• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3769روز قبل
آموزش و تحقيقات

محققان انگلیسی موفق به شناسایی جهش ژنتیکی نادر دیگری شده‌اند که خطر بیماری آلزایمر را بشدت افزایش می‌دهد.

237-6.JPG

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان دانشگاه ناتینگهام با همکاری یک تیم بین‌المللی، تنوع برنامه‌نویسی نادری را در ژن فسفولیپاز D3 (به اختصار PLD3‌) شناسایی کرده‌اند که در افراد دارای علائم اولیه بیماری شیوع بیشتری دارد.

 

کشف جهش ژن PLD3‌ نقطه عطفی در مسیر تشخیص زودهنگام آلزایمر و ارتقاء سطح درمان این بیماری محسوب می‌شود.

 

متخصصان ژنتیک در بررسی ژنتیکی افراد با هدف یافتن واریانت‌های شایع مرتبط با آلزایمر دریافته‌اند که جهش‌های ژنتیکی نادر یکی از عوامل خطر اصلی در بروز این بیماری محسوب می‌شود.

 

نتایج این دستاورد در مجله نیچر منتشر شده است.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

رییس بیمارستان کودکان مفید ضمن اعلام اینکه 15 درصد مردان ایرانی عقیم هستند، بیماری بیضه‌های نزول نکرده یا نهفته را از جمله علل بروز ناباروری در مردان دانست و اظهار کرد: این بیماری عمدتا در کودکی به خوبی درمان نشده است و ممکن است پزشکان زمان طلایی درمان را رعایت نکرده باشند.

6719.jpg

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محسن روز رخ در حاشیه نهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان که از صبح امروز در بیمارستان کودکان مفید آغاز به کار کرد، با بیان اینکه بیماری‌های اطفال نیازمند به جراحی متعدد هستند، اظهار کرد: البته بخشی از بیماری‌های نیازمند به جراحی در دوران کودکی شایع هستند. اما متاسفانه به موقع درمان نمی‌شوند که از جمله آنها می‌توان به چرخش بیضه اشاره کرد.

 

وی ادامه داد: بیضه ارگان حیاتی تولیدمثل است و اگر مشکلات و بیماری‌های مربوط به آن به درستی درمان نشود، تولید نسل را متوقف می‌کند.

 

رییس بیمارستان کودکان مفید افزود: همچنین بیضه‌های نزول نکرده یا نهفته است که به دنبال آن و در صورت بی‌توجهی به درمان، امکان تولید اسپرم در بزرگسالی از بین می‌رود. 15 درصد مردان ایرانی عقیم هستند که یکی از علت‌های آن، همین بیضه‌های نهفته است که به خوبی درمان نشده و امکان تولید نطفه یا اسپرم را متوقف کرده است. به همین خاطر است که لازم است بر اساس اصول علمی، ارجاع به موقع صورت پذیرد. البته متاسفانه ممکن است برخی پزشکان زمان طلایی درمان را در این بیماران رعایت نکنند.

 

این فوق تخصص جراحی کودکان بهترین زمان عمل بیضه‌های نهفته را از شش تا 18 ماهگی دانست و اظهار کرد: زمان طلایی درمان چرخش بیضه نیز 6-4 ساعت پس از تشخیص است تا بتوان نسل بیضه را زنده نگه داشت.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه در بیمارستان مفید که شلوغ‌ترین بیمارستان کودکان کشور است و هر روز کودکان بسیاری به آن مراجعه می‌کنند، هر روز شاهد هستیم که زمان طلایی در درمان این بیماران رعایت نمی‌شود و خانواده‌ها تاوان عدم درمان به موقع را می‌دهند، اظهار کرد: مشکلاتی نظیر چرخش بیضه، وجود بیضه‌های نهفته یا پایین بودن مجاری ادراری از جمله اختلالات تکاملی هستند و مسائل مختلفی در بروز آنها نقش دارد. برای برخی از این بیماری‌ها شاید نتوان در دوران جنینی کاری لازم است. اما لازم است پس از تولد کودک، اقدامات درمانی لازم سریعا پس از تشخیص، انجام شود.

 

رییس بیمارستان کودکان مفید تمام جراحی‌های کودکان را از جمله اورژانس‌های کودکان دانست و اظهار کرد: از آپاندیسیت گرفته تا فتق معده، انسداد مجاری ادراری و انسداد دستگاه صفراوی در ردیف اورژانس‌های کودکان قرار می‌گیرد.

 

روزرخ در پایان درباره تجهیزات بیمارستان مفید نیز گفت: در حال حاضر از نظر تجهیزات جراحی، مشکلی در بیمارستان‌ها نداریم و رتبه اول را در میان بیمارستان‌های کشور داریم. اکنون بیمارستان کودکان مفید با برخورداری از 260 تخت، از شلوغ‌ترین بیمارستان‌های کودکان در کشور محسوب می‌شود.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:13
تغذیه و تناسب اندام

رییس انجمن پزشکان کودکان ایران با بیان اینکه مصرف قطره AD و آهن تا دوسالگی توصیه می‌شود، گفت: خانواده‌ها از خوراندن خودسرانه مکمل‌های غذایی به کودکان خود بعد از دوسالگی اجتناب کنند.

nepal.jpg

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر غلامرضا خاتمی در حاشیه نهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع کودکان که از صبح امروز در بیمارستان کودکان مفید آغاز به کار کرد، با بیان اینکه تا قبل از سال 74، سوء تغذیه در دنیا و همچنین ایران بسیار شایع بود، اظهار کرد: اما اکنون وضعیت بهبود یافته است.

 

وی ادامه داد: خانواده‌ها در خصوص نحوه تغذیه کودکان آموزش دیده‌اند و می‌دانند چگونه باید از مواد غذایی حاوی ریزمغذی‌ها استفاده کنند تا کودکشان دچار سوء تغذیه نشود. علی‌رغم اینکه آمار سوء تغذیه حدود 20 سال پیش 14-13 درصد بود اکنون آمار کودکان سوء تغذیه ایرانی به حدود شش درصد رسیده است.

 

رییس انجمن پزشکان کودکان ایران با اشاره به اینکه عدم آگاهی خانواده‌ها و عدم دسترسی به مواد غذایی در برخی شهرها به ویژه نقاط محروم در کشور باعث ایجاد سوء تغذیه‌هایی از نوع کمبود ریزمغذی‌ها می‌شود، گفت: فقر مالی نیز می‌تواند کودکان را از تغذیه صحیح دور کند. در نقاط محرومی چون سیستان و بلوچستان و اطراف استان کرمان شاهد میزان بیشتری از سوء تغذیه هستیم، اما سوء تغذیه در استان‌های شمالی کشور کمتر از سایر مناطق است.

 

خاتمی افزود: در استان سیستان و بلوچستان کمبود ریزمغذی‌ها همچون ویتامین A، B و D به چشم می‌خورد.

 

این فوق تخصص گوارش کودکان درباره برنامه‌های جامع وزارت بهداشت در خصوص غنی‌سازی مواد غذایی با املاح مفیدی چون آهن و ویتامین D در شیر مدارس، اظهار کرد: این برنامه‌های جامع برای رفع کمبود مواد ریزمغذی در بدن بسیار مفید هستند و تاثیرات خوبی بر جای گذاشته‌اند. به عنوان مثال سال‌ها پیش بسیاری از کودکان ما به گواتر مبتلا می‌شدند، در حالی که با اضافه شدن ید به نمک‌های مصرفی، میزان ابتلا به گواتر بسیار کاهش پیدا کرد و اکنون کمتر شاهد بروز گواتر در کودکان هستیم.

 

رییس انجمن پزشکان کودکان ایران تاکید کرد: غنی‌سازی نان با آهن و اسیدفولیک می‌تواند بسیار مفید باشد. همچنین خانواده‌ها نیز باید به رژیم‌های غذایی کودکان خود توجه کنند و از همه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی کودکان خود استفاده کنند.

 

وی درباره مصرف مکمل‌های غذایی در کودکان نیز توصیه‌هایی داشت و گفت: قطره AD و آهن تا دوسالگی توصیه می‌شود، اما بعد از دوسالگی لازم نیست به کودک مکمل داده شود، زیرا همه ریزمغذی‌ها در غذایی که کودک می‌خورد،‌ وجود دارد. البته اگر بدن کودک کمبودی داشته باشد، می‌توان با تجویز پزشک، از مکمل‌ها استفاده کرد.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:13
بهداشت روانی

یک متخصص زنان و زایمان، گفت: استرس و چاقی دو فاکتور مهم در بروز نازایی در زوج‌ها به شمار می‌روند.

4362.jpg

دکتر کریمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، با اشاره به اینکه هرگونه حادثه‌ای که یک شخص به عنوان تهدید دریافت می‌کند استرس نامیده می‌شود، اظهار کرد: هنگام بروز استرس در بدن هورمونی از هیپوتالاموس ترشح می‌شود که منجر به فعال شدن سیستم "هیپوتالاموس، هیپوفیزی، آدرنال" و آزاد شدن پیام شیمیایی کاته کولامین و کورتیزول در بدن می‌شود.

 

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه در هنگام استرس غده هیپوفیز مقدار زیادی پرولاکتین تولید می‌کند، تصریح کرد: با افزایش میزان این هورمون در خون، تخمک‌گذاری نامنظم و در بسیاری موارد کاهش تعداد اسپرم را بهمراه خواهد داشت.

 

کریمی افزود: یکی از شاخص‌های هورمونی در زنانی که باردار نمی‌شوند، میزان بالا بودن آلفا آمیلاز در خون آنهاست.

 

وی با بیان اینکه در 50 درصد بیماران، مهمترین علت اختلال در حاملگی، نازایی سایکولوژیک است، افزود: نازایی به عملکرد سایکولوژیک غیرطبیعی یک قسمت از بدن در یک یا هر دو زوج اطلاق می‌شود.‌

 

این متخصص زنان و زایمان ترس از بچه دار شدن، عدم آگاهی از احساسات جنسی، اضطراب و تناقض در جنسیت را شایع‌ترین علل بروز استرس دانست و هشدار داد: استرس و نازایی دارای یک رابطه چرخشی مستقیم هستند و منجر به تشدید همدیگر می‌شوند، لذا زمانی که استرس بیش از حد بروز کند، قطع کامل سیکل قاعدگی و عدم تخمک گذاری در زنان بروز می‌کند.

 

این پزشک با اشاره به اینکه استرس علاوه بر اثرات مستقیم دارای تبعات دیگری نیز است، گفت: استرس می‌تواند سبب توقف تمایلات جنسی، چاقی، اضطراب، افسردگی و در نهایت اختلال در نعوظ و کاهش ارتباط زناشویی و در نتیجه کاهش باروری شود.

 

کریمی بهترین روش درمان استرس را حفظ آرامش و کاهش زمینه‌های پیدایش استرس دانست و اذعان کرد: فرد مبتلا به استرس باید تلاش کند که روش‌های کنترل و مدیریت استرس را بیاموزد و با مثبت فکر کردن در حفظ آرامش خود تلاش کند.

 

وی در پایان یادآور شد: ریلکس کردن عضلات و نفس عمیق کشیدن، رژیم غذایی مناسب و سرشار از ویتامین‌ها، ورزش منظم و مطالعه آزاد و در نهایت ارتباط مستمر با خدا و دعا کردن می‌توانند روش‌های مؤثری در کاهش استرس باشند.

چهارشنبه 27/9/1392 - 12:53
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: درد شکم، زمانی مزمن نامیده می‌شود که دست کم در سه ماه متوالی، سه حمله درد رخ دهد. به‌طور کلی درد‌های مزمن شکم را در کودکان می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، دسته اول دردهایی با منشا ارگانیک یا عضوی و دسته دیگر دردهای غیرارگانیک یا عملکردی.

حمیدرضا‌ صادقی,داروهای ضد افسردگی

در درد شکمی غیر ارگانیک درد بدون علل ساختاری، عفونی، متابولیک، التهابی یا توموری است. مکانیسم درد پیچیده و هنوز به طور کامل مشخص نشده است، ولی ممکن است به دلیل اختلال در عملکرد اعصاب حسی و حرکتی روده باشد.

درواقع می توان گفت که حساسیت اعصاب روده به درد و حرکت بیشتر از حالت طبیعی است. استرس های روحی و روانی می تواند احساس درد را تحریک کند. گاهی این درد می تواند ناشی از واکنش حساسیتی روده به مواد غذایی خاص مانند قند لاکتوز، سوربیتول، فروکتوز یا اسید های چرب باشد.

درد شکمی ارگانیک یا عضوی

این درد ها به واسطه درگیری یک عضو خاص در شکم رخ می دهد که معمولا ناشی از زخم معده، التهاب روده، رفلاکس گوارشی و عفونت های روده ای است، ولی عوامل متنوع و نادرتری هم ممکن است داشته باشد.

نشانه هایی وجود دارد که می توان این درد را از نوع غیر ارگانیک افتراق داد و بررسی بیشتری انجام داد که عبارت است از دردی که کودک را از خواب بیدار کند، درد مداوم نیمه تحتانی شکم، استفراغ قابل توجه، تب غیر قابل توجیه، وجود علائم ادراری ـ تناسلی، اختلال بلع، اسهال مزمن یا شبانه، دفع خون در مدفوع، کاهش وزن، کاهش رشد قدی، تاخیر بلوغ، حساسیت و درد شکم به دنبال ایجاد فشار در شکم، بزرگی کبد و طحال، زردی، آرتریت، درد مهره ها، سابقه خانوادگی بیماری های التهابی روده، سوءجذب سلیاک و زخم گوارشی.

علایمی مانند یبوست، اسهال، سردرد، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و نفخ شکم می تواند در هر دو دسته ارگانیک یا غیر ارگانیک مشترک باشد.

تشخیص

ابتدا شرح حال و سپس معاینه به کمک تشخیص می آید، برای بیمارانی که در شرح حال و معاینه علایم خطری ندارند، یک آزمایش ساده مدفوع معمولا کفایت می کند، ولی در موارد دیگر بنا بر نوع علامت ها از تست های اختصاصی مانند آزمایشات خون، کشت مدفوع، بررسی آنتی ژن هلیکوباکتر ، سونوگرافی، اندوسکوپی، عکس مری و شکم و تست تنفسی اوره استفاده می شود.

 درمان

در صورت تشخیص درد ارگانیک باید علت زمینه ای درد را رفع کرد، ولی مهم ترین نکته درمان درباره درد شکمی غیر ارگانیک، دادن اطمینان به والدین و توضیح درباره مکانیسم درد است و این که این درد، درد واقعی است و باید خاطر نشان کرد که جای نگرانی نیست.

استفاده از روش های رفتار درمانی، شناخت درمانی و تکنیک های ایجاد آرامش ممکن است کمک کننده باشد.

همچنین از داروهای کاهنده اسید معده، داروهای تغییر دهنده حرکات روده و داروهای ضد افسردگی و اضطراب و عصاره نعناع زیاد استفاده می شود.

دکتر حمیدرضا صادقی - متخصص اطفال

سه شنبه 26/9/1392 - 10:6
اطلاعات دارویی و پزشکی

برخی افراد احساس می‌کنند لنز در چشم آنها حرکت می‌کند در حالی که یک اپتومتریست می‌گوید: حرکت ملایم لنز در چشم طبیعی است و هرچقدر چشم درشت باشد باید لنز بزرگتر استفاده کرد.

خبرگزاری فارس: چشم درشت‌ها به لنز بزرگتر نیاز دارند

محمدرضا زرین، اپتومتریست در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد نحوه استفاده از لنزها اظهار داشت: لنز‌ها برخلاف نمره عینک فقط 3 مشخصه دارند که قطر لنز، میزان انحنای لنز و نمره لنز ممکن است در افراد مختلف متغیر باشد.

وی با اشاره به اینکه معمولاً لنزهای نرم (سافت لنز) قطرشان بیشتر از قطر قرنیه و لنزهای سخت کوچکتر از قطر قرنیه است افزود: برخی افراد ممکن است احساس کنند که لنز در چشم آنها حرکت می‌کند و باید به این نکته اشاره کرد که در حالت عادی لنز نباید به قرنیه بچسبد و یک حرکت خیلی ملایم روی سطح قرنیه دارد اما اگر لنز متناسب با اندازه قرنیه انتخاب نشده باشد ممکن است حرکت بیش از اندازه در چشم داشته باشد.

این اپتومتریست گفت: لنزهای نرم‌های نرم از 13.8 میلی متر تا 14.2 اندازه بندی دارند و بر اساس شکاف پلکی بیمار و در اصطلاح عامیانه، میزان درشت بودن چشم، لنز تجویز می‌شود.

زرین در مورد نحوه نگهداری لنز گفت: چربی، پروتئین، یا انواع باکتری در طی روز روی لنز رسوب می‌کند که با این موارد باید از لنز جدا شود.

وی بر این نکته تأکید کرد که انتخاب محلول باید متناسب با جنس لنز و با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرد چرا که محلول غیر استاندارد در بازار زیاد است.

رئیس انجمن اپتومتری ایران بر این نکته تأکید کرد که اگر لنز به صورت روزانه مصرف می‌شود باید حتماً شب آن را از چشم خارج کرده و تا صبح در محلول قرار دهیم، ترجیحاً صبح قبل از استفاده می‌توان با سرم نمکی نیز آن را آبکشی کرد تا هیچ چیزی روی آن باقی نماند.

وی در پاسخ به اینکه چرا در برخی موارد تنها با استفاده چند ساعته از لنز چشم‌ها دردناک و قرمز می‌شود، گفت: معمولاً با استفاده از لنز به ویژه لنزهای نسل قدیم که سطح تخلخل کمتری دارند،اکسیژن رسانی کمتری شده و زودتر چشم را خسته می‌کند اما لنزهای نسل جدید اکسیژن‌رسانی بهتری دارند و فرد کمتر با اینگونه موارد روبه‌رو می‌شود.

سه شنبه 26/9/1392 - 10:4
سلامت و بهداشت جامعه

یک کارشناس بهداشت گفت: قلیان عامل رشد میکروبها و قارچها در دستگاه تنفسی است و سرطان ریه،‌ سرطان لب و دهان و حنجره،‌ سرطان مری و معده،‌ کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم قلیان است.

خبرگزاری فارس: قلیان، عامل رشد میکروبها و قارچها در دستگاه تنفسی است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت بهداشت، فیروزه نوری مند، کارشناس نظارت بر داروهای تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: متأسفانه اعتیاد به قلیان که در بین نوجوانان و جوانان امروزه شیوع پیدا کرده بیشتر به علت عدم آگاهی مصرف کننده از مضرات آن است.

فیروزه نوری مند افزود: مواد سمی قلیان نه تنها کمتر از سیگار نیست بلکه بعضی مواد خطرناک از جمله قیر یا دوده (ماده سرطان زا)، منوکسیدکربن (نوعی آلاینده) و نیکوتین (ایجادکننده وابستگی) موجود در دود آن از سیگار بیشتر است.

وی اظهار داشت: باید دانست که آب قلیان هیچ محافظتی در مقابل دود ناشی از سوختن تنباکو ایجاد نمی‌کند. تنباکوهای تحت عنوان میوه ای و عطری نه تنها بی ضرر نیستند بلکه عوارض بیشتری نسبت به تنباکوهای ساده دارند، زیرا ترکیبات حلقوی معطر موجود در آنها با سوخته شدن، خاصیت سرطان زایی و سمی پیدا می‌کند و علاوه بر این، بو و مزه بهتر آنها باعث گرایش بیشتر جوانان و نوجوانان به سمت این مواد و ایجاد وابستگی در آنها می‌شود.

کارشناس نظارت بر داروهای تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه افزود: به علت شرایط نامناسب نگهداری، زمینه برای رشد انواع میکروبها به خصوص سم آفلاتوکسین که بسیار سمی و کشنده است مهیا است. به خاطر دم‌های عمیقی که فرد می‌‌زند،‌ بیشتر مواد سمی از جمله نیکوتین و خاکستر وارد ریه می‌‌شوند و آسیبهای جدی به حبابچه‌های ریه وارد می‌شود.

وی افزود: همچنین به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می‌‌تواند عامل مهمی برای رشد میکروبها و قارچها باشد و این میکروب‌ها و قارچها به راحتی توسط دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونتهای مزمن می‌کند.

نوری مند به عوارض دیگر قلیان اشاره کرد و گفت: سرطان ریه،‌ سرطان لب و دهان و حنجره،‌ سرطان مری و معده،‌ لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم و زخم‌های گوارشی و رفلاکس معده (برگشت اسید معده به مری) از جمله عوارض خوش‌خیم استفاده از سیگار و قلیان هستند. مواجهه با مونوکسید کربن قلیان در طی حاملگی ممکن است برای جنین خطرناک باشد.

این کارشناس بهداشت گفت: علاوه بر بیماریهای مرتبط با تنباکو، مصرف اشتراکی قلیان می‌تواند به افزایش احتمال میکروب سل و ویروسهایی مثل هرپس و هپاتیت منجر شود. مهمتر اینکه دود حاصل از یکبار قلیان کشیدن برابر با حدود 100 نخ سیگار است. مونوکسید کربن یک گاز سمی است و در انتقال و مصرف اکسیژن تداخل می‌کند و دود سیگار حاوی 2 تا 6درصد از این ماده است.

سه شنبه 26/9/1392 - 10:4
تغذیه و تناسب اندام

به هنگام افزایش آلودگی هوا شیر و فرآورده‌های لبنی بیشتری مصرف کنید زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم خنثی‌کننده سموم است.

خبرگزاری فارس: لبنیات، سموم ناشی از آ‌لودگی هوا را خنثی می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از وزارت بهداشت، نسرین علیزاده، مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: کلسیم موجود در شیر و لبنیات به ویژه ماست و پنیر قادر به جذب عناصر سنگین است و می‌تواند با فلزات سنگین نظیر سرب ترکیب شده و باعث دفع آنها از بدن شود.

 

نسرین علیزاده افزود: شیر یکی از مهمترین منابع دریافت ویتامین D است که به دلیل ویژگی خاص خود، مصرف روزانه آن می‌تواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی شود.

 

وی تصریح کرد: مصرف شیر باعث نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی مری و معده می‌شود.

 

وی ادامه داد: مصرف انواع ماست از جمله ماستهای پروبیوتیک برای به حداقل رساندن مشکلات گوارشی انتخاب مناسبی است.

 

این مسئول تغذیه اظهار داشت: شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم خنثی کننده سموم است.

 

وی مصرف روزانه 2 تا 4 واحد شیر و فرآورده‌های آن را توصیه و عنوان کرد: مصرف روزانه 2 لیوان شیر، یک لیوان ماست و 45 گرم پنیر مناسب است.

 

وی خاطر نشان کرد: بیشترین میزان جذب کلیسم برای ساخت استخوان سنین 8 تا 18 سالگی است و پس از 30 سالگی جذب کلیسم توسط استخوانها و روده روند کاهشی پیدا می‌کند.

 

علیزاده با بیان اینکه مصرف فرآورده‌های لبنی برای رشد و سلامت ضروری است، گفت: افرادی که تا سن 30 سالگی مقدار مناسبی از کلسیم را دریافت و ذخیره می‌کنند در سنین میانسالی و سالمندی یا به عارضه پوکی استخوان دچار نمی‌شوند یا درصد ابتلا به آن ناچیز است.

 

وی شیر را اکسیر جوانی معرفی کرد و افزود: شیر به دلیل دارا بودن 6 ماده مغذی مورد نیاز بدن غذایی کامل محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه قابلیت جذب کلسیم شیر بیش از 3 برابر قابلیت جذب قرص های کلسیمی است، تصریح کرد: وجود ویتامینD، لاکتوز و ترکیبات پروتئین و فسفر دار مانند کازئین از دلایل افزایش جذب کلسیم شیر است.

 

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: بسیاری از افراد به جای مصرف شیر به مصرف مکمل ها روی می‌آورند اما با توجه به آنکه مصرف مستمر داروها ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد، بهتر است شیر و فرآورده‌های لبنی جایگزین دارو شود.

 

وی عنوان کرد: شیر منبع مهم ید است و ید عامل افزایش بهره هوشی و قدرت یادگیری است این ماده غذایی پرخاصیت، حاوی فسفر، ویتامین D و انواع ویتامین های دیگر نظیر ویتامینE وB است.

سه شنبه 26/9/1392 - 10:3
تغذیه و تناسب اندام

گروهی از متخصصان اطفال در آمریکا هشدار دادند که زنان باردار، نوزادان و کودکان به هیچ‌وجه نباید شیرخام که غیرپاستوریزه و غیرهموژنیزه است، مصرف کنند.

148-14.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمیته بیماری‌های عفونی و کمیته تغذیه در «آکادمی پزشکان اطفال» آمریکا اعلام کرد: فروش شیر، پنیر و سایر لبنیات غیرپاستوریزه باید در این کشور ممنوع شود زیرا مصرف آن خطر ابتلا به عفونت‌های خطرناک را در مصرف‌کنندگان بالا می‌برد.

 

طبق گزارش این دو کمیته، حداقل 97 درصد محصولات لبنی مصرفی در آمریکا پاستوریزه می‌شوند اما در برخی از ایالت‌ها فروش شیر غیرپاستوریزه همچنان قانونی است.

 

شیرخام می‌تواند حامل باکتری‌های خطرناکی چون E.coli و سالمونلا ناشی از حیوانات بیمار و یا تماس با کود آلوده باشد.

 

با وجود خطراتی که مصرف شیرخام و غیرپاستوریزه برای سلامتی دارد برخی گروه‌ها همچنان تاکید دارند که مصرف شیرخام با کاهش خطر ابتلا به آلرژی و آسم مرتبط است.

 

پزشکان همچنین خاطر نشان کردند این ادعا که شیرخام حاوی مواد مغذی است و با پاستوریزه کردن آن، این مواد از بین می‌رود تایید نشده است.

 

مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا اعلام کرد: از سال 1998 تا 2011 میلادی، 148 بیماری مرتبط با مصرف شیرخام یا محصولات شیرخام گزارش شده که به بستری شدن 284 نفر و مرگ دو نفر منجر شده است.

 

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، علاوه بر نوزادان و زنان باردار مصرف شیرخام بر سلامت افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و نیز بر سلامت افراد مسن تاثیر منفی دارد.

دوشنبه 25/9/1392 - 13:56
بهداشت روانی

یک روانشناس کودک به خانواده‌ها توصیه کرد: به رفتارهای قهرگونه فرزندانشان معنای قهر ندهند، تا او به این کار عادت نکند.

6-174.jpg

عظیم عظیمی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، از قهر کردن به عنوان یک رفتار اجتماعی نامناسب در کودکان یاد و خاطرنشان کرد: این رفتار بیش از هر چیز به خاطر تقلید کودکان صورت می‌گیرد.

 

به گفته این روانشناس کودک، کودکان با دیدن الگوهای همسن خود از این سبک برای مقابله با آنچه که خواست آنها نیست استفاده می‌کنند و در واقع از قهر کردن به عنوان راهی برای رسیدن به خواسته‌های خود استفاده می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه این رفتار در برخی از کودکان می تواند جنبه‌های ذاتی داشته باشد، به خانواده‌ها توصیه کرد تا با استفاده از روش دوری گزیدن و طفره رفتن از تقویت این رفتار در کودکانشان جلوگیری کنند.

 

عظیمی افزود: اگر اطرافیان به این رفتار کودکان معنای قهر بدهند، به طور مستقیم به او یاد می‌دهند که برای رسیدن به اهدافش از این حربه استفاده کند.

 

عظیمی افزود: قهر کردن یک ویژگی شخصیتی است که اکثر انسانها با آن مواجه می شوند و در صورت مشاهده این رفتار از آن الگوبرداری می‌کنند.

 

وی گفت: قهر کردن به عنوان یک رفتار اجتماعی در کودکان زمانی اتفاق می‌افتد که از عهده کاری برنیایند که طفره رفتن‌های والدین سبب فراموش شدن این اخلاق در کودک می‌شود.

دوشنبه 25/9/1392 - 13:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته