند و به یاری اش می شتابند. ژنرال «پی» تنها تا شهر باستانی سغدیانا (تاجیكها) به نام بالا سگون ( امروزه: توك ماك = توقماق واقع در قرقیزستان) با «پیروز» همراه بود و در اینجا دست به بهانه آوردن و تعلل زد و پیروز ساسانی پس از نومید شدن از حمایت نظامیان چینی، تنها با ایرانیانی كه با وی بودند به منتهی الیه شمال شرقی ایران (سرزمینی كه امروز تاجیكستان و شمالشرقی افغانستان را تشكیل می دهد) بازگشته و دست به جمع آوری نیرو برای جنگ با اعراب زده بود و مردم هرات (بزرگترین شهر خراسان آن زمان) با شنیدن خبر بازگشت پیروز، بر ضد حكمران عرب شورش كرده و باعث نگرانی اعراب حاكم بر ایران شده بودند كه چند واحد عرب را مامور متوقف ساختن «پیروز» و عقب زدن او به چین كرده بودند كه این یگانها بلخ را تصرف كردند.
         پیروز ساسانی تا تخارستان (افغانستان شمال شرقی) پیش آمد و 20 سال در آن مناطق بود، در همانجا فوت شد و طبق وصیتش، جسد او را در كوههای پامیر به گونه ای كه صورتش به سوی ایران باشد دفن كردند.
         «نرسی = نارسیا» پسر پیروز جزئیات تلاشهای پدرش و مهاجرت پارسیان درباری به چین و زندگی در این كشور را در كتابی شرح داده است. به نوشته وی، دولت اسلامی پس از آگاه شدن از توسل شاهزاده ساسانی به دربار چین، هیاتی را به ریاست یكی از معاریف عرب به «چانگ آن» فرستاد و این هیات موفق شد كه نظر امپراتور گائوزونگ را نسبت به تلاش بازمانده ساسانیان تغییر دهد و او را بی طرف سازد، مخصوصا كه بعدا این امپراتور دچار سكته مغزی شد و امور به دست زنش «وو زتیان» و جانشینانش «ژونگ زونگ» و «روی زونگ» افتاد كه قصد جنگ نداشتند. نارسیا نوشته است كه دربار چین حتی به آن هیات اسلامی اجازه تاسیس یك مسجد داد و به موازات آن با پناهندگی ایرانیان نیز در چین موافقت كرد، به این شرط كه به لباس چینی درآیند و رسوم محلی چین را رعایت كنند و چین را به صورت پایگاهی برای احیاء استقلال وطن درنیاورند كه پای چین به یك جنگ ناخواسته كشانیده شود.
         در وقایع روزانه دودمان «تانگ» نیز دیدار پیروز ساسانی از چین و صدور اجازه اقامت به ایرانیان مهاجر، روز به روز و به تفصیل آمده است و این وقایع كه تصحیح و حاشیه نویسی (تفسیر) شده اند به صورت كتاب به چاپ رسیده اند. از این وقایع چنین بر می آید كه قطع همكاری ژنرال «پی» با پیروز ساسانی، پس از رسیدن به فرارود، احتمالا به سبب ورود هیات اسلامی به «چانگ آن» و بی طرف شدن امپراتور چین بوده است. همچنین از مروری بر وقایع دوران سلطنت دودمان تانگ چنین استنباط می شود كه علت ذوب ایرانیان در جامعه چین به خواست امپراتور این كشور بوده است. ایرانیانی كه همزمان و در پی حمله عرب، به هند مهاجرت كردند، هنوز پس از 13 قرن و چند دهه هویت و فرهنگ خود را به نام «پارسی» حفظ كرده اند. آنان همچنین كمك كرده بودند كه زبان پارسی تا زمان سلطه انگلستان بر هندوستان، زبان دوم هندیان شود. واژه های پارسی در زبان اردو كه بیش از پنجاه درصد كلمات را تشكیل می دهند از همان زمان باقی مانده اند.

    شنبه 18/10/1389 - 11:26
    مورد توجه ترین های هفته اخیر
    فعالترین ها در ماه گذشته
    (0)فعالان 24 ساعت گذشته