• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3823روز قبل
اخبار
نسخه چاپیارسال به دوستان
وبلاگ سرزمین شلمچه
نمایندگان محترم! با خبرنگاران ضدانقلاب مصاحبه نکنید

اکثر نمایندگان مجلس بعد از مصاحبه با خبرنگاران متواری و ضدانقلاب، اینگونه استدلال می‌کنند که آن خبرنگار و یا آن رسانه را نمی‌شناخته‌اند که این عذر بدتر از گناه، حداقل برای اعضای کمیسیون امنیت ملی است.

خبرگزاری فارس: نمایندگان محترم! با خبرنگاران ضدانقلاب مصاحبه نکنید

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس وبلاگ سرزمین شلمچه نوشت: در حالی همواره مصاحبه نمایندگان مجلس با خبرنگاران فراری و ضدانقلاب که در خدمت رسانه‌های بیگانه فعالیت می‌کنند مورد ملامت و انتقاد مردم و اصحاب رسانه قرار گرفته و البته به معضلی برای کشور تبدیل شده است که این انتقادها مسمر ثمر نبوده است و همچنان مصاحبه برخی نمایندگان محترم مجلس با خبرنگاران متواری ادامه دارد.

حداقل انتظار مردم در بین نمایندگان مجلس از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس است که فراخور کمیسیونی که برای فعالیت در مجلس انتخاب کرده‌اند نسبت به خبرنگاران ضدانقلاب که به موجب اقدام علیه ملت ایران و پادوی رسانه‌های بیگانه شهرت رسانه‌ای یافته‌اند حساس بوده و با رعایت ملاحظات امنیتی با آنها مصاحبه نداشته باشند. چرا که اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌بایست نسبت به حداقلی ترین مسائل امنیتی حساس بوده و از گفت وگو و تبادل اطلاعات با خبرنگارانی که در وابستگی‌شان به جریان ضدانقلاب تردیدی نیست، پرهیز کنند.

اکثر نمایندگان محترم بعد مصاحبه با خبرنگاران متواری و ضدانقلاب، اینگونه استدلال می‌کنند که آن خبرنگار و یا آن رسانه را نمی‌شناخته‌اند که این عذر بدتر از گناه- حداقل برای اعضای کمیسیون امنیت ملی است- است. اینکه مثلا آن نماینده محترم عضو کمیسیون امنیت ملی آن سایت مشهور ضدانقلاب را که حتی به ارتباط با سرویس‌های جاسوسی شهرت دارد را نشناسند، این سؤال در ذهن تداعی می‌شود که آن نماینده محترم بر حسب چه ذهنیتی وارد کمیسیون امنیت ملی مجلس شده است؟ آیا نماینده‌ای که خط و خطوط رسانه‌ی سرویس‌های جاسوسی و ابزارهای به اصطلاح‌ رسانه‌ی آنها را نشناسد برای حضور در کمیسیون امنیت ملی مجلس شایستگی حداقلی را دارد؟ تردیدی نیست که ندارد و ماجرا از آنجا تلخ تر می‌شود که خبرنگاران شهرت یافته ضدانقلاب حتی خودشان را پیش از مصباحبه برای نمایندگان محترم معرفی می‌کنند تا متهم به رفتار غیرحرفه‌ای نشوند.

نمایندگان محترم توجه داشته باشند که اولاً، خبرنگاران ضدانقلاب با پیش شماره 00 با آنها، تماس حاصل می‌کنند(چون اکثرشان پناهنده هستند) و در ثانی در اکثر فایل ‌های صوتی که از مصاحبه‌های نمایندگان منتشر می‌شود، روشن است که حضرات ضدانقلاب، خود را به طور حقیقی معرفی می کنند. بنابراین لازم است که نماینده محترم از طرف مقابلش بخواهد که علاوه هویت شخصی و هویت حقوقی‌ و رسانه متبوعش را نیز مشخص کند که متاسفانه اینطور نمی‌شود.

برای نمونه، یکبار که خانم م-ع از خبرنگاران متواری و ضدانقلاب با چند عضو کمیسیون امنیت ملی مصاحبه گرفته بود، نگارنده بعد از بررسی موضوع طی گفت‌وگوی فیس ‌بوکی به آن خبرنگار گفتم، افرادی که با آنها مصاحبه کرده‌اید مدعی هستند که شما خودتان را معرفی نکرده‌اید؟ ایشان در پاسخ فایل صوتی مصاحبه‌هایشان را فرستاد، استماع کردم و متاسفانه  همانظور بود که پیش بینی می کردم. این خبرنگار قبل از شروع مصاحبه خودش (حقیقی)را معرفی کرده و بی دقتی با آن نمایندگان محترم بوده است.

به نظر می‌رسد با توجه به آسیب‌های که از طریق مصاحبه با خبرنگاران ضدانقلاب متوجه کشور می‌شود، لازم است یکبار برای همیشه کمیسیون امنیت ملی و یا کمیسیون تدوین آئین‌نامه، برای پایان دادن به این مصاحبه‌ها که اهداف گوناگونی از قبیل کسب اطلاعات محرمانه، مشروعیت بخشیدن به رسانه‌های ضدانقلاب و ورود به مسائل حساس و امنیتی کشور در قالب مصاحبه انجام می‌شود، اقدامی قانونی کند تا با اندک نمایندگان بی‌دقت که بدون توجه به پیش شماره و اطلاع حداقلی از جایگاه حقیقی و حقوقی فردی که با او تماس گرفته به مصاحبه تلفنی مبادرت می کنند، برخورد شود. چرا که در غیر اینصورت ممکن است افسران اطلاعاتی و جاسوسی سرویس‌های بیگانه نیز به اسم خبرنگار به نمایندگان محترم به گفت‌وگو بنشینند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001257

دوشنبه 15/7/1392 - 0:9
اخبار
نفع اپوزیسیون و ضدانقلاب از رابطه ایران و آمریکا چیست؟

گروهی که سرسپردگی‌شان به آمریکا و غرب بر کسی پوشیده نیست، سعی دارند به نوعی با ایفای نقش دلالی، سرسپردگی خود را به آمریکا بیش از پیش اثبات کنند.

خبرگزاری فارس: نفع اپوزیسیون و ضدانقلاب از رابطه ایران و آمریکا چیست؟

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از سایت دانا، اخیرا اخباری به گوش می رسد که باعث بهت و تعجب خیلی‌ها چه در داخل و چه در خارج از کشور شده است.

این روزها دیده می شود که اپوزیسیون خارج ‌نشین و ضد انقلاب همصدا و همسو با هم در پی تحرکاتی برای تسریع در ایجاد رابطه میان ایران و آمریکا هستند.

این گروه‌ها که سال‌ها در آن ور آب کارشان فقط و فقط چوب لای چرخ جمهوری اسلامی گذاشتن بود و البته در این مسیر به یاری خدا تاکنون کوچکترین توفیقی هم نداشتند این روزها با یک گفت‌وگوی تلفنی ساده میان اوباما و رئیس جمهور کشورمان ذوق زده شدند و دست از پا نمی ‌شناسند؛ البته خوب است که این افراد قبل از اینکه بخواهند این طور ذوق‌زدگی خود را نشان دهند بدانند که ایرانی ها به خوبی آمریکایی‌ها را می‌شناسند و همانطور که رهبر انقلاب فرمودند ما هیچ اعتمادی به آمریکا نداریم.

نکته جالب در این بین این است که اپوزیسیون و ضد انقلاب مقصر و مشکل اصلی را در این رابطه یعنی ایجاد ارتباط بین ایران و آمریکا را رژیم صهیونیستی می دانند و معتقدند در صورتی که این رژیم نباشد رابطه ایران و آمریکا برقرار می‌شود.

معلوم نیست کسانی که پیش از این تنها گزینه نظامی را به آمریکایی ها برای مقابله با ایران پیشنهاد  می‌دادند به یکباره چه اتفاقی پیش آمده که این طور تغییر موضع می دهند.

البته همه می‌دانند که آمریکایی‌ها این روز‌ها چه ایام سختی را می‌گذرانند و تعطیلی دولت فدرال هم مزید بر علت شده تا آمریکایی‌ها بیش از پیش به فکر برداشتن تحریم‌های ایران که به قول خودشان برای فلج کردن ما اعمال کرده بودند ولی ظاهرا نتیجه عکس از آن گرفتند، بیافتند.

از سویی دیگر باید گفت که هدف این گرو‌ه‌ها از دست‌وپا زدن برای ایجاد رابطه ایران و آمریکا واضح و روشن است.

این گرو‌‌ه‌ها که سرسپردگی‌شان به آمریکا و غرب بر کسی پوشیده نسیت سعی دارند به نوعی با ایفای نقش دلالی سرسپردگی خود را به آمریکا بیش از پیش اثبات کنند.

به طور مثال برخی از این افراد در تلاش هستند تا با خبر سازی در سطح سایت‌هایی همچون بالاترین مقصر اصلی در عدم ارتباط بین ایران و آمریکا را اسرائیل جلوه دهند و به نوعی توپخانه خود را به سمتداسرائیل نشانه رفته‌اند.

البته این افراد پیش از این هم خوش رقصی‌های زیادی را در دامن کشور‌های مستکبر انجام داده‌اند و امروز هم قصد دارند تا ثمره کارشان را برداشت کنند؛ ثمره‌ای که البته فقط در وهم و خیال آن هاست.

چرا که رهبر انقلاب روز گذشته به صراحت فرمودند: ما از تحرک دیپلماسی دولت از جمله سفر نیویورک حمایت می‌کنیم زیرا به دولت خدمتگزار اعتماد داریم و به آن خوشبین هستیم اما برخی از آنچه که در سفر نیویورک پیش آمد بجا نبود، چون ما دولت آمریکا را غیرقابل اعتماد، خودبرتربین، غیرمنطقی و عهد شکن می‌دانیم.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ما به مسئولین خودمان اعتماد داریم و از آنها می خواهیم با دقت و با ملاحظه همه جوانب، گام ها را محکم بردارند و منافع ملی را به فراموشی نسپارند.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر استحکام ساخت درونی نظام اسلامی، خاطرنشان کردند: عناصر اصلی که از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی، حافظ این انقلاب و ملت ایران و مایه پیشرفت بودند، توجه به آرمان های والای نظام اسلامی و توجه به عزت ملی بوده است، بنابراین وظیفه همه مسئولان و آحاد ملت، دفاع از عزت و هویت ملی است.

ایشان با اشاره به بدبینی و بی اعتمادی نظام اسلامی به آمریکا، دولت آمریکا را دولتی در پنجه صهیونیستها خواندند و گفتند: دولت آمریکا در واقع در جهت منافع صهیونیست ها حرکت می کند و از همه دنیا باج می گیرد و به رژیم صهیونیستی باج می دهد.

رهبر معظم انقلاب با سخنان اخیر خود حجت را بر همه تمام کرد و قطعا این سخنان پایانی بر تمام گمانه‌زنی هایی بود که این روز ها در برخی محافل مطرح می‌شد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001194

دوشنبه 15/7/1392 - 0:8
اخبار
دعای معاندین در مورد قتل یکی از اعضای سپاه کرج مضحک است

دبیرکل کنگره شهدای روحانی کشور گفت: دشمنان نظام طاقت دیدن فضای امن موجود در کشور را ندارند لذا از کوچکترین مسئله برای مشوش نشان دادن این فضا استفاده می‌کنند.

خبرگزاری فارس: ادعای معاندین در مورد قتل یکی از اعضای سپاه کرج مضحک است

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در گفت‌وگو با سایت تیتریک تصریح کرد: بی اهمیت جلوه دادن حوادث داخل آمریکا و پیچیده نشان دادن اتفاقات در ایران یک جنگ روانی است که دشمن در راستای اهداف خود به راه انداخته و این مسئله تازه ای نیست.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به پرداختن رسانه های معاند به قتل یکی از اعضای سپاه کرج و منتسب ساختن برخی مسائل به این ماجرا ، آن را یک ادعای مضحک دانست و گفت: از زمان ترور دانشمندان هسته ای در ایران حصر امنیتی برای مسئولین و کارگزاران نظام بسیار دقیقتر شده است و ترور شخصیت ها به آسانی امکانپذیر نیست و دشمن از همین مسئله احساس ناراحتی بسیار می کند و فضای امن داخل ایران برایش قابل تحمل نیست.

جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه جنگ روانی دشمن تازگی و تمامی ندارد گفت: متاسفانه فرهنگ آمریکا براساس سرمایه داری و لیبرالیسم شکل گرفته و ارزش های الهی نظیر احترام به خانواده، تکریم انسان، وجود روابط انسانی و سالم بین شهروند و حکومت از بین رفته است.

وی در خصوص مشکلات پیش روی آمریکا و کشته شدن زنی در مقابل چشمان فرزندش به دست پلیس این کشور، گفت: وقوع چنین حوادثی را باید بخشی از واقعیات جامعه آمریکا تلقی کرد،واقعیاتی که ممکن است آغاز جنبش دیگری برای مبارزه با تبعیض و برده داری مدرن در آمریکا باشد.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در ماشین میریام کری یک کودک یکساله بوده و به علاوه، در طول عملیات تعقیب و گریز و تیراندازی پلیس، هیچ گلوله ای از سوی خودرو او شلیک نشده و پلیس به جای نشانه رفتن لاستیک های خودرو او برای متوقف کردنش مستقیم با تعداد گلوله بالابه طرف خودرو شلیک می کند،بنابراین زمانی که این دو مورد در کنار خبر مشکلات روحی و روانی میریام کری قرار گرفت، اقدام پلیس آمریکا در تیراندازی به سوی فرد مظنون ، زیر سئوال رفت.

حجت الاسلام ذوالنور اظهار داشت: نیروهای امنیتی آمریکا نه تنها به حصار امنیتی خود اعتماد ندارند بلکه برای جان انسانها هم کوچکترین ارزشی قائل نیستند و این حکومت همان حکومتی است که برخی افراد فرقه هایی نظیر فرقه داوودی را در خانه هایشان با تمامی افراد پیر ، زن و کودک به آتش کشید و آنان را در زیر تل خاکستر مدفون ساخت.

مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران بر لزوم هوشیاری و شناخت توطئه های دشمن تأکید کرد و در پایان خاطر نشان ساخت : این اتفاقات بازهم تکرار خواهد شد و با هربار اتفاق، چهره پلید استکبار بیش از پیش به جهانیان نمایان خواهد شد.

گفتنی است، پنجشنبه گذشته میریام کری زن 34 ساله سیاهپوست پس از آنکه با دو خودرو پلیس برخورد کرد تحت تعقیب و گریز پلیس قرار گرفت و پس از آنکه اتومبیل وی به حریم فلزی کپیتال هیل برخورد کرد و متوقف شد پلیس به او شلیک کرد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001186

دوشنبه 15/7/1392 - 0:8
اخبار
نگاهی به طرح رئیس‌جمهور برای نقشه راه دیپلماسی
سیاست خارجه نیازمند کارشناسی است نه نظرسنجی

منافع ملی بیش از آنکه نیاز به سر و صدای رسانه‌ای و تبلیغاتی داشته باشد، نیاز به تفکر و اجتهاد دارد.

خبرگزاری فارس: سیاست خارجه نیازمند کارشناسی است نه نظرسنجی

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سایت آی‌پرس نوشت: مجمع عمومی سازمان ملل و سفر هیئت بلندپایه ایرانی برای حضور در این اجلاس جهانی نشان از عزم جدی دولت برای تامین منافع ملی داشت.

متمایزترین رخداد این سفر را می توان دیدار وزیر خارجه ایران با همتای امریکایی اش در حاشیه نشست 1+5 و گفتگوی تلفنی رئیس جمهور روحانی با اوباما در لحظات پایانی این سفر قلمداد کرد.

اتفاقی که رخدادهای پیرامونی اش در داخل و خارج بسیار گسترده بود تا اندازه ای که در بدو ورود رئیس جمهور در مهرآباد دو گروه موافق و مخالف به استقبال ایشان رفتند.

پس از اما و اگرهای فراوان و نظرات مختلف، رئیس جمهور پس از نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «از دو دستگاه مهم نظرسنجی خواسته‌ام نظر مردم را بگیرند که با حرکت دولت موافق هستند یا خیر و آن‌هایی که مخالف هستند چند‌درصد هستند؟»

این تصمیم دکتر روحانی به نظر می آید بیشتر تحت تاثیر فضایی است که ایشان در فرودگاه مهرآباد در گوشه ذهن خود داشته اند چرا که به عقیده نگارنده این تصمیم فارغ از نتیجه، دولت یازدهم را در سیاست خارجه منزوی می کند.

فی نفسه نظرسنجی بر مبنای صحیح امری پسندیده و مورد قبول همگان است اما نظر سنجی در این مورد تحت تاثیر شرایط مختلفی قرار دارد که میزان دقت و صحت آن را از نظر علم آمار در بازه ای مثلا 50 ساله با خطای فاحش و غیرقابل قبول 100درصد روبرو خواهد کرد چرا که این موضوع مسئله ای ایستا(نسبت به زمان و شرایط) نیست بلکه برعکس کاملا دینامیک تحلیل می شود.

برای موشکافی دقیقتر به نظر سنجی درباب «ضرورت داشتن فناوری و انرژی هسته ای» در دولت اصلاحات اشاره می کنم.

در آن زمان اصلاح طلبان برای تعلیق یا ادامه غنی سازی و برخورداری از انرژی هسته ای خواستار برگزاری یک نظرسنجی شدند و روزهای پیاپی با یک پروپاگاندای رسانه ای بدنبال تحقق نظر خود بودند.

این (نظرسنجی انرژی هسته ای) یک نمونه دقیق و از هر نظر مشابه (سیاست خارجه گره خورده با منافع ملی است) طرح دکتر روحانی است.

به فرض اینکه در آن نظرسنجی جواب منفی به داشتن انرژی هسته ای توسط مردم بروز می کرد چه اتفاقاتی رخ می داد؟

بدیهی ترین نتیجه این پاسخ پایین آمدن قدرت چانه زنی و معامله در فضای بین المللی بود چرا که طرف غربی با استناد و علم به همین نظرسنجی دولت وقت و سپس منافع ملی ما را تحت الشعاع قرار می داد و تا سال‌ها آثار این نظرسنجی بر منافع ملت سایه افکنده بود.

اکنون با گذشت یک دهه از آن شرایط ایران و طرف غربی بر سر درصدغنی سازی مذاکره می کنند اما اگر در دوره اصلاحات اجازه چنین عقب نشینی ذلیلانه ای داده می شد شاید اکنون دکتر ظریف بر سر مسائل اولیه و حیاتی ملت  بایستی خواهش! می کرد نه مذاکره!

تصمیم حکیمانه نظام در دهه گذشته سبب شده است که وزیرخارجه با چنان قدرت چانه زنی وارد عرصه گردد که صراحتا اعلام می کند بر روی حق هسته ای و غنی سازی حاضر به مذاکره نیست و سطح این مذاکرات در 1+5 بالا رفته است.

از این گذشته تمامی مسئولان کشور با رای مردم انتخاب می شوند و تمام دنیا به این نکته معترف است که نظام اسلامی مستظهر به رای و تکیه ملت خویش می باشد و مردم ایران همواره با نظامشان همراهی کرده اند.

حضور در انتخابات های متفاوت و راهپیمایی های عظیم ملی در سی و پنج ساله گذشته قبل از هر چیزی این پیام را می رساند که مردم نظام مقدس جمهوری اسلامی را درک و همراهی کرده و به آن باور دارند.

پرواضح است که مردم به دنبال کلمات نیستند بلکه به ماهیت جمهوری اسلامی و اصول کلی و اساسی (از جمله استکبار ستیزی و...) که دنیا، ما را با انها می شناسد تاکید دارند.

گذاشتن نظر سنجی بر مبنای غیرصحیح در اساسی ترین و بدیهی ترین اصول انقلاب به مثابه پدری است که می خواهد در بین فرزندانش برای اصل پدر بودنش نظرسنجی بگذارد.

منافع ملی بیش از آنکه نیاز به سروصدای رسانه ای و تبلیغاتی داشته باشد نیاز به تفکر و اجتهاد دارد.

اجتهادی که بیش از هر چیز رضای خداوند متعال و منافع امت مسلمان ایران را در نظر می گیرد و قطعا اگر بر این منش رفتار شود نظر مردم نیز همراه خواهد بود.

تورق ایام نشان داده است که نبایستی رای مردم و نظر آنها را با معیاروخطکش خود تفسیر کرد و تجربه دولت اصلاحات در این زمینه بسیار قابل تامل است چرا که نتیجه نظرسنجی واقعی مردم در انتخابات ریاست جمهوری 84 به عیان دیده شد مردم خواهان عزت، حکمت و مصلحت اند و نبایستی افراط و تفریط کرد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001159

دوشنبه 15/7/1392 - 0:7
اخبار
وهابیت و هالیوود منشأ تصویری اشتباه از اسلام هستند

رئیس و عضو هیئت مدیره سازمان مسلمانان انگلستان معتقد است هالیوود تصویر بسیار منفوری را از مسلمانان نشان می‌دهد که ذهن انسان را به سمت برخوردهای ضدیهودی می‌برد.

خبرگزاری فارس: وهابیت و هالیوود منشأ تصویری اشتباه از اسلام هستند

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، "پل صلاح‌الدین آرمسترانگ" مسلمان انگلیسی الاصل است که در سال 2000 با کنجکاوی و مطالعه به مذهب اهل تسنن گروید. وی هم اکنون عضو هیئت مدیره سازمان مسلمانان انگلستان است.

ندای انقلاب با وی در خصوص مساله بحرین، اختلاف میان شیعه و سنی، وهابیت و اسلام در انگلیس گفت و گویی را انجام داده است که در ادامه متن کامل آن را مشاهده خواهید کرد.

لطفاً درباره دلیل و داستان مسلمان شدن خود برای ما توضیح بدهید؟

پل آرمسترانگ: داستان مفصلی دارد؛ ولی خلاصه آن این است که وقتی 18 سال داشتم، خانه را ترک کردم و به دانشگاه رفتم. در این مدت سؤالات زیادی در ذهن من وجود داشت: جهان چگونه است؟ معنای زندگی چیست؟ این سؤالات پیچیده در ذهن من وجود داشت و در نتیجه من را روانه سفری روحانی کرد که نتیجه آن پذیرش دین اسلام بود.

با توجه به مطالعه ای که در خصوص زندگی شما کرده ام متوجه شدم که شما به دقت پیگیر وضعیت کشور بحرین نیز هستید. لطفاً نظر خود را درباره شرایط این کشور بیان کنید.

پل آرمسترانگ: وضعیت این کشور وضعیت بسیار اسف‌باری است. البته این وضع شبیه وضعی است که امروزه در بسیاری از کشورهای خاورمیانه مشاهده می‌کنیم؛ نه تنها خاورمیانه، بلکه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و سایر کشورهای سراسر جهان. قشر خاصی در این کشورها وجود دارند که می‌خواهند همچنان در قدرت باقی بمانند و هر کاری می‌توانند می‌کنند تا این قدرت به مردم بازنگردد. در حالی که دولت‌ها باید در حقیقت خدمتگذار مردم باشند، نه این‌که مردم در خدمت دولت باشند. همه مشکلات دیگر از جمله نقض حقوق بشر، جنگ و تلاش برای ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی هم از این ناشی می‌شود که افرادی به دنبال قدرت هستند که حق داشتن آن را ندارند.

به نظر شما منشأ اختلاف‌افکنی بین شیعیان و اهل سنت در کشورهای اسلامی چیست؟

پل آرمسترانگ: باید گفت که اختلاف کنونی در حقیقت بین شیعیان و اهل سنت نیست؛ اگر چه همه جا نام آن را اختلاف شیعه و سنی می‌گذارند. در زمان پس از پیامبر (ص) در بین شیعیان و اهل سنت از نظر دینی اختلاف بسیار اندکی وجود داشت. تا دهه‌ها بعد هم اهل سنت در مسجدهای خود نماز می‌خواندند، شیعیان در مسجدهای خود نماز می‌خواندند؛ حتی گاهی در مسجدهای همدیگر نیز نماز می‌خواندند. هر گروه مراسم‌ها و سنت‌های خود را داشت؛ اما بعد از همه این‌ها به هم احترام می‌گذاشتند و تفاوت‌هایشان را می‌پذیرفتند. حتی اگر به مذهب اهل سنت نگاه کنید، چهار فرقه در این مذهب وجود دارد: مالکی‌ها با شافعی‌ها اختلاف دارند، شافعی‌ها با حمبلی‌ها تفاوت دارند و آن‌ها هم با حنفی‌ها متفاوت هستند؛ اما اغلب عقایدشان به هم شباهت دارد. اگر این فرقه‌ها را با مذهب جعفری یا همان تشیع مقایسه کنید، می‌بینید که آن‌چه بین این دو مذهب مشترک است بسیار بیش‌تر از نقاط اختلاف است. بنابراین به نظر من اختلاف شیعه و سنی یک بهانه است نه یک مشکل واقعی. دلیل این اختلاف نیز افرادی هستند که می‌خواهند این تفاوت‌ها را به مشکل تبدیل کنند و مسلمانان را در برابر مسلمانان قرار دهند و این دوگانگی را ایجاد کنند. زیرا با به وجود آوردن این دوگانگی، تسلط بر مردم بسیار آسان‌تر می‌شود؛ زیرا با خودشان درگیر می‌شوند و دیگری قدرت و اتحادی ندارند. بنابراین به عقیده من اگرچه برخی گروه‌ها در بین مسلمانان وجود دارند که به این اختلافات دامن می‌زنند؛ اما مقصر اصلی افرادی از بیرون هستند که در این ماجرا دست دارند؛ همان اقلیت طرفدار شرکت‌های بزرگ بین‌المللی که می‌خواهند بر همه منابع جهان مسلط شوند تا به قیمت شکنجه مردم به ثروت و قدرت خود بیفزایند؛ این‌ها در واقع دشمن همه مردم دنیا هستند.

به نظر شما چرا با وجود آن‌که بسیاری از بزرگان دینی در اسلام مرتباً می‌گویند که تفاوتی بین شیعه و سنی وجود ندارد، باز هم این دوگانگی وجود دارد و به مسلمانان آسیب می‌رساند؟

پل آرمسترانگ: به نظر من این‌گونه نیست؛ رسانه‌ها هستند که اختلاف بین شیعه و سنی را بزرگ جلوه می‌دهند. اگه به برخی شبکه‌های خبری به ویژه غربی نگاه کنید، این مسئله شیعه و سنی را آن‌قدر بزرگ می‌کنند که به نظر می‌رسد واقعاً بین شیعه و سنی مشکلی وجود دارد. در حالی که واقعیت در همه این کشورها این است که مشکل اصلی فرقه افراطی وهابیت است. این فرقه حتی سنی هم نیستند، بلکه از مذهب اهل سنت هم جدا شده‌اند، اگرچه همچنان می‌خواهند بگویند که سنی هستند. اما این فرقه حتی مزارها و مقبره‌های بسیاری از بزرگان اهل سنت را هم تخریب کرده‌اند. وقتی مزار دانشمندان و بزرگان سنی را تخریب می‌کنند، چگونه ممکن است خودشان سنی باشند؟ این افراد به دنبال اهداف دیگری هستند و فقط ادعا می‌کنند سنی هستند. از طرف دیگر، در بین شیعیان هم گروه‌هایی افراطی وجود دارند که شیعیان هم به آن‌ها پشت کرده‌اند و اعمال آن‌ها را درست نمی‌دانند. بنابراین دو گروه افراطی دارند با هم می‌جنگند، اما رسانه‌ها این جنگ را بین شیعیان و اهل سنت نشان می‌دهند. اگر از اکثریت شیعیان و اهل سنت سؤال کنید، می‌گویند اعمال این فرقه‌ها اشتباه است و بیش‌تر به اعمال تروریست‌ها شباهت دارد و نماینده هیچ‌کدام از دو مذهب شیعه و سنی نیست.

رهبر معظم ایران هم اخیراً در یکی از سخنرانی‌های خود به همین نکته اشاره کردند که در هر دو مذهب شیعه و سنی، گروه‌هایی وجود دارند که با ایجاد اختلاف بین مسلمانان به اسلام ضربه می‌زنند. به نظر شما راه‌حل این مسئله چیست؟ برای برگرداندن اتحاد بین مسلمانان در مقابل دشمنان مشترک شیعیان و اهل سنت چه باید کرد؟

پل آرمسترانگ: ما باید در دو جبهه کار کنیم: اولاً، دانشمندان شیعه و سنی باید بیش‌تر با گرد هم جمع شوند و از طریق آموزش به مسلمانان، در راه ایجاد اتحاد و درک متقابل گام بردارند. این اقدام بسیار حیاتی است؛ زیرا اگر مسلمانان و به ویژه جوانان به درستی آموزش ببینند، می‌فهمند اسلام چیست و می‌فهمند تشیع و تسنن صرفاً دو طرز تفکر درون اسلام هستند و در اصل تفاوت زیادی با هم نداریم؛ هر دوی ما می‌گوییم لا اله الا الله و محمد رسول الله؛ همه ما مسلمان هستیم و فقط در مسائل کوچکی با هم اختلاف داریم و در اصل اسلام با هم اختلافی نداریم. پس اولاً باید جوانان خود را آموزش بدهیم. دوماً، باید همه با هم با افرادی برخورد کنیم که ایدئولوژی‌های اشتباه دارند، اما ادعای نمایندگی اسلام را می‌کنند. اکثراً افراطی‌ها هستند که ادعا می‌کنند از همه به اسلام وفادارتر هستند. به برخی از ترجمه‌هایی از قرآن نگاه کنید که در کشور عربستان به چاپ می‌رسند و ادعا می‌شود این‌ها بیش‌تر از هر ترجمه دیگری به متن قرآن وفادار هستند؛ به محض آن‌که ترجمه را می‌خوانید متوجه می‌شوید که این ترجمه‌ها، به نسبت سایر ترجمه‌ها، هیچ ارتباطی به متن قرآن ندارند. این نظر مترجمین قرآن از جمله «محمد اسد»، «یوسف علی»، «محمد پیکثال»، «احمد علی»، «ام‌ای‌اس عبدالحلیم» و یا هر کدام از مترجمین دیگر قرآن نیز هست. بخشی‌هایی در این ترجمه‌ها وجود دارد که در هیچ ترجمه دیگری پیدا نمی‌شود؛ در واقع دارند معنای قرآن را تغییر می‌دهند.

تصویری که در اروپا و آمریکا و سایر کشورهای غیر مسلمان از اسلام تبلیغ می‌شود، تصویر وهابی‌ها است. به نظر شما دلیل این چیست و چگونه می‌توانیم این تصویر را تغییر دهیم؟

پل آرمسترانگ: به نظر من بخش بزرگی از مشکل به این بر می‌گردد که وهابی‌ها تحت حمایت مالی گسترده دولت عربستان هستند. اگر به هر کدام از سازمان‌های بزرگ وهابی فعال در آمریکا یا اروپا نگاه کنید، در حمایت مالی دولت عربستان را خواهید دید. اما هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که توسط قشر عمده اهل سنت اداره شود؛ در حالی که اهل سنت بیش‌تر مسلمانان جهان را تشکیل می‌دهند. از زمانی که خلفای عثمانی سقوط کردند، اهل سنت نیز ستون حمایتی خود را از دست دادند. به علت همین خلأ ایجاد شده هم بود که اکنون دولت عربستان دارد رشد می‌کند و مدعی است نماینده اسلام در جهان است. سپس هم اقدامات اشتباه خود را آغاز کردند و دقیقاً همان افرادی را محکوم کردند که نماینده اسلام بودند؛ چرا که این افراد تهدیدی علیه حکومت سعودی بودند. بنابراین از گروه‌های افراطی حمایت کردند و هزینه‌های بسیار هنگفتی را برای چاپ این کتاب‌ها، نسخه‌های رایانه ای قرآن، نسخه‌های رایانه ای و کوتاه‌شده «صحیح بخاری»، شبکه‌های رایانه ای تلویزیونی مثل «پیس تی‌وی» و شبکه‌های دیگر فعال در سراسر جهان، خرج کردند؛ چنین شبکه‌هایی جز دریافت حمایت مالی راه دیگری برای فعالیت و تبلیغات پر زرق و برق ندارند. و با توجه ایدئولوژی‌هایی که تبلیغ می‌کنند به سادگی می‌توان فهمید توسط چه کسانی حمایت می‌شوند؛ حتی اگر علناً اعلام نکنند.

به نظر شما آیا دولت عربستان سعودی به تنهایی در ایجاد تصویر کنونی از اسلام نقش دارد؟

پل آرمسترانگ: یکی از ابزاری که در دنیا علیه اسلام کار می کند هالیوود است. هالیوود هم مدت‌ها است اعراب را شخصیت‌هایی کارتونی نشان می‌دهد. البته می‌دانم که درون خود هالیوود هم افرادی هستند که با این شیوه مخالف هستند؛ اما سال‌ها است که هالیوود تصویر بسیار منفوری را از مسلمانان نشان می‌دهد، که ذهن انسان را به سمت برخوردهای ضد یهودی می‌برد. مسلمانان هم در هالیوود در بسیاری از موارد افرادی کوته‌ذهن نشان داده می‌شوند.

به عنوان آخرین سؤال، لطفاً درباره وضعیت کنونی اسلام و مسلمانان در انگلیس برای ما توضیح بدهید.

پل آرمسترانگ: گروه‌های مختلفی از مسلمانان در انگلستان فعالیت می‌کنند. از هر فرقه‌ای که در سراسر جهان وجود دارد، افرادی نیز در انگلیس زندگی می‌کنند؛ زیرا بسیاری از مسلمانان این کشور مهاجران کشورهای دیگر هستند و عقاید خود را هم با خود به انگلیس آورده‌اند. سازمانی که من نماینده آن هستم در سال 1889 توسط «شیخ‌الاسلام عبدالله ویلیام کوئیلیام» تأسیس شد؛ البته او از سلطان عبدالحمید دوم اجازه تأسیس این سازمان را اخذ کرده بود و کارش کاملاً مشروع بود. این سازمان محل همکاری اغلب مسلمانان در سال 1889 و سال‌های ابتدایی قرن بیستم بود. بعدها که مهاجران از کشورهای مختلف به انگلستان آمدند، هر کدام تصمیم گرفتند تا سازمان‌های جدید را تأسیس کنند که نماینده برداشت فرهنگی و مذهبی آن‌ها از اسلام باشد. همین باعث شد تا وحدت بین مسلمانان آن زمان در انگلیس از بین برود. این امکان وجود دارد که مسلمانان انگلیس را دوباره متحد کنیم. اما تعداد بسیار زیادی سازمان‌های تبلیغاتی وهابی تحت حمایت عربستان در این کشور وجود دارد؛ مساجد زیادی وجود دارد که با بودجه حکومت سعودی ساخته شده و بنابراین مشکل دیگر این است که اگر این افراد به پیکره اصلی اهل سنت بپیوندند باعث تخریب جامعه اهل سنت میشوند اما باید خدا را شکر کرد که هنوز هم سازمان‌هایی وجود دارند که وقتی می‌فهمند راه را اشتباه رفته‌اند، باز هم شجاعت به خرج می‌دهند و مسیر خود را عوض می‌کنند. اما در سال‌های اخیر همچنان شاهد ایدئولوژی‌های مختلفی بوده‌ایم که جوانان را کاملاً گیج کرده‌اند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001008

دوشنبه 15/7/1392 - 0:7
شهدا و دفاع مقدس
زندگینامه فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله+تصاویر

سیدجواد یکی از یاران همیشگی و همراه سرلشکر حاج قاسم سلیمانی بود که تا پایان جنگ دوشادوش این فرمانده کشورمان علیه دشمنان این مرز و بوم مبارزه کرد.

خبرگزاری فارس: زندگینامه فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله+تصاویر

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سایت دقیانوس نوشت: سردار شهید حاج سید جواد حسینی فرزند مرحوم سید محمد حسینی متولد 1331 در روستای فراش از توابع بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت به دنیا آمد. وی یکی از مفاخر ارزشی شهرستان جیرفت می باشد.

این شهید بزرگوار که در خانواده ای مذهبی و مبارز چشم به جهان گشود فرزند پنجم خانواده در بین فرزندان مرحوم سید محمد بود. این شهید بزرگوار به گفته خواهر محترمه شان از همان دوران کودکی انس و الفت خاصی به قرآن و روضه های اهل بیت خصوصا حضرت سیدالشهدا داشت بطوری که قبل از رفتن به مدرسه سوره های زیادی از قرآن را حفظ و روضه های سیدالشهدا می خواند.

انس و علاقه سید جواد به قرآن و اهل بیت در آینده روشن این شهید بزرگوار حکایت داشت سید جواد را می توان پدر و فرمانده مبارزین جنوب استان کرمان خطاب کرد زیرا ایشان اولین کسی بود که اقدام به شروع مبارزه و تشکیل گروه تبلیغی چریکی با حضور شهیدان صفرمعناصری، تراب شیرازی، محمد رودباری مشایخی، سید منصور حسینی، مظفر هاشمی، سعد الله فاریابی و تنی چند از دوستانشان که در قید حیات می باشند نام برد.

انهدام و آتش زدن بزرگترین مشروب فروشی در شهر جیرفت، مهیا نمودن امکانات جهت مبارزین تبعیدی در جیرفت از جمله رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای، مرحوم آیت الله ربانی املشی و آیت الله ربانی شیرازی و تهیه سلاح و ارسال به شهرهای قم و تهران و رساندن به دست مبارزین آن مراکز، تهیه و پخش رساله امام راحل و نوارهای کاست سخنان امام و اطلاعیه های آن حضرت- افشاگری علیه رژیم پهلوی در مراسمات روضه خوانی سیدالشهدا، تحریک مردم به حضور باشکوه در راهپیمایی های علیه رژیم پهلوی، که در این راستا نیز توسط ساواک جیرفت به مدت 6 ماه زندانی و شکنجه شد.

 

سردار شهید سید جواد حسینی در کنار حجت الاسلام والمسلمین عسکری امام جمعه شهرستان جیرفت

 

در خاطرات زندان این اسطوره مبارزه از زبان آقای اکبر فارسی از مبارزین هم رزم وی گفته شده این چنین می گفت ایادی سفاک ساواک این سید بزرگوار را تحت سخت ترین شکنجه ها قرار می دادند که خسته می شدند وقتی از شکنجه دست می کشیدند این سید با صدای بلند اقدام به خواندن ایات قرآن با صوت بسیار زیبا می نمود و وقتی ما صدای این سید را می شنیدیم که بعد از شکنجه ها قرآن تلاوت می کند خیلی روحیه می گرفتیم.

سخنرانی شهید حسینی در مراسم تشییع جنازه سردار شهید مهدی طیاری – جیرفت

 

شهید سید جواد حسینی بعد از انقلاب نیز دست از کار نکشید و اقدام به تاسیس گروه های حفاظت و نگهبانی از سطح شهر و اموال عمومی نمود و با مدیریت عالی خود مانع از خرابکاری اموال عمومی شد.

 

سردار شهید سید جواد حسینی در کنار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی

 

سید جواد را نیز از موسسین کمیته های مردمی در مساجد و سپاه پاسداران و یکی از یاران همیشگی و همراه سرلشکر حاج قاسم سلیمانی بود که تا پایان جنگ دوشادوش این شهید زنده بود.

سید جواد مسئولیت های مهمی در لشکر ثارالله از جمله فرمانده گردان 419 علی ابن ابی طالب، معاون ستاد فرماندهی لشکر ثارالله را برعهده داشت و نقش مثال زدنی شهید سید جواد در امنیت پایدار و قطع دست اشرار در جنوب کرمان نیز کم نظیر بود.

سرانجام این مرد خدا در سال 1374 در حین انجام مأموریت در جنوب استان کرمان شربت شیرین شهادت را نوشید و در گلزار شهدای دفاع مقدس شهرستان جیرفت به خاک سپرده شد.

 

 

  http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001060

دوشنبه 15/7/1392 - 0:5
اخبار
ایجاد تفرقه در دستور کار گروه موسوم به «جهاد روشنگری» در سیستان

گروهی با هدف ایجاد شبهه در بین دانشجویان نسبت به اعتقادات شیعه و تفرقه‌افکنی بین شیعه و سنی در استان سیستان ‌و بلوچستان مشغول فعالیت است.

خبرگزاری فارس: ایجاد تفرقه در دستور کار گروه موسوم به «جهاد روشنگری» در سیستان

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانا، اخیرا گروهی در سطح دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در حال فعالیت هستند که عنوان گروه «جهاد روشنگری»  را برای خود برگزیده‌اند.

به گزارش دانا هدف اصلی این گروه ایجاد شبهه در بین دانشجویان نسبت به اعتقادات شیعه و تفرقه افکنی بین شیعه و سنی است.

گروه موسوم به «جهاد روشنگری» فعالیت زیادی در خوابگاه‌های دانشجویی دارد.

از سویی دیگر هم گفته می‌شود که همزمان حضور مولوی‌های اهل سنت در خوابگاه‌های دانشجویی استان سیستان و بلوچستان افزایش یافته است.

 http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714001054

دوشنبه 15/7/1392 - 0:4
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، وبلاگ گردنه نوشت: امروز شهادت امام جواد علیه السلام است و بی‌مناسبت ندیدم به همین مناسبت چهل حدیث گهربار از نهمین ستاره آسمان هستی را منتشر کنم.

 

1- الْمُؤ مِنُ یَحْتاجُ إ لى ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفیقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَقَبُولٍ مِمَّنْ یَنْصَحُهُ.

فرمودند: مؤ من در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظى از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسى که او را نصیحت نماید.

 

2- قالَ علیه السلام: مُلاقاةُ الاْ خوانِ نَشْرَةٌ، وَ تَلْقیحٌ لِلْعَقْلِ وَ إ نْ کانَ نَزْرا قَلیلا.

فرمودند: ملاقات و دیدار با دوستان و برادران - خوب -، موجب صفاى دل و نورانیّت آن مى گردد و سبب شکوفائى عقل و درایت خواهد گشت، گرچه در مدّت زمانى کوتاه انجام پذیرد.

 

3- قالَ علیه السلام: إ یّاکَ وَ مُص احَبَةُالشَّریرِ، فَإ نَّهُ کَالسَّیْفِ الْمَسْلُولِ، یَحْسُنُ مَنْظَرُهُ وَ یَقْبَحُ اءثَرُهُ.

فرمودند: مواظب باش از مصاحبت و دوستى با افراد شرور، چون که او همانند شمشیرى زهرآلود، برّاق است که ظاهرش زیبا و اثراتش زشت و خطرناک خواهد بود.

 

4- قالَ علیه السلام: کَیْفَ یُضَیَّعُ مَنِ اللّهُ کافِلُهُ، وَکَیْفَ یَنْجُو مَنِ اللّه طالِبُهُ، وَ مَنِ انْقَطَعَ إ لى غَیْرِاللّهِ وَ کَّلَهُ اللّهُ إ لَیْهِ.

فرمودند: چگونه گمراه و درمانده خواهد شد کسى که خداوند سَرپرست و متکفّل اوست. چطور نجات مى یابد کسى که خداوند طالبش مى باشد. هر که از خدا قطع امید کند و به غیر او پناهنده شود، خداوند او را به همان شخص واگذار مى کند.

 

5-  قالَ علیه السلام: مَنْ لَمْ یَعْرِفِ الْمَوارِدَ اءعْیَتْهُ الْمَصادِرُ.

فرمودند: هرکس موقعیّت شناس نباشد جریانات، او را مى رباید و هلاک خواهد شد.

 

6- قالَ علیه السلام: مَنْ عَتَبَ مِنْ غَیْرِارْتِیابٍ اءعْتَبَ مِنْ غَیْرِاسْتِعْتابٍ.

فرمودند: سرزنش کردن دیگران بدون علّت و دلیل سبب ناراحتى و خشم خواهد گشت، در حالى که رضایت آنان نیز کسب نخواهد کرد.

 

7- قالَ علیه السلام: أ فْضَلُ الْعِبادَةِ الاْ خْلاصُ.

فرمودند: با فضیلت ترین و ارزشمندترین عبادت ها آن است که خالص و بدون ریا باشد.

 

8- قالَ علیه السلام: یَخْفى عَلَى النّاسِ وِلادَتُهُ، وَ یَغیبُ عَنْهُمْ شَخْصُهُ، وَ تَحْرُمُ عَلَیْهِمْ تَسْمِیَتُهُ، وَ هُوَ سَمّیُ رَسُول اللّهِ صلى الله علیه و آله وَ کَنّیهِ.

فرمودند: زمان ولادت امام عصر علیه السلام بر مردم زمانش مخفى است، و شخصش از شناخت افراد غایب و پنهان است. و حرام است که آن حضرت را نام ببرند؛ و او همنام و هم کنیه رسول خدا صلى الله علیه و آله است.

 

9- قالَ علیه السلام: عِزُّالْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ.

فرمودند: عزّت و شخصیّت مؤ من در بى نیازى و طمع نداشتن به مال و زندگى دیگران است.

 

10- قالَ علیه السلام: مَنْ أ صْغى إ لى ناطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإ نْ کانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَاللّهَ، وَ إ نْ کانَ النّاطِقُ یَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إ بلیس فَقَدْ عَبَدَ إ بلیسَ.

فرمودند: هرکس به شخصى سخنران علاقمند و متمایل باشد، بنده اوست، پس چنانچه سخنور براى خدا و از احکام و معارف خدا سخن بگوید، بنده خداست، و اگر از زبان شیطان و هوى و هوس و مادیات سخن بگوید، بنده شیطان خواهد بود.

 

11- قالَ علیه السلام: لا یَضُرُّکَ سَخَطُ مَنْ رِضاهُ الْجَوْرُ.

فرمودند: کسى که طالب رضایت خداوند متعال باشد، دشمنى ستمگران، او را زیان و ضرر نمى رساند.

 

12- قالَ علیه السلام: مَنْ خَطَبَ إ لَیْکُمْ فَرَضیتُمْ دینَهُ وَ أ مانَتَهُ فَزَوِّجُوهُ، إ لاّ تَفْعَلُوهُ تَکْنُ فِتْنَةٌ فِى الاْ رْضِ وَ فَسادٌ کَبیرْ.

فرمودند: هر که به خواستگارى دختر شما آید و به تقوا و تدیّن و امانتدارى او مطمئن مى باشید با او موافقت کنید وگرنه شما سبب فتنه و فساد بزرگى در روى زمین خواهید شد.

 

13- قالَ علیه السلام: لَوْسَکَتَ الْجاهِلُ مَااخْتَلَفَ النّاسُ.

فرمودند: چنانچه افراد جاهل و بى تجربه ساکت باشند مردم دچار اختلافات و تشنّجات نمى شوند.

 

14- قالَ علیه السلام: مَنِ اسْتَحْسَنَ قَبیحا کانَ شَریکا فیهِ.

فرمودند: هر که کار زشتى را تحسین و تأیید کند، در عِقاب آن شریک مى باشد.

 

15- قالَ علیه السلام: مَنِ انْقادَ إ لَى الطُّمَاءنینَةِ قَبْلَ الْخِیَرَةِ فَقَدْ عَرَضَ نَفْسَهُ لِلْهَلَکَةِ وَالْعاقِبَةِ الْمُغْضِبَةِ.

فرمودند: هرکس بدون تفّکر و اطمینان نسبت به جوانب (هر کارى، فرمانى، حرکتى و...) مطیع و پذیراى آن شود، خود را در معرض سقوط قرار داده ؛ و نتیجه اى جز خشم و عصبانیّت نخواهد گرفت.

 

16- قالَ علیه السلام: مَنِ اسْتَغْنى بِاللّهِ إ فْتَقَرَالنّاسُ إ لَیْهِ، وَمَنِ اتَّقَى اللّهَ اءحَبَّهُ النّاسُ وَ إ نْ کَرِهُوا.

فرمودند: هر که خود را به وسیله خداوند بى نیاز بداند مردم محتاج او خواهند شد و هر که تقواى الهى را پیشه خود کند خواه ناخواه، مورد محبّت مردم قرار مى گیرد گرچه مردم خودشان اهل تقوا نباشند.

 

17- قالَ علیه السلام: عَلَّمَ رَسُولُ اللّهِ صلّى اللّه عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ عَلّیا عَلَیْهِ السَّلامُ اءلْفَ کَلِمَةٍ، کُلُّ کَلِمَةٍ یَفْتَحُ اءلْفُ کَلِمَةٍ.

فرمودند: حضرت رسول صلى الله علیه و آله، یک هزار کلمه به امام علىّ علیه السلام تعلیم نمود که از هر کلمه اى هزار باب علم و مسأله فرعى باز مى شود.

 

18- قالَ علیه السلام: نِعْمَةٌ لاتُشْکَرُ کَسِیَّئَةٍ لاتُغْفَرُ.

فرمودند: خدمت و نعمتى که مورد شکر و سپاس قرار نگیرد همانند خطائى است که غیرقابل بخشش باشد.

 

19- قالَ علیه السلام: مَوْتُ الاْ نْسانِ بِالذُّنُوبِ اءکْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاْ جَلِ، وَ حَیاتُهُ بِالْبِرِّ اءکْثَرُ مِنْ حَیاتِهِ بِالْعُمْرِ.

فرمودند: فرارسیدن مرگ انسان ها، به جهت معصیت و گناه، بیشتر است تا مرگ طبیعى و عادى، همچنین حیات و زندگى لذّت بخش به وسیله نیکى و إ حسان به دیگران بیشتر و بهتر است از عمر بى نتیجه.

 

20- قالَ علیه السلام: لَنْ یَسْتَکْمِلَ الْعَبْدُ حَقیقَةَالاْ یمانِ حَتّى یُؤْثِرَ دینَهُ عَلى شَهْوَتِهِ، وَلَنْ یُهْلِکَ حَتّى یُؤْثِرَ شَهْوَتَهُ عَلى دینِهِ.

فرمودند: بنده اى حقیقت ایمان را نمى یابد مگر آن که دین و احکام الهى را در همه جهات بر تمایلات و هواهاى نفسانى خود مقدّم دارد. و کسى هلاک و بدبخت نمى گردد مگر آن که هواها و خواسته هاى نفسانى خود را بر احکام إ لهى مقدّم نماید.

 

21- قالَ علیه السلام: عَلَیْکُمْ بِطَلَبِ الْعِلْمِ، فَإ نَّ طَلَبَهُ فَریضَةٌ وَالْبَحْثَ عَنْهُ نافِلَةٌ، وَ هُوَ صِلَةُ بَیْنَ الاْ خْوانِ، وَ دَلیلٌ عَلَى الْمُرُوَّةِ، وَ تُحْفَةٌ فِى الْمَجالِسِ، وَ صاحِبٌ فِى السَّفَرِ، وَ اءُنْسٌ فِى الْغُرْبَةِ.

فرمودند: بر شما باد به تحصیل علم و معرفت، چون فراگیرى آن واجب و بحث پیرامون آن مستحبّ و پرفائده است. علم وسیله کمک به دوستان و برادران است، دلیل و نشانه مروّت و جوانمردى است، هدیه و سرگرمى در مجالس است، همدم و رفیق انسان در مسافرت است ؛ و اءنیس و مونس انسان در تنهائى مى باشد.

 

22- قالَ علیه السلام: خَفْضُ الْجَناحِ زینَةُالْعِلْمِ، وَ حُسْنُ الاْ دَبِ زینَةُالْعَقْلِ، وَبَسْطُ الْوَجْهِ زینَةُالْحِلْمِ.

فرمودند: تواضع و فروتنى زینت بخش علم و دانش است، اءدب داشتن و اخلاق نیک زینت بخش عقل مى باشد، خوش روئى با افراد زینت بخش حلم و بردبارى است

 

23- قالَ علیه السلام: تَوَسَّدِ الصَّبْرَ، وَاعْتَنِقِ الْفَقْرَ، وَارْفَضِ الشَّهَواتِ، وَ خالِفِ الْهَوى، وَ اعْلَمْ أ نَّکَ لَنْ تَخْلُو مِنْ عَیْنِ اللّهِ، فَانْظُرْ کَیْفَ تَکُونُ.

فرمودند: در زندگى، صبر را تکیه گاه خود، فقر و تنگ دستى را همنشین خود قرار بده و با هواهاى نفسانى مخالفت کن. و بدان که هیچگاه از دیدگاه خداوند پنهان و مخفى نخواهى ماند، پس مواظب باش که در چه حالتى خواهى بود.

 

24- قالَ علیه السلام: مَنْ اءتَمَّ رُکُوعَهُ لَمْ تُدْخِلْهُ وَحْشَةُ الْقَبْرِ.

فرمودند: هرکس رکوع نمازش را به طور کامل و صحیح انجام دهد، وحشت قبر بر او وارد نخواهد شد.

 

25- قالَ علیه السلام: الْخُشُوعُ زینَةُالصَّلاةِ، وَ تَرْکُ مالایُعْنى زینَةُالْوَرَعِ.

فرمودند: خشوع و خضوع زینت بخش نماز خواهد بود، ترک و رها کردن آنچه (براى دین و دنیا و آخرت ) سودمند نباشد زینت بخش ورع و تقواى انسان مى باشد.

 

26- قالَ علیه السلام: الاْ مْرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْىُ عَنِ الْمُنْکَرِ خَلْقانِ مِنْ خَلْقِ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، فَمْن نَصَرَهُما اءعَزَّهُ اللّهُ، وَمَنْ خَذَلَهُما خَذَلَهُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ.

فرمودند: امر به معروف و نهى از منکر دو مخلوق الهى است، هر که آن ها را یارى و اجراء کند مورد نصرت و رحمت خدا قرار مى گیرد و هر که آن ها را ترک و رها گرداند مورد خذلان و عِقاب قرار مى گیرد.

 

27- قالَ علیه السلام: إ نَّ اللّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَخْتارُ مِنْ مالِ الْمُؤْمِنِ وَ مِنْ وُلْدِهِ اءنْفَسَهُ لِیَاءجُرَهُ عَلى ذلِکَ.

فرمودند: همانا خداوند متعال بهترین و عزیزترین ثروت و فرزند مؤ من را مى گیرد (و هلاک و نابود مى گرداند)، چون دنیا و متعلّقات آن بى ارزش است تا در قیامت پاداش عظیمى عطایش نماید.

 

28- قالَ له رجل: اءَوصِنى بَوَصِیَّةٍ جامِعَةٍ مُخْتَصَرَةٍ؟

فَقالَ علیه السلام: صُنْ نَفْسَکَ عَنْ عارِالْعاجِلَةِ وَ نار الْآجِلَةِ.

شخصى به حضرت عرض کرد: مرا موعظه و نصیحتى کامل و مختصر عطا فرما؟ امام علیه السلام فرمودند: اعضاء و جوارح ظاهرى و باطنى خود را از ذلّت و ننگ سریع و زودرس، همچنین از آتش و عذاب آخرت، در اءمان و محفوظ بدار.

 

29- قالَ علیه السلام: فَسادُالاْ خْلاقِ بِمُعاشَرَةِالسُّفَهاءِ، وَ صَلاحُ الاْ خلاقِ بِمُنافَسَةِ الْعُقَلاءِ.

فرمودند: معاشرت و همنشینى با بى خردان و افراد لااُبالى سبب فساد و تباهى اخلاق خواهد شد؛ و معاشرت و رفاقت با خردمندان هوشیار، موجب رشد و کمال اخلاق مى باشد.

 

30- قالَ علیه السلام: الاْ دَبُ عِنْدَالنّاسِ النُّطْقُ بِالْمُسْتَحْسَناتِ لاغَیْرُ، وَ هذا لایُعْتَدُّ بِهِ مالَمْ یُوصَلْ بِها إ لى رِضَااللّهِ سُبْحانَهُ، وَالْجَنَّةِ، وَالاْ دَبُ هُوَ اءدَبُ الشَّریعَةِ، فَتَاءدَّبُوا بِها تَکُونُوا اءُدَباءَ حَقّا.

فرمودند: مفهوم و معناى ادب از نظر مردم، تنها خوب سخن گفتن است که رکیک و سبک نباشد، ولیکن این نظریّه قابل توجّه نیست تا مادامى که انسان را به خداوند متعال و بهشت نزدیک نگرداند.

بنابر این ادب یعنى رعایت احکام و مسائل دین، پس با عمل کردن به دستورات الهى و ائمّه اطهار علیهم السلام، ادب خود را آشکار سازید.

 

31- قالَ علیه السلام: ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْ نْصافُ فِى الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِى الشِّدِّةِ، وَ الاْ نْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إ لى قَلْبٍ سَلیمٍ.

فرمودند: سه خصلت جلب محبّت مى کند: انصاف در معاشرت با مردم، همدردى در مشکلات آن ها، همراه و همدم شدن با معنویات.

 

32- قالَ علیه السلام: التَّوْبَةُ عَلى اءرْبَع دَعائِم: نَدَمٌ بِالْقَلْبِ، وَاسْتِغْفارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالْجَوارِحِ، وَ عَزْمٌ اءنْ لایَعُودَ.

فرمودند: شرایط پذیرش توبه چهار چیز است: پشیمانى قلبى، استغفار با زبان، جبران کردن گناه نسبت به همان گناه حقّاللّه و یا حقّالنّاس -، تصمیم جدّى بر اینکه دیگر مرتکب آن گناه نشود.

 

33- قالَ علیه السلام: ثَلاثٌ مِنْ عَمَلِ الاْ بْرارِ: إ قامَةُالْفَرائِض، وَاجْتِنابُ الْمَحارِم، واحْتِراسٌ مِنَ الْغَفْلَةِ فِى الدّین.

فرمودند: سه چیز از کارهاى نیکان است: انجام واجبات الهى، ترک و دورى از گناهان، مواظبت و رعایت مسائل و احکام دین.

 

34- قالَ علیه السلام: وَ حَقیقَةُ الاْ دَبِ: اِجْتِماعُ خِصالِ الْخیْرِ، وَ تَجافى خِصالِ الشَّرِ، وَ بِالاْ دَبِ یَبْلُغُ الرَّجُلُ الْمَکارِمَ الاْ خْلاقِ فِى الدُّنْیا وَ الاَّْخِرَةِ، وَ یَصِلُ بِهِ اِلَى الْجَنَّةِ.

فرمودند: حقیقت ادب و تربیت عبارت است از: دارا بودن خصلت هاى خوب، خالى بودن از صفات زشت و ناپسند.

انسان به وسیله اءدب - در دنیا و آخرت - به کمالات اخلاقى مى رسد؛ و نیز با رعایت اءدب نیل به بهشت مى یابد.

 

35- قالَ علیه السلام: إ نَّ بَیْنَ جَبَلَىْ طُوسٍ قَبْضَةٌ قُبِضَتْ مِنَ الْجَنَّةِ، مَنْ دَخَلَها کانَ آمِنا یَوْمَ الْقِیامَةِ مِنَ النّار.

فرمودند: همانا بین دو سمت شهر طوس قطعه اى مى باشد که از بهشت گرفته شده است، هر که داخل آن شود و با معرفت زیارت کند -، روز قیامت از آتش در اءمان خواهد بود.

 

36- قالَ علیه السلام: مَنْ زارَ قَبْرَ عَمَّتى بِقُمْ، فَلَهُ الْجَنَّتهُ.

فرمودند: هرکس قبر عمّه ام حضرت معصومه سلام اللّه علیها را با علاقه و معرفت در قم زیارت کند، أ هل بهشت خواهد بود.

 

37- قالَ علیه السلام: مَنْ زارَ قَبْرَ اءخیهِ الْمُؤْمِنِ فَجَلَسَ عِنْدَ قَبْرِهِ وَاسْتَقْبَلَ الْقِبْلَةَ وَ وَضَعَ یَدَهُ عَلَى الْقَبْرِ وَقَرَءَ: ((إنّا أنْزَلْناهُ فى لَیْلَةِالْقَدْرِ)) سَبْعَ مَرّاتٍ، اءمِنَ مِنَ الْفَزَعَ الاْ کْبَرِ.

فرمودند: هرکس بر بالین قبر مؤمنى حضور یابد و رو به قبله بنشیند و دست خود را روى قبر بگذارد و هفت مرتبه سوره مبارکه(إنّا أنزلناه) را بخواند از شداید و سختیهاى صحراى محشر در اءمان قرار مى گیرد.

 

38- قالَ علیه السلام: ثَلاثٌ یَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: کَثْرَةُ الاْ سْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ کَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.

فرمودند: سه چیز، سبب رسیدن به رضوان خداى متعال مى باشد:

1 - نسبت به گناهان و خطاها، زیاد استغفار و اظهار ندامت کردن.

2 - اهل تواضع کردن و فروتن بودن.

3 - صدقه و کارهاى خیر بسیار انجام دادن.

 

39- قالَ علیه السلام: الْعامِلُ بِالظُّلْمِ، وَالْمُعینُ لَهُ، وَالرّاضى بِهِ شُرَکاءٌ.

فرمودند: انجام دهنده ظلم، کمک دهنده ظلم و کسى که راضى به ظلم باشد، هر سه شریک خواهند بود.

 

40- قالَ علیه السلام: التَّواضُعُ زینَةُالْحَسَبِ، وَالْفَصاحَةُ زینَةُالْکَلامِ، وَ الْعَدْلُ زینَةُالاْ یمانِ، وَالسَّکینَةُ زینَةُالْعِبادَةِ، وَالْحِفْظُ زینُةُالرِّوایَةِ.

فرمودند: تواضع و فروتنى زینت بخش حسب و شرف، فصاحت زینت بخش کلام، عدالت زینت بخش ایمان و اعتقادات، وقار و ادب زینت بخش اعمال و عبادات ؛ و دقّت در ضبط و حفظ آن، زینت بخش نقل روایت و سخن مى باشد.

 

دوشنبه 15/7/1392 - 0:4
اخبار

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از سایت افکار نیوز، در طول سال‌های گذشته همیشه دغدغه اول ما جوان بودن جمعیت کشور بود. جوان بودن و تازه نفس بودن نیروی انسانی یک روی ماجراست، سویه دیگر آن مسئله تامین شغل و مسکن و امکانات برای این جمعیت جوان است.

مسئله‌ای که در طول سه دهه اخیر دولت‌های مختلف با آن دست و پنجه نرم کردند. حالا آمار‌ها نشان می‌دهد با پیش رفتن در طول نمودار جمعیتی، تعداد سالخوردگان ما رو به افزایش هستند. این یعنی بار تازه‌ای بر دوش دولت‌ها گذاشته خواهد شد، مسئله تامین حقوق بازنشستگی و بیمه سالمندان. آمارهای اخیر نشان می‌دهد در طول سی سال گذشته جمعیت سالخورده‌های ایران سه برابر شده است. آماری که بدون شک در سال‌های آتی رو به افزایش خواهد بود و کفه ترازو به سمت جمعیت می‌انسال به بالا سنگین خواهد شد. 9 مهر ماه روز سالمند بود، به نظر می‌رسد از سال‌های آینده این تاریخ اهمیت ویژه‌ای می‌یابد.

رشد سریع جمعیت سالمندان

جمعیت سالخورده کشور طی 30 سال از 55 تا 85 تقریبا 3 برابر شده است. این مقیاس در مناطق شهری کشور چهار برابر است و از 800 هزار نفر به بیش از 3. 2 میلیون نفر افزایش یافته است. این نتیجه بررسی‌های مرکز آمار ایران است. بر اساس نتایج به دست آمده افزایش جمعیت سالمندان در مناطق روستایی کشور متفاوت با مناطق شهری است به طوری که این جمعیت از یک میلیون نفر در سال 55 به 1. 8 میلیون نفر در سال 1375رسیده است. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این موضوع مهاجرت جمعیت جوان روستایی به شهر‌ها به هدف رسیدن به بازار کار است. جمعیت سالمندان مرد بین سال‌های 1385 تا 1390 در اکثر استان‌ها بیشتر از زنان سالمند بوده است اما پیش بینی می‌شود تا 1400 تعداد زنان سالمند در تمام استان‌ها بیشتر از مردان سالمند خواهد بود که حاکی از زنانه شدن جمعیت سالمند در سال‌های آتی است. در بین استان‌های کشور، گیلان با 7. 30، خراسان جنوبی با 30.7 و مرکزی با 6. 86 در مرتبه‌های اول تا سوم از نظر بیشترین تعداد جمعیت سالخورده قرار دارند. استان سیستان و بلوچستان با  2.95 درصد دارای کمترین جمعیت سالخورده در کشور است.

روند سالخوردگی و نسبت جمعیت 65 ساله و بیشتر به کل جمعیت در سال‌های مختلف استان‌ها به طور تقریبی الگوی یکسانی خواهند داشت و طبق تعریف سازمان ملل از جمعیت سالمند (هفت درصد و بیشتر) در سال 1385 تنها در استان گیلان و خراسان جنوبی است که به سن سالخوردگی رسیده است. تعداد هفت استان از استان‌های کشور در سال‌های آتی به سن سالخوردگی (بیش از هفت درصد) خواهند رسید. بر اساس نتایج آخرین سرشماری در کشور، هم اکنون 5. 19درصد جمعیت کشور را افراد 65 سال به بالا تشکیل داده، این میزان برای مردان 5. 38 و زنان 4. 99 درصد است. با توجه به اینکه طبق آمارهای بین المللی هم اکنون هشت درصد جمعیت جهان سالخورده هستند، کشور ما همچنان کشوری با نیروی انسانی جوان محسوب می‌شود.

جمعیت سالخورده ایران افزایش می‌یابد

آمارهایی که از سوی سازمان ملل برای کشورهای جهان صورت گرفته نشان می‌دهد که ایران طی دهه‌های آینده به سوی سالخوردگی گام بر می‌دارد. سازمان ملل تخمین زده که جمعیت سالخورده ایران در سال 2009 میلادی پنج میلیون و 231 هزار نفر بود که این جمعیت تا سال 2050 میلادی به 27 میلیون و 239 هزار نفر افزایش می‌یابد. اگر این پیش بینی محقق شود درصد رشد جمعیت سالخورده در کشور از هفت درصد در سال 2009 میلادی به 28درصد در 2050 می‌رسد. سازمان ملل در گزارش خود آورده که 12 درصد از جمعیت ایران بالایی 80 سال سن دارند. نسبت جنسی سالخوردگان در این بررسی در سال 2009 میلادی برای جمعیت 60 و 80 سال به بالا به ترتیب 101 و 111 گزارش شده است.

به عبارتی اگر یک جامعه آماری از این گروه سنی را که حدود 201 و یا 211 نفر باشند را انتخاب کنید 100 نفر زن هستند و 101 یا 111 نفر مرد. نسبت جنسی افراد بیش از 60 و 80 سال در کشورهای توسعه یافته تفاوت زیادی با ایران دارد. یعنی جمعیت زنان مسن در این سن بیشتر است. سازمان ملل در گزارش خود آورده که از تفکیک جنسیت صد نفر سالمندی در این کشور‌ها 74 زن و 49 مرد هستند. گفته می‌شود که کشورهایی که دارای ساختار سنتی هستند، همواره تعداد مردان سالخورده آن‌ها بیشتر از زنان است. زایمان‌های مکرر، سوء تغذیه و عدم مراقبت‌های بهداشتی از مهم‌ترین علل کاهش جمعیت زنان سالخورده نسبت به مردان است.

پیامدهای سالخوردگی

سالخورده شدن جمعیت ایران اما تنها محدود به همین عدد و رقم‌ها نیست. مشکلات و دردسرهای فراوانی به دنبال خودش دارد. جمعیت که پیر می‌شود، نیروی مولد تحلیل می‌رود، هزینه‌های دولت که باید حقوق بازنشستگی بپردازد، بالا‌تر می‌رود. بیمه‌ها، خرجشان بیشتر می‌شود و.... همین مشکلات سال هاست که گریبان برخی کشورهای اروپایی را گرفته و یکی از عوامل مهاجرپذیری نیز محسوب می‌شود. اوقات فراغت بازنشسته‌ها نیز داستان جداگانه‌ای است. به همین دلایل متنوع و مهم است که باید مسئله پیرشدن جمعیت در ایران را جدی‌تر گرفت. ده سال دیگر، دیگر مسئله اول تابستان، اوقات فراغت دانش آموزان یا جوانان نیست، باید برای اوقات فراغت پیرمرد‌ها و پیرزن‌ها چاره‌ای اندیشید. داستان دشواری‌های جمعیتی در ایران تازه شروع شده است.

نکته مهم دیگر این است که با افزایش سن احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن در سالمندان افزایش می‌یابد. پس به طور طبیعی توجه به عوامل حمایت کننده و سایر متغییر‌ها جهت توانمند سازی سالمندان که منجر به ارتقای کیفیت زندگی آنان می‌گردد اهمیت و ضرروت می‌یابد. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد شایع‌ترین عامل مرگ در گروه‌های سنی بالای 50 سال بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های تنفسی و حوادث هستند.

البته کار‌شناسان معتقدند این آمار با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری خواهد بود. سبک زندگی سالم یک معیار ثابت جهانی برای محک زدن شیوه زندگی مردم جهان است. یعنی به طور کلی با اصلاح عادت‌های غذایی و تفریح منظم و کافی و مسائلی از این قبیل می‌توان از بروز خیلی مشکلات در افراد سالمند پیشگیری کرد. پس می‌توان نتیجه گرفت با زیاد شدن جمعیت سالمند کشور یکی از نیاز‌های اساسی ما، نیاز به آموزش سالمندان خواهد بود که از الان باید برای این مسئله برنامه ریزی‌های لازم صورت بگیرد.

برای اطلاع از بیماری‌های دوره کهنسالی و مشکلات ناشی از آن با دکتر حسین نجمی عضو هئیت امنای بنیاد بیماری‌های نادر تماس گرفتیم دکتر نجمی در اینباره به افکارنیوز گفت: «بیشترین بیماری که برای سالمندان بالای 65 سال رخ می‌دهد آلزایمر است.

به طوری که از سال‌ها پیش این بیماری توجه همه محافل پزشکی را به خود جلب کرده است و از هر 10 نفر یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. این بیماری که توانایی ادراکی فرد را کاهش می‌دهد و در زندگی اجتماعی او را دچار مشکل می‌کند را زوال عقل پیری یا Dimension هم می‌نامند. در این بیماری بافت سالم مغز دچار اضمحلال می‌شود و بیمار قدرت شناسایی نسبت به مکان و زمان را از دست می‌دهد. بیماری‌های دیگری هم مثل افسردگی و اختلالات روحی و اضطراب هم معمولا سراغ سالمندان می‌آید» اما در کشور‌های غربی که جمعیت پیرتری دارند برای حل این مشکل چه تدابیری اندیشیده‌اند؟

این روانپزشک توضیح می‌دهد «در تمام کشور‌های پیشرفته سازمان‌های بهداشتی و درمانی به خانواده‌هایی که یکی از اعضای آن‌ها کهنسال هستند با ارائه خدمات درمانی و اجتماعی لازم کمک می‌کنند و امکاناتی برای درمان سرپایی یا به صورت بستری ارائه می‌دهند. ارائه آموزش‌های لازم برای دوره کهنسالی ضروری است و باید راه‌های پیشگیری از بیماری‌ها آموزش داده شود. استمرار فعالیت بدنی و ورزش یکی از راهکار‌های موثر برای مقابله با مشکلات پیری است.

معمولا توصیه می‌شود هر فرد در دوره می‌انسالی روزانه 6 کیلومتر یا یک ساعت پیاده روی کند یا ورزش‌های هوازی انجام دهد. همینطور مصرف میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های A، E، C باعث جلوگیری از بیماری‌هایی مثل سکته‌های قلبی و مغزی، انواع سرطان و فشار خون می‌شود.»

اینک به راستی باید پرسید مسئولان و برنامه ریزان کشور برای سونامی سالمندان در دهه های آینده چه تدبیری اندیشیده‌اند، معزلی که می‌تواند بزرگترین مشکل پیش روی ایران فردا باشد.

دوشنبه 15/7/1392 - 0:3
اخبار
چرا گرانی کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد؟
دلار و سکه خوردنی نیست، خوراکی‌ها را ارزان کنید

اطلاعات آماری مندرج در سایت بانک مرکزی، ادامه افزایش قیمت‌های ۱۱ گروه کالایی و به خصوص مواد غذایی را نشان می‌دهد.

خبرگزاری فارس: دلار و سکه خوردنی نیست، خوراکی‌ها را ارزان کنید

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، اطلاعات آماری مندرج در سایت بانک مرکزی مبنی بر ادامه افزایش قیمت‌های 11 گروه کالایی و به خصوص مواد غذایی نشان می‌دهد که اثرات افزایش قیمت دلار و بی‌ارزش کردن آگاهانه پول ملی همچنان به شکل تدریجی در حال تزریق به بازارهای دیگر است و تلاش دولت در بالا نگه داشتن نرخ ارز مهر تأیید بر سیاست دولت قبلی برای جبران کسری بودجه است.

  مردم این سؤال را دارند که چرا با وجود کاهش نرخ ارز از مرز 4000 تومان به حدود 3000 تومان باز هم قیمت مواد غذایی طی یک سال اخیر روند افزایشی داشته است؟ آنها می‌پرسند قیمت مواد غذایی چه زمانی پایین می‌آید؟ دلار و طلا که خوردنی نیست‌؟

ادعای مردم در این‌باره نه تنها بر خلاف گذشته که فقط در سبد خرید آنها قابل لمس بود واز سوی دولت انکار می‌شد امروز بر اساس نماگرهای بانک مرکزی نیز قابل اثبات است.

بر اساس داده‌های بانک مرکزی، متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران و در هفته منتهی به پنجم مهرماه سال جاری نسبت به هفته مشابه سال قبل تا 4/90 درصد افزایش نشان می‌دهد.

براساس این گزارش متوسط قیمت خرده‌فروشی گروه لبنیات در هفته منتهی به پنجم مهرماه سال جاری نسبت به هفته مشابه سال قبل 4/24 درصد، تخم مرغ 1/21 درصد، گروه برنج 2/70 درصد، حبوبات 4/83 درصد، میوه‌های تازه 6/74 درصد، سبزی‌های تازه 4/90 درصد، گوشت قرمز 7/36 درصد، گوشت مرغ 2/38 درصد، قند و شکر 4/41 درصد، چای 8/48 درصد و روغن نباتی 7/53 درصد افزایش داشته است.

نگاهی به این آمار نشان می‌دهد که برخی از اقلام کالاهای مواد غذایی از سوی دولت تا کنون به صورت صوری کنترل شده و برداشتن یارانه ارزی از اقلامی چون شیر، دان مرغ و علوفه به زودی گران‌تر و درصدهای آن در ماه‌های بعد سیر نزولی خواهد داشت. این به معنای مدیریت در افزایش قیمت کالاهای اساسی و بار کردن تدریجی آثار کاهش ارزش پولی بر سبد خانوارهاست.

علت کجاست؟

شاید مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت‌ها و تورم‌های عجیب و غریب فرمول‌های ساده برای مسائل اقتصادی است که نه تنها دولت قبلی بلکه دولت جدید نیز به آن گرفتار است و ادامه این روند ساده‌انگاری در مسائل پیچیده اقتصادی به بحران‌ها دامن خواهد زد.

وقتی مشکل قیمت تمام شده محصولات و تولیدات داخلی را به رغم هشدار اقتصاد‌دانان با ساده‌ترین روش یعنی واردات ناشی از درآمدهای نفتی در گذشته حل کرده‌ایم و با کاهش درآمدهای نفتی به دم‌دستی‌ترین روش برای جبران کسری بودجه رجوع شد نتیجه این می‌شود. از آن تأسف‌بار‌تر اصرار دولت جدید بر سبک و سیاق قبلی یعنی شوک‌درمانی و افزایش نرخ ارز (‌یا به عبارت بهتر کاهش ارزش پول ملی و کوچک کردن سبد هزینه مردم) است.

به گفته یک استاد دانشگاه وقتی دولت انضباط مالی نداشته باشد، دائماً در فکر تعرض به حقوق مالکیت مردم است و آنچه دولت فعلی باید خوب متوجه شود این است که نیروی محرکه اصلی‌ این بی‌انضباطی‌ها پوشش دادن فوری و کوته‌نگرانه به کسری بودجه دولت است.

وی یادآور می‌شود: در تجربه شوک‌درمانی دهه 1370 وقتی با دولت وقت کلنجار می‌رفتیم که این شوک نرخ ارز اقتصاد ایران را با مخاطره‌های بیشتری روبه‌رو می‌کند، آن‌ها در ظاهر نمی‌پذیرفتند اما هنگام ثبت وقایع بدون این‌که خودشان متوجه باشند در گزارش اقتصادی سال 1373، مدیریت اقتصادی وقت کشور، ابراز شگفتی کرده بود، با این مضمون که در حالی که نرخ تورم در سال 72 معادل 5/22 ‌درصد بوده، شاخص ضمنی هزینه‌های مصرفی دولت رشد 73‌درصدی را نشان می‌دهد، یعنی دولت در اثر سیاست‌های تورم‌زا به ازای هر واحد تورمی که ایجاد می‌کند نزدیک به چهار واحد بیشتر از جامعه ضرر می‌کند و مالیه‌اش به هم می‌ریزد.

به عبارت بهتر دولت در حقیقت با اجرای برخی از راهکارهای دم‌دستی بیشتر به فکر پاسخگویی به خود و دستگاه‌های عریض و طویل خود است تا مردم. و تورم کنونی در حقیقت سرقت در روز روشن از جیب مردم وکاهش قدرت خریدشان است و این عریان‌ترین و ناعادلانه‌ترین انواع تعرض به حقوق مالکیت محسوب می‌شود.

با درآمدهای نفتی چه بر سر جیب مردم آوردیم؟

همان طور که اشاره شد کاهش ارزش پول ملی در اثر سیاست‌های غلط پولی و مالی دولت‌ها در واقع یارانه‌ای است که مردم به سیاستمداران پرداخت می‌کنند.

علی پاکزاد در گزارشی که در خبرآنلاین آمده به خوبی به این موضوع پرداخته و آورده است: برمبنای نرخ تورم طی یک دهه اخیر ارزش پول ملی 454 درصد کاهش پیدا کرده است، اسکناس‌های دو هزار تومانی که در سال 82 برای نخستین بار منتشر شدند امروز معادل 361 تومان زمان انتشار قدرت خرید دارد، این وضعیت ناشی از چیست؟

وی در مطلب خود آورده است: نکته قابل تأمل آنکه در همین دوره یعنی سال 82 تا 92 حداقل دستمزد به قیمت ثابت سال 82 عملاً تغییر نداشته است، قدرت خرید حداقل دستمزد 487 هزار تومانی سال 92 معادل 87 هزار تومان در سال 82 است. در عمل دولت تنها توانسته است به رغم درآمدهای نفتی که در حقیقت متعلق به مردم بوده و وکالتاً استفاده از این منابع را به دولت‌ها می‌دهد، حداقل قدرت خرید دستمزد را تا حدی حفظ کند. یعنی دولت‌ها به دلیل ناکارآمدی در ایجاد ارزش افزوده مناسب از منابع ملی مجبور به استقراض شده و از محل همین استقراض تلاش کرده‌اند هزینه حفظ قدرت خرید را بپردازند. مانند اینکه شخصی خانه شما را به وکالت شما زیر قیمت بفروشد و از محل درآمد حاصل از فروش خانه خود شما ماهانه پولی بپردازد و بگوید که شما این مبلغ را به او بدهکارید و در ازای همین وام ادعایی از شما کارمزد هم بگیرد.

در چنین اقتصادی دولت باید هزینه اشتباهات خود را متقبل شود، اما با توجه به آنکه به عنوان تنها متولی اقتصاد کشور در فرادست هر نوع انتقادی قرار می‌گیرد در عمل فشار ناشی از اشتباهات سیاست‌گذاری‌های خود را به جامعه و عامه مردم تحمیل می‌کند و متأسفانه این دولت نیز رویه قبلی را در پیش گرفته است.

این نحوه عملکرد در تمامی دولت‌هایی که در ایران فعالیت کرده‌اند مشترک بوده، دولت‌ها در قبال حق انحصاری که بر مدیریت منابع ملی در اختیار داشته‌اند باید به دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات پاسخگو باشند ولی هیچ نهاد ناظری وجود ندارد که دولت را در قبال کاهش ارزش پول ملی مؤاخذه کند.

جدول متوسط قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران

(هفته منتهی به 5 مهرماه 92)

گروه و کالا    درصد تغییر نسبت به هفته مشابه سال قبل

لبنیات    24.4

تخم مرغ    21.1

برنج    70.2

حبوب    83.4

میوه های تازه    74.6

سبزی‌های تازه    90.4

گوشت قرمز    36.7

گوشت مرغ    38.2

قند و شکر    41.4

چای    48.8

روغن نباتی    53.7

منبع: روزنامه جوان

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920714000816

دوشنبه 15/7/1392 - 0:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته