• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3430
تعداد نظرات : 958
زمان آخرین مطلب : 3279روز قبل
سخنان ماندگار


دست نوشته ای زیبا و خواندنی از مهاتما گاندی
لیاقت انسان‌ها کیفیت زندگى را تعیین می‌کند نه آرزوهایشان. و من متعهد نیستم که چیزى باشم که تو می‌خواهى، و تو هم می‌توانى انتخاب کنى که


من می‌‌توانم خوب، بد، خائن، وفادار، فرشته‌خو یا شیطان‌ صفت باشم 

من می‌توانم تو را دوست داشته یا ازتو متنفر باشم،

من می‌توانم سکوت کنم، نادان و یا دانا باشم،

چرا که من یک انسانم، و این‌ها صفات انسانى است.

و تو هم به یاد داشته باش: من نباید چیزى باشم که تو می‌خواهى، من را خودم از خودم ساخته‌ام،

و به یاد داشته باش منى که من از خود ساخته‌ام، آمال من است، تویى که تو از من می‌سازى آرزوهایت و یا کمبودهایت هستند.

لیاقت انسان‌ها کیفیت زندگى را تعیین می‌کند نه آرزوهایشان.

و من متعهد نیستم که چیزى باشم که تو می‌خواهى،

و تو هم می‌توانى انتخاب کنى که من را می‌خواهى یا نه،

ولى نمی‌توانى انتخاب کنى که از من چه می‌خواهى.

می‌توانى دوستم داشته باشى همین گونه که هستم، و من هم.

می‌توانى از من متنفر باشى بى‌هیچ دلیلى و من هم.

چرا که ما هر دو انسانیم.

این جهان مملو از انسان‌هاست ، پس این جهان می‌تواند هر لحظه مالک احساسى جدید باشد.

تو نمی‌توانى برایم به قضاوت بنشینى و حکمی‌صادر کنی و من هم.

قضاوت و صدور حکم بر عهده نیروى ماورایى خداوندگار است.

دوستانم مرا همین گونه پیدا می‌کنند و می‌ستایند،

حسودان از من متنفرند ولى باز می‌ستایند،

دشمنانم کمر به نابودیم بسته‌اند و همچنان می‌ستایندم،

چرا که من اگر قابل ستایش نباشم نه دوستى خواهم داشت،

نه حسودى و نه دشمنى و نه حتی رقیبى،

من قابل ستایشم، و تو هم.

یادت باشد اگر چشمت به این دست نوشته افتاد به خاطر بیاورى که آن‌هایى که هر روز می‌بینى و مراوده می‌کنى همه انسان هستند و داراى خصوصیات یک انسان، با نقابى متفاوت، اما همگى جایزالخطا.

نامت را انسانى باهوش بگذاراگر انسان‌ها را از پشت نقاب‌هاى متفاوتشان شناختى،

و یادت باشد که این ها رموز بهتر زیستن هستند...
دوشنبه 14/5/1392 - 23:7
خاطرات و روز نوشت


چند حقیقت زیبا درباره آدم ها
وقتی شخصی حتی به چیزای الکی زیاد میخنده ، مطمئن باشید که عمیقا غمگینه ...

وقتی شخصی حتی به چیزای الکی زیاد میخنده ، مطمئن باشید که عمیقا غمگینه  
وقتی کسی زیاد میخوابه ، مطمئن باشید که تنهاست

وقتی شخصی کم حرف میزنه و اگر هم حرف بزنه حرفشو سریع میگه ، مطمئن باشید كه رازی رو حفظ میکنه
وقتی کسی نمیتونه گریه کنه نشون دهنده شکنندگی و ضعف اونه

وقتی کسی غیر عادی غذا میخوره بدونید که اضطراب داره
 وقتی کسی واسه چیزای کوچیک گریه میکنه ، یعنی دل بی گناه و نرمی داره

اگه کسی به خاطر چیزای احمقانه و کوچیک از دستت عصبانی شد ، یعنی که خیلی دوستت داره
انسان های قوی می دانند چگونه به زندگی شان نظم دهند. حتی زمانی که اشک در چشمانشان حلقه می زند همچنان با لبخندی روی لب می گویند: من خوب هستم
دوشنبه 14/5/1392 - 23:6
آموزش و تحقيقات


چای کیسه ای
چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان چای هستند.

رنگ موجود در چای‌های کیسه‌ای برای سلامت دندان ضرر دارد. چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان چای هستند و باید طی مدت کوتاهی، رنگ مورد نظر مصرف‌کننده را پیدا کنند بنابراین به نظر می‌رسد رنگ آنها، بیشتر از رنگی است که چای‌های معمولی طی روند دم کشیدن آزاد می‌کنند و هرچه رنگ نوشیدنی‌ها و خوراکی‌هایی مانند چای، قهوه یا شکلات،‌ بیشتر باشد، دندان‌ها هم بیشتر رنگ می‌گیرند اما خود چای ماده قندی‌ ندارد که بخواهد باعث پوسیدگی دندان‌ها شود.

 بد نیست بدانید چای حاوی مقداری فلوراید (ماده‌ای كه از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌كند) هم است. البته میزان فلوراید انواع مختلف چای تفاوت دارد پس چای با این خاصیت ضدپوسیدگی نمی‌تواند باعث پوسیدگی دندان‌ها بشود و آسیب وارده به دندان‌ها از طریق مصرف چای کیسه‌ای، مربوط به رنگ دادن آن می‌شود. رنگ گرفتن دندان‌ها در اثر مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های رنگی، طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است.

حالا اگر شما به دلیل شرایط کاری یا زندگی‌تان، مجبور به استفاده مداوم از چای‌ کیسه‌ای هستید، می‌توانید برای پیشگیری از رنگ گرفتن دندان‌ها، علاوه بر شستن مداوم آنها با آب، روزی 2 بار هم با خمیردندان‌های حاوی فلوراید مسواک بزنید و گاهی هم (هفته ای  2بار) از خمیردندان‌های ساینده مانند خمیر دندان‌های مخصوص سیگاری‌ها استفاده کنید. جرم‌گیری هم می‌تواند راه دیگری برای از بین بردن رنگ دندان‌ها باشد.
دوشنبه 14/5/1392 - 23:4
آموزش و تحقيقات


گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده حاوی مقادیر بالایی نمک، روغن و ترکیبات نگهدارنده هستند.

براساس مطالعات، مصرف گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی، تصلب شرایین، افزایش چربی های خون، دیابت و پرفشاری خون را افزایش می دهد، ‌در حالی که مصرف گوشت قرمز به این اندازه خطرناک و مضر نیست.

نتایج مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد مصرف روزانه فقط 50 گرم گوشت فرآوری شده مانند سوسیس می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش دهد، این در حالی است که حتی با خوردن دو برابر این مقدار گوشت قرمز این خطر سلامت افراد را تهدید نمی‌کند.

گوشت های فرآوری شده حاوی مقادیر بالایی نمک، روغن و ترکیبات نگهدارنده هستند که سلامت انسان را به طور جدی در معرض خطر قرار می دهند.

برای انجام این مطالعه، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد 20 مطالعه را که بر روی بیش از یک میلیون نفر در 10 کشور جهان انجام شده بود، مرور نمودند.

نتایج حاکی از این بود که مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده که معادل  یک عدد سوسیس متوسط است، خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را به میزان 42 درصد و ابتلا به دیابت را تا 19 درصد افزایش می دهد.
دوشنبه 14/5/1392 - 23:1
آموزش و تحقيقات


چای
چای موجب تشدید سردرد می‌شود همچنین نوشیدن چای پررنگ زمینه بروز بی‌خوابی‌های مزمن و ضعف اعصاب را فراهم می‌كند.

شما هم جزو افرادی هستید كه به نوشیدن چای روزانه عادت دارند و اگر به هر دلیلی در طول روز چای نخورند دچار سردرد می‌شوند.

در واقع كاهش سطح كافئین بدن با سردرد بروز می‌كند اما محققان فرانسوی می‌گویند فقط مصرف چای كمرنگ در درمان این نوع سردردها مؤثر است.

گفتنی است چای موجب تشدید سردرد می‌شود همچنین نوشیدن چای پررنگ زمینه بروز بی‌خوابی‌های مزمن و ضعف اعصاب را فراهم می‌كند.

البته اگر عادت به نوشیدن چای پررنگ و غلیظ دارید نمی‌توانید به یك باره این عادت نادرست را ترك كنید و پیشنهاد می‌شود با اضافه كردن لیموی تازه به چای تا مدتی از این عوارض پیشگیری كنید.
متأسفانه تقلب در تولید چای زیاد است و در بیشتر موارد به آن رنگ و عطرهای مصنوعی اضافه می‌كنند.

برای تشخیص چای خوب می‌توانید مقداری از آن را در ظرف كوچكی بریزید و كمی آب به آن اضافه كنید، اگر بلافاصله تغییر رنگ داد به این معناست كه چای تقلبی و نامرغوب است.
دوشنبه 14/5/1392 - 23:0
اطلاعات دارویی و پزشکی
 
 
چرا با مراجعه به ارتودنتیست های مختلف پاسخ های متفاوتی در مورد درمان مشکل ارتودنسی خود دریافت کرده ام؟ مثلا" بر سر کشیدن و یا نکشیدن دندان برای رفع مشکلم اختلاف نظر داشته اند.
اصولا" مقوله چگونگی رفع کجی و ناردیفی های دندانی در ارتودنسی (بالاخص از حیث کشیدن یا نکشیدن) به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد که از آن جمله می توان به طول درمان- نیمرخ بیمار- ابزار مورد استفاده، ثبات نتیجه درمان، مهارت درمانگر و ... بستگی دارد. از آنجا که متخصصین مختلف وزن های متفاوتی به هر کدام از این فاکتورها می دهند اجتهاد های گوناگونی بدست می آید که تصمیم گیری خود بیمار نیز در رایزنی با این درمانگرها تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال ممکن است یک درمانگر موافق کشیدن نباشد زیرا با لبهای برجسته تر برای شما موافق بوده و آن را به ریسک احتمال بیشتر بهم ریختن مجدد دندانها بعد از درمان ترجیح دهد ولی متخصص ارتودنسی دیگری به دلیل ترس از برگشت ناردیفی دندانهای شما درمان توام با کشیدن را پیشنهاد کند. اینجاست که مداخله خود بیمار در تعیین نهایی وزن این فاکتورها به انتخاب طرح درمان او کمک می کند.


 
آیا رویش دندانهای عقل باعث کجی دندانهای جلویی می گردد؟ 
در خصوص نقش دندانهای عقل در بهم ریختن و کج شدن نظم دندانهای جلویی اتفاق نظر وجود ندارد. با این وجود کشیدن آنها قبل از 25 سالگی در اغلب بیماران (صرفنظر از اینکه ارتودنسی انجام بدهد یا خیر) توصیه می گردد زیرا بشر کنونی عمدتا" برای دندانهای عقل فضای کافی در فک ندارد.


 
آیا استفاده از پستانک‌های جدیدی که به پستانک ارتودنسی معروف است می‌تواند تأثیری در به هم نریختن دندان‌ها داشته باشد؟ آیا خوردن پستانک و شیشه در نوزادی و کودکی باعث ایجاد بی‌نظمی‌های دندانی می‌شود؟
این پستانک‌ها اصلا پایه علمی ندارد و صرفا تبلیغاتی و هزینه بر است. خوردن شیشه و پستانک و حتی انگشت دست تا سنین 3 تا 4 سالگی تأثیر محسوسی بر کج شدن دندانها نخواهد گذاشت‎ ولی در صورت ادامه بعد از این سنین جهت ترک عادت و عوارض دندانی آن می بایست به متخصص ارتودنسی مراجعه نمود.


 
آیا کشیدن دندان برای ارتودنسی باعث ایجاد مشکل نمی شود؟
کشیدن دندانها گاهی ضروری است . البته این نگرانی همیشه برای بیمار و یا والدین مطرح است که از دست دادن یک یا چند دندان سالم می تواند بواسطه کاهش دندانها در آینده باعث مشکلاتی برای بیمار گردد. لیکن علم ارتودنسی پس از گذشت دو قرن از ابداع خود چنین نگرانی را قویا مطرود می داند. ضمنا باید توجه داشت که فضای خالی ناشی از کشیدن دندانها طی درمان ارتودنسی کاملابسته می شود .



طول مدت درمان ارتودنسی چقدر است؟
طول مدت درمان ارتودنسی کاملا به نوع مشکل دندانی و یا اسکلتی شما بستگی دارد. طول مدت درمان می تواند از چند ماه تا چند سال متغیر باشد. البته اکثر درمانهای ارتودنسی ثابت  بین 8 تا 18 ماه به طول می انجامد.



فاصله مراجعات ارتودنسی چگونه است؟
جلسات درمانی بر اساس شرایط بیمار و طرح درمان وی برنامه ریزی می شود . تقریبا اغلب افرادی که تحت درمان ارتودنسی ثابت قرار می گیرند، بایستی هر 4 تا 5 هفته برای ادامه روند درمان خود به مطب مراجعه کنند . گاهی نیز فواصل بین جلسات کمتر یا بیشتر خواهد بود.

آیا درمان ارتودنسی درد دارد؟
خیر . درد درمانهای ارتودنسی خفیف و گذرا است و با دردی که در سایر درمانهای دندانپزشکی مثل کشیدن ، پر کردن و یا عصب کشی وجود دارد، اصلا قابل ملاحظه نیست . جویدن آدامس به کاهش درد مختصر روزهای نخست ارتودنسی کمک می کند.
  

 آیا می توان فقط دندانهای یک فک را مورد درمان ارتودنسی قرار داد؟
به شرایط شما بستگی دارد . ارتودنسی تنها مرتب کردن دندانهای کج و نامرتب را دنبال نمی کند . مسائلی مانند طریقه جفت شدن دندانهای بالا و پایین بر روی هم، انحراف از خط وسط صورت ، اصلاح روابط فکی و اسکلتی نیز در درمان ارتودنسی مد نظر قرار می گیرند. بنابراین هرچند ممکن است دندانهای یک فک شما مرتب باشند، ولی به دلیل اصلاح مشکلات دیگر بایستی در بعضی موارد بر روی دندانهای هر دو فک براکت قرار داده شود.
 
آیا درمان ارتودنسی در سنین بالا قابل انجام است؟
چنانچه مشکل بیمار تنها نامرتب بودن و کجی دندانها باشد، می توان در هر سنی به شرط سلامت لثه دندانها اقدام به درمان ارتودنسی نمود . ولی در مواردی که ناهنجاری های فکی وجود دارد، با توجه به پایان یافتن رشد در افراد بالغ ممکن است نیاز به درمان های مشترک ارتودنسی و جراحی فک وجود داشته باشد. در اینگونه موارد روند درمان به این شکل خواهد بود که ابتدا بیمار یک دوره حدود 6- 12 ماهه تحت درمان ارتودنسی ثابت قرار می گیرد. طی این درمان دندانها مرتب گردیده و شرایط برای انجام جراحی فک مهیا می گردد. سپس یک متخصص جراحی فک و صورت عمل جراحی فک را انجام می دهد. پس از دوره نقاهت مجددا درمان ارتودنسی برای یک مدت کوتاه چند ماهه جهت ایجاد تغییرات جزئی و درعین حال  مهم ادامه می یابد.



آیا می توانم بدون جراحی فک تنها با ارتودنسی مشکل دندانی فکی خود را حل کنم؟
در مواقعی که فرد بالغ گردیده است و ناهنجاری فکی شدید می باشد، متخصص ارتودنسی مجبور است ناهنجاری دندانی - فکی را با کمک یک جراح فک و صورت برطرف کند. به این صورت که پس از یک دوره حدودا" 6-12 ماهه درمان ارتودنسی، بیمار در حالیکه دستگاههای ارتودنسی ثابت را به همراه دارد، تحت عمل جراحی فک قرار می گیرد و پس از دوره نقاهت مجددا چند ماه دیگر درمان ارتودنسی وی ادامه می یابد. با این وجود در برخی موارد که میزان مشکل فکی خفیف باشد ممکن است بسته به فاکتورهای دیگر تنها با ارتودنسی ضمن ردیف کردن دندانها تظاهر مشکل فکی را نیز کاهش داد.
 
آیا ارتودنسی به درمان دندان قروچه کمک می کند؟
اصولا" ماهیت دندان قروچه هنوز کاملا" روشن نیست. با این وجود استرس و تماس های نامناسب دندانی با عنوان عوامل تاثیرگذار شناخته شده اند. از اینرو به نظر می رسد درمان ارتودنسی با بهم زدن موقعیت پیشین تماس های دندانی دست کم طی درمان با کاهش محسوسی در شدت دندان قروچه همراه باشد.


 
هزینه درمان ارتودنسی چقدر است؟
هزینه درمان ارتودنسی بستگی به فاکتور هایی از قبیل نوع درمان (ثابت یا متحرک)، میزان پیچیدگی درمان، محل انجام درمان (مطب خصوصی یا کلینیک)، سابقه و تخصص درمانگر (دندانپزشک عمومی یا متخصص) و ... دارد. با این حال قیمت درمان ارتودنسی در ایران نسبت به کشورهای حاشیه خلیج فارس و بالاخص کشورهای غربی به طرز محسوسی پایین تر می باشد. 


 
ارتودنسی نامرئی چیست؟
در تبلیغات به سه مدل از ابزار های ارتودنسی با عنوان ارتودنسی نامرئی یاد می شود. در حالتی با نام سیستم لینگوال یا زبانی براکت ها پشت دندانها چسبانده می شوند. این سیستم به دلیل  مزاحمت و آزار برای زبان بیمار و امکان جدا شدن براکت ها طی بستن دهان چندان فراگیر نمی باشد به علاوه در صورت وجود تکنولوژی پیشرفته مورد نیاز لابراتواری آن که در ایران هنوز در مراحل مقدماتی است، تنها برای کیس های محدودی قابل استفاده می باشد. به علاوه قیمت ارتودنسی نامرئی نزدیک به 2-4 هزار دلار می باشد که تقریبا" دو برابر هزینه ارتودنسی ثابت می باشد. در روشی دیگر از یک سری پلاک های شفاف جهت ردیف کردن دندانها استفاده می گردد. این شیوه نیز به دلیل نبود امکانات پیچیده مورد نیاز آن در ایران و با در نظر گرفتن محدودیت های عملکردی جز در کیس های با بهم ریختگی های اندک آنهم با صلاحدید متخصص ارتودنسی کارایی ندارد. بالاخره حالتی که در آن از براکتهای شفاف رنگ دندان استفاده می گردد که با توجه به پیشرفت های چشمگیر در تکنولوژی تامین استحکام و زیبایی آنها نسبت به دو شیوه قبلی به لحاظ قابلیت در عین زیبایی منطقی تر می باشد.



دکتر مسعود داودیان :: متخصص ارتودنسی
شنبه 12/5/1392 - 23:24
اطلاعات دارویی و پزشکی


همه آنچه درباره ارتودنسی باید بدانید با دکتر مسعود داودیان: متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک


درمان ارتودنسی نزد دندانپزشک عمومی چه ایرادی دارد؟
دندانپزشک عمومی صلاحیت انجام درمان تخصصی ارتودنسی ثابت را ندارد. با این وجود در حال حاضر تعداد زیادی از دندانپزشکان اگرچه تخصص ارتودنسی ندارند با یا بدون شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدت غیر آکادمیک با هزینه های کمتر اقدام به انجام ارتودنسی برای بیماران خود می کنند که متاسفانه در بسیاری موارد سبب بروز مشکلات و عوارض غیرقابل جبران برای فک و دندانها می گردد. تخصص ارتودنسی مستلزم گذراندن دوره رزیدنتی چهار ساله در دانشگاههای معتبر پس از دوره دندانپزشکی عمومی می باشد.



چگونه اطمینان حاصل کنم که دکتری که مراجعه کرده ام متخصص ارتودنسی است؟
متخصص ارتودنسی روی تابلو، کارت و مهر مطب خود از عبارت متخصص ارتودنسی و نه ارتودنسی استفاده می کند. عبارت جراح- دندانپزشک با هر عنوان دیگری در ادامه آن نظیر کلمه ارتودنسی نشانگر عمومی بودن دندانپزشک می باشد. به علاوه شما می توانید با مراجعه به لینک اعضا وبسایت انجمن ارتودنتیست های ایران (www.IAO.ir) نسبت به متخصص بودن دکتر خود اطمینان حاصل کنید.

در چه سنی باید جهت اولین معاینه ارتودنسی اقدام کنیم ؟
انجمن متخصصین ارتودنسی امریکا سن هفت سالگی را سن خوب برای اولین معاینه ارتودنسی ذکر کرده است . در این سن علی رغم حضور غالب دندانهای شیری، معمولا" تعدادی از دندانهای دائمی رویش پیدا کرده و برای متخصص ارتودنسی امکان ارزیابی دقیقتری را فراهم می کند.


آیا ارتودنسی سریع یا ارتودنسی با لیزر خوب است؟
متاسفانه برخی از دندانپزشکان عمومی که متخصص ارتودنسی نیستند با سوء استفاده از نگرانی بیماران نسبت به طول درمان ارتودنسی اقدام به تبلیغاتی با عناوین ارتودنسی سریع یا ارتودنسی در یک جلسه و یا ارتودنسی با لیرز می کنند. در این موارد آنها در واقع با تراش دندانها در نواحی بیرون زده و ترمیم دندانها (کامپوزیت یا لامینیت) در قسمت های تورفته اقدام به رفع ظاهری مشکل ناردیفی دندانها می کنند. علی رغم جلب نظر اولیه بیمار این امر در درازمدت منجر به آسیب جدی دندانها حتی گاها" تا سرحد کشیدن برخی دندانها  ظرف سالهای بعد خواهد شد.



سن مناسب انجام درمان ارتودنسی چه زمانی است؟
 در گذشته درمان ارتودنسی معمولا به کودکان و نوجوانان محدود می شد ولی واقعیت این است که دندان ها در هر سنی می توانند حرکت کنند و شیوه حرکت دادن دندان ها در تمام سنین یکسان است. بنابراین درمان ارتودنسی در بزرگسالان و سنین بالا نیز امکان پذیر است هرچند در درمان این افراد خطرات و محدودیت هایی وجود دارد که فقط توسط متخصص ارتودنسی قابل ارزیابی و درمان است. با این حال زمان مناسب برای ارتودنسی اغلب افراد وقتی است که تمام دندان های شیری کودک افتاده باشند و بیشتر دندان های دائمی وی ( بجز سومین آسیای بزرگ یا همان دندان عقل) درآمده باشند که در حدود 12-11 سالگی می شود.دانستن زمان مناسب برای معاینه ارتودنسی باعث می شود که برخی اوقات با انجام اقدامات ساده از بروز مشکلات شدیدتر پیشگیری و طول درمان و پیچیدگی آن را کوتاه تر کرد.
با درمان اولیه می توان نتایج مطلوبی را به دست آورد که پس از پایان یافتن رشد فک ها و صورت ( حدود 12-10 سالگی) دیگر قابل دستیابی نیستند. در این محدوده سنی دو دسته از ناهنجاری های دندانی و فکی را می توان اصلاح کرد. در این میان روش هایی برای درمان های پیشگیرانه وجود دارد که مراجعه بیمار در سن پایین امکان انجام این روش ها را برای هر دو دسته از ناهنجاری های دندانی و اسکلتی میسر می سازد که این امر نه تنها در جلوگیری از انجام درمان های پیچیده کمک می کند بلکه طول درمان را کوتاه تر کرده و به هزینه خانواده نیز کمک می کند.
در صورتی که کودک دچار ناهنجاری اسکلتی ( ونه فقط دندانی) همانند کوچک ویا بزرگ بودن هر یک از فک ها نسبت به یکدیگر، باریک بودن فک بالا و یا انحراف فک پایین به طرفین باشد درمان وی باید در محدوده سنی 12-7 سالگی انجام شود.زمان شروع درمان بر اساس نوع مشکل و شدت آن متفاوت است و گاه زمان آغاز درمان یک مشکل یکسان در دو کودک به دلیل تفاوت های فردی یکسان نیست. این امر نیز دلیل مهمی را جهت انجام معاینه اولیه در سن هفت سالگی توسط درمانگر آگاه و مسلط به تمام زوایا و جوانب رشد و تکامل یعنی متخصص ارتودنسی ارائه می دهد.
متاسفانه گاهی مشاهده می شود که به علت مراجعه دیرهنگام بیماران به متخصص ارتودنسی ویا مراجعه به دندانپزشک عمومی که بعضا تسلط کافی در این موارد ندارند، این گونه مشکلات اسکلتی بموقع تشخیص داده نمی شوند و در زمان مناسب تحت درمان صحیح قرار نمی گیرند و رشد کودک پایان می یابد. در این حالت تنها راه پیش روی متخصص ارتودنسی در مشکلات با شدت کم، کشیدن دندان های دائمی جهت پوشاندن مشکل اسکلتی و در موارد شدیدتر انجام جراحی فک همراه با ارتودنسی در سنین بالاتر است و کاملا روشن است که با معاینه به موقع کودک توسط متخصص ارتودنسی می توان از ایجاد مشکلات شدید در سنین بالاتر جلوگیری کرد.
شنبه 12/5/1392 - 23:22
تغذیه و تناسب اندام


قارچ
نیم تا یک ساعت قبل از مصرف، قارچ را در معرض مستقیم نور خورشید قرار دهید.

نتایج بررسی ها نشان می دهد، قارچ های خوراکی معمولی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند به اندازه مکمل ویتامین D، نیاز بدن به این ویتامین را تامین می کنند.

به گزارش هلث نیوز، محققان آمریکایی توصیه می کنند، نیم تا یک ساعت قبل از مصرف، قارچ را در معرض مستقیم نور خورشید قرار دهید.

طرز قرار دادن آن هم مهم نیست به طوری که می توان آن را بعد از جداسازی از محیط کشت در معرض نور خورشید قرار داد.قارچ، همانند پوست انسان اشعه نور خورشید را به ویتامین D تبدیل می کند.

حتی پس از برداشت، این روند ادامه پیدا می کند. این ویتامین برای سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوان ها و دندان و جذب کلسیم لازم است.

مصرف یک پرس قارچ که در معرض نور خورشید قرار می گیرد ۴۰۰واحد ویتامین D بدن را تامین می کند، و مصرف بالای این نوع قارچ به همان اندازه مکمل، ویتامین D بدن را تامین می نماید.
شنبه 12/5/1392 - 23:19
آموزش و تحقيقات


پزشک
كبد از بزرگترین اندام های درون شكم است و پشت دنده ها درسمت راست بدن قرار دارد.

از میان سرطان ها، سرطان كبد، سرطانی است كه در خانم ها به صورت خوش خیم و در آقایان اغلب بد خیم است.

حسین علی مددی، متخصص گوارش، كبد و تغذیه گفت: كبد از بزرگترین اندام های درون شكم است و پشت دنده ها درسمت راست بدن قرار دارد.

وی عنوان كرد: معمولا سرطان كبد سال ها پس از عفونت در بخش فوقانی شكم و یا توده ای در بخش فوقانی شكم ایجاد می شود.

وی تصریح كرد: ورم شكم، كاهش اشتها، پیری زودرس، ضعف و احساس خستگی شدید، تهوع و استفراغ و زرد شدن پوست از شایع ترین علائم سرطان كبد همچنین درد در سمت راست بدن و شكم است.

وی خاطر نشان كرد: سرطان كبد بیشتر در افرادی كه بیماری زمینه ای مانند هپاتیت B وC دارند دیده می شود و همچنین ممكن است زمینه ژنتیكی داشته باشد.

وی افزود: در خانم ها به علت مصرف داروهای هورمونی كمتر این سرطان دیده می شود و اغلب به صورت توده های خوش خیم  ظاهر می شود.

شنبه 12/5/1392 - 23:18
تغذیه و تناسب اندام


سبزی و میوه
بررسی‌ها نشان می‌دهند عملکرد قسمت پاداش دهی مغز انسان نیز در این زمینه بسیار مهم است ...

پزشکان به تازگی دریافته‌اند که در بوی میوه‌ها و سبزیجات تازه موادی وجود دارد که باعث لاغری افراد می‌گردد.

پزشکان با مطالعه بر روی گروهی از داوطلبان که دچار چاقی و اضافه وزن بودند دریافتند که علاوه بر اینکه مصرف سالادها‌، میوه‌ها و سبزیجات باعث تناسب اندام در آنها و رفع چاقی البته در یک بازه‌ی بلند مدت می‌شود حتی بوی این مواد هم می‌تواند باعث ایجاد روحیه‌ی شاد و خوشحالی و تناسب اندام در آنها شود.

گفتنی است، پزشکان علت این امر را استشمام آنزیم‌های منتشر شده به همراه رایحه‌های طبیعی منتشر شده از سوی میوه ها و سبزیجات از طریق بینی افراد می‌دانند که سبب می‌شود با تغییرات هورمونی همگام شده و سبب لاغری در فرد می شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند عملکرد قسمت پاداش دهی مغز انسان نیز در این زمینه بسیار مهم است و سبب ایجاد حس خوب و پاداش به سبب انجام یک کار مفید برای سلامتی در فرد می‌شود.
شنبه 12/5/1392 - 23:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته