• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 60
تعداد نظرات : 58
زمان آخرین مطلب : 5323روز قبل
خانواده

عشق مانند هواست همه جا موجود است تو نفس هایت را قدری جانانه بکش

چهارشنبه 26/10/1386 - 11:18
خانواده

اگه مثل اشک تو چشمام باشی برای موندنت تا اخر عمر گریه نمی کنم

چهارشنبه 26/10/1386 - 11:16
طنز و سرگرمی

اگه همه ی زنبور های دنیا نیشت بزنن حقته چون خیلی گلی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

چهارشنبه 26/10/1386 - 11:10
خانواده
همیشه نگاهی رو باور کن که وقتی از ان دور شدی در انتظارت باشد...........
چهارشنبه 26/10/1386 - 11:7
دعا و زیارت

 

 

                              هیهات من الذلت

    هرگز زیر ظلم و جور نروید

     

     ایام سوگواری محرم الحرام را به شما همیهنان عزادار تسلیت عرض می کنم

چهارشنبه 26/10/1386 - 10:34
دانستنی های علمی

                         افزایش قد

  


افزایش سرعت رشد در سن بلوغ برای دختران در حدود 9 سالگی و برای پسران در حدود 11 سالگی است.رشد سریع در طول بلوغ ،برای دختران وپسران طی 64سال ادامه مییابد.و از سن 2018 سالگی حدود32 سانتی متر اضافه میشود.
در بدن ، هورمونی به نام هورمون رشد موجود است که در سنین کودکی و نوجوانی تکثیر سلولی ، در این مناطق غضروفی را تحریک و موجب افزایش استخوان سازی می شود. استخوان سازی تا پایان سنین بلوغ ، ادامه دارد یعنی تا اوایل 20 سالگی هنوز امکان افزایش قد وجود دارد. بعد از سخت شدن قسمت نرم وغضروفی استخوانهاو توقف رشد طولی ان ها قد فرد دیگر افزایش نخواهد یافت.برای افزایش هورمون رشد داشتن خواب كافی،استفاده از 6 وعده غذایی به جای 3 وعده،ورزش كردن،استفاده از مواد غذایی غنی از كلسیم :شیر ولبنیات،كاهش استرس مهم است.
پروتئین یکی از عوامل تاثیرگذار بر رشد قدی تغذیه است . در میان مواد مغذی مصرف به اندازه ی پروتئین ها و املاح بسیار اهمیت دارد. یک نوجوان باید پروتئین مورد نیازش را هر روز و به خصوص چند مرحله در طول روز دریافت کند. بهتر است پروتئین مصرفی از منابع پروتئین حیوانی باشد مثل گوشت گوسفند و گاو ، مرغ و ماهی ، تخم مرغ و شیر. در میان املاحی که برای رشد قدی لازم اند کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، روی و فلوئور از اهمیت ویژه برخوردار هستند. منابع کلسیم: لبنیات مثل شیر ، ماست ، پنیر خامه و بستنی است . فسفر و منیزیم در گوشت و دیگر منابع پروتئین و حبوبات فراوان است. فلوئور نیز در آب موجود است و آب مصرفی بایستی محتوی ppm 1 فلوئور باشد.
تحقیقات اخیر ، اذعان می دارد که مصرف " روی " به مقدار کافی موجب رشد قدی مناسب خواهد شد ، در خاورمیانه و خصوصاً ایران مصرف کم روی موجب کوتاه قدی میشود به علاوه با کمبود روی سطح توانایی های مغزی و ایمنی بدن پائین آمده و ابتلا به بیماریهای مسری زیاد تر رخ می دهد.
توصیه متخصصان تغذیه برای نوجوانان ، مصرف روزانه 150 گرم گوشت ، نصف تا 1 لیوان حبوبات پخته ، 2 تا 3 لیوان شیر و لبنیات دیگر به همراه سبزیجات فراوان است.
نوجوانانی که در سنین رشد هستند و افزایش قد خوبی ندارند می توانند با مصرف مکمل ویتامینها و املاح ، طبق دستور و مصرف هفتگی آهن ، رشد قدی شان را بهبود بخشند. پس توصیه می شد کسانی که می خواهند قد بلند تری داشته باشند هفته ای یکبار جگر و دو بار غذای دریایی میل کنند و هر روز چند عدد ، بادام ، بادام زمینی و گردو بخورند .
غذاهای دریایی مثل ماهی ، میگو ، جگر و دانه های روغنی حاوی املاح زیادی هستند و فوائد بسیاری برای نوجوانان دارند.
یک نکته بسیارمهم در افزایش قد ، انجام فعالیت های ورزشی است . هر چه تحرک ما بیشتر باشد گردش املاح استخوانی بیشتر خواهد بود و این مساله به رشد قدی کمک خواهد کرد. ورزشهایی مثل بسکتبال ، والیبال ، شنا ، بدمینتون و تنیس برای کمک به افزایش قد بسیار مفید اند.

چهارشنبه 26/10/1386 - 10:21
آموزش و تحقيقات

              استرس در امتحان 

اگر موقع امتحان بیش از حد به فکر نمره باشید، بیش از حد به این فکر نکنید که: "نکنه نمره ی بقیه از من بهتر بشه؟ ... اگه نمره ی من خوب نشه، چی می شه؟ ... و ..."، این افکار آن قدر ذهن شما را مشغول می کند که دیگر نمی توانید «تمرکز» کنید. پس اولین قدم: با خودتان قرار بگذارید که: "من موقع امتحان فقط باید به امتحان فکر کنم نه هیچ چیز دیگر."
برای این هم که تمرکز شما بیشتر شود، این اقدامات می تواند مفیدب اشد:
1. تمرینات شل و سفت کردن عضلات همراه با تمرینات تنفسی (مثل یوگا)، بسیار مفید است. کتاب های زیادی در این باره وجود دارد که می توانید با خرید یکی از آنها سال های سال «یوگا» انجام دهید.
2. در یک اتاق آرام و ساکت یک شمع روشن کنید و سعی کنید حدود 15 دقیقه به این شمع نگاه کنید و به هیچ چیز فکر نکنید. اگر چیزی حواس شما را پرت کرد، باید دوباره شروع کنید تا بالاخره بتوانید حدود یک ربع این تمرین را انجام دهید.
3. اگر از یکی از آشنایان خود بخواهید که یک برگه ی امتحانی برای شما تهیه کند و خودش پاسخ دهد و در پاسخ های خود غلط های عمدی بنویسد، شما می توانید با صحیح کردن این برگه، دقت خود را زیاد کنید.
4. حل کردن جدول، پیدا کردن تفاوت ها بین دو شکل که همانند هم هستند (که معمولاً در مجلات چاپ می شود)، انجام عملیات ریاضی در ذهن و ... بقیه ی بازی های فکری به تمرکز شما کمک می کند.
5. حتماً تمام برگه های امتحانی قبلی خود را جمع آوری کنید. بینید اشتباهات شما کجا بوده و آنها را پیدا کنید و درست آنها را بنویسید.

چهارشنبه 26/10/1386 - 10:18
آموزش و تحقيقات
 

به طور کلی، پیشرفت شیمی عمومی، از انتشار جدول طبقه بندی تناوبی عنصرها سرچشمه گرفت. با توجه به اینکه طبقه بندی در هر زمینه ای، مطالعه را آسان می کند، آنان که صاحب اندیشه ای در شیمی بودند، برای به نظم در آوردن و آسان کردن بررسی خواص عناصر، همواره فکر طبقه بندی آنها و احتمالاً کشف روابط و یا قوانین در این زمینه را در سر می پروراندند.
بدون شک لاووازیه نخشتین کسی بود که در این راه گام برداشت. او عناصر را به دو دسته ی کلی فلز و نافلز تقسیم کرد. او فلز را عنصری می دانست که در ترکیب با اکسیژن باز تولید می کند و غیر فلز را عنصری می دانست که د ر ترکیب با اکسیژن، اسید تولید می کند.
برسلیوس نیز مانند لاووازیه، عناصر را به دو دسته ی کلی فلز و نافلز تقسیم کرد. اما وی خواص الکتروشیمیایی عنصرها را در نظر گرفت. وی معتقد بود که فلز عنصری است که تمایل به از دست دادن الکترون و تشکیل یون مثبت دارد و غیر فلز عنصری است که تمایل به گرفتن الکترون و تشکیل آنیون دارد.
از سال 1871 به بعد، شیمیدانان برخلاف برسیلوس و لاووازیه که بر خواص شیمیایی عنصرها تاکید داشتند، در مسیر طبقه بندی بر اساس ارتباط بین جرم اتمی و خواص انها، کوششهایی به عمل آوردند و تلاش آنها در این راه کم و بیش با موفقیتهایی همراه بود.
تا سال 1872 شصت‌و‌سه عنصر شناخته شده بود و شیمیدانها به جستجوی راههایی برای مرتب كردن عنصرها پرداختند . این جستجو تا حدی شبیه تحقیق اولیه’ كپلر برای یافتن قاعده‌هایی بود كه حركات سیاره‌های منظومه’ شمسی را به هم مربوط می‌كند . علاوه بر جرمهای اتمی نسبی ، بسیاری از خواص دیگر عنصرها و مواد مركب حاصل از آنها تا آن زمان معین شده بود . بعضی از این خواص عبارت بودند از : نقطه’ ذوب ، نقطه’ جوش ، چگالی ، رسانایی الكتریكی ، رسانایی گرمایی ، سختی و ضریب شكست . نتیجه آنكه از سال 1870 به بعد، اطلاعات فراوانی درباره’ بسیاری از عنصرها و خواص آنها بدست آمده بود .
در سال 1829 شیمیدان آلمانی یوهان ولفگانگ دوبرینر مشاهده كرد كه عنصرها غالبا گروههایی از سه عنصر ، با خواص شیمیایی مشابه ، تشكیل می‌دهند . او تریادها ( به معنای سه‌تاییها ) را برای آنها پیشنهاد كرد و مانند (كلر ، برم و ید) ؛ ( كلسیم ، استرونسیم و باریم) و غیره . در هر تریاد جرم اتمی عنصر میانی تقریبا میانگین عددی جرمهای دو عنصر دیگر است . ولی بعدها معلوم شد كه همه’ این مطالب اهمیت چندانی ندارند .
دوشان کورتوآ دانشمند فرانسوی در سال 1862 طبقه بندی ویژه ای به نام پیچ تلوریک ارائه داد. او برای تنظیم جدول خود، استوانه ای در نظر گرفت و محیط ان را به 16 قسمت برابر تقسیم کرد. از هر کدام از انها خطی عمود بر قاعده ی استوانه عبور داد. سپس خطی با شیب 45 درجه از محل تقاطع یال اول با قاعده رسم کرد تا یالها را یکی پس از دیگری قطع کند. آنگاه عنصرهای شناخته شده تا ان زمان را به ترتیب جرم اتمی در محل تقاطع یالها با این خط شیب دار، قرار داد و مشاهده کرد که عناصری مه بر روی یک یال قرار می گیرند، جرم آنها به اندازه ی 16 واحد و یا مضربی از آن با یکدیگر تفاوت دارد ،خواص مشابهی خواند داشت. در این طبقه بندی تشابه خواص عنصرهای واقع بر یک یال، تا عنصر بیستم یعنی کلسیم رعایت می شد. مثلاً تیتان که در بالای اکسیژن و گوگرد قرار می گرفت، تشابعی با آنها نداشت.
ادلینگ دانشمند انگلیسی، در سال 1864 جدولی از عنصرها ، در 5 ستون و 15 سطر منظم کرد. او دریافته بود که با کنار گذاشتن هیدروزن، عناصر دیگر، به ترتیب صعودی جرم اتمی ، کنار یکدیگر قرار می گیرند . عناصر واقع در یک سطر، خواص مشابهی خواهند داشت.
در سال 1865 شیمیدان انگلیسی ج‌. ا. ر. نیولندز اعلام داشت كه عنصرها را می‌توان به ترتیب افزایش جرم اتمی به دنبال هم نوشت . هنگامی كه اینكار انجام گرفت ، نظمی شگفت‌انگیز ایجاد شد : خواص شیمیایی و فیزیكی مشابه چند بار در فهرست ظاهر شد . نیولندز عقیده داشت كه ، در كل فهرست عنصرهایی با خواص مشابه به طور تناوبی ( یعنی در فاصله‌هایی منظم ) ظاهر می‌شوند. وی می‌گوید ْْ با شروع از یك عنصر معین ، هشتمین عنصر نوعی تكرار نخستین عنصر است ، همجون هشتمین نت در یك اكتاو موسیقی .ْْ البته نیولندز عناصر شناخته شده تا آن زمان را به ترتیب پشت‌سر هم در یك ستون چید ( و به صورت كنونی آنها را مرتب نكرد ) و متوجه شد كه در بعضی جاهها یك نظم وجود دارد . وی هیچ توجیهی برای فلزاتی كه الان فلزات واسطه می‌نامیم ، نداشت .
اما بعد از تشخیص وجود خانواده‌هایی با عناصر مشابه توسط نیولندز ، شیمیدانها كنجكاو شدند كه در جستجوی راهی اصولی برای تنظیم عنصرها برآیند ، به طوری كه اعضای یك خانواده با هم گروه‌بندی شوند . برای این منظور طرحهایی پیشنهاد شد كه موفقترین و مؤثرترین آنها طرح شیمیدان روسی د. ی مندلیف بود . مندلیف در سال 1871 به خصلت گسترده’ تناوبی در میان عنصرها پی برد. او راهی تازه برای مرتب كردن عنصرها در جدول ( به صورتی كه اكنون وجود دارد ) كشف كرد . گرچه خواص عنصرها با افزایش وزن اتمی به طور تناوبی تكرار می‌شود ، ولی نیولندز متوجه نشد كه جدایی عنصرهای مشابه برای عنصرهای سنگینتر در فهرست بزرگتر می‌شود و درنتیجه آنها را در گروه خود در نظر نگرفت . مندلیف نیز عنصرها را بر حسب افزایش وزن اتمی مرتب كرد به همین دلیل در جاهایی بی‌نظمی مشاهده می‌شد و مندلیف حدس می‌زد كه شاید در تعیین وزن اتمی اشتباهی شده ، تا اینكه مدتی بعد دانشمند انگلیسی موزلی ، عدد اتمی را برای هر عنصر تعریف كرد و عناصر را بر طبق همان سبك مندلیف ، ولی اینبار بر حسب افزایش عدد اتمی مرتب كرد و به این ترتیب بی‌نظمی‌ها نیز برطرف شد و جدول كنونی به دست آمد .

اما جدول تناوبی دایره‌ای بعد از جدول تناوبی مندلیف و توسط دانشمندان زیادی به صورت متنوع و مختلف، ابداع و ارائه گردیده است.

از جمله اینها، دو جدول تناوبی حلقوی و حلزونی است كه توسط منوچهر ضیایی، ابداع شده است. این طرحهای آقای ضیاعی با الهام گرفتن از ساختمان كوچكترین واحد هر عنصر، یعنی اتم‌ها و همچنین كره زمین و سایر كرات، مانند منظومه شمسی به صورت مدور تهیه شده است و خانه‌های جدول نه به صورت مربع (كه در جدول تناوبی مندلیف به چشم می‌خورد) بلكه به صورت دوایری است كه آرایش الكترونی هر عنصر را – هم به صورت دوایر بسیار كوچك و هم به وسیله اعداد در هر لایه – به صورت مداری نمایش می‌دهد.

در داخل این خانه‌ها، عدد اتمی عناصر، نماد عنصر، حالت آنها در شرایط عادی (جامد، مایع و گاز) نشان داده شده است. عناصر رادیواكتیو نیز با علامت ویژه مشخص شده‌اند.

در طرح حلقوی، هفت حلقه یا دوایر متحدالمركزف دوره‌های تناوبی را تشكیل می‌دهند.

یكی از وجوه تمایز این دو طرح با دیگر طرح‌ها و جدولها این است كه عناصر اكتینیدها و لانتانیدها به جای اینكه در خارج جدول قرار گیرند، در متن جدول و به دنبال عناصر اصلی دوره‌های تناوبی 6 و 7 قرار می‌گیرند.
منبع برخی مطالب: کتاب تاریخ مختصر علم شیمی، مولفان: دکتر محمد رضا ملاردی و سید رضا آقاپور مقدم

wasn"t it?جالب بود.
پیروز و سربلند باشید.

سه شنبه 25/10/1386 - 21:53
آموزش و تحقيقات

با سلام مجدد

چند نکته در مورد جدول تناوبی عناصر :


در جدول تناوبی در یک تناوب (دوره)، از چپ به راست از خاصیت فلزی کاسته و به خاصیت نافلزی افزوده می شود.

اندازه ی اتمها یا همان شعاع اتمی عموماً، در هر دوره از چپ به راست کاهش می یابد. البته استثناهای زیادی در این روند به چشم می خورد. از جمله اینکه شعاع تمام عناصر گازهای نجیب، از حد مورد انتظار و از عناصر قبل از حود بزرگتر می باشد.

اندازه ی اتمها یا همان شعاع اتمی عموماً، در هر گروه از بالا به پایین افزایش می یابد.


الکترونگاتیوی یا تمایل به جذب الکترون در هر دوره از چپ به راست افزایش می یابد.

الکترونگاتیوی یا تمایل به جذب الکترون در هر گروه از بالا به پایین کاهش می یابد.

انرژی یونش، در هر تناوب عموماً از چپ به راست (با افزایش عدد اتمی) افزایش می یابد. البته استثناهای زیادی در این روند به چشم می خورد. از جمله اینکه به عنوان مثال بر خلاف انتظار در دوره ی دوم، انرژی یونش بور کمتر از بریلیم و انرژی یونش اکسیژن کمتر از نیتروژن است. همچنین در تناوب سوم انرژی یونش آلومینیم کمتر از منیزیم و انرژی یونش اکسیژن کمتر از نیتروژن است. این موضوع به این علت است که همواره حالت پر کامل یا نیمه پر اوربیتالهای موجود در یک تراز فرعی ، حالت پایداری دارد که سبب می شود جدا کردن آن الکترون از اتم دشوارتر و با صرف انرژی بیشتری همراه باشد.

انرژی یونش، در هر گروه از بالا به پایین کاهش می یابد.


بار موثر هسته در هر دوره از چپ به راست افزایش می یابد.

بار موثر هسته در هر گروه از بالا به پایین افزایش می یابد

امید وارم که مفید واقع شده باشد..................

سه شنبه 25/10/1386 - 19:54
انتقادات و پيشنهادات

سلام به اعضای با معرفت تبیان

از امروز با  در خدمت شما هستم . و سعی می کنم مطالب روز و اموزنده  در تمام زمینه ها رو در اختیارتون بدهم

خواهان نظرات و پیشنهاد های گرم و صمیمی تون هستم

seneursina@yahoo.com

ramin_kent

www.ramin_kent@yahoo.com 

سه شنبه 25/10/1386 - 10:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته