• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 210
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 3463روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

بد نیست بدانید بروز خستگی علت‌های زیادی دارد، اما از دیدگاه پزشکی مواردی وجود دارد که باید به آنها حتما توجه کنید و با درمانشان از شر خستگی‌های مفرط خلاص شوید.

دکتر جلال عزتیان، متخصص داخلی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر این که شایع‌ترین دلایل خستگی کم‌خوابی است، می‌گوید: به گفته پژوهشگران هفت تا هشت ساعت خواب شبانه زمان مناسبی است، اما این احتمال وجود دارد که خیلی‌ها برای در امان ماندن از خستگی به خواب بیشتری نیاز داشته باشند. البته بعضی افراد با این که شب‌ها خوب می‌خوابند، باز هم در طول روز خسته هستند. این ممکن است به علت قطع موقتی تنفس در خواب باشد که مدت چند ثانیه طول می‌کشد.

این متخصص در گفت‌و‌گو با جام‌جم می‌افزاید: هر بار که شما دچار این حالت می‌شوید برای لحظاتی از خواب بیدار می‌شوید و حتی ممکن است خود شما هم از این بیدار شدن‌های کوتاه اطلاعی نداشته باشید. پس اگر چاق هستید، حتما وزن کم کنید، سیگار نکشید، وعده شامتان سبک باشد و چهار ساعت پیش از خواب هم غذا نخورید. با رعایت این نکات ممکن است مشکل آپنه تنفسی درمان شود، در غیر این صورت باید به متخصص مراجعه کنید.

سندرم مخصوص خسته‌ها

چنانچه خستگی شما بیش از دو ماه ادامه داشته و شدت خستگی به حدی باشد که از عهده کارهای روزانه خود برنمی‌آیید، احتمال ابتلا به سندرم خستگی مزمن وجود دارد که شایع‌ترین علامت آن، خستگی شدید، دائم و بدون علت مشخص است.

دکتر عزتیان بااشاره به مطالب فوق می‌گوید: احساس خستگی پس از فعالیت شدید فیزیکی و فکری و نداشتن استراحت کافی کاملا عادی است، ولی در سندرم خستگی مزمن، احساس خستگی حتی پس از استراحت نیز وجود دارد و در صورت داشتن استرس هم شدیدتر می‌شود. از طرفی امکان بروز این اختلال در آقایان نیز وجود دارد ولی اغلب، خانم‌ها به آن مبتلا می‌شوند. البته هنوز هیچ علت شناخته شده‌ای برای این بیماری ذکر نشده و تا چندی پیش بین پزشکان بر سر این‌که آیا این اختلال واقعا وجود دارد یا خیر، اختلاف نظر بود تا این‌که تحقیقات نشان داد این عارضه به‌عنوان یک بیماری جدی نیازمند درمان و معالجه است.

این متخصص داخلی تاکید می‌کند: دیگر علائم این بیماری عبارت است از اختلال در حافظه کوتاه مدت و نداشتن تمرکز، درد عضلانی، سردرد، گلودرد مزمن، حساس شدن غدد لنفاوی گردن و زیر بغل، کولیت عصبی، افسردگی و اختلالات روانی، لرزش و تعریق شبانه، سرگیجه و مشکلات تعادل و اختلال خواب. بد نیست بدانید عوامل ژنتیک، محیطی، افسردگی، کم‌خونی، آلرژی، فشار خون مزمن، التهاب سیستم ایمنی، استرس و سن نیز می‌تواند در این بیماری دخیل باشد و متاسفانه هنوز هیچ درمان قطعی پزشکی برای این اختلال وجود ندارد، ولی استفاده از داروهای ضدویروسی زیر نظر پزشک، دوری از عوامل استرس‌زا، ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی روزانه و پیروی از برنامه غذایی سالم از‌جمله راهکارهای درمانی محسوب می‌شود.

مصرف شیرینی و کافئین زیاد

اگر شما هم جزو طرفداران پر و پا قرص شیرینی‌جات هستید، باید بدانید با مصرف شیرینی قند خون شما بسرعت افزایش می‌یابد و به همان سرعت نیز پایین می‌آید، در نتیجه شما پس از مدت کوتاهی احساس کسالت و خستگی می‌کنید.

دکتر عزتیان در این‌باره توضیح می‌دهد: توجه داشته باشید در افراد دیابتی هم قند در خون باقی می‌ماند و به وسیله سلول‌ها استفاده نشده و به انرژی تبدیل نمی‌شود، در نتیجه بدن دچار کمبود انرژی و خستگی خواهد شد. همچنین مصرف بی‌رویه مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین بویژه قهوه می‌تواند دلیلی برای خستگی مداوم‌تان باشد.

خستگی ناشی از کم‌خونی یا کم‌کاری تیروئید

به گفته دکتر عزتیان، کم‌خونی یکی از مهم‌ترین دلایل خستگی در خانم‌هاست و زمانی اتفاق می‌افتد که اکسیژن کافی به وسیله گلبول‌های قرمز در اختیار سلول‌های بدن قرار نمی‌گیرد. آنمی یا کم‌خونی با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص است، اما درمان آن به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. مثلا آنمی کمبود آهن با کمک مکمل غذایی آهن یا غذاهای دارای آهن مانند گوشت، جگر، لوبیا و اسفناج درمان می‌شود. وی با اشاره به این‌که تیروئید یکی از غدد درون‌ ریز بدن است که سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند، می‌افزاید: هنگامی که فعالیت آن کم می‌شود، شما دچار خستگی و کسالت می‌شوید. کم‌کاری تیروئید نیز راه‌حل دارد. درواقع با آزمایش خون کم‌کاری تیروئید قابل تشخیص است و با مصرف دارو هم مشکل برطرف خواهد شد.

خستگی بارداری

از سوی دیگر، بارداری نیز یکی از عوامل ایجاد خستگی در بیشتر خانم‌ها محسوب می‌شود که به گفته دکتر عزتیان، یکی از دلایل آن ایجاد تغییر در هورمون‌هاست. این تغییرات باعث بی‌خوابی شده و همین بی‌خوابی زمینه بروز خستگی‌های مفرط بویژه در سه ماه اول بارداری را فراهم می‌کند، اما در صورت ادامه خستگی و افزایش آن باید به پزشک مراجعه کنید.

این متخصص داخلی با اشاره به خستگی ناشی از بیماری‌های قلبی می‌گوید: اگر بعد از کارهای سبک مثل بالا رفتن از چند پله یا جارو زدن خانه احساس خستگی شدید می‌کنید و گاهی نیز دچار درد قفسه سینه یا حتی معده درد می‌شوید، احتمال دارد به نوعی ناراحتی قلبی مبتلا شده باشید. البته جای نگرانی نیست؛ فقط برای انجام آزمایش‌های قلبی به پزشک مراجعه کنید. اگر خستگی با شرایط قلبی شما ارتباط داشته باشد با تجویز دارو برطرف خواهد شد.

همچنین، به گفته متخصصان کمبود برخی ویتامین‌ها همراه با خستگی مفرط، ضعف و بی‌حالی همراه است که ازجمله آنها می‌توان به ویتامین‌های گروه B بخصوص B2 و B6 و نیاسین و ویتامینD اشاره کرد. بنابراین حداقل سالی یک‌بار برای چکاپ به پزشک مراجعه کنید و آزمایش کمبود ویتامین و ریزمغذی بدهید تا در صورت کمبود، تحت درمان قرار بگیرید.

بفرمایید دمنوش ضد خستگی

حکمای طب سنتی بر این باورند دارچین خستگی را رفع می‌کند و مصرف روزانه آن مانع بروز خستگی‌های مزمن می‌شود. برای تهیه چای دارچینی کافی است هنگام دم کردن چای سه تا چهار عدد چوب دارچین داخل قوری بیندازید و حدود 15 دقیقه اجازه دهید تا چای دم بکشد. نکته جالب این‌که تا به حال مورد منع مصرف برای استفاده از این گیاه معطر مطرح نشده است، اما مواظب باشید گرفتار افراط و تفریط نشوید. همچنین زمانی که احساس خستگی می‌کنید، بدون معطلی سراغ چای سبز بروید؛ این راهکاری است که از سوی بسیاری از متخصصان طب سنتی توصیه می‌شود. برای تهیه این چای خوش‌عطر باید یک قاشق چایخوری چای سبز را در یک فنجان آب جوش بریزید و بعد از پنج دقیقه مقداری برگ نعنای تازه به آن اضافه کرده و روزانه دو فنجان از این چای بنوشید و با خستگی‌های روزمره خداحافظی کنید.

پریسا اصولی ‌/‌ جام‌جم

سه شنبه 7/11/1393 - 20:15
اقتصاد

راهنمای افزایش درآمد و کمک به اقتصاد خانواده

جام جم سرا:‌ تایوانی‌ها یک شعار اقتصادی جالب دارند: «هر خانه یک کارخانه و هر کارخانه یک خانه!» این شعار اولین‌بار با هدف توسعه کسب‌وکارهای کوچک خانگی طراحی شد. آنها گام اول کسب‌وکارهای کوچک‌شان را با فرآوری ساده محصولات برداشتند. کارهایی مثل تولید مربا یا تهیه غذاهای خانگی... این مدل ساده و کاربردی می‌تواند برای خیلی از ما به‌عنوان یک کسب‌وکار خانگی یا حتی شغل دوم درآمدزا باشد.

در این گزارش سه مدل ارزانقیمت کسب‌وکارهای خانگی را برایتان گزینش کرده‌ایم. در سال‌های اخیر با افزایش مشغله و گرفتاری خانواده‌ها، بسیاری از آنها استفاده از محصولات فرآوری شده را ترجیح می‌دهند. به‌عنوان مثال در حال حاضر کمتر خانواده‌ای تمایل دارد، قند مصرفی خود را به صورت کله‌قند خریداری کرده و در خانه خرد کند یا خرید سبزیجات خرد یا خشک شده رواج زیادی پیدا کرده است. همین موضوع فرصت‌های شغلی مناسبی ایجاد می‌کند.
علاوه بر تولید قند یا سبزیجات خردشده، تولید چیپس میوه گزینه سوم این کسب‌وکارهای ارزانقیمت است. چیپس میوه به‌عنوان یکی از تنقلات نسبتا جدید، ارزش‌افزوده قابل توجهی دارد و با توجه به پتانسیل بالای ایران در تولید خشکبار، می‌تواند چشم‌انداز صادرات را نیز برای آینده کسب‌وکار کوچک‌تان ایجاد کند. تجهیزات این سه مدل شغلی ارزانقیمت را با کمتر از ١٠‌میلیون تومان می‌توانید، تهیه کنید.
با در نظر گرفتن هزینه تهیه مواداولیه حداکثر به ١٥‌میلیون تومان سرمایه نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، فضایی در حدود ٧ تا ١٢متر کارتان را راه می‌اندازد و اگر بتوانید بازاریابی خوبی برای محصولات‌تان انجام دهید حداقل سود خالص ماهانه‌تان حدود ٢,٥‌میلیون تومان خواهد بود.


چقدر برای خرید تجهیزات هزینه کنیم؟

برای راه‌اندازی این کسب‌وکارها نیاز به خریداری تعدادی ماشین‌آلات کوچک خانگی دارید که حداکثر ١٢متر فضا اشغال می‌کنند. در این بخش میزان کارایی هر دستگاه کوچک خانگی و میانگین قیمت آن را برایتان می‌آوریم: دستگاه‌های مختلفی برای خردکردن قند وجود دارد که براساس توان تولیدشان قیمت‌گذاری می‌شوند. توان تولید دستگاه معمولا با میزان تولید در ساعت سنجیده می‌شود. دستگاه‌های کوچک خانگی معمولا ٢٠٠ کیلوگرم در ساعت قند خرد می‌کنند. اندازه دستگاه حدودا ٢ در ٣ متر است و حداقل قیمت دستگاه‌های کوچک بین ٢ تا ٥‌میلیون تومان است.
برای خرید یک دستگاه کوچک سبزی خردکن که ١٠ تا ١٥کیلوگرم سبزی را در یک‌ساعت خرد می‌کند نیاز به ١,٥‌میلیون تومان سرمایه دارید، البته یادتان باشد موقع خرید حتما به استاندارد بودن دستگاه توجه کنید. در سال‌های اخیر تعداد زیادی دستگاه غیراستاندارد وارد بازار شدند که باعث ایجاد آسیب‌های جسمانی شده‌اند. علاوه بر سبزی خردکن شما به یک یخچال صندوقی برای نگهداری سبزیجات نیاز دارید. پیشنهاد می‌کنیم روی گزینه‌های دست دوم متمرکز شوید تا هزینه کمتری بدهید. خرید یخچال صندوقی حدود ٢‌میلیون تومان هزینه دارد. برای قرار دادن این دستگاه‌ها حداقل به یک اتاق ١٢متری نیاز دارید.
تجهیزات خشک‌کردن میوه شامل دو دستگاه خشک‌کن و خردکن (اسلایسر) میوه است. اسلایسر، میوه را برش می‌زند و خشک‌کن آن را خشک می‌کند. یک دستگاه خشک‌کن خانگی با ظرفیت ١٥٠ کیلوگرم بر ساعت حدود ٥.٥‌میلیون تومان قیمت دارد. قیمت دستگاه اسلایسر با همین ظرفیت نیز تقریبا بین ٢ تا ٣‌میلیون تومان است. برای خشک کردن میوه به یک یخچال صندوقی هم نیاز دارید. با این حساب مجموع تجهیزات این کار حداقل ١٠‌میلیون تومان است.


مواد اولیه را از دلال‌ها نخرید

برای این‌که حداکثر سود لازم را ببرید باید با تولید‌کننده اصلی در ارتباط باشید. برای خرید قند باید به کارخانه‌های قند مراجعه کنید اما نکته اینجاست که برخی از کارخانجات قند حجم زیر ١٠٠تن را نمی‌فروشند و این برای شما که در حال راه‌اندازی یک کسب‌وکار خانگی هستید زیاد است. با این حال دست نگه دارید و گزینه مراجعه به عمده‌فروش یا دلال را به‌عنوان آخرین راهکار در نظر بگیرید.
کافی است کمی در اینترنت جست‌وجو کنید یا با چند کارخانه قند تماس بگیرید. ممکن است بعضی از آنها حاضر شوند به شما مقدار کمتری بفروشند. به‌عنوان مثال کارخانه قند مرودشت که شهرستانی در استان فارس است حداقل تناژ واگذاری خود را ١٠تن قرار داده اما این کارخانه حاضر است حجم کمتر از ١٠تن را نیز به متقاضیان بفروشد.
برای خرید میوه یا سبزی نیز با کشاورزان مذاکره کنید. حتی اگر کمی بیشتر از دلال‌ها به آنها پول بدهید باز هزینه تمام شده تولیدتان پایین‌تر از زمانی است که از دلال‌ها می‌خرید.


ضایعات را هم بفروشید!

دستگاه‌های قند خردکن به‌طور میانگین از یک‌تن قند ٨٨٠کیلوگرم قند خردشده به شما تحویل می‌دهند و بقیه این میزان به‌صورت خاک‌قند از دستگاه خارج می‌شود، البته خاک‌قند تولید شده را به راحتی می‌توانید به قنادی‌ها بفروشید.
در مورد میوه به‌طور میانگین هر ١٠کیلوگرم میوه، یک کیلوگرم چیپس میوه تولید می‌کند و سبزی پس از پاک‌شدن و گرفتن ساقه و گل‌ولای تقریبا به اندازه نصف حجم اولیه به شما محصول فرآوری شده می‌دهد، البته ضایعات میوه و سبزیجات نیز توسط دامداری‌ها و به‌عنوان خوراک دام خریداری می‌شوند. علاوه بر آنها کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید کود ارگانیک، مشتریان این ضایعات به‌شمار می‌آیند.


اقتصادی، بسته‌بندی کنید

برای بسته‌بندی محصولات تولیدشده باید به فروشندگان مواد پلاستیکی مراجعه کنید. با ٢٠٠ تا ٢٥٠‌هزار تومان می‌توانید نایلون مورد نیاز برای بسته‌بندی حدود ١٠تن را خریداری کنید. بسته‌های شما می‌توانند یک تا ١٠ کیلوگرمی و حتی کمتر باشند. میزان حجم بسته‌بندی‌تان را باید به صورت اقتصادی برنامه‌ریزی کنید. برای شما دو مثال می‌آوریم.
در حال حاضر هر بسته ٤٠٠گرمی قند خردشده در سوپرمارکت‌ها تقریبا ٣٨٠٠تومان قیمت دارد. این قیمت برای بهترین کیفیت بسته‌بندی است اما اگر شما سود ١٠٠تومانی برای هر کیلوگرم قند برای خودتان در نظر بگیرید و تقریبا معادل این سود را به عامل توزیع یا سوپرمارکت‌ها بپردازید در نهایت قیمت یک بسته یک کیلوگرمی قند خردشده توسط شما حدود ٣١٠٠ تا ٣٢٠٠ تومان می‌شود.
با این حساب مشتریان زیادی ترجیح می‌دهند بیشتر از دو برابر بسته‌های ٤٠٠گرمی قند بخرند اما برای بسته‌بندی شیک‌تر آن همه پول ندهند. در مورد بسته‌بندی میوه‌های خشک، حجم بسته‌بندی کوچکتر اقتصادی‌تر به نظر می‌رسد. زیرا قیمت یک کیلوگرم میوه خشک به‌طور میانگین ٥٠-٦٠‌هزار تومان است. این قیمت می‌تواند محصولات شما را از سبد بسیاری از مشتریان خارج کند. پس بسته‌های کوچکتر و ارزان‌تر می‌تواند تعداد مشتریان زیادتری برایتان دست و پا کند.


سودتان را حساب کنید

در حال حاضر هر کیلوگرم قند در کارخانه بین ٢١٠٠ تا ٢٥٠٠تومان قیمت دارد. برای تهیه یک تن قند تقریبا به ٢‌میلیون و ٥٠٠‌هزار تومان نیاز دارید. اگر میزان ضایعات یک تن را از این مبلغ کم کنیم هر کیلوگرم قند خردشده برای خودتان حدود ٢٨٥٠تومان تمام می‌شود. با توجه به فضای رقابتی موجود در بازار ١٠٠تومان سود برای هر کیلوگرم قند خردشده، سود مناسبی برایتان به حساب می‌آید.
با این حساب اگر شما ٥ساعت در روز وقت بگذارید و یک‌تن قند را خرد و بسته‌بندی کنید سود هر ماه‌تان حدود ٢‌میلیون و ٦٥٠‌هزار تومان خواهد بود. در مورد چیپس میوه، اگر حداقل قیمت یک کیلوگرم سیب را ١٦٠٠ تومان در نظر بگیریم ١٠ کیلوگرم آن معادل ١٦‌هزار تومان هزینه دارد. به عبارت دیگر یک کیلوگرم چیپس میوه ١٦‌هزار تومان برای شما هزینه‌بردار است (به‌جز هزینه انرژی و حمل‌ونقل) قیمت عرضه یک کیلوگرم چیپس سیب ٥٠‌هزار تومان است. با این دسته از محاسبات میزان سود و حساب و کتاب‌هایتان را انجام دهید.


چگونه بفروشیم؟

قبل از این‌که به فکر فروش بیفتید به یک نکته مهم توجه کنید:
سعی کنید قبل از تولید، سفارش بگیرید. این نکته به‌ویژه برای تولیدکنندگان مواد فسادپذیرتر مثل سبزی خردشده یا چیپس میوه اهمیت بیشتری دارد و اما فروش... برای فروش چند راه‌حل دارید. مهم‌ترین گزینه، مذاکره با سوپرمارکت‌های محله‌تان است. گزینه بعدی فروش اینترنتی است. با ایجاد صفحات شخصی می‌توانید برای فروش محصولات‌تان تبلیغ کنید یا می‌توانید با نصب چند آگهی در خیابان محل زندگی‌تان کالاهای تولیدی‌تان را به‌صورت مستقیم عرضه کنید. در آگهی‌تان قیمت عرضه به صورت مستقیم را محور تبلیغ‌تان قرار دهید تا هم‌محله‌ای‌هایتان ترغیب شوند به جای خرید از واسطه‌ها به صورت مستقیم از شما خرید کنند.
گزینه بعدی مراجعه به مراکزی است که می‌دانید مصرف‌کننده عمده هستند مثلا برای قند، کافی‌شاپ‌ها، سفره‌سراها یا پاتوق‌های تفریحی که در محله‌تان وجود دارد و برای سبزی خرد‌شده، رستوران‌ها، غذاخوری‌ها، ساندویچی‌ها، مهدهای کودک و مدارسی که به بچه‌ها یک وعده غذا ارایه می‌دهند

سه شنبه 7/11/1393 - 20:15
خواص خوراکی ها

جام جم سرا: دارچین یکی از پرکاربرد‌ترین ادویه‌های موجود است که در غذاهای گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دارچین ادویه محبوب سرآشپزهاست که علاوه بر خوش طعم کردن غذا‌ها، به بدن در کاهش دادن وزن کمک شایان توجهی می‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف دارچین، سوخت‌وساز (متابولیسم) بدن را بهبود بخشیده و افزایش می‌دهد. یافته‌های حاصل شده از این تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف روزانه یک‌چهارم قاشق چایخوری از این ادویه، سوخت و ساز (متابولیسم) بدن را تا ۲۰ بار فرا‌تر از توانایی طبیعی بدن افزایش می‌دهد و به بدن اجازه می‌دهد تا چربی و کالری‌های ذخیره شده را با سرعت بیشتر و کارآمدی بهتری بسوزاند. در حقیقت، هنگامی که سوخت و ساز (متابولیسم) بدن افزایش می‌یابد، بدن این توانایی را پیدا می‌کند که برای انرژی خود از چربی ذخیره شده در سلول‌ها استفاده کند. اگر بدن افراد دارای رژیم، از سوخت و ساز (متابولیسم) پایینی برخوردار باشد، بدن آن‌ها نمی‌تواند چربی ذخیره شده را بسوزاند، در نتیجه وزن آن‌ها افزایش یافته یا به عبارتی وزنی از دست نمی‌دهند.

براساس مطالعات، هنگامی که دارچین را با غذا مصرف کنیم نه‌به‌صورت جداگانه، به بدن کمک می‌کند تا قند ذخیره شده را بهتر و کارآمد‌تر بسوزاند و در نتیجه این کار، سطوح قند خون کاهش می‌یابد. با کاهش یافتن سطوح قند خون، بدن می‌تواند سطوح انرژی، میل به غذا و سیگنال‌های گرسنگی خود را تنظیم کند. علاوه بر این، تمایل بدن برای ذخیره چربی را نیز کاهش می‌دهد. با فوایدی که به خاطر افزایش سوخت‌وساز (متابولیسم) و تعادل قند خون نصیب بدن می‌شود، دارچین در ‌‌نهایت به سلول‌های چربی درون بدن کمک می‌کند تا نسبت به سطح انسولین خون پاسخ‌ده و دارای عکس‌العملی سریع باشد. و نتیجه این پاسخ‌دهی فوایدی است که از سوزاندن چربی و کاهش وزن به دست می‌آید.

دارچین را وارد زندگی خود کنید

دارچین، این ادویه خوش طعم را می‌توانید به غذاهای مورد علاقه خود اضافه کنید. غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که به‌طور معمول این ادویه در آن‌ها به کار برده می‌شود، عبارتند از:
کمی دارچین به چای یا قهوه اضافه کنید. بسیاری از چایی‌هایی که طعم ندارند با دارچین بسیار خوش طعم می‌شوند. حتی می‌توانید به چایی‌های طعم‌دار هم دارچین اضافه کنید.

در تمام غذا‌ها می‌توانید از دارچین استفاده کنید. اگر مقدار دارچینی را که به غذا اضافه می‌کنید، جوانه‌های چشایی شما را تحریک نمی‌کند، مقدار آن را افزایش دهید. نگران نباشید، طعم غذایتان بد نخواهد شد.

بلغور بدون طعم هم در سوزاندن سلول‌های چربی بسیار فوق‌العاده عمل می‌کند. اگر می‌خواهید فواید آن را افزایش دهید، بلغور را با دارچین بپزید.

ماست ساده و بدون چربی هم در کاهش وزن مؤثر است. اما رژیم‌گیرندگان به نداشتن طعم آن معترض هستند. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم که به ماست خود دارچین اضافه کنید.

پنیر روستایی- یا به عبارت دیگر دست‌ساز- به‌دلیل چربی پایین و میزان پروتئین بالا، ماده غذایی پرطرفداری است. برای شیرین کردن این نوع از پنیر، از دارچین استفاده کنید.

دارچین را می‌توانید همراه با میوه‌های فصلی نیز مصرف کنید. کمی از آن را به سیب و کدو تنبل اضافه کنید. بسیار لذیذ خواهد شد.

رابطه دارچین و دیابت

برای هر بیماری‌ای که مردم می‌شناسند و از آن آگاهی دارند، یک نوع درمان طبیعی ارائه شده است. محدوده این نوع درمان‌ها از بیماری‌های خوش‌خیم تا بیماری‌های بدخیم را در برمی‌گیرد. با این حال این بدان معنا نیست که هیچ نوع درمان طبیعی مؤثری برای بیماری‌ها وجود ندارد. برای مثال می‌توان از درمان دیابت به وسیله دارچین نام برد اما این چگونه عمل می‌کند و اینکه آیا خطری ندارد؟

هنگامی که به دیابت مبتلا شوید، مشکل شما با انسولین و قند خواهد بود؛ چه زمانی که لوزالمعده (پانکراس) شما به اندازه کافی انسولین تولید نکند- همانطور که در دیابت نوع اول دیده می‌شود- و چه زمانی که سلول‌های بدن شما به انسولین تولید شده پاسخ ندهند، همانطور که در دیابت نوع دوم دیده می‌شود.

درمان‌های موجود، برای درمان این دو نوع دیابت و کاهش شدت بیماری است، اما هدف اصلی از درمان این دو نوع از بیماری دیابت، دستیابی به میزان کافی انسولین و اطمینان یافتن از این موضوع است که سلول‌ها انسولین را پس نزده و می‌پذیرند. اما چرا؟ برای اینکه از این گلوکز یا قند برای سوخت در جریان خون استفاده شده و خون به خوبی در رگ‌ها جریان یابد.

گاهی اوقات برای درمان، استفاده از رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن پیشنهاد می‌شود و در رابطه با دیابت نوع اول، درمان با انسولین جایگزین یا داروهای مخصوص این بیماری تجویز می‌شود اما همواره این سؤال در ذهن مردم بود که آیا درمان طبیعی برای این بیماری وجود دارد؟ و گویا استفاده از دارچین پاسخ این سؤال بود.

از آنجا که دیابت نوع اول درباره موضوعی فیزیکی است و استفاده از دارچین می‌تواند در درمان آن مؤثر واقع شود اما در دیابت نوع دوم، لوزالمعده (پانکراس) به خاطر آسیبی که دیده است نمی‌تواند به اندازه کافی انسولین تولید کند و در نتیجه دارچین هیچ تأثیری در بهبود یا درمان بیماری نخواهد داشت.

باید این نکته را به شما یادآور شد که همواره قبل از آنکه تغییری در روش درمان خود به‌وجود آورید- به‌خصوص زمانی که به دیابت مبتلا هستید- حتما با پزشک خود مشورت کنید. حال به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چگونه دارچین بر سطوح قند موجود در بدن تأثیر می‌گذارد.

مطالعاتی که در مرکز تحقیقاتی تغذیه انسان در وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا انجام شده است، به مطالعه اثرات ۵۴ گیاه گوناگون بر همرنگی استتاری انسولین در آن‌ها پرداخته است و گیاهی که از این مطالعه سربلند بیرون آمد، دارچین بود.

عنصری که در دارچین به انسولین شباهت دارد، MHCP نام دارد. این، عنصری شیمیایی و محلول در آب است که در سیستم بدن شبیه به انسولین عمل کرده و مصرف قند را در سلول‌ها افزایش می‌دهد. به‌طور کلی، این تحقیقات امیدوار‌کننده به‌نظر می‌رسد اما باید خاطر نشان‌سازیم که این تحقیقات آزمایشگاهی بوده و تاکنون روی انسان انجام نشده‌اند.

با تکیه بر این تحقیقات، درمانی هم به صورت آزمایشی در کلینیک بالینی کوچکی در پاکستان صورت گرفت. ۶۰داوطلب بیمار با میانگین سنی ۵۲سال انتخاب شدند که هر کدام حداقل ۷سال بوده که به دیابت مبتلا بودند. گروه به ۲بخش تقسیم شد؛ در یک دوره چهل‌روزه، به نیمی از آن‌ها دارچین داده شد و به نیمی دارونما (پلاسیبو)؛ نتایج کسب شده از این روش درمانی شگفت‌انگیز و حیرت‌آور بود!

ابتدای آزمایش، وسط آزمایش و انتهای آن، سطوح قندخون بیماران اندازه‌گیری شد. سطوح قندخون گروهی که دارچین مصرف کرده بود، پس از پایان آزمایش به مقدار قابل توجهی پایین آمده بود اما در گروهی که از دارونما استفاده کرده بود، هیچ تغییر خاصی رخ نداده بود.

پس اگر به دیابت مبتلا هستید، مصرف دارچین را در رژیم غذایی خود قرار دهید. مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد

سه شنبه 7/11/1393 - 20:15
اخلاق


بیشتر اوقات این افراد در محیط زندگی خود قوانین و اصولی وضع می‌کنند و از کسانی که با آنها در ارتباط هستند، می‌خواهند ‌ به این اصول پایبند باشند. در غیر این‌صورت براحتی با آنها قطع رابطه می‌کنند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اگر خوب به انسان‌های اطرافتان بنگرید ، می‌بینید هر یک ویژگی‌های خاصی از خود بروز می‌دهند؛ برخی بسیار مهربان، برخی جدی و بعضی‌ها هم تندخو هستند. اما اگر با کسانی مواجه شدید که بسیار مراقب نظم موجود در اطرافشان هستند ـ البته نه صرفا پاکیزگی بلکه نظم در تمام امور جاری زندگی و روابط‌شان با دیگران ـ و در عین حال دائم به دیگران تذکر می‌دهند که مراقب رفتارشان باشند خیلی تعجب نکنید؛ این افراد دارای شخصیتی مراقب و نگهبان و گاهی بازرس هستند.

این اشخاص برای نظم و ساختار اجتماعی ارزش بسیاری قائل بوده و بشدت به اصول و قوانین اجتماعی پایبند هستند به طوری که نمی‌توانند هیچ نوع تخلف و نقض قانونی را تحمل کنند. آنها با ناقضان قوانین معمولا با سردی بسیار رفتار می‌کنند. هرگاه به مقام و مسئول سیستمی اعتماد داشته باشند از تمام قوانین وضع شده از سوی او تمام و کمال پیروی کرده و حتی دیگران را وادار به اطاعت می‌کنند.

بیشتر اوقات این افراد در محیط زندگی خود قوانین و اصولی وضع می‌کنند و از کسانی که با آنها در ارتباط هستند، می‌خواهند ‌ به این اصول پایبند باشند. در غیر این‌صورت براحتی با آنها قطع رابطه می‌کنند. این افراد حقیقتا زمانی احساس موفقیت می‌کنند که به اصول اعتقادی‌شان خدشه‌ای وارد نشود و دیگران هم به آن اصول احترام بگذارند.

گاهی اوقات آنها بشدت محافظ و مراقب وضعیت اطرافیانشان هستند و وسایل رفاه‌شان را مهیا می‌کنند و گاهی اوقات در نقش یک مسئول اجرایی ظاهر شده و اعمال دیگران را تحت نظر گرفته و همه چیز را بازرسی می‌کنند و این کار را تاجایی ادامه می‌دهند که به روابط‌شان با دیگران صدمه می‌زنند. به تحصیل و حرفه‌شان خیلی اهمیت می‌دهند و عمدتا در کارهای تجاری و بازرگانی بسیار موفق هستند. می‌توانند سیاستمدار یا قاضی‌های برجسته یا فرمانده لایق ارتش باشند.

جنبه‌های مثبت

افراد مراقب و نگهبان بشدت وظیفه شناس و سختکوش هستند و هرگز از زیر بار مسئولیت‌های محوله شانه خالی نمی‌کنند و کارشان را بدون نقص انجام می‌دهند. حتی در قبال این وظیفه‌شناسی توقع خاصی هم ندارند. وظیفه‌شناسی، طبیعت وجودشان است.

این افراد معمولا از حافظه خوبی برخوردار هستند. می‌توانند دیگران را هدایت کنند و بسرعت، ترفندها و استراتژی‌های خوبی به ذهن‌شان می‌آید و اگر در مسابقه‌ای که با هوش سروکار دارد شرکت کنند معمولا برنده هستند. انسان‌هایی باوفا و صادق به خانواده، دوستان و کشورشان هستند. درک و شعور بسیار بالایی دارند و به رفاه دیگران بسیار اهمیت می‌دهند و برای حفظ امنیت آنها تلاش می‌کنند. همیشه معتقدند مردم باید به چیزی که لایق‌شان هست ـ البته نه بیشتر و نه کمتر از آن ـ دست بیابند. در اجتماع حضور فعالی دارند و معمولا در کارهای عام‌المنفعه شرکت می‌کنند. آنها همچنین فرد بسیار مفیدی برای جامعه‌شان محسوب می‌شوند.

انسان‌های با اخلاقی هستند و کاری خلاف اخلاق پسندیده انجام نمی‌دهند. از آنجا که در زندگی‌شان از نظم و قانون خاصی پیروی می‌کنند، همیشه از زندگی خود راضی هستند مگر این‌که شرایط بغرنجی خارج از کنترل‌شان پیش بیاید. این افراد هوشیار و مراقب، همیار، مواظب و آگاهی‌دهنده هستند.

جنبه‌های منفی

اشخاص مراقب و نگهبان با وجود این‌که موهبت‌های بسیاری دارند و در حل مشکلات خود و اطرافیانشان بسیار قوی هستند، اما نقاط ضعفی نیز دارند که اگر برطرف نشود دیگران را از آنها دور نگه می‌دارد:

*‌ آنها چنان به قوانین و اصول اعتقادی خود پایبند هستند که برای احساسات و عقاید مخالف دیگران کوچک‌ترین ارزشی قائل نمی‌شوند و به آنها اهمیت نمی‌دهند و این کار را گاه ندانسته و گاه عمدی انجام می‌دهند و به این ترتیب ارتباط خوب خود با دیگران را از دست می‌دهند و گاهی تنها می‌مانند حتی ممکن است برای این‌که دیگران را به اطاعت و پیروی از اصول وادارند برخوردهای بدی با آنها داشته و زورگویی کنند.

*‌ با وجود این‌که انسان‌های منطقی و باهوشی هستند، اما رفتارهای بازرس‌مآب‌شان در مورد زندگی دیگران و پاسداری‌شان از نظم دلخواه‌ موجب می‌شود دیگران را از خود خسته و دلزده کنند و حتی مردم‌ آنها را مداخله‌گر بدانند. آنها در این‌گونه مواقع نمی‌توانند احساسات دیگران را درک کنند و متوجه پیامدهای منفی طولانی مدت رفتارشان نیستند.

*‌ معمولا از پیشرفت و ترقی دور می‌مانند، زیرا می‌ترسند با پذیرفتن تغییر، نظم موجود را به هم بزنند.

*‌ گاهی اوقات بشدت غرغرو می‌شوند و نمی‌توانند خطاهای دیگران را ببخشند.

*‌ این افراد در برخی موارد بسیار سختگیر هستند و می‌توانند بشدت دمدمی مزاج شوند.

*‌ گاهی اوقات بشدت دچار اضطراب می‌شوند. در حقیقت وقتی توقع شان از ساختار موجود در محیط زندگی‌شان برآورده نمی‌شود یا تلاش‌هایشان نتیجه مثبتی ندارد بسیار مضطرب می‌شوند و دقیقا در اینگونه مواقع ویژگی‌های بازرس و ناظر شان بروز کرده و شروع به انتقاد وضع موجود و هرکس که در اطرافشان است، می‌کنند.

توصیه‌هایی به این افراد

یک شخصیت سالم و موفق باید بتواند روی رفتار و اعمال خود و همچنین تعامل با دیگران تعادل مناسبی برقرار کند. اگر شما از این نوع اشخاص هستید، می‌توانید با ترفندهایی ویژگی‌های منفی و آزاردهنده شخصیت‌تان را که گاه خودتان را هم به دردسر می‌اندازند بهبود بخشید:

1 ـ درونگرایی و ملاطفت

افراد مراقب و نگهبان، علاوه بر ویژگی‌های برونگرایی و متفکر بودن، تا حدی درونگرا و احساسی نیز هستند، اما این دو ویژگی اخیرشان زیر سایه دو ویژگی قبلی شان قرار می‌گیرد. بنابراین بهتر است درونگرایی و احساسات را در خود تقویت کنید تا کمتر به نظارت روی دیگران متمایل شوید.

2 ـ قضاوت

هر وقت با موضوع خاص و جدیدی مواجه شدید به سرعت قضاوت نکنید و سعی کنید تمام حقایق مربوط به آن را درک کنید، زیرا شاید شرایط بهتری برایتان فراهم کند. همچنین یاد بگیرید به عقاید دیگران نیز احترام بگذارید و بپذیرید که هرکس می‌تواند با ایده‌ای متفاوت و خلاقیت وضعیت بهتری برای رفاه انسان‌ها به وجود آورد.

3 ـ کنترل اضطراب

هرگاه احساس کردید اصول و قوانین زندگی تان در معرض خطر است، ترس و هراس به دل خود راه ندهید و با نشان دادن انعطاف بیشتر، یکسری قوانین جدید وضع کنید. به این ترتیب می‌توانید براحتی اضطراب‌تان را کنترل کنید. در هرحال شما توانایی وضع قوانین منطقی و اصول اخلاقی درست را دارید، بنابراین سعی کنید این اصول را بر مبنای پیشرفت‌های روز جامعه و محیط زندگی تان انجام دهید تا علاوه بر راضی نگه داشتن اطرافیان‌تان خودتان نیز از نظم ایجاد شده لذت ببرید و آرامش داشته باشید.

4 ـ رویارویی با نقاط ضعف

هرکس نقاط ضعفی دارد. با شناسایی و غلبه بر آنها از عوارض‌شان بکاهید. شما معمولا گرفتار تمایلتان به قضاوت روی دیگران و بازرسی کارهای آنها می‌شوید. این کار نه‌تنها اطرافیانتان بلکه خودتان را هم به دردسر و ناراحتی می‌اندازد.

5 ـ کنترل خشم

علاقه وافر شما نسبت به حفظ قوانین و اصول موجود باعث می‌شود نسبت به کسانی که این اصول را زیر پا می‌گذارند بسیار سختگیرانه رفتار کنید و حتی خشمگین شوید و هرگاه عصبانی می‌شوید براحتی تمام پل‌های ارتباطی‌تان را خراب می‌کنید. این رفتار باعث می‌شود خیلی زود تنها بمانید. بنابراین روش‌های کنترل خشم را یاد بگیرید. هرگاه از دست کسی عصبانی شدید به جای واکنش سریع نشان دادن از محل خارج شده و وقتی کمی آرام شدید به وضعیت پیش آمده بیشتر بیندیشید. ممکن است شما از آن شخص توقع بیش از حد داشته‌اید.

6 ـ مقصر

افراد مراقب و نگهبان معمولا وقتی مشکلی پیش می‌آید تمایل دارند آن را فورا به گردن دیگران بیندازند. این رفتار، دیگران را در حالت تدافعی قرار می‌دهد و شرایط را بیش از پیش وخیم می‌کند، به جای این کار ابتدا به خود و اعمالتان بنگرید و به دنبال علت ایجاد مشکل و راه‌حل‌های مناسب بگردید.

7 ـ فروتنی

از آنجا که این افراد در انجام دادن کارهایشان مسئول و پیگیر هستند معمولا به موفقیت‌های خوبی دست پیدا می‌کنند و همین مساله موجب می‌شود تصور کنند از دیگران برترند. اگر شما این‌گونه هستید فروتنی را بیاموزید و مدام به دیگران نگویید بهترین کار برایشان چیست.

سه شنبه 7/11/1393 - 20:14
موفقیت و مدیریت


حرف‌هایی که در محل کارتان بر زبان می‌رانید اهمیتی ندارد که چقدر برای خودتان بی‌ضرر به نظر آیند، اما ممکن است مانع بالارفتن از پله‌های ترقی شوند و رویای به موفقیت رسیدن‌تان را بر باد دهند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، آیا می‌خواهید در زندگی، فرد بسیار موفقی باشید. مسلما هرکسی این را می‌خواهد، اما کلمات و جملاتی که به کار می‌برید روی موفق شدن یا نشدن‌تان بسیار موثر است. 

حرف‌هایی که در محل کارتان بر زبان می‌رانید اهمیتی ندارد که چقدر برای خودتان بی‌ضرر به نظر آیند، اما ممکن است مانع بالارفتن از پله‌های ترقی شوند و رویای به موفقیت رسیدن‌تان را بر باد دهند. حرفه و کارتان مهم‌تر از این است که با عبارات منفی نابود شود. در این بخش به هفت جمله‌ای که باید از فهرست مربوط به حرفه‌تان بردارید، اشاره شده است.

این تعریف شغل من نیست: وقتی شما کار و موقعیت فعلی‌تان را پذیرفته‌اید پس بخوبی از مسئولیت‌ها و حجم کاری‌تان باخبر هستید. پس از ماه‌ها یا سال‌ها کار در حرفه‌تان نقش‌تان نیز بیشتر شده و شکل اولیه‌اش تغییر می‌کند. وقتی رئیس‌تان مسئولیت‌های دیگری روی دوش خسته شما می‌گذارد، بسیار وسوسه می‌شوید در برابر آن، همان لحظه بایستید. اما اینجا انتخاب بهتر این است که به جای مخالفت در لحظه، زمانی در نظر گرفته و به دیدن رئیس‌تان بروید و در مورد کارتان با او صحبت کنید، سپس به او یادآور شوید که وظیفه اصلی‌تان چه بوده است و این وظایف جدید خارج از چارچوب اصلی است و ممکن است وقت‌تان اجازه انجام دادن آن را ندهد. گفتن این حرف درست موقعی که کاری به شما محول می‌شود، تاثیر بسیار بدی روی رئیس‌تان می‌گذارد، به طوری که شما را فردی تنبل و از زیر کار در رو معرفی می‌کند.

نمی‌توان این کار را انجام داد: فرار از مشکلات شما را ترسو نشان می‌دهد و آدم‌های ترسو موفق نمی‌شوند. به جای این‌که پروژه‌ای را به طور کل کنار بگذارید، برای انجام دادن آن به چند روش فکر کنید و به گزینه‌هایی هرچند ناقص اشاره کنید تا مشخص شود که شما واقعا برای انجام دادن پروژه تلاش می‌کنید. البته در این‌گونه مواقع هم خیلی کم پیش می‌آید که کاری انجام نشود. به جای فرار از کار مشکل، ارائه راه‌حل، شما را عضو با ارزش گروه معرفی می‌کند و هربار موفقیت در کاری مشکل، شما را به موقعیت‌های بهتری می‌رساند.

تقصیر من نیست: هیچ کس دوست ندارد جایی کار کند که مدام تقصیرها را به گردن او می‌اندازند. اما در هرحال زمانی پیش می‌آید که خطایی مرتکب شده‌اید و کاری به سبب اشتباه شما با مشکل مواجه شده است. در این‌گونه مواقع به جای این‌که گناه‌تان را به گردن این و آن بیندازید، آن را بپذیرید. پذیرفتن خطاها شخصیت خوب شما و این‌ را که می‌توانید از اشتباهایتان درس گرفته و به تکامل برسید نشان می‌دهد، اما اگر به جای پذیرفتن خطایتان، دیگران را متهم کنید، نشان می‌دهید هرگز پیشرفتی نخواهید کرد چرا که توانایی یادگیری از خطاهایتان را ندارید.

این کار فقط یک دقیقه طول می‌کشد: این جمله را هرگز نگویید مگراین‌که واقعا کاری وجود داشته باشد که بشود در60 ثانیه انجام داد. هرگز قول زود انجام دادن کاری را ندهید. گفتن این‌که یک دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد، باعث می‌شود تلاش‌تان دست‌کم گرفته شود. ممکن است به سبب مهارت و تیزهوشی در کارتان بتوانید آن را زود انجام دهید، اما با این روش رئیس‌تان متوجه نمی‌شود که شما کاری را که واقعا زمان‌بر بوده، فقط به سبب مهارت‌تان بسرعت انجام داده‌اید.

من کمک نمی‌خواهم: کاری را تنهایی به انجام رساندن ممکن است فقط شیوه قهرمان‌های فیلم‌های اکشن باشد، اما آن افراد هم در محل کار نمی‌توانند به تنهایی قهرمان شوند. ممکن است تصور کنید می‌توانید پروژه‌ای را به تنهایی به پایان برسانید، اما کار گروهی بسیار ضروری است. در واقع توانایی کار کردن با دیگران نشان‌دهنده توانمندی افراد است.

منصفانه نیست: زندگی منصفانه نیست و اغلب حرفه‌تان آن‌گونه که می‌خواهید درست پیش نمی‌رود. به جای شکایت کردن باید به مشکلات موجود و این‌که چه راه‌حل‌هایی می‌توانید برای آنها پیدا کنید، توجه کنید. مثلا اگر سرکارتان یکی از همکاران با بی‌انصافی تمام کارتان را از شما می‌دزدد، به جای گله و شکایت دنبال راه‌حل تازه‌ای باشید. مثلا می‌توانید پیشنهادی مبتکرانه برای انجام همان کار دهید. با این روش نه تنها جلوی بی‌انصافی دیگران را می‌گیرید، بلکه چند قدم به موفقیت بیشتر نزدیک می‌شوید. همیشه پیدا کردن یک راه‌حل بمراتب بهتر از نق زدن و گله کردن است.

این روشی است که همیشه انجام می‌شود: انجام دادن یک کار به روش همیشگی هیچ‌کس را به موفقیت نمی‌رساند. اگر می‌خواهید در کارتان پیشرفت کنید، باید راه‌های تازه‌ای برای پیشبرد آن به کار ببرید. چه بسا در این مسیر فرصت‌های بهتری برای موفق شدن در کارتان به دست آورید. روش‌های تکراری، حرفه و زندگی‌تان را به روزمرگی و کسالت می‌کشاند

سه شنبه 7/11/1393 - 20:14
اخلاق


روزی که این پول را به صاحب اش دادم انگار بار سنگینی از روی دوشم برداشته شد. وی افزود: 4 سال پیش چند روز مانده به روز مادر یک انگشتر طلا به وزن 25 گرم داخل ماشین پیدا کردم که آن هم برای مدتی زندگی‌ام را تأمین می‌کرد، اما هیچ گاه در امانت خیانت نکردم و خدا را شکر می‌کنم که بعد از 4 روز انگشتر را به صاحب اش رساندم.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، آخرین شنبه دی ماه طور دیگری برایش رقم خورد. زمانی که طبق معمول سال‌ها کار و تلاش با نام و یاد خدا از خانه بیرون آمد، ‌دستانش را رو به آسمان گرفت و باز هم روزی حلال را درخواست کرد، اما در خیابان خیام بود که اتفاقی عجیب رخ داد. ایرج نورعلیئی راننده 47 ساله کرمانشاهی هنگامی که در گوشه و کنار شهر به دنبال مسافر می‌گشت، در خیابان اصلی نگاه اش به دسته‌ای چک پول افتاد که رهگذران بی‌آنکه متوجه آن باشند، از کنارش عبور می‌کنند. 

می‌گوید: معمولاً راننده‌ها چشمان جست‌و‌جو گری دارند. آن روز وقتی چشمم به چک پول های 50 هزار تومانی افتاد، ابتدا از کنار آن رد شدم و با خود فکر کردم خیابان شلوغ است به طور قطع صاحب پول بزودی بازمی گردد، اما وقتی کمی جلوتر رفتم به این مسأله فکر کردم اگر این پول برای فردی باشد که نیازمند است شاید به دست کسی بیفتد که هیچ وقت به دنبال صاحب اصلی‌اش نرود.

 با اینکه برای مدتی خیابان را بند آورده بودم و ماشین‌ها پشت سرم بوق می‌زدند پیاده شدم و چک پول ها را برداشتم. خیابان را ترک کردم و بعداز 5 دقیقه دوباره به خیابان خیام رسیدم تا شاید صاحب پول را پیدا کنم. اما در میان شلوغی خیابان با آن همه جمعیت فردی نظرم را جلب نکرد که در جست‌و‌جوی پول باشد. وضعیت خیابان عادی و انگار اتفاق خاصی رخ نداده بود.

مدام فکر می‌کردم از چه راهی پول را به صاحب اش بازگردانم. به فکرم رسید که یک اطلاعیه نوشته و آن را پشت شیشه ماشین‌ام بچسبانم.

وی اظهار می‌کند: سه روز گذشته بود افراد زیادی با من تماس می‌گرفتند، اما هیچ یک از مشخصاتی که می‌دادند، همخوانی نداشت. یک روز که مثل همیشه از خانه به قصد کار بیرون آمدم یک خودروی پراید جلوی ماشینم را گرفت و عنوان کرد پولی را چند روز پیش گم کرده است وقتی تمام مشخصات را از او پرسیدم به این نتیجه رسیدم که صاحب اصلی‌اش پیدا شده است. 

این مرد 50 ساله تمام مشخصاتی را که عنوان می‌کرد درست بود اما باز هم به او اعتماد نکردم به همین دلیل از صاحب پول خواستم در حضور شاهد پول را به او تحویل دهم. به فکرم رسید که شاهدی برای ماجرا باشد بهتر است در حضور رئیس سازمان تاکسیرانی پول را به صاحب اصلی‌اش تحویل دادم. صاحب اصلی پول می‌گفت برای خرید از خانه بیرون آمده است و قرار بوده که این پول را در بانکی دیگر به حساب اش واریز کند که بعد از خارج شدن از بانک، ‌هنگام خرید این پول از جیب کاپشن اش بیرون می‌افتد.

 وی از لحظه‌ای می‌گوید که لبخند را بر لب‌های صاحب اصلی پول می‌بیند و این گونه می‌گوید: از اینکه خانواده‌ای را از نگرانی نجات داده بودم، خوشحال بودم. چون چند روزی بود که مثل یک کلاف سردرگم توان کار کردن نداشتم و نمی‌دانستم باید چه کار کنم با اینکه وضعیت مالی مناسبی ندارم و گاهی اوقات در دخل و خرج و هزینه‌های زندگی می‌مانم، اما هیچ نگاهی به این پول نداشتم و تلاش می‌کردم تا زودتر صاحب اصلی‌اش پیدا شود. به اندازه‌ای در این چند روز استرس کشیدم و فکرم مشغول بود که اگر پول خود را گم کرده بودم، شاید تا این اندازه برایم اهمیت نداشت.

او که امانتداری را از خانواده‌اش آموخته است ادامه می‌دهد: در خانواده‌ای بزرگ شده‌ام که از روز نخست زندگی مادرم همیشه در گوش مان امانتداری را زمزمه می‌کرد و به من یاد داده بود که امانتداری خصلتی شایسته است. حق الناس باید ادا شود و خداوند از حق خود می‌گذرد، اما از حق الناس نمی‌گذرد همین درس‌ها بود که مرا وادار کرد تا چشم به روی این پول ببندم. در مدتی که این پول دست من امانت بود با خود می‌گفتم شاید این پول برای مدتی زندگی خانوادگی مان را تغییر دهد و فرزندانم در آرامش و رفاه باشند، اما بالاخره تمام می‌شود و شرمندگی برایم می‌ماند.

 روزی که این پول را به صاحب اش دادم انگار بار سنگینی از روی دوشم برداشته شد. وی افزود: 4 سال پیش چند روز مانده به روز مادر یک انگشتر طلا به وزن 25 گرم داخل ماشین پیدا کردم که آن هم برای مدتی زندگی‌ام را تأمین می‌کرد، اما هیچ گاه در امانت خیانت نکردم و خدا را شکر می‌کنم که بعد از 4 روز انگشتر را به صاحب اش رساندم.

انسانیت زمانی معنا پیدا می‌کند که انسان در زندگی‌اش کار بزرگی انجام داده باشد، رساندن پول، ‌طلا و... که می‌توان صاحب اصلی‌اش را پیدا کرد کار بزرگی نیست بلکه وظیفه هر انسانی است. زمانی می‌توانم ادعا کنم کار بزرگی انجام داده‌ام که در حق کسی گذشت کرده باشم. با وجود اینکه تمام سال‌های عمر کار کرده‌ام اما نان بازوی خود را سر سفره گذاشته‌ام با همین تاکسی فرسوده زرد رنگی که دارم خدا را شکر می‌کنم که آبروی خانواده‌ام را همیشه حفظ کرده ام. آرزوهای این راننده امانتدار 47 ساله رنگ و بوی مادی ندارد. او خدا را شکر می‌کند که تا امروز با لقمه نان حلال فرزندانش را به بار نشانده است، همین که در زندگی‌اش آرامش دارد و با دستان خالی زندگی با عشقی را ساخته است بزرگترین آرزویش محقق شده است./ ایران
سه شنبه 7/11/1393 - 20:14
بیماری ها


کم‌شنوایی، اختلالی نیست که آثار و عوارض آن اگر در کودکی به صورت مادرزادی یا ژنتیکی وجود داشته باشد از دید والدین نادیده بماند. فقط، سن تشخیص آن بسته به توجه و حساسیت اطرافیان کودک و توجه آنها به ضرورت انجام تست‌های غربالگری شنوایی سنجی متفاوت است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، کم‌شنوایی، اختلالی نیست که آثار و عوارض آن اگر در کودکی به صورت مادرزادی یا ژنتیکی وجود داشته باشد از دید والدین نادیده بماند. فقط، سن تشخیص آن بسته به توجه و حساسیت اطرافیان کودک و توجه آنها به ضرورت انجام تست‌های غربالگری شنوایی سنجی متفاوت است.

اما نیمی از اختلالات شنوایی از عوامل و آسیب‌های محیطی ناشی می‌شود؛ آسیب‌هایی که طیف وسیعی از عوامل را از کودکی تا بزرگسالی و حتی سالمندی ناشی می‌شود. به بیان دیگر، برخی از بیماری‌ها در دوران نوزادی، مصرف برخی داروها یا وارد شدن ضربه به سر ممکن است به بروز کم‌شنوایی، بد شنوایی یا اختلال در تفکیک اصوات در کودکی منجر شود. از سوی دیگر، افزایش سن، قرار گرفتن طولانی در معرض اصوات بسیار بلند و مصرف دخانیات نیز می‌تواند در بروز کم‌شنوایی در بزرگسالان موثر باشد.

دکتر سعید ملایری، دکترای شنوایی شناسی با اشاره به این که نیمی از عوامل موثر در بروز کم‌شنوایی ناشی از محرک‌های محیطی است، می‌گوید: در 50 درصد موارد نیز اختلالات شنوایی مادرزادی و ژنتیکی است.در دسته اختلالات مادرزادی و ژنتیکی عوامل مختلفی از جمله بیماری‌های مادر طی بارداری، داروهایی که مادر در دوران بارداری استفاده کرده، آسیب احتمالی به جمجمه و سر در دوران جنینی و جهش‌های ژنتیکی دخیل است.

این متخصص شنوایی‌شناسی در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: افرادی که در معرض اصوات خطرناک با شدت بالاتر از 80 دسی‌بل در طولانی‌مدت هستند یا در محیط‌های صنعتی کار می‌کنند از نظر شنوایی، آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به دیگران دارند؛ آسیب‌هایی که معمولا به بخش حلزونی در گوش داخلی وارد می‌شود.

بر این اساس و طبق قوانین کار، افرادی که در محیط‌های صنعتی کار می‌کنند و در معرض اصوات شدید در طولانی‌مدت قرار می‌گیرند باید برای جلوگیری از آسیب شنوایی از محافظ استفاده کنند. بر این اساس،معیار استاندارد و مجاز برای شدت صدا ٨٥ دسی بل است و با افزایش هر پنج دسی‌بل، شدت صدا و ساعات مجاز کار باید نصف شود.

تشدید آثار کم‌شنوایی محیطی با افزایش سن

آیا شدت و آثار کم‌شنوایی‌های محیطی با افزایش سن بیشتر می‌شود؟

دکتر ملایری پاسخ می‌دهد: اگر کم‌شنوایی در سنین پایین‌تر رخ دهد، اختلال ارتباطی ناشی از آن بیشتر است. در حالی که هر چه کم‌شنوایی دیرتر اتفاق بیفتد، تاثیرات اجتماعی و هیجانی ـ عاطفی آن بیشتر می‌شود. از طرف دیگر با افزایش سن، پیرگوشی نیز به کم‌شنوایی موجود افزوده می‌شود. البته اختلال ارتباطی در سالمندان فقط مربوط به شنوایی نیست و ممکن است از مشکلات شناختی و ضعف حافظه نیز ناشی شود. به همین دلیل، تاثیرات کم‌شنوایی در سالمندان تشدید می‌شود.

نایب رئیس انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران با تاکید بر این که سن طلایی تشخیص کم‌شنوایی در انواع ژنتیکی و مادرزادی در بدو تولد و از طریق آزمون غربالگری است، می‌افزاید: بدون شک، تشخیص کم‌شنوایی در دوران نوزادی و سپس کودکی از نظر پاسخگویی به درمان و کنترل عوارض شدید تر آن در بزرگسالی از اولویت برخوردار است. در مورد کم‌شنوایی اکتسابی نیز باید توجه داشت که در سنین مختلف ممکن است اتفاق بیفتد، اما الگوی ایجاد آن در کودکان و بزرگسالان متفاوت است. در کودکان، عفونت‌ها و مسمومیت‌های دارویی، بویژه از طریق مصرف جنتامایسین ممکن است باعث آسیب به بخش حلزون گوش داخلی شده و کم‌شنوایی دائم ایجاد کند.

پیشگیری از بروز کم‌شنوایی محیطی

دکتر ملایری با تاکید بر این که در کم‌شنوایی محیطی نیز عواملی چون سر و صدا، سالمندی، مسمومیت‌های دارویی یا عفونت‌های ویروسی و باکتریایی باعث ایجاد کم‌شنوایی می‌شود، می‌گوید: در دوران کودکی، رعایت بهداشت برای جلوگیری از عفونت‌ها، اجتناب از قرار گرفتن کودک در موقعیت‌های خطرناک به منظور جلوگیری از ضربه به سر، استفاده نکردن از اصوات موسیقی بلند، بویژه گوشی‌های موبایل و قرار نگرفتن در محیط‌هایی که دود سیگار یا مواد سمی وجود دارد در پیشگیری از بروز کم‌شنوایی‌های محیطی موثر است.

وی می‌افزاید: در بزرگسالان نیز استفاده از مواد آنتی‌اکسیدان نظیر سبزیجات و میوه‌جات تازه، اجتناب از گوش دادن به موسیقی‌های بلند از طریق هدفون‌های موبایل، استفاده نکردن از دخانیات، انجام فعالیت‌های ورزشی روزانه و کنترل بیماری‌هایی چون فشارخون و دیابت به جلوگیری از بروز اختلالات شنوایی بسیار کمک می‌کند.

این متخصص شنوایی‌سنجی در مورد تاثیر استرس و اضطراب در بروز کم‌شنوایی تاکید می‌کند: استرس، عامل ایجادکننده کم‌شنوایی نیست، اما بروز کم‌شنوایی و مشکلات مرتبط با آن نظیر وزوز گوش را تشدید می‌کند و عملکرد گوش دادن به صداها را نیز دچار مشکل می‌کند.

نشانه‌های کم‌شنوایی در کودکان را نادیده نگیرید

دکتر ملایری با تاکید بر این که توجه به نشانه‌های کم‌شنوایی در کودکان در تشخیص و درمان به موقع این نوع اختلالات نقش بسیار مهمی دارد، می‌گوید: تاخیر در صحبت کردن، بی‌توجهی به صداها و مشکلات یادگیری از مهم‌ترین علائم کم‌شنوایی در کودکان است، بویژه تاخیر در رشد مهارت‌های زبان و گفتار، بخصوص تکلم اصوات گفتاری به عنوان مهم‌ترین نشانه کم‌شنوایی در کودکان تلقی می‌شود.

وی تاکید می‌کند: کودکانی که به صداهای گفتاری بی‌توجه هستند و به حرکات لب توجه بیشتری نشان می‌دهند یا نسبت به همسالان خود دیرتر زبان باز می‌کنند و اصوات گفتاری کم شدت و زیر مثل صدای ز، ش و س را به درستی تلفظ نمی‌کنند باید از نظر ابتلا ی احتمالی به کم‌شنوایی مورد بررسی تخصصی قرار بگیرند. توجه داشته باشید اگر کودک یا دانش‌آموز در محیط شلوغ بی‌توجه است و خیلی زود خسته می‌شود، ممکن است مبتلا به کم‌شنوایی باشد. همچنین کودکانی که اصوات گفتاری را به درستی بیان نمی‌کنند یا در دیکته نوشتن و خواندن کند هستند، باید از سوی متخصص شنوایی مورد ارزیابی شنوایی قرار گیرند.

کاهش و کنترل آثار کم‌شنوایی‌ها

بسیاری از کم‌شنوایی‌ها را می‌توان با روش‌های بازتوانی شنوایی از جمله استفاده از سمعک درمان کرد.

دکتر ملایری دراین‌باره توضیح می‌دهد: خوشبختانه فناوری‌های سمعک، پیشرفت زیادی کرده و از قابلیت‌های بسیار متنوع و گسترده‌ای برخوردار است. حتی در سال‌های اخیر با افزایش آگاهی جامعه از کم‌شنوایی و روش‌های درمانی موجود و نیز کاهش تاثیرات اجتماعی استفاده از سمعک در جامعه، دسترسی افراد کم‌شنوا به تسهیلات آموزشی و اجتماعی گسترش پیدا کرده است.

وی اظهار می‌کند: البته برخی از انواع کم‌شنوایی را می‌توان با دارودرمانی یا جراحی درمان قطعی کرد، اما در بسیاری دیگر از آسیب‌های شنوایی، امکان درمان قطعی وجود ندارد و با روش‌های بازتوانی شنوایی می‌توان تاثیرات مخرب کم‌شنوایی بر فرد را کاهش داد. با این حال، درمان باید بلافاصله پس از تشخیص کم‌شنوایی آغاز شود. بی‌شک، هر چه سن تشخیص و درمان زودتر باشد، نتیجه درمان بهتر خواهد بود.
سه شنبه 7/11/1393 - 20:13
آموزش و تحقيقات


مطالعات مختلفی ثابت كرده اند كه روزانه باید حدود 5/1 لیتر حدود 8 لیوان آب نوشیده شود. با این حال، تحقیقات جدید با كمی تغییرات در این اعداد و ارقام همراه است. آب نیاز ضروری بدن است و مصرف آن قطعا اجتناب ناپذیر خواهد بود. اما آیا واقعا فقط به این 5/1 لیتر محدود می شود؟
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، نیاز بدن به آب با توجه به ساختار جسمانی هر فرد، سبك زندگی و آب و هوا متغیر است. آب حدود 60% وزن بدن را تشكیل می دهد اما هر روز مقدار قابل توجهی از آن از بین می رود. تحقیقات نشان می دهد بدن فردی با قد متوسط روزانه بیش از 2 لیتر آب مصرف می كند. 

مقدار اضافی آب نیز از طریق ادرار حذف می شود كه موجب دفع مواد اضافی تولید شده در بدن می گردد. البته تنفس، تعریق و اشك نیز بخش دیگری از آب اضافی بدن را خارج می كنند. كمبود آب بدن از طریق نوشیدن آب و غذاهای مایع جبران می شود.

از همین رو لازم است تا در تمام طول روز آب نوشیده شود حتی اگر با احساس تشنگی همراه نباشد. در واقع، با افزایش سن، افراد نیاز كمتری به آب احساس می كنند و به همین دلیل خطر كمبود آب بدن وجود دارد. همچنین در شرایط آب و هوایی گرم، ورزش، دوران شیردهی و بیماری توصیه می شود به میزان كافی آب نوشیده شود. 

خطر كمبود آب با توجه به وزن مشخص می شود و ممكن است ناشی از مصرف ناكافی و طولانی مدت آب باشد. نخستین علائم كمبود آب مزمن با تیره شدن رنگ ادرار، احساس خشكی در دهان و گلو، سردرد، سرگیجه، خشكی پوست و عدم تحمل نسبت به گرما بروز می كند. برای درمان این مشكل توصیه می شود تا حد ممكن آب نوشیده شود حتی اگر نوشیدن حجم بسیار زیادی آب با توجه به بعضی مطالعات مضر به نظر برسد.

نوشیدن آب بسیار زیاد؛ مضر برای سلامتی

مصرف بسیار زیاد و خیلی سریع مایعات در بدن باعث هیپوتانرمی می شود كه كاهش سدیم در خون است و می تواند مضر باشد. در این صورت كلیه ها كه تنها می توانند یك و نیم لیتر آب را در ساعت تنظیم كنند، قادر به تصفیه این حجم مایعات نیستند. در واقع، نوشیدن بیش از حد آب باعث تورم سلول های خونی می شود كه می تواند اختلالی در عملكرد مغز ایحاد كند. غلظت یون سدیم بین پلاسمایی تا حد زیادی به خاطر وجود آب پلاسما كاهش می یابد.

توصیه های مختلف در مورد نوشیدن آب

مطالعات بسیاری در زمینه نیاز واقعی بدن به آب انجام شده است. این اعداد بین 1 تا 3 لیتر در روز متغیر است و توصیه می گردد روزانه حدود دو لیتر آب نوشیده شود.  اما همان طور كه اشاره شد این مقدار با توجه به ساختار جسمانی افراد، دمای محیط و شیوه زندگی تغییر می كند. این دو لیتر تنها به آب در شكل معمول خلاصه نمی شود بلكه مجموعه مایعاتی كه از طریق غذاها و نوشیدنی های با پایه آب ( چای، قهوه، آبمیوه ) مصرف می شود را در بر می گیرد. 

موضوع نوشیدن 8 لیوان آب، مجموع مایعات مصرفی در طول روز را شامل می شود. با این حال، بعضی از تحقیقات نشان می دهند كه علاوه بر مواد غذایی باید 5/2 تا 3 لیتر آب نوشیده شود. شاید از همین رو تعیین مقدار دقیق آب كمی مشكل به نظر برسد و تنها لازم است تا در طول روز مراقب تامین آب كافی بدن بود تا اندام های بدن عملكرد مناسبی داشته باشند.
سه شنبه 7/11/1393 - 20:13
ورزش و تحرک


موتور یکی از خطرناک ترین وسیله هایی است که در دنیا می توانید پیدا کنید. روزانه انسان های بسیار زیادی با موتور کشته می شوند اما ورزش موتورسواری نیز یکی از بدترین ورزش هایی است که می توان انتخاب کرد.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، سرگرمی های زیادی در دنیا هست که برای انسان ها آماده شده و می توانید از آن ها بهره مند شوید. این سرگرمی ها گاهی خوب ولی گاهی بسیار خطرناک هستند به طوری که انسان های زیادی طی آن جانشان را از دست داده اند. این ها می توانند ورزش های مختلف یا سرگرمی های خاص باشند. 

** گلایدینگ 

یکی از خطرناکترین ورزش هایی که در دنیا وجود دارد گلایدینگ است که با استفاده از یک بال و با جریان هوا انجام میشود اما این ورزش چون در آسمان و ارتفاع زیاد است در صورت بروز مشکل حتما مرگ را به همراه دارد. این سرگرمی در دنیا کمی گران است اما میزان کشته های به ازای هر 560 نفر یک نفر است که آماری باورنکردنی و بسیار زیادیست.

** موتورسواری

موتور یکی از خطرناک ترین وسیله هایی است که در دنیا می توانید پیدا کنید. روزانه انسان های بسیار زیادی با موتور کشته می شوند اما ورزش موتورسواری نیز یکی از بدترین ورزش هایی است که می توان انتخاب کرد. آمار تلفات موتور سواری یک نفر در ازای هر 1000 موتور سوار است که با وجود میلیون ها موتور در دنیا واقعا آماری بسیار زیاد است. 

** صخره نوردی 

صخره نوردی ورزشی بسیار سخت اما مفرح است که در دنیا طرفداران بسیار زیادی دارد. با وجود کوه های فراوان در تمام دنیا بسیاری از افراد روزانه به این ورزش روی می آورند. میزان مرگ در این رشته یک نفر به ازای هر 1750 است البته نپال یکی از کشورهایی است علاقمندان زیادی به صخره نوردی دارد و کشتگان آن نیز بسیار زیاد است. اگر آمار این کشور را وارد نماییم، میزان تلفات یک در 167 می شود. 

** بوکس

بوکس ورزشی جهانی است که در رشته های المپیک نیز وارد شده است. بوکس را می توانید در کلاس های آموزشی خاصی در تمام دنیا فرا بگیرید و به نظر خیلی خشن است ولی شاید فکر کنید خطرش خیلی نباشد در حالی که آمار تلفات آن 1 در ازای هر 2200 نفر است که آن را به یکی از خطرناک ترین ورزش های دنیا تبدیل می کند. 

** پرش از صخره 

کارشناسان زیادی بوده اند که در مورد رشته پرش از صخره واژه مهیج ترین را به کار برده اند. این ورزش باعث می شود تا شما با سرعتی باورنکردنی از بالای صخره به پایین بپرید و این ورزش به هر صورت که نگاهش کنید خطرناک به نظر می رسد اما آمار تلفات آن یک به ازای هر 2317 نفر است که باز هم زیاد به نظر می آید. 
سه شنبه 7/11/1393 - 20:12
قرآن

بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آیه 153 سوره اعراف
«وَالَّذِینَ عَمِلُواْ السَّیئَاتِ ثُمَّ تَابُواْ مِن بَعْدِهَا وَءَامَنُواْ إِنَّ رَبَّک مِن بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَّحِیمٌ »
و کسانی که مرتکب بدی‌ها وگناهان شده وپس از آن توبه کرده و ایمان آورند، پس از آن توبه، بی‌گمان پروردگارت آمرزنده و مهربان است. 


* با اینکه تا ایمان نباشد توبه پذیرفته نمی‌شود، امّا در این آیه ابتدا توبه آمده و پس از آن ایمان، شاید به این دلیل که گناه، ایمان انسان را متزلزل کرده و فروغ ایمان را بی‌اثر می‌کند و با توبه بار دیگر ایمان تجدید می‌شود. [تفسیر نمونه]
* راه توبه همیشه باز است، گرچه پس از مدّت‌ها باشد. «ثمّ تابوا» («ثمّ» برای گذشت زمان طولانی است)
* از رحمت خدا مأیوس نشویم، گرچه قصد کشتن انبیا را کرده باشیم. «کادوا یقتلوننی - ثمّ تابوا من بعدها»
* توبهٔ هر خلافی، جبران همان است، توبهٔ گوساله‌پرستی، بازگشت به ایمان واقعی به خداست. «آمنوا»

* برای دعوت به توبه باید زمینه‌ای را فراهم آورد. «انّ ربّک من بعدها لغفور رحیم»
* خداوند نسبت به توبه‌کنندگان واقعی علاوه بر بخشش، رحمت خود را هم شامل آنان می‌سازد. «لَغفور رحیم» آری، اسما و صفات الهی، جلوه‌های حکیمانه دارند.
يکشنبه 4/8/1393 - 21:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته