• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3768روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص داخلی به افرادی که از بیماری زخم معده رنج می‌برند، توصیه کرد: این افراد بهتر است داروهای ضدالتهاب مثل آسپیرین و بروفن مصرف نکنند.

89-29.jpg

دکتر محمد علی حافظی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: هلیکوباکترپیلوری، باکتری‌ است که علت اصلی بسیاری از زخم‌هاست. این باکتری سیستم محافظتی معده و ابتدای روده باریک را ضعیف می‌کند که آنزیم‌های گوارشی ترشح شده توسط این اعضا باعث تخریب جداره‌ معده و ابتدای روده‌ باریک می‌شود.

 

این متخصص داخلی درباره علائم زخم اظهار کرد: این علائم شامل دردهای شکمی با احساس سوزش و دردی که بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت از خوردن غذا، درد هنگام خالی بودن معده و یا درد در نیمه شب، سوء‌هاضمه، تهوع، کاهش اشتهاست که در افراد علائم و شدت آن‌ها متفاوت است.

 

وی ادامه داد: سابقه فامیلی، بالا رفتن سن، دردهای مزمن با مصرف طولانی مدت مُسکن، مصرف الکل، دیابت وعدم کنترل رژیم غذایی، استرس زیاد، نوشیدن زیاد قهوه و سیگار کشیدن، از جمله فاکتورهای خطری هستند که بدن را مستعد این بیماری می‌کنند.

 

وی در این رابطه افزود: تنها درمان آن جراحی فوری است و تاخیر در مراجعه به بیمارستان و تشخیص می تواند به عفونت شدید و حتی مرگ منجر شود.

 

این متخصص داخلی به افرادی که از بیماری زخم معده رنج می‌برند، توصیه کرد: این افراد بهتر است که از مصرف سیگار و الکل خودداری کنند و داروهای ضدالتهاب مثل آسپیرین و بروفن را نیز مصرف نکنند.

 

حافظی ادامه داد : بیماران بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین مثل قهوه و چای پررنگ و نوشابه سیاه خودداری کنند، البته به مقدار کم و با معده پر می‌توانید از آنها استفاده کنید. همچنین غذاهای تند و ادویه دار نیز مصرف نشود چرا که باعث سوزش معده می‌شوند.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:8
آموزش و تحقيقات

محققان انگلیسی از موفقیت در چاپ سلول‌های چشمی جدیدی خبر می‌دهند که می‌تواند برای درمان مبتلایان به آسیب شبکیه چشم مورد استفاده قرار بگیرد.

196-7.JPG

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نابینایی اغلب در اثر تخریب سلول‌های عصبی در چشم روی می‌دهد و طی سال‌های اخیر محققان به دستاوردهای قابل توجهی برای توسعه درمان‌های جدید از جمله پیوند سلولی دست یافته‌اند.

 

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه کمبریج با استفاده از سلول‌های حیوانی انجام شده و از یک چاپگر جوهرافشان برای چاپ دو نوع از سلول‌های شبکیه چشم موش شامل سلول‌های گانگلیون و سلول‌های گلیال استفاده شد.

 

این سلول‌ها اطلاعات را از چشم به بخش‌های مشخصی از مغز انتقال داده و از نورون‌ها محافظت می‌کنند.

 

از دست دادن سلول‌های عصبی در شبکیه، خصیصه بسیاری از بیماری‌های چشم است که منجر به نابینایی بیمار می‌شود. شبکیه یک ساختار سازماندهی شده و بسیار پیچیده است که آرایش دقیق از سلول‌ها در ارتباط با یکدیگر، به عملکرد موثر بصری منجر می‌شود.

 

دکتر «باربارا لوبر» از مرکز جان فن گیست در دانشگاه کمبریج و یکی از نویسندگان این تحقیق تأکید می‌کند: در این مطالعه برای نخستین بار نشان دادیم،‌ سلول‌های گرفته شده از سیستم عصبی مرکزی بالغ – چشم – می‌تواند با استفاده از یک چاپگر جوهرافشان فیزوالکتریک چاپ شوند.

 

سلول‌های چاپی با این روش سالم باقی مانده و توانایی خود را برای نجات و رشد بافت در محیط آزمایشگاه حفظ کردند.

 

این دستاورد مسیر را برای درمان مبتلایان به آسیب‌دیدگی در لایه حساس به نور از بافت پشت چشم – شبکیه – با استفاده از سلول‌های خود بیمار هموار می‌کند.

 

گام بعدی محققان، تلاش برای چاپ انواع دیگر سلول‌های شبکیه شامل گیرنده‌های حساس به نور (فوتورسپتورها)، سلول‌های استوانه‌ای و مخروطی عنوان شده است.

 

محققان تأکید می‌کنند، این نتایج مقدماتی هستند و آزمایشات بیشتری قبل از شروع آزمایشات بالینی بر روی انسان باید انجام شود.

 

نتایج این مطالعه در مجله Biofabrication منتشر شده است.

چهارشنبه 27/9/1392 - 14:7
آموزش و تحقيقات

محققان آلمانی از دستاورد جدید خود در پژوهشهای ژنتیکی و پزشکی قانونی خبر دادند که بر اساس آن دوقلوهای همسان از تفاوتهای ژنتیکی برخوردارند.

2.jpg-85.jpeg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان شرکت ژنومیک Eurofins Scientific اظهار کردند که کار آنها نشان داده، دوقلوهای همسان از نظر ژنتیکی همسان نبوده و می‌توان از جهت بین آنها تمایز قائل شد.

 

پیش از این تصور می‌شد که نمی‌توان از آزمایش اثرانگشت دی‌ان‌ای در پرونده‌های جنایی یا شناسایی پدر که دوقلوهای همسان در آنها دخیل بودند، استفاده کرد اما پژوهش جدید به ارائه یک راه جدید برای حل این پرونده‌ها پرداخته است.

 

محققان به تعیین توالی دی‌ان‌ای نمونه‌های اسپرم یک جفت دوقلو و نمونه خون فرزند یکی از آنها پرداختند. بررسی‌ها نمایشگر پنج جهش موسوم به پلی‌مورفیسم تک نوکلئوتیدی در پدر و پسر بود اما در عموی بچه این شباهت وجود نداشت.

 

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که جهشهای نادر کمی پیش یا پس از تقسیم بلاستوسیست انسان به دو بخش که آغازگر شکل‌گیری دوقلوها بوده، رخ می‌دهد و اینکه چنین جهش‌هایی در نسلهای بعدی منتقل خواهد شد.

 

این پژوهش در مجله Forensic Science International: Genetics منتشر شده است.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:25
آموزش و تحقيقات

بر اساس آخرین نتایج مطالعه تیمی بین‌المللی از باستان‌شناسان، نئاندرتال‌ها مردگانشان را به خاک می‌سپردند.

5-1462.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این نتیجه به دنبال یک تحقیق 13 ساله در مورد بقایای کشف‌شده در جنوب فرانسه حاصل شد.

 

دانشمندان دریافتند خاکسپاری مردگان در اروپای غربی و پیش از ظهور انسان‌های مدرن انجام شده است.

 

ولیام رندو، نویسنده ارشد این مقاله و محقق «مرکز تحقیقات بین‌المللی علوم اجتماعی و انسانی» (CIRHUS) در نیویورک سیتی، گفت: این کشف نه تنها وجود گورهای نئاندرتال‌ها را در اروپای غربی تایید می‌کند، بلکه توانایی شناختی پیشرفته برای ایجاد گورها را نشان می‌دهد.

 

مرکز CIRHUS پل همکاری بین مرکز ملی تحقیقات علوم فرانسه و دانشگاه نیویورک است.

 

مکان بقایای نئاندرتال‌ها، نخستین بار در سال 1908 و در منطقه La Chapelle-aux-Saints واقع در جنوب‌غربی فرانسه شناسایی شد.

 

استخوان‌هایی که به خوبی حفظ شده‌ بودند، موجب شد کلوشگران اوایل قرن بیستم اعلام کنند این مکان یک زمین خاکسپاری بوده که توسط اجداد انسان‌های مدرن اولیه ایجاد شده است.

 

با این حال، نتایج آنها از آن زمان تاکنون در جامعه علمی جنجال‌برانگیز بوده و همواره این ظن وجود داشته است که این کشف به اشتباه تفسیر شده و این که خاکسپاری تعمدی نبوده است.

 

رندو و همکارانش به همراه محققانی از آزمایشگاه PACEA متعلق به دانشگاه بوردو و همچنین شرکت تحقیقاتی خصوصی Archéosphère، در سال 1999 حفاری هفت غار دیگر در این ناحیه را آغاز کردند.

 

در این حفاری دانشمندان بقایای بیشتری از نئاندرتال‌ها شامل دو کودک و یک بزرگسال را به همراه استخوان‌های گاومیش کوهاندار و گوزن‌های شمالی یافتند.

 

در حالی که محققان نشانه‌هایی از ابزار و دیگر شواهد حفاری را در مکان کشف اسکلت در سال 1908 نیافتند، تحلیل زمین‌شناسانه از تورفتگی پیداشده در این مکان، نشان می‌دهد این تورفتگی ویژگی طبیعی یک بستر غاری نبوده است.

 

نویسندگان این مقاله به عنوان بخشی از تحلیلهای خود، بقایا‌ی پیداشده در سال 1908 را مجددا بررسی کردند.

 

در مقایسه با بقایای گوزن‌ شمالی و گاومیش کوهاندار در این مکان، بقایای نئاندرتال‌ها شامل ترک‌های معدودی بود، هیچ فرسایش مرتبط با آب‌وهوا در آنها وجود نداشت و همچنین هیچ علائمی دال بر آزار توسط حیوانات مشاهده نشد.

 

ماهیت نسبتا دست‌نخورده این بقایای 50 هزار ساله نشان می‌د‌هد آنها پس از مرگ خیلی زود پوشیده شدند و این بدین معناست که نئاندرتال‌ها در این بخش از اروپا گام‌هایی را برای دفن مردگانشان برداشتند.

 

رندو گفت: ما نمی‌دانیم که آیا این عمل بخشی از یک مراسم یا صرفا یک فعالیت بوده اما این کشف، تفاوت رفتاری بین آنها و ما را کاهش می‌دهد.

 

وزارت فرهنگ و ارتباطات فرانسه بخشی از این پروژه را پشتیبانی کرد و مرکز «خدمات باستان‌شناسی منطقه‌ای» در ناحیه لیموزین نیز ناظر آن بود.

 

جزئیات این مطالعه در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:25
آموزش و تحقيقات

دانشمندان دانشگاه میامی مدعی هستند که کشمکش‌های‌ انسانی را می‌توان با فرمول‌های ساده ریاضی توضیح داد.

3-1632.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان بر این باورند طیفی از رفتارهای انسانی، از تنش‌های بین والدین و فرزندان گرفته تا حملات سایبری و ناملایمات مدنی را می‌توان با یک فرمول ریاضی به نام «قدرت-قانون» توضیح داد.

 

دانشمندان شیوه‌ای را برای توضیح ریاضی‌وار شدت و زمانبندی رویارویی‌های انسانی یافته‌اند که بصورت شخصی و همچنین به عنوان یک جامعه بر انسان‌ها اثر می‌گذارند.

 

به طور مثال، حالتی که در آن کودکی در مقابل والدینش گریه می‌کند، را می‌توان با شیوه‌ای که در آن شورش‌های لهستان اوج گرفته و به سرنگونی اتحاد شوروی انجامید، مقایسه کرد.

 

این واقعیت وجود دارد که شخص شورشی در هر دو حالت (کودک و شورشیان) به سرعت حملاتش را علیه نهاد بزرگ‌تر و تنبل‌تر (والدین، دولت) تشدید می‌کند که قادر نیست یا تمایلی ندارد که به سرعت برای قانع‌کردن شورشی واکنش نشان دهد.

 

به گفته نیل جانسون، استاد فیزیک و رئیس گروه تحقیقاتی بین‌رشته‌ای در کالج هنر و علوم دانشگاه میامی و نویسنده ارشد این مقاله، گفت: با انتخاب نوزاد (و والد) و مطالعه این که چه اعمالی از سوی والد، گریه‌های کودک را تشدید کرده یا از میزان آن می‌کاهد، می‌توانیم درک بهتری از چگونگی مقابله با حملات سایبری علیه یک زیرساخت سایبری در آمریکا یا اینکه چگونه گسترش شورش مدنی در یک مکان خاص به دلیل مداخلات خاص دولت به پایان می‌رسد، داشته باشیم.

 

این مطالعه تشابهات قابل‌توجهی را بین رویارویی‌های به ظاهر غیرمرتبط یافته‌ است؛ به طور مثال، حملات خشونت‌آمیز در ماگدلانای کلمبیا در واقع، نماینده واقعی همه جنگ‌های مدرن است. همچنین، تنش در سیرالئون آفریقا دقیقا دارای همان دینامیک جنگ در آنتیکوای کلمبیاست.

 

یافته‌های دانشمندان حاضر در این مطالعه نشان می‌دهد، فرمول ریاضی AB-C ابزاری ارزشمند است که می‌توان آن را در پیش‌بینی‌هایی در خصوص حملات آتی در یک رویارویی اعمال کرد.

 

همچنین می‌توان از این فرمول برای خلق استراتژی مداخله در مقابل شورشیان و به عنوان نقطه‌آغاز کمی برای نظریه‌پردازی بین‌رشته‌ای در خصوص خشونت‌ انسانی در سطح فردی و گروهی در هر دو جهان‌های واقعی و آنلاین استفاده کرد.

 

جزئیات این مطالعه در مجله Nature"s Scientific Reports منتشر شد.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:24
آموزش و تحقيقات

بازوبند جدید دانشمندان آلمانی به درمان سریع‌تر قربانیان حوادث کمک می‌کند.

6-1351.jpg

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در زمان‌های اضطراری، گروه‌های امداد باید همزمان به مصدومان زیادی در مکان حادثه رسیدگی کنند و یکی از اولین اقدامات آنها فعال‌کردن یک سیستم تریاژ است.

 

این عمل شامل ارزیابی جراحات هر بیمار بوده و افرادی که شرایطشان بیش از همه اضطراری است، زودتر کمک دریافت می‌کنند.

 

چنین سیستمی کارآمد است، اما پروژه BRIDGE با حمایت مالی اتحادیه اروپا، در تلاش برای ارتقای عملکرد آن است.

 

شرکای این پروژه در حال توسعه تریاژ فناوری پیشرفته جدیدی هستند که فناوری جی‌پی‌اس و سامانه شناسایی امواج رادیویی (RFID) را ترکیب می‌کند.

 

در سیستم‌های تریاژ معمولی، برچسب‌های کاغذی دارای کد رنگی، به بیماران متصل می‌شوند و رنگ هر برچسب نشان‌دهنده شدت جراحات وارده است.

 

افزون بر این، علائم حیاتی مانند نبض و میزان تنفس بر روی برچسب‌ها و به صورت دستی نوشته می‌شود. با این حال، چنانچه این علائم از زمان نوشتن اطلاعات تغییر کنند، به‌روزرسانی آن‌ها دشوار خواهد بود.

 

در سیستم جدید eTriage، بیماران بازوبندهایی با کدرنگی دریافت می‌کنند و هر بازوبند شامل تراشه‌های RFID، جی‌پی‌اس و ابزار الکترونیکی است که به آن امکان برقراری ارتباط با شبکه یک ناحیه را می‌دهد.

 

همچنین حسگرهای اضافی که بر روی بدن بیمار قرار داده می‌شوند، علائم حیاتی را به بازوبند منتقل می‌کنند.

 

با استفاده از یک پروتکل رادیویی (که حتی درصورت غیر فعال بودن شبکه‌های سلولی، عمل می‌کند)، این بازوبند قادر به برقراری ارتباط‌ با تبلت‌ها یا گوشی‌های هوشمند مورداستفاده تیم نجات خواهد بود.

 

یک نقشه یا نمای واقعیت افزوده بر روی صفحات این ابزار نیز، مکان و گروهبندی رنگی تمامی بیماران را نشان می‌دهد.

 

این نما همچنین وضعیت‌های به‌روز‌شده هر فرد را نمایش داده و تیم نجات را از افزایش تعداد بیماران مطلع می‌کند.

 

اریون الماسلاری از «موسسه فناوری اطلاعات فرانهوفر»، گفت: با سیستم eTriage ما، وضعیت بیماری که دارای جراحات شدید است و با رنگ قرمز گروهبندی شده، ظرف 30 ثانیه گزارش می‌شود و وی بلافاصله مورد مداوا قرار می‌گیرد، اما با شیوه برچسب کاغذی معمولی، گزارش وضعیت وی بیش از 30 دقیقه طول می‌کشد.

 

سیستم ابداعی پیش‌تر در عملیات شبیه‌سازی‌کننده یک حمله تروریستی در ترمینالی در نروژ آزمایش شد. این عملیات شامل 350 قربانی و 50 پاسخگو بود و در پایان، عملکرد این سامانه عالی گزارش شد.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:23
آموزش و تحقيقات

یک پژوهشگر طب انتقال خون گفت: در تلاشیم تا فرآورده‌های جدیدی را از پلاسما استحصال کنیم که نمونه آن ساخت چسب فیبریمی است که در جراحی‌ها کاربرد دارد و می‌توان در برخی موارد به جای بخیه از آن استفاده کرد.

خبرگزاری فارس: تلاش محققان ایرانی برای ساخت «چسب جراحی» به جای بخیه

ناصر امیری‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به آخرین پژوهش‌های صورت گرفته در موسسه پژوهش طب انتقال خون روی سلول‌های بنیادین بند ناف و کاربرد آن برای درمان‌های مختلف، خاطرنشان کرد: به دنبال آن هستیم تا فرآورده‌های جدیدی را که می‌توان از پلاسمای خون استحصال کرد برای استفاده در حوزه‌های مختلف درمانی، پیدا کنیم.

وی افزود: به عنوان مثال در تحقیقات اخیرمان درصدد ساخت نوعی چسب فیبریمی و آنزیمی مثل پلاسمین هستیم که کاربرد بالینی داشته و می‌توان در اعمال جراحی در برخی نقاط از بدن که امکان بخیه وجود ندارد از این چسب استفاده کرد.

تکثیر سلول‌های بنیادین خون بند ناف برای درمان بزرگسالان

به گفته عضو هیئت علمی موسسه پژوهش‌طب انتقال خون، تکثیر سلول‌های بنیادین خون بند ناف برای پیوند مغز استخوان در افراد بزرگسال، تحقیق دیگری است که در فاز آزمایشگاهی قرار دارد.

امیری‌زاده تصریح کرد: از آنجایی که حجم خون بند ناف و تعداد سلول‌های بنیادین برای بزرگسالان اندک است، یکی از استراتژی‌هایی که در دنیا روی آن کار می‌شود تکثیر این سلول‌ها در محیط‌های آزمایشگاهی است تا بتوان برای پیوند و درمان در افراد بزرگسال از آن استفاده کرد که اگر این طرح به نتیجه برسد تحول بزرگی در عرصه درمان رخ می‌دهد.

به گزارش خبرنگار فارس،‌ طرح این پژهشگر در روز پژوهش از سوی مدیریت سازمان انتقال خون به عنوان طرح برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:22
اطلاعات دارویی و پزشکی

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی گفت: اولین اقدام در مواجهه با پیچ‌خوردگی مچ پا بانداژ، گذاشتن یخ یا محلول آب سرد و استراحت دادن به موضع پیچ خورده است و باید افراد از ماساژ دادن محل پیچ خوردگی بپرهیزند.

خبرگزاری فارس: اولین اقدام در مواجهه با پیچ خوردگی مچ پا

سید منصور رایگانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: پیچ‌ خوردگی مچ پا یکی از موضوعاتی است که تعداد زیادی از افراد را در سنین مختلف از کودکی تا سالمندی درگیر خود می‌سازد.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی گفت: پیچ‌خوردگی مچ پا دلایل متعددی دارد؛ اگر پیچ خوردگی مچ پا تکرارشونده باشد و هر دو مچ را درگیر کند و همراه با خالی شدن زانو باشد، علائم مهمی دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد:‌ نارسایی سیستم عصبی، درگیری ستون فقرات، خون‌رسانی کم به مغز و ... می‌تواند از علل پیچ‌خوردگی دو مچ باشد.

رایگانی در پاسخ به پرسش فارس، در مورد خالی شدن زانو، گفت: اگر فرد در هنگام راه رفتن احساس افتادن یا عدم تعادل داشته باشد، به آن خالی شدن زانو می‌گویند.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی به پیچ خوردگی در یک مچ پا اشاره داشت و گفت: اگر فرد در محیط ناهموار و ناصاف حرکت کند و مچ یک پایش پیچ بخورد و دچار لنگیدن و تورم شود، اولین کار این است که از راه رفتن متوقف شود و به پا استراحت دهد.

وی گفت: بانداژ موقت، نگه داشتن پا بالاتر از سطح بدن و گذاشتن یخ یا محلول آب سرد روی مچ پای آسیب‌دیده تا رسیدن به مرکز درمانی مجهز پیشنهاد می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر درد و تورم ایجاد شد یا تغییر رنگ پا و خونمردگی مشاهده شد باید در اسرع وقت به درمانگاه تخصصی ارتوپد مراجعه کرد.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی تصریح کرد: افراد باید همواره یک بدن آماده داشته باشند تا در هنگام راه رفتن بتوانند در مقابله با محیط‌های ناآرام و ناصاف عکس‌العمل مناسب نشان دهند، بنابراین باید روزانه نرمش و ورزش مناسب داشته باشند.

رایگانی ادامه داد: پوشیدن کفش مناسب نیز در جلوگیری از پیچ خوردگی مچ پا مهم و تأثیرگذار است؛ کفش باید جلوی پا و مچ پا را بپوشاند و اگر محل فعالیت فرد ناصاف است، باید از کفش ساق‌دار بندی که تا قوزک پا را بپوشاند استفاده کند.

وی افزود: در شرایط و محیط‌های ناهموار، سطوح یخ‌زده و محیط‌هایی که دارای پستی و بلندی هستند، مثل کنار ساحل، کوه و تپه‌ها افراد باید در هنگام پیاده‌روی احتیاط لازم را داشته باشند و از کفش مناسب استفاده کنند.

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر ماساژ دادن موضع پیچ خورده با آب و نمک، گفت: در مرحله حاد یعنی همان زمانی که مچ پیچ خورده است، ماساژ دادن به هیچ عنوان مناسب نیست چرا که اگر پارگی عروق حاصل شده باشد، ماساژ می‌تواند وضعیت را بدتر کند و بهترین کار در این مرحله تا 48 -72 ساعت استفاده از بانداژ، یخ و سرما است.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:21
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: این روزها شاهد محرک‌های گوناگون و فراوانی در محیط زندگی کودکان هستیم. این محرک‌ها می‌تواند موجب تسریع رشد جنسی و افزایش تمایلات آنان شود و البته احتمال دارد تا مدت‌ها از نظر پدر و مادر مخفی بماند. نبود کنترل و توجه والدین به اعمال و امیال جنسی کودک نیز موجب می‌شود، او برای ارضای میل خود به‌دنبال محرک‌های جدید و متنوع‌تر رود.

این محرک ها می تواند در قالب اشتیاق به تماشای فیلم های عاشقانه ماهواره ای، عادات نامناسب، پنهانی گوش کردن به گفت وگوهای جنسی و کنجکاوی در مشاهده روابط خصوصی والدین، یادگیری شوخی های غیراخلاقی و تکیه کلام های نامناسب از بزرگ ترها و اصرار در هم اتاق شدن با پدر و مادر ظاهر شود و گاهی نیز می تواند کودک را ناسازگار، پرخاشگر، عصیانگر یا ناآرام کند. این رفتارهای خارج از کنترل معمولا از کودکستان تا دبستان شایع تر بوده، امروزه یکی از دغدغه های اصلی والدین است.

در این میان خانواده هایی هم هستند که چون تربیت کودکشان تحت کنترل و براساس ضوابط و موازین اخلاقی است، نگران آنند که وقتی فرزندشان را به مهد یا مدرسه می فرستند با چه کودکانی هم صحبت شود و حرف هایشان در چه قالبی باشد و این گفت وگوها تا چه حد بر اعمال و خلقیات کودک تاثیر سوء بگذارد.

حال پرسش اینجاست، کودکانی که قسمت اعظم گفت وگوهایشان درباره مسائل جنسی، شرح فیلم های عاشقانه و شوخی ها و اعمال تحریک آمیز غیراخلاقی است، آیا دچار نوعی ناهنجاری یا انحراف جنسی اند یا شیوه تربیت غلطی داشته اند یا این کنجکاوی ها در رده سنی آنان عادی محسوب می شود؟

کودکان را دریابید

حجت الاسلام نصیر عابدینی، روان شناس بالینی در این باره می گوید: از دیدگاه دینی و روان شناسی کودک تا قبل از سن تکلیف نه دچار گناه می شود، نه منحرف جنسی نامیده می شود چرا که هنوز نظام اخلاقی کودک شکل نگرفته و ناهنجاری اخلاقی و دینی در او معنایی ندارد، ولی می توان گفت کودک دچار نوعی ناهنجاری رفتاری شده و نیاز به مشاوره یا حتی روان درمانی دارد. او با اشاره به این که شیوه تربیتی غلط والدین یکی از ملاک های ایجاد این نوع مشکلات در کودک است، می گوید: محیط غیرتربیتی اجتماع نیز می تواند از عوامل اصلی تشدید این نوع تحریکات باشد.

عابدینی با اشاره به این که کنجکاوی های جنسی پسر و دختر از سنین دو یا سه سالگی شروع می شود و صددرصد طبیعی است، می افزاید: کودکان از سه تا هفت سالگی کنجکاوند تا تمام قسمت های بدن خود را لمس و شناسایی کنند و یکی از این قسمت ها ناحیه تناسلی است و به دلیل آن که متوجه تفاوت هایی در آناتومی دو جنس می شوند، به دنبال جواب بوده، مشتاق مشاهده قسمت های مختلف بدن خود، والدین، همسالان یا احتمالا بازیگران و ورزشکاران فیلم های غیراخلاقی هستند. از طرفی به سبب آن که در کودکان از این سنین به بعد به مرور هورمون های جنسی ترشح می شود، تمایلات آنان بیشتر شده و اگر تحت کنترل و توجه والدین نباشند یا در محیط نامناسب پرورش یابند، عادات نامناسب جنسی و خلقیات ناشایست در آنان بروز خواهد کرد.

به گفته این روان شناس، در دخترها از پنج سالگی تا اواخر دوران دبستان (دوازده تا سیزده سالگی) تمایلات غریزی مادری و عاطفی شکل می گیرد و به دلیل آن که زودتر از پسرها بالغ می شوند، اظهار عشق و علاقه و دلبستگی آنها به جنس مخالف با تشدید محرک های محیطی به اوج خود می رسد و حتی احتمال گرایش و وابستگی شدید عاطفی به جنس موافق و بحث و گفت وگوهای عاطفی در این باب در آنها زیاد می شود.

در پسرها نیز از سه تا هفت سالگی به دلیل بروز تغییرات فیزیکی در بدنشان به طور ناخواسته لذت های جنسی را تجربه می کنند و این مساله نیز در اثر تحریکات محیطی شدت می گیرد.

به گفته عابدینی، روابط آزادانه در ارتباطات خانوادگی، بازی ها و تصاویر انیمیشنی غیراخلاقی، برنامه های محرک ماهواره ای، بلوتوث های ناشایست دریافتی و مشاهده روابط بی قید و شرط دختر و پسر از مهم ترین محرک های محیطی محسوب می شود.

عابدینی با تاکید بر این که اضطراب در کودکان دبستانی نیز می تواند یکی از عوامل توجه آنها به مسائل، عادات یا گفت وگوهای جنسی باشد، می گوید: کودک پرتنش همیشه در پی راهی است که اضطراب خود را با آن تخلیه کند یا کاهش دهد. به گفته این روان شناس اضطراب براثر خلأ عاطفی، تنش های روحی و روابط نابسامان والدین یا نبود پدر و مادر به دلیل مشغله کاری در کودک ایجاد می شود و می تواند پیش زمینه ناهنجاری جنسی یا حتی بلوغ زودرس شود و در دخترها به سبب تمایلات عاطفی در مقایسه با پسرها شدت بیشتری دارد.

جاذبه پدر و مادر، کودک را می رباید

با توجه به این که جاذبه و کشش شنیدن و درک مسائل جنسی آن هم برای کودک کنجکاو، عاملی برای ترغیب او به سمت و سوی گویندگان این نوع مسائل و الگوگیری از آنان است، رابطه غنی عاطفی پدر و مادر با کودک می تواند سبب دلبستگی و گرایش فرزند به والدین شود. این را عابدینی می گوید و اضافه می کند، اگرچه روابط خارج از خانه فراتر از کنترل والدین است، اما هر چه پدر و مادر با نرمش و ملایمت نیازهای عاطفی و روانی کودک را تامین کنند و خلقیات آنان جذاب تر و پرکشش تر از همسالان کودک باشد، فرزند به جای تقلید از همسالان یا همکلاسی ها، پدر و مادر را الگوی خود قرار داده، موفق تر و فرمانبردارتر خواهد بود.

وی خاطرنشان می کند والدین باید با فرزندان خود همچون دوستانی صمیمی رفتار کرده، آنها را در تفریحات سالم همراهی کنند، با آنها ورزش و بازی کنند، به کوه، سینما و پارک روند، به کودک اجازه گفت وگوی تلفنی با دوستان بدهند و او را در دیدار با دوستان یا شرکت در جشن تولدهای غیرآسیب زای همسالان همراهی کنند و به او فرصت دهند مسائل و موضوعات مدرسه یا مهد را برایشان تعریف کند.

عابدینی با اشاره به این که کودک در دوره مهد و دبستان قابلیت درک و فهم نصیحت را دارد، می گوید بهتر است در یک جمله تا ده کلمه (در حد حوصله کودک) توصیه یا خواسته خود را به کودک انتقال دهید.

او اظهار می کند: قصه درمانی و بازی درمانی از جمله روش هایی است که می توان کودک را در حد فهم و درکش از انجام یا تقلید رفتارهای نادرست و به کار بردن تکیه کلام های غیراخلاقی برحذر داشت. گاهی نیز می توان به کودک سوال و جواب آموخت که در مواجهه با رفتار یا گفته های غیراخلاقی و نامناسب همسالان، آمادگی مقابله و نه گفتن داشته باشد و حاضر جواب باشد و بداند در مقابل چه گفته ای چه پاسخی دهد. به گفته عابدینی رفتار بد، خشونت آمیز و بی اعتنایی به موازین اخلاقی خیلی زود در سیمای روحی کودک ظاهر می شود و تصورات و تمایلات متعددی را در او تقویت می کند.

وقتی کودک به مسائل جنسی پی می برد

اگر کودک متوجه برخی روابط، اعمال و گفته های جنسی شد یا از تکیه کلام های نادرست و غیراخلاقی یا شوخی های جنسی استفاده کرد، واکنش پدر و مادر چگونه باید باشد؟

عابدینی با اشاره به آن که نباید به بیداری جنسی کودک بی اعتنایی کرد و از طرفی نباید در برابر آن عکس العمل شدید نشان داد و با تهدید او را سرزنش کرد، می گوید: والدین باید سطح دانسته های کودک را با چند سوال و جواب ساده مورد سنجش قرار دهند و براساس میزان اطلاعات او و نه بیشتر، افکارش را مدیریت کنند و پاسخ روشنی به او دهند و از دروغ و کتمان موضوع و محدود کردن بی قید و شرط کودک از دانستن پاره ای مسائل جنسی غیرآسیب زا اجتناب کنند، چرا که محدودیت بیش از حد، سبب کنجکاوی و تحریک بیشتر برای دانستن و پرسیدن این موضوعات از طریق همسالان ناآگاه می شود و نتیجه آن اضطراب، درگیری و اشتغال ذهنی، افکار نابسامان، افت تحصیلی، عادات نامناسب و بلوغ زودرس است. این روان شناس درخصوص کودکی که از تکیه کلام های زشت یا شوخی های جنسی استفاده می کند، می گوید: بهترین راهکار آن است که یکی دوبار اول به حرف های غیراخلاقی او بی اعتنایی شده، در صورت ادامه دار شدن از شیوه محروم سازی استفاده شود یعنی او را برای مدت معینی از بازی، دوستان یا غذای مورد علاقه اش محروم کنید.

عابدینی تاکید می کند: بی مبالاتی والدین در روابط زناشویی پیش چشم کودک، نقطه آغاز تخیلات و صحنه های خیالپردازی شده غیرواقع گرایانه از جانب کودک است که با واقعیت در تضاد است و می تواند روی روان کودک تاثیر سوءگذاشته، ذهن او را مدام درگیر تخیلات و تمایلات جنسی کند و به حال و آینده او لطمه وارد سازد. بنابراین خانواده ها باید بسیار مراقب چنین شرایطی باشند.

سه شنبه 26/9/1392 - 10:15
آموزش و تحقيقات

محققان سوئدی در تلاش برای رشد دادن مغز، در گام نخست، موفق به ساخت تولید بخش خاکستری مغز در محیط آزمایشگاه شدند.

190-17.JPG

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رشد و تولید قطعات یدکی برای بخش‌های فرسوده و بیمار بدن انسان، یکی از رویاهای مهندسان زیستی است؛ محققان تاکنون موفق به تولید و رشد برخی بافت‌های بدن شده‌اند، اما مغز یکی از پیچیده‌ترین و چالش برانگیزترین عضوهای بدن محسوب می‌شود.

 

رشد اندام مصنوعی در آزمایشگاه با داربست زدن آغاز می‌شود؛ داربست مانند یک قالب عمل کرده و سلول‌های گرفته شده از بدن بیمار روی آن رشد داده می‌شوند.

 

از این شیوه برای رشد غدد لنفاوی و سلول‌های قلب استفاده شده است؛ همچنین با کمک داربست، کلیه مصنوعی تولید و به بدن یک موش پیوند زده شد.

 

رشد بافت عصبی در آزمایشگاه بسیار پیچیده است؛ در مغز، سلول‌های عصبی جدید در یک ماتریکس پروتئینی خاص و پیچیده رشد می‌کنند و این ماتریکس بقدری مهم است که سلول‌های عصبی آسیب دیده بدون آن بازسازی نمی‌شوند.

 

«پائولو چیارینی» و «سیلویا بایگوئرا» از محققان موسسه کارولینسکا در استکهلم، یک داربست ساخته شده از ژلاتین را با مقدار کمی از بافت مغز موش که سلول‌های آن از قبل جدا شده بودند، ترکیب کردند.

 

این بافت تخلیه شده از سلول، نشانه‌های بیوشیمیایی حیاتی برای فعال کردن سلول‌های جدید را فراهم می‌کنند.

 

سلول‌های بنیادی مزانشیمی گرفته شده از مغز استخوان موش دیگر به ترکیب داربست افزوده شدند و محققان، نشانه‌هایی حاکی از تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های عصبی را مشاهده کردند.

 

این روش از مزیت ترکیب بافت طبیعی با خواص مکانیکی ماتریکس مصنوعی برخودار است.

 

به گفته «چیارینی»، در آینده می‌توان از این داربست ترکیبی برای پیوند بافت‌های مهندسی‌ساز بمنظور جایگزین شدن با بخش‌های آسیب دیده مغز استفاده کرد که یک فضای ماتریکسی برای رشد سلول‌های جدید ایجاد می‌کند.

سه شنبه 26/9/1392 - 10:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته