• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12908
تعداد نظرات : 583
زمان آخرین مطلب : 3932روز قبل
اخبار

خرید‌ و فروش تمساح و کروکودیل در تهران

عده‌ای دلال در اطراف بزرگراه خلیج فارس تهران، اقدام به خرید و فروش میلیونی تمساح و کروکودیل می‌کنند.
  در اطراف بزرگراه خلیج ‌فارس تهران عده ای دلال اقدام به خرید و فروش حیوانات می‌کنند.

در این بین عده ای با ارائه مشخصات؛ حیواناتی مانند تمساح و کروکودیل را  خرید و فروش می کنند.

این حیوانات در پانسیون های نگهداری می شود و زمانی که دلالان برای آنها مشتری پیدا کنند، حیوان را در مکانی که با طرف مورد نظر هماهنگ کرده اند تحویل می ‌دهند.

رضا قدیمی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران با اشاره به مرکز خرید و فروش پرندگان در حاشیه این بزرگراه گفت: شهرداری فقط یک سازه در آنجا نصب کرده است و اتفاقاتی که در حواشی آن مرکز رخ می‌دهد ربطی به شهرداری ندارد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران گفت: محیط زیست و سایر شبکه‌های ذی‌ربط که در خصوص حیات وحش متولی هستند باید به مشکلاتی که در اطراف این مرکز رخ می‌دهد رسیدگی کند.

وی به خرید و فروش غیرقانونی برخی از حیوانات در اطراف این مرکز اشاره کرد و گفت: شهرداری نمی‌تواند در این زمینه دخالت کند چرا که مسئولیتی ندارد.

قدیمی گفت: شهرداری به دلیل برخی از بیماری‌ها از جمله آنفولانزا مرغی تصمیم گرفت که پرندگان را از مولوی به اینجا منتقل کند و در آنجا مرکزی برای فروش پرندگان زینتی احداث کند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران به قاچاق حیوانات که در اطراف مرکز خرید و فروش پرندگان زینتی در اطراف بزرگراه خلیج فارس رخ می‌دهد اشاره کرد و گفت: باید سازمان‌های ذی‌ربط در این زمینه نظارت کنند. ما نیز به آنها گفته‌ایم اگر می‌خواهند ما به آنها مکان و امکانات می‌دهیم.
منبع: خبرگزاری فارس
چهارشنبه 19/4/1392 - 17:12
آلبوم تصاویر

عکس/ خواهران روحانی در خیابان

چهارشنبه 19/4/1392 - 16:39
اخبار

صدور دستور بازداشت رهبر اخوان‌المسلمین

دادستان مصر دستور بازداشت رهبر گروه اخوان‌المسلمین را به اتهام تحریک مردم صادر کرد.

  تسنیم: رسانه‌های دولتی مصر اعلام کردند دادستانی مصر دستور بازداشت رهبر اخوان‌المسلمین را صادر کرد.

طبق اخبار منتشر شده علت صدور این حکم تلاش برای تحریک مردم عنوان شده است.

این در حالی است که اخوان‌المسلمین امروز اعلام کرد به دولت آینده مصر نخواهد پیوست. این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که انتظار می‌رفت نخست‌وزیر جدید مصر مذاکرات برای تشکیل کابینه را آغاز کند.

چهارشنبه 19/4/1392 - 16:39
اخبار

درخواست نماینده برای پخش ربنای شجریان

یک عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت از صدا وسیما درخواست کرد تا در ماه مبارک رمضان امسال ربنای شجریان از رسانه ملی پخش شود.
کمال‌الدین پیرموذن با اشاره به خلق حماسه سیاسی از سوی مردم و شرکت گسترده ملت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با توجه به اینکه با تدبیر مقام معظم رهبری اعتماد مردم بیشتر شده و سطح خوشحالی و نشاط در بین آنها بالا رفته است، امیدواریم که در ماه مبارک امسال شاهد پخش دعای دلنشین و روح‌نواز ربنا با صدای استاد شجریان باشیم.
 
وی از استاد شجریان درخواست کرد که اجازه دهد تا صدایش از صدا و سیما پخش شود و همچنین صدا و سیما نیز نوای ربنای ایشان را پخش نمایند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:36
اخبار

نظر رهبرانقلاب درباره ربنای شجریان

«آن «ربّنا»هایى که شجریان خوانده و در ماه رمضان قبل از اذان مغرب مى‌گذارند، یک کار هنرى است؛ یک کار حالى نیست؛ مناسب نیست که بعد از اذان، کسى بخواهد آن‌طور چیزى را بگذارد؛ نه، بعد از اذان، به نظرم مى‌رسد که همین صداى معمولىِ مسجدىِ ما بهتر و مناسبتر باشد.»
تریبون مستضعفین: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در ۱۳۷۰/۱۲/۱۳ در در دیدار اعضاى گروه ویژه و گروه معارف اسلامى صداى جمهورى اسلامى ایران‌ به نکات جالبی درباره موسیقی مذهبی و اذان و مناجات‌های صدا و سیما اشاره کردند و نکاتی گفتند که متاسفانه اکنون بعد از گذشت ۲۰ سال هنوز به آنها توجه جدی نشده است.
 
ایشان در این سخنان «ربنا»ی شجریان را اثری هنری می‌خواند که فاقد حس و حال مناسب برای اذان ماه مبارک رمضان است و بهتر است با نمونه‌های مسجدی جایگزین شود: «آن «ربّنا»هایى که شجریان خوانده و در ماه رمضان قبل از اذان مغرب مى‌گذارند، یک کار هنرى است؛ یک کار حالى نیست؛ مناسب نیست که بعد از اذان، کسى بخواهد آن‌طور چیزى را بگذارد؛ نه، بعد از اذان، به نظرم مى‌رسد که همین صداى معمولىِ مسجدىِ ما بهتر و مناسب‌تر باشد.»
 
آیت الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود درباره لحن دعاخوانی و قرآن‌خوانی فرمودند: «اگر این دعاها را با سبک قرآن‌خوانىِ فارسى بخوانند – همین سبکى که در مسجدها مى‌خوانند – مطلوبتر است؛ آن آهنگ‌هاى کشیده خیلى مناسب نیست. البته همین دیروز یا پریروز بود که دیدیم بعد از اذان دعایى با لحن عربى خوانده شد که خوب و دلنشین بود؛ اما اگر بخواهند آن را بِکِشند، چیز مطلوبى نخواهد شد. البته استثناهایى هم وجود دارد.»
 
ایشان در بخش دیگری از نظرات خود به اشکالاتی درباره اذان‌های پخش شده از صدا و سیما پرداختند و اذان گلدسته‌ای را به عنوان جایگزین اذان استودیویی طرح کردند: «یک نکته را هم در خصوص اذان‌هایى که از صدا و سیما پخش مى‌شود، متذکر مى‌شوم. شما به اذان غلوش اشاره کردید؛ اما عیب اذان غلوش این است که آهسته گفته شده است؛ اذان استودیویى است؛ مثل این‌که براى خودش حدیث نفس کرده است. اذان ابوزید هم همین‌طور است؛ او هم براى خودش گفته است؛ اینها براى دیگران اذان نگفته‌اند. ما در این‌جا به آقایان قرّاء مصرى گفتیم که اذان باید از دل کنده بشود؛ یعنى اذان گلدسته‌یى بگویند؛ اذان استودیویى به درد ما نمى‌خورد! اذان گلدسته‌یى، مثل همان اذانى است که شما گفته‌اید؛ یا اذان آقاى شریف که انصافاً از آن اذان‌هاى بسیار خوب و درجه‌ى یک است. البته این اذان آقاى شریف، نسخه‌ى بدل است؛ اصلش را یک عرب گفته است و من سالها پیش این اذان را شنیده‌ام. مرحوم عطاءاللَّه زاهد مى‌گفت که موسیقى متن فیلم محمّد رسول‌اللَّه را از اللَّه‌اکبر آن اذان گرفته‌اند. اذان طوخى و اذان مؤذن‌زاده هم خوب است؛ اذان پُرحرارت و پُرمغزى است. بناى ما بر این نبوده که در رادیو و تلویزیون، از اول تا آخر، همین چهار تا اذان را بگذاریم؛ نه، بنا بر این بوده است که اذان گفتن را نظمى بدهند؛ منتها براى این‌که خیلى شلوغ نشود، گفته شد که مرزى بگذارند. البته ممکن است گاهى بعضى از اذانها را هم بگذارند؛ اما توجه داشته باشید که اذان رسمى و دایمى رادیوى ایران که ما مى‌خواهیم در دنیا پخش بشود، باید – به قول شماها – یک اذان استاندارد باشد؛ یعنى بتوانیم آن را عرضه کنیم و بگوییم ما این‌طورى اذان مى‌گوییم.»
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:36
رمضان

طعم گرانی در سفره های افطار +جدول


با فرارسیدن ماه مبارك رمضان نیازهای غذایی خانوار تغییر خاصی را تجربه خواهد كرد و غذاهای پركالری و مقوی جایگاهی خاص در سفره غذای ایرانی‌ها خواهد یافت . افزایش مصرف برخی اقلام سبب می‌شود همواره اقداماتی برای كنترل قیمت مواد غذایی در دستور كار قرار گیرد .
شفاف: با فرارسیدن ماه مبارك رمضان نیازهای غذایی خانوار تغییر خاصی را تجربه خواهد كرد و غذاهای پركالری و مقوی جایگاهی خاص در سفره غذای ایرانی‌ها خواهد یافت . افزایش مصرف برخی اقلام سبب می‌شود همواره اقداماتی برای كنترل قیمت مواد غذایی در دستور كار قرار گیرد.

ماه مبارك رمضان اما در حالی از راه رسیده است كه روند اتفاقات عرصه اقتصادی قیمت مواد غذایی مورد نیاز و پرمصرف در این ماه را تحت تاثیر قرار داده است
.

قیمت لبنیات در حالی در آستانه ماه رمضان افزایش یافت كه طی سال‌های اخیر افزایش مكرر قیمت به روندی عادی تبدیل شده است. طبق آمار اعلام شده از سوی فعالان صنعت لبنیات ، قیمت شیر در طول دو، سه سال اخیر 200 درصد افزایش یافته و این امر به كاهش مصرف سرانه شیر در كشور منجر شده است . ایرانی‌ها در حالی سالانه 64 لیتر شیر مصرف می‌كنند كه سرانه مصرف شیر در كشورهای پیشرفته بسیار بیش از این ارقام است و در برخی موارد حتی به 200 لیتر نیز می‌رسد .

همچنین افزایش قیمت حبوبات و گوشت و مرغ و تخم‌مرغ و ... هزینه سفره افطار ایرانی‌ها را بیش از قبل افزایش داده است .

قیمت هر كیلو آش در ماه رمضان سال گذشته برابر با 3500 تومان بود اما امسال افزایش قابل توجه قیمت حبوبات، پیاز، روغن و رشته آشی سبب شده است هركیلو آش در واحدهای مجاز صنفی به قیمت 5 هزار تومان و شله قلمكار 6 هزار تومان فروخته شود. همچنین در حالی كه قیمت هر كیلو حلیم در سال گذشته 4 هزار تومان از سوی اتحادیه صنف چلوكبابی‌ها اعلام شده بود، كف قیمتی حلیم امسال 6500 تا 7 هزار تومان تعیین شده است . همواره واحدهای عرضه كننده به دلایلی نظیر استفاده از مواد درجه یك و ... نسبت به فروش آش و حلیم به قیمتی بیش از قیمت مصوب اقدام می‌كنند .

افزایش 1.5 برابری قیمت زولبیا

زولبیا و بامیه یكی از پرمصرف ترین شیرینی‌های ماه مبارك رمضان است . این شیرینی هر چند طی سال‌های اخیر طرفدارانی یافته و برخی از قنادی‌ها در سراسر سال نسبت به پخت و عرضه آن اقدام می‌كنند اما در ماه مبارك رمضان به پرمصرف‌ترین و اصلی‌ترین شیرینی مصرفی ایران تبدیل می‌شود . قیمت هر كیلو زولبیا و بامیه در ماه رمضان گذشته 4500 تومان بود اما امسال هر كیلو زولبیا و بامیه به قیمتی برابر با 7 هزار تومان عرضه می‌شود . قیمت كله پاچه كه از خوراكی‌های محبوب ماه رمضان است نیز از 18 هزار تومان سال گذشته به 30 هزار تومان در حال حاضر رسیده است .

سفره‌های افطار آب می‌رود

گذشته از افزایش قیمت این دست مواد غذایی قیمت گردو، خرما، سبزی، برنج، گوشت، مرغ و ... رشدی قابل توجه داشته است . هر چند تورم یكی از اصلی‌ترین مشكلات اقتصاد ایران است اما باید توجه داشت تورم خوراكی‌ها در ایران بسیار بالاتر از نرخ تورم عمومی كشور است و این بدان معناست كه دهك‌های پایین درآمدی با مشكلات تورمی بیشتری نسبت به دهك‌های بالای درآمدی روبه‌رو هستند.

 بر اساس این گزارش بانك مركزی متوسط رشد قیمت خوراكی‌ها در تیرماه سال جاری را نسبت به تیرماه سال گذشته اعلام كرده است. بر اساس این جدول از میان 11 گروه كالایی پرمصرف در ماه رمضان 9 قلم رشدی بیش از 40 درصد را داشته اند . جدول شماره یك میزان رشد قیمت گروه‌های كالایی در سال جاری نسبت به سال گذشته را منعكس می‌كند.

چهارشنبه 19/4/1392 - 16:35
اقتصاد

عرضه روغن ارزان در نمایشگاه ضیافت

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی با ابراز امیدواری نسبت به توزیع 30 هزار تن روغن خام بین کارخانه‌ها در هفته آینده گفت: مشکلی در زمینه‌ تامین روغن نباتی موردنیاز صنف و صنعت در ماه رمضان وجود ندارد.
قاسم فلاحتی با اشاره به اینکه کارخانه‌های روغن نباتی تا جای ممکن نیاز صنف و صنعت به ویژه قنادی‌ها را در ماه رمضان تامین می‌کنند، گفت: البته در زمینه‌ تامین روغن سویای تصفیه شده با مشکلات و کمبود‌هایی مواجه هستیم.
 
همچنین به دلیل تحریم‌ها و توقف واردات ورق حلب، در زمینه‌ تولید روغن 16 کیلویی حلب نیز با محدودیت‌هایی مواجه هستیم.
 
وی افزود: به جز دو مورد فوق در سایر زمینه‌ها مشکلی از نظر تامین روغن نباتی مورد نیاز کشور نداریم.
 
فلاحتی با بیان اینکه کل نیاز سالانه صنف و صنعت به روغن نباتی به حدود 400 تا 450 هزار تن می‌رسد، افزود: در برخی از فصول و مواقع مانند ماه رمضان، محرم و نوروز مصرف روغن نباتی در کشور افزایش می‌یابد.
 
دبیر انجمن صنفی روغن نباتی همچنین از عرضه‌ مستقیم روغن نباتی در نمایشگاه‌های طرح ضیافت با پنج تا 10 درصد زیر قیمت مصرف‌کننده خبر داد و گفت: صنایع مختلف مانند نان، فرآورده‌های پروتئینی، شیرینی و شکلات و اسنک هر مقدار روغن که نیاز داشته باشند تا حد توانمان تامین می‌کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:34
اخبار

انفجار کارگاه بمب سازی در حلب

شماری از عناصر مسلح با یکدیگر در حلب درگیر شدند.
درنتیجه اختلافات بین گروه های مسلح در منطقه "مساکن هنانو" در حلب یکی از عناصر این گروه های تروریستی کارگاه بمب سازی و موشک سازی جبهه النصره را در این منطقه منفجر کرد.
 
در پی این انفجار ۱۲ نفر از عناصر مسلح به هلاکت رسیده و ۲۷ تن دیگر مجروح شدند.
 
از سوی دیگر پیشروی ارتش سوریه در حمص و به ویژه شهرک "الخالدیه" ادامه دارد و عملیات در این منطقه در مراحل پایانی است.
منبع: العالم
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:33
جهانگردی

چرا سوریه بخشی از امنیت مصر است؟

تصمیم محمد مرسی رئیس جمهور معزول مصر برای قطع ارتباط با سوریه یکی از اشتباهات اصلی وی در عرصه سیاست خارجی بود که در رویگردانی بیش از پیش بخشی از مردم نسبت به دولت نیز تاثیر داشت.
حسنین هیکل روزنامه‌نگار سرشناس مصری در واکنش به تصمیم محمد مرسی رئیس‌جمهور این کشور برای قطع ارتباط با سوریه ضمن انتقاد شدید از این تصمیم، گفته بود که سوریه بخشی از امنیت ملی مصر است.
 
این اظهارنظر از فردی چون حسنین هیکل به عنوان یکی از سرشناس‌ترین روزنامه‌نگاران جهان عرب دارای نکات فراوانی است و نشان می‌دهد که تصمیم مرسی در قطع رابطه با دمشق حاصل اجماع در داخل مصر و کار کارشناسی در عرصه سیاست خارجی این کشور نبوده است.
 
حسنین هیکل که همچنان فضای سیاسی و امنیتی خاورمیانه را از منظر ملی‌گرایی عربی نگاه می‌کند، این تصمیم را اشتباه می‌داند چرا که در نگاه وی این تصمیم مرسی آخرین میخ بر تابوت ملی گرایی عرب است.
 
این روزنامه نگار سرشناس یکی از بازماندگان عصر جمال‌ عبدالناصر رهبر پان عربیسم مصر است و مانند ناصریسم‌های مصری،‌ اسرائیل و آمریکا را تهدیدهای اصلی برای امنیت خاورمیانه به ویژه کشورهای عربی می‌داند؛ وی به خوبی در گذشته دیده بود که در روزهایی که کشورهای حاشیه خلیج فارس در دهه 50 و 60 در اوج نبرد اعراب با اسرائیل چگونه مصر را تنها گذاشتند و این سوریه بود که هیچ‌گاه مصر را در نبرد با صهیونیست‌ها تنها نمی‌گذاشت.
 
حسنین هیکل به یاد دارد که چگونه سوریه در ژوئن 1967 در کنار مصر علیه اسرائیل و برای فلسطینی‌ها  وارد جنگ شد یا در نبرد کیپور نیروهایش پیش‌قراول سپاه عربی علیه اسرائیل بودند و تنها کشوری که در سال 1958 برای رسیدن به رویای وحدت عربی حاضر شد از حاکمیت خود چشم پوشی کند تا «جمهوری‌ متحد عربی» شکل بگیرد سوریه بود.
 
شاید مرسی رئیس جمهور برکنار شده به یاد نداشته باشد که در زمانی که اسرائیل با کمک انگلیس و فرانسه به کانال سوئز حمله کردند، خبری از قطر نبود و این سوری‌ها بودند که در کنار مصر قرار گرفتند. ‌
 
حسنین هیکل و دیگر کسانی که درک درستی از فرهنگ مردم در جهان عرب دارند به خوبی می‌دانند که مهد ناسیونالیسم عربی سوریه است و در این زمینه جایگاهی حتی بالاتر از مصر دارد و اگر سوریه از نقشه جهان عرب حذف شود یا تحت کنترل زامبی‌ها القاعده‌ای بیافتد چه لطمه‌ای به کل جهان عرب، غرور اعراب و ژئوپلتیک منطقه به ضرر فلسطین خواهد آمد.
 
اعضای دفتر ارشاد اخوان المسلمین مصر که تمام مسائل پیچیده خاورمیانه را تنها از پشت عینک حزب متبوع و تنگ نظری‌های مذهبی و طایفه‌ای می‌بینند؛ شاید از یاد برده باشند که حتی زمانی که انورسادات رئیس جمهور اسبق مصر حاضر به معامله برگ فلسطین در ازای پس گرفتن صحرای سینا شد، سوریه همچنان حاضر به توافق صلح در ازای زمین نشد و فلسطینی ها را وجهه معامله قرار نداد.
 
حسنین هیکل از اظهارات مرسی علیه حزب اسد و ایران نیز انتقاد کرده چرا که وی تجربه شکست اعراب در جنگ 6 روزه مقابل اسرائیل و از دست دادن غزه،‌ صحرای سینا، بلندی‌های جولان و کرانه باختری را در فراموش نکرده است و می‌داند که پیروزی‌های اخیر حزب‌الله در سال 2000 و 2006 مقابل صهیونیست‌ها چه ارزشی برای جهان عرب دارد.
 
حقیقت غیر قابل کتمان این است که مرسی با تصمیم تاریخی اشتباهی گرفته است نه تنها سوریه را در نبرد با افراط‌گرایی و صهیونیستم تنها گذاشت بلکه زمینه را برای رویگردانی مردم از خودش فراهم کرد.
منبع: خبرگزاری فارس
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:32
اطلاعات دارویی و پزشکی

ماجرای کیسه‌های خون دردسر ساز

ماجرای کیسه های خون فیلتردار که گفته می شد به لحاظ کیفی از استانداردهای لازم برخوردار نبود و در نهایت از سطح مراکز انتقال خون کشور جمع آوری شد، حالا با جایگزین شدن این کیسه ها از یک کشور اروپایی و معتبر، وارد شرایط مطلوبی شده است اما به نظر می رسد برای تامین ارز مورد نیاز آن، همچنان ابهاماتی وجود دارد.
دکتر غلامرضا توگه مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه تجهیزات اصلی مانند کیسه های خونی را سازمان انتقال خون به صورت متمرکز برای کل پایگاههای انتقال خون کشور تهیه و توزیع می‌کند، به مهر، گفت: کیسه‌های خون فیلتردار یکی از کالاهای استراتژیک مورد استفاده در سازمان انتقال خون است که در مقطعی به علت محدودیتهای ناشی از تحریمها و به بهانه اینکه این فیلترها ممکن است کاربرد دوگانه داشته باشد، واردات آنها با دست اندازهایی مواجه شد که سرانجام بعد از مدتی سازمان توانست این کیسه‌ها را بر اساس مناقصه ای که قبلا انجام شده بود و مبتنی بر استانداردهای ملی، دوباره از همان منبع قبلی یعنی شرکت ژاپنی JMS مستقر در سنگاپور وارد کشور کند.

وی اضافه کرد: اما در مواجهه با گزارشهای حاکی از بروز حساسیت در بیماران تالاسمی، طبیعتا در گام نخست دستور جمع آوری کیسه های خونی فیلتردار مربوطه صادر شد و با اعلام  به شرکت مبدا کالا، کارشناسان شرکت تولید کننده کیسه های خونی به ایران آمدند و موضوع حساسیت ها مورد بررسی قرار گرفت که البته هنوز نهایی نشده است.

توگه افزود: البته در این میان برخی شایعات، انگشت اشاره به ورود کیسه های فیلتردار خونی از کشور چین داشت که این موضوع اصلا صحت ندارد.

وی گفت: در گام دوم، بحث جایگزین کردن کیسه های مطمئن و فاقد ریسک بود که کیسه های جدید از یکی از شرکتهای معتبر جهانی از فرانسه تهیه و در هفته گذشته نیز محموله های بسیاری از آن وارد کشور شد و با توجه به همکاری گمرک هیچگونه کمبودی در این خصوص به رغم جمع آوری کیسه های ژاپنی وجود نخواهد داشت

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گام سوم را بحث بومی سازی و تولید داخل کیسه های خونی دانست و اظهار داشت: در حال حاضر تنها تولید کننده کیسه های خونی در کشور، مجتمع بعثت است که البته کیسه های غیر فیلتر دار تولید می کند که  اتفاقا به برخی کشور نیز صادر می شود. اما بحث تولید کیسه های فیلتر دار به دلیل آنکه نیاز به تکنولوژی بالاتری دارد همت همه جانبه متخصصان را می طلبد. ضمن آنکه باید توجه داشته باشیم که همان شرکت ژاپنی نیز فیلتر های خود را از کشور آمریکا تهیه می کند و خودش امکان تولید آنها را ندارد.

وی افزود: پس از حذف ارز مرجع، کیسه های خونی با ارز تک نرخی یعنی ارز حدود 2400 تومان وارد کشور می شوند.

در این میان سید حسین لسان نماینده شرکت JMS که کیسه های خونی آن به دستور سازمان انتقال خون جمع آوری شده، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کیسه های خونی مذکور همچون سالهای قبل از کمپانی JMS که یک کمپانی شناخته شده و معتبر ژاپنی الاصل است، تهیه شده بود. البته سایت تولیدی کارخانجات JMS  در کشورهای مختلف متمرکز است و کیسه های خونی فیلتر دار در سایت سنگاپور تهیه شده و به کشورهای مختلف صادر می شود.

وی در خصوص اقدامات انجام شده پس از بروز حساسیتها در میان بیماران اظهار داشت: هفت نفر از کارشناسان شرکت JMS به ایران آمده اند و موضوع را مورد بررسی جامع و دقیق قرارداده اند که نتیجه آن بمحض نهایی شدن منتشر خواهد شد.

لسان، در مورد مشکلات پیش روی واردکنندگان اقلام حوزه درمانی کشور اظهار داشت: وضعیت تامین مالی اعم از ریالی و ارزی نظام درمانی کشور نیازمند همراهی بیشتر سیاستگزاران بانکی است. به هر حال شرکتهای فعال در حوزه درمان کشور، بنگاههای اقتصادی هستند که هزینه های خود را باید از طریق درامدهای قانونی خود تامین کنند. مشکل نظام درمانی آن است که هزینه های آن مانند سایر بخش های جامعه بصورت تصاعدی افزایش پیدا کرده است اما منبع تامین مالی این هزینه ها به میزان مناسب ارتقاء پیدا نکرده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر پرداخت مابه التفاوت ارز مرجع و ارز مبادلاتی دغدغه خاطر بسیاری از شرکتهای تامین کننده دارو و تجهیزات پزشکی شده است. بوروکراسی کند و زائد، توان شرکتها را در دور زدن تحریمهای غیر انسانی به خود مشغول کرده است. ما به یک نظام هماهنگ میان گمرک، بانک مرکزی، وزارت بهداشت، وزارت صنعت و معدن نیاز داریم که از واردکنندگانی که خط تحریمهای بین المللی را در هم شکسته اند حمایت بیشتری کند.

از سوی دیگر دکتر محمد حاج مقانی مدیر عامل شرکت واردکننده کیسه های خونی از فرانسه اظهار داشت: این کیسه ها در شهر لیل فرانسه تولید شده و به بسیاری از کشورهای دنیا ازجمله آمریکای شمالی و اروپای غربی صادر می شوند و به همین جهت باید به مردم اطمینان خاطر بدهم که این کیسه ها به هیچ وجه در چین و یا کشور ثالثی تولید نشده اند. ضمن آنکه خوشبختانه به رغم جمع آوری ناگهانی کیسه های قبلی، شاهد هیچگونه کمبودی در این خصوص در کشور نبوده ایم.

وی با تشریح برخی مشکلات موجود در مسیر تامین اینگونه اقلام، با اشاره به کمبود نقدینگی ریالی بعنوان یکی از مهمترین مشکلات پیش روی واردکنندگان اظهار داشت: تا اردیبهشت ماه سال جاری، کیسه های خونی فیلتر دار با ارز مرجع 1226 واردکشور می شدند اما از آن تاریخ و  با صدور بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر حذف ارز مرجع ، تمامی کالاهای وارداتی حتی آنهایی که قبلا سفارش گزاری شده و یا کالاهایی که قبلا وارد گمرک شده بودند، منشاء ارزی آنها به ارز مبادلاتی یعنی حدود 2450 تومان تغییر کرد و واردکننده ملزم شد به منظور ترخیص کالای خود، ما به التفاوت ارز مرجع و ارز مبادلاتی را به حساب بانکهای عامل واریز می شد.

وی اضافه کرد: این به آن معنا است که اگر چند محموله کیسه فیلتر دار خون با هزینه تقریبا یک میلیون دلار وارد گمرک شده باشد، قبلا مبتنی بر نرخ مرجع حدود یک میلیارد و دویست و پنجاه میلیون تومان، نقدینگی نیاز داشت و حال با صدور این بخشنامه باید به همین میزان دوباره به حساب بانک واریز شود (یعنی جمعا حدود دو و نیم میلیارد تومان) تا اسناد ترخیص کالا در اختیار واردکننده قرار گیرد. ضمن آنکه 35 درصدی که قبلا باید بعنوان سپرده نزد بانکها قرار داده می شد(Deposit) حال با تغییر نرخ ارز باید دو برابر شود. یعنی 35 درصد دو و نیم میلیارد تومان مبلغی بالغ بر 875 میلیون تومان می شود که باید تا زمان ترخیص کالا به عنوان تضمین سپرده گذاری شود حال سئوالی که طرح می شود آن است که واردکننده از کجا باید این مبلغ را تهیه کند.

حاج مقانی افزود: نکته دیگر بحث هزینه های مترتب بر انتقال پول است که بدلیل فشار تحریمها، حدود ده درصد کامزد جهت انتقال ارز به کشور تولیدکننده کالا به واردکنندگان تحمیل می شود و در فرایند قیمتگذاری لحاظ نمیشود.

بوروکراسی سخت تامین ارز
حاج مقانی تصریح کرد: اگرچه تا به امروز مشکل خاصی که به کمبودکالا منجر شود وجود نداشته است اما بوروکراسی سختی در بانک مرکزی و سایر سازمانهای مربوطه وجود دارد که انرژی بی موردی را از ما هدر می دهد؛ هرچند تغییر نرخ ارز چالش بزرگی باری شرکتهای واردکننده کالا است و لی دریافت همین ارز مبادلاتی نیز نیزامند گذر از هفت خوان بروکراسی های مختلف است.دشواری بنابراین بانک مرکزی باید بیش از گذشته وضعیت فعلی نظام درمانی کشور را درک نوده و  همراهی بیشتری برای واردات کالاهای استراتژیک نظیر کیسه های خونی داشته باشد.

ابهام در تامین ارز مورد نیاز واردات کیسه های خونی
حال سئوال اصلی از سیاستگزاران حوزه درمان این است که وارد‌کنندگان باید امسال ارز مورد نیاز خود را با قیمت دو برابر خریداری کنند، در بروکراسی کند و سخت تامین ارز روزها معطل بمانند، محصولاتشان در گمرک مدتها ترخیص نشود و هزینه گمرکی، هزینه حمل و نقل و هزینه انبارداری بیشتری پرداخت کنند، در تامین تسهیلات ریالی گرفتار مقررات دست و پاگیر و زائد شوند، آیا این اتفاقات، هشدار به تامین کنندگان کالاهای سلامت محور نیست که سرمایه خود را از این حوزه خارج کنند و به سمت بازارهای دیگر سوق پیدا کنند؟ تا چه زمان دست اندر کاران تامین کالاهای حوزه سلامت و درمان می توانند در مقابل وسوسه خرید از کشورهایی که شائبه کیفیت نازل دارند مقاومت کنند؟ نظام درمانی کشور تا چه زمان می خواهد از سوبسیدی که بخش خصوصی اخلاقا برای جلوگیری از بروز بحران در نظام دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت می کند متکی باشد. آیا نبایداز همین الان فکری به حال آینده کرد و با تخصیص اعتبار لازم ارزی و ریالی از پیش آمدهای ناگوار در نظام سلامت پیشگری کرد؟

منبع: خبرگزاری مهر
چهارشنبه 19/4/1392 - 16:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته