• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38
تعداد نظرات : 480
زمان آخرین مطلب : 4370روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
برای ساخت یك setup با ویندوز XP اول به مسیر زیر بروید :

                                                                                        Start ---> runبعد كلمه "iexpress " را تایپ كنید و كلید ok را بزنید.پنجره اول : گزینه اول یعنی Create new self Extraction Directive file را انتخاب كنید و كلید Next را بزنید .پنجره دوم :گزینه دوم یعنی Extract files only را انتخاب كنید و كلیدNext  را بزنید .پنجره سوم : در این بخش شما باید یك عنوان برای فایل Setup انتخاب كنید مثلا:VB6.آن را در كادر مربوطه نوشته و كلیدNext  را بزنید.پنجره چهارم :گزینه No prompt راانتخاب كنید و كلید Next را بزنید.پنجره پنجم :در این قسمت شما می توانید قبل از باز كردن Setup برای ان شرط و شروطی بیان كنید اگر كاربر قبول كرد برنامه را میریزد و اگر قبول نكرد خارج می شود اگر می خواهید اینگونه باشد متن خود را در یك فایل *.txt ذخیره كنید ودر پنجره IExpress گزینه Display a license را انتخاب كنید و بعد با گزینه Browse فایل متن خود را وارد كنید و اگر تمایل به این كار ندارید گزینه Do not display a license را بزنید و به مرحله ی بعد بروید.پنجره ششم :با كلیك بر روی دكمه Add فایل های خور را اضافه كنید و به مرحله بعد بروید.پنجره هفتم :گزینه از پیش انتخاب شده را انتخاب كنید و به مرحله بعد بروید.پنجره هشتم :مثل پنجره پنجم هست فقط اخر برنامه پیغام را نمایش می دهد.پنجره نهم : حالا جایی كه می خواهید setup در انجا ذخیره شود انتخاب كنید.پنجره دهم :گزینه Don"t save را انتخاب كنید.پنجره یازدهم :كلید Next را بزنید.پنجره دوازدهم :

برای اتمام كار گزینه Finish را بزنید.

چهارشنبه 29/10/1389 - 23:22
کامپیوتر و اینترنت

 

ایجاد متن ژله ای (یا دکمه ژله ای):1- از منوی فایل یک بوم 5*5 cm با رزولوشن 300dpi و مدcmykایجاد کنید.2- با استفاده از ابزار Type متن دلخواهی تایپ نمایید.3- لایه متن را فعال نموده و روی لایه دابل کلیک کرده تا پنجره Layer Style گشوده شود.4- قسمت Inner shadow را انتخاب کرده و تنظیمات را به صورت زیر انجام دهید: Color:993131    angle:90   Blend mode:multiply  size:23    Distance:11   choke:25    5- قسمت Inner glow را انتخاب کرده و تنظیمات را به صورت زیر انجام دهید:Color:660000     opacity:50   Blend mode:multiply   choke:0Techniqu:Softer    size:8   Sourse:Edges   range:50 6- قسمت Bevel and Emboss را انتخاب کرده و تنظیمات را به صورت زیر انجام دهید:  Techniqu:Smooth              ngle:90   Style:Inner bevel   Direction:up   Depth:100    size:11    Soften:4         altitude:67    anti :ok     Highlight:screen   (color:ffffff)           opacity:100   Shadow:multiply  (color:000000)          opacity:0     Range:90    anti:ok    contor:gussion       7- قسمت  satin را انتخاب کرده و تنظیمات را به صورت زیر انجام دهید:Color:ff0707     angle:90   Blend mode: overlay            Distance:38     size:38    opacity:100anti:ok    invert: ok      contor:cone-inverted 8- قسمت  Color overlay را انتخاب کرده و تنظیمات را به صورت زیر انجام دهید:Blend mode: normal    opacity:100   color: ff0000 
چهارشنبه 29/10/1389 - 23:19
کامپیوتر و اینترنت
در برنامه Word، به منوی Insert رفته و گزینه Symbol را انتخاب نمایید. در پایین پنچره باز شده قسمتی به نام Character Code وجود دارد که برای جستجوی کاراکترها از طریق کد اسکی آنها می‌باشد. برای پیدا کردن نیم‌فاصله از بین‌همه کد کافی‌است که در این قسمت 200c را وارد کنید. حال بر روی دکمه Shortcut Key کلیک کنید. در پنجره جدیدی که باز می‌شود در قسمت Press new shortcut key کلیدهای Ctrl و بعد Space را همزمان بزنید(یا ترکیب دیگری از کلید‌ها). حال برای اتمام کار و تایید دکمه Assign را بزنید. از این به بعد شما برای نگارش نیم‌فاصله در متون فارسی بطور صحیح کافیست کلیدهای Ctrl + Spce  را بزنید. 
چهارشنبه 29/10/1389 - 23:16
کامپیوتر و اینترنت
در اینجا قصد دارم تا برای کسانی که مایلند خودشان بر روی کامپیوترشان ویندوز ایکس پی نصب کنند، مراحل انجام آن را با شرحی آسان برایشان آموزش دهم.1) ابتدا باید یک سی دی نصب ویندوز ایکس پی تهیه کنید.2) سی دی را داخل سی دی رام قرار داده و سیستم را ریست کنید.3) کلید" Back Space" (کلید پاک کردن کلمه که به صورت فِلِش است) را مرتباً بزنید تا صفحه ای آبی رنگ باز شود. 4) بعد از اینکه صفحه ی آبی رنگ رفت، صفحه ای باز می شود که باید کلید اینتر یعنی نصب ویندوز را بزنید.5) سپس صفحه ای دیگر باز می شود که باید کلید"F8"را بزنید.6) باز صفحه ای باز می شود که باید کلید Enter را بزنید.7) در صفحه ی جدید نام درایوهای موجود در سیستمتان نمایش می یابد. برای پارتیشن بندی و فرمت کردن درایوها روی هر درایو رفته و کلید "D" را فشار دهید و سپس کلید "L" را بفشارید تا پارتیشن درایو حذف شود. اگر می خواهید همه ی درایوها را فرمت کنید هرکدام را یک به یک طبق دستور بالا فرمت کنید.(توجه: با فرمت کردن درایوها تمامی اطلاعات موجود در آن ها حذف می شود.)8) اگر همه ی درایوها را فرمت کرده باشید، فقط یک گزینه باقی می ماند که با رفتن روی آن و زدن کلید "C" می توانید هرچند عدد درایو که می خواهید، با توجه به مقدار حافظه سیستمتان، ایجاد کنید.9) کلید "C" را زده و مقدار پارتیشن را برای درایوتان انتخاب کنید.( توجه: درایوی را که می خواهید برای نصب ویندوز انتخاب کنید، پارتیشن بیشتری را برای آن اختصاص دهید.)10) بعد از پارتیشن بندی روی درایوی که می خواهید ویندوز در آن نصب شود، رفته و کلید Enter را بزنید تا فرمت درایو را مشخص کنید. گزینه ی فرمت "NTFS" را با کلید Enter برگزینید.11) کمی صبر کنید تا درایو فرمت شود. سپس سیستم ریست می شود، هیچ کلیدی را نزنید تا صفحه ی گرافیکی باز شود. باز هم صبر کنید تا سیستم کارش را انجام دهد.12) بعد از اتمام کار سیستم، کادری باز می شود که از شما می خواهد نامی برای کامپیوترتان انتخاب کنید. با پر کردن کادرها و زدن کلید "Next" به مرحله های بعدی بروید و کادرها را پر کنید.13) باز هم کمی صبر کنید. کادری باز می شود که می توانید زبان فارسی را برای سیستمتان برگزینید. دکمه ی " Customize" را زده و از میان زبان ها گزینه ی "Farsi" را انتخاب کنید. اگر این گزینه نبود از گزینه های بالای کادر گزینه ی دوم را انتخاب کنید. سپس همه ی کادرها را علامت دار کنید. دوباره از گزینه های بالای کادر گزینه ی اول را انتخاب کنید و بعد زبان فارسی را انتخاب کنید.14) دکمه ی تأیید را بزنید. سیستم بعد از چند دقیقه ریست می شود.15) بعد از راه اندازی سیستم، صفحه ای باز می شود که باید دکمه ی "Next" را بزنید. سپس از دو گزینه ی نمایش یافته گزینه ی دوم را انتخاب و دکمه ی "Next" را بزنید. در کادر اول هر اسمی که خواستید بنویسید و دکمه ی "Next" را بزنید و سپس گزینه ی "Finish" را بزنید.16) سیستم دوباره ریست می شود و صفحه ویندوز ایکس پی نمایش می یابد. برای شناساندن کارت صدا، مودم، گرافیک و ... سی دی های مربوطه را نصب کنید.امیدوارم که توانسته باشید ویندوزتان را نصب کنید.
چهارشنبه 29/10/1389 - 23:15
کامپیوتر و اینترنت
کارت :TV یک نوع کارت است که قابل نصب بر روی اسلاتها بوده و کامپیوتر را مجهز به پخش شبکه های تلویزیونی محلی و رادیو می نماید که بعضی ها ورودی و خروجی ویدئو و تلویزیون نیز دارند. این نوع کارت فقط جهت اضافه کردن شبکه های تلویزیونی به کامپیوتر است و امتیاز دیگری ندارد. این کارتها از لحاظ قیمت مقرون به صرفه نمی باشند و هم حافظه را اشغال می کنند و هم امکانات زیادی از کامپیوتر را به حالت رکود در می آورند. با استفاده از این کارت شما می توانید مجموعه ای کامل و حرفه ای از تصاویر رادر اختیارداشته باشید.به عبارت دیگر، امروز بسایری از کاربران کامپیوتر،توقعات خاصی از سیستم خود دارند و مایلند تا حد امکان سیستم خود را جامعتر و با امکانات .و قابلیت های تکمیل تری مورد استفاده قرار دهند. در این بیان یکی از موارد مورد نظر،استفاده و بهره گیری از کارتهای جانبی بوده؛ به خصوص انواع چند رسانه ای آن و مدلهایی که در قالب استفاده از آنها سیستمهای کامپیوتری را در قالب تلویزیون و رادیو مورد استفاده قرار داد.این سری کارتها به هدف کشاندن تصاویر تلویزیونی به داخل کامپیوتر ساخته شده است.. یعنی کامپیوتر به یک تلویزیون و حتی رادیو تبدیل شود و تصاویر با کیفیت معمولی قابل ضبط باشند. این کارتها هم کار Capture را انجام می دهند ولی چون به صورت نرم افزاری است کیفیت فیلم ضبط شده خیلی رضایت بخش نمی باشد. این کارتها معمولا با یک کنترل از راه دور عرضه شده و علاوه بر فرمتهای VCD(MPEG-1) و DVD(MPEG-2) و MPEG4(DivX) گاها فرمت AVI نیز تولید می کنند. نرم افزار این کارتها بستگی به شرکت سازنده دارد مثلا کارتهای TV شرکت MSI (به نام (TV Anywhereبا نرم افزار Power VCR کار میکنند و فقط همان ورژن خاص. و ظاهرا بهترین مدل این نوع کارت مدل FM/TV متعلق به شرکت ASUS می باشد.قیمت این نوع کارتها بین 30 هزار تومان تا 100 هزار تومان می باشد. کارت  :Captureاین نوع کارت برای تبدیل سخت افزاری فیلم به صورت VCD یا در مدلهای پیشرفته تر DVD و باز پیشرفته تر به صورت MPEG4(DivX) می باشد . از آتجایی که این تبدیل سخت افزاری و توسط محاسبات یک چیپست مجزا بر روی کارت انجام می شود کیفیت فیلم به دست آمده بسیار بالا می باشد. قیمت این نوع کارت در بازار از 50 هزار تومان با قابلیت تولید فقط VCD شروع می شود و تا 300 هزار تومان با قابلیت تولید MPEG4 می باشد. از لحاظ نرم افزار نیز معمولا با نرم افزار خاص تولید شرکت سازنده کار میکنند. از این نوع کاتها در رده تولید VCD می توان به VCD Producer Pro و Snaazi VCD Creator و در رده تولید DVD به Snazzi III و Pinnacle Studio AV/DV اشاره کرد.


چهارشنبه 29/10/1389 - 23:10
موبایل
با سلام
امروزه داشتن یک آدرس ایمیل به امری واجب تبدیل شده است. همگی ما دست کم یک نشانی پست الکترونیکی داریم که برای ما حکم یک آدرس پستی از نوع اینترنتی را ایفا می کند و می توانیم به وسیله ی آن با دیگران به راحتی و در عرض چند ثانیه و صرف حداقل هزینه ممکن در ارتباط باشیم.

گاه پیش می آید که برای مدتی وقت یا امکان دسترسی به کامپیوتر را ندارید و از طرفی نیاز به دسترسی صندوق پست الکترونیکی خود دارید. امروز می خواهیم از پارسی دانلود برای اولین بار روش استفاده از قسمت ایمیل در گوشی های سونی اریکسون را به شما آموزش دهیم که به علت نبود آموزش فعال سازی این قسمت در اینترنت و درخواست های زیاد کاربران برای راه اندازی این سرویس در تلفن همراه خود ، به آموزش مراحل فعال سازی آن پرداختیم.از آنجایی که در ایران بیشترین آدرس ها مربوط به سرویس دهنده گوگل است ، ما هم به روش ایجاد ارتباط با این سرویس دهنده خواهیم پرداخت. متاسفانه سرویس دهنده یاهو این امکان را فقط برای مناطقی خاص فعال ساخته و ما برای استفاده از آن باید ماهانه مبالغی را پرداخت کنیم که به علت عدم دسترسی عمومی به پرداخت های اینترنتی ، این امکان برای خیلی ها در دسترس نیست و از پرداختن آن صرف نظر می شود.

خوب ، در ابتدای کار وارد محیط جی میل (Gmail) خود شوید. شما باید در آنجا اقدام به فعال سازی IMAP کنید. به قسمت تنظیمات وارد شده و سپس در قسمت Forwarding and POP / IMAP به فعال کردن آن در منوی IMAP Access بکنید و سپس تنظیمات جدید را ذخیره کنید. تنظیمات مربوط به کامپیوتر و سرویس دهنده ی ما در اینجا به پایان رسید.
مراحل فعال سازی ایمیل در گوشی های سونی اریکسون به این شرح است:
1-
ابتدا از قسمت منوی گوشی به قسمت Messaging رفته و وارد قسمت Email شده و سپس وارد Settings شوید.
2-
در مرحله سوم به قسمت New account بروید و در قسمت Account name یک اسم دلخواه برای ایمیل خود انتخاب کنید.
3-
در این مرحله ، در صفحه ای که باز شده است و دارای چندین بخش است در قسمت Connect using یک اشتراک انتخاب کنید (در صورتی که هیچ اشتراکی در این بخش نیست و همچنین از سیم کارت ایرانسل استفاده می کنید ، با شماره گیری کد *140*3*6# [از راست به چپ] تنظیمات مربوط به این قسمت برایتان ارسال خواهد شد ، که شما باید آن را ذخیره نمائید) با انتخاب یک اشتراک به طور خودکار به صفحه قبل بر می گردید.
4-
در این بخش وارد قسمت Email address شده و آدرس ایمیل خود را به صورت کامل ، مانند parsviva@Gmail.com وارد کنید و OK را بزنید.
5-
در قسمت بعد وارد Connection type شده و گزینه IMAP4 را انتخاب کنید.
6-
در قسمت بعد وارد Incoming server شوید و در این قسمت عبارت imap.gmail.com را بنویسید و دکمه ی OK را بزنید.
7-
در مرحله بعد و در قسمت Username نام کاربری خود در جی میل را وارد کنید و دکمه ی OK را بزنید.
8-
در ادامه و در قسمت Password رمز عبور خود در جی میل را وارد کنید و دکمه ی OK را بزنید.
9-
وارد قسمت Outgoing server شوید و عبارت smtp.gmail.com را بنویسید و OK را بزنید.
10-
در مرحله ی بعد وارد بخش Advanced settings شوید.
11-
در قسمت Your name نام خود را بنویسید.
12-
در قسمت Signature می توانید برای ایمیل خود یک امضاء ایجاد کنید که در پایان ایمیل هایی که ارسال می کنید نمایش داده شود (این قسمت اختیاری است)
13-
در قسمت Download S&R برای اینکه تمامی محتویات ایمیل را مشاهده کنید ، عبارت Up to size limit را انتخاب کنید.
14-
در قسمت Check interval می توانید مدت زمان آپدیت و بروزرسانی صندوق ورودی ایمیل خود را تنظیم کنید تا در زمان مشخص ، در صورتی که ایمیل جدیدی برایتان آمد بصورت خودکار به صندوق ایمیل تان اضافه شود.
15-
قسمت Push email غیر قابل تنظیم است و با آن کاری نداریم.
16-
در قسمت Allow connection عبارت Home network را انتخاب کنید.
17-
در بخش Copy outgoing در صورتی که می خواهید از ایمیل های ارسال شده توسط خودتان یک نسخه داشته باشید ، گزینه ی On و در غیر این صورت Off را انتخاب نمائید.
18-
در ادامه وارد قسمت Encryption شوید و در قسمت Incoming server گزینه ی SSL و در قسمت Outgoing server گزینه ی TLS را انتخاب کنید.
19-
قسمت های Outg. username و Outg. password را خالی بگذارید.
20-
در قسمت Incoming port عدد 993 را وارد کنید و Ok را بزنید.
21-
در قسمت Outgoing port عدد 25 را وارد نموده و Ok را بزنید.
حالا گوشی شما آماده ی دریافت و ارسال ایمیل شده است و می توانید از طریق آن برای دوستان خود ایمیل ارسال کنید.

جمعه 24/10/1389 - 19:44
کامپیوتر و اینترنت
با سلام شما در این آموزش یک کاغذ مچاله را خواهید داشت برای دیدن آموزش به ادامه مطب بروید.

 

  آموزش ساخت کاغذ مچاله شدهنرم افزار 3dsmax را اجرا کنید.در قسمت Geometry گزینه ی sphere را زده و یک دایره ایجاد کنید.تنظیمات دایره را به صورت زیر انجام دهید:Radius:30Segments:39بعد به پانل Modify رفته و از لیست گزینه ی Noise را روی دایره استفاده کنید.در قسمت تنطیمات Noise به صورت زیر عمل کنید:

 

البته می توانیید در قسمت Noise گزینه ی seeds را ب صورت دلخواه انتخواب کنید.(عدد  6 در seeds یک عدد فرضی است((نکته:هیچ وقت seeds را 0 نگذارید)))

 

 می بینید  که ورق زیاد جالب نیست برای زیبا تر شدن و طبیعی تر شدن آن از لیست modify گزینه ی Tessellate را زده و مقدار Tension آن را به( 6-) تغییر بدهید.

 

حال از لیست پانل modify گزینه TurboSmooth را انتخاب کنید.می بینید که چقدر زیبا است.

 

 

افزودن ماده به جسمبرای اینکار لازم است به قسمت Material Editor بروید.دکمه ی M را زده تا Material Editor باز شود.یک ماده را انتخاب کرده و رنگ سفید را برایش انتخاب کنید. در قسمت Blinn basic Parameters در Material editor  مربع کوچک کنار Diffuse را انتخاب کنید.

 

بعد از لیست ظاهر شده گزینه ی Composite را انتخاب کنید:

 

حال در قسمت composite روی گزینه ی NONE کلید کنید و از لیست ظاهر شده گزینه bitmap را زده و تصویری که در زیر است را به آن بی افزایید:

 

 

(این عکس را باید داشته باشید.رو این عکس کلیک راست کرده و گزینه ی save image as را بزنید.)حال در قسمت Maps در Material Editor رفته مربع کوچک کنار bumb را زده و از لیست ظاهر شده گزینه Bitmap را زده و همین عکس بالا را روی آن قرار دهید.

 

حال می توانید رندر کنید و این کاغذ دور افتاده را ببینید.

 

 
جمعه 24/10/1389 - 19:42
کامپیوتر و اینترنت
تعریف کامپیوتر:
دستگاهی است الکترونیکی که با قبول داده ها و پردازش بر روی آنه اطلاعات مورد نظر را به ما می دهد.
داده:

اطلاعاتی که به کامپیوتر می دهیم یا دستورات یا اطلاعاتی که از دنیای بیرون وارد کامپیوتر می شوند.
  Data
پردازش:
محاسباتی که بر روی داده ها انجام می پذیرد.  Process
اطلاعات
:
داده های پردازش شده را اطلاعات می گویند.
  Information
علم کامپیوتر:

1ـ سخت افزار:
  Hard Ware
قسمت هایی از کامپیوتر است که قابل مشاهده کردن است.
مانند قطعات
2ـ نرم افزار:
Soft Ware
قسمت هایی از کامپیوتر است که قابل مشاهده کردن نیست.
مانند برنامه ها
میان افزار: 
Firm Ware
مجموعه دستورالعمل هایی هستند که بین سخت افزار و نرم افزار قرار می گیرند و کار آنها معرفی کردن بهتر سخت افزار و نرم افزار به یکدیگر است.نکته:
شرکت
IBM بزرگترین شرکت تولید کنندة سخت افزار و نرم افزار در جهان است.
برای استفاده از یک دستگاه هم سخت افزار نیاز است و هم نرم افزار.
8086
Xt
8088
IBM
80186
80286
At 80386 Pentium Pro
80486
Pentium I یا PI
80586 یا
Pentium Pentium II یا PII
Pentium III یا PIII
Pentium IV یا PIV یا P4
CPU:
نکته:
واحد
cpu مگاهرتز ( MHZ ) است.
مغز کامپیوتر
cpu است.
شرکت های تولید کنندة
CPU:
Intel
Athlonیا AMD-Motorola
Cyrix
انواع
CPU :
Slot
یا ایستاده
Soket یا خوابیده
قسمت های تشکیل دهندة یک
CPU :
1ـ قسمت یا واحد محاسبه و منطق
Alu
2ـ قسمت یا واحد ثباتها
Rigister
3ـ قسمت یا واحد کنترل
Cu
حافظه: (
Memory )
محلی است که اطلاعات بصورت موقت و دایم ذخیره می شوند.
کارکتر:

1ـ کارکتر های رشته ای یا حرفی شامل
A-Z یا a-z
2ـ کارکتر های عددی شامل 0-9
3ـ کارکترهای ویژه شامل < > + = ( ) ? و غیره

نکته:

اطلاعات در کامپیوتر به صورت 1و0 ذخیره می شوند و اعداد در کامپیوتر در مبنای 2 کار می کنند.
کدهایی که بصورت قراردادی برای صفحه کلید تعریف شده اند را کدهای اَسکی (
Asci ) می نامند.
بیت: (
Bit )
به کوچکترین خانة حافظه که می تواند یک 0 و1 را درخود ذخیره کند یک Bit می گویند.
به هر هشت بیت یک بایت (
Byte ) میشود.
نکته:

اطلاعات از سمت راست در حافظه نوشته میشود و هر خانه که خالی بماند عدد صفر در آن قرار میگیرد.
8
Bit = 1 Byte یا 1 Character
Word = 2 Character = 2 Byte = 16 Bit
1024
Byte = 1 KB یک کیلو بایت
1024
KB = 1 MB یک مگابایت
1024
MB = 1 GB یک گیگابایت
1024
GB = 1 TB یک ترابایت
1024
TB = 1 PB یک پتابایت
1024
PB = 1 EB یک اگزابایت
انواع حافظه:

1ـ حافظه های اصلی
2ـ حافظه های جانبی
3ـ حافظه های سریع یا پنهان
حافظة اصلی :

حافظه هایی هستند که اطلاعات بصورت موقت بر روی آنها ذخیره میگردد و به دو دسته هستند:
1ـ حافظة
RAM
2ـ حافظة
ROM
حافظة
RAM :
یکی از حافظه هایی اصلی است که اطلاعات آن تا زمانی که کامپیوتر روشن میباشد در حافظه قرار دارد و هنگامی که کامپیوتر بنا به دلایلی خاموش شود اطلاعات نیز پاک میشوند، چون اطلاعات به صورت موقت هستند.
R A M
Random Access Memory
تصادفی دستیابی حافظه
حافظه
RAM در ظرفیت های مختلفی ساخته میشود.
2
MB منسوخ شده است.
16
MB
32
MB کم کم از رده خارج میشوند.
64
MB
128
MB
256
MB به صورت زیاد تولید میشوند.
512
MB
حافظة
ROM :
DDIM RAM از رده خارج شده اند.
SD RAM
DDR RAM
نوع دوم و سوم در ظرفیت های 128 و 256 و 512 مگابایت ساخته میشوند.
R O M

Read Only Memory
خواندنی فقط حافظه
حافظه های
ROM :
P ROM حافظه هایی هستند که فقط یک بار میتوان اطلاعات را روی آنها نوشت و یا پاک کرد.
EP ROM حافظه هایی هستند که برای چندین با ر میتوان اطلاعات را روی آنها نوشت و یا پاک کرد.
EEP ROM حافظه هایی هستند که برای بارها میتوان اطلاعات را بوی آهنا نوشت و یا پاک کرد.
حافظه های جانبی :

حافظه هایی هستند که اطلاعات برای همیشه ( به صورت دائم ) می توانند بر روی آنها ذخیره گردند.
حافظه های جانبی :
1ـ فلاپی دیسکها یا دیسکهای نرم یا لرزان
F.D یا Floppy Disk
2ـ هارد دیسکها یا دیسکهای سخت
H.D یا Hard Disk
3ـ دیسکهای فشرده یا دیسکهای نوری یا دیسکهای لیزری
CD یا Compack Dis
CD ها :
Recordable :
ــ 650
MB یا 74 Min
ــ 700
MB یا 80 Min
ــ 800
MB یا 90 Min
Rewrite : اطلاعات را میتوان تا چندین بار روی این نوع سی دی نوشت و پاک کرد.
در سه ظرفیت موجود میباشد:
ــ 650
MB یا 74 Min
ــ 700
MB یا 80 Min
ــ 800
MB یا 90 Min
MD یا Mini Disk :
200
MB یا 22 Min
52
MB یا 5 Min
توسط دستگاهی به نام
Writer میتوان اطلاعات را روی CD نوشت.
Yamaha 20 . 10 . 40X
نام شرکت
حداکثر سرعت نوشتن اطلاعات
حداکثر سرعت نوشتن اطلاعات بر روی
CD های Rewrite
حداکثر سرعت خواندن اطلاعات از روی
CD
حافظه های پنهان، سریع یا
Cash :
1ـ داخلی یا
Internal یا Builtin :
این نوع از حافظه روی CPU قرار میگیرد. و با نام ( L2 ) مشخص میشود.
2ـ خارجی یا
External :
این نوع حافظه روی مادربرد قرار میگیرد. و با نام ( L1 ) مشخص میشود.
ــ ایستاده یا
Slot ( در مادربردهای قدیمی )
ــ خوابیده یا
Socket ( در مادربردهای جدید )

نکته:

مشخصة
CPU های Cash دار علامت ( L2
) است.
حداکثر ظرفیت حافظة
Cash 512 کیلوبایت است که به این نوع از CPU ها Full Cash و اگر از 512 کیلوبایت کمتر باشد Half Cash می گویند.
دستگاه های ورودی :
1ـ صفحه کلید یا Key board یا K.B
استاندارد ترین واحد ورودی به شمار می‌آید و به سه گروه اصلی تقسیم میشود :
ــ 84 کلیدی
ــ 101 کلیدی
ــ 104 کلیدی
نکته:

آرایش صفحه کلید را (
QWERTY ) می گویند.
2ـ ماوس یا
Mouse
یکی دیگر از وسایل ورودی به شمار میرود
3ـ اسکنر یا
Scaner :
یکی دیگر از وسایل ورودی است که اطلاعات را به صورت تصویر وارد کامپیوتر میکند. و به دو دسته تقسیم میشود:
ــ دستی
ــ تخت
4ـ رقمی کننده یا دیجیتایزر یا
Digitayzer :
اطلاعات را به صورت 0و1 وارد کامپیوتر میکند.
5ـ اهرم بازی یا
Joysick :
از این وسیله ای برای کنترل بازیهای کامپیوتری استفاده میشود.
6ـ قلم نوری یا
Pen Light:
این وسیله همانند موس مار میکند و در برخی از بانک ها از این وسیله استفاده میشود.
دستگاهای خروجی :

1ـ مانیتور یا Manitor :
استاندارد ترین واحد خروجی میباشد. به دو دسته تقسیم میشود.
ــ تک رنگ
ــ رنگی
نوع رنگی نیز به دو دسته تقسیم میشود :
ــ
Analog
ــ
Digital
نوع دیجیتال هم به چهار دسته تقسیم میشود :
ــ
CRT یا محدب
ــ
Flat یا مسطح که به دو دسته تقسیم میشود:
1ـ معمولی
Plus یا +
ــ
LCD
ــ
Tuch Screen یا صفحه نمایش لمسی
نکته :

یک عامل مهم در کیفیت تصویر در هر کارمپیوتر کارت گرافیک و عامل دیگر نیز خصوصیات فنی مانیتور میباشد.
2ـ چاپگر یا
Printer
:
یکی دیگر از وسایل خروجی به شمار می‌آید و به دو دسته تقسیم میشود.
ــ ضربه ای که به دستة زیر تقسیم میشود:
ماتریس نقطه ای یا سوزنی که باز به دو دسته تقسیم میشود :
1ـ رنگی
2ـ سیاه و سفید
ــ غیر ضربه ای که به دو دسته تقسیم میشود:
1ـ لیزری که به دو دسته تقسیم میشود
ــ رنگی
ــ سیاه و سفید
2ـ جوهر افشان که فقط به صورت رنگی موجود میباشد.
D P I
Dot Per Inch
نقاط در اینچ
قسمت های درون یک
Case :
1ـ یک بلندگوی کوچک که برای نشان دادن سالم بودن یا نبودن سیستم است.
2ـ کلید
Power که در دو حالت on و off
است که برای روشن کردن سیستم است.
3ـ کلید
Reset که برای راه‌ اندازی مجدد سیستم به کار میرود.
4ـ منبع تغذیه یا
Power
5ـ مادر برد یا
M.D
6ـ فلاپی دیسک گردان یا
F.D.D
Floppy Disk Drive
فلاپی دیسک درایو
7ـ سی دی درایو یا
C.D.D یا CD Drive
8ـ هارد دیسک یا
H.D.D
نکته :

به قطعات گزینه 6 تا 8 اصطلاحاً
Input / Output می گویند.
مادربرد :

1ـ اولین قطعه ای که بر روی مادربرد قرار می گیرد CPU است.
2ـ قطعه بعدی
RAM میباشد.
3ـ شکافهای گسترش یا توسعه که به سه دسته تقسیم میشوند :
ــ
ISA / مشکی رنگ و بلند / از این شکافها برای کارت های صدا، مودم، گرافیک، شبکه و غیره استفاده میشود. قدرت انتقال اطلاعات بر روی این نوع شکافها خیلی کم است و از رده هم خارج شده اند.
ــ
PCI
/ سفید رنگ و کوتاه / از این شکافها نیز برای موارد بالا استفاده میشود. قدرت انتقال اطلاعات بر روی این شکافها زیاد است.
ــ
AGP / قهوه ای و کوتاه / از این شکافها برای کارت های گرافیک سه بعدی استفاده میشود. قدرت انتقال اطلاعات بر روی این شکافها بسیار زیاد است.
4ـ محل ورودی برق
5ـ فیش صفحه کلید
نکته :
به خطوط انتقال داده ها ( Data ) باس ( BUS ) می گویند.
Data Bus
داده خطوط
Address Bus
آدرس خطوط
Control Bus
کنترل خطوط
روشهای ارسال اطلاعات:

به ورودی ها و خروجی ها پشت
Case اصطلاحاً Port یا پورت گفته میشود که به دو دسته تقسیم می شوند :
1ـ سری یا
Serial که به صورت Bit به Bit اطلاعات را انتقال میکنند.
2ـ موازی یا
LPT یا Paralel که به صورت Byte به Byte اطلاعات را انتقال میدهند.
USB که اطلاعات را به صورت MB به MB انتقال میدهند که معادل سرویس دهی 127 دستگاه جانبی است.
شبکه:

تعدادی کامپیوتر که به روشهای خاصی به یکدیگر متصل هستند و اطلاعات را به یکدیگر رد و بدل می کنند و در هر شبکه دو نوع کامپیوتر خاص وجود دارد :
1ـ کامپیوترهای اصلی یا مادر یا
F.S
2ـ کامپیوترهای فرعی یا گیرنده یا
W.S
انواع شبکه از لحاظ فاصله:

1ـ شبکه های محلی یا
LAN
فاصلة کامپیوترهای این شبکه از هم دور نیست. مانند کامپیوترهای موجود در یک سازمان
2ـ شبکه های سراسری یا
WAN
فاصلة کامپیوترهای این شبکه از هم دور است.مانند شبکة جهانی اینترنت
نکته :

به روش های قرار گیری کامپیوتر ها در شبکه های محلی « توپولوژی » یا «آرایش شبکه » می گویند.
انواع توپولوژی (
Topology ) :
1ـ شبکة خطی یا Bus Network سرعت انتقال داده ها در این نوع شبکه کم است.
2ـ شبکة حلقه ای یا
Ring Network سرعت انتقال داده ها در این نوع شبکه زیاد است.
3ـ شبکة ستاره ای یا
Star Network سرعت انتقال داده ها در این نوع شبکه خیلی زیاد است.
4ـ شبکة پیوندی یا
Hibrid Network سرعت انتقال داده ها در این نوع شبکه خیلی کم است.
کارت های شبکه
:
Lan Card
ــ 10
ــ 100/10
2ـ مودم یا
Modem :
در دونوع ساخته می شود:
ــ مودم های داخلی
Internal
ــ مودم های خارجی
External
نکته:

مودم یک کلمة فرانسوی است و تشکیل شده از
Mo به معنی فرستنده و Dem به معنی گیرنده
قسمت های تشکیل دهندة یک سایت (
Site ):
w w w . نام شخص یا کمپانی . پسوند شخص یا کمپانی
world wide web dot
جهانی گسترده تار نقطه
مثال :
قسمت های تشکیل دهندة یک پست الکترونیکی یا
E_mail
نام شخص یا مؤسسه یا کمپانی @ که در آن صندوق پستی ایجاد کرده ایم
ISP نام کمپانی یا . پسوند
اًت تلفظ میشود
 برگرفته از یک وبلاگ که آدرسش در خاطرم نیست، ولی ازش ممنونم که این مطلب رو گذاشته.

 

شنبه 22/8/1389 - 23:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته