• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 118
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 5162روز قبل
خواستگاری و نامزدی

در یونان باستان، سقراط به دانش زیادش مشهور و احترامی والا داشت. روزی یكی از آشنایانش، فیلسوف بزرگ را دید و گفت:سقراط، آیا می‌دانی من چه چیزی درباره دوستت شنیدم؟“سقراط جواب داد: ”یك لحظه صبر كن، قبل از اینكه چیزی به من بگویی، مایلم كه از یك آزمون كوچك بگذری. این آزمون، پالایش سه‌گانه نام دارد .

آشنای سقراط: ”پالایش سه‌گانه؟“

سقراط: ”درست است، قبل از اینكه درباره دوستم حرفی بزنی، خوب است كه چند لحظه وقت صرف كنیم و ببینیم كه چه می‌خواهی بگویی. اولین مرحله پالایش حقیقت است. آیا تو كاملا مطمئن هستی كه آنچه كه درباره دوستم می‌خواهی به من بگویی حقیقت است؟“

آشنای سقراط: ”نه، در واقع من فقط آن را شنیده‌ام و...“

سقراط: ”بسیار خوب، پس تو واقعا نمی‌دانی كه آن حقیقت دارد یا خیر. حالا بیا از مرحله دوم بگذر، مرحله پالایش خوبی. آیا آنچه كه درباره دوستم می‌خواهی به من بگویی، چیز خوبی است؟“

آشنای سقراط: ”نه، برعكس...“

سقراط: ” پس تو می‌خواهی چیز بدی را درباره او بگویی، اما مطمئن هم نیستی كه حقیقت داشته باشد. با این وجود ممكن است كه تو از آزمون عبور كنی، زیرا هنوز یك سوال دیگر باقی مانده است: مرحله پالایش سودمندی. آیا آنچه كه درباره دوستم می‌خواهی به من بگویی، برای من سودمند است؟“

آشنای سقراط: ” نه، نه حقیقتا.“

سقراط نتیجه‌گیری كرد: ”بسیار خوب، اگر آنچه كه می‌خواهی بگویی، نه حقیقت است، نه خوب است و نه سودمند، چرا اصلا می‌خواهی به من بگویی؟“

اینچنین است كه سقراط فیلسوف بزرگی بود و به چنان مقام والایی رسیده بود.

سه شنبه 4/12/1388 - 20:27
شعر و قطعات ادبی

در   شکستن زنجیر دنیا و یاد آور عهد قدیم...:



باز آمدم چون عید نو تا قفل زندان بشکنم                   

                                                     وین چرخ مردم خوار را چنگال و دندان بشکنم

هفت اختر بی آب را کاین خاکیان را می خورند

                                                    هم  آب  برآتش زنم   هم  بادهاشان  بشکنم

زآغاز، عهدی کرده ام کاین جان فدای شه کنم

                                             بشکسته بادا پشت جان ، گر عهد و پیمان بشکنم

روزی دو ، باغ طاغیان ، گر سبز بینی غم مخور

                                              چون اصل های بیخشان ،   از راه   پنهان   بشکنم

...
(مولانا: دیوان شمس)

سه شنبه 4/12/1388 - 20:22
شعر و قطعات ادبی

نقل است که مولانا جلا الدین بلخی در حالتی معراج گونه جایی که از عشق الهی مست بوده و واقعا در این دنیا نبوده ( معنایی)  و مدهوش بوده این شعر را سروده است که در واقع شکایت نی ( مولانا ) از دوری و هجران حضرت حق است.
نام شعر : بانگ نای

بشنو از نی چون حکایت می کند
از جدایی ها شکایت می کند

کز نیستان تا مرا ببریده اند
در نفیرم مرد و زن نالیده اند

سینه خواهم شرحه شرحه از فراق
تا بگویم شرح درد اشتیاق

هر کسی کو دور ماند از اصل خویش
بازجوید روزگار وصل خویش

من به هر جمعیتی نالان شدم
جفت بدحالان و خوشحالان شدم

هر کسی از ظن خود شد یار من
از دورن من نجست اسرار من


سر من از ناله ی من دور نیست
لیک چشم و گوش را آن نور نیست

تن ز جان و جان ز تن مستور نیست
لیک کس را دید جان دستور نیست

آتش است این بانگ نای و نیست باد
هر که این آتش ندارد نیست باد

آتش عشق است کاندر نی فتاد
جوشش عشق است کاندر می فتاد

نی حریف هر که از یاری برید
پرده هاایش پرده های ما درید

همچو نی زهری و تریاقی که دید؟
همچو نی دمساز و مشتاقی که دید؟

نی حدیث راه پرخون می کند
قصه های عشق مجنون می کند

محرم این هوش جز بی هوش نیست
مر زبان را مشتری جز گوش نیست

در غم ما روزها بیگاه شد
روزها با سوزها همراه شد

روزها گر رفت گو:"رو باک نیست
تو بمان ای آنک چون تو پاک نیست"

هرکه جز ماهی ز آبش سیر شد
هرکه بی روزیست روزش دیر شد

درنیابد حال پخته هیچ خام
پس سخن کوتاه باید_ والسلام

سه شنبه 4/12/1388 - 20:21
ادبی هنری

درباره مولوی بسیار گفته‌اند و حکایات متعددی را به او منسوب کرده‌اند، اما آثاری نیز وجود دارد که تا حدودی زندگی و رویدادهای تعیین کننده سرنوشت عجیب او را مشخص می‌سازد. نام او محمد و لقبش در دوران حیات خود جلال الدین و گاهی(خداوندگار) و مولانا بوده است و لقب مولوی در قرن‌های بعد از(نهم) برای وی به کار رفته است و ادب نام‌های مولوی و مولانا و ملای روم و مولوی رومی و مولوی روم و مولانای روم و مولانای رومی و جلال‌الدین محمد رومی و مولانا جلال بن محمد و مولوی رومی و بلخی شهرت یافته است.

وی در سال ۶۰۴ هجری در بلخ ولادت یافت. (پدرش بهاء ولد (۶۴۸ ـ ۵۴۳) ملقب به سلطان العلماء هم از رؤسای شریعت بود و هم از رؤسای طریقت (۱). یکی از حوادث مهم زندگی وی، سفر مولوی و خانواده‌اش و مقیم شدن در قونیه بود. در سال ۶۱۷، سلطان العلماء به همراه خانواده‌اش از بلخ مهاجرت کردند. حکایت مشهوری که در طی این سفر روایت شده است این است که روزی عطار، مولوی را دید و درباره مولوی به پدرش گفت: (این فرزند را گرامی دار، زود باشد که از نفس گرم آتش در سوختگان عالم زند.) (۲) در طول این سفر آنها مدتی را در وخش و سمرقند گذرانیدند. سپس به حج رفتند و نیشابور را دیدند و به بغداد رسیدند. مدتی در حجاز ماندند و هنگام بازگشت از مکه چندی نیز در شام بودند.

چند سالی را نیز در لارنده به سر بردند که در همین شهر، جلال الدین، با گوهر خاتون، دختر شرف‌الدین لالا، ازدواج کرد. پس از آن بهاء ولد به قونیه رفت و در همان جا وفات یافت (۳). مولوی پس از فوت پدر، در سن ۲۴ سالگی به تدریس و وعظ پرداخت و سپس، سید برهان الدین محقق ترمذی که از شاگردان و مریدان سلطام العلماء بود به قونیه آمد. و مولوی شاگرد و مرید وی گشت و بر اثر این ارادت، با معارف و علوم عرفانی مأنوس شد و پس از آن نیز با سفر به حلب و دمشق مطالعات خود را گسترش داد. گفته شده است که برهان محقق، پس از آنکه به تربیت مولوی پرداخت و او را کامل و تمام عیار دید، دست از تدریس برداشت و گوشه‌گیری کرد. و سرانجام در سال ۶۳۸ درگذشت.

زندگی مولوی از همین جا رنگی دیگر به خود گرفت. استادی که مولوی از چشمه دانش او جرعه‌ها نوشید، وفات یافت و مولوی پس از جستجوها و کند و کاوها، سرانجام خود را در میان متشرعان و فقیهان و دانشمندانی که به اندک جاه و مقام دنیا دل خوش کرده‌اند، تنها دید. بیراه نیست اگر بگویم در وجود مولوی آتشی برای دیدن شخصی شعله گرفت تا درون چند توی او را به او بشناساند. و اگر بگویم او در انتظار عشقی به غایت بزرگ بود تا حقیقت بر او روشن شود، باز هم به خطا نرفته‌ام.

آثار مولانا

۱ـ مهمترین اثر منظوم مولوی مثنوی معنوی است. در شش دفتر به بحر رمل مسدس مقصور یا محذوف که در حدود ۲۶۰۰۰ بیت دارد.
۲ـ دومین اثر بزرگ مولوی(دیوان کبیر) مشهور به دیوان غزلیات شمس است. استاد همایی می‌گوید: (غزلیات دیوان شمس آثار سی سال نیمه‌آخر زندگانی مولوی است به این ترتیب که مجموع دیوان به سه بخش تقسیم می‌شود قسمت اکثرش مربوط به ده یازده سال ایام پیوستگی و جدایی مولاناست با شمس وقتی کمتر از آن متعلق است به ده سال ایام سردر گمی مولانا به صحبت شیخ صلاح الدین زرکوب و بخش سوم مربوط به ده سال آخر عمر مولوی است و عهد مصاحبت حسام‌الدین چلبی) (۱۲).
۳ـ رباعیات: مجموعه رباعیات مولوی که در بعضی نسخ شماره آن به ۱۶۵۹ می‌رسد و قسمتی از آن منسوب به اوست و در مجموعه‌ها به نام شاعران دیگر نیز آمده است و یا اینکه در دیوان دیگر به چشم می‌خورد.
۴ـ از مولوی آثاری به نثر مانده که دارای ارزش ادبی می‌باشند مجموعه مکاتیب و مجالس او و کتاب فیه ما فیه.

پایان زندگی

مولوی، پس از طی طریق و رسیدن به کمالات و ایستادن بر اوج قله فنا، در غروب آفتاب یکشنبه پنجم جمادی الاخر ۶۷۲ درگذشت. دلیل مرگ او بیماریی بود که طبیبان از معالجه او ناتوان شده بودند. در مراسم تشییع جنازه‌اش مرد و زن، کودک و بزرگ حاضر شدند و شیون و زاری کردند.

سه شنبه 4/12/1388 - 20:17
بیماری ها

پسوریازیس چیست؟

ریشة لغت پسوریازیس از یك كلمة یونانی است كه به معنای خارش است. این بیماری یك بیماری شایع پوستی است كه لزوماً خارش دار نبوده با پلاكهای قرمز رنگ همراه با پوسته ریزی مشخص می شود. پسوریازیس اشكال گوناگون با شدتهای متفاوت داشته و مسری هم نمی‌باشد.

 

پسوریازیس چگونه ایجاد می‌شود؟

امروزه مشخص شده است كه پسوریازیس یك بیماری مرتبط با سیستم ایمنی بدن است. در طی این بیماری سیستم ایمنی با ارسال سیگنال‌های معیوب موجب تسریع رشد سلول‌های پوست می‌شود. در واقع در حالت عادی سلول‌های پوست بطور دائم از لایه‌های زیرین به طرف سطح حركت كرده، در آنجا هسته‌های خود را از دست داده و بصورت پوسته‌های مرده از بدن دفع می‌شوند. این روند بطور معمول حدود یك ماه به طول می‌انجامد، اما در جریان پسوریازیس، چرخه حیات سلول‌های پوست بر اثر همان اشكالات سیستم ایمنی، سرعت یافته، در نتیجه چندین لایه سلول مرده در سطح پوست تجمع پیدا می‌كنند كه همان پوسته‌های پسوریازیس را تشكیل می‌دهند.

 

میزان شیوع پسوریازیس در جامعه چقدر است؟

بیماران اغلب تمایل دارند كه بدانند آیا افراد دیگری نیز با بیماری مشابه آنها در جامعه وجود دارند یا خیر؟ پسوریازیس از جمله بیماری‌های شایع پوست است، طوریكه تخمین زده می‌شود حداقل یك درصد از مردم جهان به این بیماری مبتلا باشند، بنابراین اگر شما از پسوریازیس رنج می‌برید، باید بدانید دست كم 70 میلیون نفر دیگر در دنیا با شما در این درد شریك هستند!

البته شیوع پسوریازیس نیز همانند بسیاری از بیماری‌های دیگر در نواحی مختلف دنیا متفاوت است و به نظر می‌رسد بخصوص در كشورهای اسكاندیناوی بیشترین شیوع را داشته تا 6 درصد از جمیعت این نواحی ممكن است به پسوریازیس مبتلا باشند، در حالیكه بر عكس در میان اسكیموها، ژاپنی‌ها و غرب آفریقا پسوریازیس بیماری نادری محسوب می‌شود.

اگرچه آمار دقیقی در مورد شیوع بیماری در مملكت ما وجود ندارد، اما باید گفت پسوریازیس در ایران نز جزو بیماری‌های شایع پوستی بوده، به نظر می‌رسد در شمال ایران حتی از شیوع بالاتری نیز برخوردار باشد.

 

پسوریازیس در چه سنی ایجاد می‌شود؟

پسوریازیس اغلب در سنین جوانی شروع می‌شود، اما می‌تواند در هر سنی از دوران نوزادی تا سنین كهولت شروع شود. هم زنان و هم مردان تقریباً به یك نسبت به این بیماری مبتلا می‌شوند.

 

بیماری از كجا می‌آید؟ و چه عواملی در بروز آن دخیل هستند؟

این سئوال اغلب از اولین سوالاتی است كه بیمار مبتلا به پسوریازیس یا همراهان وی از پزشك خود می‌پرسند. پاسخ به این سوال گرچه چندان ساده نیست اما بطور اختصار می‌توان گفت كه عوامل متعددی در ایجاد شدن بیماری پسوریازیس موثرند و به اصطلاح این بیماری یك بیماری چند عاملی یا موتی فاكتوریال است. از میان این عوامل بدون شك وراثت نقش اساسی دارد. بررسی‌های متعدد ژنتیكی نقش ارث را ثابت كرده است، هرچند تنها در 3 /1 موارد، سابقة وجود بیماری در سایر اعضای خانواده دیده می‌شود. این مسئله نشان دهندة آن است كه عوامل دیگری غیر از وراثت نیز در پدید آمدن این بیماری دخیل هستند كه از مهمترین این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره كرد؛

1- عوامل روحی: بی‌شك استرس‌های مختلف روحی و هیجانی در بروز یا تشدید بیماری پسوریازیس موثرند و در بسیاری از موارد خود بیمار به رابطه این استرس‌ها با بیماری خویش پی می‌برد.

2- عفونتها: در مورد ارتباط عفونت‌ها با پسوریازیس اتفاق نظر وجود ندارد. شاید تنها رابطه ثابت شده بین اشكال قطره‌ای پسوریازیس و عفونتهای حاد استرپتوكوكی باشد.

3- صدمات فیزیكی: علاوه بر استرس‌های روحی، صدمات فیزیكی به پوست نیز می‌تواند باعث ایجاد شدن پسوریازیس در محل ورود آسیب شود. بطور شایع خود بیمار نیز این تجربه را پیدا می‌كند كه درست در محل خراشیدگی پوست یا محل برش جراحی، ضایعات پسوریازیس ایجاد می‌شوند. روی همین اساس است كه به بیمار مبتلا به پسوریازیس توصیه می‌شود كه از كندن پوسته‌ها و خراشیدن پوست خود پرهیز كند، چراكه این عمل می‌تواند باعث تشدید بیماری وی شود.

4  - داروها: بسیاری از داروهایی كه بیمار مصرف می‌كند می‌تواند باعث ایجاد شدن یا شعله‌ور شدن پسوریازیس شود. از مهمترین این داروها می‌توان به تركیبات لیتیوم، داروهای مسدود كننده بتا مثل پروپرانولول و اتنولول، داروهای ضد مالاریا مثل كلروكین، كلونیدین و تركیبات ید اشاره كرد.

5 - عوامل هورمونی و متابولیك: پسوریازیس اغلب با عوامل هورمونی نیز در ارتباط است. برای مثال بطور معمول در جریان حاملگی، پسوریازیس تخفیف یافته و برعكس پس از حاملگی و در جریان شیردهی تشدید می‌شود. همچنین كمی كلسیم خون نیز می‌تواند باعث تشدید پسوریازیس شود.  

6- نور آفتاب: اكثر بیماران اذعان می‌دارند كه بیماری ایشان در زمستان بدتر می‌شود. شواهد گوناگون دیگر نیزحاكی از آن است كه نور آفتاب باعث بهبودی پسوریازیس می‌شود. با این وجود هستند بیمارانی كه نور آفتاب باعث شعله ور شدن بیماری‌شان می‌شود. روی همین اصل توصیه می‌شود كه بیمار مبتلا به پسوریازیس از نور شدید آفتاب پرهیز كند.  

 

آیا بیماری پسوریازیس مسری است؟

با توجه به عوامل بر شمرده شده در مورد منشأ بیماری، مشخص می‌شود كه پاسخ این پرسش به روشنی منفی است و بیمار و همراهان وی نباید كوچكترین نگرانی از این بابت داشته باشند. بنابراین، اگر هم بیماری در شخص دیگری از اعضای خانواده ایجاد شده است نه به علت سرایت از فرد مبتلا، بلكه اغلب به خاطر زمینه‌های ژنتیكی مشترك است. همینطور اگر بیماری در یك فرد رو به گسترش است، نه به علت سرایت از كانونی به كانون دیگر، بلكه به خاطر سیر بیماری و بعضاً به علت صدماتی است كه فرد به پوست خویش وارد كرده است.

 

آیا پسوریازیس ارثی است؟

همانگونه كه گفته شد ارث نقش مهمی در بیماری پسوریازیس دارد, اما ژن واحدی برای این بیماری وجود ندارد. بیماران مبتلا به پستوزیازیس اغلب دوست دارند بدانند كه آیا فرزندانشان نیز به این بیماری دچار خواهند شد یا خیر؟ پاسخ به این سئوال، چندان ساده نیست. بطور كلی می‌توان گفت اگر تنها یكی از والدین به بیماری دچار باشند, احتمال ابتلای فرزندشان كمتر از ده درصد خواهد بود اما اگر هر دوی والدین مبتلا به پسوزیازیس باشند تا 40 درصد این احتمال وجود خواهد داشت.

 

علائم بیماری پسوریازیس چگونه است؟

اگرچه پسوریازیس نام خود را از خارش گرفته است اما معمولاً بیماران چندان از این نظر شكایت ندارند. در واقع جدا از درگیری مفصلی كه آن هم تنها در درصد كمی از بیماران اتفاق می‌افتد، پسوریازیس چندان بر سلامتی فرد تأثیر نمی‌گذارد و اغلب فقط از نظر زیبایی است كه بیمار را نگران می‌سازد.

پسوریازیس در اشكال گوناگون دیده می‌شود، اما شایع‌ترین شكل آن كه پسوریازیس معمولی نامیده می‌شود بصورت پلاكهای قرمز رنگ با پوسته‌ریزی قابل توجه، اغلب در سر، آرنج‌ها، ساعدها، زانوها و سایر نواحی تحت فشار دیده می‌شود.

گاهی اوقات پلاكهای فوق‌الذكر بخش قابل توجهی از سطح پوست را درگیر می‌كنند كه در این حالت اصطلاحاً به آن پسوریازیس ژنرالیزه می‌گویند و گاهی هم تقریباً تمام سطح بدن دچار قرمزی و پوسته‌ریزی می‌شود كه حالت خطیری از پسوریازیس را ایجاد می‌كند كه پسوریازیس اریترودرمیك نامیده شده، نیاز به مراقبت ویژه دارد.

علاوه بر این ممكن است ضایعات پوستی پسوریازیس بسیار كوچك و متعدد باشند كه اصطلاحاً به آن پسوریازیس قطره‌ای می‌گویند كه بخصوص در كودكان و پس از عفونتهای استرپتوكوكی دیده می‌شود.

ندرتاً ضایعات پوستی در پسوریازیس بصورت ضایعات حاوی چرك تظاهر پیدا می‌كنند كه در این حالت به آن پسوریازیس پوسچولار می‌گویند.

نهایتاً همانگونه كه گفته شد ممكن است در جریان بیماری پسوریازیس مفاصل نیز درگیر شوند كه به آن آرتریت پسوریازیی می‌گویند. آرتریت پسوریازیس معمولاً در افراد بزرگسال ایجاد شده و خود در اشكال گوناگون دیده می‌شود. معمولاً یك یا چند مفصل محیطی بطور غیر قرینه مبتلا می‌شوند، اما این امكان وجود كه مفاصل انگشتان، ستون فقرات و سایر نواحی هم درگیر شوند.

علاوه بر اشكال گوناگون پسوریازیس، شدت آن نیز در افراد مختلف متفاوت است. ممكن است تنها ناحیه‌ای از سر یا زانوها درگیر باشد و یا اینكه برعكس تقریباً تمام سطح پوست مبتلا باشد. راه‌های مختلفی برای تعیین شدت پسوریازیس وجود دارد. پزشكان متخصص پوست معمولاً از روش ویژه‌ای استفاده می‌كنند كه به آن اندكس PASI   می‌گویند. روش ساده‌تر آن است كه اگر كمتر از 2 درصد سطح بدن درگیر باشد، آن را خفیف نامیده، اگر بین 3 تا 10 درصد سطح بدن درگیر باشد، پسوریازیس با شدت متوسط و اگر بیش از 10 درصد سطح بدن درگیر باشد، شدید تلقی می‌شود. همچنین میزان تأثیر پسوریازیس بر كیفیت زندگی راه دیگر اندازه‌گیری شدت پسوریازیس است كه لزوماً هم با شدت پسوریازیس مرتبط نمی‌باشد.

 

علاوه بر پوست، چه اعضای دیگری در پسوریازیس ممكن است مبتلا شوند؟

همانگونه كه گفته شد در درصد كمی از بیماران مبتلا به پسوریازیس مفاصل درگیر می‌شود. همچنین در بخشی از بیماران ناخن‌ها درگیر می‌شوند. این امر بخصوص در افرادی كه درگیری مفصلی دارند بیشتر دیده می‌شود. درگیری ناخن‌ها ممكن است بصورت جدا شدن صفحه ناخن از بستر ناخن، بروز نقاط ریز روی ناخن، ضخیم شدن زیر ناخن و یا تغییر شكل و تغییر رنگ ناخن تظاهر كند. اگرچه در درصد بالایی از بیماران پسوریازیس، ناحیه سر درگیر می‌شود، اما این مسئله باعث ریزش مو نمی‌شود.

 

راه تخشیص بیماری چیست؟

پسوریازیس اغلب با معاینه بالینی تشخیص داده می‌شود و هیچ تست خونی برای تشخیص آن وجود ندارد، هر چند گاهی اوقات انجام برخی آزمایشات برای یافتن علل شعله‌ور كنندة آن ضروری است. در هر حال در موارد مشكوك، می‌توان از بیوسپی پوست استفاده كرد. در این روش پزشك با بریدن تكة كوچكی از پوست و بررسی آن زیر میكروسكوپ، بیماری را تشخیص می‌دهد.

 

آیا پسوریازیس قابل درمان است؟

واقعیت این است كه خیر! در حال حاضر این بیماری درمان قطعی ندارد. كما اینكه بیماری قند، فشار خون و بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز درمان قطعی ندارند. اما داروهای بسیاری وجود دارند كه با استفاده از آنها، بیماری پسوریازیس كنترل می‌شود و گاه بیمار تا مدتها عاری از هرگونه ضایعه باقی می‌ماند. همانگونه كه قبلاً گفته شده پسوریازیس طول عمر فرد را كم نمی‌كند، مسری نبوده، باعث ریزش مو نشده و در واقع از بسیاری از بیماری پوستی دیگر، بهتر كنترل می‌شود.

 

روش‌های درمان پسوریازیس كدامند؟

با توجه به متفاوت بودن پسوریازیس در افراد مختلف، روش درمان در هر فرد بسته به سن، جنس، شغل، وسعت بیماری و بسیاری از عوامل دیگر متفاوت خواهد بود.

در حال حاضر داروهای موضعی بسیاری وجود دارند كه در درمان پسوریازیس مصرف می‌شوند.

كورتیكوستیروئیدهای موضعی معمولاً شایعترین درمانی است كه برای پسوریازیس استفاده شده، باعث كم شدن التهاب و تحریك پذیری پوست می‌شود. خیلی از اوقات پزشك تركیبی از یك داروی از بین برنده لایه شاخی (كراتولیتیك) و استیروئید موضعی را برای شما تجویز می‌كند. نكته مهم در مصرف كورتیكوستیروئیدهای موضعی آن است كه غالباً پس از مدتی، دیگر آن پاسخ مطلوب ابتدایی حاصل نمی‌شود، ضمن آنكه خطر نازك شدن پوست در اثر مصرف این داروها نیز وجود دارد. بنابراین انتخاب دقیق نوع استیروئید موضعی و مصرف درست آن می‌تواند باعث كم شدن این اثرات ناخواسته شود.

علاوه بر كورتیكوستیروئیدهای موضعی و داروهای كراتولیتیك داروهای قدیمی‌تری چون تركیبات تار قطران و آنترالین نیز از مدت‌ها قبل در درمان پسوریازیس بكار رفته، با اثرات قابل قبول همراه هستند. همچنین استفاده از تركیبات موضعی ویتامین D نیز در درمان این بیماری با نتایج خوبی همراه بوده است.

علاوه بر درمانهای موضعی، در موارد شدید پسوریازیس داروهای متعددی وجود دارند كه بصورت تزریقی یا خوراكی برای این بیماری بكار می‌روند و اصطلاحاً درمانهای سیستمیك نامیده می‌شوند. معمولاً متوتركسات اولین دارویی است كه برای این منظور بكار می‌رود. این دارو كه در سال 1951 برای اولین بار در درمان پسوریازیس مصرف شد تكثیر سلول‌های پوست را كم كرده غالباً بخوبی بیماری را كنترل می‌كند. متوتركسات می‌تواند هم بصورت خوراكی و هم تزریقی مصرف شود و غالباً پس از چند هفته اثر آن ظاهر می‌شود.

همچنین مشتقات ویتامین A كه به رتینوئیدها معروف هستند با كاستن تكثیر سلول‌های پوست، باعث بهبودی پسوریازیس می‌شوند.

از داروهای دیگر می‌توان به سیكلوسپورین و هیدروكسی اوره اشاره كرد. طبیعی است كه تمام این داروها با نظر پزشك تجویز شده، برای اطمینان از بی‌عارضه بودن آنها، انجام آزمایشات پایه و دوره‌ای ضروری است.

در هر حال, آنچه در مورد داروهای سیستمیك در پسوریازیس بسیار اهمیت دارد، این است كه بجز موارد استثنایی، نباید از كورتیكوستیرروئیدهای خوراكی یا تزریقی در این بیماری استفاده شود. مصرف این داروها، اگرچه ممكن است باعث بهبودی ظاهری اولیه شوند، ولی متعاقباً علاوه بر اثرات سوء متعددی كه دارند، باعث شعله‌ور شدن بیماری یا تبدیل شدن آن به اشكال خطیرتر می‌شود.

نكتة دیگری كه بسیار اهمیت دارد، این است كه هنگامی كه یك خانم مبتلا به پسوریازیس در سنین باروری تحت درمان با داروهای سیستمیك قرار می‌گیرد، باید بدقت از نظر پیشگیری از بارداری توجیه شود. در مورد برخی از این داروها حتی تا ماهها پس از قطع دارو نیز بارداری می‌تواند خطراتی برای جنین در پی‌داشته باشد.  

 

منظور از درمان با اشعه در پسوریازیس چیست؟

بسیاری از اوقات هنگامی كه صحبت از درمان با اشعه می‌شود، بیمار آن‌را با رادیوتراپی یا پرتو درمانی یكسان تصور می‌كند، در حالیكه غالباً منظور از درمان با اشعه در پسوریازیس در واقع درمان با طول موج‌های خاصی از نور می‌باشد. درواقع در این روش كه از قدیمی‌ترین روش‌های درمانی در بیماریهای جلدی می‌باشد، بیمار پس از مصرف دارویی به نام پسورالن (P)، كه قبلاً از عصارة گیاهان خانواده هویج بدست می‌آمد، در برابر اشعه ماوراء بنفش (UVA) قرار می‌گیرد. از همین روست كه به این روش درمانی، PUVA درمانی گفته می‌شود. هرچند PUVAPUVA از طیف‌های اختصاصی تری از ماوراء بنفش همچون UVB نیز در درمان پسوریازیس دستگاه می‌شود. این روش‌های درمانی غالباً در بخش‌های پوست بیمارستانها و گاهی نیز در مطب پزشكان و یا با استفاده از نور خورشید انجام می‌شود.  درمانی نیز عاری از عارضه نمی‌باشد، اما در كل روش بسیار موثری در درمان پسوریازیس‌های وسیع و مقاوم بوده، معمولاً تا ماهها هم تأثیر آن پایدار باقی می‌ماند. امروزه علاوه بر

 

چه نوع رژیم غذایی برای بیمار پسوریازیسی لازم است؟

رژیم غذایی خاصی برای فرد مبتلا به پسوریازیس لازم نیست، هرچند مصرف زیاد گوشت قرمز ممكن است باعث تشدید بیماری شود و از سویی دیگر مصرف روغن ماهی به علت اسیدهای چرب ضروری، اغلب نقش كمكی در درمان دارد. علاوه بر اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامین‌D نیز ممكن است اثرات مفیدی در درمان پسوریازیس داشته باشد. همچنین مصرف الكل و كشیدن سیگار ممكن است باعث تشدید بیماری شود. 

 

آیا لیزر در درمان پسوریازیس موثر است؟

استفاده از لیزر در پزشكی به علت سهولت كاربری آن بسیار مورد توجه پزشكان و بیماران قرار گرفته است، اما گاهی این علاقه اسباب سوء استفاده سود جویان را نیز فراهم می‌آورد. آنچه در ارتباط با پسوریازیس مهم است آن است كه نوع خاصی از لیزر كه طول موج آن تقریباً مشابه اشعه ماوراء بنفش (UVB)B است، كما بیش با همان مكانیسم می‌تواند باعث بهبودی پلاكهای پسوریازیس شود، اما هنوز این اثرات بطور كامل به اثبات نرسیده‌اند و بعلاوه دستگاه لیزری كه مناسب این كار است به راحتی در تمام دنیا در اختیار قرار ندارد.

 

درمانهای جدید پسوریازیس كدامند؟

با شناخت بهتری كه از چگونگی ایجاد شدن بیماری پسوریازیس طی سال‌های اخیر حاصل شده است و با عنایت به این نكته كه سیستم ایمنی نقش مهمی در ایجاد شدن بیماری دارد، طی چند سال گذشته طیف جدیدی از داروها غالباً به روش فن آوری زیستی (بیوتكنولوژی) ساخته شده‌اند كه قادرند با تصحیح اختلالات حاصل شده از پسوریازیس، بیماری را بهبود بخشند. این داروها كه غالباً به درمانهای «بیولوژیك» معروفند، گاهی اوقات با نتایج بسیار درخشانی همراه هستند اما نكته مهم در مورد آنها قیمت بسیار بالای آنهاست و از این رو فعلاً فقط در موارد بسیار شدید بیماری مصرف می‌شوند.

 

چه كسانی از بیماران مبتلا به پسوریازیس حمایت می‌كنند؟

امروزه در مورد بسیاری از بیماریهای مزمن، گروههای حمایتی وجود دارند كه به مشكلات مختلف بیماران رسیدگی می‌كنند. این امر در مورد پسوریازیس نیز مصداق داشته و انجمن‌های مختلفی برای این بیماران وجود دارد كه اغلب نیز توسط خود آنها گردانده شده و از كمك و مشاوره پزشكان نیز استفاده می‌كنند. هرچند در مملكت ما این كار برای پسوریازیس هنوز انجام نشده است اما بیمار مبتلا به پسوریازیس از طریق اینترنت می‌تواند در هر كجای دنیا از اطلاعات و حمایت‌های این گروه‌ها استفاده كند. مهمترین این گروه‌ها شاید فدراسیون جهانی انجمن‌های پسوریازیس (IFPA) باشد كه درواقع یك اجماع جهانی از انجمن‌هایی است كه برای حمایت از بیماران مبتلا به پسوریازیس تشكیل شده‌اند و سالانه در یكی از كشورهای دنیا گردهمایی دارند. این فدراسیون انجمن‌هایی فعال در بیش از 20 كشور در سراسر دنیا را سازماندهی می‌كند.

بنیاد ملی پسوریازیس (www.psoriasis.org) یكی از این انجمن‌هاست كه با هدف ارتقای آگاهی و كمك به درمان و تحقیقات برای پسوریازیس تأسیس شده است و با بیش از 35 سال سابقه كمكهای شایانی به بیماران مبتلا به پسوریازیس كرده است
يکشنبه 8/10/1387 - 13:40
خانواده

درد دل من این است که باز این امتحانات بازهم شروع شدن و دیگه باید کمتر با دوستان رابطه بر قرار کرد و کمتر مطلب بفرستم

 

امیدوارم در این امتحانا موفق باشید

شنبه 7/10/1387 - 0:28
کامپیوتر و اینترنت

 شاید شما دوست داشته باشید فیلم بازی های با فرمت BIK , VP6 درون کامپیوترتان را اجرا یا تبدیل به فرمت های دیگر کنید اگر مایلید این مطلب را دنبال کنید

در مورد پسوند BIK باید عرض کنم که پس از نصب بعضی از بازیها ، در پوشه های آن ها فایلی با فرمت BIK ایجاد می شود این پسوند مربوط به یک فرمت ویدئویی شرکت RAD game tools است و سیستم مدیای ویندوز نمی تواند آن را پخش کند. باید برای تهیه player آن به سایت www.radgametools.com سری بزنید.

در مورد پسوند VP6 ، شما می توانید فایل های ویدئویی با پسوند VP6 را به AVI تبدیل کنید، کافیست نرم افزار زیر را دانلود کنید:
حجم : 1.15 مگ
آدرس دانلود غیرمستقیم:
http://www.4shared.com/file/61565606/345fcde0/fconverting_tool_wge-extreme_.html
پسورد فایل فشرده : www.wge-extreme.mihanblog.com

طرز کار: به محل نصب بازی رفته و در پوشه ی MOVIES وارد شوید و فیلم ها رو در محل نصب اصلی کپی کنید. فایل convert.bat رو از فایل زیپ دانلود شده اکسترکت کنید و در محل نصب بازی بذارید(در کنار فیلم ها) سپس فایل vp6_decoder.exe رو از فایل دانلود شده اکسترکت و نصب کنید. حال فایل رو اجرا کنید. فیلم ها رو به AVI تبدیل می کنه.

شنبه 7/10/1387 - 0:24
کامپیوتر و اینترنت

برای استفاده از ترفندهای زیر ابتدا از MAIL.YAHOO.COM وارد صفحه YAHOO MAIL شوید. سپس ترفندهای زیر را اجرا کنید: 

 1- آدرس‌های مسدود شده :

بدین وسیله قصد داریم تا آدرس‌هایی که نمی‌خواهیم از جانب آنها ایمیلی برای ما ارسال شود را مسدود کنیم. بدین منظور روی لینک OPTIONS کلیک کنید. در صفحه بعد به BLOCK ADDRESSES بروید. در این صفحه در قسمت ADD BLOCK ایمیل فردی را که می‌خواهید از جانب او ایمیلی برای شما نیاید را وارد کنید. در حال حاضر شما ایمیل 500 نفر را می‌توانید مسدود کنید.

 2- تنظیم تعداد ایمیل‌های قرار گرفته شده در صفحه :

با استفاده از این ترفند می‌توانید تعداد ایمیل‌های وارد شده در هر صفحه را تنظیم کنید که در هر صفحه INBOX جای بگیرد. اگر قصد پاک کردن کلیه ایمیل هایتان را داشته باشید این روش می‌تواند کار شما را آسان تر کند. برای این کار پس از رفتن به صفحه OPTIONS مجدد به GENERAL PREFERENCES بروید. حال در قسمت MESSAGES PER PAGE یکی از اعداد 10 ، 25 ، 50 ، 100 و 200 را انتخاب کنید. این اعداد نمایانگر تعداد ایمیل‌ها در هر صفحه است. در پایان دکمه SAVE را بزنید تا اطلاعات ذخیره شود.

 3- نام شما در ایمیل‌های ارسالی:

 ممکن است دوست داشته باشید نام شما در ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید یک نام خاص باشد تا نام و نام خانوادگی تان که در ابتدای ثبت نام وارد کرده اید. برای تنظیم نام‌تان در ایمیل‌های ارسالی پس از مراجعه به OPTIONS و سپس GENERAL PREFERENCES در قسمت FROM NAME یک نام برای خود در نظر بگیرید و با استفاده از دکمه SAVE تغییرات را ذخیره کنید. 

 4- مشاهده IP افراد فرستنده ایمیل:

 بدین وسیله شما می‌توانید IP افرادی که برایتان ایمیل ارسال کرده اند را پس از باز کردن ایمیل‌شان مشاهده نمایید. بدین منظور پس از مراجعه بهOPTIONS ، به GENERAL PREFERENCES بروید. در قسمت HEADERS گزینه دوم یعنی SHOW ALL HEADERS ON INCOMING MESSAGES را انتخاب کنید. در پایان روی دکمه SAVE کلیک کنید. اکنون هر ایمیلی را که در INBOX تان باز کنید در قسمت X-ORIGINATING-IP میتوانید IP ارسال کننده را مشاهده کنید.

شنبه 7/10/1387 - 0:16
کامپیوتر و اینترنت

اگر با جستجوگرهای اینترنتی نظیر Google و Yahoo کار کرده اید ، حتما دیده اید که کلمات تایپ شده برای جستجو هنگام مراجعه بعدی در History مانده و با زدن یک حرف لیستی از کلمات قبلی را زیر محلی که می خواهید تایپ کنید می بینید.

شاید فکر می کنید مشکل از سایت Google ایجاد می شود ، اما اینطور نیست.

بلکه مشکل اصلی به مرورگر اینترنت اکسپلورر شما ربط دارد که کلمات تایپ شده را در خود ذخیره می کند. آیا دوست دارید تک تک ، کلمات را پاک کرده و یا یکجا از شر همه آنها خلاص شوید؟

ابتدا سایت گوگل را باز کرده و یک کلمه ای که قبلا تایپ کرده اید را تایپ کنید. اگر اولین حرف آن را هم که زدید و لیست کلمات ظاهر شد دست نگه دارید. حالا با موس روی یکی از آنها رفته و بدون آن که کلیک کنید ، روی آن بایستید. در واقع الان کلمه موردنظر آبی شده و منتظر حرکت بعدی شماست.

در همین لحظه با دست دیگرتان به سراغ کیبورد رفته و کلید Delete را فشار دهید می بینید که آن کلمه موردنظر پاک شد. به همین راحتی می توانید یکی یکی واژه ها را با موس برگزیده و با کلید Delete کیبورد آن را محو کنید. اما حالا اگر بخواهید همه آن را یکجا پاک کنید، چه؟ نگران این موضوع نیز نباشید. راه حل دومی ، پیش روی شما می گذاریم تا از شر همه آنها یکجا خلاص شوید. ابتدا محیط اینترنت اکسپلورر را باز کرده و به سراغ منوی Tools رفته و InternetOption را برگزینید. سپس آیکون Content را خواهید دید که با کلیک روی آن منوهای دیگر را می بینید که یکی از آنها زیر Personal Information تحت نام Autocomplete است لطفا روی Autocomplete کلیک کرده و داخل آن شوید. حالا یک گزینه بنام Clear Autocomplete History هست که اگر آن را زده و ok کنید همه هیستوری گوگل یکجا پاک خواهد شد. البته حالت انتخابی هم بالای آن هست.

مثلا تیک داخل Web addresses را برداشته و یا تیک Forms را برداشته تا دفعه بعد اصلا ذخیره نشود. مشکل دیگری که باقی می ماند پاک نشدن هیستوری برای کاربرانی است که از Toolbar گوگل استفاده می کنند. برای محو این معضل نیز می توانید به رجیستری ویندوز رفته و زیرشاخه History را پاک کرده تا چیزی برای ذخیره شدن باقی نماند. برای این کار در قسمت استارت ویندوز روی منوی RUN رفته و کلمه Regedit را تایپ کرده و ok کنید. کندوی HKEY CCurrent-UEUSER را کلیک کرده تا شاخه Software را بیابید. داخل آن زیرشاخه Google وجود دارد که با زدن روی آن زیرشاخه Navclient دیده می شود. داخل آن نیز زیرشاخه L.I هست و داخل آن نیز زیرشاخه موردنظر یعنی History را می توان دید. حالا همین زیرشاخه را باید پاک کرد تا از شر هیستوری گوگل خلاص شد. برای این کار سمت راست موس را روی History زده و Delete را انتخاب کرده و OK کنید ، یک بار سیستم را خاموش و روشن کنید تا تغییرات حاصل شود.

شنبه 7/10/1387 - 0:13
کامپیوتر و اینترنت

حتما شما هم به این مشکل برخورده اید که پس از کار با مرورگر IE بخواهید URL (آدرس های اینترنتی) بخصوصی را پاک کنید.

اگر به این مشکل برخورد کرده باشید حتما راهکارهای مختلفی را امتحان کرده اید اما هیچ کدام جواب لازم را نداده اند.

مثلا یک نمونه های لایت کرده URL مورد نظر و سپس فشار دادن کلیک Delete است... اما این کار نیز جواب نمی دهد.

 

این آدرس ها به خاطر آنکه در History و کلید های رجیستری ذخیره میشوند همیشه هنگام تایپ آدرس های مشابه دوباره نمایش پیدا میکنند.

پس ابتدایی ترین برای حذف آنها اینست که:

 

از History مرورگر آن را پاک کنید به این منظور:

بر روی دکمه History در نوار ابزار کلیک کنید تا در سمت چپ مرورگرتان History قرار بگیرد.

سپس در قسمت بالایی روی منوی View کلیک کرده و گزینه By site را انتخاب کنید تا لیست URL ها به ترتیب حروف الفبا ردیف شوند.

اگر URL را که میخواستید از مرورگر حذف کنید دیدید روی آن راست کلیک کنید و گزینه Delete را انتخاب کنید.

شما با این حرکت نصف راه را طی کرده اید.یعنی از History مرورگرتان آن را حذف کردید.

اما اگر بعد از حذف URL مورد نظر باز هم در نوار آدرس ها بود یعنی با تایپ آدرس مشابه باز هم نمایش پیدا میکرد پس بایدد به قسمت دوم یعنی پاک کردن از رجیستری مراجعه کنید.

 

قسمت دوم:

1- در رجیستری ویندوز دنبال کلید زیر بروید:

HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Internet Explorer TypedURLs

 

2- مقادیر سمت راست دارای نام‌ های URL1 و URL2 و URL3  و ... است که هرکدام دارای آدرس گوناگونی هستند.

 

3- لیست را جستجو کنید تا URL مورد نظر خود را پیدا کنید.

 

4- حال آن را حذف کنید.

 

کار شما به اتمام رسید و URL لعنتی شما از بین رفت.

 

اما...

اکنون آنچه شما نیاز دارید این است که حفره ای که بر اثر حذف URL مورد نظرتان ایجاد شده را بپوشانید. در لیست، URLی را که بیشترین مقدار را دارد، پیدا کنید ( توجه کنید که اگر URL ها بر اساس متن مرتب شده باشند URL10 قبل از URL2 می‌آید ) و مقدار آنرا به URL که حذف کرده اید عوض کنید. مثلا فرض کنید شما در لیست URL7 را حذف کرده اید و در لیست بزرگترین مقدار URL20 است . شما اکنون باید مقدار URL20 را به URL7 تغییر بدهید تا حفره بوجود آمده را بپوشانید. توجه کنید انجام این کار ضروری است و اگر این کار را نکنید اینترنت اکسپلورر سایر URL هایی را که بعد از URL حذف شده قرار دارند را، هم حذف شده در نظر می‌گیرد. مثلا اگر مقدار حذف شده URL7 باشد، سایر URL هایی را که بعد از آن قرار میگیرند ، دیگر در نظر نمی‌ آورد و مثلا URL7 با آنها برخورد میکند.

شنبه 7/10/1387 - 0:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته