• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 215
تعداد نظرات : 1
زمان آخرین مطلب : 2376روز قبل
اقتصاد
تعاریف :
آنچه که به عنوان تعریف مزایده معمولاً ارائه می‌شود در واقع نوع خاصی از مزایده ‌است که آن‌را با عنوان مزایده انگلیسی یا مزایده استاندارد بیان می‌کنند. اما اصولاً در هر مزایده سه عنصر مزایده‌گزار، کالا و پیشنهاددهندگان وجود دارد و مزایده زمانی شکل می‌گیرد که تقاضا برای کالا یا کالاها بیشتر از مقدار موجود است و پیشنهاد دهندگان برای بدست آوردن کالا با یکدیگر رقابت می‌کنند. در هر مزایده، مزایده‌گزار تلاش می‌کند تا کالای خود را به بیشترین قیمت ممکن به فروش بگذارد و در مقابل، پیشنهاد دهندگان در پی تصاحب کالا با کمترین قیمت می‌باشند. انواع مختلف مزایده، هر کدام در پی یافتن روشی هستند که از یک طرف این حس را در پیشنهاددهندگان به وجود آورد که کالا را به قیمت قابل قبولی خریده‌اند و از سوی دیگر افراد را ترغیب کند تا نزدیکترین مبلغ به آنچه که حاضر به پرداخت آن برای کالای مورد نظر هستند را پیشنهاد دهند.
 
  تعاریف اولیه
مزایده :به نوعی از معامله گفته می‌شود که در ابتدا خریدار حداقل قیمتی را که حاضر است کالای خود را بفروشد اعلام می‌کند. سپس خریدارن در صورت تمایل، قیمتی بالاتر از قیمت نهایی را جهت خرید پیشنهاد می‌کنند. در نهایت کالا به پیشنهاد‌دهنده بالاترین قیمت فروخته می شود. در این نوع معامله برای آنکه کالا با مناسب ترین قیمت (نه گرانترین و یا ارزانترین) معامله شود، برنده مزایده یا خریدار باید فقط مبلغی معادل بالاترین قیمت قبل از مبلغ پیشنهادی خود به اضافه مقدار پله افزایش را بپردازد . 
فروش فوری : به نوعی از معامله گفته می شود که در آن فروشنده کالای خود را با یک قیمت مشخص جهت فروش عرضه می نماید و کاربران دیگر می توانند در صورت تمایل آمادگی خود را جهت خرید اعلام نمایند. 
فروشنده :شخصی است که کالای خود را جهت فروش به صورت فوری یا مزایده معرفی نموده و به خریداران عرضه می نماید . 
خریدار :شخصی است که در مزایده بالاترین قیمت را جهت خرید کالا پیشنهاد داده و یا اعلام می کند که تمایل دارد کالای عرضه شده جهت فروش فوری را خریداری نماید . 
قیمت پایه : حداقل قیمتی است که فروشنده حاضر است کالای خود را به آن قیمت بفروشد و در ابتدای مزایده اعلام می کند . 
قیمت پیشنهادی : به قیمتی گفته می شود که خریدار به عنوان حداکثر قیمتی که حاضر است برای کالا بپردازد اعلام می کند. اما در صورت برنده شدن مزایده کالا به قیمتی پایین تر از آن فروخته خواهد شد. در مزایده قیمت فروش برابر است با مبلغی معادل بالاترین قیمت قبل از مبلغ پیشنهادی برنده مزایده به اضافه مقدار پله افزایش 
فروش کالا :به مفهوم توافق فروشنده و خریدار جهت معامله کالا به قیمت فروش می باشد . 
قیمت فروش :فروش فوری همان قیمتی است که فروشنده از ابتدا به عنوان قیمت کالا اعلام نموده است اما در مزایده برابر است با مبلغی معادل بالاترین قیمت قبل از مبلغ پیشنهادی برنده مزایده به اضافه مقدار پله افزایش .
 منبع :ایران تندر اطلاعات مناقصه ها و مزایده های ایران و بین الملل www.etender.ir   
چهارشنبه 11/4/1393 - 14:40
اقتصاد
ماده 9 . فرآیند برگزاری مناقصات
فرآیند برگزاری به ترتیب شامل مراحل زیر است :
الف. تامین منابع مالی
ب. تعیین نوع مناقصه در معاملات بزرگ (یك مرحله ای یا دور مرحله ای ، عمومی یا محدود)
ج . تهیه اسناد مناقصه
د. ارزیابی كیفی مناقصه گران در صورت لزوم
هـ . فراخوان مناقصه
و . ارزیابی پیشنهادها
ز . تعیین برنده مناقصه وانعقاد قرارداد

ماده 10 . تامین منابع مالی
الف. انجام معامله به هر طریق مشروط بر آن است كه دستگاههای موضوع بند (ب) ماده(1) این قانون به نحو مقتضی نسبت به پیش بینی منابع مالی معامله در مدت قرارداد اطمینان حاصل و مراتب در اسناد مرتبط قید شده باشد.
ب. موضوع پیش بینی منابع مالی و نحوه ضمان تاخیر تعهدات برای انجام معامله باید به صراحت در شرایط و اسنادمناقصه از سوی دستگاه مناقصه گزار قید و تعهد شود.

ماده 11. روش های انجام مناقصه
مناقصه به طرق زیر انجام می شود:
الف. در معاملات كوچم، كارپرداز یا مامور خرید باید با توجه به كم و كیف موضوع معامله( كالا، خدمت یا حقوق) درباره بهای آن تحقیق نماید و با رعایت صرفه وصلاح و اخذ فاكتور مشخص و به تشخیص و مسئولیت خود، معامله را با تامین كیفیت به كمترین بهای ممكن انجام دهد.
ب. در معاملات متوسط كارپرداز یا مامور خرید باید با توجه به كم و كیف موضوع معامله(كالا، خدمت یا حقوق) درباره آنها تحقیق نماید و با رعایت صرفه و صلاح و اخذ حداقل سه فقره استعلام كتبی، با تامین كیفیت مورد نظر ، چنانچه بهای به دست آمده مورد تایید مسئول واحد تداركاتی ای مقام مسئو.ل همتراز وی باشد، معامله را با عقد قرارداد یا اخذ فاكتور انجام دهد و چنانچه اخذ سه فقره استعلام كتبی ممكن نباشد با تایید مسئول تداركاتی یا مقام مسئول همتراز وی، به تعداد موجود كفایت می شود.
تبصره : چنانچه مسئولیت واحد تداركاتی بر عهده كارپرداز واحد باشد امضای نامبرده به منزله امضای مسئول واحد تداركاتی است. در صورتی كه دستگاه اجرایی فاقد كارپرداز باشد می توان وظایف مندرج در این قانون را به متصدیان پستهای مشابه سازمانی و یا به مامور خرید محول نمود.
ج . در معاملات بزرگ به یكی از روش های زیر عمل می شود:
1. برگزاری مناقصه عمومی از طریق انتشار فراخوان در روز نامه های كثیرالانتشار
2. برگزاری مناقصه محدود

ماده 12. ارزیابی كیفی مناقصه گران
الف. در ارزیابی كیفی مناقصه گران باید موارد زیر لحاظ شود:
تضمین كیفیت خدمات و محصولات
داشتن تجربه و دانش در زمینه مورد نظر
حسن سابقه
داشتن تجربه و دانش در زمینه مورد نظر
توان مالی متقاضی برای انجام كار در صورت لزوم
ب . مراحل معیارهای ارزیابی و اهمیت نسبی معیارها
1. تعیین معیارهای ارزیابی و اهمیت نسب معیارها
2. تهیه اسناد ارزیابی
3. دریافت، تكمیل و ارسال اسناد ارزیابی از سوی متقاضیان
4. ارزیابی اسناد دریافت شده و تعیین امتیاز هر یك از مناقصه گران و رتبه بندی آنها
5. اعلام اسامی مناقصه گران صلاحیتدار به كارفرما و امتیازات و رتبة آنها (تهیه لیست كوتاه )
6. مستند سازی ارزیابی كیفی مناقصه گران
ج . سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور مكلف است با همكاری دستگاههای اجرایی حداكثر سه ماه پس از تصویب این قانون آیین نامه اجرایی ارزیابی كیفی مناقصه گران را با رعایت موازین مقرر در این ماده كه بیانگر شاخص های اندازه گیری و روش ارزیابی مناقصه گران باشد تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند.

ماده 13. فراخوان مناقصه
الف . مفاد فراخوان مناقصه حداقل باید شامل موارد زیر باشد:
نام و نشانی مناقصه گزار
نوع، كمیت وكیفیت كالا یا خدمات
نوع و مبلغ تضمین شركت در مناقصه
محل زمان و مهلت دریافت اسناد ، تحویل و گشایش پیشنهادها
مبلغ برآورده شده معامله و مبانی آن (درصورتی كه تعیینمسیر یا به مصلحت باشد) در مواردی كه فهرست بهای پایه وجود دارد، برآورد مربوط طبق فهرست یاد شده تهیه می شود.
ب. فراخوان مناقصه عمومی باید به تشخیص مناقصه گزار از دو تا سه نوبت حداقل در یكی از روزنامه های كثیرالانتشار كشوری یا استان مربوط منتشر گردد.
ج. مناقصه گزار می تواند علاوه بر موارد مذكور در بند(ب) این ماده از طریق سایر رسانه های گروهی و رسانه های ارتباط جمعی یا شبكه های اطلاع رسانی نیز فراخوان را منتشر نماید.
د . در صورتی كه نیاز به برگزاری مناقصه بین المللی باشد، با ساتفاده از تسهیلات اعتباری خارجی مطرح باشد، باید با كسب مجوزهای مربوط و با رعایت موازین قانون حداكثر استفاده از توان فنی، مهندسی، تولیدی و صنعتی و اجرایی كشور مصوب 12/12/1375 آگهی مربوط در یكی از روزنامه ها كثیرالانتشار و حداقل یك نوبت در یكی از روزنامه های انگلیسی زبان داخل و یك مجله یا روزنامه بین المللی مرتبط با موضوع مناقصه، منتشر شود.

ماده 14. اسناد مناقصه
الف. تمامی اسناد مناقصه باید به طور یكسان به همه داوطلبان تحویل شود.
ب. اسناد مناقصه شامل موارد زیر است :
1. نام و نشانی مناقصه گزار
2. نوع و مبلغ تضمین مناقصه
3. محل زمان و مهلت دریافت اسناد ،تحویل پیشنهادها و گشایش آنها
4. مبلغ پیش پرداخت و تضمین حسن انجام كار
5. مدت اعتبار پیشنهادها
6. شرح كار، مشخصات فنی بازرگانی، استانداردها، نوع ، كمیت و كیفیت كالا یا خدمات
7. برنامه ریزی انجام كار یا تحویل كالا
8. معیارها و روش ارزیابی كیفی مناقصه گران
9. روش تهیه و مهلت مقرر برای تسلیم پیشنهادها و تعداد نسخه های آنها
10. متن قرارداد شامل موافقتنامه ، شرایط عمومی و خصوصی و ضمایم آن
11. صورتجلسات و توضیحات موضوع ماده (17)
12. سایراسنادی كه به تشخیص مناقصه گزار لازم باشد.

ماده 15. ترتیب تهیه و تسلیم پیشنهادها
الف. شركت كنندگان در مناقصه پس از دریافت یا خرید اسناد باید پیشنهادهای خود را به ترتیب زیر تهیه و به مناقصه گزار تسلیم كنند:
تهیه و تكمیل اسناد و پیشنهادها
تسلیم پیشنهادها در مهلت مقرر در فراخوان مناقصه
دریافت رسید تحویل پیشنهادها
ب. مهلت قبول پیشنهادها در مورد مناقصات داخلی و بین المللی از آخرین مهلت تحویل اسناد مناقصه به ترتیب نباید كمتر از ده روز و یك ماه باشد.

ماده 16. شرایط تسلیم و تحویل پیشنهادها
الف. هیچ یك از شركت كنندگان در مناقصه، جز در مواردی كه در اسناد مناقصه پیش بینی شده باشد، نمیتوانند بیش از یك پیشنهاد تسلیم كنند.
ب. شركت كنندگان در مناقصه، اسناد مناقصه و پیشنهادهای خود را باید در پاكت های جداگانه لاك و مهر شده
شامل تضمین (پاكت الف) پیشنهاد فنی بازرگانی (پاكت ب) و پیشنهاد قیمت (پاكت ج) بگذارند و همه پاكت ها را در لفاف مناسب و لاك و مهر شده قرار دهند .
ج. مناقصه گذار موظف است در مهلت مقرر همه پیشنهادهای ارائه شده شركت كنندگان را پس از دریفات ثبت و تا جلسه بازگشایی از پاكت ها صیانت نماید.
د. هر گونه تسلیم ، تحویل، اصلاح، جایگزینی و یا پس گرفتن پیشنهاد باید به صورت قابل گواهی و در مهلت و مكان مقرر در اسناد مناقصه انجام شود.

ماده 17. توضیح و تشریح اسناد
الف. چنانچه شركت كننده در اسناد مناقصه، ابهام یا ایرادی مشاهده كند، می تواند از مناقصه گزار توضیح بخواهد.
ب. توضیحات و پاسخ و پرسش های مناقصه گران و همچنین در صورت تشكیل وجلسه توضیح اسناد ، رونوشت صورتجلسه آن مطابق ماده(22) این قانون به طور یكسان برای همه شركت كنندگان مناقصه گر ارسال خواهد شد .

ماده 18. گشایش پیشنهادها
الف. پیشنهادهای مناقصه گران در زمان و مكان مقرر گشوده می شود.
ب. مراحل گشایش پیشنهادها به شرح زیر است :
1. تهیه فهرست اسامی دریافت كنندگان اسناد، (پیشنهاد دهندگان) حاضران و شركت كنندگان در جلسه
2. بازكردن پاكت تضمین (پاكت الف) و كنترل آن
3. باز كردن پاكت فنی بازرگانی
4. بازكردن پیشنهاد قیمت و كنترل از نظر كامل بودن مدارك و امضای آنها و كنار گذاشتن پیشنهادهای غیر قابل قبول در مناقصات یك مرحله ای
5. تحویل پاكت های فنی بازرگانی به كمیته بازرگانی در مناقصات دو مرحله ای
6. تهیه و تنظیم و امضای صورتجلسه گشایش پیشنهادها توسط كمیسیون مناقصه
7. تحویل پاكت های قیمت و پاكت تضمین پیشنهادهای رد شده به مناقصه گزار برای استرداد به ذینفع
ج. در صورت برگزاری مناقصه دو مرحله ای زمان و مكان تشكیل جلسه گشایش پیشنهادهای قیمت ، در جلسه گشایش پاكت ها اعلام خواهد شد ، این مدت فقط برای یك بار تا سقف مدت اعتبار پیشنهادها قابل تمدید است. در این صورت پاكت های قیمت در یك لفاف لاك و مهر شده توسط دستگاه مناقصه گزار صیانت می شود. در مناقصات یك مرحله ای ، پیشنهادهای قیمت بی درنگ گشوده و بر اساس ماده(20) این قانون برنده مناقصه تعیین می شود.
د. دستگاه مناقصه گزار مكلف است از مناقصه گران یا نمایندگان آنها جهت حضور در جلسه گشایش پیشنهادهای مالی دعوت نماید.

ماده 19.ارزیابی فنی بازرگانی پیشنهادها
الف. در مناقصات دو مرحله ای، مناقصه گزار موظف است بر اساس معیارها و روش های اعلام شده در اسناد مناقصه ، ارزیابی كیفی مناقصه گران و ارزیابی فنی بازرگانی پیشنهادها را انجام و اعلام نماید.
ب. در صورتی كه بررسی فنی بازرگانی پینشهادها لازم باشد، نتیجه بررسی طی مهلتی كه كمیسیون مناقصه معین می كند به جلسه بعدی كمیسیون احاله می شود و بر اساس گزارش كمیته فنی بازرگانی، پاكت های قیمت پیشنهاد دهندگانی كه امتیاز فنی بازرگانی لازم را احراز كرده اند، گشوده می شود.
ج. هر گونه ارزیابی فنی بازرگانی، تنها پیش از گشودن پیشنهادهای قیمت مجاز است.
د. پاكت پیشنهاد قیمت مناقصه گرانی كه در ارزیابی های فنی بازرگانی پذیرفته نشده اند، باید ناگشوده بازگردانده شود.

ماده 20. ارزیابی مالی و تعیین برنده مناقصه
الف. هنگام ارزیابی مالی، مناقصه گری كه مناسب ترین قیمت را حائز اهمیت باشد، به عنوان برنده اول اعلام خواهد شد و برنده دوم در صورتی اعلام می شود كه تفاوت قیمت پیشنهادی وی با برنده اول، كمتر از مبلغ تضمین باشد. روش ارزیابی مالی باید در اسناد مناقصه به صورت مشورح با ذكر نحوه تاثیر گذاری ارزیابی فنی بازرگانی بر قیمت اعلام شود.
ب. پس از گشودن پاكت های قیمت، چنانچه بررسی قیمت ها و تجزیه و كنترل مبانی آن لازم باشد، كمیسیون مناقصه می تواند بررسی آن را به كمیته فنی بازرگانی ارجاع نماید و كمیته فنی بازرگانی حداكثر ظرف دو هفته نتتیجه ارزیابی را به كمیسیون مناقصه اعلام یم كند.
ج. پس از گشودن پیشنادهای قیمت، تضمین برنده اول و دوم، نزد مناقصه گزار نگهداری و تضمین سایر مناقصه گران بازگردانده می شود.
د. در مناقصات بین المللی، مناقصه گران داخلی نسبت به مناقصه گران خارجی ترجیح دارند. نحوه ترجیح مناقصه گران داخلی، در اسناد مناقصه قید خواهد شد. مناقصاتی كه در آنها رعایت این قاعده به مصلحت نباشد، باید از سوی شورای اقتصاد تایید شود.

ماده 21. انعقاد قرارداد
الف. قرارداد با برنده مناقصه، باید پیش از پایان مدت اعتبار پیشنهادها منعقد شود. این مدت حداكثر برای یك بار و برای مدت پیش بینی شده در اسناد مناقصه قابل تمدید است . بعد از عقد قرارداد تضمین پیشنهاد دهنده دوم مسترد می گردد.
ب. قرارداد با برنده اول در مهلت پیش بینی شده در اسناد ، منعقد خواهد شد. چنانچه برنده اول از انعقاد قرارداد
امتناع نماید و یا ضمانت انجام تعهدات را ارائه ننماید، تضمین مناقصه وی ضبط و قرارداد با برنده دوم منعقد می گردد. در صورت امتناع نفر دوم، تضمین وی نیز ضبط و مناقصه تجدید خواهد شد.
 منبع :ایران تندر اطلاعات مناقصه ها و مزایده های ایران و بین الملل www.etender.ir 
سه شنبه 10/4/1393 - 23:38
اقتصاد
ماده شماره ۵ ـ کمیسیون‌ مناقصه‌
الف‌ ـ کمیسیون‌ مناقصه‌ از اعضای‌ زیر تشکیل‌ می‌شود: 
۱ ـ رئیس‌ دستگاه‌ مناقصه‌گزار یا نماینده‌ وی‌. 
۲ـ ذی‌حساب‌ یا بالاترین‌ مقام‌ مالی‌ دستگاه‌ مناقصه‌گزار حسب‌ مورد. 
۳ـ مسؤول ‎فنی‌ دستگاه‌ مناقصه‌گزار یا واحدی‌ که‌ مناقصه‌ به ‎درخواست‌ وی‌ برگزار می‌شود. 
ب‌ ـ در مناقصات‌ مربوط‌ به‌ شهرداریها، از سوی‌ شورای‌ شهر یک‌ نفر به‌ عنوان‌ ناظر در جلسات‌ کمیسیون‌ مناقصه‌ شرکت‌ خواهد کرد. 
ج‌ ـ کمیسیون‌ با حضور هر سه‌ نفر اعضای‌ مزبور رسمیت‌ دارد و تمام‌ اعضاء مکلف ‌به‌حضور در جلسه‌ و ابرازنظر هستند. تصمیمات‌ کمیسیون‌ با رأی‌ اکثریت‌ اعضاء معتبرخواهد بود. 
د ـ در مناقصات‌ دو مرحله‌ای‌ کمیسیون‌، مناقصه‌ با حضور رئیس‌ دستگاه‌ مناقصه‌گزار تشکیل‌ می‌شود. 
هـ ـ اعضاء کمیسیون‌ مناقصات‌ در شرکتهای‌ دولتی‌ با انتخاب‌ هیأت‌ مدیره‌ می‌باشد. 
ماده شماره‌ ۶ ـ وظایف‌ کمیسیون‌ مناقصه‌
اهم‌ وظایف‌ کمیسیون‌ مناقصه‌ به‌ شرح‌ زیر است : 
الف‌ ـ تشکیل‌ جلسات‌ کمیسیون‌ مناقصه‌ در موعد مقرر در فراخوان‌ مناقصه‌. 
ب ‌ـ بررسی‌ پیشنهادهای‌ مناقصه‌گران‌ از نظر کامل‌‎بودن‌ مدارک‌ و امضای‌ آنها و نیز خوانا بودن‌ و غیرمشروط‌ بودن‌ پیشنهادهای‌ قیمت‌ (ارزیابی‌ شکلی‌). 
ج‌ ـ ارزیابی‌ پیشنهادها و تعیین‌ پیشنهادهای‌ قابل‌ قبول‌ طبق‌ شرایط‌ و اسناد مناقصه‌. 
د ـ ارجاع‌ بررسی‌ فنی‌ پیشنهادها به‌ کمیته‌ فنی‌ بازرگانی‌ در مناقصات‌ دو مرحله‌ای‌. 
هـ ـ تعیین‌ برندگان‌ اول‌ و دوم‌ مناقصه‌ (طبق‌ ضوابط‌ مواد ۱۹ و ۲۰ این‌ قانون‌). 
و ـ تنظیم‌ صورتجلسات‌ مناقصه‌. 
ز ـ تصمیم‌گیری‌ دربارة‌ تجدید یا لغو مناقصه‌. 
ماده شماره‌ ۷ ـ هیأت‌ رسیدگی‌ به‌ شکایات‌ 
به‌ منظور رسیدگی‌ به‌ دعاوی‌ بین‌ مناقصه‌گر و مناقصه‌گزار هیأت‌ رسیدگی‌ تشکیل ‌می‌گردد.  اساسنامه‌ هیأت‌ رسیدگی‌ به‌ شکایات‌ به‌ تصویب‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ خواهد رسید. 
ماده شماره‌ ۸ ـ وظایف‌ هیأت‌ رسیدگی‌ به‌ شکایات‌ 
الف‌ ـ رسیدگی‌ به‌ اعتراضات‌ مربوط‌ به‌ اجرا نشدن‌ هر یک‌ از مواد این‌ قانون‌. 
ب‌ ـ صدور رأی‌ تجدید یا لغو مناقصه‌. 
تبصره۱ـ موارد زیر مشمول‌ رسیدگی‌ از سوی‌ هیأت‌ رسیدگی‌ به‌ شکایات‌ نیست‌:
۱ ـ معیارها و روش‌های‌ ارزیابی‌ پیشنهادها. 
۲ ـ ترجیح‌ پیشنهاد دهندگان‌ داخلی‌. 
۳ ـ اعتراضاتی‌ که‌ یک‌ ماه‌ پس‌ از اعتبار پیشنهادها ارسال‌ شده‌ باشد. 
۴ ـ شکایت‌ برندگان‌ مناقصات‌ پس‌ از انعقاد قرارداد. 
تبصره‌۲ـ آئین‌نامه‌ اجرائی‌ این‌ ماده شماره‌ پس‌ از تصویب‌ این‌ قانون‌ و اساسنامه‌ موضوع ‌ماده شماره‌ (۷) به‌ پیشنهاد سازمان‌ مدیریت‌ و برنامه‌ریزی‌ کشور و وزارت‌ امور اقتصادی‌ و دارائی ‌به‌تصویب‌ هیأت‌ وزیران‌ خواهد رسید.
 منبع :ایران تندر اطلاعات مناقصه ها و مزایده های ایران و بین الملل www.etender.ir
سه شنبه 10/4/1393 - 23:38
اقتصاد
ماده شماره‌۱ـ کاربرد
الف‌ ـ این‌ قانون‌ به‌ منظور تعیین‌ روش‌ و مراحل‌ برگزاری‌ مناقصات‌ به‌ تصویب‌ می‌رسد و تنها در معاملاتی‌ که‌ با رعایت‌ این‌ قانون‌ انجام‌ می‌شود، کاربرد دارد.
ب‌ ـ قوای‌ سه‌گانه‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ اعم‌ از وزارتخانه‌ها، سازمانها و مؤسسات‌ و شرکتهای‌ دولتی‌، مؤسسات‌ انتفاعی‌ وابسته‌ به‌ دولت‌، بانکها و مؤسسات ‌اعتباری‌ دولتی‌، شرکتهای‌ بیمه‌ دولتی‌، مؤسسات‌ و نهادهای‌ عمومی‌ غیردولتی‌(درمواردی‌ که‌ آن‌ بنیادها و نهادها از بودجه‌ کل‌ کشور استفاده‌ می‌نمایند)، مؤسسات‌ عمومی‌، بنیادها و نهادهای‌ انقلاب‌ اسلامی‌، شورای‌ نگهـبان‌ قانون‌ اساسی‌ و همـچنین ‌دستگاهها و واحدهائی‌ که‌ شمول‌ قانون‌ بر آنها مستلزم‌ ذکر یا تصریح‌ نام‌ است‌، اعم‌ از این‌که‌ قانون‌ خاص‌ خود را داشته‌ و یا از قوانین‌ و مقررات‌ عام‌ تبعیت‌ نمایند نظیر وزارت‌ جهادکشاورزی‌، شرکت‌ ملی‌ نفت‌ ایران‌، شرکت‌ ملی‌ گاز ایران‌، شرکت‌ ملی‌ صنایع‌ پتروشیمی‌ایران‌، سازمان‌ گسترش‌ و نوسازی‌ صنایع‌ ایران‌، سازمان‌ بنادر و کشتیرانی‌ جمهوری‌ اسلامی ‌ایران‌، سازمان‌ توسعه‌ و نوسازی‌ معادن‌ و صنایع‌ معدنی‌ ایران‌، سازمان‌ صدا و سیمای‌جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ و شرکتهای‌ تابعه‌ آنها موظفند در برگزاری‌ مناقصه‌ مقررات‌ این‌ قانون‌ را رعایت‌ کنند. 
تبصره‌ ـ نیروهای‌ مسلح‌، تابع‌ مقررات‌ و ضوابط‌ خاص‌ خود بوده‌ و از شمول‌ این ‌قانون‌ مستثنی‌ هستند.
ماده شماره۲ـ تعاریف‌ 
واژگانی‌ که‌ در این‌ قانون‌ به‌ کار برده‌ شده‌، به‌ شرح‌ زیر تعریف‌ می‌شوند: 
الف ـ مناقصه: فرایندی‌ است رقابتی ‌برای‌ تأمین کیفیت مورد نظر (طبق‌ اسناد مناقصه‌)، که‌ در آن‌ تعهدات‌ موضوع‌ معامله‌ به‌ مناقصه‌گری‌ که‌ کمترین‌ قیمت ‌متناسب‌ را پیشنهاد کرده‌ باشد، واگذار می‌شود. 
ب‌ ـ مناقصه‌گزار: دستگاه‌ موضوع‌ بند (ب‌) ماده شماره‌ (۱) این‌ قانون‌ که‌ مناقصه‌ را برگزار می‌نماید. 
ج‌ ـ مناقصه‌گر: شخصی‌ حقیقی‌ یا حقوقی‌ است‌ که‌ اسناد مناقصه‌ را دریافت‌ و درمناقصه‌ شرکت‌ می‌کند. 
د ـ کمیته‌ فنی‌ بازرگانی‌: هیأتی‌ است‌ با حداقل‌ سه‌ عضو خبره‌ فنی‌ بازرگانی ‌صلاحیتدار که‌ از سوی‌ مقام‌ مجاز دستگاه‌ مناقصه‌گزار انتخاب‌ می‌شود و ارزیابی‌ فنی‌بازرگانی‌ پیشنهادها و سایر وظایف‌ مقرر دراین‌ قانون‌ را برعهده‌ می‌گیرد. 
هـ ـ ارزیابی‌ کیفی مناقصه‌گران: عبارت‌ است‌ از ارزیابی‌ توان‌ انجام‌ تعهدات‌ مناقصه‌گران‌ که‌ از سوی‌ مناقصه‌گزار یا به‌ تشخیص‌ وی‌ توسط‌ کمیته‌ فنی‌ بازرگانی‌ انجام‌ می‌شود. 
و ـ ارزیابی‌ فنی‌ بازرگانی‌ پیشنهادها: فرایندی‌ است‌ که‌ درآن‌ مشخصات‌، استانداردها، کارایی‌، دوام‌ و سایر ویژگی‌های‌ فنی‌ بازرگانی‌ پیشنهادهای‌ مناقصه‌گران ‌بررسی‌، ارزیابی‌ و پیشنهادهای‌ قابل ‌قبول‌ برگزیده‌ می‌شوند. 
زـ ارزیابی‌ مالی‌ :  فرایندی‌ است‌ که‌ در آن‌ مناسب‌ترین‌ قیمت‌ به‌ شرح‌ مندرج‌ در ماده شماره‌ (۲۰) این‌ قانون‌ از بین‌ پیشنهادهائی‌ که‌ ازنظر فنی‌ بازرگانی‌ پذیرفته‌ شده‌اند، برگزیده‌ می‌شود. 
ح‌ ـ ارزیابی‌ شکلی: عبارت‌ است‌ از بررسی‌ کامل‌ بودن‌ اسناد و امضای‌ آنها، غیرمشروط‌ و خوانا بودن‌ پیشنهاد قیمت‌. 
ط‌ ـ انحصار: انحصار در معامله‌ عبارت‌ است‌ از یگانه‌ بودن‌ متقاضی‌ شرکت‌ درمعامله‌ که‌ به‌ طرق‌ زیر تعیین‌ می‌شود: 
۱ـ اعلان‌ هیأت‌ وزیران‌ برای‌ کالاها و خدماتی‌ که‌ در انحصار دولت‌ است‌. 
۲ـ انتشار آگهی‌ عمومی‌ و ایجاب‌ تنها یک‌ متقاضی‌ برای‌ انجام‌ معامله‌. 
ی‌ ـ برنامه‌ زمانی‌ مناقصه: سندی‌ است‌ که‌ در آن‌ زمان‌ و مهلت‌ برگزاری‌ مراحل‌ مختلف‌ مناقصه‌، مدت‌ اعتبار پیشنهادها و زمان‌ انعقاد قرارداد مشخص‌ می‌شود. 
ماده شماره‌۳ـ طبقه‌بندی‌ معاملات‌ 
معاملات‌ از نظر نصاب‌ (قیمت‌ معامله‌) به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ می‌شوند : 
۱ـ معاملات‌ کوچک‌:  معاملاتی‌ که‌ به‌ قیمت‌ ثابت‌ سال‌ ۱۳۸۲ کمتر از بیست‌میلیون‌ (۲۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال‌ باشد. 
۲ـ معاملات‌ متوسط‌: معاملاتی‌ که‌ مبلغ‌ مورد معامله‌ بیش‌ از سقف‌ مبلغ‌ معاملات‌ کوچک‌ بوده‌ و از ده‌ برابر سقف‌ ارزش‌ معاملات‌ کوچک‌ تجاوز نکند. 
۳ـ معاملات‌ بزرگ‌: معاملاتی‌ که‌ مبلغ‌ برآورد اولیه‌ آنها بیش‌ از ده‌ برابر سقف‌ ارزش ‌مبلغ‌ معاملات‌ کوچک‌ باشد. 
تبصره‌۱ـ وزارت‌ امور اقتصادی‌ و دارائی‌ مکلف‌ است‌ در ابتدای‌ هر سال‌ نصاب ‌معاملات(‌۱۳۹۰ / ۱۳۸۹ )را براساس‌ شاخص‌ بهای‌ کالاها و خدمات‌ اعلام‌ شده‌ توسط‌ بانک‌ مرکزی‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌، جهت‌ تصویب‌ به‌ هیأت‌ وزیران‌ پیشنهاد نماید.
تبصره۲ـ مبلغ‌ نصاب‌ برای‌ معاملات‌ کوچک‌ و متوسط‌ مبلغ‌ مورد معامله‌ و در معاملات‌ عمده‌ مبلغ‌ برآوردی‌ واحد متقاضی‌ معامله‌ می‌باشد.
تبصره‌۳ـ مبلغ‌ یا برآورد معاملات‌ مشمول‌ هر یک‌ از نصاب‌های‌ فوق‌ نباید با تفکیک‌ اقلامی‌ که‌ به‌طور متعارف‌ یک‌ مجموعه‌ واحد تلقی‌ می‌شوند، به‌ نصاب‌ پایین‌تر برده‌ شود.
ماده شماره‌۴ـ طبقه‌بندی‌ انواع‌ مناقصات‌ 
الف‌ ـ مناقصات‌ ازنظر مراحل‌ بررسی‌ به‌ انواع‌ زیرطبقه‌بندی‌ می‌شوند: 
۱ـ مناقصه‌ یک‌ مرحله‌ای: مناقصه‌ای‌ است‌ که‌ در آن‌ نیازی‌ به‌ ارزیابی‌ فنی ‌بازرگانی‌ پیشنهادها نباشد. در این‌ مناقصه‌ پاکتهای‌ پیشنهاد مناقصه‌گران‌ در یک‌ جلسه‌گشوده‌ و در همان‌ جلسه‌ برنده‌ مناقصه‌ تعیین‌ می‌شود. 
۲ـ مناقصه‌ دو مرحله‌ای: مناقصه‌ای‌ است‌ که‌ به‌ تشخیص‌ مناقصه‌گزار، بررسی‌ فنی‌ بازرگانی‌ پیشنهادها لازم‌ باشد. در این‌ مناقصه‌، کمیته‌ فنی‌ بازرگانی‌ تشکیل‌ می‌شود و  نتایج‌ ارزیابی‌ فنی‌ بازرگانی‌ پیشنهادها را به‌ کمیسیون‌ مناقصه‌ گزارش‌ می‌کند و بر اساس‌ مفاد ماده شماره‌ (۱۹) این‌ قانون‌ برنده‌ مناقصه‌ تعیین‌ می‌شود. 
ب‌ ـ مناقصات‌ از نظر روش‌ دعوت‌ مناقصه‌گران‌ به‌ انواع‌ زیر طبقه‌بندی‌ می‌شوند : 
۱ـ مناقصه‌ عمومی: مناقصه‌ای‌ است‌ که‌ در آن‌ فراخوان‌ مناقصه‌ ازطریق‌ آگهی‌عمومی‌ به‌ اطلاع‌ مناقصه‌گران‌ می‌رسد. 
۲ـ مناقصه‌ محدود: مناقصه‌ای‌ است‌ که‌ در آن‌ به‌ تشخیص‌ و مسؤولیت‌ بالاترین‌ مقام‌ دستگاه‌ مناقصه‌گزار، محدودیت‌ برگزاری‌ مناقصه‌ عمومی‌ با ذکر ادله‌ تأیید شود. فراخوان‌ مناقصه‌ از طریق‌ ارسال‌ دعوتنامه‌ برای‌ مناقصه‌گران‌ صلاحیتدار [براساس‌ ضوابط ‌موضوع‌ مواد (۱۳) و (۲۷) این‌ قانون‌‌] به‌ اطلاع‌ مناقصه‌گران‌ می‌رسد.
 منبع :ایران تندر اطلاعات مناقصه ها و مزایده های ایران و بین الملل www.etender.ir
سه شنبه 10/4/1393 - 23:38
اخبار

همزمان با میلاد با سعادت هشتمین نور آسمان ولایت امام همام علی بن موسی الرضا (ع)

حمد وسپاس ایزد منان را که با الطاف بی کران خود این توفیق را به ما ارزانی داشت که گامی هر چند کوچک در جهت خدمت به جوانان این مرزبوم بر داریم
امید آنکه انجمن دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی علوم وتحقیقات آیت الله آملی سرلوحه انجمن های دانشجویی سایر واحد ها و دانشگاه ها شود...
اهداف آتی تیم پشتیبانی انجمن
1-بالا بردن بار علمی انجمن و تبدیل آن به یک بانک غنی و تخصصی از مقالات و جزوات با کمک و همیاری شما
2- تبلیغات هدفمند در جهت معرفی و مطرح کردن انجمن در میان دانشجویان به عنوان یک مرکز جامع برای پاسخگویی به همه نیاز های مجازی
3-بالا بردن میزان رنکینگ انجمن و مطرح کردن آن در سطح کشوری
4-دعوت از نخبه ها و شخصیت های مطرح به عنوان اعضای افتخاری و ویژه در جهت بالا بردن اعتبار انجمن
5-بالا بردن امکانات انجمن و ایجاد سایت رابط
6-تقدیر و تشکر از فعالین در انجمن و اهدای جوایز و عنوان های کاربری در انجمن
7-...

منبع

www.uni.10r.ir

دوشنبه 18/7/1390 - 9:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته