• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 244
تعداد نظرات : 32
زمان آخرین مطلب : 4838روز قبل
اهل بیت
امامت و شناخت آن از چنان موقعیتی در منظومه اندیشه شیعی برخوردار است كه بزرگان دین‌ نشناختن آن را برابر این امر دانسته‌اند كه «هركس بمیرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است. ». بنابراین و نیز باتوجه به برابری جایگاه اهل‌بیت علیهم‌السلام و قرآن‌كریم در حدیث ثقلین كه لزوم شناخت آنان را برای پیروی همگن از قرآن و ایشان در پی دارد، بسیار طبیعی است كه «معرفت امام» اهمیت فراوان و قابل‌توجهی در این اندیشه یابد؛
اما اینكه منظور از معرفت امام چیست و در چه سطحی از علوم باید آن را پی‌گرفت، از جمله پرسش‌هایی است كه این جستار آن را با نگاه ویژه به بیست‌ونهم صفر، سالروز شهادت امام علی‌بن موسی‌الرضا علیه‌السلام در سال دویست‌و سوم هجری، پی می‌گیرد.
گر امام را در این متن نبود كه« هر كس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت رفته است‌» متعلق و موضوع معرفت بدانیم، باید دو گونه معرفت حضوری و حصولی را در این‌باره به‌عنوان دسته‌بندی‌های ابتدایی معرفت از یكدیگر بازشناسایی كنیم.
سپس باید توجه كامل خود را به این نكته معطوف نماییم كه منظور از «شناخت» در كلام پیامبر(ص) كدام است؟
می‌دانیم كه معیار معرفت حضوری، اتحاد وجودی فاعل شناسا و موضوع شناخت است، بنابراین، می‌توان گفت؛
چنین اتحادی لااقل میان نفس شناسا و نفس امام، صورت نمی‌پذیرد، هرچند تصویری كه از امام در ذهن آدمی مرتسم می‌شود، امكان این اتحاد را فراهم می‌آورد، ولی بی‌تردید، مقصود از معرفت حضوری را محقق نمی‌سازد.
بنابراین به‌نظر می‌رسد كه باید معرفت‌جویی درباره امام را در سطح دیگری پی‌گرفت.
در معرفت حصولی، تنها عامل ایجاد رابطه و انتقال اطلاعات و آنچه در واقع امكان برقراری ارتباط میان عالم و موضوع معرفت را فراهم می‌سازد، صور و مفاهیم ذهنی هستند كه با منقش شدن در روح فاعل شناسا، آگاهی و دانش را به او منتقل می‌سازند.
اگر این نوع معرفت را در شناخت امام به‌كار بریم، به‌یك دسته‌بندی دیگر در معرفت خواهیم رسید: معرفت حصولی مستقیم و معرفت حصولی غیرمستقیم.
تركیب این دوگونه معرفت با شرایط خاصی كه احتمالاً آغاز عصر غیبت كبری و پنهان شدن ظاهری امام از دیدگان در سال 329 هجری، تحمیل نموده است و نیز توجه به این امر كه جریان شناخت امام، فرآیندی مستمر و پویاست و به‌هیچ‌وجه از ماهیتی ایستا برخوردار نیست، ما را با شیوه‌ای از معرفت امام مواجه می‌سازد كه «معرفت حصولی غیرمستقیم» نام دارد.
منابع و مأخذ معرفت حصولی غیرمستقیم، مجموعه‌ای از مصادر و نوشته‌های تاریخی، فقهی و حدیثی است كه امكان این‌گونه شناخت را در اختیار می‌گذارد.
به سخن دیگر، شناخت امام كه گاه تا میزان بالایی برانگیزاننده احساسات و عواطف و نیز شور و حماسه و حتی تعیین‌كننده مسیر زندگی آدمی است و اثرات بسیار محسوس خود را بر تعاملات فردی و اجتماعی شخص می‌گذارد، در بستر و زمینه‌ای پدید می‌آید كه این منابع تاریخی و مصادر حدیثی، آن را ایجاد كرده‌اند.
این منابع را كه با توجه به توضیح پیش‌گفته و نیز هدف شناخت امام، باید بسیار پراهمیت تلقی نمود، از جهت نوع نگاهی كه به موضوع مورد بحث، یعنی زندگی سیاسی - دینی امام رضا(ع) داشته‌اند می‌توان به چندگونه تقسیم‌بندی کرد؛ ولی به‌نظر می‌رسد بهترین و كارآمدترین معیار دسته‌بندی، لااقل باتوجه به همان منظومه فكری، دسته‌بندی براساس باورها و قرب و بعد نگارندگان این منابع از مواضع رسمی خلافت حاكم باشد.
البته این ملاك به‌هیچ روی نظر به توثیق هیچ‌یك از این دو دسته از مصادر ندارد. اما به هر روی نوع تصویرسازی این 2 به حوادث حساس زندگی امام مانند بیعت به ولایت عهدی و مرگ یا شهادت ایشان، شاید تنها در پیوند با عامل پیش‌گفته، قابل بازتعریف باشد.
از تاریخ‌های عمومی نزدیك به مكتب خلفای عباسی كه در ضمن بررسی حوادث قرون نخست هجری، به حیات ائمه و ازجمله امام رضا(ع) اشاره كرده‌اند می‌توان از تاریخ یعقوبی، تاریخ طبری، تاریخ مسعودی و تاریخ ابن اثیر، یاد كرد.
هرچند این تواریخ در نزدیكی به مواضع رسمی، از وضعیت یكسانی برخوردار نیستند، تا جایی كه یعقوبی و مسعودی به داشتن گرایش‌های شیعی متهم هستند اما در هر صورت با سنجش میان این 2 دسته می‌توان، تقریبا به آن معیار دست یافت.
از 5 شخصیت برجسته شیعه در 5 قرن نخست، كه بی‌شك می‌توان آنان را 5 ركن تشیع در تمام اعصار به‌شمار آورد؛ یعنی، شیخ محمد بن یعقوب كلینی (م329هـ)‌، شیخ محمد بن علی بن بابویه، معروف به صدوق (م381هـ)، شریف مرتضی علم‌الهدی (م436هـ) و شیخ محمد بن حسن طوسی (م‌460هـ) و شیخ مفید لااقل 3 تن تصویری تقریبا جامع از حیات ائمه و ازجمله امام رضا(ع) ارائه كرده‌اند.
به‌ویژه آن بخش از زندگی سیاسی ایشان كه به بیعت ایشان با عنوان ولایت عهدی منجر شده است و همواره برای شیعیان ساده‌اندیش پرسش‌برانگیز بوده‌، از مسائلی است كه ‌به آن پرداخته‌اند.
محمد بن یعقوب كلینی در «الكافی» كه درواقع مهم‌ترین كتاب حدیثی شیعه است، در كتاب الحجه كه به شرح حال ائمه اختصاص دارد، یك فصل كامل را به امام رضا اختصاص داده است.
روایات کلینی درباره امام رضادرواقع بیشتر از طریق علی بن ابراهیم قمی و پدرش، ابراهیم بن هاشم قمی است. ابراهیم را باید عامل انتقال اخبار و احادیث شیعی از كوفه به قم دانست.
او از اصحاب امامان بوده است، بنابراین می‌توانسته بسیاری از رفتارها و گفتارهای ایشان را برای راویان و ازجمله فرزند علی، گزارش نماید.
ولادت امام، القاب، كنیه، نصوصی كه بر امامت ایشان وارد شده است و بسیاری از ویژگی‌های امام رضا و نیز اخبار ولایت‌عهدی و نیز جریان شهادت ایشان كه كلینی بر آن تأكید بسیاری می‌نهد- و شاید خواسته با این تأكید به مصاف شیعیانی برود كه مأمون، خلیفه عباسی را فردی شیعه‌دوست معرفی می‌كردند و درنتیجه شهادت ایشان را نمی‌پذیرفتند - از مواردی است كه كلینی درباره امام رضا نقل كرده است.
پس از كلینی، شیخ صدوق، تقریبا در زمینه‌ای از كتب گوناگون و متنوع كه به‌دست خود شیخ صدوق پدید آمده بودند، به ارائه تصویر كاملا جامعی از امام پرداخت.
«عیون اخبار الرضا» كه یكی از این نگاشته‌های پرشمار است، در واقع اولین اثر مستقل درباره زندگی امام رضا(ع) است.
هر چند شیخ در دیگر رساله‌ها و كتاب‌های خود نیز جا به جا به ذكر اخبار و آثار امام می‌پردازد، علل الشرایع و الاحكام، معانی الاخبار، كمال‌الدین و تمام النعمه، الامالی و الخصال از جمله این كتاب‌هاست.
خبر شهادت امام و خشمگین‌شدن مامون از ایشان، از مواردی است كه علاوه بر عیون اخبار الرضا علیه‌السلام در علل الشرایع هم آمده است. هر چند شیخ، صحت‌آن را برعهده نمی‌گیرد‌ (عیون اخبارالرضا، ج 2، ص 237 و 238 و علل‌الشرایع، ج 1، ص 228).
گزارش شیخ مفید را كه در واقع بسیاری از روایات خود را از استادش صدوق فرا گرفته است، در حقیقت باید حد وسط مقالات صدوق از یك سو و گزارش‌های مورخینی چون طبری و ابن اثیر از دیگرسو به حساب آورد.
شیخ مفید ضمن آوردن گزارش اصرار های مامون به امام رضا برای پذیرش خلافت، تنها به اظهار مخالفت امام رضا بسنده نموده است.
او می‌نویسد: حضرت با این كار مخالفت كرده، فرمود: از این سخن تو به خدا پناه می‌برم‌! و از اینكه كسی آن را بشنود. مامون دیگر بار كسی را نزد حضرت فرستاد كه بگوید: حال كه از پذیرش خلافت خودداری می‌كنی، به ناچار باید ولی عهدی مرا بپذیری، حضرت به سختی از این كار خودداری فرمودند و آنگاه مامون داستان شورای شش نفره عمر را یادآور گردید كه اگر یكی از آنان رای اكثریت را نمی‌پذیرفت گردنش زده می‌شد و اینكه علی‌ بن ابی طالب هم جزء آن شش نفر بوده است.
اینجا بود كه امام به ناچار و به این شرط كه در امور دخالت نكند، پذیرفت كه ولی عهد مامون باشد.

نویسنده: سهند صادقی بهمنی


يکشنبه 25/7/1389 - 20:16
اهل بیت
«اصولاً رسول اكرم (صلی الله علیه واله) و ائمه علیهم‏السلام طبق روایاتی كه داریم قبل از این عالم انواری بوده‏اند در ظلّ عرش و در انعقاد نطفه و طینت از بقیه مردم امتیاز داشته‏اند.»(1)
حضرت امام خمینی ضمن بیان مطلب فوق افزوده‏اند: «و مقاماتی دارند ـ الی ماشاء اللّه‏ ـ چنانكه در روایات معراج جبرئیل عرض می‏كند: ... هرگاه كمی نزدیكتر می‏شدم، سوخته بودم.(2) با این فرمایش كه ... ما با خدا حالاتی داریم كه نه فرشته مقرب آن را می‏تواند داشته باشد و نه پیامبر مرسل.(3) این جزء اصول مذهب ماست كه ائمه علیهم‏السلام چنین مقاماتی دارند. چنانكه به حسب روایات این مقامات معنوی برای حضرت زهرا علیها‏السلام هم هست.(4)»(5)
پیشوایان شیعه تمام عمر خویش را صرف بسط احكام و اخلاق و عقاید نمودند و تنها هدف و مقصدشان نشر احكام خدا و اصلاح و تهذیب بشر بوده، نورشان از بسیط خاك تا آن سوی افلاك و از عالم ملك تا آن سوی ملكوت اعلی پرتوافشانی كرده و می‏كند.
در این مختصر با استفاده از رهنمودهای معصومین علیهم‏السلام و علمای بزرگوار در محضر درخشان‏ترین سیمای نورانی از تبار امام كاظم علیه‏السلام و آفتاب خطّه خراسان می‏نشینیم و از اخلاق امام هشتم، هشت درس فرا می‏گیریم.

1 ـ عبادت و نیایش
امام خمینی می‏نویسد: فرموده ائمه علیهم‏السلام كه: «عبادت ما عبادت احرار است كه فقط برای حب خداست، نه طمع به بهشت یا ترس از جهنم است» از مقامات معمولی و اول درجه ولایت است. از برای آنها در عبادات حالاتی است كه به فهم ما و شما نمی‏گنجد.(6)
و در جای دیگر می‏فرماید: شما خیال می‏كنید گریه‏های ائمه طاهرین علیهم‏السلام و ... برای تعلیم بوده و می‏خواسته‏اند به دیگران بیاموزند؟ آنان با تمام آن معنویات و مقام شامخی كه داشتند از خوف خدا می‏گریستند و می‏دانستند راهی كه در پیش دارند پیمودنش چه قدر مشكل و خطرناك است. از مشكلات، سختیها ناهمواریهای عبور از صراط كه یك طرف آن دنیا و طرف دیگرش آخرت می‏باشد و از میان جهنم می‏گذرد خبر داشتند. از عوالم قبر، برزخ، قیامت و عقبات هولناك آن آگاه بودند از این روی هیچگاه آرام نداشته و همواره از عقوبات شدید آخرت به خدا پناه می‏بردند.(7)
شیخ صدوق (متوفا به سال 381) از ابراهیم بن عباس نقل می‏كند كه:
حضرت رضا علیه‏السلام در شب كم می‏خوابید و بیشتر بیدار می‏ماند، اكثر شبهایش را از اول شب تا صبح احیا می‏داشت (و به عبادت و نیایش می‏پرداخت).(8) و حتی اهل منزل خود را به نماز شب وادار می‏ساخت.
شیخ صدوق در جای دیگر از رجاء بن ابی‏ضحاك نقل می‏كند كه وی گفت: مأمون به من مأموریت داد تا حضرت رضا علیه‏السلام را (به اجبار) از مدینه به مرو بیاورم (تا تحت نظر باشد) و دستور داشتم از راه مخصوصی امام را بیاورم و وی را از قم عبور ندهم (چون مركز شیعیان بود و احتمال شورش می‏رفت) و شب و روز می‏بایست به نگهبانی از آن حضرت مشغول باشم. از مدینه تا مرو با حضرت بودم، به خدا سوگند كسی را مانند او در تقوا و كثرت ذكر خدا و خوف از او در تمام اوقات ندیدم. و سپس به تفصیل، كیفیت ادای نمازها و ذكرها و راز و نیازهای حضرت‏را شرح‏می‏دهد.(9)
آن حضرت درباره وحشت و هراس شیطان از نماز و نمازگزار می‏فرماید: شیطان همواره از مؤمنی كه مراقب وقت نمازهای پنجگانه‏اش باشد در هراس است و در صورتی كه وی نمازهای خود را ضایع كند بر او جرأت پیدا می‏كند و كم كم او را در گناهان بزرگ می‏اندازد.(10)
برخیز و شست و شو كن با اشك خود وضو كن تحصیل آبرو كن در پیشگاه یزدان
دور افكن این ریا را وین كبر و این هوی را یكدم بخوان خدا را چون عاشقی پریشان

2 ـ انس به قرآن و تأمل در آن
اصولاً پیوند میان قرآن و عترت پیوندی عمیق، جاودانه و پایدار است كه حدیث شریف ثقلین بدان شهادت داده است. شیخ صدوق از یكی از معاصران حضرت چنین نقل كرده است: همه كلام حضرت و جوابها و مثالهایش برگرفته از قرآن بود، هر سه روز یك بار قرآن را ختم می‏كرد و می‏فرمود: اگر بخواهم در كمتر از سه روز هم می‏توانم آن را ختم نمایم اما هرگز به آیه‏ای نمی‏رسم مگر اینكه در معنای آن و اینكه درباره چه چیزی و در چه وقتی نازل گشته، می‏اندیشم.(11)
آن حضرت در مورد پیروی از قرآن می‏فرماید: قرآن كلام و سخن خداست از آن نگذرید و هدایت را در غیر آن نجویید كه گمراه می‏شوید.(12)

3 ـ اطاعت از ولی امر
اساسا تمامی ائمه اطهار علیهم‏السلام تا قبل از رسیدن به مقام امامت مطیع‏ترین فرد نسبت به ولی امر خویش بوده‏اند. امام كاظم علیه‏السلام فرموده‏اند: «علی، پسرم، بزرگترین فرزندم است و سخنانم را شنواتر و دستوراتم را مطیع‏تر است».(13)
و اینك ما كه در زمان غیبت حضرت صاحب العصر علیه‏السلام بسر می‏بریم نیز بایستی با تمام توان خویش از ولایت فقیه كه منصب نمایندگی از جانب حضرت حجت(ع) است، حمایت و پاسداری نماییم. و چه بسیار دور از حقیقت‏اند آنان كه با طرح شبهات كودكانه می‏خواهند اصل ولایت فقیه را زیر سؤال برند، در صورتی كه اطاعت از ولی فقیه در زمان غیبت، مورد تصریح حضرات معصومین علیهم‏السلام قرار گرفته است و حضرت امام خمینی نیز به تفصیل در
كتاب ولایت فقیه به شرح آن پرداخته‏اند.
در قسمتی از كتاب فوق می‏خوانیم:
الفقهاء امناء الرسل .. همانطور كه پیغمبر اكرم مأمور اجرای احكام و برقراری نظامات اسلام بود و خداوند او را رئیس و حاكم مسلمین قرار داده و اطاعتش را واجب شمرده است فقهای عادل هم بایستی رئیس و حاكم باشند و اجرای احكام كنند و نظام اجتماعی اسلام را مستقر گردانند.(14)

4 ـ علم و دانش
شیخ طبرسی (از علما و دانشمندان قرن ششم) نقل می‏كند كه: .. امام كاظم علیه‏السلام همواره به فرزندان خویش می‏فرمود: این برادر شما، علی بن موسی، عالم آل محمد است، پس از وی در مورد ادیان خود بپرسید و آنچه به شما تعلیم می‏دهند را حفظ كنید، چرا كه از پدرم (امام صادق علیه‏السلام ) چندین بار شنیدم كه می‏فرمود: عالم آل محمد در صلب توست و ای كاش او را درك می‏كردم.(15)
یك بار خود آن حضرت فرمودند: من در روضه (مسجد النبی صلی‏الله‏ علیه ‏و‏آله ‏وسلم ) می‏نشستم، در مدینه دانشمندان زیادی بودند، هرگاه یكی از آنها در پاسخ دادن به مطلبی عاجز می‏گشت، همگی به من اشاره می‏كردند و مسائلی را پیش من می‏فرستادند و من به آنها پاسخ می‏دادم.(16)
آری! از سربلندی ندیده قافش صدای سیمرغ.
شیخ طبرسی از هروی نقل كرده است كه: هیچ كس را دانشمندتر از علی بن موسی الرضا علیه‏السلام ندیدم و هیچ دانشمندی نیز وی را ندید مگر اینكه همانند من به فضل و دانش او شهادت داد.(17)
شیخ صدوق می‏نویسد: مأمون افرادی را از فرقه‏ها و گروههای مختلف و گمراه دعوت می‏كرد و قصد آن داشت تا بر امام در بحث و مناظره پیروز شوند و این به جهت حقد و حسدی بود كه نسبت به آن حضرت در دل داشت، اما امام با كسی به بحث ننشست جز آنكه در پایان به فضیلت آن حضرت اعتراف كرد و در برابر استدلال امام سر فرود آورد.(18)
آری «چراغی را كه ایزد برفروزد» هیچكس را توان خاموشی آن نخواهد بود.
خود حضرت امام رضا علیه‏السلام می‏فرماید: ... آنگاه كه من بر اهل تورات با توراتشان و بر اهل انجیل با انجیلشان و بر اهل زبور با زبورشان و بر صائبین با زبان عبری خودشان و بر هربذان با زبان فارسی‏شان و بر رومیان با زبان
خودشان و بر اصحاب مقالات با لغت خودشان استدلال كنم. و آنگاه كه هر دسته‏ای را محكوم كردم و دلیلشان را باطل ساختم و دست از عقیده و گفتار خود كشیدند و به گفتار من گراییدند مأمون در می‏یابد مسندی كه بر آن تكیه كرده است حق او نیست و در این هنگام پشیمان می‏گردد. سپس فرمود: « و لا حول ولا قوة الا باللّه‏ العلی العظیم».(19)

5 ـ امر به معروف و نهی از منكر
طبق تصریح آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم‏السلام امر به معروف و نهی از منكر از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است و اصولاً سایر واجبات به واسطه آن دو برپا می‏گردند.
امیرالمؤمنین علیه‏السلام فرموده است: امر به معروف و نهی از منكر را ترك مكنید كه در غیر این صورت ستمگران بر شما مسلط می‏گردند و آنگاه هر قدر هم كه دعا كنید اجابت نمی‏شود.(20)
در جای دیگر نیز فرموده‏اند: قوام دین در سه چیز خلاصه می‏شود: امر به معروف، نهی از منكر و اقامه حدود.(21)
با توجه به فرمایش حضرت رسول اكرم صلی‏الله‏ علیه ‏و‏آله‏ وسلم كه بالاترین جهاد سخن عدلی است كه نزد فرمانروای ظالمی ایراد گردد حضرت رضا علیه‏السلام در مقاطع مختلف زندگی خویش با جلوه‏های گوناگون توانست با بالاترین جهاد سیاستهای باطل زمامداران ستمگر زمان خویش را نقش بر آب نماید و چهره حق و حقیقت را بنمایاند. نقش امر به معروف و نهی از منكر به حدّی در زندگی آن حضرت بارز بود كه یكی از مهمترین علل شهادت حضرت رضا علیه‏السلام محسوب می‏گردد. مرحوم شیخ صدوق در كتاب عیون اخبار الرضا علیه‏السلام در باب اسباب شهادت آن حضرت، سه خبر نقل كرده است كه مؤید ادعای مزبور می‏باشد.(22)
و جالب اینجاست كه در ضمن خبر اول حضرت به پرونده ثروتهای بادآورده مأمون و غیرقانونی بودن آنها نیز اشارت كرده است.
مرحوم شیخ كلینی (متوفا به سال 329) درباره عذاب تاركان امر به معروف و نهی از منكر حدیثی از امام رضا علیه‏السلام نقل كرده كه آن حضرت از قول رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم فرموده: زمانی كه امت من نسبت به امر به معروف و نهی از منكر سهل انگاری كنند و مسؤولیت را به گردن یكدیگر اندازند (و هر كس منتظر این باشد كه دیگری آن را انجام دهد) در این صورت بایستی منتظر عذاب الهی باشند و این كار آنها به منزله اعلان جنگ با خداست.(23)
یكی از كنیزان مأمون چنین گفته است: «هنگامی كه در منزل مأمون بودیم در بهشتی از خوردنی‏های و نوشیدنی‏ها و بوی خوش و پول فراوان بسر می‏بردیم اما همین كه مأمون مرا به امام رضا علیه‏السلام بخشید دیگر از آن همه ناز و نعمت خبری نبود، زنی كه سرپرست ما بود، شب ما را بیدار می‏كرد و به نماز وادار می‏ساخت كه بر ما سخت و گران می‏آمد و آرزو می‏كردم از آنجا رهایی یابم ..»(24)
كه البته به زودی توسط حضرت به دیگری بخشیده شد زیرا لیاقت خدمت در منزل امام را نداشت.
همانطور كه ملاحظه می‏شود، امام نسبت به نماز شب خواندن اهل منزل عنایت داشتند و لذا به سرپرست زنان دستور داده بودند كه آنها را در آن موقع بیدار نمایند.
در اینجا یادآوری این نكته بجاست كه میان «تحمیل عقیده» و «تحمیل عمل در برخی امور» تفاوت وجود دارد. در قرآن كریم می‏خوانیم: « لا اكراه فی الدّین»(25) [در دین تحمیل عقیده راه ندارد.] در صورتی كه تحمیل عمل در برخی از موارد كه مصلحت بالاتری وجود دارد نه تنها جایز بلكه ضروری می‏باشد. به عنوان مثال وقتی معلمی دلسوز، دانش‏آموز خود را به انجام پاره‏ای از تكالیف وادار می‏سازد، هیچگاه نمی‏خواهد تحمیل عقیده نماید بلكه به خاطر در نظر گرفتن صلاح و مصلحت دانش‏آموزش به وی نوعی عمل را اجبار می‏كند و چه بسا همان دانش‏آموز پس از رسیدن به مدارج عالی علمی از كار معلم بسیار خشنود و دلشاد گردد.
تذكرات دلسوزانه خمینی كبیر را مروری دوباره كنیم: باید همه بدانیم كه آزادی به شكل غربی آن كه موجب تباهی جوانان و دختران و پسران می‏شود از نظر اسلام و عقل محكوم است و تبلیغات و مقالات و سخنرانی‏ها و كتب و مجلات بر خلاف اسلام و عفت عمومی و مصالح كشور حرام است و بر همه ما و همه مسلمانان جلوگیری از آنها واجب است و از آزادی‏های مخرب باید جلوگیری شود و از آنچه در نظر شرع حرام و آنچه برخلاف مسیر ملت و كشور اسلامی و مخالف با حیثیت جمهوری اسلامی است بطور قاطع اگر جلوگیری نشود همه مسؤول می‏باشند و مردم و جوانان حزب‏اللّهی اگر برخورد به یكی از امور مذكور نمودند به دستگاههای مربوطه رجوع كنند و اگر آنان كوتاهی نمودند خودشان مكلف به جلوگیری هستند خداوند تعالی مددكار همه باشد.(26)

6 ـ هشیاری سیاسی و سازش ناپذیری
ائمه علیهم‏السلام نه فقط خود با دستگاههای ظالم و دولتهای جائر و دربارهای فاسد مبارزه كرده‏اند بلكه مسلمانان را به جهاد بر ضد آنها دعوت نموده‏اند، بیش از پنجاه روایت در وسائل الشیعه و مستدرك و دیگر كتب هست كه «از سلاطین و دستگاه ظلمه كناره‏گیری كنید و به دهان مداح آنها خاك بریزید، هر كس یك مداد به آنها بدهد یا آب در دواتشان بریزد چنین و چنان می‏شود ..» خلاصه دستور داده‏اند كه با آنها به هیچ وجه همكاری نشود و قطع رابطه بشود.(27)
امام خمینی در جای دیگر اینطور می‏فرمایند: ائمه ما علیهم‏السلام همه شان كشته شدند برای اینكه همه اینها مخالف با دستگاه ظلم بودند اگر چنانچه امامهای ما تو خانه‏هایشان می‏نشستند .. محترم بودند، روی سرشان می‏گذاشتند ائمه ما را، لكن می‏دیدند هر یك از اینها حالا كه نمی‏تواند لشکركشی كند از باب اینكه مقتضیاتش فراهم نیست، دارد زیرزمینی اینها را از بین می‏برد، اینها را می‏گرفتند حبس می‏كردند ..(28)
مرحوم شیخ كلینی از قول یكی از یاران امام رضا علیه‏السلام می‏نویسد:
پس از آنكه حضرت رضا علیه‏السلام به امامت رسید سخنانی ایراد فرمود كه بر جان وی ترسیدیم و لذا به آن حضرت عرض شد: مطلبی آشكار كردی كه بیم داریم این طاغوت (هارون) بر علیه شما اقدامی كند، و حضرت در جواب فرمود: هر كاری می‏تواند انجام دهد ..(29)
یكی دیگر از یاران حضرت می‏گوید: به امام عرض كردم: شما خود را به این امر (یعنی امامت) شهره ساخته و جای پدر نشسته‏اید، در حالی كه از شمشیر هارون خون می‏چكد (و دوران اختناق عجیبی حكمفرماست، شما با چه جرأتی چنین می‏كنید؟!) كه آن حضرت با پاسخ خود به وی فهماند كه این مسائل و مأموریتهای ائمه علیهم‏السلام قبلاً از جانب الهی تعیین شده و هارون قدرت مقابله با حضرت را ندارد.(30)
امام هشتم با هشیاری سیاسی خویش توانست پس از مرگ هارون (كه در سال دهم از امامت حضرت اتفاق افتاد) در دوران نزاع و كشمكش‏های میان دو برادر (یعنی امین و مأمون) به ارشاد و تعلیم و تربیت شیعه ادامه دهد. و بالاخره پس از به قدرت رسیدن مأمون ، با حركتها و موضعگیریهای دقیق و حكیمانه نقش عظیم خویش را به خوبی ایفا نمود.
همانطور كه معروف است مأمون در میان خلفای بنی‏عباس از همه داناتر و زیرك‏تر بود، از علوم مختلف آگاهی
داشت و تمام اینها را وسیله‏ای برای پیشبرد قدرت شیطانی خویش قرار داده بود و از همه مهمتر جنبه عوام فریبی وی بود. وی با طرح یك نقشه حساب شده، ولایت عهدی حضرت را پیشنهاد كرد كه اهداف مختلفی را دنبال می‏نمود از جمله: در هم شكستن قداست و مظلومیت امامان شیعه و پیروانشان، مشروعیت بخشیدن به حكومت خویش و خلفای جور قبلی و كسب وجهه و حیثیت برای خویش، تخطئه شیعیان مبنی بر عدم اعتنا به دنیا و ریاست، كنترل مركز و كانون مبارزات، دور كردن امام از مردم و تبدیل امام به یك عنصر درباری و توجیه‏گر دستگاه.
مقام معظم رهبری حضرت آیة‏اللّه‏ خامنه‏ای (مدظله العالی) ضمن برشمردن و توضیح اهداف فوق فرموده‏اند:
در این حادثه، امام هشتم علی بن موسی الرضا علیه‏السلام در برابر یك تجربه تاریخی عظیم قرار گرفت و در معرض یك نبرد پنهان سیاسی كه پیروزی یا ناكامی آن می‏توانست سرنوشت تشیع را رقم بزند، واقع شد. در این نبرد رقیب كه ابتكار عمل را بدست داشت و با همه امكانات به میدان آمده بود مأمون بود. مأمون با هوشی سرشار و تدبیری قوی و فهم و درایتی بی‏سابقه قدم در میدانی نهاد كه اگر پیروز می‏شد و اگر می‏توانست آنچنانكه برنامه‏ریزی كرده بود كار را به انجام برساند یقینا به هدفی دست می‏یافت كه از سال چهل هجری
یعنی از شهادت علی بن ابیطالب علیه‏السلام هیچیك از خلفای اموی و عباسی با وجود تلاش خود نتوانسته بودند به آن دست یابند یعنی می‏توانست درخت تشیع را ریشه‏كن كند و جریان معارضی را كه همواره همچون خاری در چشم سردمداران خلافتهای طاغوتی فرو رفته بود بكلی نابود سازد. اما امام هشتم با تدبیری الهی بر مأمون فائق آمد و او را در میدان نبرد سیاسی كه خود به وجود آورده بود بطور كامل شكست داد و نه فقط تشیع ضعیف یا ریشه‏كن نشد بلكه حتی سال دویست و یك هجری یعنی سال ولایتعهدی آن حضرت یكی از پر بركت ‏ترین سالهای تاریخ تشیع شد و نفس تازه‏ای در مبارزات علویان دمیده شد و این همه به بركت تدبیر الهی امام هشتم و شیوه حكیمانه‏ای بود كه آن امام معصوم در این آزمایش بزرگ از خویشتن نشان داد.(31)
آری نمونه‏های هشیاری و تیزبینی آن حضرت در قضایای متعددی جلوه‏گر است مانند ماجرای نماز عید كه هر چند با پیشنهاد مأمون بود اما حركت و شیوه حضرت به گونه‏ای بود كه مأمون دستور جلوگیری از اقامه نماز را صادر كرد و به قول رهبر عزیزمان «مأمون را در میدان نبردی كه خود به وجود آورده بود بطور كامل شكست داد.»

7 ـ تواضع و فروتنی
مرحوم شیخ صدوق به نقل از یكی از معاصران حضرت رضا علیه‏السلام می‏نویسد:
چون سفره انداخته می‏شد، غلامانش حتی دربان و نگهبان نیز با او سر یك سفره می‏نشستند.(32)
مرحوم ابن شهر آشوب (متوفا به سال 588) نیز می‏نویسد:
روزی امام وارد حمام شد، مردی (كه حضرت را نمی‏شناخت) از وی درخواست كرد تا او را كیسه كشد، امام نیز پذیرفت و مشغول شد. حاضران به آن مرد، حضرت را معرفی كردند و او با كمال شرمندگی و سرافكندگی از حضرت پوزش خواست اما حضرت رضا علیه‏السلام او را آرام نمود و به كار خود همچنان ادامه داد.(33)
مرحوم كلینی طبق حدیثی فرموده: شبی امام مهمان داشت ، در میان صحبت، چراغ دچار نقص گشت، مهمان خواست آن را اصلاح نماید ولی حضرت اجازه نداد و خود به اصلاح آن پرداخت.(34)
مرحوم علامه مجلسی (متوفا به سال 1111) چنین نقل كرده است: مردی از اهالی بلخ گوید: در سفر خراسان با حضرت همراه بودم، به دستور وی سفره انداخته شد و خدمتكاران و غلامان، چه سیاهان و چه غیر ایشان، همگی را بر سر یك سفره نشاند، به امام عرض كردم: فدایت شوم خوب بود برای اینها سفره جداگانه‏ای می‏انداختید. حضرت فرمود: ساكت باش. پروردگار همه یكی است ، پدر و مادر همه یكی است و پاداش و جزا (فقط) به عمل بستگی دارد (نه بر حَسَب و نَسَب و جاه و مقام).(35)

8 ـ احترام و محبت به دیگران
مرحوم اِربلی (از دانشمندان قرن هفتم) در خبری كه نقل نموده است از قول یكی از معاصران امام رضا علیه‏السلام
می‏نویسد: هرگز ندیدم كه امام در سخن خویش نسبت به كسی بی‏احترامی كند و هرگز ندیدم كه كلام دیگری ر اقطع كند ، و می‏گذاشت تا سخنانش به پایان رسد .. هیچگاه در برابر كسی كه مقابلش نشسته بود پاهایش را دراز نمی‏كرد و تكیه نمی‏زد. هرگز ندیدم به هیچیك از خدمتكاران و غلامانش ناسزا گوید ..(36)
آن حضرت فرموده است: محبت به دیگران نیمی از عقلانیت و خرد ورزی است.(37)
و از آنجا كه درصد قابل توجهی از كینه‏ها و دلخوری‏ها به سبب سخنان بی‏مورد و بعضا نیش‏داری است كه نسبت به یكدیگر اظهار می‏گردد و شاید در اكثر موارد نیز بی‏قصد و غرض باشد آن حضرت فرموده‏اند: سكوت موجب جلب محبت می‏گردد.(38)

پوزش
در پایان، از محضر نورانی امام رئوف و مهربان حضرت رضا علیه‏السلام پوزش می‏طلبیم؛ چرا كه بیان یك ویژگی از ویژگیهای خدایی ایشان از عهده كسی ساخته نیست.
كتاب فضل ترا آب بحر كافی نیست كه تر كنم سرانگشت و صفحه بشمارم

پاورقیها:

(1) بحارالانوار 5 : 261.
(2) همان 18: 382.
(3) بصائر الدرجات: 23.
(4) بحارالانوار 43: 12 به بعد.
(5) ولایت فقیه: 67، قطع جیبی
(6) شرح چهل حدیث: 57.
(7) جهاد اكبر: 287، قطع جیبی.
(8) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 2: 184، بحارالانوار 49: 90.
(9) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 2: 180.
(10) همان 2: 28.
(11) امالی صدوق: 525، عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 2: 180، اعلام الوری 2: 63، بحارالانوار 49: 90.
(12) مسند الرضا علیه‏السلام 1: 294 به بعد.
(13) بحارالانوار 49: 19.
(14) ولایت فقیه: 92.
(15) اعلام الوری 2: 64، كشف الغُمّه 2: 317، حلیة الابرار 2: 302، اثبات الهداة 6: 28، احقاق الحق 12: 354، بحارالانوار 49: 100.
(16) همان.
(17) همان.
(18) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 1: 179، بحارالانوار 49، 179.
(19) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 1: 154، بحارالانوار 49، 174.
(20) نهج البلاغة نامه 47.
(21) غررالحكم 4: 518.
(22) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 2: 237.
(23) كافی 5: 59.
(24) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 2: 179.
(25) بقره/256.
(26) وصیتنامه الهی ـ سیاسی، صحیفه نور 21: 195.
(27) ولایت فقیه: 207.
(28) صحیفه نور 2: 166.
(29) كافی 1: 487.
(30) همان 8: 257.
(31) پیام مقام معظم رهبری (در زمان ریاست جمهوری) به نخستین كنگره جهان حضرت رضا علیه‏السلام : 10.
(32) عیون اخبار الرضا علیه‏السلام 2: 180، اعلام الوری 2: 63، كشف الغمه 2: 316، بحارالانوار 49: 90.
(33) مناقب 4: 362، بحارالانوار 49: 99.
(34) كافی 6: 283.
(35) بحارالانوار 49: 101.
(36) كشف الغمه 2: 316، بحارالانوار 49: 90.
(37) تُحَف العقول: 326.
(38) همان.

پایگاه سراج


يکشنبه 25/7/1389 - 20:14
سينمای ایران و جهان
یک حساب سرانگشتی درآماری که در مورد سریال قهوه تلخ اعلام شده ما را به اعداد جالب توجهی می رساند. که هیچ نمونه دیگری در تاریخ ایران ندارند

کپی رایت یا قانون حمایت از مالکیت های فکری- معنوی درسال های گذشته یکی از مهم ترین دغدغه های تولید کنندگان محصولات فرهنگی بوده است.
عدم پیوستن ایران به کنوانسیون جهانی کپی رایت در سال های اخیر همچنان درگیر تفاسیر مختلف فقهی - حقوقی است.
درطرف دیگر ماجرا، تولید کنندگان محصولات فرهنگی هم در سالهای اخیر تنها می توانستند به یک بند از قانون حمایت ازحقوق مولفان ومصنفان استناد کنند تا کپی غیر قانونی محصولات خود را پیگیری کنند که البته در بسیاری از موارد به نتایج مثبتی نمی رسند.

 


حالا درسریال قهوه تلخ ، دو شیوه متفاوت برای جلوگیری از کپی غیر قانونی این سریال پیش گرفته شده ، اولی من بمیرم، تو بمیری شخص مهران مدیری است که با تکیه برمحبوبیت خود درمیان مردم قصد دارد ایشان را ازکپی غیر مجاز اثرش برحذر دارد ودومی یک سیستم ثبت محصول اورجینال وقرعه کشی با جوایز وسوسه کننده است . به نظر می رسد هر دوی این روش ها جذابیت های فراوانی برای مخاطبان سریال خواهند داشت، این روش ها جذابیت های فراوانی برای مخاطبان سریال خواهند داشت، اما با این سیستم می تواند با یک سیستم قاچاق سازمان یافته محصول فرهنگی (همان طور که درمورد نمونه هایی مثل فیلم سنتوری اتفاق افتاد) مقابله کند وآیا مردم حاضر خواهند بود نزدیک به 100 هزار تومان برای دیدن این سریال هزینه کنند یا خیر.
نکته جالب دیگر درمورد موضوع احترام گذاشتن به حقوق هنرمند واجرای معنوی کپی رایت انتقادات گسترده ای است که از مهران مدیری شد که درحالی از مردم می خواهد حقوق هنرمندان را رعایت کند که خود نام علی اکبرخان شیدا شاعر وترانه سرای تصنیفی که با صدای مدیری در تیتراژ پخش می شود را از قلم انداخته است.

 

 


نگاهی به درآمدها و هزینه های سریالی که قرار نیست از تلویزیون پخش شود!


کاسبی فناورانه دربازار فرهنگ

یک حساب سرانگشتی درآماری که در مورد سریال قهوه تلخ اعلام شده ما را به اعداد جالب توجهی می رساند. که هیچ نمونه دیگری در تاریخ ایران ندارند. این سریال با یک تیم حدوداً 300 نفره ساخته شده وبرای همین یکی از پرخرج ترین سریال های ایران است. اصلاً یکی از دلایلی که جام جمی ها در جلسات مذاکره برای خرید سریال بدقلقی کردند، همین هزینه بالای تولید آن بود.


هزینه تولید :

5000000000 بعد از اینکه برادران آقا گلیان با تلویزیون به توافق نرسیدند و روش پخش وتوزیع بر روی سی دی را انتخاب کردند. از همان ابتدا می شد پیش بینی کرد که تیراژ آن نسبت به نمونه های متقدم مثل سریان قلب یخی (با تیراژی نزدیک به 500 هزار نسخه درهر قسمت) بیشتر است؛ خیلی بیشتر.


تیراژ:


نسخه درهفته 1500000
تیراژ هر فصل سه قسمتی از این سریال 90 قسمتی یک میلیون و پانصد هزار نسخه برآورد شده ؛ به این ترتیب تهیه کنندگان این سریال هر هفته 4/5 میلیون سی دی (بدون احتساب ضایعات زمان کپی و ...) خریده اند ودر 30 هفته پخش این سریال 135 میلیون سی دی خام خریده اند که اگر برخی از آنها درطول پروسه کپی کردن دچار مشکل شوند، برآورد می شود این رقم به 150 میلیون سی دی برسد.


تعداد سی دی:


نسخه درهفته 150000000
آن طور که از سی دی های قسمت های نخستین سریال مشخص بود، تهیه کنندگان کار، سی دی های مورد نیاز خود را از شرکت ریزموج سیستم خریده اند که توانایی کپی کردن محتوا را هم در تیراژ بالا دارد. اگر فقط بودجه مربوط به خرید سی دی خام این پروژه را (با احتساب پنج سنت برای هر سی دی) 7/5 میلیارد تومان درنظر بگیریم، می شود حدس زد که تکثیر آن دراین تعداد با بودجه کمتر از دو و نیم میلیارد امکان پذیر نیست.


بودجه خرید سی دی خام و تکثیر سریال:


10000000000 تومان
خب حالا به آن طرف ماجرا نگاه کنیم؛ اینکه 1/5 میلیون نفر هر هفته وبرای 30 نوبت، بروند و1500 تومان به آقای سوپر مارکتی سرکوچه بدهند؛ یعنی سرجمع چقدر پول بابت خرید سریال صرف می شود؟

 

 

درآمد ناخالص فروش سریال


112500000000 تومان
اگر نگاهی به سی دی های سریال کرده باشید. حتماً می دانید که قبل از شروع هر قسمت درست مثل تلویزیون چند آگهی هم پخش می شود. نرخ تعرفه این آگهی ها هر چند رقم متغیری است ، بستگی مستقیمی به شکل استقبال از قسمت های هر هفته دارد. غیر از آن امکان فروش آگهی در پیامک پاسخ اس ام اس قرعه کشی وروو پشت پاکت سریال و ...هم هست، هر چه هست، از همین الان می شود فهمید که درآمد مربوط به پخش جذب تبلیغ و


حداقل درآمد از محل تیزرهای سی دی:


12500000000 تومان
جان من، جان من های مهران مدیری را در ابتدای سریال یادتان می آید؟ کپی نکردن سی دی ها فقط به خاطر مهران نازنین نیست. تهیه کنندگان سریال برای ترغیب مخاطبان به خرید نسخه اوریجینال هدایی نقدی هفتگی درنظر گرفته اند وباز هم برای ترغیب بیشتر پنج خانه دو خوابه و یک ماشین این جایزه ها سرجمع برای گروه تولید پنج میلیارد آب می خورد احتمالاً.


هزینه جوایز قرعه کشی خریداران سریال:


5000000000 تومان
دربورس نگه داشتن یک سریال، آن هم بدون کمک رسانه ای مثل تلویزیون هیچ کار راحتی نیست برای همین تیم تولید قهوه تلخ، یک کمپین تبلیغاتی گسترده از قبل پخش این سریال آغاز کرده اند که شامل آگهی های مطبوعاتی ، بیلبوردهای شهری واستندهای پایانه های فروش (مثل سوپر مارکت ها) و ... می شود.
کارشناسان تبلیغات با یک حساب سرانگشتی رقم تبلیغ این سریال را در یک بازه زمانی نه ماهه نزدیک به 15 میلیارد تومان بر آورد می کنند.


بودجه تبلیغات:


15000000000 تومان
برای فروش هر محصولی از طریق سیستم مویرگی، مثل شبکه سوپر مارکت ها وبقالی های سراسر کشور، باید حتماً هزینه ای را هم به عنوان پورسانت فروش شبکه توزیع در نظر بگیریم که این ارقام هم درمورد محصولات فرهنگی( مثل سی دی فیلم یا موسیقی) حول وحوش رقم 30 درصد قیمت پشت جلد برای مغازه دار و 10درصد هم برای سیستم پشتیبانی توزیع می چرخد.

 


پورسانت شبکه توزیع:


40000000000 تومان.
حالا بهتر می شود فهمید سود ناخالص سرمایه گذاری منحصر به فرد برادران آقا گلیان روی چه ارقامی می چرخد. فقط کافی است اعداد مربوط به درآمد فروش وآگهی لیست بالا را با هم جمع بزنید وبقیه را به عنوان هزینه از آن کم کنید. ما یک بار این کار را برای شما کردیم:


سود ناخالص پروژه قهوه تلخ:


50000000000 تومان
این سود پنجاه میلیاردی یک جور پاسخ دندان شکن به آنهایی است که فکرمی کنند برای پولدار شدن نمی شود کار فرهنگی کرد! یا شاید یک جور پاسخ به این است که ایجاد فضاهای جدید می تواند به هنرمندان فرصت فعالیت با شیوه های نوتری داد یا شاید هم یک جور زنگ خطر است برای اینکه درمورد رسانه های خصوصی (مثل تلویزیون خصوصی) ، ابزارهای فناورانه موضوعات مهمی مثل کپی رایت باید نو گرایی کنیم.

پنج شنبه 22/7/1389 - 17:13
اخبار

مردم لبنان تمثال حضرت آیت الله خامنه ای و آرم جمهوری اسلامی را در چند متری شهركهای صهیونیستی نصب كردند.


نصب تندیس مقام معظم رهبری در مرز لبنان با سرزمین های اشغالی- در تصویر شهرك های صهیونیستی دیده می شود
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، همزمان با ورود محمود احمدی نژاد رییس جمهور كشورمان به لبنان و سخنرانی وی در جنوب لبنان موج شادی در بین شیعیان این كشور برپا شده است.
شیعیان جنوب لبنان برای خوش آمد گویی به رییس جمهور ایران به آذین بندی خیابانها و نصب بنرهای امام خمینی، رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور در این منطقه پرداخته اند.
یكی از زیباترین این اقدامات جلوه ای از اقتدار جمهوری اسلامی آنهم دقیقا در كنار مرزهای رژیم اشغالگر قدس با لبنان است و آن نصب تمثال حضرت آیت الله خامنه ای و آرم جمهوری اسلامی در این منطقه است.
حزب الله لبنان با اقتدار این تمثال را دقیقا در كنار مرز لبنان و رژیم صهیونیستی نصب كرده تا به حریف بفهماند نفوذ انقلاب اسلامی تا چند متری شهركهای آنان رسیده است.
این درحالی است كه سربازان ارتش اسراییل مجبورند در روز چندین بار از یك قدمی تمثالها و تصاویر رهبران جمهوری اسلامی بگذرند.
ترس از حضور تاریخی مردم جنوب لبنان در استقبال از رییس جمهور ایران و برخی اخبار درباره قدرتنمایی جمهوری اسلامی در مرزهای لبنان و رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم را به حالت آماده باش درآورده است.

پنج شنبه 22/7/1389 - 16:46
دانستنی های علمی
نتایج یک نظرسنجی انگلیسی نشان می دهد که زنان حداکثر تا 34 ساعت قادرند یک راز را نزد خود نگه دارند و پس از این مدت زمان آن را به فرد دیگری می گویند.

به گزارش مهر، بر اساس این تحقیق آقایانی که در تلاش برای اثبات این مسئله اند که زنان رازدار نیستند خوشحال باشند. نتایج نظرسنجی یک تیم تحقیقاتی از کافی شاپهای زنجیره ای انگلیس بر روی چهار هزار زن نشان می دهد که زنان واقعا رازدار نیستند.

در شرایطی که یک زن بخواهد نهایت رازداری خود را نشان دهد حداکثر پس از 34 ساعت راز را به فرد دیگر می گوید. اما در یک دهم موارد، زنان موفق نمی شوند دهان خود را بیشتر از 45 دقیقه بسته نگه دارند.

این نظرسنجی نشان می دهد حتی زنانی که قسم می خورند که راز شما را به هر قیمتی نگه دارند پس از چند ساعت قول خود را فراموش می کنند.

نتایج این بررسیها حاکی از آن است که زنان به طور متوسط هر 41 دقیقه یکبار یک شایعه را منتشر می کنند.

بیشتر مسائل مورد گفتگو درباره کار (در 57 درصد از موارد)، غصه های دوستان (55 درصد)، زندگی خصوصی دوستان (54 درصد) و همکاران (50 درصد) است.

براساس گزارش دیلی اکسپرس، نتایج تحقیق دیگری که در سال 2009 بر روی 3 هزار زن بین 18 تا 65 سال انگلیسی انجام شد نشان داد که حداکثر مقاومت زنان در حفظ یک راز 47 ساعت است.

این نشان می دهد که رازداری زنان در طول یکسال گذشته به میزان 13 ساعت کاهش یافته است.


پنج شنبه 22/7/1389 - 16:43
سياست
كلید انتشار چنین نامه ای به اسم رئیس قوه قضائیه از زمان اظهارات مهم و صریح آیت الله صادق لاریجانی در مورد وقف دانشگاه آزاد زده شده است و پس از آن بود كه مهدی هاشمی به شدت پیگیر خبرسازی همه جانبه شدن عملیاتی شدن خط تخریب علیه آیت الله آملی شد.
یكی از خبرنگاران روزنامه های زنجیره ای كه هم اكنون در لندن دبیر یكی از گروه های سایت جرس می باشد پشت پرده ماجرای انتشار نامه ای به نام آیت الله صادق لاریجانی به مقام معظم رهبری را فاش كرد.

به گزارش خبرنگار بولتن، این خبرنگار، تلفنی به یكی از دوستانش در اصفهان می گوید: نامه منتشره به نام آیت الله لاریجانی را محسن كدیور شخصاً و با دستخط خود نوشته است و در جلسه ای با مهاجرانی، نهایی و برای انعكاس خبری آماده شده است.
بر اساس این گزارش، كلید انتشار چنین نامه ای به اسم رئیس قوه قضائیه از زمان اظهارات مهم و صریح آیت الله صادق لاریجانی در مورد وقف دانشگاه آزاد زده شده است و پس از آن بود كه مهدی هاشمی به شدت پیگیر خبرسازی همه جانبه شدن عملیاتی شدن خط تخریب علیه آیت الله آملی شد.

مهدی هاشمی بارها به صورت مستقیم و غیرمستقیم طی چند روز اخیر در مورد انتشار این نامه با محسن كدیور و مهاجرانی به گفتگو پرداخته است و قرار شده از این پس بیش از پیش تخریب رئیس دستگاه قضائی ایران در دستور كار عوامل فتنه در خارج از كشور باشد.

در این باره باید گفت چندی پیش نیز نامه ای از سوی کدیور به سید حسن خمینی منتشر شده بود که در آن زمان نیز رسانه ها پشت صحنه نامه کدیور و منشا این نامه را افشا کردند.

قضیه از این قرار بود که چند روز قبل از نوشتن نامه موهن کدیور، در یک تشکل روحانی وابسته به جریان اصلاحات، مرد خاکستری این جبهه که کمتر در انظار رسانه‌ها حاضر می‌شود و سعی می‌کند اندیشه‌های خود را غیر مستقیم ارائه دهد، با عصبانیت شدید از شکست‌های پی‌درپی جریان فتنه ضمن حمله شدید به ارکان نظام و ولایت فقیه گفته است: «ما اینجا فعلاً نمی‌توانیم راجع‌به این مطالب (ولایت فقیه) آشکارا حرف بزنیم و مخالفت کنیم این حرف‌ها را باید کسان دیگری و به نحو دیگری بزنند.»

بنابراین گزارش مرد خاکستری در ادامه خواسته است که به کدیور پیغام داده شود که با متنی قوی پنبه ولایت فقیه را بزند!!

گفتنی است، فضاسازی و پمپاژ اخبار دروغین در راستای تئوری اختلاف بین قوا و نشان دادن شكاف در حاكمیت ایران پروژه ای است كه به صورت جدی در دستور كار سرویس های اطلاعاتی آمریكا و انگلیس بوده است كه پیاده نظام این سرویس ها به ویژه در لندن از طریق حلقه مهاجرانی ـ كدیور‌ عملیاتی كردن خواست این دستگاه های جاسوسی بیگانه را در دستور كار خود قرار داده اند.

همچنین، یك منبع آگاه در این مورد به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: متن نامه منتشره كدیور به نام آیت الله آملی تناقضات و مطالب ضد و نقیض متعددی دارد و به ادبیات و ویرایش آن نیزغلط های فراوانی وارد است.

وی افزود: جالب تر آنكه بعضی از افرادی كه در نامه عنوان شده آیت الله لاریجانی از آنها انتقاد نموده روابط بسیار حسنه ای با ایشان دارند و به نظر می رسد نگارندگان نامه منویات درونی خودشان را در نامه ای سراسر كذب و غیر واقع به رئیس دستگاه قضا نسبت داده اند.

گفتنی است خبر ارسال نامه آیت الله آملی در چند روز گذشته توسط سخنگوی قوه قضائیه تكذیب شده است.


پنج شنبه 22/7/1389 - 16:40
ورزش و تحرک
باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در بیانیه‌ای مشترك، از هواداران خود خواستند با رعایت نظم و اخلاق در دربی، محیط مناسبی را برای هرچه بهتر برگزار شدن این بازی بزرگ فراهم آورند.
متن كامل این بیانیه مشترك به شرح زیر است: "مسئولان، كادر فنی و بازیكنان دو تیم استقلال و پرسپولیس مصمم هستند تا علاوه بر انجام یك دیدار تماشاگرپسند و با كیفیت بالای فنی، دربی تهران را به الگویی از بازی جوانمردانه و حرفه‌ای برای فوتبال ایران تبدیل كنند و در این راستا نقش هواداران دو تیم در دستیابی به این هدف بسیار تعیین كننده است. بی شك هواداران، روح فوتبال هستند و بدون آن‌ها این ورزش مهیج، خالی از هرگونه جذابیت می‌شود. دو تیم بزرگ پایتخت ایران نیز از این نظر ركوردهایی كم نظیر را در آسیا در اختیار دارند تا جایی كه لیگ قهرمانان آسیا را هم تحت تاثیر حضور خود قرار داده و به اذعان مس

وولان كنفدراسیون فوتبال آسیا عدم حضور هر یك از این دو تیم، نمایش بزرگ فوتبال باشگاهی آسیا را نیز با افت فاحش تعداد تماشاگر رو به رو می‌كند. اما راز اثر گذاری این خیل عظیم تنها در كمیت و تعداد آنان نیست كه كیفیت بالای فرهنگی ایشان كه مرهون هویت تاریخی ایرانی-اسلامی این مرز و بوم است نیز هر ناظری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بازی دربی ویترین فوتبال ایران است كه می‌تواند نمایشی با شكوه از رعایت ادب و اخلاق در كنار رقابتی جدی باشد. بر همین اساس دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از هواداران خود درخواست می‌كنند همچون همیشه در این بازی بزرگ تنها به تشویق تیم محبوب خود پرداخته و با متانت و رفتار حرفه‌ای خود، روزی به یادماندنی را برای فوتبال ایران رقم زنند. " دربی 69 ساعت 15 روز جمعه در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
شبکه ایران
پنج شنبه 22/7/1389 - 16:27
انتقادات و پيشنهادات
چرا باوجود زیرپا گذاردن مرزهای اخلاقی پذیرفته شده مردم ایران ، تصویر این بازیگر (حتی بدون كوچك‌ترین عذرخواهی مشارالیها از ساحت مردم فرهیخته ایران) اینك با كاراكتری مثبت كه اتفاقاً از حجاب برتر استفاده می‌كند، ‌به روی آنتن پر مخاطب‌ترین شبكه سیما می رود؟

میترا حجار بازیگر سینما و تلویزیون ، چند سالی است كه به خارج از كشور رفته و هرازچندگاهی عكسهایی از وی با ظاهری نامناسب در فضای مجازی منتشر می شودكه تصاویر جدیدی از بازی های او در فیلمهای هالیوودی (ازجمله فیلم Stellina Blue) و حضور نامناسبش در جشنواره های خارجی به خصوص جشنواره فیلم لس آنجلس از آن جمله است كه از بی توجهی او به فرهنگ بومی خود حكایت دارد.

به گزارش بولتن، محمد رضا نوری در وبلاگ خود نوشته است: به دنبال این دگردیسی در خانم حجار ، چند سالی بود كه مسوولان رسانه ملی دراقدامی صحیح برای جلوگیری از جریحه دار شدن عواطف عمومی مردم مسلمان ایران ، تصویر وی را پخش نمی كردند تا اینكه شامگاه دوشنبه(19/07/1389) شبكه یك سیما (شبكه هر ایرانی !) بازیگر مذكور را با ظاهری اسلامی و پوشیده و با نقشی كاملا مثبت در مجموعه ای به نام گمشده به خانه "هر ایرانی" وارد كرد.

در این سریال میترا حجار در نقش كاملا مثبت یك امدادگر داوطلب است كه پنج سال پس از كمك به مردم زلزله زده بم اینك بار دیگر به جمعیت هلال‌احمر مراجعه می‌كند و مشغول به كار می‌شود.

پیرامون این تغییر سیاست ناگهانی سازمان صدا و سیما سوالات زیر ، ذهن هر ایرانی مسلمان ، حقیقت جو و منصف را به خود مشغول می دارد:

چرا باوجود زیرپا گذاردن مرزهای اخلاقی پذیرفته شده مردم ایران ، تصویر این بازیگر (حتی بدون كوچك‌ترین عذرخواهی مشارالیها از ساحت مردم فرهیخته ایران) اینك با كاراكتری مثبت كه اتفاقاً از حجاب برتر استفاده می‌كند، ‌به روی آنتن پر مخاطب‌ترین شبكه سیما می رود؟

آیا بدین ترتیب به همه خواهران عفیف و محجبه ما توهین نشده است؟ اگر خواجه شیراز اینك در قید حیات بود بی گمان بر لبش این بیت جاری می شد كه :

جای آنست كه خون موج زند در دل لعل *** زین تغابن كه خزف می شكند بازارش

آیا فكر نمی كنید با بی توجهی به این مساله و مسائل مشابه - كه متاسفانه امروزه بعضا و به صورت دائم التزایدی شاهد بروز آنها هستیم - باعث تضعیف فرهنگ حجاب و عفاف و گرمی بازار اینگونه ناهنجاریها خواهیم شد؟

آیا این برخوردها نشانگر دوگانگی در رفتار و گفتار رسانه ملی نیست؟

آیا برخودهایی از این دست ، موجب نمی شود كه در آینده بازیگرهای دیگری راهم در جشنواره های غربی و در صف هنجارشكنان مشاهده كنیم؟

امید كه مسوولان محترم رسانه ملی با حساسیت و جدیت بیشتری به این قبیل مسائل پرداخته و اجازه بروز چنین ناهنجاریهایی را ندهند.


پنج شنبه 22/7/1389 - 16:21
سياست
مهدی خزعلی، چهارشنبه ٢١ مهر ماه ۸۹، بازداشت شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خزعلی در حالی‌ که عازم سفر بود، بازداشت شد. وی در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری نیز زندانی شد.

یك منبع آگاه در مورد علت بازداشت او به فارس گفت: جرم مهدی خزعلی تبلیغ علیه نظام، نشر اكاذیب و همچنین تشویش اذهان عمومی بوده است كه شب گذشته بر اساس آن دستگیر شده است.


پنج شنبه 22/7/1389 - 16:18
اخبار
آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیدار اعضای هیأت مؤسس جمعیت فدائیان اسلام با تأکید بر لزوم اتحاد در کشور تأکید کرد: بدون اتحاد در داخل نمی‌توانیم در خارج از مرزهایمان اتحاد ایجاد کنیم و تفرقه می‌تواند باعث مسائلی مانند صدر اسلام شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وسعت ابزارهای اطلاع‌رسانی و استفاده دشمنان اسلام و انقلاب از این فن‌آوری‌ها تصریح کرد: آن‌ها با سوءاستفاده از برخی مسائل داخلی و مشکلات به دنبال زیر سؤال بردن اصل نظام، امام و رهبری هستند و همگان در مقابله با این توطئه‌ها باید هوشیار باشند.

وی آزادی را یکی از اصول مورد تأکید در انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: تلاش در ایجاد فضایی مطلوب برای آزادی بیان و عقاید می‌تواند افتخارات و برکات وسیعی برای نظام جمهوری اسلامی به همراه داشته باشد و این یکی از اصول اسلامی بسیار مترقی است.

هاشمی‌رفسنجانی تأکید کرد: جمعیت فدائیان اسلام با توجه و تکیه بر اصول موردنظر خود و تطبیق برنامه‌ها و شعارها با زمان حاضر باید به دنبال ساخت ظرفیت جهت جذب نیروهای جوان و آموزش آن‌ها جهت بقای تفکر خود باشد.

در ابتدای این دیدار عبدخدایی و همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین طباطبایی به بیان مطالب درخصوص ریشه‌های شکل‌گیری جمعیت فدائیان اسلام و همچنین مسائل روز پرداختند.


پنج شنبه 22/7/1389 - 16:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته