• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3775روز قبل
پوست و مو

یک متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: گاهی در تبلیغات ادعای کاشت 16000 تارمو می شود، در صورتی که معمولا نمی‌توان بیش از 8000 تار مو در یک جلسه کاشت.

45-55.jpg

دکتر ریحانه مهرگان در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: شروع ریزش موی مردانه معمولا از جلوی سر بوده، موها به تدریج نازک‌تر و کمرنگ‌تر شده و حالت اصلی خود را ازدست می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه در مراحل شروع طاسی سر به‌ مرور زمان تعداد موها کمتر شده و پوست‌ سر نمایان می‌شود، گفت: این تغییرات موجب عقب ‌رفتن تدریجی خط رویش‌ مو در‌ پیشانی می‌شود. کاهش ‌مو با ‌شدت کمتر یا بیشتر (گاهی هم‌زمان با جلوی سر و یا در‌مراحل بعد ‌از آن) در فرق‌ سر هم رخ‌ داده و آن بخش هم به ‌تدریج دچار طاسی می‌شود. گاهی هم در شروع فقط فرق سر دچار طاسی شده و تا سال‌ها به همین ترتیب باقی می‌ماند و بعدا جلوی سر درگیر ریزش‌ مو می‌شود.

 

این متخصص پوست و مو گفت: با گسترش تدریجی طاسی و به ‌هم ‌پیوستن مناطق خالی از مو به‌ تدریج کل سر طاس ‌شده و در نهایت فقط مو در‌ مناطق پشت و طرفین‌ سر باقی می‌ماند، این بخش‌ها به دلیل فقدان گیرنده‌ هورمون‌های مردانه در فولیکول‌های مو به اثرات ریزش موی هورمون‌های مردانه مقاوم بوده و ‌ندرتا دچار طاسی می‌شوند.

 

دکتر مهرگان گفت: سیر ریزش مو در آلوپسی آندروژنتیک از‌ نظر شدت، وسعت، سرعت پیشرفت و توقف آن در زمان‌های گوناگون غیرقابل پیش‌بینی است و لذا درصورت اقدام به کاشت مو باید این نکته را در ‌نظر داشت که مدل ‌موی درست شده باید برای مابقی عمر فرد مناسب و زیبا باشد نه این‌ که فقط در ‌سن انجام کاشت مو طبیعی به ‌نظر برسد، البته اغلب قانع‌ کردن افراد در‌ این مورد بسیار مشکل است.

 

وی تاکید کرد: کاشت مو نیاز به افراد باتجربه و تجهیزات مخصوص دارد، تبلییغات زیادی روی برداشت از موهای بدن می شود که با توجه به اینکه جنس موهای سر و بدن متفاوت است موهای بدن زیاد بلند نمی شوند.

 

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه درمحل برداشت مو اسکار ایجاد می‌شود، گفت: در مواردی دیده می‌شود افرادی درخواست کاشت مو می‌کنند که هنوز موهای زیادی دارند، در این افراد کاشت مو مناسب نیست چون باعث ریزش موهای اطراف می‌شود، در افراد چاق، سیگاری و دیابتی نیز کاشت مو زیاد موفقیت آمیز نیست.

 

وی تصریح کرد: گاه در تبلیغات ادعای کاشت 16000 تارمو می شود، در صورتی که معمولا نمی توان بیش از 8000 تار مو در یک جلسه کاشت.

 

دکتر مهرگان یادآور شد: اولین قدم در ارزیابی منطقی طاسی با طرح مردانه این است که وضعیت فعلی موهای شخص را با عکس‌های چند سال قبل وی مقایسه کرده، با این مقایسه می‌توان تخمینی از میزان موهای از دست‌رفته و سرعت پیشرفت طاسی به‌دست داد.

 

این متخصص پوست و مو افزود: قدم بعدی ویزیت توسط متخصص پوست و مو است، دراین مرحله با گرفتن شرح‌حال دقیق و معاینه‌ کامل می‌توان میزان و شدت طاسی و سرعت پیشرفت آن را معلوم نمود و در‌ضمن با در نظر گرفتن برخی عوامل در تاریخچه‌ خانوادگی شخص می‌توان حدس تقریبی زد که سرعت و شدت طاسی وی درآینده به چه میزان است.

 

دکتر مهرگان گفت: تراکم موهای شخص در‌مناطق گوناگون سر با استفاده از وسیله‌ای به‌نام تراکم‌ سنج مو (دانسیتومتر) مشخص شده و به ‌این ‌ترتیب در معاینات بعدی در آینده می‌توان فهمید که در هر بخش از سَر شخص چه میزان از موها نسبت به موقعیت قبلی وی از دست رفته ‌است.

 

وی گفت: اگر پزشک متخصص درمان با محلول موضعی ماینوکسیدیل را تجویز نماید، معاینات باید 6 تا 12 ‌ماه بعد تکرار شود.

 

دکتر مهرگان خاطرنشان کرد: ریزش موی مردانه یک عارضه‌ پیشرونده است، البته اختلافات فردی وجود دارد به‌ طوری‌ که برخی مردان در‌مدت چند‌ سال به طاسی کامل رسیده، در ‌حالی‌ که در سایرین سال ها طول می‌کشد تا طاسی کامل شوند.

جمعه 22/9/1392 - 18:42
آموزش و تحقيقات

یک «حلقه هوشمند» جدید با قابلیت اتصال به سیستم‌عامل iOS و اندروید، امکان اطلاع از تماس‌ها، هشدارهای پیامک و ایمیل و همچنین به‌روزرسانی بلادرنگ شبکه‌های اجتماعی را فراهم کرده است.

4-1765.jpg

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بدنه این حلقه ضدآب دارای عرض 13 میلی‌متر و ضخامت چهار میلی‌متر و از جنس فولاد ضدزنگ است.

 

 

دگمه‌های موجود بر روی بخش خارجی‌تر سیستم ابداعی را می‌توان برای پذیرش یا رد تماس‌های ورودی، کنترل پخش موسیقی و به کار انداختن دوربین تلفن متصل به آن به کار برد.

 

 

این سامانه با باتری 22 آمپر بر ساعت نیرودهی می‌شود که دارای طول عمر 24 ساعته است.

 

 

برای شارژ دوباره، حلقه هوشمند به سیستم شارژکننده بی‌سیم و فضای کافی برای نیرودهی دو حلقه و یک گوشی مجهز است.

 

 

برای اختصاصی کردن این حلقه باید از برنامه گوشی هوشمند مجهز به بلوتوث 4.0 استفاده شود؛ این امر به کاربر امکان در اختیار داشتن پنج ناحیه زمانی مختلف، سازگار کردن نمایشگر ال‌ای‌دی و اختصا‌ص‌ دادن دکمه‌ای برای سرعت‌بخشی به شماره‌گیری مجهز است.

 

 

ابزار ابداعی همچنین در ممانعت از به سرقت رفتن و گم‌شدن آن کارساز است.

 

 

حلقه هوشمند هنگامی که تلفن کاربر بیش از 30 متر دورتر از وی است، (حتی زمانی که بر روی وضعیت «سایلنت» باشد) به کاربر هشدار می‌دهد.

جمعه 22/9/1392 - 18:41
تغذیه و تناسب اندام

زنان باردار و همچنین زنان مبتلا به دیابت بارداری از مصرف نوشابه و غذاهای آماده اجتناب کنند.

8-103.jpg

نسرین یادگاری کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه مرکزی، درباره دیابت دوران بارداری اظهار داشت: زنانی که در زمان بارداری مبتلا به دیابت می‌شوند باید مانند افراد دیابتی رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند.

 

وی با اشاره به اینکه "این نوع دیابت در دوران بارداری ظاهر و با تولد نوزاد رفع می‌شود"، افزود: خانم‌هایی که دچار دیابت بارداری می‌شوند به طور طبیعی نباید بیشتر از 8 تا 12 کیلوگرم وزن اضافه کنند، اما خانمی که قبل از بارداری دچار چاقی بوده است باید اضافه وزن را بیشتر کنترل کند و حداقل افزایش وزن بین 5 تا 6 کیلوگرم را داشته و بیشتر از این نباید اضافه وزنی اتفاق افتد.

 

یادگاری در خصوص رژیم غذایی این گروه از دیابتی‌ها گفت: در صورتی که خانم باردار دیابتی، وزن طبیعی داشته باشد می‌تواند در طول روز از انواع میوه‌ها و سبزیجات استفاده کند اما از قندهای ساده‌ای که در مواد غذایی مختلف است کاملا پرهیز کنند، شیر و لبنیات را در وعده خود به ویژه صبحانه بگنجانند و از غذاهای آماده اجتناب کنند. در واقع یک رژیم مناسب برای دیابت بارداری نیز شامل مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای چرب، پر نمک و یا حاوی شکر است.

 

وی اضافه کرد: به این گروه از زنان باردار توصیه می‌شود که انواع مواد فیبر دار را در رژیم خود بگنجانند و در مقابل، مصرف چربی‌های اشباع شده و نیز اسید چرب ترانس را به حداقل برسانند و به جای آنها از چربی‌های غیر اشباع مفید نظیر امگا۳، امگا۶ و روغن زیتون بهره‌مند شوند.

 

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه "به جای مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ، از انواع غلات سبوس‌دار استفاده شود"، اظهار کرد: زنان مبتلا به دیابت بارداری با صرف غذایی که حاوی فیبر و سبوس هستند می‌توانند قند خون بعد از غذا را کاهش دهند.

 

وی یادآوری کرد: به دلیل اینکه دوران بارداری، دوران مهمی است و رژیم غذایی صحیح در این دوران به دلیل رشد و سلامت نوزاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است یک مادر باردار که دچار دیابت بارداری شده‌ است باید حتما تحت نظر یک متخصص تغذیه، از یک رژیم غذایی سالم و مناسب استفاده کند.

 

وی تاکید کرد: همه افراد به ویژه این گروه به هیچ عنوان از نوشابه حتی نوشابه بدون قند استفاده نکنند چرا که نوشابه حاوی اسید سولفوریک بالا است و باعث می‌شود جذب کلسیم در بدن انجام نشود. به لحاظ اینکه در دوران بارداری کلسیم از استخوان‌های مادر برداشته می‌شود و صرف رشد و تغذیه جنین می‌شود، مصرف نوشابه به مادر و همچنین جنین آسیب می‌رساند و مصرف آن نه تنها برای زنان باردار دیابتی بلکه افرادی که دیابت ندارند نیز ممنوع است.

جمعه 22/9/1392 - 18:40
آموزش و تحقيقات

تحقیقات جدید نشان داد مادران باردار که سیگار می‌کشند خطر زایمان با جنین مرده را افزایش می‌دهند.

خبرگزاری فارس: سیگار کشیدن زنان، خطر تولد نوزاد مرده را افزایش‌ می‌دهد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه هلث‌دی نیوز آمریکا،‌ محققان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که دود ماری جوانا برای مادران باردار ممکن است به افزایش سه برابر زایمان با جنین مرده منجر شود.

خطر مرده‌زایی همچنین با سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر و در معرض قرارگرفتن با دود سیگار هم افزایش می‌یابد.

محققان دریافتند که 94 درصد مادرانی که نوزاد مرده به دنیا آورده بودند مصرف کننده این نوع مواد بودند.

دکتر «مایکل وارنر»، معاون سلامت زنان و زایمان دانشگاه یوتا گفت: حتی زمانی‌ که [یافته ها] برای سیگار کشیدن و مصرف ماری جوانا کنترل شده، خطر تولد نوزادان مرده افزایش داشته است.

در حالی که این تحقیقات ارتباط بین مصرف ماری جوانا،‌ دیگر مواد مخدر و تنباکو را در زنان و خطر افزایش زایمان نوزادان مرده را نشان می‌دهد اما نمی‌تواند یک رابطه علت و معلولی را به اثبات برساند.

این گزارش در نشریه زنان و زایمان منتشر شد.

پنج شنبه 21/9/1392 - 16:44
بهداشت روانی

بارها از خود پرسیده‌ایم که آیا تنبیه کودکان مجاز است و اگر در مواردی لازم شد چگونه و تا چه حدی می‌تواند انجام شود و فرق بین تنبیه با خشونت علیه کودکان و کودک آزاری چیست؟

خبرگزاری فارس: تنبیه خشن والدین،آغاز بزهکاری کودکان

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، تنبیه از مصدر انتباع به معنی بیدار کردن است. با این تفاسیر باید بار مثبتی برای این واژه قائل بود. آنچه در این میان اهمیت دارد نوع تنبیه است.

متاسفانه با وجود بار این واژه به معنای بیدار کردن، این واژه خشونت را در ذهن شنونده تداعی می‌کند. چرا که اکثر افراد جامه به خصوص والدین برداشتی جز خشونت کلامی و بدنی از تنبیه ندارند. مطلبی که شهرام خرازی ها، رئیس گروه سلامت روانی - اجتماعی دانشگاه علوم تهران نیز آن را تایید می‌کند.

 

خرازی‌ها با مذموم خواندن خشونت علیه کودکان و نوجوانان می‌گوید: تنبیه بدنی از مصادیق کودک‌آزاری است که تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست چرا که موجب رنجش و خشم در ذهن کودک شده و باعث گارد گرفتن او می شود.

وی سپس به تعریف تنبیه از منظر روانشناسی می‌پردازد تا معلوم شود نگاهی که برخی والدین به تنبیه دارند، چقدر با واقعیت علمی آن در تضاد است.

خرازی‌ها می‌افزاید: در حوزه روانشناسی به اقدامی که از جانب والدین برای برگرداندن کودک از مسیر تربیتی منحرف شده،‌تنبیه خوانده می‌شود.

این متخصص بهداشت روانی تصریح می‌کند: تنبیه انواع مختلفی دارد و نباید آن را محدود به تنبیه جسمانی کرد، برخی تنبیه ها روانی و برخی نیز اجتماعی هستند.

وی می‌افزاید: تنبیه روانی می‌تواند در قالب قهر والدین با کودک یا حرف نزدن با او باشد. ترک شدن از جانب همسالان نیز نوعی تنبیه اجتماعی است که کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اما این پایان ماجرا نیست تنبیه جسمانی علاوه بر رنجش روانی و رفتارهای تدافعی از سوی کودک ممکن است او را در معرض خطراتی جسمی وخیمی قرار دهد.

مهرداد کاظم زاده عطوفی، دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران با ذکر خاطره‌ای تلخ درباره یکی از مراجعانش می‌گوید: چندی پیش کودکی را به درمانگاه روانشناسی آوردند که متأسفانه به دلیل پرتاب کردن لیوان توسط والدینش نابینا شده بود.

وی می‌گوید: البته نباید فراموش کنیم که گاهی تنبیه روانی نیز آثار جبران‌ناپذیری در بر دارد و این آثار وخیم فقط مربوط به تنبیه جسمی نیست.

کاظم‌زاده عطوفی تصریح می‌کند: هدف تنبیه بازدارندگی و اصلاح رفتار است، در بازدارندگی لازم است علت رفتاری که در حال شکل‌گیری است را بدانیم.

وی با ذکر مثالی در این خصوص به توضیح درباره بازدارندگی می‌پردازد: اکثر والدین به دلیل اینکه کودک تکالیف درسی‌اش را انجام نمی‌دهد، از او خشمگین می‌شوند گام نخست در حل مسئله، شناسایی علت یا عوامل این رفتار است.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران می‌گوید: اصلاح رفتار هدف بعدی تنبیه است که باید با دقت هرچه تمامتر انجام شود. گاهی آسیب‌شناسی و سبب شناسی رفتار به راحتی قابل تشخیص نیست که در اینجا کمک از متخصصان بهداشت روانی مانند روانشناسان و مشاوران ضروری به نظر می‌رسد.

کاظم‌زاده عطوفی سپس به 3 پیامده تنبیه نامناسب در کودک می‌پردازد.

وی می‌گوید: تنبیه نامناسب در درجه اول الگوی خشم را در کودک درونی می‌خواند و او را مترصد فرصتی برای تلافی می‌کند. کاهش اعتماد به نفس، دیگر پیامد تنبیه است که با احساس حقارت در کودک شکل می‌گیرد.

کودک تنبیه شده تصور ذهنی نامناسبی از خود دارد و این تصور می‌تواند خودپنداری او را تحت تأثیر قرار دهد. سومین الگوی رفتاری که نتیجه تنبیه است، ایجاد خشمی است که در کودک شکل گرفته اما به دلایل محیطی قابل تخلیه نیست، بنابراین کودک را وادار به انتقال آن به خواهر و برادر کوچکترش می‌کند.

توضیحاتی که این متخصص بهداشت روانی می‌دهد، ذهن را به این سمت سوق می‌دهد که گاهی علت پرخاشگری کودکان با برادر و خواهر کوچکتر می‌تواند به علت تنبیهی باشد که والدین درباره کودک اعمال کرده‌اند.

جنبه خطرناک‌تر قضیه زمانی است که کودک نمی‌تواند خشم خود را به برادر یا خواهر کوچکترش منتقل کند و ناچار به آسیب رساندن به خود می‌شود.

با نگاهی به جمعیت دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند، متوجه اعمال خشونت والدین نسبت به آنها می‌شویم.

کاظم‌زاده عطوفی می‌گوید:‌ بسیاری از دانش‌آموزانی که تصمیم به ترک تحصیل می‌گیرند، قربانی تنبیه والدینشان هستند. تحقیری که والدین آن هم جلوی همکلاسی‌های کودک می‌کنند، عزت نفس و اعتماد به نفس کودک را پایین می‌آورد تا جایی که کودک را به ترک مدرسه می‌کند.

گاهی نتیجه این رفتار تنها به ترک تحصیل محدود نمی‌شود و کودک را در معرض دوستی‌های خیابانی قرار می‌دهد.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران در این باره می‌گوید: گروه‌های بزهکار شامل افرادی می‌شوند که پایگاه روانی عاطفی محکمی در خانواده ندارند و ناچار به عضویت در این گروه‌ها هستند.

 

به گفته وی این گروه‌ها معمولاً 3 تا 5 نفره هستند و اقدام به خرابکاری و تخریب اموال عمومی می‌کنند. رفتار این کودکان نتیجه خشمی است که در آنها مانده و آسیب و اموال عمومی راهی برای تخلیه و انتقام از جامعه است.

با اینکه گفته‌های بالا انسان را در دوراهی اعمال یا حذف تنبیه قرار می‌دهند، اما خرازی‌ها نظر دیگری دارد.

وی می‌گوید: در  مدارس نباید به طور کلی تنبیه را از سیستم آموزشی حذف کنیم، بلکه باید کاملاً هوشمندانه آن را طراحی و اجرا کنیم تا نتیجه مثبتی در بر داشته باشد.

کاظم‌زاده عطوفی در موضعی موافق با خرازی‌ها چنین اظهار می‌دارد که تنبیه زمانی مذموم است که موجب خشونت شود.

وی از کشف دلایل افت تحصیلی دانش‌آموزان و حل آنها به جای تنبیه و تحقیر سخن می‌گوید تا بر گفته‌های پیشینش صحه بگذارد.

وی با ابراز نگرانی از تنبیه بدنی و روانی در مورد دانش‌آموزان ضعیف تصریح می‌کند: متأسفانه گاهی اولیای مدرسه کودک را به دلیل انجام ندادن تکالیفش تنبیه می‌کنند در حالی که باید اول علت را جست و جو و سپس نسبت به رفع آن اقدام کرد.

گزارش از ژیلا آهنگرزاده

پنج شنبه 21/9/1392 - 16:43
خواص خوراکی ها

رییس انجمن علمی مامایی ایران تغذیه سالم مادران را در رشد جنین بسیار مهم دانست و عنوان کرد: مادران باردار اغلب به این بهانه که "چون دو نفر هستند، باید به اندازه دو نفر غذا بخورند"، دست به پرخوری می‌زنند که علاوه بر افزایش وزن بیش از اندازه مادر طی بارداری زایمان سختی را هم برایشان رقم خواهد زد.

pregnancy.jpg

ناهید خداکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکید کرد: تغذیه درست و استفاده مناسب و متعادل از تمام گروه‌های غذایی لبنیات، پروتئین‌ها، سبزیجات و کربوهیدرات‌هایی مثل نان و برنج بهترین نوع تغذیه یک مادر باردار است.

 

وی افزود: برای صبحانه به طور معمول مصرف روزانه دو تا سه لیوان شیر و ماست یا جایگزین‌های دیگر لبنیات، به همراه مصرف یک روز در میان یک عدد تخم مرغ کامل یا حبوباتی مانند عدس و لوبیا به همراه یک میوه تازه توصیه می‌شود.

 

رییس انجمن علمی مامایی ایران درباره میان وعده‌های غذایی هم گفت: در میان وعده‌ها بیسکویت، مغزها یا ساندویچ نان و پنیر و سبزی مناسب است. برای وعده شام یا نهار نیز غذاهای کاملی مثل عدس پلو با خرما یا آبگوشت و ... به همراه یک کاسه ماست و سبزیجات استفاده شود.

 

خداکرمی ضمن توصیه اکید به مادران برای استفاده از گوشت سفید و قرمز گفت: گیاهخواران هم از ترکیبات جایگزین گوشت مثل حبوبات و سویا استفاده کنند تا پروتئین مورد نیاز رشد جنین تامین گردد. البته در نظر داشته باشید که مصرف ماهی‌های آزاد به دلیل آزاد شدن جیوه در بدن مادر بیش از یک بار در هفته توصیه نمی‌شود، اما مصرف ماهی‌های پرورشی محدودیتی ندارد.

 

وی عسل و خرما را بهترین مواد قندی مورد استفاده در این دوران دانست و اظهار کرد: این محصولات غذایی علاوه بر دارا بودن آهن و مواد معدنی قند سالمی دارند و نیاز بدن را تامین می کنند.

پنج شنبه 21/9/1392 - 16:42
آموزش و تحقيقات

اغلب سالمندان به دلیل مصرف داروهای مختلف دچار عدم تعادل می‌شوند که همین امر سبب زمین خوردن و شکستگی استخوان می‌گردد که با رعایت یک سری نکات می‌توان تا حد زیادی این مسئله را کاهش داد.

خبرگزاری فارس: چگونه جلوی زمین خوردن سالمندان را بگیریم

پریسا طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در مورد راه‌های پیشگیری از زمین‌ خوردن در سالمندان و بروز انواع شکستگی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که در بین سالمندان شایع است زمین خوردن و سقوط است و از آنجایی که این افراد معمولاً دچار پوکی استخوان هستند به راحتی دچار شکستگی در اعضای مختلف بدن به ویژه استخوان لگن می‌شوند که باید برای همه عمر خانه‌نشین شوند.

وی در پاسخ به اینکه چه عواملی سبب زمین‌خوردن و سقوط سالمندان می‌شود، گفت:‌مصرف داروهای ضد فشار خون، خواب آور، شل‌کننده‌های عضلانی همگی سبب گیجی، سبکی سر یا از دست دادن تعادل می‌شود از طرف دیگر اکثر سالمندان با مشکلات بینایی یا شنوایی مواجه هستند که ممکن است به راحتی جلوی پای خود را ندیده و با برخورد با کوچکترین مانعی به زمین بخورند.

این متخصص طب سالمندی توصیه کرد تا شرایطی در محیط اطراف و خانه فراهم شود تا حداقل پس از زمین خوردن سالمند با مشکل جدی مواجه نشود به عنوان مثال هرگونه سیم، طناب یا قالیچه لغزان از سطح زمین جمع‌آوری شود و اگر از فرش یا هر کف‌پوش دیگری استفاده می‌کنیم از سر نخوردن آن روی زمین مطمئن شویم.

وی یکی از علل زمین‌خوردن سالمندان را سطوح صاف در کف حمام یا پله‌ها عنوان کرد و گفت:‌ استفاده از کف‌پوش‌های آزاد در حمام یا مفروش کردن پله‌ها با کف‌پوش‌های ثابت و استفاده از کفش‌های محکمی که کف آنها لاستیکی باشد و به راحتی سر نخورد می‌تواند از زمین خوردن سالمندان و ایجاد شکستگی احتمالی پیشگیری کند.

طاهری گفت:‌تأمین نور کافی در راه‌پله‌ها و داخل منزل یکی دیگر از نکاتی است که می‌توان در پیشگیری از زمین خوردن سالمندان کمک کند.

پنج شنبه 21/9/1392 - 16:40
كودك

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با بیان این مطلب که تب نگرانی ندارد و همه کودکان باید تب کنند تا بدن‌شان در برابر ویروس‌ها مصونیت پیدا کند، گفت: تب‌هایی که بر اثر سرماخوردگی و ویروس‌ها به وجود می‌آیند خود به خود خوب می‌شوند.

خبرگزاری فارس: همه کودکان باید تب کنند/ تب، بدن کودک را در برابر ویروس‌ها مصون می‌دارد

غلامرضا خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: تب، دفاع بدن در برابر عفونت‌، ویروس و میکروب‌ها است و هر زمانی ویروس وارد بدن شود درجه حرارت بدن بالا می‌رود که این تغییر نشان دهنده مقابله بدن با عامل مولد بیماری است.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: وقتی آن عامل از بدن خارج شود درجه حرارت بدن و به دنبال آن تب کاهش می‌یابد.

وی افزود: وقتی عامل بیماری‌زا وارد بدن می‌شود و ارگان‌های بدن در مقام دفاع برمی‌آیند ما نیز سعی نمی‌کنیم که این دفاع را بشکنیم و درجه حرارت را سریع پایین بیاوریم.

خاتمی ادامه داد: درجه ‌اکثر تب‌‌ها در حدود 38 تا 38.5 است و کمتر اتفاق می‌افتد که درجه حرارت به 40 یا بالاتر برسد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تب‌های معمولی (38 تا38.5) به دلیل ورود ویروس و باکتری پدیدار می‌شود و اکثراً در عرض دو تا سه روز اصلاح می‌شود؛ البته برخی از ویروس‌ها دوره  یک هفته‌ای دارند: مثل ویروس سرخک.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران ادامه داد: تب‌های معمولی اکثراً خطری ندارند و می‌توان با استامینوفن خوراکی میزان تب را کنترل کرد.

خاتمی اظهار داشت: مشکلی که امروزه بیشتر گریبانگیر کودکان ماست، بدلیل گرمای بیش از حد اتاق‌هاست و از طرفی چون مادران، کودکان را بیش از پیش می‌پوشانند کودک عرق کرده و به واسطه از دست دادن آب بدن، تب می‌کند.

وی به خانواده‌ها توصیه کرد: درجه حرارت اتاق را بر روی 23 - 24 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنند و اگر سن کودک بیش از 6 ماه است مقدار آب خوراکی به نوزاد بخورانند تا در پایین آمدن درجه تب مفید باشد.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با بیان این مطلب که تب نگرانی ندارد و همه کودکان باید تب کنند تا بدن‌شان در برابر ویروس‌ها مصونیت پیدا کند، گفت: مادران نباید در مواجهه با تب کودک دستپاچه شوند و بدانند که تب‌هایی که بر اثر سرماخوردگی و ویروس‌ها به وجود می‌آیند خود به خود خوب می‌شوند.

پنج شنبه 21/9/1392 - 16:39
آموزش و تحقيقات

پزشکان آمریکایی در یک آزمایش جدید دریافتند ویتامین D با جلوگیری از ورود سلول‌های ایمنی آسیب‌رسان به مغز با بیماری ام اس مقابله می‌کند.

3841.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پزشکان آمریکایی در بررسی تاثیر ویتامین D‌ در جلوگیری یا کاهش علائم بیماری‌های عصبی مشاهده کردند که بیماری ام اس در مناطقی از جهان که از خط استوا دورتر هستند و تابش نور خورشید زیاد نیست، شایع‌تر است.

 

ام اس نوعی اختلال خودایمنی است که موجب می‌شود سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های سالم خود حمله کرده و آنها را از بین ببرد. در واقع غلاف میلین که سلول‌های عصبی را احاطه کرده و به آنها کمک می‌کند که سیگنال‌های الکتریکی را برای کنترل حرکت، صحبت کردن و فعالیت‌های دیگر ارسال کنند بر اثر این بیماری از بین می‌رود.

 

«آن گوک»، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز گفت: ویتامین D نه تنها با تغییر کارکرد سلول‌های ایمنی آسیب‌رسان بلکه همچنین با پیشگیری از انتقال آنها به مغز بر بدن تاثیر می‌گذارد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، در بیماران مبتلا به ام اس سلول‌های سیستم ایمنی موسوم به سلول‌های T شکل موجود در گره‌های لنفاوی به بدن حمله کرده و پس از جستجو و یافتن غلاف میلین در مغز آن را تخریب می‌کنند.

چهارشنبه 20/9/1392 - 22:58
اعتیاد و سیگار

جام جم آنلاین: جرم یکی از نشانه‌های عدم تعادل اجتماعی است. این عدم تعادل به هیچ بخشی از جامعه رحم نمی‌کند و خود را در همه صحنه‌ها و جای‌جای شهر نشان می‌دهد پس بی‌دلیل نیست چند وقتی است از جرایمی می‌شنویم که در ارتباط با صندوق صدقات رخ می‌دهد.

سرقت از صندوق صدقات یکی از تصاویر نسبتا شایع در این روزهاست. سرقت پول های درون صندوق معمولا توسط افراد معتاد صورت می گیرد. آنها دو روش برای این کار خود دارند؛ نخست استفاده از یک سیم مفتولی و بالا کشیدن پول از درون صندوق و دیگری آغشته شدن حفره ورود پول به شمع مذاب و در نتیجه استفاده از پول های چسبیده شده به این شمع مذاب. درباره این نوع جرم در کنار معتاد بودن اکثر مرتکبان دو نکته دیگر حائز اهمیت است؛ یکی این که اکثر مردم با بی توجهی از کنار این افراد رد می شوند و به نوعی از کار آنان چشم می پوشند و یکی دیگر این که به نظر افراد مجرم خود را یکی از مستحقان آن پول می دانند و برای ارتکاب این جرم به خود حق می دهند. غافل از این که این پول قرار است در یک روند ساماندهی شده و به مصارف معین و مشخص و البته مناسب برسد، نه خرید بسته های تریاک و شیشه. با این حال گاهی خبر دستگیری یک سارق صندوق صدقات منتشر می شود؛ سارقانی که حتی 70 و در یک مورد 150 صندوق را مورد دستبرد قرار داده اند.

از آن سو کار دیگری که معمولا توسط مجرمان یقه سفید و به صورت باندی انجام می شود نصب صندوق های صدقات تقلبی است. مسئولان کمیته امداد البته این ماجرا را تائید نمی کنند، اما در افواه عمومی حکایت هایی از این صندوق های تقلبی وجود دارد ضمن این که حقوقدانان به بحث در مورد چیستی و چرایی این جرم هم پرداخته اند. بسیاری از آنان معتقدند این کار مصداقی از جرم کلاهبرداری است. گستردگی شهرهای بزرگ و دشواری نظارت صحیح بر صندوق های صدقات دو دلیل روی دادن این جرائم هستند.

در عین حال جالب است بدانید افرادی که صدقه هم می پردازند گاهی رویدادهای جالب توجهی را می سازند. در یک نمونه در تهران، سکه هایی با قدمت دوران صفوی در صندوق صدقات کشف شد و از آن طرف، فردی که شغلش فروش پول خرد است در یک مصاحبه گفته گاهی مردم پول جعلی درون صندوق صدقه می اندازند.

به این ترتیب صندوق های صدقه به عنوان یک المان شهری که معمولا بدون دفاع (محافظت مناسب) است، پدیده جالبی برای انجام انواع تخلفات می شود. از خرج کردن پول خرد گرفته تا تحویل سکه هایی که احتمالا قاچاق بوده و از سرقت گرفته تا حتی تخریب و بردن صندوق و نصب صندوق های صدقات تقلبی. به نظر می رسد یکی از راهکارهای مقابله با چنین مسائلی الکترونیکی کردن فرآیند صدقه دادن است تا پدیده های فیزیکی حذف شود و امکان انجام چنین جرایمی به حداقل برسد.

چهارشنبه 20/9/1392 - 22:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته