• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3273
تعداد نظرات : 339
زمان آخرین مطلب : 4292روز قبل
بیماری ها
پروتئین سویا می‌تواند به طور چشمگیری تجمع چربی و تری‌گلیسیرید را در كبد افراد چاق كاهش دهد. محققان دانشگاه ایلینوید نشان داده‌اند مصرف پروتئین سویا می‌تواند در درمان بیماری كبدچرب موثر واقع شود.
براساس این گزارش، كبدچرب بیماری شایعی در افراد چاق، دارای فشارخون بالا و افراد مبتلا به دیابت است. این گزارش می‌افزاید: «در حال حاضر درمان خاصی برای بیماری كبدچرب وجود ندارد اما دانشمندان معتقدند مصرف پروتئین سویا می‌تواند علاوه بر پیشگیری از بروز بیماری كبدچرب آن را درمان کند. گفتنی است تجمع بافت چربی در كبد باعث اختلال عملكرد كبد می‌شود.
آشنایی با 6 ماده غذایی برای سم‌زدایی بدن
بهتر است بدن خود را با این 6 ماده غذایی سم‌زدایی کرده و شیوه زندگی‌ خود را تغییر دهید.
اگر می‌خواهید وزن‌تان را کاهش دهید و یا به انرژی بیشتری نیاز دارید و یا می‌خواهید رنگ چهره‌تان شاداب‌تر شود و یا درصدد تقویت روحیه خود هستید بهتر است بدن خود را با این 6 ماده غذایی سم‌زدایی کرده و شیوه زندگی‌ خود را تغییر دهید.
این مواد غذایی عبارتند از:
• لیمو:
لیمو به دو علت پای ثابت بسیاری از رژیم‌های غذایی برای سم‌زدایی بدن است؛ اول آن که لیمو سرشار از آنتی‌اکسیدان ویتامین C است و برای پوست اثر فوق‌العاده‌ای دارد و با بیماری‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند و دوم آن که اثر قلیایی بر روی بدن دارد به این معنا که به تعادل PH بدن کمک کرده و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.
سعی کنید صبح خود را با نوشیدن مقداری آب داغ همراه با برشی از لیمو شروع کرده تا بدنتان سم‌زدایی شده و شسته شود.
• زنجبیل
اگر غذای خیلی پرچرب خورده‌اید و با گوارش آن مشکل پیدا کرده‌اید خوردن زنجبیل را به شما پیشنهاد می‌کنیم. مصرف زنجبیل نه‌تنها حالت تهوع را برطرف می‌کند بلکه به عمل گوارش کمک کرده و گاز و نفخ را نیز کاهش می‌دهد.
علاوه بر مواردی که ذکر شد زنجبیل حاوی آنتی‌اکسیدان فراوانی است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.
زنجبیل را به صورت چای تهیه کرده و یا آن را به شکل رنده شده به آب میوه و یا سبزی‌جات اضافه کرده و میل کنید.
• سیر
مصرف سیر نه تنها برای قلب بلکه برای سم‌زدایی بدن نیز بسیار مفید است. این سبزی پرخاصیت حاوی خواص آنتی ویروس، آنتی باکتریال و آنتی‌ بیوتیکی است و همچنین دارای ترکیبی شیمیایی موسوم به آلیسین است که موجب تقویت و افزایش سلول‌های سفید خون می‌شود و در نتیجه به رفع سموم از بدن کمک موثری می‌کند.
بهتر است سیر را به صورت خام مصرف کنید. برای این کار می‌توانید آن را به سس سالاد اضافه کنید تا هم به آن طعم داده و هم از خواص سالم آن بهره‌مند شوید.
• لبو
لبو، سرشار از منیزیم، آهن و ویتامین C است و محققان در تحقیقات اخیر خود این ماده غذایی را به عنوان یک غذای فوق‌العاده عالی اعلام کرده‌اند. لبو نه تنها برای پوست، مو و تنظیم سطح کلسترول مفید است بلکه برای سم‌زدایی کبد نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
لبو را به تنهایی و یا درون سالاد ریخته و از خواص مفید آن بهره‌مند شوید.
• چای سبز
کمتر برنامه غذایی وجود دارد که در آن جایی برای چای سبز وجود نداشته باشد. مصرف مایعات برای حفظ سلامتی و رفع سموم از بدن بسیار مفید است و چای سبز نیز یکی از فوق‌العاده‌ترین مایعات به شمار می‌رود.
چای سبز
این نوشیدنی نه تنها برای کاهش وزن مفید است بلکه سرشار از آنتی‌اکسیدان است. تحقیقات جدید نشان داده نوشیدن چای سبز می‌تواند کبد را از ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله کبد چرب محافظت کند.
• میوه تازه
میوه‌جات تازه سرشار از ویتامین، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و فیبر هستند و همچنین کم کالری بوده و دارا بودن این خواص آن‌ها را به مواد غذایی مهمی برای سم‌زدایی بدن تبدیل کرده است.
اگر می‌خواهید چشم‌هایتان براق‌تر و پوست‌تان شفاف‌تر و موهایتان درخشان‌تر شود و سیستم گوارشتان تقویت شود سعی کنید انواع میوه و سبزی‌جات را به مقدار زیاد مصرف کنید.
خوشبختانه اضافه کردن میوه به رژیم روزانه کار ساده‌ای است بنابراین سعی کنید روز خود را با خوردن سالاد میوه تازه شروع کرده و یا از آن به صورت اسموتی یا میان وعده طی روز استفاده کنید.
پنج شنبه 22/4/1391 - 12:31
عکاسی

این بار ما کمی دامنه انتخاب را بازتر گذاشته ایم تا کیفیت و قابلیت های فنی ملاک اصلی انتخاب باشد. هر 6 دوربین موجود از چنین فیلتری رد شده اند و با اینکه قیمت هایشان دلهره آور به نظر می رسد ولی در عوض از نظر کارآیی رقیب ندارند.

ما همچنان اعتقاد داریم خرید کالاهای دیجیتال بدون در نظر گرفتن گارانتی اشتباه بزرگی است. بنابراین تلاش کردیم مدل هایی را انتخاب کنیم که حتما به صورت رسمی وارد کشور می شوند و از گارانتی و خدمات پس از فروش خوبی بهره می برند. بیشتر این دوربین ها یک نمایندگی رسمی در ایران دارند.

Canon Power Shot S100

6 پادشاه دوربین های دیجیتال

این دوربین مجهز به نمایشگر سه اینچی با کیفیت 000/461 نقطه ای است. یک پورت HDMI برای اتصال به HDTV دارد و به عنوان یکی از نخستین دوربین های کانن از پردازشگر جدید 5DIGIC بهره می برد. همچنین در کمال شگفتی شاهد توانایی این دوربین در عکاسی با فرمت raw علاوه بر فرمت jpeg هستیم.

اگرچه s100 به عنوان دوربین کامپکتی کاملا پیشرفته از حالت های عکاسی حرفه ای بهره می برد، ولی وجود حالت های عکاسی کاملا اتوماتیک Face، Smart Auto detection و Motion detection باعث شده این دوربین برای استفاده افراد مبتدی که به دنبال دوربین کامپکتی پیشرفته و با کیفیت هستند مناسب باشد.

S100 توانایی ضبط ویدئویی Full HDp1080 با سرعت 24 فریم بر ثانیه و صدای استریو را هم دارد. همچنین امکان استفاده از زوم کامل اپتیکال در هنگام فیلمبرداری موجود است.

قیمت: 850 هزار تومان

Nikon Coolpix P310

6 پادشاه دوربین های دیجیتال

نیکون کولپیکس P310 بسیار کوچک تر و سبک تر از برادر خود P7100 است. به غیر از این شاهد شباهت های بسیاری بین این دو وسیله هستیم. یکی از مزیت هایشان این است که می توان آنها را به راحتی داخل جیب شلوار حمل کرد.

ابعاد کوچک و وزن 200 گرمی شان دلیل این برتری است. P310 کمی از CanonS95 بزرگتر است ولی تا حد زیادی از Panasonic LX5 و 1-Olympus XZ کوچکتر به نظر می رسد. همه این دوربین ها ابعاد جمع و جوری دارند. لنز این دوربین که فاصله های کانونی 100-24 میلیمتر را پوشش می دهد بسیار واید است و برای عکاسی از چشم اندازهای گسترده طبیعی و فضاهای داخلی کاملا مناسب به نظر می رسد. همچنان با ارائه بزرگنمایی 4/2X برای عکاسی از نماهای دورتر یا عکاسی پرتره هم کاربرد دارد.

قیمت: 635 هزار تومان

Fujifilm FinePix X10

6 پادشاه دوربین های دیجیتال

فوجی فیلم فاین پیکس X10 دوربین کامپکتی بسیار پیشرفته با طراحی کلاسیک و سنسور تصویر 1/12 مگاپیکسلی است. از ویژگی های این دوربین می توان به لنز 112-28 میلیمتر با توانایی زوم 4 برابر با حلقه زوم دستی، چشمی اپتیکال، توانایی ضبط ویدئویی FullHD، عکاسی پیاپی با سرعت 7 فریم بر ثانیه و رزولوشن 8/2 اینچ با کیفیت 000/460 نقطه اشاره کرد.

گستره حساسیت سنسور یا ایزو این دوربین از 100 تا 12800 است و گستره کامل کنترل های دستی نوردهی را هم ارائه می دهد. حالت های عکاسی EXR فوجی فیلم، توانایی عکاسی در فرمت RAW، کفشک فلاش اکسترنال، فلاش داخلی pop-up، توانایی عکاسی پانورامای 360 درجه، حالت ماکرو یک سانتیمتر و تراز الکترونیکی را هم در فهرست خوبی های دوربین اضافه کنید.

از نظر طراحی و ساخت، X10 خیلی شبیه به مدل پیشین خود یعنی X100 است. طراحی آن کاملا دوربین های کلاسیک و کوچک دهه 70 میلادی را یادآوری می کند.

قیمت: یک میلیون و 80 هزار تومان

Sony Cyber-Shot DSC-HX10V

6 پادشاه دوربین های دیجیتال

HX10V یک دوربین کامپکت سوپر زوم است. لنز آن در حالت واید 25 میلیمتر به راحتی توانایی پوشش میدان دیدی بسیار گسترده را دارد تا بتوانید در یک کادر، چشم انداز گسترده طبیعی بگیرید ولی اگر همچنان به نظرتان میدان دید کمی می آید، می توانید از حالت عکاسی Sweep Panorama استفاده کنید تا حتی بتوانید میدان دید 180 یا 360 درجه را ثبت کنید.

بزرگنمایی 16 برابر نیز کاملا برای ثبت سوژه های دوردست مناسب است. این دوربین مجهز به فناوری لرزش گیر اپتیکال Steady Shot است تا لرزش دست شما اثر کمتری در عکسی که می گیرید داشته باشد و حتی در صورت استفاده از زوم بالا یا سرعت شاتر پایین هم بتوانید عکس های شارپ داشته باشید.

قیمت: 675 هزار تومان

Panasonic Lumix DMC-FT3

6 پادشاه دوربین های دیجیتال

FT3 می تواند فشار آب تا عمق 12 متری را تحمل کند. به این ترتیب اگر یک غواص یا علاقه مند به عکاسی زیر آب هستید، بدون هیچ مشکلی می توانید صحنه های بسیار زیبای بستر نزدیک به ساحل را عکاسی کنید. به علاوه، FT3 اگر از ارتفاع دو متری، یعنی به احتمال زیاد ارتفاعی بیشتر از قد شما سقوط کند و به زمین سخت بخورد هیچ آسیبی نمی بیند.

البته مطمئنا رقبایی نیز برای FT3 در بازار وجود دارند که از سرسخت ترین آنها می توان به دوربین های سری Tough کمپانی المپوس و البته مدل 810-TG آنها اشاره کرد که حتی تحمل وارد آمدن فشار 100 کیلوگرمی را هم دارد اما ویژگی بسیار خوب مشترک آنها گیرنده داخلی GPS است.

قیمت: 685 هزار تومان

Nikon V1

6 پادشاه دوربین های دیجیتال

این دوربین که با بدنه آلومینیومی و قسمت هایی از آلیاژ منیزیم ساخته شده است، کمی سنگین وزن تر از چیزی که باید باشد به نظر می رسد ولی کیفیت ساخت فوق العاده ای دارد. وقتی آن را در دست می گیرید احساس خیلی خوبی خواهید داشت. روی بدنه دوربین دستگیره خاصی وجود ندارد و بهترین راه برای نگه داشتن آن استفاده از هر دو دست است!

V1 توانایی بسیاری در ضبط ویدئویی دارد به طوری که می تواند با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه به ضبط ویدئویی FullHDp1080 بپردازد. در هنگام ضبط ویدئویی می توانید کنترل کاملی روی نوردهی داشته باشید. شما می توانید فارغ از هر حالتی که در آن هستید ضبط ویدئویی را با فشردن ساده دکمه Record در قسمت بالای دوربین شروع کنید.

البته متاسفانه هر زمان که این کار را بکنید دوربین به صورت خودکار شروع به ضبط ویدئویی PV20 با سرعت 60 فریم بر ثانیه می کند. برای دست یافتن به ضبط ویدیویی 1080P باید حتما به حالت ضبط ویدئویی بروید.

قیمت: یک میلیون و 400 هزار تومان

پنج شنبه 22/4/1391 - 12:30
اخبار
اتفاقی نمی افتد مگر تهران بخواهد
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران در سرمقاله‌های خود به مهمترین مسائل روز كشور و جهان پرداخته‌اند از جمله «خط مقاومت و خطای محاسبات»،«دولت، احزاب یا فلول؟»،«نیت خوانی، عامل انحراف در تحلیل گرانی ها»،«نقدی بر اصلاحیه آیین‌نامه داخلی مجلس»،«اتفاقی نمی افتد مگر تهران بخواهد»،«استدلال چوبی برای حذف روز سینما»،«لزوم توجه به تخصص در توسعه كشور»،«اما و اگرهای تشکیل حزب فراگیر»،«شاخص شرایط پولی كشور»و...كه برخی از آنها در زیر می‌آید.

كیهان:خط مقاومت و خطای محاسبات

«خط مقاومت و خطای محاسبات»عنوان یادداشت روز ر وزنامه كیهان به قلم حسام الدین برومند است كه در آن می‌خوانید؛این روزها در حوزه سیاست خارجی، ایران و سوریه در صدر اخبار مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته اند.

تازه ترین خبری كه موضوع ایران و سوریه را در فضای رسانه ای داغ كرده حضور كوفی عنان در تهران است كه از دوشنبه شب برای رایزنی با مقامات كشورمان به ایران سفر كرده است.

عنان درحالی دیروز رایزنی ها و گفت وگوهای خود با مقامات ارشد دیپلماسی ایران را از سر گرفته است كه چندی پیش- 10 آوریل- و پس از انتصاب به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه به تهران آمده بود. حضور كنونی عنان در تهران بلافاصله پس از گفت وگوهای او با بشار اسد رئیس جمهور سوریه است.

گفتنی است طی دو هفته گذشته به موازات افزایش فشارها از سوی آمریكا و چند كشور غربی بر ضد سوریه و برگزاری دو نشست ژنو و پاریس با هدف یكسره كردن كار دمشق، فشارها علیه جمهوری اسلامی نیز در فاز اجرایی تحریم های فراگیر و به اصطلاح فلج كننده از اول ژوئیه آغاز شده است.

بنابراین در همین آغاز بحث پیرامون اوج گرفتن فشارهای غرب در فضای فعلی بر ایران و سوریه چند سؤال جدی و كلیدی مطرح است. آیا موضوع ایران و سوریه در یك پازل قرار دارد و یا به صورت اتفاقی و خارج از محاسبات و در یك شرایط اضطراری به یكدیگر پیوند خورده اند؟ چرا با آغاز اعمال تحریم های نفتی علیه ایران از اول ژوئیه-11 تیر- از سوی دیگر هیلاری كلینتون وزیر خارجه آمریكا در همین ایام تهدید می كند كه بشار اسد باید از قدرت كناره گیری كند؟!

در این میان آمریكا و چند كشور غربی با برگزاری اجلاس ژنو و پاریس با هدف گذاری تصمیم گیری نهایی درباره سوریه با قید تأكید بر عدم حضور ایران چه اهداف دیگری را دنبال می كردند؟ آیا به نتایجی هم رسیدند؟

اكنون فرستادن عنان به تهران برای چیست؟ آیا فشارها علیه ایران و سوریه از سوی جبهه استكبار تشدید خواهد شد؟ و بالاخره اینكه بطور مشخص راهبرد اصلی آمریكایی ها در میانه سناریوها و دسیسه های تو در تو و چند لایه پیرامون ایران و سوریه با نگاه به تحولات منطقه ای در پهنه اوضاع و احوال كنونی چیست؟ این یادداشت تلاش می كند در پاسخ به پرسش های بالا و بالاگرفتن فشارها بر ضد تهران- دمشق و فرجام تحركات و توطئه های آمریكا و چند كشور همسو با آن، نكاتی را مورد واكاوی قرار دهد.

1- ساده لوحانه است اگر بخواهیم در تحلیل شرایط كنونی تنها به روزهای اخیر و برگزاری دو نشست ژنو و پاریس علیه دمشق از یكسو و به اجرا درآمدن تحریم های نفتی علیه تهران از سوی دیگر بسنده كنیم. هر چند تدارك و ساماندهی این اقدامات بر ضد ایران و سوریه در راستای یك خط دنبال می شود اما خطاست اگر عقبه این اتفاقات را ندیده و فراتر از روزهای گذشته به ماه های پیشین نقبی زده نشود.

گریز به گذشته و تأمل درباره سناریوهایی كه آمریكایی ها پیش تر بر ضد جبهه مقاومت به صحنه آورده بودند تصویری روشن از شرایط كنونی را ترسیم می كند.

ماجرا را باید از آغاز تحولات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در بستر بیداری اسلامی مورد دقت قرار داد. از 18-17 ماه گذشته با سقوط دومینووار حاكمان مرتجع و قدرت های دست نشانده تلاش شده است تا محور مقاومت در منطقه تضعیف شود؛ چرا؟ پاسخ پیچیده نیست و حتی بارها و به كرات مقامات رژیم صهیونیستی كه بیش از همه در فضای انقلاب های منطقه به اضطراب و نگرانی و تشویش دچار شده اند پاسخ را ناگزیر و عجزآلود به زبان آورده اند: «این انقلاب ها و قیام ها از انقلاب اسلامی ایران الهام گرفته اند» و برای همین بود كه نتانیاهو چندین بار نسبت به شكل گیری انقلاب اسلامی دیگری در منطقه هشدار داد.

با این شرایط و در حالی كه كماكان به عنوان نمونه هاآرتص از «بهمن اسلامی خاورمیانه» و جروزالم پست از «موج بیداری اسلامی» و یا واشنگتن تایمز از «قدرت انقلاب خمینی در الهام بخشی به انقلاب های منطقه» خبر می دهند و نمی توانند هراس و ترس خودرا پنهان نمایند؛ اتاق فكر دشمن كه مخالف شكل گیری و قوام این قیام ها و انقلاب ها است سعی می كند طرح فریبی را در پیش بگیرد تا بر افكار عمومی منطقه و ملت ها تأثیر بگذارد.

2- از همان 17 دسامبر كه خیزش های منطقه ای از تونس كلید خورد و به مصر، لیبی، یمن و... سرایت پیدا كرد تلاش آمریكا به گواهی طراحی آشوب ها و ارسال سلاح به سوریه بر این مسئله متمركز شده بود كه برای كند شدن حركت بیداری اسلامی و اخلال در الگوگیری از ایران اسلامی، دولت بشار اسد را وارد فاز اغتشاش و درگیری با معارضان نماید. اما آنچه كه باعث شد علی رغم به صحنه آوردن تمام پتانسیل و اهرم رسانه ای و عملیات های روانی از سوی آمریكا علیه سوریه، توطئه محور غربی- عربی ناكام بماند حمایت های معنوی و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی در معادلات منطقه ای بود.
3- اینجا بود كه آمریكا و چند كشور غربی نقش مقتدرانه ایران را در شكست پروژه جدا كردن سوریه از جبهه مقاومت به وضوح دریافتند.

بنابراین آمریكایی ها كه طی 18-17 ماه گذشته بارها دچار اشتباهات فاحشی در محاسبات خود از تحولات منطقه ای شده بودند تصمیم داشتند مستقیماً ایران را در كانون حملات و هجمه های سیاسی، اقتصادی و دیپلماسی قرار دهند.

انتهای سال 90 كه با انتخابات نهمین دوره مجلس قرین شده بود بزنگاهی بود كه اتاق فكر جبهه استكبار این نقطه را هدفگذاری كرد و با برنامه ریزی های حساب شده و استفاده از تمامی گزینه ها چالش مشاركت در انتخابات را در ایران رقم زد. برآورد آنها این بود كه اگر این اتفاق بیفتد ایران اسلامی حمایت و عقبه مردمی خودش را از دست می دهد و دیگر قادر نخواهد بود الگوی مناسبی برای كشورهایی باشد كه پس از انقلاب ها در شرایط برگزاری انتخابات و رجوع به آرای مردمی قرار گرفته بودند.

از همین روی؛ در 6 ماهه پایانی سال 90، سنگین ترین فشارها بر ضد ایران با ابزار تهدید، ترور، تحریم، صدور قطعنامه های پیاپی را تدارك دیدند اما 12 اسفند و حضور تاریخی ملت بصیر و خبیر ایران نشان داد كارشكنی ها و توطئه ها و تهمت ها و تحریم ها و ترورها علیه جمهوری اسلامی نگرفته و مشاركت بالای 65 درصدی همه دسیسه ها را سوزانده و دود كرده و به هوا فرستاده است.

4- از ابتدای سال 91 مواجهه جبهه استكبار با جبهه مقاومت در دالان تحولات منطقه تغییر فاز داد. بنابراین از همان فروردین ماه كه كوفی عنان مأمور پیگیری موضوع سوریه شد محرز گشت كه دشمن از رویارویی با ایران به صورت مستقیم ناامید شده و از سوی دیگر قصد دارد انتقام بیداری اسلامی ملت ها را از سوریه بگیرد.

اتفاقی كه افتاد این بود كه آمریكا و غرب به سقوط دولت سوریه مصمم شدند و این روند تا برگزاری دو نشست ویژه درباره سوریه؛ یكی نشست ژنو در 10 تیر ماه (30 ژوئن) و نشست پاریس در 15 تیر (5 ژوئیه) تداوم پیدا كرد تا یك خروجی داشته باشد: «یكسره كردن كار دمشق و بركناری اسد».

5- پیش از هر دو نشست یاد شده تأكید شد كه ایران دعوت نمی شود و آسوشیتدپرس و دیگر رسانه های غربی ادعا كردند «قدرت های جهانی» بحران سوریه را برای همیشه حل خواهند كرد.

اما هر چند این دو نشست برگزار شد و در نشست پاریس تحت عنوان مضحك دوستان سوریه! به این اجماع رسیدند كه؛ «بشار اسد باید برود» اما سه روز پس از آن كوفی عنان در مصاحبه با لوموند فرانسه اقرار كرد؛ الف- در سوریه شكست خوردیم و ب- ایران باید در نشست های مربوط به سوریه حضور داشته باشد تا بحران سوریه حل شود.

تفسیر روشن و آشكار این اعتراف كوفی عنان را می توان در روزنامه های غربی نیز مشاهده كرد كه گلوب اندمیل می نویسد؛ كوفی عنان می داند كه ایران را نمی توان نادیده گرفت و ایران باید میانجی تحولات سوریه باشد.

6- و بالاخره باید گفت حضور معنادار و از سر ناچاری كوفی عنان در تهران بیانگر این است كه آمریكا و غرب باز هم در خصوص محاسبات منطقه ای اشتباه كرده اند چرا كه در پروژه شكاف و گسست در جبهه مقاومت ناكام مانده اند و از سوی دیگر علی رغم تمام فشارها و جنجال های تبلیغاتی علیه ایران و سوریه، افكار عمومی دنیا و ملت های آزادیخواه شاهد اقتدار جبهه مقاومت هستند.

و اما، بلافاصله پس از آغاز تحریم های نفتی ایران، نفت گران می شود، رسانه های اروپایی اقرار می كنند كه این وضعیت خودكشی مالی برای اروپای بحران زده است و افكار عمومی می بینند كه ایران در اوج به اصطلاح تحریم های فلج كننده رزمایش پیامبر اعظم 7 را برپا می كند و اقتدار نظامی اش را به رخ می كشد و موشك های پیشرفته اش را یكی پس از دیگری به شلیك درمی آورد و سوریه نیز علی رغم فضای تبلیغاتی غرب با ترجیع بند «اسد باید برود» در رزمایش چند روزه خود، انسجام دفاعی و توان بازدارندگی اش را نمایان می كند و غرب بار دیگر به اشتباه محاسباتی خود پی می برد و با اعتراف به شكست كوفی عنان را به ایران می فرستد.

خراسان:دولت، احزاب یا «فلول»؟

«دولت، احزاب یا فلول؟»عنوان یادداشت روز روزنامه خراسان به قلم علیرضا رضاخواه است كه در آن می‌خوانید؛کشمکش سیاسی میان رئیس جمهور جدید مصر و الیگارشی نظامی حاکم بر این کشور خیلی زودتر از آن چه که تحلیل گران سیاسی پیش بینی می کردند آغاز شد. با وجود این که خبرگزاری ها و برخی منابع غیر رسمی پیشتر از توافق مخفی میان اخوان المسلمین و شورای نظامی حاکم بر مصر در رابطه با آینده این کشور و تعامل مسالمت آمیز دو جریان قدرتمند سیاسی در مصر خبر داده بودند، دستور محمد مرسی مبنی بر بازگشایی مجلس شعب که توسط شورای عالی قانون اساسی مصر منحل اعلام شده بود بار دیگر این کشور را با چالشی جدی مواجه ساخت.

عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه القدس العربی در این رابطه می نویسد:" اگر بورس مصر را به عنوان شاخصی برای ارزیابی رفتارها در مصر قلمداد کنیم دیروز شاهد افت این بورس بودیم که گواهی بر وخامت و بی ثباتی مصر است." محمد البرادعی نیز روز گذشته نسبت به عمیق تر شدن شکاف های سیاسی در مصر هشدار داده و خواستار دست یابی نهادهای قدرت به یک اراده واحد برای آینده مصر شده است. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز در ژستی خیر خواهانه از نظامیان و گروه های سیاسی در مصر خواسته که اختلافات خود را به خاطر مردم کنار بگذارند.

با نگاهی به جهت گیری سیاسی و مبانی اندیشه ای گروه ها و احزاب مصر می توان تنش اخیر این کشور را در تعارض منافع و دیدگاه 3 جریان سیاسی اصلی تفسیر کرد.

1- جریان موسوم به فلول یا بازماندگان از رژیم سابق که شامل بدنه بوروکرات دولت، ساختار قضایی و نظامیان می شود.

2- جریان های اسلام گرا که از گروه های مختلف و بعضا دارای تفاوت های گسترده مانند اخوان المسلمین، گروه های سلفی و جریان مذهبی نزدیک به الازهر تشکیل شده اند.

3- جریان های سکولار که خود از ۳ اجتماع طیف عمده ملی گراهای ناصریست، سوسیالیست های جریان کفایه و لیبرال های غرب گرا تشکیل شده اند.

بعد از انتخابات ریاست جمهوری مصر مهمترین چالش پیش روی احزاب و جریان های سیاسی این کشور تدوین قانون اساسی است. مسئله ای که فرم و محتوای سیستم و نظام سیاسی مصر پس از مبارک را تعیین می کند. در این میان مهمترین دغدغه گروه اول یا همان بازماندگان نظام پیشین حفظ منافع اقتصادی و جایگاه اجتماعی شان در مصر است.

از همین رو بود که شورای عالی قانون اساسی مصر که قضات آن منتصب حسنی مبارک بودند، چهار ماه پس از انتخابات پارلمانی در مصر مجلس شعب این کشور را که کار ویژه آن تدوین قانون اساسی مصر بود منحل کرد و این مهم را به شورای نظامی حاکم بر این کشور سپرد. از سوی دیگر جریان های اسلامی براین باورند که براساس مبانی اعتقادی اسلام، تنها قانونی معتبر و قابل اجرا است که برگرفته از مبانی دینی و شرع مقدس اسلام باشد.

لذا به صورت جدی این امر را دنبال می کنند تا در قانون اساسی جایگاه اسلام به عنوان مبنای قانون گذاری در مصر تصریح شود. امری که روز گذشته برای چندمین بار مورد تاکید مفتی اعظم این کشور قرار گرفت. این در حالی است که جریان های سکولار به طور جدی و بعضا با حمایت کشورهای خارجی خواهان جدایی دین از سیاست وحذف شریعت اسلام به عنوان مبنای قانون گذاری هستند و با هرگونه اسلام سیاسی سر ستیز دارند. از همین رو است که گروه سوم که در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری توفیقی حاصل نکرده است تلاش می کند تا بانزدیک کردن خود به نظامیان مانع تحقق خواست جریان های اسلامی شود.

سردبیر القدس العربی در همین راستا می نویسد: "برخورد درمصر حتمی است و این برخورد با جدال قانون اساسی آغاز خواهد شد و احتمالا به درگیری میان جریان های اسلام گرا از یکسو و لیبرال های سکولار از سوی دیگر کشیده خواهد شد. اوضاع هم اکنون به کام بازماندگان رژیم سابق است زیرا برخی از نخبگان سیاسی مصر و رهبران جریان های حزبی در کنار آنها هستند. رهبرانی همانند حمدین صباحی، ایمن نور، محمد البرادعی و ممدوح حمزه با قدرت در کنار شورای نظامی ایستاده اند و حتی حمزه خواستار کودتای نظامی شده است."

با این حال عملکرد اخوان المسلمین در جریان خیزش مردمی بر علیه رژیم مبارک و ظرفیت بالای چانه زنی این جریان سیاسی از یک سو و قرار نداشتن مقابله با نظامیان و بازماندگان نظام سابق در اولویت اقدامات دولت از سوی دیگر باعث می شود تا پروژه واگرایی ارتش و جریان های اسلامی از قوت چندانی برخوردار نباشد. علاوه بر این بند دوم قانون اساسی مبارک نیز بر قرار گرفتن اسلام به عنوان مبنای قانون گذاری تاکید داشته است و این بدان معنی است که نظامیان با حضور اسلام در عرصه سیاسی مصر حداقل بر روی کاغذ مشکل ندارند. البته به این مسئله بایستی اسلام گرایی بدنه ارتش را نیز به عنوان یک اهرم فشار اضافه کرد.

لذا بر خلاف آن چه به نظر می رسد دولت اخوانی در مصر علی رغم تنش های به وجود آمده نزدیک ترین گزینه برای همکاری نظامیان است. البته این موضوع به معنی بازگشت به دوران مبارک نیست. بلکه سیاست اخوانی ها از قدیم استفاده از موقعیت های موجود، گرفتن امتیاز های حداقلی و دنبال کردن تغییرات تدریجی است. تغییراتی که احتمالا از سیستم قضایی مصر آغاز خواهد شد. 
 
جمهوری اسلامی:نیت خوانی، عامل انحراف در تحلیل گرانی ها

«نیت خوانی، عامل انحراف در تحلیل گرانی ها»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است كه در آن می‌خوانید؛تداوم و پایداری روند افزایش قیمت‌ها طی ماه‌های اخیر و كم فایده بودن تدابیر و برنامه‌های مسئولان در مهار این روند رو به رشد، این پرسش تكراری را بیش از پیش در افكار عمومی و میان اقشار مختلف مردم دامن زده است كه مشكل اقتصاد ما كجاست؟ مردم به تنگ آمده از بار سنگین گرانی‌ها این روزها بیش از هر زمان دیگری از خود و دیگران می‌پرسند كه چرا مسئولان و مدیران كشور ما نمی‌توانند اسب سركش گرانی را لجام بزنند و قدری هم شده از فشار روزافزونی كه تورم افسارگسیخته بر گرده اقشار فرودست و ضعیف جامعه وارد می‌آورد، بكاهند؟

تكرار این پرسش به ظاهر ساده كه جز با وعده‌ها و سخنان تبلیغاتی مسئولان اجرایی، پاسخ و جواب روشنی نمی‌گیرد، باعث می‌شود اندك اندك، وجه و صورت مسئله و سئوال نزد افكار عمومی تغییر كند و به شیوه دیگری مطرح شود؛ اگر تا پیش از این پرسش مردم از چرایی ناتوانی مسئولان بود، به تدریج سؤال به چرایی عدم تمایل مسئولان تغییر می‌یابد.

به عبارت دیگر، جامعه كم كم دچار این توهم می‌شود كه مسئولان اجرایی و آنانی كه مدیریت اقتصاد كشور را دردست دارند، نمی‌خواهند، چاره‌ای برای گرانی‌ها بیندیشند، نه اینكه می‌خواهند و نمی‌توانند بلكه می‌توانند و نمی‌خواهند!

در چنین شرایطی دو عامل جانبی هم به كمك این باور خطرناك می‌آیند و مسئله را بغرنج‌تر می‌سازند؛ نخست نتیجه‌ای كه از مقایسه شرایط كشور خودمان با دیگر كشورها ناخودآگاه در ذهن جامعه شكل می‌گیرد. یعنی در عصر و دورانی كه كوچكترین رخدادی به مدد فناوریهای ارتباطی به گوش تمام دنیا می‌رسد، افكار عمومی ایرانیان با مقایسه تورم در كشورهای دیگر خصوصاً كشورهای همسایه و مشاهده این واقعیت كه تورم به عنوان یك معضل مهار شده در این كشورها مدتها است كه از فهرست دغدغه‌های مردم و دولتهای آنان حذف شده است به این فكر می‌كنند كه پس اشكال كار مسئولان ما در نداشتن و نتوانستن نیست بلكه در نخواستن است. زمانی هم كه این پرسش را پیش روی این افراد قرار می‌دهند كه چرا و با چه توجیهی یك دولت نباید بخواهد مشكل گرانی را حل كند؟! پای انواع و اقسام توجیهات و شبه استدلالهای سطحی، غیرمرتبط و نادرست به میان كشیده می‌شود اما درست در همین زمان است كه عامل دوم وارد ماجرا می‌شود و عده‌ای از اشخاص حقیقی و حقوقی كه بر مسند خط دهی به افكار عمومی تكیه زده‌اند و علی‌القاعده باید با شمشیر آخته و بران آگاهی بخشی، سپهر عمومی جامعه را از تفكرات توهم توطئه‌ای و آلوده به شایعات و... پاك كنند، خود آتش بیار این معركه می‌شوند و گرانی و نارضایتی از آن را به بهانه و مستمسكی بدل می‌كنند برای پیش بردن اغراض حزبی و جناحی و تسویه حساب‌های شخصی.

هم افزایی این دو عامل باعث می‌شود، زمینه‌ها، علل و ریشه‌های واقعی و علمی معضل گرانی و تداوم آن كه در ادبیات اقتصادی از آن به تورم تعبیر می‌شود، مغفول بماند و هیچگاه فرصت و مجال لازم برای شناساندن این علت‌ها به افكار عمومی و شنیدن و عمل كردن به راه حل‌های علمی و كارشناسی برای از بین بردن ریشه‌های واقعی فراهم نشود. از این مقدمه كمی مطول كه بگذریم، گریزی هم داشته باشیم به پرسش ابتدایی و اصلی این نوشتار؛ واقعاً ریشه و علت اصلی تورم در اقتصاد ایران چیست؟

برای ارائه پاسخ به این پرسش باید ابتدا یك نكته مهم را در نظر گرفت؛ تورم در اقتصاد ایران واقعیتی ریشه‌دار و پرسابقه است كه با مراجعه به سری‌های زمانی و آمار موجود از تاریخ اقتصاد كشور به وضوح می‌توان به عمق و ریشه این پدیده در ایران صحه گذاشت. از این رو نباید اینگونه قضاوت كرد كه طی سالهای اخیر با پدیده نوظهور و بی‌سابقه در اقتصاد ایران مواجه شده ایم. وابستگی شدید بودجه دولت به درآمد نفتی، دخالت بیش از اندازه دولت در اقتصاد كه منبعث از همان اقتصاد تك محصولی است، ضعف شدید بخش خصوصی، سیاستهای نادرست مالی كه به كسر بودجه‌های مداوم منجر می‌شود، عدم استقلال بانك مركزی به عنوان نهاد حافظ ارزش پول ملی از دولت‌ها، سیستم نادرست و مفسده‌برانگیز توزیع در اقتصاد ایران، سیاست‌های نادرست رانت آفرین، بهره وری فوق‌العاده پایین نیروی كار، سرمایه و نهاده‌های تولید، فرهنگ نادرست مصرف، باورهای غلط نسبت به قدرت دشمن در جامعه و عوامل ریز و درشت دیگر، اهرم‌هائی هستند كه در ایجاد و پایداری تورم در اقتصاد ایران نقش داشته و دارند و تا زمانی كه به رفع آنها نپردازیم، نمی‌توان امیدی به خلاصی از این پدیده شوم داشت.

اما ممكن است این پرسش مطرح شود كه بنابر همین گفته‌ها، مجموعه این عوامل طی سال‌های گذشته همواره با اقتصاد ایران همراه بوده است، پس چرا در برخی مقاطع مانند چند سال اخیر و خصوصاً چند ماه اخیر، شدت گرانی‌ها و روند رو به رشد تورم اینقدر افزایش یافته است؟ علت را باز هم باید در همان موارد اشاره شده جستجو كرد نه خارج از آن.

یعنی از آنجایی كه اقتصاد یك علم است مانند تمامی علوم دیگر و همان قواعد كلی علوم انسانی در مورد آن صادق است، نمی‌توان و نباید برای تحلیل و تبیین واقعیت‌های اقتصادی از دایره این علم بیرون رفت و به حوزه‌های دیگری پا گذاشت؛
یكی از این پا روخطی كردن‌های بزرگ، ورود به حوزه نیت خوانی است. باید بپذیریم كه ما در اقتصاد با پدیده‌ها مواجهیم نه با نیت‌های افراد. این تصمیمات افراد تصمیم گیر است كه پیامدهایی را برای اقتصاد كشور به دنبال دارد نه نیت‌هائی كه از اتخاذ آن تصمیمات در ضمیر خود داشته‌اند.

به عنوان مثال، شاید نتوان به نیت خیر نمایندگان مجلس هفتم كه با لغو یكی از مواد برنامه چهارم به تثبیت قیمتها و عدم افزایش تدریجی قیمت حامل‌های انرژی رأی دادند، شك كرد به طور قطع آن افراد با هدف و نیت خیر و كمك به جامعه چنین تصمیمی گرفتند اما همین تصمیم منبعث از نیت خیر، پیامدهای منفی فراوانی برای اقتصاد كشور به دنبال داشته است تا جایی كه اكنون مدافعان و طراحان این تصمیم از آن تبری می‌جویند.

حال آیا می‌توان در پس این تصمیم اشتباه به دنبال نیت‌های مشكوك گشت و این احتمال را داد كه این نمایندگان تعمدی در ضربه وارد ساختن به اقتصاد كشور داشته اند؟!!

چنین رویكردی است كه تحلیل‌ها را منحرف می‌كند و اگر مسئولان به دام اینگونه تحلیل‌ها گرفتار شوند، نتیجه همان می‌شود كه اخبار چند رسانه را عامل افزایش قیمت سكه و ارز بدانند! واقعیت اما این است كه چه آنانی كه در ناتوانی مسئولان برای مهار گرانی، ریشه‌ها و علت‌های اقتصادی را نادیده می‌گیرند و چه آنهایی كه ناتوانی‌های مدیریتی خود را در مهار قیمت‌ها در پس جوسازیهای رسانه‌ای پنهان می‌كنند، در تحلیل شرایط و ریشه یابی عوامل مؤثر در افزایش تورم، هیچكدام درست رفتار نمی‌كنند.

ریشه گرانی‌های اخیر را باید در رها شدن انرژی منفی هدفمندی یارانه‌ها پس از حدود یك سال از آغاز اجرای این قانون، جستجو كرد؛ تورم شدیدی كه در اقتصاد از آن به تورم چهار نعل تعبیر می‌شود و طی ماه‌های اخیر با آن مواجه هستیم در واقع از دو ناحیه تغذیه می‌شود؛ بالا رفتن قیمت نهادهای تولید كه به بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات انجامیده است و از سوی دیگر افزایش تقاضا در بازار در پی تزریق نقدینگی و پول پرقدرت به جامعه باعث شده است كه عرضه كفاف تقاضا را ندهد و همین برهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا به افزایش مستمر قیمت‌ها و تورم انجامیده است.

بنابر این بدیهی است تا زمانی كه این دو عامل همچنان وجود داشته باشد، شاهد ادامه وضعیت فعلی خواهیم بود.

رسالت:نقدی بر اصلاحیه آیین‌نامه داخلی مجلس

«نقدی بر اصلاحیه آیین‌نامه داخلی مجلس»عنوان سرمقاله روزنامه ر سالت به قلم محمد كاظم انبارلویی است كه در آن می‌خوانید؛یكی از اقدامات مفید و موثر مجلس هشتم اصلاح برخی مفاد آیین‌نامه داخلی مجلس از جمله ماده 218 آن است . در این ماده با سرفصل نحوه رسیدگی دیوان محاسبات به اجرای بودجه سالیانه كل كشور هیچ توضیحی در مورد « نحوه» و« رسیدگی» و نیز مناسبات« دیوان» با « مجلس» داده نشده بود.

در اصلاحیه این ماده كه تحت عنوان ماده 218 مكرر آمده ، پنج وظیفه كلیدی برای رئیس دیوان تعریف شده است. مطالبی را در نقد این اصلاحیه در زیر می‌خوانید.

1.رئیس دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را حداكثر تا پایان دی ماه سال بعد تهیه و برای رسیدگی به مجلس شورای اسلامی تسلیم نماید.

اینكه پس از سه دهه مجلس تصمیم گرفته است اصل 55 قانون اساسی مبنی بر «تسلیم» تفریغ توسط دیوان را عملیاتی كند باید به فال نیك گرفت. بودجه همان‌طور كه توسط رئیس جمهور تسلیم مجلس می‌شود، تفریغ آن‌هم باید توسط رئیس دیوان وفق اصل 55 تسلیم مجلس شود. مجلس طی 8 دوره گذشته با نقض اصل 55 اجازه نمی‌داد رئیس دیوان تفریغ بودجه را تسلیم مجلس كند.

نكته مهم در بند یك ماده 218 مكررآن است كه آمده كه گزارش برای رسیدگی به مجلس شورای اسلامی تسلیم می‌شود. در حالی كه چنین وظیفه‌ای را از اصل 55 قانون اساسی برای مجلس تعریف نكرده است. این وظیفه در اصل 55 برای دیوان محاسبات و در قانون دیوان محاسبات برای دادسرا و هیئت‌های مستشاری، هیئت عمومی دیوان و بالاخره برای مجموعه دیوان تعریف شده است.

مجلس صلاحیت رسیدگی به گزارش تفریغ بودجه سالانه را از طریق دیوان دارد. هیچ كمیسیونی از كمیسیونهای مجلس چنین وظیفه‌ای را ندارند.

لذا تبصره یك و دو بند 3 ماده 218 مكرر اصلاح آیین‌نامه مجلس، مغایر بند یك ماده 218 مكرر می‌باشد و اقدام هیئت رئیسه پس از تسلیم تفریغ بودجه توسط رئیس دیوان ارجاع تفریغ به كمیسیونهای برنامه وبودجه و بخشهای مرتبط با كمیسیونهای دیگر برای « بررسی» و« تهیه گزارش» و قرائت در مجلس یك كار موازی است كه تسلیم تفریغ از سوی رئیس دیوان را بی اثر و بلا موضوع می‌كند. چون موضوعات رسیدگی شده در هیئت عمومی یا هیئت‌های مستشاری یا هیئت كارشناسی در معاونت‌ها محمل رسیدگی مجدد در كمیسیونها را ندارد. سازمان كمیسیونها فاقد تشكیلات تخصصی و فنی مستقر در  دادسرا و یا مستشار مالی و حاكم شرع محكمه تجدید نظر است . وجود صدها حسابرس در دیوان كارشان رسیدگی است. نماینده مجلس كه حسابرس نیست. لذا رسیدگی به امر بودجه یا تفریغ از حوصله فنی و كارشناسی و صلاحیت و توان علمی و حرفه‌ای نماینده خارج است.
شورای نگهبان باید بند ماده 218 مكرر آنجا كه امر رسیدگی تفریغ را مجلس دانسته، مغایر اصل 55 تلقی كند.

2- بند 2 ماده 218 مكرر اختصاص به پیشنهاد بودجه سالانه دیوان محاسبات و ارائه تفریغ بودجه تا شهریور سال بعد دارد. بند 3 رئیس دیوان را موظف می‌داند در اجرای وظایف نظارتی مجلس پاسخ درخواست‌های رئیس، روسای كمیسیونها و... را كه به صورت مكتوب دریافت می‌كند در چارچوب قانون دیوان تهیه و به صورت رسمی تسلیم نماید.

تاكید بر این نكته در اصلاحیه آیین ‌نامه داخلی خوب است. اما در اصل 55 تاكید شده كه گزارش تفریغ بودجه پس از تسلیم به مجلس در اختیار عموم گذارده شود. به نظر می‌رسد رئیس دیوان علاوه بر پاسخگویی در برابر مجلس باید در برابر عموم از باب حق اطلاع مردم هم این وظیفه را ادا نماید .

مفید و موثرتر آن بود كه پاسخگویی رئیس دیوان به عموم مردم در پایان بند 3 با توجه به تاكیدی كه قانون انتشار و دسترسی عموم به اطلاعات مصوب سال 88 مقرر داشته مورد تاكید قرار می‌گرفت.

3-در تبصره یك بند 3 ماده 218 مكرر آیین‌نامه داخلی مجلس تاكید شده است، رئیس دیوان گزارش تفریغ بودجه را حداكثر به مدت یك ساعت به جلسه علنی توضیح دهد.
طبق اصل 55 قانون اساسی رئیس دیوان ، هم باید نتایج رسیدگی یا حسابرسی امرتفریغ بودجه كل كشور را به مجلس تسلیم نماید و هم نظرات خود را مبتنی بر گزارش تفریغ برای استفاده در بودجه سال بعد به نمایندگان ارائه دهد.

اینكه دقیقا در این تبصره آمده است حداكثرتا یك ساعت گزارش تسلیم كند، معلوم نیست این محاسبه یك ساعت از كجا آمده وچه كسی محاسبه كرده است.

4- اصلاحیه ماده 218 را باید به فال نیك گرفت. امسال در مجلس رئیس دیوان بر اساس این اصلاحیه تفریغ بودجه سال 89 را تسلیم مجلس می كند. باید دید تفاوت این تسلیم باآن قرائت سالهای گذشته چیست؟ و رئیس دیوان در نحوه انتقال زحمات عناصر دلسوز و خادم دیوان به عنوان حافظان بیت‌المال چه كار می‌كند.

تهران امروز:اتفاقی نمی افتد مگر تهران بخواهد

«اتفاقی نمی افتد مگر تهران بخواهد»عنوان یادداشت روز روزنامه تهران امروز به قلم حسین شیخ الاسلام است كه در آن می‌خوانید؛غربی ها از ابتدا در سوریه اقدام به انجام یك كار غیر قانونی كردند و آن اینكه درباره حاكمیت سوریه، به جای مردم سوریه تصمیم‌گیری نمودند. این درحالی است كه جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار به مداخله كشورهای غربی در سوریه اعلام كرد كه با روند خشونتهای رخ داده در این كشور مخالف است و گفت كه بشار‌اسد را مسئول انجام اصلاحات و از بین بردن دلایل مخالفت‌ها می‌داند.

با آغاز بحران سوریه ما شاهد تلاشهای بشار اسد برای انجام اصلاحات بودیم كه توقف خشونت از سوی نیروهای مسلح، تغییر قانون اساسی و پایان قانون جنگی فوق العاده كه 40 سال بر این كشور حاكم بود از مهم ترین این تغییرات بود. شركت 60 درصدی مردم سوریه در انتخابات اگر چه به معنی حمایت صد درصدی این مردم از دولت بشار اسد نبود اما به معنای مخالفت با روند خشونتها و تمایل برای پایان آن بود.

به دنبال موضع گیری ایران به عنوان كشور تاثیرگذار منطقه در قبال سوریه كوفی عنان طرحی را ارائه داد كه اولین بند آن توقف خشونتها توسط دو طرف در سوریه بود. به همین دلیل ایران اگر چه اطلاعات زیادی درباره جزئیات این طرح نداشت اما با آن موافقت نمود. پس از آن عنان به تهران آمد تا مطمئن شود كه ایران حامی طرح شش ماده ای وی خواهد بود. اما وی در این راه با مانع تراشی غربی ها مواجه شد. نتیجه آن برگزاری كنفرانس‌هایی بود كه در آنها كشورهایی حضور داشتند كه یا رسما با طرح عنان مخالفت كرده بودند یا در ظاهر آن را پذیرفته بودند اما در عمل مخالف آن حركت می كردند.

بر همین اساس بود كه این كشورها با حضور تهران در اجلاسهای مربوط به حل بحران سوریه مخالفت كردند. این مسئله البته برای ایران مهم نبود. چین و روسیه دو قدرت مهم منطقه هم كه نمی خواستند اشتباهات لیبی را تكرار كنند مواضعی شبیه تهران را درباره سوریه در پیش گرفتند.اما غرب پس از آنكه از راه حل مسلحانه راه به جایی نبرد، ‌تلاش كرد در اجلاس ژنو، رویكرد سیاسی در پیش بگیرد و بر بحث انتقال قدرت در سوریه تمركز نمود.

كوفی عنان هم در فرمول‌بندی طرحش، بندی را نوشته بود مبنی بر اینكه كسانی كه مشكل زا هستند در روند انتقال قدرت نباید شركت كنند و منظورش بشار اسد بود. این مسئله با مخالفت روسیه و چین روبه رو شد. بعد از كنفرانس‌های قاهره و پاریس، ‌كشورها درباره سوریه كاملا به دو دسته تقسیم شدند كه ایران،‌چین و روسیه و برخی از كشورهای منطقه ای در مقابل كشورهای غربی از جمله آمریكا و برخی از كشورهای منطقه ای همچون عربستان،‌ قطر و تركیه قرار گرفتند.

كوفی عنان درجریان پیشبرد طرح شش ماده ای خود پس از مواجهه با موانع ناشی از غیبت تهران، ‌بر حضور ایران دراجلاس‌ها تاكید كرد و پس از مخالفت غربی‌ها با این مسئله‌ در نشست پاریس شركت نكرد.اما حالا عنان پس از ناكامی روند نشست ها بر آغاز گفت و گوها تاكید كرده است و البته در این مسیر متوجه شده است كه كاری در سوریه انجام نمی شود مگر اینكه تهران بخواهد.

ملت ما:استدلال چوبی برای حذف روز سینما

استدلال چوبی برای حذف روز سینما»عنوان سرمقاله روزنامه ملت ما به قلم حسن گوهرپور است كه در آن می‌خوانید؛پس از حذف روزهایی چون «سالمندان و نابینایان»، «گل و گیاه»، «گفت‌وگوی تمدن‌ها» و «ایدز» از تقویم؛ روز سینما هم با همین چوب زده شد. دبیر شورای فرهنگ عمومی در این باره گفته است: «نخستین‌بار در مرداد ماه 89 در جلسه‌ای كه درباره حذف برخی مناسبت‌ها از تقویم صورت گرفته بود، در این باره شور كردیم و در نهایت مقرر شد كه برخی مناسبت‌ها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل كنیم. در این راستا روز سینما را هم به بخش ضمایم منتقل كردیم.»

البته ایشان در این باب كه ضمایم تقویم كدامند و مناسبت‌های اصلی كدام؛ حرفی نزده و این‌كه اساساً چه استدلال‌هایی برای این‌كه یك مناسبت در ضمایم باشد یا غیر از آن مطرح نكرده است.  آنچه در این میان مهم است، بی‌توجهی شورای فرهنگ عمومی، در چنین شرایطی به‌ موقعیت سینماست. اگر اعضای این شورا در جریان اوضاع فعلی حاكم بر فضای سینمای ایران بوده و مباحث پیش آمده درباره خانه سینما، مجادله ارشاد و حوزه درباره اكران برخی فیلم‌ها و برخی عكس‌العمل‌های ناجا در باب سینما را پیگیری كرده بودند، می‌دانستند كه رسانه‌ای شدن این موضوع به نفع سینما نیست.

در ضمن استدلال‌هایی هم كه دبیر شورای فرهنگ عمومی برای حذف یا به قول خودشان «انتقال به ضمایم» دارد، نه تنها منطقی نیست؛ بلكه اگر با همین استدلال‌ها روزهایی را به تقویم اضافه كنند؛ پس از چند سال عاقبتش شبیه عاقبت روز سینما؛ گل و گیاه؛ گفت‌وگوی تمدن‌ها، ایدز و... خواهد شد.

اما دانستن استدلال دبیر شورای فرهنگ عمومی هم جای تامل دارد! واعظی در استدلال خود اعلام كرده كه «تقویم رسمی ما بیش از حد شلوغ شده بود و برای همین باید برخی مناسبت‌ها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل می‌كردیم! روز سینما هم از جمله مواردی بود كه به بخش ضمایم منتقل شد. این را هم بگویم كه ما در تقویم چیزی به نام روز ملی سینما نداشته‌ایم و فقط روزی به نام سینما داشتیم كه آن هم به ضمایم منتقل شد»

با این استدلال؛ 365 روز تقویم ما پُر است و هر اتفاقی كه بخواهد به تقویم اضافه شود از دو بخش خارج نخواهد بود یا می‌خواهد وارد وقایع اصلی شود یا ضمایم. اگر بخواهد جزو وقایع اصلی باشد كه باید یكی از رویدادهای قبل، از تقویم حذف شود و به بخش ضمایم برود، طبیعی است كه در چنین شرایطی یكی از روزهای ضمایم هم باید حذف شود تا روز حذف شده از بخش اصلی جای آن را پُر كند! پس در نتیجه هر چند سال یكبار تقویم ما دچار تغییرات اساسی در حوزه نامگذاری روزها می‌شود!

آفرینش:لزوم توجه به تخصص در توسعه كشور

«لزوم توجه به تخصص در توسعه كشور»عنوان سرمقاله روزنامه آفریتنش به قلم حمیدرضا عسگری است كه در آن می‌خوانید؛مشاهده می کنیم در کشورهایی همچون ژاپن، کره، چین و... نیروی انسانی ماهر تحولات شگرفی را در زمینه اقتصادی و علمی در سطح جهانی برای این کشورها به ارمغان آورده اند. اما مكمل این نیروی انسانی، عواملی همچون انگیزه وفرهنگ كار می باشند كه باعث به ثمر رسیدن تلاش نیروی انسانی می گردد.

این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشور ما با داشتن 11/0 از ذخایر نفت و 18/0 از ذخایر گاز دومین دارنده ذخایر نفت وگاز در جهان و با در اختیار داشتن معادن فراوان و وسعت سرزمینی مناسب نتوانسته ایم نسبت به دارایی و امکاناتمان به رشد و توسعه قابل قبولی برسیم. علت این امر نداشتن نیروی انسانی و یا نیروی کار ماهر نیست بلکه علت اصلی این امر نبودن انگیزه انجام کار مفید در بین مردم است.

متأسفانه در کشور ما فرهنگ کار و مسؤلیت پذیری در بین مردم به خوبی جا نیافتاده است و از زیر کار در رفتن و كسب سود بدون زحمت در کشور ما بر فرهنگ و وجدان کاری غالب شده است.

البته این موضوع ریشه در گذشته دارد و موضوع جدیدی نیست. اما متأسفانه تا کنون اقدام خاصی برای اصلاح آن انجام نگرفته است. در حال حاضر بیشتر افراد نسبت به شغل و مسؤلیتشان آن طور که شایسته است تلاش نمی کنند و تنها درصدی از افراد جامعه هستند که در هر پست و مسؤلیتی که دارند بیشتر از آنچه که از آنها خواسته شده کار می کنند.

البته مشغول بودن افراد بر سر کارهایی که با تخصص و علاقه آنها سازگار نیست و صرف اجبارهای مادی به این شغل راضی شده اند، نیز انگیزه آنها را برای تلاش و کار بیشتر به منظور ارتقای سطح علمی و مهارتهایشان را کاهش می دهد. و از طرفی نبودن نظارت کافی بر عملکرد کارکنان و نبودن تشویق های مادی و معنوی انگیزه افراد را برای کم کاری افزایش می دهد.

در حال حاضر در کشورهای پیشرفته غرب بحث تخصص و مهارت به عنوان ملاک اصلی برای شروع به کار افراد در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ....می باشد. این نحوه بکار گیری نیروی کار در غرب سبب افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها در بخش های خصوصی و دولتی گردیده است. به طوری که با عدم استفاده از افرادی که مهارت لازم و کافی برای انجام فعالیت مورد نظر را ندارند از افزایش هزینه ها و هدر رفتن وقت جلوگیری به عمل می آورند.

متأسفانه در برخی از نهادها و سازمانهای دولتی گزینش افراد بدون در نظر گرفتن تخصص و تجربه قبلی فرد صورت می گیرد و بعضاً در مصاحبه ها، شرایط ومسائل دینی فرد مورد بررسی قرار می گیرد. این موضوع كه فرد در فعالیت های مذهبی و دینی فعالیت داشته باشد، فضیلتی است كه خود فرد به آن مزین شده، اما نمی توان انتظار داشت این امور ملاك تایید تخصص و مهارت فرد در مشاغل مختلف قرار گیرد.

افراد نیز فقط برای بر طرف کردن نیازهای مادی خود در نهاد مذکور به فعالیت می پردازند و انگیزه ای برای ارتقای سطح كیفی و كمی كارشان را ندارند . این روند هزینه بر است، به گونه ای که اولا باید هزینه های گزافی را برای آموزش این نیرو صرف کرد. دوماً باید وقتی را که صرف آموزش این نیرو شده است به جمع هزینه ها اضافه کرد. از طرفی دیگر در صورت عدم آموزش کافی این نیرو باعث ایجاد اختلال و نقص در تمامی سیر تحولات بهره وری و پیشرفت در نهاد مذکور خواهد شد.

لازمه رفع این مشکل ایجاد یک کمیته بررسی در هر نهاد و سازمان می باشد که نسبت به مهارت و تخصص افراد مورد نیاز تحقیقات کامل به عمل آید. وجود چنین تحقیقات و بررسی هایی تاثیرات مثبتی در روند توسعه و افزایش مهارت افراد دارد، به گونه ای که در ابتدا افراد با مهارت های کافی در زمینه های مختلف با توجه به آموزش هایی که دیده اند در موقعیتی همسطح با مهارت هایشان قرار می گیرند . همچنین افرادی که از مهارت های کافی برخوردار نیستند در جهت تکمیل آموزشهای خود برای دست یابی به موقعیت و شغل خوب تلاش خواهند کرد.

حمایت:اما و اگرهای تشکیل حزب فراگیر

«اما و اگرهای تشکیل حزب فراگیر»عنوان یادداشت روز روزنامه حمایت به قلم امیر محبیان است كه در آن می‌خوانید؛مدتی است که در فضای سیاسی کشور صحبت از تشکیل حزب فراگیر اصولگرایان به گوش می‌رسد و در این باره افراد مختلفی اظهارنظر کرده‌اند. این بحث برای اولین بار از سوی آقای باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسی، مطرح شد که طرح آن نیز ساختار خاص جامعه اسلامی مهندسین است. جامعه اسلامی مهندسین با اینکه تشکلی سیاسی به شمار می‌رود، فقط دربرگیرنده جمعی از مهندسان کشور است و از میان سایر اقشار جامعه عضوی ندارد.

جامعه اسلامی مهندسین، در یک مقطعی به این ایده تمایل پیدا کرد که تشکیلاتش همه اقشار جامعه را پوشش دهد و شرط ورود به این تشکیلات تنها مهندس بودن نباشد، بلکه فعالان همفکر از هر طبقه‌ای بتوانند وارد این تشکل شوند، اما این فکر عملیاتی نشد تا این که در کنگره اخیر جامعه اسلامی مهندسین و متناسب با ساختار کنونی جریان اصولگرایی که بسیار متکثر شده است بار دیگر تشکیل حزبی فراگیر در کانون توجه طیف‌هایی از اصولگرایان قرار گرفته است. به طور کلی، آنچه را از شنیدن حزب فراگیر به ذهن متبادر می‌شود، می‌توان در سه محور خلاصه کرد:

1- حزب فراگیر مخاطبان خود را فارغ از دسته ‌بندی سیاسی به همه اقشار تعمیم می‌دهد، همه جامعه را در بر می‌گیرد و فقط محدود به یک دسته و گروه خاص نخواهد بود.2

- معنی دیگر این است که ورود و خروج افراد به این حزب آسان باشد؛ یعنی افراد هرگاه خواستند بتوانند به آسانی وارد حزب شوند و هرگاه هم تصمیم به ترک حزب گرفتند بتوانند به آسانی خارج شوند؛ البته در این میان تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که ارتقا در حزب تابع یک سری ضوابط مخصوص به خود خواهد بود.

3- معنی دیگری که از حزب فراگیر به ذهن می‌آید این است که منظور از حزب فراگیر، نظام تک حزبی باشد؛ یعنی این که به سمتی پیش رویم که در کشور فقط یک حزب وجود داشته باشد و نظام تک حزبی شود که البته باید خاطر نشان کرد چنین برداشتی از حزب فراگیر نه در سطح بین‌المللی قابل قبول است و نه در قانون اساسی کشور ما.در این میان نکته‌ای که وجود دارد این است که آیا جامعه از چنین حزب فراگیری استقبال می‌کند یا خیر؟ که باید در جواب گفت: این امر بستگی به توانایی حزب در رساندن پیامش به اقشار مختلف و در همین حال نیاز به ساز و کاری دارد که بتواند همه جامعه را در برگیرد.
 
آرمان:اصولگرایان در‌پی کسب محبوبیت

«اصولگرایان در‌پی کسب محبوبیت»عنوان یادداشت روز روزنامه آرمان به قلم صادق زیبا کلام است كه در آن می‌خوانید؛تکاپوی اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده رنگ و بویی متفاوت گرفته است. اکنون آنها علی‌رغم سابقه‏ای که سال‏ها در مقابله با شکل‌گیری و تقویت احزاب و سازمان‏های سیاسی داشتند به این نقطه رسیده‏اند که راهی جز تکیه بر یک فضای سازماندهی‌شده سیاسی برای اتخاذ سیاست‏های پایدار وجود ندارد. این گفتار حتی در بین آن دسته از اصولگرایان که خود را در قالب جبهه پایداری معرفی کرده‏اند نیز کم‌کم عنوان می‏شود.

نکته اینجاست که آیت‌الله مصباح یزدی، پدر معنوی این طیف از اصولگرایان تا همین چند ماه پیش بر پرهیز از تشکیل حزب و شکل‌گیری سازمان‏های سیاسی تاکید موکد داشت. در این میان اکنون صحبت از جذب فعالان اصلاح‌طلب توسط سازمان‏ها و احزاب اصولگرا نیز پیش کشیده شده است، به طور مثال چندی پیش جامعه اسلامی مهندسین اعلام کرد که درصدد جذب پیروان سابق احزاب اصلاح‌طلب در حزب فراگیر جامعه اسلامی مهندسین است.

اینکه چه می‏شود که در رهگذر این سال‏ها اصولگرایان به لزوم تحزب و ایجاد سازمان‏های سیاسی سراسری پی می‏برند و بعد از آن در پی جذب نیروهای اصلاح‌طلب برمی‏آیند می‏تواند نکته‏ای قابل‌تامل باشد. واقع مطلب این است که اصولگرایان، چه جناح منتقد دولت و چه جناح موافق دولت، می‏دانند که با ادامه این روند محبوبیت گذشته را در بین اقشار متوسط و تحصیلکرده جامعه از دست می‌دهند.

این مساله در مواقع عادی چندان مشکلی برای آنها ایجاد نخواهد کرد، اما وقتی مجبورند وارد انتخابات شده و برای آن برنامه‌ریزی کنند مساله متفاوت می‏شود. البته برای انتخابات‏های مختلف نیز این مساله خود را در سطوح متفاوت نشان می‏دهد.

به طور مثال این مساله خود را در انتخابات مجلس چندان نشان نمی‏دهد و معمولا اقشار پایین جامعه را دربرمی‏گیرد و در شهرهای کوچک نیز بیشتر رقابت‏های منطقه‏ای و خانوادگی هستند که بستر و معادله رقابت سیاسی را مشخص می‏کنند و به همین دلیل نیز معمولا از درصد مشارکت بالاتری برخوردار هستند. بدین ترتیب در انتخابات مجلس همواره میانگین مطلوب مشارکت در سطح کشور به دست می‏آید.

این وضعیت اما در انتخابات ریاست‌جمهوری کاملا متفاوت است در نتیجه این وضعیت اصولگرایان به طور طبیعی اندک‌اندک به این سمت خواهند رفت که یک شور واقعی را بر فضای انتخابات حاکم کنند و در این فضا بتوانند همراهی اقشار متوسط و تحصیلکرده جامعه را نیز نسبت به خود برانگیزند.

آنها می‏دانند هرطور شده باید بتوانند تنور انتخابات را گرم کنند که از یک‌سو درصدد گرم کردن تنور انتخابات هستند و در این راه می‏دانند باید از محبوبیت جناح اصلاحات استفاده کنند و از طرف دیگر نگرانند که با میدان دادن به اصلاح‌طلبان زمام امور از کفشان خارج شود.

در این شرایط است که ترجیح می‏دهند به شکلی حرکت کنند که هم قسمتی از محبوبیت اصلاح‌طلبان را به نفع خود استفاده کنند و هم در نهایت نتیجه انتخابات نیز به نفع آنها باشد. اما در اینکه این روش در نهایت بتواند به نتیجه خاصی برای اصولگرایان برسد باید تامل کرد.

مردم سالاری:سکوت احمدی‌نژاد و گرانی‌ها

«سکوت احمدی‌نژاد و گرانی‌ها»عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم مهدی عباسی است كه در آن می‌خوانید؛سال پایانی عمر دولت دهم، با حجم گسترده‌ای از فشارها و انتقادات همراه شده است. اصولگرایانی که تا دیروز جز مدح دولت، سخن به میان نمی‌آوردند و برای تمام انتقادات از عملکرد دولت، دلایل دیگری برای مشکلات معرفی می‌کردند، این روزها با سرعت بیشتری حتی نسبت به اصلاح‌طلبان به نقد احمدی‌نژاد و همراهانش می‌پردازند. شاید وقتی در سال 88، احمدی‌نژاد برای دومین بار بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زد، کسی فکر نمی‌کرد به فاصله 3 سال، تا این میزان شاهد تغییر مواضع درخصوص دولت باشیم.

انتقادات و فشارها درخصوص دولت در حوزه‌های مختلف است. از یک سو، موج انتقادی درخصوص وضعیت اقتصادی کشور وجود دارد و گرانی و تورم سبب شده تا دایره معترضان گسترده شود و از سوی دیگر برگزاری دادگاه‌های مفاسد اقتصادی از جمله اختلاس بزرگ بانکی و بیمه ایران، عملاً پای برخی دولتمردان را به این پرونده ها باز کرده و فشارهای سنگینی علیه دولت ایجاد کرده است. اما بحث اصلی آن است که جنس انتقادات اصولگرایان از احمدی‌نژاد با نگاه کارشناسی منتقدان فرق دارد.

قابل تصور است که رفتار احمدی‌نژاد به خصوص در دولت دهم، سبب شده تا اصولگرایان دیگر او را بر نتابند و سکوتی را که تا پیش از این درخصوص همه اشتباهات دولت اتخاذ کرده بودند بشکنند.

چرا که اگر وضعیت احمدی‌نژاد برای اصولگرایان چون گذشته بود، قطعاً شاهد آن می‌بودیم که اصولگرایان به میدان می‌‌آمدند و عامل همه گرانی‌ها و تورم را تحریم و اقدامات دشمنان معرفی می‌کردند،‌نه اینکه درحال حاضر شاهد آن هستیم که در رسانه‌های اصولگرا به صراحت از ناتوانی دولت در مدیریت امور اقتصادی سخن به میان می‌آید و هر روز نیز پشت پرده‌ای از مشکلات اقتصادی رونمایی می‌شود.

به طور نمونه روزنامه کیهان در روز شنبه (17/4/1391) به قلم حسین شریعتمداری می‌کوشد تا ثابت کند که تحریم ها تاثیر چندانی برگرانی ندارند و می‌‌توان با مدیریت، تورم را کنترل کرد و حتی در بخشی از این یادداشت این گرانی‌ها را به نفع برخی تعریف می‌کند و می نویسد: «گرانی لگام گسیخته کنونی به آسانی قابل مهار کردن است» و در بخش دیگری هم آورده است: «نقش و ضریب تحریم های اقتصادی در حد و اندازه‌ای نیست که گرانی لگام گسیخته و جهشی بسیاری ازکالا و خدمات ضروری و مورد نیاز مردم را در پی داشته باشد.» روزنامه رسالت هم اخیراً در یادداشتی صراحتاً از به بیراهه رفتن دولت سخن به میان آورد و نوشت: «به تدریج مشخص شد که دولت احمدی‌نژاد نیز با آرمان‌ها و اهداف اسلام عزیز فاصله دارد و حتی در برخی مواضع دچار انحرافاتی شده است.

لذا دولت احمدی‌نژاد باز ما را به نقطه صفر بازگرداند.» از این دست اظهار نظرها و یادداشت‌ها علیه دولت طی یک سال گذشته بسیار دیده شده است. اما سوال اساسی این است که چرا اصولگرایان دچار افراط و تفریط شده‌اند؟ اگر از همان ابتدا نگاه کارشناسی شده به تمام اقدامات دولت صورت می‌گرفت و طرفداران دیروز احمدی‌نژاد که اینک از منتقدان نیز عبور کرده‌اند، انتقادات از عملکرد دولت را جدی می‌گرفتند، امروز به اینجا می‌رسیدیم؟ در مقابل اما، فعلا احمدی‌نژاد در برابر همه انتقادات سکوت کرده و حتی شرایطی هم پدید نمی‌آورد تا به این سوالات و انتقادات شدید اصولگرایان پاسخ دهد. بیش‌از یک سال از کنفرانس خبری رئیس دولت می‌گذرد و مشخص نیست این سکوت خبری در خصوص سوالات متعدد تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟ اما نکته‌ای که اطرافیان احمدی‌نژاد شاید، به عنوان یک تاکتیک هم برگزیده‌اند، آن است که «اگر سکوت شکسته شود» اتفاقات خاصی می‌افتد.

پیش از این یعنی در 17 خرداد 90 احمدی‌نژاد در آخرین کنفرانس خبری‌اش در پاسخ به موضوعات خانه‌نشینی 11 روزه و ماجراهای وزارت اطلاعات از «سکوت الهام‌بخش وحدت» سخن به میان آورد و اینک روزنامه ایران است که در یادداشتی از «سکوت احمدی‌نژاد به خاطر مصالح کشور» می‌گوید.

روزنامه ایران در یادداشت روز دوشنبه (19/4/1391 ) خود نوشت: «اکنون اکه احمدی‌نژاد بنابر مصالح کشور سکوت کرده و پرده از خیانت مدعیان بر نمی‌دارد، فشار ناشی از توطئه هدفمند اقتصادی اخلالگران و [...] به نام احمدی‌نژاد و سیاست‌های اقتصادی وی نوشته می‌شود.»

روزنامه ایران در این یادداشت تهدیدآمیز خود می‌نویسد: «در همیشه بر روی یک پاشنه نمی‌گردد و معادله معکوس می‌شود اگر احمدی‌نژاد سکوت خود را بشکند.»اما این که پس از شکسته شدن سکوت احمدی‌نژاد چه اتفاقی می‌افتد، خود جای بحث مفصل دارد؛ آنچه اکنون مهم است، کنترل تورم و گرانی‌هایی است که اکثر جامعه را با مشکل روبرو کرده است.

ابتكار: نامه‌ای به برادر مرسی

«نامه‌ای به برادر مرسی» عنوان سرمقاله روزنامه ابتكار به قلم محمدعلی وکیلی است كه در آن می‌خوانید؛مدتها بود که به پاس انقلاب مردم کهن‌سرزمین مصر، بنای نوشتن نامه‌ای را داشتم اما سفر دیروز آقای مرسی -رئیس‌جمهوری مصر- به عربستان به عنوان اولین ایستگاه سفر خارجی خود، بهانه تسریع در نوشتن گردید. این نامه فاقد لحن دیپلماتیک و آداب رسمی است چرا که نه موضع حکومت بلکه پژواک افکار عمومی ایرانیان می‌باشد نسبت به آنچه که در سرزمین پر رمز و راز مصر رخ نموده‌است.

جناب آقای مرسی، از طرف خود و خوانندگان این روزنامه بهترین شادباش‌ها و تبریکات را به پاس موفقیت ملت بزرگ مصر تقدیم می‌کنم. بی‌شک سرنوشت ملت مصر برای ملت بزرگ ایران پراهمیت و در تراز سرنوشت خویش به حساب می‌آید.

در اینجا بنای تحلیل تاریخی پیرامون چرایی نزدیکی فکری و فرهنگی دو ملت را ندارم ولی کوتاه اشاره‌ای کافی است تا معلوم گردد که چرا این دو ملت در طول تاریخ این میزان تأثیرگذار و البته شبیه به هم بوده‌اند.«قاهره» قلب تپنده جهان عرب است آنچنان که «تهران» قلب تپنده جهان اسلام می‌باشد. اندیشه‌های سیاسی در جهان عرب از مصر آغاز می‌گردد و ایران نیز همواره مرجع صدور اندیشه‌های شیعی- ایرانی در جهان بوده‌است.

برترین متفکران و اندیشه‌ورزان، قاریان و مفسران دینی و هنرمندان جهان عرب از مصر سربرآوردند اما سرنوشت این کهن‌دیار همچون تاریخ 2500ساله کشور ایران، به دست حاکمان نااهل و دیکتاتورهای زمانه بود. تمام قابلیت‌های فرهنگی و فکری مصر در کنار اهرام فراعنه مدفون و سرنوشت آن ملت بزرگ، به دست آدم‌های کوچک سپرده شد. دو ملت ایران و مصر، گرفتار تراژدی دیکتاتوران و در قافله تأثیرگذاری و تمدن‌سازی عقب رانده شدند. اما هر دو ملت به خود آمده‌ و سرنوشت خویش را -یکی، سی سال پیش و دیگری، سی سال بعد از آن- به دست گرفتند. یقیناً انقلاب ملت ایران بزرگترین رخداد جهانی در پایان قرن بیستم است و انقلاب مردم مصر یکی از بزرگترین رخدادهای قرن بیست و یکم خواهد بود.

انقلاب ایران نظم دیکته شده و موازنه جهانی را بر هم ریخت اما مطالبات ملت ایران، با مانعی به نام عربستان سعودی برخورد داشت که با تکیه بر ایدئولوژی و نفت، در طول سالیان گذشته بنای تقابل با انقلاب ایران را گذاشته‌است. وجود این دو برگ باعث تأثیرگذاری عربستان بر کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین پیشبرد سیاست‌هایشان در جوامع عربی گردید.

آنان تلاش کردند با تکیه بر ابزار اقتصادی، خط سازش و محافظه‌کاری را در منطقه به عنوان رقیب خط مقاومت و رهایی پیش ببرند و متأسفانه در این مسیر، همراهی دیکتاتور مصر باعث تقویت خط سازش گردید. بی‌شک بخشی از گلوله‌هایی که در این سالها از لوله اسلحه نظامیان مصر در قلب آزادیخواهان نشست، محصول کمکهای اقتصادی عربستان سعودی بوده‌است.

برادر محترم جناب آقای دکتر مرسی! اگر مصر سر برآورد و از کمای انزوا و تحقیر تاریخی رهایی یابد، ناگزیر جریان سازش به رهبری عربستان سعودی، تضعیف خواهد شد.
برادر انقلابی، حال نگاه انقلابیون و همه ملتهای منطقه به حرکت‌های شما معطوف شده‌است. نزدیکی ایران و مصر به نزدیکی دو موج فکری اصلی در عالم اسلام یعنی شیعه و سنی، منجر خواهد شد و قرابت مشرب شافعی با اندیشه شیعی، زمینه‌ساز این نزدیکی خواهد بود که بستر فرهنگی وحدت جهان اسلام را فراهم می‌آورد.

جناب آقای مرسی، مردم زجرکشیده و انقلابی مصر انتظار ندارند که سیاستمداران برآمده از دل انقلابشان، وارد بازی دوگانه شوند. آنان اگرچه از طریق صندوق‌های رأی، قدرت سیاسی را به شما واگذاشته‌اند و به طور طبیعی، فرصت سیاست‌ورزی برای جنابعالی فراهم آمده‌است اما نمی‌توانند نظاره‌گر قربانی شدن آرمان‌هایشان در بازی مصلحت‌ها و سیاست‌ورزی سیاستمداران و پس راندن آرزوهایشان به فراموشخانه تاریخ باشند.

آقای رئیس‌جمهور، نگذارید در همین روزهای ابتدایی گرد یأس بر اراده ملت شریف مصر بنشیند. مصر کنونی هیچ شباهتی به عربستان سعودی امروز ندارد. فریاد رهایی ملت شما، آرامش را از حاکمان محافظه‌کار سعودی ربوده‌است. شما نیز در مسیر این تحول باقی بمانید.

جامعه مدنی مصر در مقیاس جهان عرب بی‌نظیر است؛ «اخوان‌المسلمین» نمونه کامل قدمت قدرت نهادهای مدنی در این دیار کهن می‌باشد. «الازهر» نیز نماد مرجعیت آن کشور در تولید فکر و اندیشه به حساب می‌آید. هیچ‌گونه سنخیتی بین این مراجع فکری و فرهنگی و خواست امروز ملت شما با آنچه در اندیشه وهابیت و رفتار حاکمان سعودی می‌گذرد، وجود ندارد. بدون تردید تمام تلاش حاکمان کهنه‌پرست سعودی، بر پایه ایجاد مانع بر سر راه انقلاب مردم مصر و ناامیدکردن آنان استوار است، چنانچه در طول سه دهه گذشته با انقلاب ایرانیان نیز همان کردند هرچند ناکام ماندند.

برادر محترم، جامعه شما نیاز به توسعه همه‌جانبه دارد. کارگران مصری در عربستان نگاهشان به تدبیر شماست ولی بدانید که پولهای مقطعی حاکمان سعودی مرهمی بر زخم کهنه عقب‌ماندگی و تحقیر تاریخی کهن‌دیار مصر نخواهد بود.

عزت شما در گروی سر برآوردن مصر و رسیدن به نقطه تأثیرگذاری منطقه‌ای می‌باشد و این مهم، جز در نزدیکی با همفکر تاریخی- فرهنگی خود یعنی ایران، قابل تحقق نیست. پول سعودی‌ها نجات‌بخش نیست که اگر بود، اکنون «قطیف» و شرق آن کشور، این‌چنین در آتش خشم مردمش نمی‌سوخت.

به امید آنکه به زودی شما را در ایران زیارت کنیم و فرصت مصاحبه‌ای اختصاصی را از محضرتان طالبم.
والسلام علیکم و رحمت‌ا... و برکاته.

دنیای اقتصاد:شاخص شرایط پولی كشور

«شاخص شرایط پولی كشور»عنوان سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد به قلم دكتراحمد یزدان‌پناه است كه در آن می‌خوانید؛از مسوولی نقل می‌شود كه «وضع اقتصادی مردم خوب است» یا مسوول دیگری می‌گوید «ایران قدرت هفدهم اقتصادی جهان است.»

گزاره محوری جدال بانك مركزی با متولیان صنعت آن است كه «وخامت شرایط صنعت به بهره‌وری پایین آن مربوط است نه نقدینگی و كم و كیف تسهیلات اعطایی». گزارش اخیر سازمان بازرسی می‌گوید در خصوصی‌سازی‌ها شركت‌های زیادی بابت رد دیون به شبه دولتی‌ها (مثل صندوق بازنشستگی) واگذار می‌شود كه هیچ شاخص و ضابطه و ملاكی بر انتقال آنها متصور نیست، مهم‌تر اینكه با چه ملاكی باید كارآیی مدیریت و سوددهی آن شركت‌ها را ارزیابی كرد؛ سودی كه لااقل باید كفاف نرخ تورم امروز صاحبان سهام آن شركت‌ها یعنی «بازنشستگان» را پوشش دهد و از آسیب‌پذیری كرامت این عزیزان بكاهد. اگر ملاك، معیار، محك و متری (به قول معماران، متر راستگو) در كار نباشد، بسیاری از گزاره‌های بالا و بسیاری از ادعاهای دیگر را نمی‌توان ارزیابی كرد. در محیط بی‌معیار همه چیز خوب است و همه چیز بد.

حال به اثربخشی سیاست‌های پولی و مالی در دستیابی به اهدافی چون نرخ تورم پایین و اشتغال بالا و درآمد سرانه آبرومند توجه كنید كه اگر ملاك و معیار نداشته باشد، حمله‌ها به بانك مركزی همان اندازه بی‌معنی است كه دفاع از متولیان و مقامات پولی. برای داشتن معیار، یكی از شاخص‌های مدرن شاخص شرایط پولی كشور است كه اخیرا در یكی از مجلات دانشگاهی كشور توسط تعدادی از پژوهشگران معرفی شد. شاخص «شرایط پولی كشور» چیست؟ به چه كار می‌آید؟ چگونه باید آن را تغییر داد؟ كشورهای درحال توسعه از آن چه طرفی می‌بندند؟

«شاخص شرایط پولی» در عین سادگی نسبت به فرمول‌های پیچیده اقتصادی پولی شاخص، راهنمای بسیار مفیدی است؛ چراكه چیزی نیست جز یك تركیب خطی موزون از دو متغیر یا ابزار سیاستی پولی یعنی «نرخ بهره» و «نرخ ارز». در اقتصاد پولی امروز چهار كانال یا دالان اصلی برای سازوكار انتقالات و اثرگذاری سیاست‌های پولی بر اقتصاد واقعی یعنی تولید ملی و اشتغال مطرح می‌شود: «نرخ بهره»، «قیمت برخی دارایی‌ها»، «نرخ ارز» و «حجم اعتبارات».

به هر حال راه‌ها به تقاضای كل جامعه برمی‌گردد یعنی به مجموع مصرف كل سرمایه‌گذاری‌ها، مخارج دولت و تفاوت واردات از صادرات (خالص صادرات). نكته مهم آن است كه قدرت اثرگذاری این مسیرها بر تولید ملی در كشورهای پیشرفته و در حال توسعه متفاوت است. به عنوان مثال، برای ساخت شاخص شرایط پولی كشور در كشورهای توسعه‌یافته به «كانال اعتبارات» چندان اهمیت نمی‌دهند. در حالی كه به خاطر وجود بازارهای مالی كارآمد و عمیق، نرخ بهره بر تولید و اشتغال اثرگذاری معنادار دارد.

این نكته مورد توجه پژوهش اخیر بوده و آنها در مدل‌سازی خود به وزنه‌های شاخص شرایط پولی برای این مرزوبوم بهای لازم را داده‌اند و در توصیه سیاستی پژوهش خود به بانك مركزی پیشنهاد كرده‌اند جهت محاسبه شاخص شرایط پولی كشور به عنوان یك «هدف میانی» (كه بانك مركزی بر متغیرهای آن كنترل مستقیم ندارد) علاوه بر دو متغیر اصلی «نرخ سود بانكی» و «نرخ ارز» از «حجم اعتبارات» نیز استفاده كند و به «نرخ ارز» و «حجم اعتبارات» بیشترین وزنه را اختصاص دهد. از نیكویی‌های شاخص شرایط پولی همین بس كه می‌تواند قدرت پیش‌بینی تورم را برای اهالی كسب‌وكار بالا شد.

مثل هر شاخص دیگری در اینجا نیز عدد شاخص مهم نیست، بلكه درصد تغییرات آن در طول زمان مهم است. لذا اگر شاخص شرایط پولی روند نزولی داشته باشد، شاخص راهنمای خوبی برای انبساطی بودن سیاست پولی كشور است.

جهان صنعت:موضع تاریخ گذشته

«موضع تاریخ گذشته»عنوان یادداشت روز روزنامه جهان صنعت به قلم حمید تهرانی است كه در آن می‌خوانید؛ میان اینکه ایران در جغرافیای حل منازعه سوریه راه یابد یا از مجموعه بازیگران این حوزه کنار گذاشته شود، انتخاب دقیق و اطمینان‌بخشی وجود ندارد. ایران متحد استراتژیک بشار اسد و قبل از آن حافظ اسد بوده و در این‌باره هیچ ملاحظه‌ای به خرج نداده است.

نکته جالب آن است که دمشق در همین دوره در قبال کمک‌های ایران ناسپاسی و در موارد متعدد از بیانیه‌های ضدایرانی شورای همکاری خلیج‌فارس حمایت کرد. با این حال ایران عمیقا باور دارد که تنها گذاشتن دمشق در این شرایط به صلاح نیست و مقامات نظامی و غیرنظامی کشورمان در برهه‌های مختلف بر حمایت از دولت دمشق تاکید کرده‌اند.     
 
در واقع رهبران ایران ابایی ندارند که در کنار بشار اسد و حکومتش دیده شوند و به تمامی مخالفانی که به ساقط کردن حکومت وی می‌اندیشند، بی‌اعتنایی کنند.

چنین به نظر می‌آید که شکست طرح صلح کوفی‌عنان نه برای دولت سوریه و نه برای رهبران ایران خوشایند نبوده چراکه هر دو طرف پیشبرد طرح صلح عنان را ضامنی برای کاهش هزینه‌های دولت دمشق و در خوشبینانه‌ترین صورت بقای این دولت تلقی می‌کرده‌اند اما واقعیت آن است که دولت دمشق جایگاه مستحکمی ندارد و معارضان این دولت- که اکنون از حضور ایران در گفت‌وگو‌های حل منازعه هم استقبال نمی‌کنند- رفته‌رفته قوت می‌گیرند، از این بابت موضعی که اکنون وزیرخارجه ایران برای مذاکره با معارضان اتخاذ کرده شاید چندان کارساز نباشد.

گسترش صنعت:تفکر ملی بستری برای تولید ملی

«تفکر ملی بستری برای تولید ملی»عنوان سرمقاله روزنامه گسترش صنعت به قلم محمدرضا بهرامن است كه در آن می‌خوانید؛برای تحقق اهداف سال «تولید ملی، حمایت از کار وسرمایه ایرانی» عوامل بسیاری مورد بررسی قرار‌می‌گیرد. گرسنگی بازار و اصلاح نظام توزیع در جهت به‌وجود نیامدن عطش مصرف‌کننده ازجمله عوامل مهمی است که در تمامی بخش‌های تولید باید مورد مطالعه قرار گیرد.

تولید، توزیع و مصرف‌کننده سه ضلع مثلثی است که در صورت اجرای صحیح آن، تولید می‌تواند به تعالی خود نزدیک شود و از سویی تولید صادرات محور نیز تحقق می‌یابد.
توزیع صحیح، رابط مصرف‌کننده و تولید‌کننده است و از جمله مواردی است که در بسیاری از بخش‌های تولید کشور با ضعف و افول مواجه است. زمانی که تولید به حد کافی باشد به‌طور قطع هیچ مشکلی در نظام توزیع نداریم اما نقصان نظام تولید منجر به برهم خوردن عرضه و تقاضا می‌شود اما متاسفانه تمامی این کاستی‌ها به حساب توزیع‌کنندگان نوشته می‌شود.

تفکر ملی بستری برای تولید ملی
هریک از سه ضلع مذکور با درایت و مدیریت ویژه‌ای به فعالیت مشغول هستند و مدیریت و دانش مصرف‌کننده در خرید و بهره‌گیری از کالای مورد نظر مشاهده می‌شود که توجه به تولید ملی، استاندارد و سلیقه‌های فردی در این مقوله می‌گنجد. ولی تفکر ملی، تنها عامل منحصربه‌فرد و مهمی است که می‌تواند مدیران و دست‌اندرکاران سه ضلع تولید، توزیع و مصرف را برای بالابردن سهم تولید ملی در بازارهای جهانی و داخلی مصمم کند. ایجاد شعور و تفکر ملی، فرهنگ‌سازی برای استفاده از تولید ملی و به تبع آن افزایش کیفیت کالای ایرانی قلمداد می‌شود.

اگر هریک از ارکان و بخش‌های کشور از سهم خود در رونق کسب و کار مطلع باشد و روحیه وطن دوستی صدچندان شود، تولید‌کننده، کیفیت را جایگزین کمیت کرده و نظام توزیع کشور با بهره گیری از شیوه‌های نوین توزیع و فروش کالا، می‌تواند کالای ملی با کیفیت استاندارد را به دست مصرف‌کننده هوشیار برساند.

همان گونه که بیان شد، هوشیاری، عزم مصرف‌کننده ایرانی در حمایت از اقتصاد کشور است و کارآمدی سه ضلع قدرتمند مذکور، از انبار شدن کالاها و نگرانی از کمبود مواد اولیه جلوگیری می‌کند. بازاری که به گرسنگی مبتلا می‌شود، ثمره کوتاهی متولیان تولید، توزیع و مصرف و حداقل کم کاری یکی از اضلاع است.

همان گونه که در عرصه فرهنگ‌سازی با ضعف‌های بسیاری مواجه هستیم، تفکر ملی باید به عنوان بستر‌سازی تولید ملی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. هر ایرانی سهم بزرگی در آینده اقتصاد کشور دارد و این باور فقط با تعامل فکری تمامی بخش‌های کشور اعم از اقتصادی و فرهنگی مهیا می‌شود.

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:24
شخصیت ها و بزرگان
جام جم آنلاین: حضرت زینب(س) نمادی از یك زن مسلمان، مبارز و انقلابی است كه در سخت‌ترین شرایط از انجام رسالت خود كوتاه نیامد و با روشنگری‌هایی كه انجام داد اساس و بنیان حكومت ظلم یزید را متزلزل كرد.

نام حضرت زینب(س) با قیام عاشورا و حوادث كربلا گره خورده است و گفته می‌شود اگر زینب(س) نبود، خون حسین(ع) و یارانش هم پایمال می‌شد و واقعه عاشورا نیز تحریف.

اگر زینب(س) تا قبل از واقعه عاشورا به مفسر آگاه قرآن و عقیله بنی‌هاشم شهرت داشت، پس از این واقعه در سال 61 هجری،‌ به الگوی صبر و شكیبایی نیز تبدیل شد.

آنچه باعث شد تا او به این ویژگی‌ها مزین شود، رشادتی بود كه در میدان جنگ میان اسلام حقیقی و اسلام دروغینی كه حكام آن زمان به دنبال آن بودند از خود به نمایش گذاشت.

خطبه مشهور دختر علی‌بن ابیطالب(ع) در شام و در مقابل یزید یكی از گواهان این امر است. گواه دیگر خطبه‌ای بود كه در كوفه و هنگام بازگشت به مدینه ایراد كرد و هردوی این خطبه‌ها اهمیت بسزایی داشتند.

سخنوری، بلاغت، رسایی، قدرت بیان و استدلال این بانوی داغدیده كه شاهد كشته‌شدن جمع زیادی از اعضای خانواده‌اش در صحرای كربلا بود،‌ نه‌تنها در این خطبه‌ها دچار تزلزل نشد، بلكه او قاطع‌تر از همیشه و همچون پدرش به سخنرانی پرداخت و در روایت ظلم یزید و بیان حقایق كربلا شجاعتی بی‌نظیر از خود نشان داد كه همین كار موجب تغییر افكار عمومی مدینه و آگاهی آنها نسبت به فاجعه‌ای كه در كربلا اتفاق افتاد، شد.

زینب(س) كه در كنار پدر و برادرانش امام حسن و امام حسین علیهم السلام جوانمردی را آموخته بود، وارث پدر در بلاغت و شیوایی در سخن نیز بود و همه این ویژگی‌ها در وجود او جمع شده بود تا هم مایه آرامش معدود افراد باقیمانده خانواده‌اش شود و هم مردم را نسبت به فساد و تباهی خاندان اموی آگاه سازد.

گفته شده وقتی بانگ رحیل و كوچ از وادی كربلا سر داده شد و برای آزردن دل اسرا آنان را بر اجساد عزیزانشان گذر دادند، حضرت سجاد(ع) نگاهی حزین بر پیكر قطعه‌قطعه پدر بزرگوارشان انداختند.

این موضوع از نگاه نكته‌بین حضرت زینب پنهان نماند و خطاب به امام زمان خود فرمود: «آنچه می‌بینی تو را غمگین نكند. در این بیابان پرچمی برای مزار پدرت (سرور شهیدان) نصب می‌كنند كه هیچ‌گاه نشان قبرش ناپدید نشده و در اثر گذشت زمان مَنِش او گم نشود. سران كفر و گمراهان بر نابودی مزار او بكوشند، اما هیچ اثر نكند جز این‌كه اثر او ظاهرتر و كار او نمایان‌تر شود.»1

همچنین این شیرزن به هنگام هجرت از شام و ورود به مدینه با حالتی گریان در آستانه مسجد پیامبر ایستاد و گفت: «یا جداه! انی ناعیه الیك اخی حسین: ای رسول‌خدا خبر كشته‌شدن برادرم حسین(ع)‌ را آورده‌ام» و هنگامی كه ایشان در مدینه مستقر شد مردم را در مناسبت‌های مختلف مخاطب قرار می‌داد و ستم یزید و عبیدالله بن زیاد و همدستانش را در حق اهل‌بیت پیامبر ( س) فاش می‌‌ساخت.

نحوه بیان او بر اعماق وجود مردم تاثیر گذاشت و قاطبه مردم را نسبت به تباهی و فساد خاندان اموی آگاه كرد. از هراس این ماجرا بود كه عمربن سعد، والی مدینه به یزید نامه نوشت كه زینب بر مردم اثر گذاشته و حماسه آنها ممكن است در مدینه احیا شود.

یزید دستور داد كه زینب غیر از حرمین شریفین [مكه و مدینه] می‌تواند در هر جایی از زمین اقامت كند كه به روایتی حضرت زینب (س) مصر را انتخاب كرد.

اما این تبعید هم مانع از روشنگری‌های حضرت زینب(س) نشد و با سخنان این بانو همگان فهمیدند كه یزید با اسلامی كه به نام آن بر تخت حكومت تكیه‌زده، هیچ همگونی ندارد و همین امر باعث شد تا بیداری اسلامی در آن منطقه شكل بگیرد كه در نهایت به قیام‌هایی ختم شد كه به خونخواهی از شهدای كربلا خواب و آرامش را بر چشمان یزیدیان حرام كرد.

مریم جمشیدی - گروه سیاسی

پانوشت:

1ـ علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 45.

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:23
اخبار
وایتكس به جای كلر در آب شرب!
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران مهمترین عناوین خبری صفحه اول خود را به مسائلی همچون مراقب دلارهای تقلبی باشید،پوتین:اجازه حمله نظامی به سوریه را نمی‌دهیم،راهکارهای مقابله با تحریم ها،وایتكس به جای كلر در آب شرب!،كار مرغ به افشاگری كشید،جرم من كاشتن گندم است،وحدت فرماندهی اقتصادی نداریم و...كه برخی از آنها در زیر می‌آید.


جام جم

احمدی‌نژاد:نقش زنان در بیداری اسلامی موثرتر از مردان است
مراقب دلارهای تقلبی باشید
برخورد قضایی با مزاحمان تلفنی اورژانس
تاكید عنان بر نقش مثبت ایران در حل بحران سوریه

كیهان

تحلیلگر غربی:تنگه هرمز 48 ساعت بسته شود بازارهای غرب فرو می‌ریزد
دبیركل بانك مركزی:ایران چك‌های جدید به زودی توزیع می‌شود
پوتین:اجازه حمله نظامی به سوریه را نمی‌دهیم
درگیری گسترده مردم با پلیس و نیروهای امنیتی در عربستان

خراسان
 
تهران میزبان ۱۵۰۰ زن مسلمان از ۸۰ کشور درهمایش بیداری اسلامی
کوفی عنان: ایران همواره مشوق من در پیشبرد طرح صلح بوده است
شرط های دولت برای لغو مصوبه نیروهای شرکتی
راهکارهای مقابله با تحریم ها

جمهوری اسلامی

كوفی عنان:نقش آفرینی ایران برای حل بحران سوریه ضروری است
پوتین:دموكراسی بمب و موشك غرب رو به افول است
برنامه‌های پزشك خانواده هزینه‌های مردم را 30 درصد كاهش می‌دهد
ایران 60 تن طلا از تركیه وارد كرد

ابرار

سخنگوى اشتون:هدف از نشست معاونین رفع شكاف مواضع ایران و ۱+۵ است
سفر غیر منتظره صالحى به امارات
جلسه ستاد برگزارى شانزدهمین اجلاس كشورهاى عضو جنبش عدم تعهد برگزار شد
احمدى نژاد:نوك تیز حركت مان بایدعلیه رژیم صهیونیستى باشد

رسالت

رئیس جمهور:بیداری اسلامی ظرط اصلی تحول در جهان است
كوفی عنان:سلاح در سوریه باید تنها در دست دولت باشد
اصولگرایان در یك پیچ تاریخی؛مردانی كه خود را اصولگراتر می‌دانند!
محمد جواد لاریجانی:قوه قضاییه خط قرمز ندارد چه جواد لاریجانی چه كسی دیگر

سیاست روز

غرب ریشه بحران و تهران كلید طلایی حل بحران سوریه
رئیس جمهور:باید سلطه آمریكا و صهیونیست‌ها را از بین ببریم
همدلی‌هایی كه به كدورت تبدیل می‌شوند
آل‌سعود علیه بیداری اسلامی دست به‌ دامان سیا شد

وطن امروز

ناگهان در عربستان
نفت گران‌تر می‌شود
رئیس جمهور:رژیم صهیونیستی رفتنی است
پارلمان مصر تشكیل جلسه داد

تهران امروز

واكنش علی دایی به مطرح شدن نامش در دادگاه پرونده بیمه ایران:امثال من بیت المال را غارت نمی‌كنند
پیامدهای افتتاح ناقص پروژه های عمرانی
وایتكس به جای كلر در آب شرب!
موضع ایران در قبال آینده سوریه

فرهیختگان

حجاب نقطه استراتژیك نظام اسلامی
احمدی نژاد:زشت‌ترین خفقان در آمریكا حاكم است
علی دایی:این وصله‌ها به من نمی‌چسبد
جیره بندی آب در تابستان جدی شد

ملت ما

حداقل سهم ایران از خزر 18 درصد
پذیرش منطق حقوقی ایران از سوی غرب
علی مطهری:اجازه انحراف از انقلاب را نخواهم داد
كار مرغ به افشاگری كشید

آفرینش

تقویم برگزاری وانتشار نتایج آزمون‌های سازمان سنجش اعلام شد
رئیس جمهور:نیازمند تحول در سیستم سیاسی و اقتصادی جهان هستیم
رئیس مجلس:عراق از ریاستش بر اتحادیه عرب، برای ثبات منطقه بهره جوید
دردیدارعنان با صالحی مطرح شد:ایران "کلید طلایی" حل بحران سوریه می باشد

حمایت

هم‌اندیشی 1600 بانوی مسلمان از 85 کشور جهان
53 كافی‌شاپ متخلف مهر و موم شدند
معاون اول قوه قضاییه:جامعه سالم با مشارکت همه نهاد ها محقق می شود
عنان:مشاركت ایران در حل بحران سوریه ضروری است

آرمان

دایی:انگ اختلاس به من نمی‌چسبد
جواد لاریجانی:در زیمن خود گندم و جو كاشته‌ام
ایران كلید طلایی بحران سوریه
نفت از 100 دلار كوتاه آمد

شرق

عبور دموكراسی از چراغ قرمز نظامیان
نبی حبیبی:مصلحت انقلاب  در فعالیت احزاب رقیب اصولگراست
صالحی سرزده به امارات رفت
حذف روز ملی سینما از تقویم

مردم سالاری

وزیر امور خارجه در ابوظبی:توقف غنی‌سازی 20 درصد مشروط است
جواد لاریجانی:زندانی سیاسی در ایران نداریم
نوبت‌بندی آب در5 استان کشور
آزادی نه با قانون می‌آید و نه با آن می‌رود

ابتكار

نشست سه‌جانبه برای ریاست جمهوری یازدهم
پاسخ جواد لاریجانی به اتهامات اخیر:جرم من كاشتن گندم است
مشایی سكوت چند ماهه را شكست
ادامه دوئل علی مطهری و دادستان تهران

دنیای اقتصاد

بازگشت به ارز سه نرخی
تازه‌ترین آمار منتشر شد؛تجارت خارجی در بهار 91
باقری و اشمیت سوم مرداد مذاكره می‌كنند

جهان صنعت

انتقاد مستخدمین حسینی از دولت؛وحدت فرماندهی اقتصادی نداریم
صالحی:مشكلی برای گفت‌وگو با معارضین سوریه نداریم
علی مطهری:برای جلوگیری از انحراف در انقلاب تاپای جان ایستاده‌ام
ساماندهی نیروهای شركتی در ابهام

گسترش صنعت

تقویت تولید یا توسعه زیر ساخت
نقش بهارستان بر فرش ایرانی
ایران كلید طلایی حل بحران سوریه
نصف بار سكه روی دوش بورس كالا

تفاهم

دلارهای تقلبی از خارج وارد بازار می‌شود
بورس در مسیر رشد ملایم قرار گرفت
رئیس جمهور:بیداری اسلامی شرط اصلی برای تحول اساسی در وضع جهان است
ایران نیازمند 600 فروند هواپیما در افق چشم انداز

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:22
تاریخ

605م:12 ژوئیه سال 605 میلادی، ارتش ایران به تصمیم خسرو پرویز، شاه وقت، برای جنگ با روم شرقی ا دو سمت - جنوب شرقی و جنوب غربی - به سوی قلمرو این كشور به حركت درآمد. واحد های این دو ستون پس از تصرف سوریه و ارمنستان، در سال 608 (دو سال پیش از بعثت پیامبر اسلام) از كوههای «تاروس» گذشتند تا به سوی قسطنطنیه (استانبول امروز) پیش تازند.

«تاریخ» از این لشكر كشی به عنوان جنگ غیر ضروری كه باعث تضعیف هردو امپراتوری و بعدا رفتن هر دو دولت ــ یكی پس از دیگری شد نام برده است.

این تجربه تاریخی در قرون معاصر سبب شد كه بسیاری از ملل از جمله ایالات متحده آمریكا در قوانین اساسی خود «جنگ غیر لازم» را منع كنند. بسیاری از اصحاب نظر لشکر کشی آمریکا به عراق و تصرف این کشور در بهار سال 2003 میلادی را یک جنگ غیر ضروری خوانده اند. پس از توپ و تشرهایی كه دولت واشنگتن در زمستان 2005 و ژانویه 2006 به ایران زد و اخطارهایی را که در رابطه با فعالیت های هسته ای داد و احتمال حمله نظامی می رفت مفسران آمریكایی در مقالات خود در مارس 2006 ضمن یادآوری لشكركشی غیرضروری سال 605 خسروپرویز به روم، اندرز دادند كه سیاست «كابوی بازی» كه ممكن است به جنگ غیر ضروری منتهی شود كنار گذارده شود كه بعدا انعطاف هایی در این سیاست مشاهده شد.


1800م:دهم ژوئیه 1800 لرد ریچار ولسلی Lord R. C. Welessley صاحب اختیار وقت كمپانی دولتی انگلیسی هند شرقی و فرماندار قسمت هایی از هند كه به تصرف آن دولت درآمده بود در محل یك قرارگاه نظامی در بنگال غربی (كلكته) یك موسسه آموزش عالی ویژه شرق شناسی و زبانهای هندی به نام كالج فورت ویلیام Fort William College تاسیس كرد. هدف باطنی وی از این كار، پایان دادن به اقتدار و نفوذ زبان پارسی در شبه قاره و رو به گسترش بودن آن بود. زبان پارسی در تمامی دوران حكومت تیموریان بر هند و مخصوصا از زمان پادشاهی همایون شاه، زبان رسمی دولت هند شده بود و بسیاری از كتاب های منتشره در ایرانزمین (ایران بزرگتر ـ در شرق محدود به سیردریا تا سند) در هند انتشار یافته بود و در این شبه قاره، ملاك داشتن سواد؛ خواندن این كتاب های پارسی و به ویژه دیوان اشعار (حافظ، سعدی، فردوسی و ...) بود. پس از قتل نادرشاه در كودتای قوچان، انگلستان كه راه را برای خارج ساختن حكومت هند از دست تیموریان و حكام محلی (راجه ها) و قطع نفوذ ایران، پارسیان و زبان پارسی هموار دیده بود؛ برنامه تملك هندوستان و نفوذ فرهنگی خود در این شبه قاره را از حذف زبان پارسی آغاز كرده بود. كار اصلی كالج ویلیام ترجمه كتابهای پارسی به اردو و سایر زبانهای محلی هند و آموزش زبان انگلیسی و بسط این زبان و دوستی كردن با پارسیان هند بود. انگلیسی ها كه از قصه سنجان (سنگان) و جریان مهاجرت ایرانیان به هند و استقرار در گجرات و رواج زبان پارسی آگاه بودند و سرسختی و توان ایستادگی آنان را می دانستند درگیری را به مصلحت ندانسته بودند. می دانیم كه زبان های پارسی و سانسكریت هند خویشاوند هستند و اردو با اندكی تفاوت در گرامر، همان پارسی جدید و قدیم به علاوه واژه های به عاریت گرفته پارسی از عربی است.

 

Lord R. C. Welessley


1343ش:حسین علاء 21 تیرماه 1343 (1964میلادی) در هشتاد سالگی در گذشت. علاء تقریبا هیچگاه بدون مقام نبود. یا سفیر و وزیر بود و یا نخست وزیر و وزیر دربار!. یك بار نیز به قصد کشتن، به او حمله شده بود.

مروری برتاریخ 180 ساله اخیر؛ خواننده را در برابر این سئوال قرار می دهد كه چرا مقامهای كشوری ما تنها در انحصار افرادی کم و معین بود و در هر تغییری تنها مهره ها جا به جا می شدند، آیا در ایران افراد شایسته دیگری نبودند؟!.

این وضعیت كه زمانی اختصاص به كشورهایی همچون ایران داشت در دهه های اخیر به سایر كشورها از جمله ممالك پیشرفته هم سرایت كرده و اصالت دمكراسی را كه این همه در باره مزایایش نوشته اند، ولی هنوز از مرحله فرضیه خارج نشده است زیر سئوال قرار داده است، كه با ثابت ماندن و یا مختصر جا به جایی مقامهای انتخابی و انتصابی؛ چه فرقی است میان حكومت انتخابی و غیر انتخابی؟!.

 

حسین علاء

 

*** ضمنا در همین روز در سال 1348 خلیل ملكی، یک چپگرا و ازچهره های سیاسی دهه های 1320 و 1330 درگذشت.


1828م:دوازدهم ژوئیه (امروز) زادروز نیكلای چرنی شفسكیNikolai Chernyshevsky فیلسوف روس و صاحب فرضیه نارودیسم (نوعی پاپیولیسم) است كه در سال 1828 به دنیا آمد و 61 سال عمر كرد. وی برپایه عقاید لیبرال سوسیالیستی خود یك كتاب مدینه فاضله نوشته كه همچنان مورد توجه روشنفكران است. چرنی شفسكی از رهبران انقلاب دمكراتیك روسیه در سال 1860 بود كه ضمن آن دستگیر و به سیبری تبعید شده بود. تزار وقت كتاب وی تحت عنوان «آنچه را كه باید كرد» را باعث آن انقلاب دانسته بود كه در سطحی وسیع توزیع شده بود.

 

Nikolai Chernyshevsky

 

1819م:چارلز كینگزلی نویسنده بزرگ انگلیسی قرن نوزدهم 12 ژوئن 1819 به دنیا آمد، 56 سال عمر كرد و 36 كتاب و عمدتا داستان تاریخی درباره قهرمانان ملی و رویدادهای جالب كشورهای مختلف از یونان تا مصر و حتی آمریكای جنوبی نوشت. كینگزلی رشته تاریخ ملل و تاریخنگاری را در كمبریج تحصیل كرده و حرفه داستان نگاری برپایه رویدادهای جالب و جاذب و قهرمانی تاریخ را پیشه خود ساخته بود زیرا كه عقیده داشت از این راه بهتر می تواند به بشر خدمت و احساسات نهفته را بیدار كند. گویا كینگزلی در زمان ناصرالدین شاه با دفتر صدراعظم او؛ میرزا حسین خان قزوینی (سپهسالار) تماس گرفته و خواسته بود كه یك مترجم آشنا به تاریخ ایران به او معرفی شود تا دست كم یك داستان تاریخی برپایه رویدادهای ایران باستان بنویسد كه دولت تهران اعتنا نكرده بود. تفسیر نگاران ادبی که به این موضوع توجه کرده اند، این بی اعتنایی دولت وقت ایران را حمل بر ناآگاهی و ضعف احساس وطندوستی مقامات تهران آن زمان ذکر كرده اند. به نظر برخی، بی اعتنایی تهران نسبت به درخواست كینگزلی به این علت بود كه انگلستان در سال 1862 بیشتر قسمتهای بلوچستان را به هندوستان (در آن زمان هندوستان انگلستان) ضمیمه كرده بود كه اینك در قلمرو پاكستان قرار دارند. این عمل باعث خشم دولت تهران شده بود مخصوصا كه نیروی نظامی قابل ملاحظه نداشت كه مانع از این تقسیمبندی انگلیسی ها و تجزیه ایران زمین شود. بلوچستان (مكران) از آغاز تاسیس ایران واحد به دست كوروش بزرگ، بخشی از ایران بود و آزمایشهای اخیر «دی. ان. ا.» پارسی بودن بلوچها و پشتونها را ثابت كرده است.

 

Kingsley

 

1996م:دوازدهم ژوئیه 1996 «سیلویو برلوسكنی» سرمایه دار ایتالیائی و صاحب یك امپراتوری رسانه ای در این كشور تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. وی قبلا نخست وزیر ایتالیا بود و پس از این اتهام! دوباره نخست وزیر شد، و این بار پارلمان ایتالیا رای داد تا زمانی كه برلوسكنی نخست وزیر باشد، پرونده های كیفری او مسكوت بماند!!. این وضعیت حکومتی در یک کشور غربی - کشوری که از پیش از میلاد مسیح ، دمکراسی بوده است - تحقق دمکراسی طبق فرضیه های اندیشمندان سه - چهار قرن اخیر اروپا را دور از انتظار نشان می دهد و ثابت می کند که این نوع دمکراسی هنوز در مرحله فرضیه است و همه مردم آماده برای رعایت دقیق آن نشده اند تا هنگام دادن آراء خود احساسات و منافع شخصی و آنی را کنار بگذارند و تنها به جامعه و منافع آن بیاندیشند و عمل کنند. برلوسکنی در سال 2006 سمت نخست وزیری را از دست داد.

 

برلوسکنی


1920م:دوازدهم ژوئیه زادروز «پیر فرانسیس برتون» روزنامه نگار، تاریخ نگار، مولف و میهندوست بنام كانادایی است كه در 1920 به دنیا آمد و 84 سال عمر كرد. وی كه بیش از 50 كتاب نوشت «تاریخ» را به صورت داستان می نوشت و در این زمینه یك برنامه منظم تلویزیونی داشت و مخاطبان را در دنیای انگلیسی زبان به زبانی ساده و دلچسب با گذشته آشنا و از تجربه گذشتگان آگاه می ساخت. به باور برتون، آموزش نوجوانان و جوانان و اصلاح پی در پی برنامه های مدارس با هدف نیل به فرهنگی بهتر و جامعه ای شریفتر باید درصدر برنامه های هر دولت باشد و برای این كار از اندیشه و معلومات بهترین كارشناسان استفاده كند. وی بود كه واژه «كانادائیانا» را ترویج داد كه هدف از آن؛ نامیدن فرهنگ، ادبیات و ... كانادایی ها است. وی بخشی از كار رسانه های عمومی را «آموزش مردم» می داند و در ردیف مدارس بشمار می آورد و دادن پاسخ به پرسش های مخاطبان را (كه آموزگار در دسترس ندارند) وظیفه روزنامه نگار می داند. بنابراین، می توان گفت كه فكر ایجاد چنین ستون هایی در جراید ازوست كه اینك به رادیو ـ تلویزیون هم گسترش یافته اند. در ایران، ر. اعتمادی مبتكر صفحات پاسخ به مخاطبان بوده است كه از نیمه دوم دهه 1340 در مجله اطلاعات جوانان به چاپ می رسید. روزنامه اطلاعات نیز در نیمه اول سال 1357 چنین ستونی را دایر كرده بود كه با كاهش صفحات، بعدا تعطیل شد.


1981م:در ژوئیه 1981(تیرماه 1360) و اندكی پس از پیدایش سیستم تلویزیون كابلی (سیمی و بدون فرستنده بزرگ و آنتن)، یك روزنامه نگار قدیمی آمریكایی كه مالك هشت نشریه در این كشور بوده است تصمیم به ایجاد یك شبكه تلویزیونی كابلی تخصصی گرفت كه تنها اخبار مربوط به هوا و تغییرات جوّی را پخش كند.

«فرانك باتن» مدیر وقت کمپانی رسانه ای «لندمارک»كه زمانی هم از اعضای هیات مدیره اسوشییتدپرس بود با سرمایه ای نه چندان زیاد، شبكه هوا (Weather TV) را در شهر آتلانتا و در ساختمانی اجاره ای تاسیس كرد. كاركنان این شبكه شماری كم و چون مطالب با سیم منتقل می شد؛ ابزار و هزینه چشمگیر هم نداشت. همین شبكه موفق شد سال گذشته (سال 2007) از طریق مشترك (دریافت ماهیانه از كمپانی های صاحب شبكه كابل) و نیز پخش آگهی، بیش از پانصد میلیون دلار درآمد داشته باشد. کمپانی «لندمارک» در آغاز سال 2008 تصمیم به فروش این شبكه گرفت و پنجم ژوئیه 2008 آن را به سه میلیارد و پانصد میلیون دلار (صدها برابر سرمایه اولیه) به كمپانی ژنرال الكتریك و شریك فرانسوی آن كمپانی یونیورسال ستودیو (تولید فیلم و موسیقی) فروخت و قرار است ضمیمه شبكه بزرگ ان.بی.سی شود. به این ترتیب تاسیس رسانه هم كاری پردرآمد است. رسانه ها اخبار مربوط به تغییرات هوا را از موسسات ویژه دولتی (سازمانهای هواشناسی) دریافت می كنند و به علاوه، پوشش اخبار مربوط به توفان، گردباد، گرما ـ سرما، برف و یخبندان دشوار نیست (زیرا كه مشهود است) و می شود آنها را از رسانه های محلی و یا روزنامه نگاران مستقل (فری لنس) هم خریداری و پخش كرد.


100پیش ازمیلاد:ژولیوس سزار، امپراتور روم كه 12 ژوئیه سال 100 پیش از میلاد (روزی چون امروز) به دنیا آمد و پانزدهم مارس سال 44 پیش از میلاد در سنای روم ترور شد، در همین روز در سال 47 پیش از میلاد سنای روم را مجبور به قبول این باور خود كرده بود كه ایران را به دلیل هوش سرشار و وطندوستی مردمش از برنامه لشكر كشی های آینده او حذف كند. وی در آن جلسه سنا گفته بود كه به نظر او ایران ـ با توجه به هوش و استعداد و خصال مردمش ـ قدرتی پایدار و همیشگی است. شرح مكتوب این مذاکرات سنای روم تا به امروز باقی مانده است.


1543م:‏هنری هشتم پادشاه انگلستان 12 ژوئیه در سال 1543 با ششمین زن خود «كاترین پار» ازدواج كرد!. کاترین که امیرزاده انگلیسی بود آخرین همسر هنری هشتم بشمار می رود. این پادشاه انگلستان که به سبب مخالفت پاپ با ازدواجهای پی در پی اش و ابطال این ازدواجها، كلیسای انگلستان را از حیطه قدرت پاپ جدا كرده و خود را رئیس آن اعلام داشته بود در تاریخ، به پادشاه گردن زن هم شهرت یافته است. وی به جای طلاق، دو تن از همسران خود را هریک به بهانه ای متهم كرد و به دست جلاد سپرده بود تا گردن بزند. هنری هشتم بسیاری از مخالفان سیاسی خود را نیز به جلاد سپرده بود تا گردن بزند. مذهب کاتولیک، طلاق همسر و ازدواج مجدد را نهی کرده است.

پاپ کلمنت هفتم در 11 ژوئیه 1533 پس از اطلاع از نخستین طلاق هنری هشتم وی را تهدید کرده بود که اگر به همسر مطلقه خود «کاترین اراگون»بازنگردد اورا تکفیر خواهد کرد. کلیسای انگلستان از زمان هنری هشتم، جدا از دستگاه پاپ عمل می کند.

 

 هنری


1902م:12ژوئیه 1902 حكومت استرالیا كه در طول یك قرن پیش از این، از مهاجران انگلیسی و پس از نابودی بسیاری از بومیان به وجود آمده بود مهاجرت به آن سرزمین پهناور را محدود كرد!!. دسته های نخست مهاجران انگلیسی به استرالیا عمدتا از میان زندانیان و محكومان و زنان ولگرد آن كشور انتخاب شده بودند. علت محدود كردن مهاجرت این بود كه مردمی از نژادهای منطقه (چینی ها، ژاپنی ها، كره ای ها و اندونزیایی ها) به آنجا نروند و اكثریت نیابند و استرالیا را از دست انگلیسی ها بیرون نیاورند. این بیم هنوز از میان استرالیایی های انگلیسی تبار رخت بر نبسته و ترس آنان عمدتا از قدرت چین است كه جوامع چینی آسیای جنوب شرقی به انگلیسی تبارهای استرالیا به چشم خارجی متجاوز نگاه می كنند. به همین لحاظ است كه مقامات استرالیا كه عموما انگلیسی تبار هستند می كوشند با آمریكا همپیمان باشند و رابطه خود را با سلطنت لندن قطع نكنند.

 

1941م: 12ژوئیه 1941 زد و خورد نیروهای انگلیسی با نیروهای دولت «ویشی» فرانسه در سوریه پایان یافت. سوریه بعد از جنگ جهانی اول و شكست عثمانی، سهم فرانسه از غنائم شده و تحت الحمایه این دولت بود و چون دولت فرانسه با آلمان سازش كرده بود، انگلستان كه نسبت به خاورمیانه حساسیت پایان ناپذیر داشته است به سوریه نیرو فرستاد تا این سرزمین را به این بهانه كه دولت فرانسه با آلمان سازش كرده، و دیگر دوست انگلستان به حساب نمی آید تصرف كند!.


1977م:12 ژوئیه 1977 جیمی كارتر رئیس جمهوری وقت آمریكا (كه اینك پرچم دمكراسی خواهی و انساندوستی بر دوش گرفته است) تمایل خود را به ساخت بمب نوترئن ابراز داشت. وی دلیل این تمایل را چنین بیان كرد كه بمب نوترونی به تاسیسات (نه مردم و جانداران) آسیب كمتری وارد می آورد!!. كارتر که مشهور به دفاع از حقوق بشر و استقرار دمكراسی بوده با چنین استدلالی، بسیار از هواداران خود را از دست داد و مفسران وقت نوشتند که کارتر با این گفته خود نشان داد که «تاسیسات و اشیاء» را بر جان انسانها ترجیح می دهد!.

 

کارتر

 

1977م:ساعت 21 و 34 دقیقه 13 ژوئن سال 1977 جریان برق شهر نیویورك قطع شد و بخش بزرگی از این شهر در تاریكی فرو رفت ، غارت شد و... . وسعت غارت به حدی بود كه پلیس بیش از سه هزار غارتگر را دستگیر كرد. این رویداد پر معنا مدتها از لحاظ كشف علل و اسباب تحت بررسی جامعه شناسان بود كه چرا در نیمه دوم قرن 20 و در شهر نیویورك كه مقر سازمان ملل است چنین قانون شكنی روی داده بود. این وضعیت ،تمدن و قانونمندی بشر معاصر را زیر سئوال برد که خود را کاملتر از همنوعنان گذشته می خواند.

 

1920م:12 ژوئیه سال 1920 آبراه پاناما كه میان دو اقیانوس اطلس و آرام حفر شده است، به روی رفت و آمد عادی كشتی ها باز شد. این آبراه كه در كنترل دولت آمریكا بود اخیرا به دولت پاناما واگذار شده است، ولی نیروهای نظامی آمریكا هنوز در آنجا هستند. این آبراه قبل از این تاریخ یک بار اسما افتتاح شده بود ، ولی آغاز کار عادی آن از 12 ژوئیه سال 1920 است.


1990م:در این روز در سال 1990 و درجریان كنگره بیست و هشتم حزب كمونیست شوروی، بوریس یلتسین از عضویت این حزب كناره گیری كرد. وی كه یك كارگر ساختمانی در سیبری بود و تحصیلات دانشگاهی نداشت با استفاده از پلكان حزب كمونیست كه او خود را مومن به آن ایدئولوژی نشان داده بود بالا آمده بود و آخرین سمت حزبی او رئیس حزب كمونیست مسكو و عضو دفتر سیاسی حزب بود!. یلتسین كه دیداری از آمریكا بعمل آورده بود از سوی پراودا متهم شده بود كه در طول دیدار از آمریكا در نوشیدن ودكا افراط كرده بود و ....

 

یلتسین


1994م:12 ژوئن سال 1994 یاسر عرفات رئیس وقت شورای عالی فلسطین پس از 27 سال دوری از فلسطین به غزه بازگشت و در فلسطین استقرار یافت. عرفات جوانی را در مصر بسر برده و در آنجا تحصیل كرده بود. وی با به امید به اجرای وعده ای كه درباره ایجاد یك كشور فلسطینی در جوار اسرائیل به او داده شده بود به فلسطین بازگشته بود، ولی تا پایان عمر نه تنها موفق به تحقق آن نشده بود بلکه تا روزی که برای درمان به فرانسه انتقال یافت و در آنجا درگذشت در اقامتگاهش تحت نظر نیروهای اسرائیلی قرار داشت و تضمینی برای حفظ جان او نیز در کار نبود. هنوز جزئیات علت مرگ عرفات دقیقا اعلام نشده است.

 

2007م:عصیان مسجد لعل در شهر اسلام آباد پاكستان یازدهم ژوئیه 2007 با حمله همه جانبه و ورود افراد مسلح دولت پاكستان به آن مسجد و كشته شدن «عبدالرشید قاضی» برادر و معاون متصدی مسجد پایان یافته اعلام شد.

در جریان این عصیان كه ظاهرا از سوم ژوئیه آغاز شده بود، طبق گزارش مقامات رسمی پاكستان شصت و دو نفر ازجمله 9 نظامی پاكستانی كشته شدند. منابع دیگر، جمع تلفات را هشتاد تا دویست تن گزارش كرده بودند. مسجد لعل (كه خبرگزاری های غرب آن را «مسجد سرخ» نامیده بودند) و مدارس دینی ضمیمه آن در محله ای در اسلام آباد واقع شده است كه برخی از سفارتخانه ها هم در آنجا قرارگرفته اند. متصدی این مسجد، مولانا عبدالعزیز بود كه در جریان این عصیان هشت روزه دستگیر و بازداشت شده بود. انگیزه ظاهری این عصیان مسلحانه، مخالفت مقامات دولتی پاكستان با ساختن مسجد بدون مجوز سازمانهای اداری مربوط بود، ولی متصدیان مسجد از پیش با عزل بدون دلیل افتخار محمد چودری رئیس دیوان عالی (قاضی القضات) پاكستان از سوی پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان(و هوادار آمریكا) مخالفت و به گسترش مراكز لهو و لعب (فاحشه خانه و ...) در آن كشوراسلامی و مواردی دیگر از فساد اعتراض كرده بودند. مقامات دولتی، متصدیان مسجد لعل را متهم كرده بودند به تلاش برای گسترش مقرراتی مشابه آنچه را كه طالبان در افغانستان به اجرا درآورده بودند و نیز یك انقلاب اسلامی. به اظهار مقامات پاكستانی، عبدالرشید قاضی در داخل مسجد یك دادگاه اسلامی (شرع) برای مجازات متخلفان از قوانین اسلام تشكیل داده بود. عصیان از سوم ژوئیه با درگیری دختران مدرسه دینی مسجد لعل با مامورین پلیس و متخلفان از شریعت در خیابانها آغاز شده بود كه بعدا متصدیان و مراجعان و محصلان مدارس مسجد در داخل ساختمان متحصن و سنگرگیری كرده بودند.

 

Abdul Rashid Ghazi

 

1799: تاسیس انجمن های سیاسی در انگلستان ممنوع شد.

1806: ناپلئون بناپارت تحت حمایت فرانسه از 12امیر نشین آلمانی منطقه« راین» از جمله باواریا ، ماینز و بادن یك كنفدراسیون به وجود آورد.

1960: دولت فرانسه پذیرفت كه به مستعمرات آفریقایی خود نیژر ،چاد ، ساحل عاج ، ولتای علیا ، كنگو (برازاویل ) ، افریقای مركزی و داهومی استقلال دهد.

1993: یك زمین لرزه شدید صدها تن را در شمال ژاپن كشت . امواج دریا ناشی از این زلزله به شهرهای ساحلی آسیب فراوان رساند.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:20
کامپیوتر و اینترنت

محل استقرار لپ تاپ, تمیزکردن لپ تاپ

 

 

برای تمیز کردن صفحه نمایش، تنها از مایعات مخصوص و یک دستمال بدون پرز که کمی مرطوب باشد، استفاده کنید. سپس آن را با دستمال تمیز و نرم دیگری خشک کنید.

 

نحوه استفاده بهینه از لپ تاپ

 

* وارد آوردن ضربه به لپ تاپ، می تواند باعث بروز اشکال در دستگاه شود. لذا مراقب باشید که به هیچ عنوان به طرفین دستگاه و مخصوصاً پشت LCD و زیر دستگاه، ضربه وارد نشود.

 

* دستگاه به شدت در برابر ریختن مایعات مانند آب، چای، قهوه و … حساس و آسیب پذیر است.

 

* توجه داشته باشید که اگر پریزهای تلفن منزل یا محل کارتان به صورت سوکتی نباشد، احتمال اتصال دو شاخه مودم دستگاه، به پریز برق بسیار زیاد است. باید بدانید که چه دستگاه خاموش باشد چه روشن، بلافاصله مودم دستگاه خواهد سوخت. برای جلوگیری از این حادثه، می توانید از دوشاخه های آنتی شوک برق، استفاده نمایید که در دسترس و بسیار ارزان هستند.

 

* درب درایو، بسیار آسیب پذیر است. پس با ملایمت با آن برخورد کنید و ضمناً توجه داشته باشید که پس از استفاده، بلافاصله آن را ببندید.

 

* در موقع بستن در لپ تاپ، دقت داشته باشید که هیچ گونه شیئی مابین LCD و صفحه کلید قرار نداشته باشد، زیرا باعث شکستن LCD می گردد.

 

* بهتراست چنانچه از سی دی و دی وی دی استفاده زیاد و طولانی مدت می نمایید (مثلاً دیدن فیلم و یا شنیدن موسیقی)، آنها را بر روی هارددیسک کپی کنید. در این صورت درایو شما در کوتاه مدت مستهلک نخواهد شد.

 

* صفحه نمایشگر لپ تاپ بسیار حساس است، بنابراین هرگز و تحت هیچ شرایطی، به منظور صیقل دادن آن، یا لکه زدایی آن، به طور مستقیم هیچگونه مایعی را (از جمله الکل، استون، ادکلن و …) به روی صفحه آن نپاشید.

 

* هرگز دستگاه را در برابر حرارت مستقیم یا تابش مستقیم نور خورشید (مخصوصاً درون اتومبیل یا مکان های بسته) قرار ندهید.

 

محل استقرار دستگاه

 

* دستگاه را بر روی سطوح پرزدار، مانند فرش و موکت قرار ندهید و از گرد و غبار و رطوبت، به طور جدی دور نگه دارید.

 

بهتراست دستگاه را بر روی سطح صاف و خشک و بدون لرزش قرار دهید. دستگاه به هنگام کار بسیار گرم می شود (که البته مشکلی برای دستگاه ایجاد نمی کند)، لذا سطوحی که نسبت به حرارت آسیب پذیر هستند و یا بعضی از میزهایی که سطوح رنگی حساس دارند، ممکن است آسیب ببینند.

 

* هرگز دستگاه را روشن درون کیف نگذارید. همچنین دقت نمایید که دریچه های عبور هوا در لپ تاپ، پوشانده نشوند.

 

شارژ و نگهداری از باتری لپ تاپ

 

* در صورت خراب شدن باطری لپ تاپ (سقوط یا ضربه)، تهیه یدکی اصل و استاندارد آن مشکل بوده و ضمناً قیمت بالایی دارد. لذا در مراقبت از آن باید بسیار کوشا باشید.

 

* توصیه می شود پس از خرید لپ تاپ، قبل از هر چیز دستگاه را به صورت خاموش، بیش از ۱۰ساعت به برق متصل کنید تا باطری آن کاملاً شارژ شود. نگران نباشید، زیرا در صورت شارژ کامل به طور اتوماتیک، عمل شارژ متوقف خواهد شد. اما رعایت این موضوع در افزایش طول عمر باطری لپ تاپ، موثر است.

 

* پس از شارژ اولیه، می توانید هر زمان که خواستید دستگاه را به برق متصل کنید تا عمل شارژ انجام شود. توجه داشته باشید که هرگز نگذارید که میزان شارژ باطری به زیر ۱۰% برسد و قبل از رسیدن به این مرحله، حتماً آن را به برق متصل نمایید تا شارژ شود. بدینوسیله فشار کمتری در حین عملیات شارژ، به باطری وارد می شود.

 

* اگر مدت زمان زیادی قرار است که لپ تاپ، در جایی ثابت بماند و دائم به برق متصل باشد، توصیه می شود که باطری آن در حالتی که به میزان حداقل ۱/۳(یک سوم) شارژ داشته باشد، از دستگاه خارج شود و در محل خشک و در دمای ۰ تا ۳۰+ درجه سانتی گراد، خارج از لپ تاپ، نگهداری شود.

 

* برای اتصال شارژ به لپ تاپ، بهتر است ابتدا DC Jack را به لپ تاپ، سپس کابل برق را به شارژر و در انتها دو شاخه کابل را به پریز برق متصل نمایید.

 

* همچنین توصیه می شود در Windows، آیتم Energy Saving را فعال نمایید، تا طول عمر باطری اضافه شود.

 

درایوها

 

* لنز یا Optic درایوها بسیار حساس می باشد. فراموش نکنید که این لنزها برای خواندن سی دی و دی وی دی های اصل طراحی شده است. بنابراین اصراری در خواندن هر گونه DVD/CD که به صورت غیر استاندارد و روی سی دی و دی وی دی های خام نامرغوب کپی شده، نداشته باشید. ضمناً اگر از لپ تاپ خود برای رایت استفاده می کنید، دقت داشته باشید که فرآیند کپی کردن نباید به صورت پیاپی و در دفعات زیاد انجام شود. حتماً بین هر بار کپی کردن، به لپ تاپ خود، زمان استراحت بدهید.

 

* اگر از درایو دستگاه خود استفاده نمی کنید، سی دی و دی وی دی را از آن خارج کنید و به خصوص در هنگام حمل آن، هرگز CD/DVD در داخل درایو جا نماند که این موضوع می تواند به درایو آسیب جدی وارد کند.

 

صفحه نمایش و صفحه کلید

 

* برای تمیز کردن صفحه نمایش، تنها از مایعات مخصوص و یک دستمال بدون پرز که کمی مرطوب باشد، استفاده کنید. سپس آن را با دستمال تمیز و نرم دیگری خشک کنید.

 

* برای پاک کردن صفخه کلید، از هیچ گونه اسپری (حتی خشک) استفاده نکنید.

 

* دقت کنید نفوذ مایعات و گرد و غبار به داخل صفحه کلید، به سرعت موجب خراب شدن و یا حداقل، کاهش کارآیی صفحه کلید می شود.

 

* در صورتی که تصادفاً مایعی روی دستگاه شما ریخت، سریعاً آن را خاموش و باتری را جدا کنید. سپس، آن را با دمیدن باد سرد، خشک کرده، و در اولین فرصت به مرکز خدمات مراجعه کنید. (روشن کردن دستگاه در این وضعیت و حتی به بهانه آزمایش کارکرد آن، ممکن است سبب بروز خسارات جدی و جبران ناشدنی شود.)

 

چند نکته درباره نگهداری از آداپتور

 

* تحت هیچ شرایطی، آداپتور لپ تاپ را به هیچ دستگاه دیگری متصل نکنید.

 

* بر روی سیم آداپتور، هیچ جسم سنگینی قرار ندهید و روی آن نایستید. همچنین سیم آداپتور را در مسیر رفت و آمد قرار ندهید.

 

* برای جدا کردن آداپتور از برق، سیم آداپتور را نکشید و فقط از دو شاخه بکشید.

 

* توجه داشته باشید برای ارتباط برق با آداپتور، از سیم بلند استفاده نشود.

 

 

منبع: parsine

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:19
لطیفه و پیامک

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

سفره ی ذکر تو بر سجاده ی نماز باز شد

گویی به خدا بوی عطر علی همه جا رنگ گرفت . . .

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

بـر هــر نفست اشاره دارد رمضان / بر عشق و عطش نظاره دارد رمضان

در ظلمت بیکرانه ی شبهامان / دریا دریا ستاره دارد رمضان . . .

ماه ضیافت الهی مبارک

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

آمد آن ماهی که نامش رمضان است

معده از آمدنش شدیدا نگران است !

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

معنی جمله زیر در ماه رمضان کامل معنا میشود

ساحل دلت را به خدا بسپار ، خودش قشنگ ترین قایق را برایت می فرستد  . . .

ماه بخشش گناهان بر شما مبارک

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

ماه صیام، ماه خداوند ذوالعطی است / ماه وفور فیض و کرامات کبریاست

ماه صعود روح به اوج فضیلت است / ماه نزول مائده رحمت خداست . . .

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

باز آى و دل تنـگ مرا مونس جان بـاش / وین سوخته را محـرم اســرار نهان بـاش

زان باده که در میکده عشق فروشند / ما را دو سه ساغر بده و گو رمضان باش . . .

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

سفره ی ذکر تو بر سجاده ی نماز باز شد

گویی به خدا بوی عطر علی همه جا رنگ گرفت . . .

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

بـاز هـوای سحرم آرزوست / خلوت و مـژگان تـرم آرزوست

شکوه ی غربت نبرم این زمـان / دست تو و روی تو ام آرزوست  . . .

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

امام صادق علیه السلام فرمود:

خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنى و فقیر) مساوى گردند . . .

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود:

براى هر چیزى زکاتى است و زکات بدنها روزه است . . .

ماه رمضان بر شما مبارک

 

اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

گنجینه ی نورانی قرآن رمضان است / آرامش دلهای پریشان رمضان است

مجموعه ی گلهاست شب وروز عزیزش / یعنی به حقیقت که گلستان رمضان است . . .

شد باز در رحمت خالق به روی خلق

چون ماه مبارک ز افق گشت هویدا

مژده که شد ماه مبارک پدید


اس ام اس ماه رمضان, پیامک ماه رمضان

 

ماه مبارک آمد، ای دوستان بشارت

کز سوی دوست ما را هر دم رسد اشارت

آمد نوید رحمت، ای دل ز خواب برخیز

باشد که باقی عمر، جبران شود خسارت

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:18
رمضان

 

 ماه رمضان,فضیلت ماه رمضان,دعای  ماه رمضان

ماه رمضان

آشنایی با ماه رمضان

 

ماه رمضان نهمین ماه از ماه‌های قمری و بهترین ماه سال است. ماه رمضان ماه روزه گرفتن مسلمانان است.

 

واژه رمضان از ریشه «رمض» و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است. می‌گویند چون به هنگام نامگذاری ماه‌های عربی، این ماه در فصل گرمای تابستان قرارداشت، ماه رمضان نامیده شد، ولی از سوی دیگر، «رمضان» از اسماء الهی است. این ماه، ماه نزول قرآن و ماه خداوند است و شب‌های قدر در آن قراردارد. فضیلت ماه رمضان بسیار زیاد و نامحدود است.

 

ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود و عبادت در یکی از شب‌های قدر بهتر از عبادت هزار ماه است.

 

رسول خدا (ص) در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی‌آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماه‌ها است؛ روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است.

 


بر مهمانی خداوند فراخوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید. در این ماه، نفس‌های شما تسبیح، خواب شما عبادت، عمل‌هایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است.

 

پس با نیت‌های درست و دلی پاکیزه،‌ پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد. با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید.»

 

آن گاه پیامبر اکرم(ص) وظیفه روزه‌داران را برشمرد و از صدقه بر فقیران، احترام به سالخوردگان، ترحم به کودکان، صله ارحام، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت و سجده‌های طولانی، نماز، توبه، صلوات، تلاوت قرآن و فضیلت اطعام در این ماه سخن گفت.

 

برخی از حوادث و رویدادهای مهم ماه رمضان:


* وفات حضرت خدیجه (س) در دهم رمضان سال دهم بعثت.

 

* ولادت امام حسن مجتبی (ع) نیمه رمضان سال دوم هجرت.

 

* جنگ بدر در سال دوم هجرت.

 

* فتح مکه در سال هشتم هجرت.

 

* مراسم عقد اخوت و پیمان برادری میان مسلمان، و ایجاد اخوت اسلامی بین پیامبر(ص) و امام علی (ع).

 

* بیعت مردم به ولایت‌عهدی امام رضا (ع) در سال 201 قمری.

 

* ضربت خوردن و شهادت حضرت علی (ع)

 

* مسلمانان پس از روزه‌گرفتن در ایام ماه رمضان روز اول ماه شوال را عید می‌گیرند که این عید بزرگ عید فطر نام دارد.

 

منبع:hamshahrionline.ir

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:17
اخلاق

بیست و یكم تیر به نام حجاب و عفاف مزین شده است، دو گوهر ناب كه سعادت دنیوی و اخروی را به ارمغان می آورد و همانند مرواریدی در صدف، باعث درخشش ارزش وجودی انسان می شود.

1391/04/20 - 13:40

جوامع بشری بـویژه جامعه اسلامی، حجاب و عفاف را دو ارزش مهم قلمداد می كنند، این دو واژه در بیشتر موارد در كنار هم بـه كار بـرده می شوند، اما از نظر معنا متفاوت از یكدیگرند، در برخی از متون دینی، حـجـاب یعـنی آنچـه مانع رسـیدن می شـود، معنی شده و در واقع حجاب امری ظاهری و در ارتبـاط بـا جسم به شمار می رود و بر اساس اعتقادات و باورهای درونی افراد است.

عفاف نیز معانی گوناگونی دارد، در تعریف از عفاف لغت نامه دهخدا آن را به پاكدامنی و خویشتنداری معنا كرده است. لسان العرب در تعریف عفاف آورده :"خودداری از آنچه كه زیبا و شایسته نیست، خودداری ازحرام ها و طمع های پست". خواجه نصیرالدین طوسی درباره عفاف می گوید:" فضایل چهار بود، اول: تهذیب قوت نظری و آن حكمت بود‍‍، دوم تهذیب قوت عملی و آن عدالت بود و سوم تهذیب قوت غضبی و آن شجاعت بود و چهارم تهذیب قوت شهوی وآن عفت بود".

عفاف حالتی نفسانی، فطری و نوعی حجاب درونی است كه انسان را از گناه باز می دارد و نمودهای گوناگونی دارد، از ابعاد مختلف عفاف می‌توان به عفاف در اندیشه، نگاه، معاشرت، كردار، حجاب و گفتار اشاره كرد. چشم‌پوشی از نگاه حرام، پوشش مناسب، اعتدال در زینت، میانه‌روی در خوراك و عفت در فقر و غنا از ابعاد مختلف عفاف در كردار بوده و پرهیز از كلام زشت و اندیشه حرام، عفت در گفتار و اندیشه است.

در هر حال باید دانست رعایت عفاف می‌تواند تعیین كننده‌ترین نقش را در حفظ مسیر اعتدال انسانی داشته باشد و آدمی را به كمال و سعادت حقیقی خویش برساند.

از میان ابعاد گوناگون عفاف به شرح آن در فكر، نگاه و حجاب می پردازیم:

*عفاف در فكر

اعمال، احساسات، رفتار و توانایی های انسان بر اساس اندیشه و فكرش شكل می گیرد، هر چه فكر انسان متعالی تر و با فطرت كمال جوی او بیشتر منطبق باشد، سریع تر راه تكامل را طی می كند.

حضرت علی (ع) می فرمایند:" افكار عاقلانه ات تو را به راه صواب و هدایت واقعی راهنمایی می كند".

*عفاف در نگاه

از آنجا كه پروردگار، خالق انسان است و نسبت به تمام صفات و اخلاق او آگاهی كامل دارد، لذا به عفت در نگاه توصیه فرموده و انسان را از نگاه های آلوده برحذر می دارد.

امام صادق(ع) می فرماید: "هركس چشم خود را از گناه پر كند، روز قیامت خدا چشم او را از آتش پر خواهد ساخت مگر، توبه و بازگشت نماید".

عفاف در حجاب

مسئله پوشش و حفظ عفاف خاص دنیای اسلام و حتی دنیای ادیان نیست بلكه بر اساس زمینه فطری، حتی جوامع نخستین و به دور از تمدن و مذهب هم به این مسئله اهمیت می دادند. هنگامی كه زن پوشیده و با متانت از خانه بیرون رود و جانب عفاف و پاكدامنی را رعایت كند، از امنیت بیشتری در سطح جامعه برخوردار می شود.

حجاب را به ساده ترین شكل می توان به معنی پوشش و فاصله میان دو چیز دانست. بنابر گواهی متون تاریخی، در اغلب اقوام و ملل، حجاب در میان زنان معمول بوده و گاهی با اعمال سلیقه حاكمان حد آن زیاد یا كم شده اما هیچ گاه به طور كامل از میان نرفته است.

حجاب به معنای یك رفتار انسانی در طول تاریخ، هماره با فراز و نشیب های فراوانی روبرو بوده و گرایش های مختلفی، در هر دوره بر نوع حجاب اثر داشته است، حجاب در بین اقوام گوناگون نظیر ایران باستان، اروپا، قوم یهود و ... وجود داشته و اسلام در جهت جلوگیری از افراط و تفریط ها در مورد حجاب به قانونمند كردن آن پرداخته و حجاب را به صورتی متعادل، صحیح و متناسب با فطرت انسانی معرفی كرده است.

آثار و پیامدهای رعایت حجاب را در دو بعد فردی و اجتماعی را می توان اینگونه شرح داد. آثار فردی رعایت حجاب، احترام به شخصیت زن، مصونیت در اجتماع، حفظ اعتقادات مذهبی افراد و عفت زن است و آثار اجتماعی آن همچون سلامت نسل جدید جامعه، پیشگیری از فساد اخلاقی، مبارزه با مظاهر بی‌دینی و حفظ كیان خانواده به شمار می رود. برای اثبات ضرورت حجاب كافی است به قرآن كریم، روایات شریفه، سیره اهل بیت(ع)، براهین عقلی، فطرت و طبیعت انسانی و تاریخ مراجعه كرد، دین اسلام با طرح و تاكید حجاب، تمام جوانب شخصیت زن و مرد در اجتماع را مورد توجه قرار داده و به همین علت حجاب را به صورتی متعادل و متناسب مطرح كرده تا شاهد جامعه ای سالم باشیم و انسان ها بتوانند در كمال مصونیت و امنیت به كاركردها و نقش های خویش بپردازند. آنگاه در سایه این شرایط مطلوب سیر كمال و سعادت را با پیروی از دستورات و مبانی دینی در جامعه به نظاره بنشینیم.

معمار كبیر انقلاب اسلامی درباره حجاب و عفاف فرمودند: "توجه داشته باشید حجابی كه اسلام قرار داده است برای حفظ ارزش های شماست. هر چه را كه خدا دستور فرموده است چه برای مرد و چه برای زن، برای این است كه آن ارزش های واقعی كه اینها دارند و ممكن است به واسطه وسوسه های شیطانی یا دست های فاسد استعمار پایمال شوند این ارزش ها زنده بشوند".

همچنین مقام معظم رهبری درباره حجاب می فرمایند: حفظ حجاب و حفظ عفت، حفظ خط اسلام و ایمان مردم است. بر روی مسئله حجاب كار هنری و كار زیبای تبلیغی باید صورت بگیرد. حجاب اسلامی وسیله حفظ و صیانت عفاف انسانی است.

حجاب و عفاف مصونیتی است كه حافظ گوهر وجودی انسان می شود و او را از گزند بسیاری از گناهان و افكار آلوده دور می كند و مزیت بزرگی به شمار می رود كه همچون سدی محكم در برابر فساد و كجروی می ایستد و به زنان و مردان این امكان را می دهد تا در محیطی پاك و دور از آلودگی در كنار یكدیگر به انجام فعالیت های اجتماعی بپردازند و همراه با هم جامعه را در راه رسیدن به سعادت و كمال یاری رسانند.

امروز كه به مناسبت سالروز قیام مردم مشهد علیه كشف حجاب توسط شورای فرهنگ عمومی كشور به عنوان روز عفاف و حجاب نام گذاری شده، بهانه ای است تا دگربار اهمیت و جایگاه حجاب و عفاف را در زندگی خویش مرور كنیم و در سایه سار آن به بالاترین درجات انسانی و صفات نیكو دست یابیم.

چهارشنبه 21/4/1391 - 12:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته