• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3769روز قبل
آموزش و تحقيقات

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان گفت: خواباندن کودک به پهلوی چپ اولین اقدام در مواجهه با تشنج است. باید کودک را از سقوط، اصابت با اشیاء نوک تیز و غیره محافظت کرد.

خبرگزاری فارس: اولین اقدام در مواجهه با تشنج کودکان چیست؟

ساسان ساکت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهارداشت: اولین تجربه مادران در تشنج کودکان از 6 ماهگی تا 6 سالگی است که با تب بسیار بالا بروز پیدا می‌کند.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان گفت: علاوه بر ژنتیک، علل محیطی مانند تب بالا و ضربه به سر در ایجاد تشنج نقش دارند.

استادیار دانشکده علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: علت‌های متابولیسم مانند قند خون بسیار پایین در کودکان به تشنج می‌انجامد، همچنین اختلال در سدیم، کلسیم و منیزیم نیز باعث تشنج می‌شود.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان اولین اقدام در مواجهه با تشنج کودکان را قرار دادن کودک در وضعیت خوابیده عنوان کرد و افزود: ابتدا باید سعی کرد تا راه هوایی کودک را باز نگه داشت و اگر در دهان کودک چیزی وجود دارد آن را با انگشت، درآورد.

ساکت ادامه داد: باید کودک ترجیحاً به پهلوی چپ خوابانده شود تا از استفراغ جلوگیری شود.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان تصریح کرد: باید اطراف کودک را خالی کرد تا اکسیژن کافی به وی برسد و اگر در معرض خطر سقوط یا اصابت اشیاء نوک تیز و غیره است، کودک را محافظت کرد.

استادیار دانشکده علوم پزشکی لرستان گفت: اولین اقدام در پیشگیری از تشنج، درمان تب بالاست و اقدام بعدی استفاده از داروهای ضد تشنج در هنگام تشنج است که البته باید با تجویز پزشک باشد.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان ادامه داد: اگر تشنج زیاد طول بکشد به کبودشدن لب‌ها، صورت و کاهش سطح هوشیاری می‌انجامد.

جمعه 29/9/1392 - 23:39
آموزش و تحقيقات

یک متخصص علوم اعصاب گفت‌: کسانی که به نوعی مبتلا به کم خوابی یا بد خوابی هستند یا اختلالات ریتم شبانه روزی خواب و بیداری را به شکل جدی تجربه می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می‌گیرند.

خبرگزاری فارس: کم خوابها بیشتر در خطر آلزایمر هستند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی محمد ترابی نامی با بیان این مطلب افزود: ‌نتایج تحقیقات نشان داده است اگر دو نفر به عنوان نمونه ژن آلزایمر را داشته باشند اما یکی از این دو نفربه نوعی اختلال خواب مبتلا باشد، احتمال ابتلای زودرس فرد دچار اختلال خواب به آلزایمر بیشتر از کسی است که این اختلال را ندارد.

وی گفت:‌ حرف زدن یا راه رفتن در خواب و همچنین تکان دادن غیر طبیعی پاها حین  خواب از جمله موارد بدخوابی است. همچنین سخت به خواب رفتن، بی خوابی و خرخر در زمان خواب (بیانگر وقفه تنفسی احتمالی حین خواب) از جمله علایم کج خوابی یا دیس سومنیا به شمار می‌آید و افراد باید حتماً به این علایم توجه کنند.

این پزشک و متخصص علوم اعصاب تأکید کرد:‌ اهمیت خواب برای مغز به حدی است که می‌توان اذعان داشت که خواب به نفع مغز است بنابراین هر گونه اختلال در خواب به مغز و سلامت آن آسیب می‌رساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود:‌ مطالعات نشان داده است که محرومیت از خواب در حیوانات آزمایشگاهی به تحلیل سلولهای عملکردی قشر مغز و اختلال حافظه منجر می‌شود.

وی همچنین به برخی افراد که دچار پرخوابی هستند نیز اشاره کرد و گفت‌:‌ این افراد ممکن است به صورت ذاتی، پر خواب باشند و خواب هشت ساعته نتواند عملکرد طبیعی روزانه را برای آنها ایجاد کند. بنابراین به ساعات بیشتری برای خواب نیاز دارند ولی به هر ترتیب خواب آلودگی مفرط روزانه از نظر پزشکی پذیرفته نیست.

وی گفت‌: اگر پرخوابی این افراد به گونه‌ای باشد که در صورت خواب بیشتر باز هم عملکرد روزانه آنها دچار مشکل می‌شود باید حتماً به پزشک مراجعه کنند.

ترابی نامی به مراکزی تحت عنوان مراکز بررسی اختلالات خواب اشاره کرد و گفت: ‌در این مراکز فردی که دچار اختلال خواب شده است مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد و نوع اختلال وی تشخیص داده شده و بر این اساس درمان مناسب برای وی پیشنهاد می شود.

این متخصص علوم اعصاب با اشاره به اینکه خواب آلودگی علت بسیاری از تصادفات جاده ای به شمار می آید افزود: باید رانندگان بین شهری در این ارتباط غربالگری شوند و اگر به بیماری اختلال خواب دچار هستند، باید درمان شوند.

وی افزود‌: اختلال خواب و خواب آلودگی فجایعی را به بار آورده است که حادثه چرنوبیل از جمله آنها به شمار می آید.

این متخصص درمان اختلال خواب همچنین اظهار داشت: 30 درصد افراد در طول زندگی خود  اختلال خواب را تجربه می‌کنند و در زمان حاضر بر اساس تقسیم بندی بین المللی اختلالات خواب یا ICSD، بیش از 50  گروه و زیر گروه اختلال خواب شناسایی شده است.

 

کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ایران از روز چهارشنبه در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است و امروز به پایان می‌رسد.

جمعه 29/9/1392 - 23:37
بهداشت روانی

یک روانشناس بالینی گفت: رفتار همراه با خشونت والدین و همچنین خشونتهای اجتماعی موجب اختلال در یادگیری زبان مادری در کودکان می‌شود.

خبرگزاری فارس: خشونت والدین موجب اختلال در یادگیری زبان و رفتار کودکان می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، رضا نیلی پور گفت: هنگامی که کودک در حال رشد دارای مشکلات یادگیری زبان مادری باشد به اختلالات رفتاری نیز دچار می شود.

نیلی پور به علل دیگر اختلال یادگیری زبان در کودکان اشاره کرد و گفت: علل مادرزادی، ژنتیکی و حتی آموزشی در محیط مدرسه نیز ممکن است کودک را در یادگیری زبان مادری و متعاقب آن در نحوه رفتار و شناخت دچار اختلال کند.

وی با بیان اینکه زبان، منشا شناخت فردی و اجتماعی و ارتباط مناسب با محیط است به والدین تأکید کرد که با کودکان خود با مهربانی رفتار کنند و در صورت مشکل ارتباطی و زبانی برای توانبخشی و درمان مناسبت کودکان اقدام کنند.

این متخصص عصب شناسی زبان همچنین گفت: کودکان اوتیسم، عقب مانده ذهنی، نارسا خوان (در خواندن و نوشتن دچار مشکل است) و فلج مغزی هم از جمله کودکان دارای اختلال زبان و رفتار هستند که منشا این اختلال در آنها مغزی است.

استاد گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین به گروهی از بزرگسالان نیز اشاره کرد که آنها نیز تحت شرایطی دچار مشکل زبانی – ارتباطی با منشاء مغزی می‌شوند.

نیلی پور افزود: مبتلایان به سکته مغزی، پارکینسون، آلزایمر، اسکیزوفرنی، بیماران تومور مغزی و کسانی که ضربه مغزی مبتلا می شوند هم دچار مشکل شناخت، برقراری ارتباط و همچنین مشکل زبانی هستند که به توانبخشی و ارزیابی های زبانی نیاز دارند.

هوشنگ صابری، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات نیز در این کنگره آسیبهای نخاعی ناشی از شکستگی ستون فقرات را از علل مهم ناتوانی افراد 30 تا 50 ساله کشور عنوان کرد.

وی افزود: این آسیبها ناشی از عواملی همچون سقوط از بلندی یا تصادف با وسیله نقلیه است.

صابری افزود:‌ گاهی افرادی می‌خواهند که به آسیب دیدگان تصادفات یا حوادثی دیگر کمک کنند اما متأسفانه به علت ناآگاهی از چگونگی کمک به فرد آسیب دیده وی را دچار آسیب نخاعی می کنند.

وی افزود: به عنوان نمونه اگر به فردی که دچار سانحه تصادف شده و در خودرو محبوس شده است بخواهیم کمک کنیم باید خودمان از کمک های اولیه آگاهی داشته باشیم چون ممکن است اگر آگاهی کافی نداشته باشیم به هنگام بیرون بردن فرد از خودرو وی را دچار آسیب نخاعی و در نهایت فلج کنیم.

صابری با بیان اینکه آسیبهای سلسله اعصاب مرکزی و محیطی از معضلات بزرگ بشری  به شمار می آید گفت:‌ صدمات فیزیکی، صدمات عروقی و تومورهای مغزی و نخاعی از جمله این علل محسوب می‌شود که معلولیتها و ناتوانی‌هایی را نیز برای بشر به همراه می آورد.

 صابری افزود:‌ هر چند اقدامات درمانی برای بیمارانی که دچار آسیبهای سلسله اعصاب مرکزی شده اند انجام می شود اما گاهی همین درمان ها نیز عوارضی را نشان می دهند که ممکن است بیمار را به سمت ناتوانی سوق دهد که در این راستا فلج شدن، اختلالات بینایی و شنوایی ازجمله این عوارض است.

وی افزود: به عنوان مثال کسی که دچار سکته مغزی شده باشد به رغم تمام درمان هایی که انجام می دهد ممکن است دچار نوعی ناتوانی شود و به کمک دیگران برای گذران زندگی اش نیاز داشته باشد.

وی گفت‌: پژوهشگران دنیای پزشکی از جمله پژوهشگران کشورمان به دنبال حل این معضل هستند و تلاش می کنند که با ترمیم بافت های عصبی، میزان استقلال این قبیل بیماران افزایش یابد و وابستگی به کمک دیگران در آنها کمتر شود.

وی افزود: هر چند ممکن است ترمیم بافتهای عصبی، بیمار را به حالت اولیه زمان قبل ازبیماری یا آسیب برنگرداند اما حداقل کاری که این گونه ترمیم ها انجام می دهد این است که میزان استقلال بیمار از دیگران را افزایش می دهد.

وی گفت‌: به عنوان مثال اگر بیمار سکته مغزی به چند نفر برای گذران امور عادی زندگی اش نیاز دارد با ترمیم بافت های عصبی او می توان این امید را داشت که میزان وابستگی اش به دیگران کمتر شود.

مطالعه پ‍ژوهشگران ایرانی روی مکانیزم مغز مبتلا به اعتیاد 

عباس حق پرست، دانشیار فیزیولو‍ژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز این کنگره گفت‌: پ‍ژوهشگران این دانشگاه در حال مطالعه بر روی مکانیزم عملکرد مغز مبتلا به اعتیاد مصرف مواد مخدر و محرک صنعتی هستند.

وی با بیان اینکه آنچه که درد ندارد ممکن است اعتیاد آور باشد، گفت: آنچه که درد ندارد اما انجام آن پاداش و لذتی برای فرد به همراه می آورد ممکن است بر اثر تکرار به اعتیاد تبدیل شود.

وی با بیان اینکه در علم فیزیولوژی هر آنچه که پاداش به همراه دارد را نمی توان غیر مفید دانست تأکید کرد‌: برخی پاداش ها و لذت ها برای فرد اتفاقاً ضروری است که در این ارتباط  غذا خوردن و آشامیدن از جمله مواردی است که در فرد هم ایجاد لذت می کند و هم اینکه باید آن را تکرار کند چون حیات انسان به این لذتها وابسته است .

دبیر اجرایی کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود: اعتیاد به سوء مصرف مواد هم  همچون خوردن و خوابیدن احساس لذتی در فرد ایجاد می‌کند که برروی سیستم مغز تأثیر می گذارد و باعث می شود که فرد به یک ماده اعتیاد پیدا کند.

این فیزیولوژیست افزود:‌ هر چند اعتیاد سوء مصرف مواد، پاداش و لذتی را در فرد ایجاد می کند اما نه تنها برای سیستم مغز مفید نیست بلکه اثرات تخریبی برای مغز دارد.

حق پرست با بیان اینکه اعتیاد به سوء مصرف مواد یک پاداش غیر طبیعی است که به مغز می رسد اظهار داشت:‌ دانشمندان از جمله پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دنبال حل این موضوع هستند که روشی را بیابند تا مغز، پاداش های غیر طبیعی که به مغز می رسد را نپذیرد و پاداش های طبیعی از جمله خوردن و آشامیدن را قبول کند.

وی افزود:‌ در صورتی که این مسئله حل شود می توان به فرد معتاد داروی متناسب با عملکرد مغزش تجویز کرد و او را از رنج اعتیاد به مواد مخدر یا محرک صنعتی نجات داد.

دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از 27 تا 29 آذر در مرکز بین المللی همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

جمعه 29/9/1392 - 23:35
بهداشت روانی

یک متخصص اعصاب و روان گفت‌: هورمون عشق و وفاداری به همسر وجود دارد و کسانی که فاقد این هورمون هستند شرکای جنسی متعددی دارند.

خبرگزاری فارس: هورمون عشق از بی بند و باری جنسی جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ایران علی فرهودیان به هورمون «اکسی توسین» و «وازوپرسین» به عنوان هورمون هایی اشاره کرد که ترشح آنها عشق و وفاداری به یک شریک جنسی را ایجاد می‌کند.

فرهودیان افزود:‌ وجود این هورمون باعث می‌شود که رابطه جنسی فقط به تولید مثل، محدود نشود بلکه در انسانها نوعی رابطه عاطفی نیز ایجاد می‌کند.

وی اظهارداشت: میمون های «بونوبو» در رفتارهای جنسی خود تنوع طلبی دارند و با ماده میمونهای متعدد رابطه جنسی برقرار می‌کنند اما سوال این جا است که چرا انسان به رغم اینکه ژن هایی شبیه به میمون دارد، تنوع طلبی جنسی کمتری در طول حیات بروز می دهد؟

وی اظهارداشت: حیواناتی همچون موش صحرایی هم هستند که در تمام طول عمر خود یک جفت را بیشتر انتخاب نمی کنند و اگر جفت آنها از بین برود تا آخر عمر بدون جفت به زندگی خود ادامه می دهند.

وی گفت‌: تحقیقات علمی بر روی این نوع موش ها نشان می دهد که اگر هورمون اکسی توسین در آنها ترشح نشود شرکای جنسی متفاوتی خواهند داشت.

وی افزود: همچنین تحقیقات نشان داده است وقتی هورمون اکسی توسین را در انسان  از طریق مخاط بینی اسپری کنند به یک شریک جنسی اکتفا خواهد داشت و تمایلی به ایجاد رابطه با شرکای جنسی متعدد در وی از بین می‌رود.

وی افزود:‌ عشق باعث می‌شود تا فرد به شرکای جنسی متعدد تمایلی نداشته باشد که متعاقب آن احتمال ابتلا به عفونتهای جنسی در وی کمتر می شود و همچنین طول عمر بیشتری نیز خواهد داشت.

این متخصص اعصاب و روان گفت‌: انسان از معدود پستاندارانی است که فرزندش به کمک او برای ادامه حیات نیاز دارد و حفظ و بقای نوزاد به بقای عشق در انسان نیز کمک می کند.

کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی طی روزهای 27 تا 29 آذر در مرکز بین المللی همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

جمعه 29/9/1392 - 23:33
اطلاعات دارویی و پزشکی

متخصص آسم و آلرژی کودکان گفت: سیگار کشیدن والدین، آلودگی هوا، استنشاق بوی سرخ کردن غذا و دود اسپند در شروع و تشدید سرفه مزمن در کودکان نقش اساسی دارد.

خبرگزاری فارس: آلودگی هوا و دود سیگار؛ ۲ عامل مؤثر در ایجاد سرفه مزمن

محمد صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: سرفه‌ای که بیش از دو هفته طول بکشد و با درمان معمولی بهبود پیدا نکند، سرفه مزمن نام دارد.

متخصص آسم و آلرژی کودکان گفت: ژنتیک در بروز سرفه مزمن مؤثر است اما عوامل محیطی مثل سیگار کشیدن والدین، آلودگی هوا، استنشاق بوی سرخ کردن غذا و دود اسپند در شکل‌گیری و تشدید سرفه مزمن در کودکان نقش دارند.

متخصص بیماری‌های کودکان تصریح کرد: اگر سرفه مزمن درمان نشود و ادامه‌دار شود، به صورت آسم ورود پیدا می‌کند و درمان مشکل‌تری را در پی دارد.

صالحی افزود: برای درمان باید از داروهای ضد حساسیت و استنشاقی در کودکان 6 سال به بالا استفاده کرد.

وی گفت: استفاده از بخور نقش چندانی در درمان ندارد و باید این کودکان دقت داشته باشند که تماس با افراد سیگاری نداشته باشند و در مواقع آلودگی هوا از منزل خارج نشوند.

پنج شنبه 28/9/1392 - 23:16
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم آنلاین: بین شاخص سلامت در کودکی و بزرگسالی، رابطه مستقیم وجود دارد و در صورتی که کودکی از سلامت جسم و روان برخوردار باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده، فرد بزرگسال سالمی به نیروی فعال جامعه اضافه شود.

امین جلالوند, نظام سلامت

حتی به گفته متخصصان، 60 درصد رشد مغزی انسان در سال اول زندگی، 70 تا 80 درصد تا سن سه سالگی و 90 درصد تا سن هشت سالگی صورت می گیرد و همین موضوع به روشنی نشان می دهد که اگر به دنبال جامعه ای با ساختار نیروی انسانی سالم و توسعه یافته هستیم، باید مراقبت های درمانی و بهداشتی را در همان سنین پایه کودکان دنبال کنیم.

اما آمارهای رسمی روز گذشته وزارت بهداشت درباره شرایط سلامت و بهداشت کودکان ایرانی، نشان داد که همچنان بسیاری از کودکان ایرانی از امکانات درمانی محروم هستند.

به گفته معاون بهداشتی وزیر بهداشت، 27 درصد خانواده ها به دلیل مشکلات مالی، درمان فرزند خود را دنبال نمی کنند و این مساله گاهی منجر به مرگ آنها شده است؛ طوری که حتی به گفته این مقام مسئول، علت فوت 5.16 درصد کودکان، ویزیت نشدن فوری کودک عنوان شده است.

تحلیل ساده این آمارها حکایت از آن دارد که هم اکنون حدود یک سوم کودکان فقیر ایرانی به امکانات درمانی، دسترسی ندارند و تقریبا از هر شش کودک ایرانی، یک نفر به دلیل ضعف و قصور نظام سلامت به کام مرگ فرستاده می شود.

البته وقتی به دلیل پوشش ناکافی بیمه ها، مردم مجبورند بیش از 70 درصد از هزینه های درمان را پرداخت کنند و توجه به نظام سلامت در اولویت هیچ کدام از دولت ها قرار نمی گیرد، وجود چنین آمارهای هشدار دهنده ای تعجب ندارد.

همچنین نباید فراموش کرد برخی از کودکان بیماری که مراحل درمانشان نیمه کاره می ماند، الزاما از خانواده های فقیر نیستند، بلکه گاهی سهل انگاری و کم توجهی والدین نسبت به سلامت فرزند، همان بلایی را سر کودک می آورد که بی پولی.

پنج شنبه 28/9/1392 - 23:14
آموزش و تحقيقات

برای تقویت ریه، حرکات کششی و ورزشی خاصی وجود دارد که با انجام آنها می‌توان سموم را از بدن خارج کرد و حجم ریه را گسترش داد. یکی از این حرکات ورزشی «تای‌چی» است که علاوه بر انجام تنفس صحیح، بنیه جسمانی را افزایش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: ۵ قدم تا نفس کشیدن صحیح

مصطفی داوودی پناه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به افزایش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور در نیمه دوم هرسال و بروز بیماری‌ها و مشکلات تنفسی، گفت: بدون شک با ارزش‌ترین دارایی هر انسانی سلامتی است که در آن تنفس نقش ویژه‌ای دارد، چون شاید بتوان چند روز بدون خوراک و آب زندگی کرد اما به یقین، بدون تنفس در چند دقیقه، حیات پایان خواهد یافت.

وی با بیان اینکه زندگی شهری و ماشینی در کلانشهرهایی مانند تهران میتواند مردم را به انواع ناراحتی‌های جسمی و روحی دچار کند، ادامه داد: در چنین وضعیت حادی، این پرسش مطرح است که برای حفظ سلامتی، چه باید کرد و راهکارها چیست، یکی از اقدامات جوامع مدرن و پیشرو در زمینه‌های پزشکی، بهره‎گیری از طب مکمل و رشته‌ای قدیمی به نام«چی کونگ و تای چی» است که با داشتن سابقه‌ای چند هزار ساله و تأثیرات مثبت بر جسم، ذهن و تنفس، به داروخانه سیار معروف است.

استاد چی کونگ و تای چی با اشاره به سابقه نزدیک به 3 دهه‌ای ورزش نامبرده در ایران خاطر نشان کرد: بر خلاف دیگر رشته‌های ورزشی که به افزایش ضربان قلب و تنفس سریع منجر می‌شوند، ورزش «تای چی و چی کونگ» با تکیه برحرکات هوازی و تأکید بر آرامش، حرکات آهسته و متناوب، علیرغم افزایش بنیه جسمانی و استحکام مفاصل، سبب می‌شود حجم ریه‌ها گنجایش بیشتری یافته و تنفس، کیفیت بهتری داشته باشد.

داوودی پناه در پاسخ به اینکه آیا با افزایش حجم تنفس، آلودگی بیشتری وارد بدن می شود، توضیح داد: با انجام تنفسی درست، نه تنها اکسیژن بیشتری وارد بدن می‌شود، بلکه در قسمت مهم تنفس یعنی بازدم، عمده سموم خارج شده و به سوخت و ساز صحیح بدن کمک می کند.

این مربی ورزش ادامه داد: بنابراین با رعایت یکسری اصول ساده و مهم می‌توان تنفس های با کیفیت و پاک تری داشت. چنین تنفسی بسیار کاربرد دارد و می‌تواند به آرامش و سلامت مردم و جلوگیری از انواع بیماری‌ها، کمک شایانی کند.

وی برای آشنایی با روش و اصول تنفس صحیح، به مراحل پنجگانه آن اشاره کرد و گفت: 1-صاف بنشینید یا در حالت طاق باز دراز بکشید. 2- رها باشید و گرفتگی را از گردن، شانه ها، عضلات کمر و به ویژه قفسه سینه دور کنید. 3-حدود 30 ثانیه بر تنفس و ششها تمرکز کنید 4-  فقط از طریق بینی دم گرفته و بازدم را از راه دهان یا بینی، خارج کنید. 5- در ادامه سعی کنید تنفس ها را عمیق، طولانی و با ریتمی آهسته ادامه دهید.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:18
تست های هوش و روان شناسی و سرگرمی

جام جم آنلاین: باز هم به اواخر ترم نزدیک می‌شویم و هنوز درس‌هایم را مرور نکرده‌ام. هر بار با خودم عهد می‌کنم دیگر این بار از اول شروع ترم دانشگاه درس‌هایم را خواهم خواند، اما نمی‌دانم چرا هیچ وقت موفق نشده‌ام برنامه‌ای دقیق و منظم برای درس‌خواندن داشته باشم.

کمی دلشوره دارم و نگرانم که از پس امتحان برنیایم. چند نفر از هم دانشگاهی هایم را می شناسم که همیشه در حال درس خواندن هستند و جزوه هایشان کامل است. به آنها غبطه می خورم، ولی در تصمیم گیری ثابت قدم نیستم و در نهایت همه چیز به شب امتحان موکول می شود. می خواهم بدانم چرا نمی توانم درس هایم را مرور کنم و برنامه منظمی داشته باشم. چرا هر ترم باز هم برایم درس عبرت نمی شود و خودم را با اضطراب و دلشوره روبه رو می کنم.

این که برخی دانشجویان در طول ترم، درس هایشان را مرور نمی کنند، معمولا امری است که بسیاری از دانشجویان با آن دست به گریبان هستند. بی برنامه بودن باعث می شود فرد احساس ناراحتی و استرس و اضطراب داشته باشد و روزهای ناآرامی را سپری کند.

همه افراد نیاز دارند برای زندگی و امور مختلف خود برنامه ریزی کنند و بسیار خوب است که این شیوه و احساس نیاز در خانواده فرد نیز مورد توجه قرار بگیرد و والدین به فرزندانشان از همان دوران کودکی این مهارت را آموزش دهند.

داشتن برنامه ریزی منظم نیازمند این است که ابتدا فرد احساس مسئولیت کافی و احساس نیاز داشته باشد و بخواهد برنامه ای تدوین کند. داشتن برنامه و نگارش آن شاید ساده به نظر برسد، اما مهم تر از همه عمل کردن به برنامه است.

افراد معمولا مهارت مدیریت زمان و برنامه ریزی درست را ندارند. برنامه ای کارآمد و موفق است که براساس اهداف، توانمندی، زمان، امکان پذیربودن و در نظر گرفتن شرایط مختلف ریخته شود. داشتن هدف، بخش مهمی از برنامه ریزی های درسی را تشکیل می دهد.

همچنین باید اشاره داشت افرادی که در برنامه ریزی خود هیچ زمانی برای تفریح و استراحت و حوادث پیش بینی نشده در نظر نمی گیرند، معمولا در برنامه های خود شکست می خورند. اهداف و برنامه فرد باید در برگیرنده زمان های مفید و غیرمفید نیز باشد. زمان مفید زمانی است که فرد مشغول انجام کاری است که ناگزیر به انجام آن است و انجام آن کار در آن لحظه ضروری و اولویت است، اما زمان غیرمفید به زمان هایی اختصاص می یابد که کارهای غیرضروری انجام می شود و به نوعی فرد وقت خود را بیهوده تلف می کند.

برخی دانشجویان ابتدا تصمیم می گیرند در طول ترم درس هایشان را مرور کنند، اما غالبا موفق نمی شوند. برای این که بتوانند موفق شوند ابتدا لازم است عوامل بازدارنده این موضوع را شناسایی کنند. باید مشخص شود چه کارهایی جذابیت بیشتری برای فرد دارد. همچنین افراد باید مشخص کنند در طول روز یا هفته چه ساعاتی را به مرور درس اختصاص خواهند داد.

ملزم کردن خود برای انجام دادن کارهای برنامه ریزی شده نیز ضرورت دارد. به تعویق انداختن اموری که در اولویت نیستند نیز کمک شایانی خواهد کرد بنابراین توصیه می شود هر فردی برنامه منحصر به فرد خود را تدوین و بر اساس آن عمل کند.

دکتر مهرنوش دارینی - روان شناس و مشاور

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:17
آموزش و تحقيقات

دانشمندان با استفاده از مدل‌های سه‌بعدی موفق به پیش‌بینی‌ زمان ناپدیدشدن اقیانوس‌ها از روی سطح زمین شدند.

8-911.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزایش طبیعی فعالیت خورشیدی موجب بالارفتن دمای زمین طی چند صد میلیون سال آینده می‌شود و این امر تبخیر کامل اقیانوس‌های زمین را به دنبال خواهد داشت.

 

تیمی از دانشمندان «آزمایشگاه دینامیک آب‌و‌هوای» فرانسه، نخستین مدل آب‌و‌هوایی سه‌بعدی را تهیه کرده‌اند که قادر به شبیه‌سازی این پدیده است.

 

بر اساس پیش‌بینی‌های این مدل، آب مایع تقریبا ظرف یک میلیارد سال آینده از روی زمین ناپدید می‌شود.

 

این اطلاعات، تخمین‌های پیشین مبنی بر ناپدیدشدن آب طی چند صد میلیون سال آینده را بسط می‌دهد.

 

مطالعه انجام‌شده نه تنها درک دانشمندان را از تکامل زمین ارتقا می‌دهد، بلکه شرایط ویژه برای حضور آب مایع بر روی دیگر سیارات شبیه‌ به زمین را تعیین می‌کند.

 

مانند بسیاری از ستارگان، روشنایی خورشید به تدریج طی فرآیند وجودی‌اش افزایش می‌یابد.

 

بنابراین، انتظار می‌رود به دلیل تشعشع بالای این ستاره، آب‌و‌هوای زمین طی مقیاس‌های زمانی زمین‌شناسی و مستقل از گرم‌شدن جهانی بر اثر فعالیت‌های انسانی، گرم‌تر شود.

 

در نتیجه، میزان تبخیر آب در جو با گرم‌ترشدن اقیانوس‌ها افزایش می‌یابد؛ بخار آب یک گاز گلخانه‌ای است که در گرم‌شدن سطح زمین مشارکت می‌کند.

 

بنا بر اعلام دانشمندان حاضر در این مطالعه، طی چند صد میلیون‌ سال‌ آینده یک فرآیند گرم‌شدن آب‌و‌هوایی بر روی زمین رخ می‌دهد و موجب جوشیدن و ناپدیدشدن آب مایع از روی سطح زمین می‌شود.

 

جزئیات این مطالعه در مجله نیچر منتشر شد.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:16
آموزش و تحقيقات

محققان دانشگاه کورنل موفق به ساخت نخستین محصول الکترونیکی مصرفی تولید شده با چاپگر سه‌بعدی شدند.

191-12.JPG

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دستاورد مهندسان مکانیک دانشگاه کورنل به سرپرستی پروفسور «هاد لیپسون» یک بلندگوی واقعی است که از یکپارچه سازی قطعات پلاستیک، رسانا و مغناطیسی ساخته شده است.

 

این محصول الکترونیکی به محض خروج از چاپگر سه‌بعدی آماده استفاده است؛ انتخاب بلندگو در این پروژه بدلیل ساده بودن ساختار عنوان شده که از یک پوشش پلاستیکی، سیم‌پیچ رسانا و یک آهنربا تشکیل شده است.

 

محققان معتقدند، در آینده نزدیک به جای سرهم‌بندی محصولات مصرفی شامل قطعات و اجزاء مختلف، فرآیند تولید بصورت یکپارچه و توسط چاپگرهای سه‌بعدی انجام خواهد شد.

 

با توسعه فناوری چاپگرهای سه‌بعدی، فرآیند چاپ از تولید قطعات غیر‌فعال به سمت چاپ سیستم‌های فعال و یکپارچه حرکت می‌کند.

 

کارشناسان تولید دستگاه‌های الکترونیک مصرفی با چاپگرهای سه‌بعدی را مانند ظهور چاپگرهای رنگی پس از چاپگرهای سه بعدی عنوان می‌کنند.

چهارشنبه 27/9/1392 - 13:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته