• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 89
تعداد نظرات : 13
زمان آخرین مطلب : 5859روز قبل
دعا و زیارت

هدف قیام

هدف قیام امام حسین(علیه السلام) را به آسانى و بدون تكلّف مىتوان از سخنان آن حضرت استنباط كرد.
آن گاه كه امام(علیه السلام) بر اثر تهاجم عمّال حكومت ناچار شد از مدینه خارج گردد، در ضمن نوشته هاى، هدف حركت خود را چنین شرح داد:
1 ـ «إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَلا بَطَرًا وَلا مُفْسِدًا وَلا ظالِمًا وَإِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فى أُمَّةِ جَدّى، أُریدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَأَنْهى عَنِ الْمُنْكَرِ وَأَسیرَ بِسیرَةِجَدّى وَأَبى عَلِىِّ بْنِ أَبیطالِب»; یعنى: «من از روى خود خواهى و خوشگذرانى و یا براى فساد و ستمگرى قیام نكردم، من فقط براى اصلاح در امّت جدّم از وطن خارج شدم.
مىخواهم امر به معروف و نهى از منكر كنم و به سیره و روش جدّم و پدرم على بن ابیطالب عمل كنم.»در این سخن چند نكته مهمّ، شایان توجّه است:1 ـ اصلاح امّت، 2 ـ امر به معروف و نهى از منكر، 3 ـ تحقّقِ سیره و روش پیامبر و على(علیهم السلام).
2 ـ آن حضرت در مقام دیگرى فرموده است:«أَللّهُمَّ إِنَّكَ تَعْلَمُ ما كانَ مِنّا تَنافُسًا فى سِلْطان وَلاَاِلْتماسًا مَنْ فُضُولِ الْحُطامِ وَلكِنَّ لِنَرُدَّ الْمَعالِمَ مِنْ دینِكَ وَنَظْهِرَ الاِْصْلاحَ فى بِلادِكَ وَیَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مَنْ عِبادِكَ ویُعْمَلَ بِفَرائِضِكَ وَسُنَنِكَ وَأَحْكامِكَ.»«بار خدایا! تو مىدانى كه آنچه از ما اظهار شده براى رقابت در قدرت و دستیابى به كالاى دنیا نبوده، بلكه هدف ما این است كه نشانه هاى دینت را به جاى خود برگردانیم و بلادت را اصلاح نماییم، تا ستمدیدگان از بندگانت امنیّت یابند و به واجبات و سنّتها و دستورهاى دینت عمل شود.»در این سخن هم چند نكته قابل توجّه است:1 ـ برگرداندن نشانه و علائم دین به جاى اصلى خود،2 ـ اصلاحات در همه شهرها،3 ـ ایجاد امنیّت براى مردم،4 ـ فراهم ساختن زمینه عمل به واجبات و مستحبّات و احكام الهى.
3 ـ در برخورد با سپاه حرّ بن یزید ریاحى فرمود:«أَیُّهَا النّاسُ فَإِنَّكُمْ إِنْ تَتَّقُوااللهَ وَتَعْرِفُوا الْحَقَّ لاَِهْلِهِ یَكُنْ أَرْضى للهِ وَنَحْنُ أَهْلُ بَیْتِ مُحَمَّد(صلى الله علیه وآله وسلم) أَوْلى بِوِلایَةِ هذا الاَْمْرِ مِنْ هؤُلاءِ الْمُدَّعینَ ما لَیْسَ لَهُمْ وَالسّائرینَ بِالْجَوْرِ وَالْعُدْوانِ.»«اى مردم اگر شما از خدا بترسید و حقّ را براى اهلش بشناسید، این كار بهتر موجب خشنودى خداوند خواهد بود.
و ما اهل بیت پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم)، به ولایت و رهبرى، از این مدّعیانِ نالایق و عاملان جور و تجاوز، شایسته تریم .»
4 ـ و نیز در مقام دیگر فرمود:«إِنّا أَحَقُّ بِذلِكَ الْحَقِّ الْمُسْتَحَقِّ عَلَیْنا مِمَّنْ تَوَلاّهُ.»«ما اهل بیت به حكومت و زمامدارى ـ نسبت به كسانى كه آن را تصرّف كرده اند ـ سزاوارتریم.»از این دو بخش از سخن امام(علیه السلام) نیز به وضوح استفاده مىشود كه آن حضرت خود را شایسته رهبرى و زمامدارى بر مردم مىداند، نه یزید فاسد و دستگاه جائر او را.
بنابراین، هدف امام حسین(علیه السلام) در این قیام ، تحقّقِ كاملِ حقّ بوده است.
امورى كه آن حضرت به عنوان فلسفه قیامش به آنها اشاره مىكند، از قبیل: اصلاح امّت، امر به معروف و نهى از منكر، تحقّق سیره پیامبر و على، برگرداندن علائم و نشانه هاى دین به جاى خود، اصلاحات در شهرها، امنیّت اجتماعى، فراهم ساختن زمینه اجراى احكام، همه و همه این امور، زمانى قابل تحقّق و اجراست كه ولایت و حكومت در مجرا و مسیر اصلىاش قرار گیرد و به دست امام(علیه السلام)بیفتد; لذا فرمود: «ما اهل بیت شایسته این مقامیم نه متصرّفانِ متجاوز و جائر».
پس هدف نهایى آن حضرت، تشكیل حكومت اسلامى بر اساس سیره پیامبر و على بوده است; كه در پرتو آن، احكام الهى اجرا مىشود و نشانه هاى دین آشكار و شهرها اصلاح و امنیّت پابرجا و امر به معروف و نهى از منكر انجام، و سیره و سنّت پیامبر و على متحقّق، و در نتیجه كار امّت اصلاح مىگردد.
نكته شایان توجّه این كه تلاش خالصانه براى تشكیل حكومت اسلامى كه منبع و منشأ تمام خیرات و بركات است ـ و شعبه مهّم ولایت على و آل على(علیه السلام) هم كه همان قبول حاكمیّت و پذیرش تفسیر آنان از دین است ـ غیر از حكومت و سلطنت استبدادى و ریاست طلبى و كشورگشایى بر اساس هواهاى نفسانى است كه منشأ تمام مفاسد و شُرور است.
دوشنبه 24/10/1386 - 18:4
دعا و زیارت

امام حسین(علیه السلام)

پرتوى از سیره و سیماى سالار شهیدان(علیه السلام)

میلاد با بركت حضرت ابى عبداللّه الحسین(علیه السلام)، دومین فرزند امام على و فاطمه زهرا(علیهما السلام) بنا بر مشهور، روز سوم شعبان سال چهارم هجرى در مدینه بوده است.
پس از ولادت، پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) نام وى را «حسین» گذاشت، آن گاه او را بوسید و گریست و فرمود: تو را مصیبتى عظیم در پیش است، خداوندا! كشنده او را لعنت كن! آن حضرت به مصباح الهدى و سفینة النّجاة و سیّد الشّهداء و ابوعبداللّه معروف است.
مسعودى مىنویسد: امام حسین(علیه السلام) مدّت هفت سال با رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم)بود و در این مدّت، آن حضرت خود متصدّى غذا دادن و علم و ادب آموختن به امام حسین(علیه السلام)بود.
شدّت علاقه پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) به حسین(علیه السلام) به قدرى بود كه كوچكترین ناراحتى او را نمىتوانست تحمّل كند.
روزى پیامبر از در خانه فاطمه(علیها السلام) مىگذشت، صداى گریه حسین را شنید، وارد خانه شد و به دخترش فرمود: مگر نمىدانى كه گریه حسین در من چقدر مؤثّر است، آن گاه طفل را بوسید و گفت:«خداوندا! من این كودك را دوست دارم تو نیز او را دوست بدار.»حدیث معروف «حُسَیْنٌ مِنّى وَ أَنـَا مِنْ حُسَیْن، أَحَبَّ اللّهُ مَنْ أَحَبَّ حُسَیْناً، حُسَیْنٌ سِبْطٌ مِنَ الاَْسْباطِ.»
; یعنى: «حسین از من است و من از حسینم، خداوند دوست دارد كسى را كه حسین را دوست مىدارد، حسین سبطى از اسباط است.» موردِ قبول شیعه و سنّى است.
حسین بن على(علیه السلام) مدّتِ شش سالِ دوران كودكىاش را با پیغمبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم)سپرى كرد و پس از رحلت آن بزرگوار، مدّت سى سال در كنار پدرش على(علیه السلام) به سر برد و در همه حوادث پرتلاطم دوران آن حضرت حضورى پرتلاش داشت.
پس از شهادت امیرمؤمنان(علیه السلام) ده سال تمام همراه و همگام با برادر عزیزش امام حسن(علیه السلام)زندگى كرد و پس از شهادت برادر در سال 50 هجرى، به مدّت ده سال، به ارزیابى حوادث زمان پرداخت و بارها به معاویه پرخاش كرد و پس از مرگ او در برابر حكومت یزید، شجاعانه ایستادگى و از بیعت با او خوددارى كرد، تا این كه در محرّم سال 61 هجرى به همراه گروهى از بستگان و یاران باوفایش، در سرزمین كربلا به شهادت رسید.
حسین بن على(علیه السلام) نمونه كامل یك انسان برجسته و متشخّص بود و نام حسین در اذهان، همراه با شجاعت و ظلم ستیزى و جوش و خروش بر ضدّ هر گونه ستم و تبعیض است.
در دوران پنج سال حكومت پدر با او همكارى مىكرد و در پى چاره مىگشت كه پیش از آن كه امّت، نَفَسِ واپسین را برآورد، نفحه حیاتى در او بدمد و در تاریخ طرحى نو دراندازد.
سال شصتم به پایان نرسیده بود، امام حسین(علیه السلام) دید كه مردم در مقابل برادرش امام حسن(علیه السلام) از نفس افتاده و هرچه از باقیمانده مكتب در میانشان بوده از آنها دور گردیده و توده مردم، خود را در گلوى گشاد بنىامیّه انداختهاند.
امام احساس كرد كه براى به حركت درآوردن امّت، دیگر خطابه و سخنرانى حماسى كافى نیست، بلكه باید اراده شكست خورده امّت را به پذیرفتن فداكارى وادارد و آنان را بر ضدّ باطل بشوراند تا زمینه تحقّقِ حقّ را فراهم سازد و در این راه، با فداكارى منحصر به فرد خود، براى حال و آینده معیارى ارزشمند و ثابت بر جاى نهاد.
دوشنبه 24/10/1386 - 18:2
دعا و زیارت

شناخت شناسى امامت

امامت در لغت به معناى پیشوایى و رهبرى است و هر كسى كه متصدى رهبرى گروهى شود ((امام)) نامیده مى شود خواه در راه حق باشد یا در راه باطل. چنانكه در قرآن كریم, واژه ((ائمه الكفر)) درباره سران كفار بكار رفته است, و كسى كه نماز گزاران به او اقتدا مى كنند ((امام جماعت)) نامیده مى شود.

اما در اصطلاح علم كلام, امامت عبارت است از: ((ریاست همگانى و فراگیر بر جامعه اسلامى در همه امور دینى و دنیوى)). و ذكر كلمه ((دنیوى)) براى تاكید بر وسعت قلمرو امامت است, و گرنه تدبیر امور دنیوى جامعه اسلامى, جزیى از دین اسلام است .

از دیدگاه شیعه, چنین ریاستى هنگامى مشروع خواهد بود كه از طرف خداى متعال باشد, و كسى كه اصالهً (و نه به عنوان نیابت) داراى چنین مقامى باشد معصوم از خطا در بیان احكام و معارف اسلامى و یز مصون از گناهان خواهد بود. و در واقع, امام معصوم همه منصب هاى پیامبر اكرم (ص) بجز نبوت و رسالت را دارد و هم سخنان او در تبیین

حقایق و قوانین و معارف اسلام, حجت است و هم فرمانهاى وى در امور مختلف حكومتى, واجب الاطاعه مى باشد.

بدین ترتیب, اختلاف شیعه و سنى در موضوع امامت, در سه مساله ظاهر مى شود:نخست آنكه امام باید از طرف خداى متعال, نصب شود. دوم آنكه باید داراى علم خدادادى و مصون از خطا باشد.

سوم آنكه باید معصوم از گناه باشد.

البته معصوم بودن, مساوى با امامت نیست زیرا باعتقاد شیعه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هم معصوم بودند هر چند مقام امامت را نداشتند, چنانكه حضرت مریم سلام الله علیها نیز داراى مقام عصمت بوده اند و شاید در میان اولیا خدا كسان دیگرى نیز چنین مقامى را داشته اند هر چند ما اطلاعى از آنان نداریم و اساساً شناختن شخص معصوم جز از طریق معرفى الهى, میسر نیست.

دوشنبه 24/10/1386 - 17:58
دعا و زیارت

چهل نكته آماری در مورد نهضت كربلا

* قیام حضرت امام حسین (ع) از روز خودداری از بیعت با یزید تا روز عاشورا 175 روز طول كشید.

* قیام سالار شهیدان از مدینه آغاز و به كربلا ختم شد. این قیام یك هفته در مدینه، 4 ماه و 10 روز در مكه، 23 روز بین راه مكه تا كربلا (از دوم محرم تا دهم محرم) به طول انجامید.

* از مكه تا كوفه منزل هایی وجود داشت كه ما امروز به آنها كاروانسرا یا اقامتگاه می‌گوییم. كاروان سید الشهدا در مسیر حركت خود از 18 منزل عبور كرد.

* فاصله میان این منزل ها با همدیگر حدود سه فرسنگ و گاهی پنج فرسنگ بوده است.

* اسرای اهل بیت امام حسین(ع) از كوفه تا شام از 14 منزل عبور كردند.

* زمانی كه امام حسین (ع) در مكه حضور داشت حدود 12000 نامه از كوفه برای آن حضرت فرستاده شد كه در آنها از آن امام دعوت كرده بودند تا به شهر كوفه برود و به یاری مردم آن دیار بشتابید.

* زمانی كه فرستاده امام حسین(ع) یعنی مسلم بن عقیل به كوفه رسید، تعداد 18 هزار نفر با ایشان بیعت كردند. برخی هم تعداد بیعت كنندگان را 25 هزار یا 40 هزارنفر عنوان كردند.

* در زیارت ناحیه نام 17نفر از فرزندان ابیطا‌لب به عنوان شهدا كربلا ذكر شده است.

* درجمع شهدای كربلا،3 كودك ازخاندان بنی هاشم وجود دارد.

* از خاندان بنی هاشم درمجموع 33نفر در واقعه كربلا به شهادت رسیدند. این مجموع عبارتند ازحضرت امام حسین(ع)، سه نفر فرزندان حضرت سیدالشهداء(ع)، 9 نفر از فرزندان امام علی(ع)، چهار نفر از فرزندان امام حسن مجتبی(ع)، دوازده تن از اولاد عقیل و 4 نفر از فرزندان جعفربن ابیطالب. البته درمنابع مختلف 18و 30 نفر هم ذكرشده است.

* غیراز سالارشهیدان و خاندان بنی هاشم، نام82 نفر از شهدا نامشان در زیارت ناحیه مقدسه و برخی منابع دیگر آمده است. غیرازشهیدان نام29 نفر دیگر درمنابع متأخرتر آمده است.

*مجموع شهدای كوفه از یاران امام حسین(ع) 138نفر است.

* درمیان شهدای كربلا تعداد 14غلام دیده می شود.

* پس از واقعه كربلا، دشمنان امام حسین، سرهای تعدادی از شهدای كربلارا از بدن‌های آنان جداكرده و با خود به كوفه بردند. آنان در این واقعه سرهای 78 شهید را بین خود تقسیم كردند. در این میان قیس بن اشعف، رئیس قبیله بنی كنده 13 سر، شمر رئیس هوازن 12 سر، قبیله بنی تمیم 17 سر، قبیله مذحج 6 سر و افراد متفرقه از قبایل دیگر13 سر را همراه خود بردند.

* پس ازشهادت امام حسین(ع)تعداد33 زخم نیزه و34 ضربه شمشیرغیراز زخم های تیربر بدن مطهرآن امام به چشم می آمد. سیدالشهدا(ع) در هنگام شهادت 57 سال داشت.

* بعدازشهادت سیدالشهدا(ع) تعداد 10 نفر از دشمنان با اسب های خود بر بدن مطهر آن امام تاختند.

* سپاهیان كوفه با33 هزارنفربه جنگ با امام حسین(ع) وارد شدند. درمرحله اول22 هزار نفر شامل عمرسعد با6000 نفر و سنان،عروه بن قیس، شمرو شبث بن ربعی هركدام با4000نفر برای نبرد آماده شدند. سپس در ادامه یزیدبن ركاب كلبی با2 هزارنفر، حصین بن نمیربا4000نفر، ما زنی با3000نفر و نصرمازنی با2000نفر پا به میدان مبارزه با سالار شهیدان گذاشتند.

* حضرت سیدالشهدا(ع)درروز عاشورا برای 10نفرمرثیه خواند و درشهادت آنان سخنانی ایراد فرمود و آنان را دعا و یا دشمنان آنان را نفرین كرد. این ده نفرعبارتند از: حضرت علی اكبر، حضرت ابوالفضل العباس، حضرت قاسم، عبدالله بن حسن، عبدالله طفل شیر خوار، مسلم بن عوسجه، حبیب بن مظاهر، حربن یزیدریاحی، زهیربن قین و جون

* امام حسین(ع)در شهادت دو نفر بر آنان درود و رحمت فرستاد. این دو تن مسلم بن عقیل و هانی بن عروه بودند.

* سیدالشهدا(ع) در واقعه كربلا بر بالین 7نفر از شهدا یعنی مسلم بن عوسجه، حربن ریاحی، واضح رومی، جون، حضرت ابولفضل(ع)، حضرت علی اكبر و حضرت قاسم با پای پیاده رفت.

* در روز عاشورا دشمنان سرهای سه نفر از شهدا یعنی عبدالله بن عمیر كلبی،عمروبن جناده وعابس بن ابی شبیب شاكری را به جانب امام حسین(ع) پرتاب كردند.

* پیكرهای سه نفر از شهدای واقعه كربلا یعنی حضرت ابوالفضل العباس(ع)، حضرت علی اكبر و عبدالرحمن بن عمیر توسط دشمنان سنگدل قطعه قطعه شد.

* در واقعه كربلا 5 كودك و نوجوان كه هنوز به سن بلوغ نرسیده بودند، جام شهادت را نوشیدند. این افراد عبارتند از:

1عبدالله بن حسین، كودك شیر خوار امام حسین(ع)
2عبدالله بن حسن
3محمدبن ابی سعید بن عقیل
4قاسم بن الحسن
5عمروبن جناده انصاری

* تعداد 5 تن از شهدای كربلا از اصحاب حضرت رسول(ص) بودند.

انس بن حرث كاهلی
حبیب بن مظاهر
مسلم بن عوسجه
هانی بن عروه
عبدالله بن بقطر عمیری

* در ركاب سالار شهیدان 15 غلام به درجه رفیع شهادت رسیدند.
نصروسعد ازغلامان امام علی(ع)
منحج غلام امام حسن مجتبی(ع)
اسلم و غارب غلامان امام حسین(ع)
حرث غلام همزه
جون غلام ابوذر غفاری
رافع غلام مسلم ازدی
سعدغلامعمرصیداوی
سالمغلام بنی المدینه
سالم غلام عبدی
شوذب غلام شاكر
شیبغلام حرث جابری
واضحغلام حرث سلمانی
این چهارده نفر در كربلا به شهادت رسیدند. امام حسین (ع) غلام دیگری به نام سلمان داشت. آن حضرت او رابرای انجام مـأموریتی به بصره فرستاد كه در آنجا به شهادت رسید.

* دو نفر از یاران امام حسین (ع) روز عاشورا به اسارت دشمن در آمده و سپس به شهادت رسیدند. این دو تن سوار بن ثمامه صیداوی هستند.

* چهار نفر از یاران امام حسین (ع) در كربلا پس از شهادت آن حضرت به درجه رفیع شهادت نایل آمدند. این افرادعبارتند از: سعد بن حرث و برادرش ابوالحتوف، سوید بن ابی مطاع كه مجروح بود ومحمد بن ابی سعید بن عقیل

* تعداد7 نفر از شهدای كربلا در حضور پدر بزرگوارشان به شهادت رسیدند. این افراد عبارتند از: حضرت علی اكبر،عبدالله بن حسین، عمرو بن جناده، عبدالله بن یزید، عبیدالله بن یزید، مجمع بن عائذ و عبدالرحمن بن مسعود.

* تنها زنی كه در كربلا به شهادت رسید ام وهب،همسر عبدالله بن عمیر كلبی بود.

* در واقعه كربلا 5 نفر از زنان به دلایلی از خیمه ها بیرون آمده و به دشمن حمله ور شده و یا به آنها اعتراض كردند. این بانوان عبارتند از:

حضرت زینب كبری(س)

كنیز مسلم بن عوسجه

مادر عمرو بن جناده

ام وهب، همسر عبدالله كلبی

مادر عبدالله كلبی

* حضرت علی اكبر (ع) فرزندسالار شهیدان، اولین نفر از خاندان بنی‌هاشم بود كه در كربلا به شهادت رسید.آن حضرت به هنگام شهادت27 سال داشت.

* در واقعه كربلا سرهای2شهید یعنی حضرت علی اصغر (ع) وحربن یزید ریاحی از پیكر آنان جدا نشد.
پس از شهادت امام حسین (ع) ده نفر از یاران سپاه یزید وسایل آن حضرت را غارت كردند. پیراهن، زیرجامه، عمامه، كفش‌ها، زره، انگشتر، كلاه خود و شمشیر آن امام را با خود بردند.

* دهم محرم سال 61هجری برابر با روز جمعه بود. روز عاشورا در تاریخ معادل21 مهر ماه سال 59 می باشد.

* امام حسین (ع) هنگام شهادت 57 سال داشت.حضرت علی اكبر (ع) به هنگام شهادت 27 سال داشت.

* نام 13 نفر از فرزندان ابیطالب كه در حماسه عاشورا به شهادت رسیدند در زیارت ناحیه نیامده است.

* در روز عاشورا تعداد 60 خیمه با فاصله 2 متر از یكدیگر در صحرای كربلا بر پا شده بود.

* در واقعه كربلا سه نفر از شهدا یعنی جناده بن حرث، عبدالله بن عمیر كلبی ومسلم بن عوسجه همراه با خانواده های خود در این حماسه ماندگار تاریخ اسلام حضور داشتند.

* در واقعه عاشورا هشت مرد و پسر یعنی امام زین العابدین(ع)،امام محمد باقر(ع)، عمر بن حسین، حسن بن حسن، زید بن حسن، عمر‌‌بن ‌حسن، محمد بن عمر بن حسن و محمد بن حسین به اسارت دشمن در آمدند كه در این میان تنها امام سجاد(ع) و عمربن حسن به سن بلوغ رسیده بودند.

* امام حسین (ع) در روز عاشورا، فرماندهی لشكر خود را به افراد مختلفی سپرده بودند. زهیر بن قین و حبیب بن مظاهر مسئولیت جناح های راست و چپ لشكر را بر عهده داشتند و حضرت ابوالفضل(ع) و خود سیدالشهدا(ع) نیز قلب لشكر را هدایت می كردند.

* سعد نیز لشكر خود را توسط چند نفر هدایت می كرد. عمروبن حجاج و شمر، جناح‌های راست وچپ لشكر را فرماندهی می كردند. عمروبن قیس و شبث بن ربعی هم سواره نظام و پیاده نظام لشكر عمر سعد را رهبری می‌كردند.

منبع:                     http://hajj.ir

دوشنبه 24/10/1386 - 17:55
کامپیوتر و اینترنت

دو نوع خازن داریم :

۱.الکترولیت۲.سرامیکی

خازن های بزرگتر در حد میکرو ومیلی فاراد اغلب الکترولیتی هستند و اندازه وتحمل ولتاژ انها روش نوشته شده

اما روی خازنهای کوچک در حد پیکو و نانو فاراد اغلب سه تا شماره میبینیم مثل 103,104,236,..

با توجه به جدول زیر:

1 میلی=(10-3)
1 میکرو=10-6 )
1 نانو=(10-9 )
1 پیکو=(10-12)

مقدار خازن بر حسب پیکو فاراد داده می شود

1 10
2 100
3 1,000
4 10,000
5 100,000
6 not used
7 not used
8 .01
9 .1


بنابر این شماره سوم مربوط به تعداد صفرهاست مثلا:

104=pf 100,000

224=pf 220000

123=pf 12000

و حروفی مثل j,b,c,...تلورانس(دقت) خازن رو طبق جدول زیر مشخص میکند:

Letter symbol Tolerance of capacitor
B +/- 0.10%
C +/- 0.25%
D +/- 0.5%
E +/- 0.5%
F +/- 1%
G +/- 2%
H +/- 3%
J +/- 5%
K +/- 10%
M +/- 20%
N +/- 0.05%
P +100% ,-0%
Z +80%, -20%


يکشنبه 23/10/1386 - 16:40
کامپیوتر و اینترنت

اصول عملکرد: یک آسانسوربرقی با نیروی محرکه کششی دارای اتاقکی است که ازکابلهای فولادی آویزان است و این کابلها برروی قرقره محرک شیار دارحرکت می کنند.کابلهای فولادی از یک طرف به بالای اتاقک و از طرف دیگر به قاب وزنه تعادل متصل می شوند.وزنه تعادل ازمیزان بار روی موتور الکتریکی به اندازه اختلاف وزن موجود میان اتاقک همراه با بار و وزنه تعادل یا اصطکاک کم می کند.این اختلاف وزن را ((بار غیر متعادل))می نامند.وزنه تعادل معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد وزن اتاقک به علاوه بار آن و اصطکاک وزن دارد. اصطکاک معمولاً ۲۰ درصد وزنه تعادل است.

انواع کابل کشی:

۱-کشش تک رشته ای: این شکل از کابل کشی معمولاً همراه با ماشینهای گیر بکسی به کارمی رود، اما از آن می توان برای ماشینهای بدون گیربکس با سرعتهای پایین تر ۱.۷۵ تا ۲.۵متر بر ثانیه نیز استفاده کرد.در این دو حالت معمولاً زاویه تماس کابل فولادی باقرقره محرک به ترتیب ۱۴۰ و ۱۸۰ است. قرقره محرک به ندرت از چنان قطری برخوردار است که در فاصله میانی مرکز اتاقک و وزنه تعادل قرار گیرد،به همین دلیل استفاده از قرقره انحراف ضرورت پیدا می کند.

۲-کشش دو رشته ای: چون استفاده از قرقره انحراف خطر لغزش کابل فولادی را در نتیجه کاهش سطح اصطکاک کابل با قرقره محرک افزایش می دهد ، می توان از قرقره دو رشته ای استفاده کرد.از این روش در آسانسورهای پر سرعت وسنگین بار استفاده می شود.


۳-کابل کشی ۲ به ۱ : از این روش گاهی به همراه ما شینهای گیربکسی در سرعتهای پایین تر اتاقک یعنی در حدود ۱.۷۵ تا ۳ متر بر ثانیه استفاده می شود.در این حالت سرعت اتاقک و وزنه تعادل نصف سرعت محیطی قرقره محرک است و این بار روی قرقره را به نصف کاهش می دهد وامکان استفاده از موتورهای پر سرعت را فراهم می سازد که نسبت به موتورهای کم سرعت ارزانتراند.

۴-کابل کشی ۳ به ۱: از این نوع کابل کشی برای آسانسورهای سنگین کالا در مواردی استفاده می شود که باید توان موتوروفشار روی یاتاقانها راکم کرد.


۵-کابلهای توازن: در ساختمانهای بلند بالاتر از ده طبقه،بار کابل فولادی که در حین حرکت اتاقک از آن به وزنه تعادل(و بر عکس)منتقل می شود مقدار قابل توجهی است و با رسیدن اتاقک به بالا، بار کابل سیمی به وزنه تعادل منتقل می گردد.برای توازن و کاهش این پدیده،به قسمت تحتانی اتاقک و وزنه تعادل، کابلهای توازن متصل می گردد. برای جای دادن کابلهای توازن به یک گودال عمیق تر نیاز است



اتاق ماشین آلات در سطح پایین :

در صورتی که اتاق ماشین آلات در یک طبقه میانی یا در کف چاه آسانسور واقع شود به کابل سیمی طویلتری احتیاج است ودر این حالت کابل از دور قرقره های بیشتری عبور می کند که این خود به مقاومت اصطکاکی بالاتر و ضرورت کار نگهداری بیشتر منجر می گردد. اما چنانچه اتاق ماشین آلات در طبقه همکف قرار گیرد، چاه آسانسور از وزن ماشینهای کابل پیچی و تجهیزات کنترل خلاص می شود. موقعیت اتاق ماشین آلات مسیله نفوذ دال بام و هوابندی را نیز منتفی می سازد.


محرک استونه ای:

در این شکل کابل در جهت حرکت عقربه های ساعت و کابل دیگر در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت به دور یک استوانه می پیچد، بنابر این زمانی که کابل به دور استوانه می پیچد ، کابل دیگر از دور آن باز می شود ، نقطه ضعف محرک استوانه ای آن است که با افزایش ارتفاع ،استوانه بزرگ و سنگین می شود و بنا بر این استفاده از این سیستم به ارتفاع حداکثر ۳۰ محدود می گردد.

کابلهای سیمی :

این نوع ازکابلهای مورد استفاده، کابلهای سیم فولادی با مقاومت کششی بالا هستند و تعداد کابلهای هر آسانسور بین ۴ تا ۱۲ عدد است . قطر کابلها ۹ تا ۱۹ میلیمتر و ضریب ایمنی آنها ۱۰ است.


 


موتورهای کابل پیچی:

درصورتی که نیروی محرکه انتقالی به قرقره کششی از طریق یک چرخ دنده حلزونی باشد،موتور از «نوع گیربکسی»است. اما چنانچه نیروی محرکه از طریق اتصال مستقیم از موتور به قرقره کشش منتقل گردد،موتور از«نوع بدون گیر بکس» است. توان موتورهای بدون گیر بکس از۲۲تا ۸۳کیلو وات متفاوت است،اما موتورهای گیر بکسی کشش از توان۳ تا ۳۰ کیلو وات برخوردارند


 


موتورهای گیر بکسی تک سرعته کششی:

این نوع موتور شامل یک چرخدنده حلزونی است و با برق مستقیم یا متناوب کار می کند.زمانی که اتاقک به فاصله کمی از پا گرد طبقات میرسد،ترمز به صورت اتوماتیک عمل می کند تا اتاقک به شکل آرامی متوقف شود.



موتورهای گیر بکسی دو سرعته کششی:

در این حالت از یک موتور با دو سیستم سیم پیچ جداگانه یا از دو موتور جداگانه استفاده می شود .در زمان شروع،موتور با سیم پیچ پر سرعت به کارمی افتدو برای محدود کردن جریان،یک مقاومت بصورت سری به آنها متصل است.شتاب گیری آرام اتاقک با کاهش تدریجی میدان مقاومت صورت می گیرد.با نزدیک شدن به پا گرد طبقه،موتور یا سیم پیچ پر سرعت از کار می افتدوموتور با سیم پیچ کم سرعت متصل به چوک به کار می افتد.سرعت اتاقک تا رسیدن به فاصله کمی از پا گرد به صورت تدریجی کاهش می یابدودر این زمان جریان برق قطع می شود و ترمز به صورت اتوماتیک اتاقک را به آرامی متوقف می سازد


 


موتورهای گیر بکسی ولتاژ متغیر کششی:

در سیستم ولتاژ متغیر مزایایی وجود دارد که با دیگر سیستمها نمی توان به آن دست یافت.شتاب گیری مثبت ومنفی بسیار آرام،این سیستم را نسبت به سیستمهای یک یا دو سرعته برتر می سازد.تجهیزات این سیستم شامل موتوری با برق متناوب است که برق مستقیم موتور محرک ماشین گیر بکسی را تأمین می‌کند.


موتورهای بدون گیر بکس ولتاژ متغیر کشش:


وجود این تجهیزات برای آسانسور های پرسرعتی با سرعت ۱.۷۵ متر بر ثانیه و بالاتر بسیار مهم است. این تجهیزات بیانگر بهترین روش جدید در برآورنده ساختن شرایط ترافیکی با کارآیی بالا است. برای شتاب گیری آرام،در مدار میدان ژنراتور از رگولاتور تنظیم کننده ای استفاده می شودکه بازده خروجی ژنراتور را کنترل می کند.یک مقاومت متغیر در مدار میدان به تدریج میزان مقاومت را کاهش و ولتاز ژنراتور را افزایش می دهد تا اتاقک آسانسور باشتاب گیری آرام به سرعت کامل برسد. با ایجاد سرعت کامل، ولتاژ ژنراتور تا کاهش سرعت اتاقک ثابت باقی می ماند.برای کاهش سرعت و توقف اتاقک از یک مجموعه کلید القایی استفاده می شود.ترمزها تنها در زمان ثابت بودن اتاقک عمل می کنند.


 


ترمزهای آسانسور:


برای انواع تجهیزات ماشینی آسانسور وجود یک ترمز برقی- مکانیکی با عملکرد ایمنی در زمان قطع برق ضرورت دارد.زمانی که آسانسور در حال حرکت است،کفشکهای ترمز به صورت برقی- مکانیکی از استوانه ترمز فاصله می گیرند،یعنی بر نیروی فنرهای لوله ای یا صفحه ای ترمز در زما ن ثابت بودن اتاقک غلبه می شود. قطع جریان برق سبب به کار افتادن ترمز می شود و بنا براین در موقع رفتن برق ترمزها ایمنی ایجاد می کنند.


 


اتاق ماشین آلات:


 


در موارد ممکن،اتاق ماشین آلات را باید در بالای چاه آسانسور قرار داد،،این مکان بالاترین کارایی را ایجاد می کند .این اتاق را باید تهویه کرد و با عایق کردن پایه بتنی ماشین آلات از دیوارها و کف به کمک صفحات چوب پنبه فشرده ،به مسیله انتقال صوت توجه نمود. وجود یک تیر بالابر سقفی درست در بالای ماشین آلات برای نصب یا پیاده کردن تجهیزات ضروری است ودر داخل کف در بالای پا گرد نیز باید یک دریچه دسترسی ایجاد کرد تا از طریق آن بتوان تجهیزات را در صورت ضرورت جهت تعمیر یا تعویض پایین برد.برای این اتاق باید یک در قفل دار نصب کرد و وجود فضای کافی جهت کنترل کنندها، انتخاب کننده طبقات و دیگر تجهیزات ضروری است. دراین اتاق وجود پریز و تجهیزات روشنایی خوب ضرورت داردو استفاده کافی از نور طبیعی روز توصیه میشود.دمای اتاق نباید از۱۰ درجه کمتر و از ۴۰ درجه بیشتر شود و برای این منظور وجود امکانات گر مایش و تهویه ضروری است . برای پرهیز از ایجاد گرد و غبار باید دیوارها،سقف و کف را رنگ کرد،

يکشنبه 23/10/1386 - 16:38
کامپیوتر و اینترنت
كارت حافظه SD، كارت حافظه نیمه هادی است كه بر اساس چهار مفهوم محصول: ظرفیت حافظه بالا، سرعت انتقال اطلاعات سریع، كوچكی درحد اندازه تمبر پستی و حفاظت از محتویات ساخته شده است. كارت حافظه SD با نیازهای دستگاه های الكترونیكی دیجیتالی مطابقت دارد. به همین دلیل، این فرمت بزرگ ترین سهم را در بازار كارت حافظه نیمه هادی از آن خود كرده است. جهت اطلاع رسانی راجع به كارت حافظه SD و تبلیغات برای رشد و كاربردهای دیگر، انجمن كارت SD از سوی شركت صنعتی برق ماتسوشیتا، شركت San Disk و شركت توشیبا تشكیل گردید. انجمن كارت SD با فراهم آوردن اطلاعـات راجع به مشخصات فنی كارت حافظه SD به سازندگان یاری می رساند. كارت حافظه SD تا كنون توسط بیش از 2200 نوع از محصولات كارت حافظه SD و لوازمی كه از SD استفــاده می كنند، در 31 مجموعه از طرف تقریبا 190 مارك در سراسر جهان مورد حمایت قرار گرفته است و این موجب گشته است تا عملا استانداردی برای قابلیت اتصال با كارت حافظه باشد. 
 
 
 
تقاضای روز افزون برای كارت حافظه با ظرفیت بالا  
 
 
از زمان ظهور در سال 1999، كارت حافظه SD در انواع دستگاه های دیجیتالی شامل دوربین های عكاسی دیجیتالی (DSCS) دوربین های فیلمبرداری دیجیتالی، كامپیوترهای شخصی، PDAها وگوشی های تلفن موبایل مورد استفاده قرار گرفته اند. تا زمان حاضر، كاربرد اصلی آن ذخیره سازی تصاویر ثابت توسط دوربین های عكاسی دیجیتالی بوده است. اخیرا بازار دوربین های عكاسی دیجیتالی، پیشرفت سریعی به سوی قدرت تفكیك بالاتر داشته است، كه موجب افزایش تقاضا برای كارت های حافظه با ظرفیت بالا شده است. علاوه بر این، عملكردهای مدیریت تصاویر ویدئویی كه در فرمت های MPEG4 و MPEG2 در بخش دستگاه های دیجیتالی فشرده سازی می گردند، از محبوبیت رو به رشدی برخوردار شده است. دستگاه های دیجیتالی كه دارای قابلیت ضبط تصاویر ویدئویی بر روی كارت های SD می باشند، به منظور بررسی، وارد بازارشده اند و پاناسونیك تا كنون اقدام به فروش دستگاه های ضبط DVD و دوربین های ویدئویی MPEG2 نموده است. چنین تصاویر ویدئویی، نیاز به كارت های حافظه با ظرفیت بالا دارند، علاوه بر این، انتظار می رود كه ارسال الكترونیكی محتویات پیشرفته با ظرفیت بالا از طریق اتصال پهنای باند، در آینده از رشد سریعی برخوردار گردد. كارت SD یك گیگابایتی پاناسونیك، نه تنها چنین نیازهایی را برای ظرفیت بالا مرتفع می سازد، بلكه سرعت بالایی را جهت ضبط و باز پخش آسان تصاویر ویدئویی با كیفیت عالی فراهم می آورد.
 
 
 
مزیت های كارت حافظه SD یك گیكابایتی  
 
 
كارت حافظه SD یك گیگابایتی از ظرفیت ذخیره سازی تعداد زیادی از تصاویر ثابت و محتویات صوتی و تصویری دیجیتالی برخوردار است. فناوری منحصر بفرد بسته بندی با تراكم بالای پاناسونیك به این شركت در رسیدن به ظرفیت بالای 1 گیگابایت در كارت حافظه SD جدید خود یاری رسانید و این امكان را فراهم آورد تا برای برخی از كاربردها، نظیر پخش ویدئو، هشت تراشه حافظه فلش 1 گیگابایتی را در كنار هم نصب نمایند. در راستای افزایش ظرفیت از سطوح مگابایت به گیگابایت، برچسب كارت و سبك طرح بسته بندی بار دیگر تغییر نمود.
يکشنبه 23/10/1386 - 16:32
بیماری ها
 

وبا

درباره " وبا " یا "CHOLERA" بیشتر بدانیم

وبا یک بیماری عفونی  است که عامل آن یک باکتری به نام ویبریو ( VIBRIO ) است که انواع مختلفی از جمله با نام های کلره و التور دارد که شدت بیماری در این انواع برحسب نوع باکتری متفاوت است.

علامت مهم بیماری اسهال شدید است، ولی هر اسهالی نشانه وبا نیست. نوع اسهال وبایی منحصر به فرد و به شکل لعاب برنج و بسیار برق آسا و شدید است. در اینگونه موارد بیمار باید سریعاً به یک مرکز مجهز درمانی منتقل شود و تحت درمان قرار گیرد .

از علائم دیگر آن، تهوع و استفراغ است؛ معمولاً تب وجود ندارد.

این بیماری از طریق مصرف آب و غذای آلوده منتقل می شود. مدفوع آلوده در مناطقی که فاضلاب مناسب وجود ندارد یا در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی ، آب و سبزیجات و میوه ها بخصوص صیفی جات را آلوده می کند.

 آب  را به هیچ وجه نباید از مکان های تصفیه نشده و غیر آب شهری تهیه و مصرف کرد. در مواردی که به هر شکل به سلامت آب شک دارید، آن را بجوشانید. گاهی در مناطق روستایی که آب از طریق کُلر زنی در همان منطقه پاک سازی می شود، دیده شده که در کُلر زنی دقت لازم نشده است، بنابراین در این موارد حتمآ آب را بجوشانید یا از آب معدنی استفاده کنید.

مواد غذایی از جمله میوه ها و سبزیجات، بخصوص در فصل تابستان  و به ویژه در مناطقی که وبا یافت شده است ، باید قبل از مصرف با محلول های مخصوص ضد عفونی مثل پرکلرین، پرمنگنات یا آب ژاول و در صورت عدم دسترسی، با چند قطره مایع ظرف شویی که در یک ظرف چند لیتری آب ریخته می شود، ضد عفونی شود .

راه های پیشگیری از وبا 

 

 وبا  بیماری   اسهالی  است  که   توسط   باکتری   به  نام    ویبریو کلر  (VIBRIO CHOLERA) ایجاد می شود. میکروب این بیماری بیشتر در آب وجود دارد و از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده و روده تکثیر پیدا کرده و موجب ترشح سم و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش شده و می تواند آب و غذا را آلوده کند . شایع ترین راه انتقال آن آب آشامیدنی می باشد. بیماران وبایی به طور مشخص دچار اسهال آبکی همراه با از دست دادن آب بدن می شوند. وبا را می توان با مایع درمانی خوراکی یا تزریق و جایگزینی املاح درمان کرد.

روش های انتقال

وبا منحصراً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می شود. انتقال، توسط تماس مستقیم فرد به فرد مانند تماس با بیمار به ندرت اتفاق می افتد.

 

 

شرایط محیطی مناسب برای شیوع وبا

مناطقی که دارای آب سالم نیستند و بهداشت محیط مناسبی ندارند، در معرض خطر شیوع وبا هستند. این مناطق شامل نقاط شهری که آب آن بمقدار کافی کلرزنی نمی شود و مناطق روستایی که به لوله کشی و چاه های حفاظت شده دسترسی ندارند و مناطقی که توالت و سیستم فاضلاب در آنها معمولاً استفاده نمی شود، می باشد.

 

 

عوامل فردی موثر در شیوع وبا

عوامل فردی که موجب مقاومت در برابر بیماری وبا می شود شامل ایمنی ناشی از عفونت قبلی با باکتری وبا و تغذیه نوزاد با شیر مادر می باشد. از آنجا که عامل وبا در محیط اسیدی نمی تواند زندگی کند، بنابراین بیمارانی که داروهای آنتی اسید مصرف می کنند یا تولید اسید معده در آنها کم است ، برای ابتلا به وبا مستعدتر می باشند.

 

دوره نهفتگی

دوره نهفتگی معمولاً یک تا سه روز است که می تواند از چندین ساعت تا 5 روز به طول انجامد. علائم بیماری 2 تا 3 روز طول می کشد که در بعضی از بیماران تا 5 روز ادامه می یابد.

 

علائم و نشانه ها

علائم شاخص بیماری اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم ، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد . معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد . استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها می شود.

راه های پیشگیری

برای پیشگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است :

1- از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.

2- در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و ... استفاده می شود ، حتماً آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی نمایید.

3- مواد غذایی یا خوراکی را از دست فروش ها نخرید.

4- در آب رودخانه ، جوی ها یا استخرهای آلوده شنا نکنید.

5- از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.

6- از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ خودداری نمایید.

7- از میوه های شسته شده و سبزیجات ضدعفونی شده استفاده کنید.

8- قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا یا شیر به کودک حتماً دست ها را با آب و صابون بشویید.

9- دست ها را بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتماً با آب و صابون بشویید.

10- مواد غذایی را در معرض مگس و آلودگی های دیگر قرار ندهید و حتماً در یخچال نگهداری کنید.

11- هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده نمایید.

 

با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.

  

به یاد داشته باشید : پیشگیری بهتر و آسان تر از درمان است.

يکشنبه 23/10/1386 - 15:54
دعا و زیارت

 

 

علی ای همای رحمت تو چه آیتی خد ارا

كه به ما سوا بكندی همه سایه هما را

دل اگر خدا شناسی همه در رخ علی بین

به علی شناختم من به خدا قسم خدا را

مگر ای سحاب رحمت تو بیاری ارنه دوزن

به شراره قهر سوزد همه جان ما سوا را

برو ای گدای مسكین در خانه علی زن

كه نگین پادشاهی دهد از كرم گدا را

به جز از علی كه گوید به پسر كه قاتل من

چو اسیر توست اكنون به اسیر كن مدارا

به جز از علی كه آرد پسری ابوالعجایب

كه علم كند به عالم شهدای كربلا را

چو به دوست عهد بنددز میان پاك بازان

چو علی كه می تواند كه به سر برد وفا را

نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت

محیّرم چه نام شه ملك لافتی را

به دو چشم خون بشانم هله ای نسیم رحمت

كه ز كوی او غباری به من آر تو قیا را

به امید آن كه شاید برسد به خاك پایت

چه پیام ها سپردم همه سوز دل صبا را

چو توی قضای گردان به دعای مستمندان

كه ز جان ما بگردان ره آفت بلا را

چو زنم پونای هر دم زندای شوق او دم

كه لسان غیب خوش تر بنوازد این نوا را

همه شب در این امیدم كه نسیم صبحگاهی

به پیام آشنایی بنوازد آسنا را

ز ندای مرغ یا حق بشنو كه در دل شب

غم دل به دوست گفتن چه خوش است شهریارا

شهریار 

يکشنبه 23/10/1386 - 15:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته