• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 166
تعداد نظرات : 84
زمان آخرین مطلب : 4841روز قبل
ریزه کاری های خانه داری

نکات جادویی خانه داری

 

1. رفع لکه های شمع از فرش :
اگر تکه شمع داغی روی فرش افتاده ، یک برگ کاغذ خشک کن یا کاغذ قهوه ای بردارید و روی سطح سوخته یا شمع بگذارید. اتو را داغ کنید. و روی محل مورد نظر قرار دهید تا شمع جذب کاغذ شود.

2. شستشوی گل مصنوعی :
برای نظافت گلهای مصنوعی از آب نیمه گرم همراه با مخلوطی از مایع ظرفشویی استفاده کنید. و گلها را داخل این محلول درست شده قرار دهید و سپس با گذشت چند دقیقه ، با اب نیمه گرم ، شست و شوی دهید.

3. باران و شوره کفش :
اگر نشاسته ای از سفیدی یا شوره هایی روی کفش خود دیدید ، مخلوط آب و سرکه که یکی از نتیجه بخش ترین محلولهای شیمیایی دست ساز است را آماده کنید و روی کفش بمالید. خواهید دید که هیچ اثری از شوره باقی نخواهد ماند

4. نکته هایی بر تزئین منزل به سبک مدرن :
مدرنیسم سبکی است که بیشتر به شییوه تفکر ارتباط دارد تا منزل ارایی. اما سبکی نیز به نام مدرنیسم در طراحی منزل به وجود آمده که طراحی ساده را توصیه می کند. هر وسیله بنا به کاربرد خود در خانه قرار داده می شود و وسایل زائد در این سبک جایی ندارد.

5. دیوارها :
تا حد امکان باید گچکاریها را محو کرد. به همین منظور باید رنگ گچبری دیوار را به رنگ سفید درآوریم تا مشخص نباشد. از کاغذ دیواری نباید در سبک مدرن استفاده شود ، برای تنوع می توانید به یکی از دیوارها اینه نصب کنید.

6. پنجره ها :
برای داخل شدن حداکثر نور به داخل خانه ، پنجره ها حتی الامکان باید ساده باشند. و پرده ای که به آنها نصب می شود ، از جنس کتان ابریشمی یا حتی از کرکره های بسیار ظریف سفید رنگ باشد. در سبک مدرن ، نور نقش مهمی ایفا می کند ، به همین منظور با سفید کردن دیوارها و پرده ها خانه روشن تر به نظر می رسد.

7. کف :
کف خانه حتی الامکان باید یکپارچه و بدون درز باشد. می توانید یا فرش بزرگ پهن کنید. که کف را یکپارچه بپوشاند یا اینکه کف را سنگ کنید و یک قالیچه ساده روی آن پهن کنید.

8. اسباب خانه :
در سبک مدرن مسلماً باید از جنس چرم و چوب بباشند و نباید از مبلهای بزرگ راحتی در خانه استفاده کرد. تعداد گیاهانی که در خانه قرار داده می شوند ، نباید از یک یا دو عدد بیشتر شود. بلکه باید از گیاهان با طراوت استفاده شود. در سبک مدرن وسایل تزئینی بسیار کم در خانه به کار می روند و می توانند شامل نقاشیهای مدرن یا مجموعه های ظریف باشند.

9. طریقه تمیز کردن گلدان
برای تمیز کردن گلدانی که خاک آن را خالی کرده اید ، ولی هنوز جرم دارد، لازمست آن را ابتدا با آب سرد بشویید و سپس محلول غلیظی از سرکه ونمک را داخل گلدان بریزید و مدتی صبر کنید ، تا اینکه جرم ها از دیواره گلدان جدا شود.

10. طریقه تمیز کردن ظروف چینی
اگر می خواهید ظروف چینی شما تمیز و براق شود ، آنها را داخل دیگی که پر از آب سرد و پودر لباسشویی است ، قرار دهید و زیر دیگ را روشن کنید تا آب به جوش آید. و چند دقیقه ای به همان حالت بجوشد.

11. لکه های کهنه
لکه هایی را که از مدتها پیش بر روی رومیزی و یا لباس باقی مانده اند را با محلول زیر پاک کنید : دو تا قاشق غذا خوری پودر لباسشویی ، سه قاشق غذا خوری سرکه و یک لیتر آب گرم را با هم مخلوط کرده و لکه را با آن بشویید.

12. لکه قیر :
برای از بین لکه قیر روی پارچه ، از بنزین و کره می توان استفاده کرد.

13. لکه ناشی از زنگ زدگی :
اثر زنگ فلزات ، به خصوص رگه های فلزی بر روی لباس را می توان با لیمو ترش از بین برد. لیمو ترش را از وسط به دونیم کنید و آن را روی لکه مورد نظر فشار دهید ، و آب آن روی لک زدگی بریزد. سپس یک لایه نمک روی آن ریخته و لباس را در مقابل آفتاب آویزان کنید.

14. چرا مربا کپک می زند ؟
یکی از دلایل کپک زدن مربا آنست که کاملاً پخته نشده است. اگر مربای شما کپک زده یک لایه از روی آن را با قاشق بردارید. و بقیه مربارا دوباره بپزید. هنگام تهیه مربا، از قاشق چوبی استفاده کنید.

15. یخچال را کجا بگذاریم؟
هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید ، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز ، باعث کاهش عمر دستگاه می شود. محل استقرار یخچال باید بین 15 تا 20 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد.

16. راه مناسب برای باز کردن یخ مواد منجمد شده
برای آب کردن یخ خوراکی منجمد شده ، آنها را در یخچال بگذارید. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود مواد غذایی با سرعت کمتری از حالت انجماد خارج شوند، در انرژی مصرفی توسط یخچال نیز صرفه جویی خواهد کرد.

دوشنبه 20/10/1389 - 8:46
کامپیوتر و اینترنت
دانلود انیمیشن

طوفان حضرت نوح
Hazreti Nuh ve Tufan

کارتون زیبای طوفان حضرت نوح با دوبله ترکی


لینکهای دانلود
(نسخه اورجینال با کیفیت DVD Rip)

http://rapidshare.com/files/103591766/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part01.rar
http://rapidshare.com/files/103626482/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part02.rar
http://rapidshare.com/files/103633952/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part03.rar
http://rapidshare.com/files/103654264/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part04.rar
http://rapidshare.com/files/103761122/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part05.rar
http://rapidshare.com/files/103767391/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part06.rar
http://rapidshare.com/files/103772832/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part07.rar
http://rapidshare.com/files/103780643/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part08.rar
http://rapidshare.com/files/103782782/Hz.Nuh.ve.Tufan.sevay.part09.rar

رمز فایل: sevay+becerenlerboard.com


دوشنبه 20/10/1389 - 8:44
کامپیوتر و اینترنت
 دانلود فیلم مستند و ورزشی

مستند بسیار زیبای اقیانوس
Oceans 2010

مستند اقیانوس ها روایتی درام از توصیفات زیست محیطی دریا می باشد. این مستند در سرتاسر دنیا گرفته شده است که بخشی از آن ترسناک، بخشی دیگر تفکری پیرامون دنیای عجیب در اعماق دریا می باشد.

 

لینکهای دانلود (با کیفیت 480p BDRip XviD)

رمز فایل: ندارد

دوشنبه 20/10/1389 - 8:43
اخلاق
فلسفه حجاب برای خانم‌ها چیست‌؟ این كه می‌گویند: زن موجود جذابی است و باید با پوشش‌، دیگران و خود را به گناه نیاندازد، آیا توهینی به این قشر نیست كه به آنان با دید موجود جنسی برخورد شود؟

.: سوال:
فلسفه حجاب برای خانم‌ها چیست‌؟ این كه می‌گویند: زن موجود جذابی است و باید با پوشش‌، دیگران و خود را به گناه نیاندازد، آیا توهینی به این قشر نیست كه به آنان با دید موجود جنسی برخورد شود؟
 

.: پاسخ:
یعفت و پاكدامنی‌، با آفرینش و فطرت زن به هم آمیخته است‌، و در آفرینش او، جایگاه عظیم و بلندی دارد كه هم خود زنان خواهان عفت و پاكدامنی هستند و هم دیگران زن را با این ویژگی می‌خواهند. اسلام نیز آفرینش زن و صلاح و خیر جامعه را در نظر گرفته‌، و حجاب را لازم شمرده تا عفت برونی زن‌، با عفت درونی او هماهنگ و بنیان خانواده مستحكم گردد و زن همچون كالای ناچیزی در معرض همگان قرار نگیرد.
قرآن مسأله حجاب را در چند آیه‌، یادآوری و در بعضی از آنها به حكمت و فلسفه آن هم اشاره كرده است كه برخی از آنها عبارتند از:

1. پاكی دلهای مردان و زنان و آلوده نشدن آنها: در مكتب قرآن‌، علاوه بر بهداشت جسمی (كه در دنیا مطرح است‌) یك نوع بهداشت روحی و روانی هم وجود دارد كه چنانچه مراعات نشود، روح مسموم می‌شود، و آثار خطرناكی را در پی دارد كه از مسمومیت جسمی به مراتب خطرناك‌تر است‌. در برخی آیات‌، به رعایت این نوع از بهداشت توصیه شده است‌.
قرآن‌، در آیة 53 سوره احزاب در مورد روبرو شدن و صحبت كردن با زنان پیامبر می‌فرماید:
"...وَ إِذَا سَأَلْتُمُوهُن‌َّ مَتَـَعًا فَسْ ?‹َلُوهُن‌َّ مِن وَرَآءِ حِجَاب‌ٍ ذَ َلِكُم‌ْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُم‌ْ وَ قُلُوبِهِن‌َّ...; و هنگامی‌كه چیزی ]از وسایل زندگی را به عنوان عاریت‌[ از آنان ]=همسران پیامبر[ می‌خواهید، از پشت پرده بخواهید. این كار، برای پاكی دلهای شما و آنها بهتر است‌."

2. در امان ماندن از اذیت افراد سبكسر: خداوند در آیة 59 سوره احزاب می‌فرماید: "یَـََّأَیُّهَا النَّبِی‌ُّ قُل لاِ ّ ?َزْوَ َجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَآءِ الْمُؤْمِنِین‌َ یُدْنِین‌َ عَلَیْهِن‌َّ مِن جَلَـَبِیبِهِن‌َّ ذَ َلِكَ أَدْنَی‌ََّ أَن یُعْرَفْن‌َ فَلاَ یُؤْذَیْن‌َ وَ كَان‌َ اللَّه‌ُ غَفُورًا رَّحِیمًا; یعنی‌: ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: روسری‌های بلند خود را بر خویش فرو افكنند ]طوری كه زیر گلو و سینه‌هایشان پیدا نباشد[ این كار برای این‌كه شناخته شوند و مورد اذیت ]اهل فسق و فجور[ قرار نگیرند، بهتر است‌، (و اگر تاكنون خطا و كوتاهی از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده و رحیم است‌."

3. به طمع نیفتادن افراد سبكسر و بیماردل‌: در آیه 32 سوره احزاب خطاب به زنان پیامبر ـ كه در واقع خطاب به همه زنهاست ـ آمده است‌: "...به شكل هوس‌انگیز سخن نگویید كه بیماردلان در شما طمع كنند، و سخن شایسته بگویید" و در آیه 30 و 31 سوره نور خطاب به پیامبراكرم‌می‌فرماید: "قُل لِّلْمُؤْمِنِین‌َ یَغُضُّواْ مِن‌ْ أَبْصَـَرِهِم‌ْ وَ یَحْفَظُواْ فُرُوجَهُم‌ْ ذَ َلِكَ أَزْكَی‌َ لَهُم‌...; به مؤمنان بگو چشمهای خود را ]از نگاه به نامحرمان‌[ فرو گیرند، عفت خود را حفظ كنند. این‌، برای آنان پاكیزه‌تر است‌... و به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را ]از نگاه هوس‌آلود[ فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ كنند و زینت خود را ـ جز آن مقدار كه نمایان است ـ آشكار نكنند، و ]اطراف‌[ روسری‌های خود را بر سینه خود افكنند ]تا گردن و سینه با آن پوشانده شود[، و زینت خود را آشكار نسازند; مگر برای شوهرانشان‌، یا پدرانشان‌، یا پدر شوهرانشان‌، یا پسرانشان‌، یا پسران همسرانشان‌، یا برادرانشان‌، یا پسران برادرانشان‌، یا پسران خواهرانشان‌، یا زنان هم‌كیششان‌، یا برده‌گانشان ]كنیزانشان‌[، یا افراد سفیه كه تمایلی به زن ندارند، یا كودكانی كه از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند، و هنگام راه رفتن‌، پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود ]و صدای خلخال كه بر پادارند به گوش رسد[. ای مؤمنان همگی به سوی خدا باز گردید تا رستگار شوید!"
علاوه بر آنچه بیان شد، استواری اجتماع و استحكام پیوند خانوادگی‌، جلوگیری از چشم چرانیها، حفظ ارزشها، احترام‌ِ زن ـ كه هر اندازه متین‌تر و باوقارتر و عفیف‌تر حركت كند و خود را در معرض نمایش مرد نامحرم نگذارد به احترامش افزوده می‌شود ـ از دیگر علتها و فلسفه‌های حجاب است كه از آیات و روایات استفاده می‌شود.(جهت آگاهی بیشتر ر.ك‌: مسأله حجاب‌، مرتضی مطهری‌، انتشارات صدرا / فلسفة حجاب‌، علی محمدی‌، انتشارات ارم‌.)
بدون شك‌، زن‌، زیباتر از مرد است‌; و سیستم وجودی او به گونه‌ای است كه مطلوب است‌. اما آیا لازمة زیبائی و جذاب بودن گناه است‌؟! و آیا لازمة زیبائی آن است كه صرفاً با دید جنسی به او نگاه شود؟ اگر چنین باشد، پس نباید خدائی كه خود جمیل است جمال آفرین باشد. اصولاً، تمام عالم خلقت زیبا است‌; آیا شایسته است بگوییم پس سبب گناه است‌؟!
بدیهی است‌، از هر زیبائی در مسیر مشروع خود باید استفاده كرد. زن‌، نیز زیباست‌، اما از همة خوبی‌های او و از طریق مشروع‌، با حفظ همة حریم‌ها، شایسته است در مسیر كمال خواهی استفاده كرد; همان گونه كه زن‌ها نسبت به همسران خود این چنین اند، و هر دو در مسیر كمال مكمل یك دیگرند. "هُن‌َّ لِبَاس‌ٌ لَّكُم‌ْ وَأَنتُم‌ْ لِبَاس‌ٌ لَّهُن‌َّ;(بقره‌،187)، آن‌ها لباس شما هستند; و شما لباس آن‌ها هر دو زینت هم و سبب حفظ یك دیگرید."
دعوت به پوشش‌، نه تنها توهین نیست‌، بلكه احترام است‌. اتفاقاً، از دیدگاه قرآن ]همان طور كه قبلاً اشاره شد[ حجاب‌، عبارت است از یك نحوه احترام گذاردن و حرمت قائل شدن برای زن كه نامحرمان او را از دید حیوانی و جنسی ننگرند.
در اسلام‌، عصمت و عفت زن "حق الله‌" است‌. یعنی حتی اگر خود زن یا شوهر رضایت به بی‌عفتی و بی‌حجابی زن بدهند، كار تمام نیست‌; زیرا زن‌، ناموس خدا است‌، و با رضایت مشروع نمی‌شود. فرق كشورهای غربی با اسلام این است كه در غرب اگر زنی بی‌عفتی كرد، خود او یا پدر و مادر و شوهر او رضایت دادند مشكل حل است‌، امّا در اسلام‌، با رضایت كار تمام نمی‌شود; بلكه‌، حكم خدا باید جاری شود. این نشان‌گر آن است كه عفت زن از آن‌ِ خدا است و باید محفوظ بماند.
همة این حرف‌ها، حاكی از عظمت زن است كه خداوند می‌خواهد حرمت او حفظ شود; و مردان صرف زیبا بودن و جذاب بودن زن‌، فقط با دید جنسی و شهوانی نگاه نكنند.(ر.ك‌: زن در آئینة جلال و جمال‌، آیت الله جوادی آملی‌، ص 426ـ427، مركز نشر فرهنگی رجأ.)

يکشنبه 19/10/1389 - 15:13
آلبوم تصاویر

 

 

 

 

 

يکشنبه 19/10/1389 - 14:3
آلبوم تصاویر

يکشنبه 19/10/1389 - 13:37
داستان و حکایت

روزی پسـری جـوان و پرشـور از شهـری دور نزد شیوانا آمد و به او گفت که می خواهد در کمترین زمان ممکن درس های معرفت را بیاموزد و به شهر خودش برگردد. شیوانا تبسمی کرد و گفت: برای چه این قدر عجله داری!؟

پسرک پاسخ داد: می خواهم چون شما مرد دانایی شوم و انسان های شهر را دور خود جمع کنم و با تدریس معرفت به آن ها به خود ببالم!

شیوانا تبسمی کرد و گفت: تو هنوز آمادگی پذیرش درس ها را نداری! برگرد و فعلاً سراغ معرفت نیا!

پسرک آزرده خاطر به شهر خود برگشت. سال ها گذشت و پسر جوان به مردی پخته و باتجربه تبدیل شد. ده سال بعد او نزد شیوانا بازگشت و بدون این که چیزی بگوید مقابل استاد ایستاد! شیوانا بلافاصله او را شناخت و از او پرسید : آیا هنوز هم می خواهی معرفت را به خاطر دیگران بیاموزی؟!

مرد سرش را پایین انداخت و با شرم گفت: دیگر نظر دیگران برایم مهم نیست. می خواهم معرفت را فقط برای خودم و اصلاح زندگی خودم بیاموزم. بگذار دیگران از روی کردار و عمل من به کارآیی و اثر بخشی این تعلیمات ایمان آورند.
شیوانا تبسمی کرد و گفت: تو اکنون آمادگی پذیرش تمام درس های معرفت را داری. تو استاد بزرگی خواهی شد! چرا که ابتدا می خواهی معرفت را با تمام وجود در زندگی خودت تجربه کنی و آن را در وجود خودت عینیت بخشی و از همه مهم تر نظر دیگران در این میان برایت پشیزی نمی ارزد!

__________________
يکشنبه 19/10/1389 - 9:9
دانستنی های علمی

نمونه پولهای كشور تاجیكستان

بروری اسكناس 20 سومونی (به كلمه بیست بر روی پول و تصویر ابن سینا) توجه كنید:

فقط یادمان باشد چند سال دیگر نگوییم چرا ابن سینا را در دنیا تاجیك میدانند
این هم اسكناس 10 سومونی با عكس شیخ علی همدونی

این متن هم از سایت كشور تاجیكستان است كه ذیلا آورده ام كه در آن فردوسی و عمر خیام و ابن سینا و.. را تاجیك میداند.

The first Tajik state emerged in 892, providing independence from the
Arab Khalif. The development which began in the Samonid epoch, was
characterized by the restoration and fortification of war-ravaged cities and
greater attention to culture, art and architecture. Samanid state brought
to the world the most famous scientists and philosophers - Abu Ali ibn-Sina
( known in the west as Avicenna), Tajiks also venerate Firdausi, a poet and
composer of the Shah-nameh( Book of Kings), the Persian national epic, and
Omar Khayyam. In 1999 Tajikistan is going to celebrate 1100 anniversary of
the first Tajik State and we invite everyone to participate in this
tremendous event.

برای اطمینان به سایت زیر مراجعه كنید:
http://www.banknotes..com/tj.htm

شنبه 18/10/1389 - 15:3
شهدا و دفاع مقدس
چرا بعد از فتح خرمشهر كه به ایران پیشنهاد اتمام جنگ شد، جنگ همان طور ادامه یافت و چرا شعار رزمندگان ما این بود كه جنگ جنگ تا كربلا و آیا این تجاوز به كشورى دیگر محسوب نمى ‏شود؟

.: سوال:
چرا بعد از فتح خرمشهر كه به ایران پیشنهاد اتمام جنگ شد، جنگ همان طور ادامه یافت و چرا شعار رزمندگان ما این بود كه جنگ جنگ تا كربلا و آیا این تجاوز به كشورى دیگر محسوب نمى
‏شود؟
 

.: پاسخ:
جنگ تحمیلی زمانی شروع شد که ایران اسلامی به دلیل وقوع انقلاب، حوادث و مشکلات داخلی و بین المللی، به هیچ وجه آماده درگیر شدن در یک جنگ گسترده نبود . در این صورت تنها راه منطقی، دفاع با قدرت علیه متجاوز و بیرون راندن و تنبیه آنان و حصول اطمینان از عدم تجاوز دیگر بود . این مبنای استراتژی ایران در طول جنگ تحمیلی بود و با وجود هزینه های زیاد جنگ، تا آخرین روز تعقیب می شد .
درباره به طول انجامیدن جنگ، دو سؤال مطرح می شود:
1. آیا امکان نداشت جنگ تحمیلی، در مدت زمان کوتاه تری خاتمه یابد؟ به عبارت دیگر در بعضی از زمان ها که موازنه نظامی و سیاسی به نفع ایران بود، چرا دولت ایران اقدام به پایان دادن جنگ نکرد؟
2 . چه مؤلفه های جدیدی در پایان هشتمین سال جنگ وارد معادلات سیاسی و نظامی شد که منجر به آتش بس رسمی شد؟

گفتنی است که از دیدگاه کارشناسان و صاحب نظران، تنها مقطعی که می توانست جنگ به پایان برسد، بعد از فتح خرمشهر بود; اما به دلایل ذیل این امر محقق نشد و جنگ تا سال 1367ش . (زمان پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت) ادامه یافت .

الف . بررسی چرایی تداوم جنگ بعد از فتح خرمشهر
اگر صلح را مجموعه ای از آتش بس، عقب نشینی، تعیین متجاوز، تامین خسارت های وارده و ... بدانیم، باید بگوییم که در آن زمان، هیچ گونه پیشنهاد صلحی ارائه نشد و شورای امنیت و دیگران، تنها آتش بس و در واقع حالت نه جنگ نه صلح را توصیه می کردند . در آن زمان طرحی که متضمن صلح واقعی باشد و شناسایی متجاوز و پرداخت غرامت را نیز شامل شود و تضمین برای عدم تعرض مجدد داشته باشد، وجود نداشت و پیشنهادهای ارائه شده، تنها در حد آتش بس و مذاکره طرفین بود . این امر با توجه به پشتیبانی یک طرفه و آشکار دولت های بزرگ و نهادهای بین المللی از عراق، هیچ گاه نمی توانست شرایط ایران را برای یک صلح واقعی و شرافت مندانه محقق سازد . به این ترتیب ایران، دلایل منطقی و عقلانی برای ادامه جنگ داشت . این دلایل عبارت بود از:
1 . شرایط ایران برای صلح (شناسایی و تنبیه متجاوز و پرداخت غرامت از سوی عراق) .
2 . مرزهای ایران تامین نداشت و نقاطی در شلمچه، طلائیه، فکه و قصر شیرین در اشغال عراق بود و نیز شهرهای سومار، نفت شهر و مهران عملا در اشغال دشمن بود و امکان آزادسازی این نقاط از راه مذکور، غیرمعقول به نظر می رسید و راهی جز ادامه جنگ وجود نداشت .
3 . در حالی که نیروهای خودی، پیروزی های زیادی کسب می کردند، توقف جنگ و چانه زنی در پشت میز مذاکره، برای آزادی نقاط مرزی آزاد شده، صحیح نبود .
4 . شهرهای آزاد شده همچون خرمشهر، به علت حضور دشمن در شلمچه، همچنان مورد تهدید بود .
5 . توانایی کمی ارتش عراق ترمیم شده و با کمک های همه جانبه دولت های بزرگ افزایش هم یافته بود .
6 . تنها چیزی که ارتش عراق از دست داده بود، روحیه بود که با توجه به روحیه فرماندهی آن (شخص صدام)، این مسئله نیز پس از مدتی قابل ترمیم بود .
7 . در حالی که نیروهای جمهوری اسلامی در نوار پیروزی قرار داشتند، آتش بس و صلح ناپایدار در هنگام قدرت و دادن فرصت مجدد به عراق، زیان هایی به بار می آورد . اگر آن روز جنگ متوقف می شد و تجربه ای چون مذاکرات سوریه و اسرائیل، بر سر ارتفاعات جولان، فراروی ما قرار می گرفت و ما ناچار می شدیم بر سر سایر مناطق تحت اشغال، پشت میز مذاکره با عراق چانه زنی بی حاصل کنیم; امروز جامعه، مسئولان وقت را شماتت می کرد .
8 . عراق در نظر داشت با برگزاری اجلاس سران جنبش غیر متعهد در بغداد و کسب ریاست دوره ای این جنبش، برای تحقق خواسته های نامشروع خود، به ایران فشار آورد; ولی ایران با حمله به داخل خاک عراق در عملیات رمضان، این امتیاز مهم و حیاتی را از عراق گرفت .
9 . به همین منظور در 20 خرداد 1361ش . جلسه ای در حضور امام خمینی در جماران تشکیل گردید و موضوع به شور گذاشته شد . از نظر نظامیان شرکت کننده در آن جلسه، امکان پدافند با توقف روی خط مرزی وجود نداشت; زیرا در اغلب نقاط مرزی هیچ گونه مانع طبیعی وجود نداشت و ایجاد استحکامات جدید نیز یک سال به طول می انجامید و طی این مدت احتمال حمله مجدد عراق جدی بود . مهم تر این که با تکیه بر اصل متعارف نظامی «تعقیب دشمن » هرگونه توقف پس از فتح خرمشهر یک حرکت غیراصولی بود . به همین دلیل امام خمینی (ره) پس از تردید اولیه در مورد تداوم جنگ در خاک عراق با استماع دلایل نظامیان و نا امیدی از پذیرش شرایط ایران توسط دولت عراق، با ادامه جنگ و ورود نیروهای ایران به خاک عراق موافقت نمودند .

در هر صورت علاوه بر مطالب فوق، توجه شما را به نکاتی در این زمینه جلب می نماییم .
1 . از همان آغاز که جنگ تحمیلی بر علیه ایران شروع شد، تنها راه منطقی دفاع با قدرت علیه متجاوز و بیرون راندن و تنبیه متجاوز و حصول اطمینان از عدم تجاوز مجدد او بود . با فتح خرمشهر ما توانستیم قسمت های عمده ای از خاک کشور عزیزمان را از دست عراق پس بگیریم; اما شرایط بین المللی و منطقه ای و کشور عراق حاکی از این بود که تمام علل و عوامل که در شروع جنگ توسط عراق نقش داشتند، هنوز باقی بودند و مطرح نمودن صلح توسط عراق و فشار علیه ایران برای پذیرش آن، تنها یک نوع تاکتیک برای خروج عراق از وضعیت پیش آمده بود .

عوامل شروع جنگ توسط عراق عبارت بود از:
الف . سیستم بین الملل; در سطح ابرقدرت ها ایالات متحده آمریکا که بر اثر پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال آن جریان گروگان گیری و شکست مفتضحانه عملیات طبس، ضربات پیاپی و سختی از ایران خورده بود، نه تنها از هر حرکتی که متضمن ضربه زدن به ایران بود، استقبال می کرد، بلکه خود درصدد چاره جویی برای انتقام و جبران شکست های قبلی بود . شواهد و دلایل بسیاری وجود دارد که آمریکا مشوق و ترغیب کننده رژیم عراق در آغاز جنگ بوده است . قدرت های بزرگ مانند فرانسه و انگلیس که روابط عمیق و منافع قابل توجهی در عراق داشتند و از وقوع انقلاب اسلامی نیز به شدت ضربه خورده بودند، بنیه نظامی عراق را تقویت نمودند . دولت های منطقه خاورمیانه (دولت های عربی به استثنای سوریه، لیبی و الجزایر) نه تنها به نفع عراق موضع گیری کرده، بلکه از هر نوع کمک ممکن به عراق خودداری نکردند . آنها وجود انقلاب اسلامی در ایران را خطر بزرگی برای ادامه حکومت نامشروع خود می دانستند .
ب . شخصیت تصمیم گیرنده جنگ یعنی صدام در آغاز تجاوز به ایران دارای سه انگیزه عمده شخصی بود:
1 . تلاش برای کسب رهبری جهان عرب .
2 . با استفاه از سقوط شاه که براساس دکترین نیکسون به عنوان ژاندارم منطقه بتواند با شکست ایران، خلا سقوط شاه را پرنموده، نقش ژاندارم منطقه را در حفظ منافع غرب بازی کند .
3 . جبران تحقیری که شخصا در امضای قرارداد 1975م . الجزایر متقبل شده بود .
ج . بافت اجتماعی و جمعیتی عراق به گونه ای است که همواره حکومت را دچار بی ثباتی و بحران نموده است . پیروزی انقلاب اسلامی ایران موج جدیدی از ناآرامی های شیعیان را در عراق به وجود آورد که شامل اکثریت مردم عراق می باشند و خواستار حکومت اسلامی در عراق بودند . نگرانی هایی که دولت صدام از بازتاب انقلاب اسلامی به عراق داشت، عامل مهمی در آغاز جنگ بود .
در زمان فتح خرمشهر نه تنها این عوامل از بین نرفته بود، بلکه به خاطر پیروزی های چشم گیر ایران در جبهه ها، شدت یافت . قدرت های بزرگ و عراق در مقابل خود انقلاب اسلامی را شاهد بودند که توانسته بود در بدترین شرایط بحران داخلی در جبهه ها نیز به پیروزی برسد .
2 . بعد از فتح خرمشهر تلاش های زیادی بین مجامع بین المللی و برخی کشورهای همسایه برای متوقف نمودن پیشروی ایران به داخل خاک عراق و جلوگیری از شکست کامل ارتش متلاشی شده رژیم بعث صورت گرفت; ولی همچنان که گفته شد این تلاش ها صرفا برای خروج از بن بست پیش آمده بود; زیرا هیچ گونه مکانیزم حقوقی مطمئنی را برای دست یابی به صلحی همه جانبه ارائه ندادند .
قطعنامه 514 شورای امنیت به گونه ای طراحی شده بود که خواسته های مشروع ایران را در بر نداشت و به عبارت دیگر شورای امنیت نشان داد که درصدد مدیریت بحران می باشد و نه حل آن; ولی در پایان جنگ مجامع بین المللی با مشاهده قدرت اعجازآمیز رزمندگان اسلام در گرفتن دژ تسخیرناپذیر «فاو» عزم راسخ بر اتمام جنگ نموده به ناچار قطعنامه 598 را به نحوی تدوین کردند که در برگیرنده برخی از خواسته های مشروع ایران بود . بنابراین مجاهدت های رزمندگان پس از فتح خرمشهر تا ورود به «فاو» ، تنها عامل به رسمیت شناختن حقوق ایران و صدور قطعنامه 598 بود .
3 . از آن جا که بعد از فتح خرمشهر هنوز بخش هایی از خاک ایران در دست عراق بود، لازم بود ما نیز بخش هایی از عراق را در دست داشته باشیم تا در موقع مذاکره با دست پر حاضر باشیم .
4 . از دلایل دیگر داخل شدن نیروهای ایران به خاک عراق، خارج ساختن شهرهای آبادان و خرمشهر از برد توپخانه عراق و فراهم کردن زمینه بازگشت مردم به این شهرها بود .
5 . جلوگیری از استمرار استراتژی هجومی عراق در دریا و هوا; زیرا گرچه نیروی زمینی عراق در زمین متوقف و به عقب رانده شده بود، ولی حملات عراق در دریا و هوا ادامه داشت .
6 . قوت این احتمال که با فشار به صدام، زمینه سرنگونی او و نجات مردم عراق و ایران از این حکومت تبهکار فراهم گردد .
7 . عدم اطمینان به حکومت بعث عراق و شخص صدام; همچنان که این موضوع در آخر جنگ هم ثابت شد; زمانی که ایران آتش بس و قطعنامه 598 را پذیرفت، عراق به دلیل قدرت گرفتن نیروهای نظامی اش دوباره بخش هایی از سرزمین ایران را به اشغال خود درآورد .

در پایان می توان گفت که پس از فتح خرمشهر شرایط برای اتمام جنگ مهیا نبود و بعد از بازپس گیری خرمشهر، منطقه با حمله اسرائیل به جنوب لبنان روبرو شد و وقفه ای در ادامه جنگ پیش آمد و نیروی ایران متوجه جنوب لبنان بود; اما زمانی که احساس شد فتح خرمشهر به تنهایی برای ریشه کن کردن تجاوز و به دست آوردن حقوق ایران کافی نیست، شعار ادامه «عملیات و دفاع » تا تنبیه متجاوز و ریشه کردن تجاوز مطرح شد .
بررسی علل و عوامل پایان جنگ; در پایان جنگ هر چند ویژگی های روانی و شخصیتی صدام هنوز موجود بود - چنان که در حمله به کویت دوباره بروز کرد - ولی شرایط بین المللی و منطقه ای دیگر به هیچ وجه موافق ادامه جنگ نبودند; بنابراین در قطع نامه 598 شورای امنیت بسیاری از خواسته های مشروع و بر حق جمهوری اسلامی ایران را لحاظ کرده، عزم خود را بر پایان جنگ نمایان ساختند که در این جا به صورت اختصار به بعضی از مهم ترین زمینه های آن اشاره می شود:
در سال های پایانی جنگ، جهان از پیروزی های نظامی ایران احساس خطر و نگرانی می کرد و شرایط نظامی و سیاسی به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده بود و اینک در کارنامه نظامی ایران، نقاط درخشانی همچون بازپس گیری خرمشهر، تصرف جزایر مجنون، فتح فاو و نقاطی در کردستان عراق به چشم می خورد . در عرصه سیاسی نیز جمهوری اسلامی ایران، تقریبا یکه و تنها موفق شده بود، دوبار تلاش عراق برای ریاست بر جنبش غیرمتعهدها را خنثی سازد و با برنامه ها و اقدامات تبلیغی سیاسی خود، حقیقت متجاوز بودن عراق و واقعیت تساهل و تسامح جهانی را نشان دهد . از این رو ادامه جنگ و منازعه به خصوص به شکلی که در ماه های آخر با حمله به نفتکش ها و مختل شدن امنیت خلیج فارس و ... ادامه یافت، به ضرر برخی قدرت های بزرگ بود . از سوی دیگر پیروزی های نهایی ایران در جنگ و محقق شدن شعارها و آرمان های ایران در مورد عراق، نشانه شکست کامل سیاست های غرب در حمایت از عراق به شمار می آمد . کشورهای حامی عراق به وحشت افتاده بودند و خود عراق نیز بعد از سالها جنگ و متحمل شدن شکست های پی درپی دریافته بود که در آن شرایط نه تنها امکان پیروزی بر ایران را ندارد، بلکه باید به هر ترتیب ممکن و با تمسک به هر وسیله ای، از شکست خود جلوگیری کند و به جنگ اشغالگرانه پایان دهد .
در چنین فضایی و پس از یاس قدرت های بزرگ از شکست ایران، آنان قطعنامه 598 را که بر خلاف قطع نامه های پیشین تا اندازه ای متضمن نظریات و حقوق مسلم ایران بود، به تصویب برسانند; اما این قطع نامه به رغم نقاط مثبت خود، دارای نقاط ضعف و ابهامات زیادی بود، و تردیدهایی را در پذیرش این قطع نامه از سوی ایران به وجود آورده بود; از این رو قدرت های بزرگ که مصمم بر پایان جنگ بودند فشارهای نظامی و سیاسی زیادی را برای قبول قطع نامه، به ایران وارد آوردند .
این فشارها، عبارت بود از: دخالت مستقیم آمریکا در جنگ و حمله به هواپیمای مسافربری ایران، تشدید حملات و حضور آمریکا در خلیج فارس، بمباران سکوهای نفتی ایران، بمباران شیمیایی مناطق مسکونی و جبهه ها از سوی عراق و ... و سرانجام بر اثر این عوامل، ایران تصمیم به پذیرش قطع نامه ی 598 و قبول آتش بس گرفت; البته قبول آن در چنین شرایطی، به فرموده امام (ره) به منزله نوشیدن جام زهر بود .
مقاومت دفاعی بی نظیر ایران در طول هشت سال جنگ تحمیلی، در مقابل هجوم قدرت های بزرگ با وجود همه مشکلات و ناملایمات، انقلاب نوپای اسلامی را بیمه و بسیاری از حقوق مسلم ایران را تامین نمود . همچنین استقلال و تمامیت ارضی کشور را تضمین کرد و به مظلومان و مستضعفان جهان، درس مقاومت را در مقابل استکبار جهانی تعلیم داد . برای مطالعه بیشتر به کتاب زیر مراجعه کنید:

--------------------------------------
پی نوشت:
1 . جنگ تحمیلی (مجموعه مقالات، ص 51 و 232) .
2 . تاریخ سیاسی جنگ تحمیلی، علی اکبر ولایتی، ص 137 .
3 . آغاز تا پایان، سیری در جنگ ایران و عراق، محمد درودیان، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه .
4 . پس از بحران، هاشمی رفسنجانی، کارنامه و خاطرات، 1361 .
5 . علیرضا لطف الله زادگان، پاسخ به ابهامات، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، 1379 .

شنبه 18/10/1389 - 15:1
ازدواج و همسرداری


۱۰ توصیه معروفترین مشاوران دنیا
برای ارتباط با خانواده همسر

نزدیکی و ارتباط با خانواده همسر در نگاه اول و در بدو ازدواج شاید به نظر ترسناک و مشکل بیاید.در اینجا بعضی از نکات اصلی را از زبان باب و شری استراتف روانشناسان معروف برای اینکه سرلوحه خود در ارتباط با آنها قرار دهید بیان می کنیم:

▪ احترام:
اگر حتی فکر می کنید آنها سزاواز احترام نیستند، در هر حالتی به آنها احترام بگذارید.

▪ وفاداری :
این خیلی طبیعی است که همسر شما نسبت به خانواده اش احساس وفاداری داشته باشد. شما با این کار هرگز در درجه دوم قرار نمی گیرید.

▪ انتقاد:
اگر ماجرایی برایتان اتفاق افتاد به خودشان انتقاد نکنید . و اگر همسزتان (زن یا مرد) انتقادی از آنها می کند فقط گوش دهید و جبهه نگیرید. این یکی به دو کردن ها می تواند مشکلات بیشتری را درست کند.

▪ ریشه ها:
خاستگاه همسرتان را کشف کنید ببینید در چه خانواده ای و با چه نوع ساختاری بزرگ شده است .بهتر است این مساله قبل از ازدواج صورت گیرد .

▪ احساسات:
خودتان سعی کنید قبل از سوالات او خود و احساساتتان و نوع نگرش خانواده تان را برای همسر (شریک ؛ نامزد ) بگویید و اگر انتقادی ازیک روش تربیتی دارید بیان کنید .

▪ علاج کردن:
اگر مشکلی با خانواده تان دارید و این قضیه روی شما و زندگی تان تاثیر گذاشته اول آنرا حل کنید و هرگز وارد زندگی زناشویی تان نکنید.

▪ نه گفتن :
درک کنید که چه مقدار رابطه با خانواده خودتان لازم است و از آن بیشتر به زندگی تان لطمه می زند . یک کلمه رمز مثل (نه) داشته باشید وقتی که احساس کردید دیگر این ملاقات کافی است آنرا بکار ببرید.

▪ مراقب بودن:
راجع به سلامتی و اوضاع اقتصادی آنها در محافلتان پرس و جو کنید . سعی کنید آنچه را از نظر مراقبت روحی و موقعیتی نمی توانند به دست آورند تا حد امکان فراهم کنید. چرا که روزی شما نیاز هایی خواهید داشت.

▪ مرز نگه دارید:
مرز هایی برای روابط تان تعیین کنید . مثلا روزهای تعطیل . آخر هفته ها . مسایل مالی . ملاقات ها . تنهایی...

▪ تقدم:
همیشه اول زندگی مشترک را راس هرم قرار دهید .

شنبه 18/10/1389 - 14:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته