• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2172
تعداد نظرات : 1604
زمان آخرین مطلب : 4951روز قبل
دعا و زیارت

فضیلت دانش طلبى.

مـن سلك طریقا یطلب فیه علما سلك الله به طریقا الـى الجنه ... و فضل العالـم علـى العابـد كفضل القمـر علـى سـائر النجـوم الیله البـدر.(1)
هركه راهى رود كه در آن دانشـى جـوید , خداوند او را به راهى كه به سـوى بهشت است ببرد , و برترى عالـم بر عابـد ماننـد برتـرى ماه در شب چهارده بـر دیگـرستارگان است .
ستارگان است .

2ـ دین یابى ایرانیان.

لو كان الدیـن عند الثریا لذهب به رجل من فارس ـ او قال ـ مـن ابناء فارس حتى یتناوله ,(2) اگـر دین به ستاره ثـریا رسـد , هـر آینه مـردى از سـرزمین پارس ـ یا ایـن كه فـرمـوده از فـرزنـدان فـارس ـ به آن دست خـواهنـد یـازیــد.

3ـ ایمان خواهى ایرانیان.

اذا نزلت علیه (صلی الله علیه واله) سـوره الجمعه فلما قرا: و آخریـن منهم لما یلحقوا بـهم .(3) قال رجل مـن هولاء یا رسول الله ؟ فلم یراجعه النبى (صلی الله علیه واله ) حتى سئله مره او مرتین او ثلاثا.
قال و فینا سلمان الفارسـى قال فـوصع النبـى یده على سلمان ثـم قال : لـو كـان الایمـان عنـد الثـریـا لنـا له رجـال مـن هـولاء.(4)
وقتـى كه سـوره جمعه بر پیامبـر اكرم (صلی الله علیه واله) نازل گردیـد و آن حضرت آیه و آخریـن منهم لمایلحقـوا بهم را خـوانـد.
مردى گفت : اى پیامبـر خـدا مراد ایـن آیه چه كسانـى است ؟ رسـول خدا به او چیزى نگفت تا ایـن كه آن شخص یك بار ,دوبار , یا سه بار سوال كرد.
راوى میگـوید: سلمان فارسى در میان ما بود كه پیامبراكرم (صلی الله علیه واله) دستـش را روى دوش او نهاد, سپـس فرمـود: اگر ایمان به ستاره ثریا برسد هرآینه مـردانـى از سـرزمیـن ایـن مـرد به آن دست خـواهنـد یافت .

مشمولان شفاعت.

اربعه اناالشفیع لهم یوم القیمه :.
1ـ معین اهل بیتى .
2ـ والقـاضـى لهـم حـوائجهم عنـد مـا اضطــروا الیه .
3ـ والمحب لهم بقلبه و لسانه .
4ـ والدافع عنهم بیده .(5)
چهار دسته انـد كه مـن روز قیـام شفیع آنهاهستـم :.
1ـ یارى دهنده اهل بیتم , 2ـ بـرآورنـده حـاجـات اهل بیتـم به هنگـام اضطـرار و نـاچـارى , 3ـ دوستدار اهل بیتم به قلب وزبان , 4ـ و دفـاع كننـده از اهل بیتـم با دست و عمل .

5ـ ملاك پذیرش اعمال.

لایقبل قول الا بعمل و لایقبل قـول و لاعمل الا بنیه و لا یقبل قـول و لاعمل و لا نیه الا باصابه السنه .(6)
نزد خداوند سخنى پذیرفته نمیشود مگر آن كه همراه با عمل باشد , و سخـن و عملى پذیرفته نمـیشـود مگـر آن كه همراه با نیت خالص باشـد .و سخـن و عمل و نیتـى پذیـرفته نمـیشـود مگـر آن كه مطـابق سنت بـاشد.
يکشنبه 10/9/1387 - 15:45
دعا و زیارت

حضرت ایوب (ع) از کسانی است که در برابر بلاها و مصیبت های فراوان ، صبر کرد و از امتحان سخت الهی سربلند بیرون آمد. بیش از آنکه دچار سختی شود ، چهل سال از نعمت های خداوند بهره مند بود. روزی هزار نفر از درآمد او استفاده می کردند و زمین های زراعتی زیادی را داشت.

در یکی از روزها جبرییل بر او نازل شد و گفت: «ای ایوب ، زمان نعمت ها به سر آمده و نوبت گرفتاری است. آماده باش ! » حضرت ایوب (ع) منتظر سختی ها بود.روزی بعد از خواندن نماز صبح ، صدای شبان خود را می شنید که فریاد می زد : « سیلی از کوه آمد و همه گله را به دریا راند». در همان وقت ساربان او وحشت زده از راه رسید و گفت: « صاعقه ای زد و همه شتران نابود شدند». در این میان باغبان او هراسان آمد و او هم گفت: «سمی را باد زده و همه درخت ها سوختند»!

حضرت ایوب این ها را می شنید و به ذکر خداوند مشغول بود. ناگهان معلم پسرانش از راه رسید و گفت: « دوازده پسرت ، مهمان برادر بزرگ تر بودند که ناگهان سقف خانه بر سرشان ریخت».

در این وقت حال حضرت ایوب (ع) کمی تغییر کرد ، ولی زود متوجه شد و به سجده افتاد و گفت: «خدایا تو را دارم ،

همه چیز را دارم. پس از آنکه همه چیز خود را از دست داد ، بیماری به او روی آورد. سال ها در بدترین وضع زندگی کرد ، ولی همچنان صبر و استقامت ورزید تا زمان امتحان به پایان رسید.

پس از سال های طولانی شکر خداوند و پناه بردن به او ، دعایش مستجاب شد و از گرفتاری نجات یافت.

يکشنبه 10/9/1387 - 15:11
دعا و زیارت

در این مطلب قصد داریم عجایبی از قرآن کریم

را به صورت نکته بیان نماییم.

 1- کلمه « امام» یا جمع آن در قرآن کریم 12 بار آمده است که برابر با تعداد امامان در روایات مختلف است.2- کلمه «الساعَه» در قرآن کریم 48 بار آمده است که 24 بار آن در اول آیه و 24 بار دیگر در وسط آیه است که مساوی تعداد ساعات یک شبانه روز می باشد.3- کلمه «یَوم» در قرآن مجید 365 بار آمده است که برابر با تعداد روز های سال(شمسی) است.4- سوره مبارکه «حمد» تنها سوره ای است که در آن حرف «ف» نیامده است.5- سوره مبارکه «مجادله» تنها سوره ای است که در هر آیه از آن سوره حداقل یک بار لفظ جلاله «الله» آمده است.6- تنها جایی که خداوند سخن پیامبر اکرم(ص) را قبول نکرد در سوره مبارک «توبه» آیه 80 می باشد.7- بزرگترین عددی که در قرآن آمده عدد 100000 است. (سوره مبارکه صافات ،آیه 147)8- قدیمی ترین نام پرنده در قرآن ، نام کلاغ است.(سوره مبارکه ماﺋﺪه ، آیه31)9- کلمه وسط قرآن « وَالیَتَلطف» می باشد.(به معنی مهربان باش)10- بزرگترین کلمه در قرآن کریم ، «فَاَسقَیناکُموه» می باشد.(سوره مبارکه حجر ، آیه22)
يکشنبه 10/9/1387 - 14:53
دعا و زیارت

برخی از پیشگویی های قرآن

یکی از پیشگویی های قرآن پیروزی لشکریان روم است که در سوره روم آمده است. اکنون قصد داریمبه نمونه های دیگری اشاره نماییم. آنچه که از تواریخ اسلامی بر می آید و آن گونه که از آیات 139 بهبعد در سوره آل عمران به دست می آید این است که سوره آل عمران بعد از شکست سخت مسلماناندر جنگ احد نازل شده است ، یعنی در هنگام ضعف مسلمانان ، با این وصف مشاهده می نماییم که در آیه12، خداوند می فرماید :«قُل لِلَّذینَ کَفَروُا سَتُغلَبونَ وَ تُحشَروُنَ اِلی جَهَنَّمَ وَ ﺑِﺌﺲَ المِهادُ». یعنی« به کفاربگو درآینده شکست خواهید خورد و (سپس در رستاخیز) به سوی جهنم محشور خواهید شد وچه بدجایگاهی است».

طولی نکشید که مضمون این آیه تحقق یافت و با شکست یهودیان مدینه در غزوه خیبر و شکست مشرکان مکه این پیشگویی به وقوع پیوست.

از پیشگویی های دیگر در قرآن ، پیشگویی فتح در زمان پیغمبر است. خداوند در سوره مبارکه صفآیه 13 می فرماید :« و اُخری تُحِبُّونَها نَصرٌ مِنَ اللهِ وَ فَتحٌ قَریبٌ و بَشِّرِ المُومِنینَ » یعنی : « وچیز دیگری که آن را دوست دارید و آن یاری از جانب خدا و پیروزی نزدیک است را به شما خواهد داد و(این ها را)به مومنین مژده بده ؛ وبا فتح مکه و پیروزی مسلمانان بر مشرکینِ مکه ، این آیه تحقق یافت.  

يکشنبه 10/9/1387 - 14:44
دعا و زیارت

امکان سفر به کرات آسمانی

به نظر می رسد «آیه 33 سوره مبارکه الرّحمن» درباره امکان عبور از جوّ زمین می باشد. خداوند در این آیه می فرماید: «یا مَعشَرَ الجِنِّ و الِانسِ اِنِ استَطَعتُم اَن تَنفُذوُا مِن اَقطارِ السَّمواتِ وَ الاَرضِ فَانفُذوُا لا تَنفُذوُنَ اِلّا بِسُلطانٍ » یعنی : « ای گروه جن وانس ، اگر توانایی دارید که از نواحی آسمان ها و زمین بگذرید ، بگذرید ، ولیکن نمی توانید بگذرید ، مگر با سلطان »

در این آیه می بینیم گفته شده نمی توانید از نواحی آسمان ها و زمین عبور کنید مگر با سلطان .یعنی اگر سلطان داشته باشید می توانید عبور کنید . اگر گفته شده بود شما هرگز نمی توانید از نواحی آسمان ها و زمین عبور کنید،در زمان ما که سفینه های فضایی به ماه و نزدیک مشتری می روند این سوال مطرح می شد که چرا فرموده شما نمی توانید از نواحی آسمان ها و زمین عبور کنید؟ ولی می بینیم که در آیه گفته شده: « شما نمی توانید از نواحی آسمان ها و زمین عبور کنید مگر با سلطان ».

مفسّرین کلمه «سلطان» را قدرت عظیم مادی و علمی معنی نموده اند و ما در این زمان می بینیم که با پیشرفت علم توانسته اند وسایلی بسازند که از جوّ زمین عبور کنند و به ماه و نزدیک مشتری بروند.

با توجه به این که در زمان پیغمبر اکرم(ص) کسی احتمال نمی داد که حتی بتواند ده متر از زمین بالا برود ، این آیه یکی از نکات قرآن می باشد.

يکشنبه 10/9/1387 - 14:42
دعا و زیارت

رابطه منطقی بین آیات قرآن کریم

در منطق ریاضی این مطلب وجود دارد که اگر  x+y=m  و  x+y=n باشد نتیجه می شود که m=n  است. این مطلب نیز در قرآن وجود دارد . مثلاً خداوند در آیه 47 سوره عنکبوت می فرماید: « ... وَ ما یَجحَدُ بِایاتِنا اِلّاَ الکافِروُن » و در آیه 49 سوره عنکبوت می فرماید : «« ... وَ ما یَجحَدُ بِایاتِنا اِلّاَ الظّالِموُنَ » . از آیه 47 نتیجه می گیریم که اصولاً کافران در آیات خدا ستیزه می کنند. و از آیه 49 نتیجه می گیریم که فقط ظالمان در آیات خدا ستیزه جویی می کنند. حال این سوال مطرح می شود چرا خداوند درآیه 47 سوره عنکبوت فرموده : فقط کافران در آیات خدا ستیزه جویی می کنند و درآیه 49 همان سوره فرموده : فقط ظالمان در آیات خدا ستیزه جویی می کنند؟

جواب این است که اگر این دو آیه را مانند یک دستگاه دومعادله دو مجهولی قرار دهیم ، برای حل سوالمان باید m=n باشد ، یعنی «کافرون مساوی با ظالمون» شود. و می بینیم این جواب(جواب دستگاه) در قرآن وجود دارد و خداوند در آیه 254 سوره بقره می فرماید : « ... اَلکافِروُنَ هُمُ الظّالِموُنَ » یعنی : کافران همان ظالمان هستند . یعنی m=n.

يکشنبه 10/9/1387 - 14:40
محبت و عاطفه
در زمانهای بسیار قدیم وقتی هنوز پای بشر به زمین نرسیده بود، فضیلت ها و تباهی ها دور هم جمع شده بودند، آنها از بی كاری خسته و كسل شده بودند.

ناگهان ذكاوت ایستاد و گفت بیایید یك بازی بكنیم مثل قایم باشك.

همگی از این پیشنهاد شاد شدند و دیوانگی فورا فریاد زد، من چشم می گذارم و از آنجایی كه کسی نمی خواست دنبال دیوانگی برود همه قبول كردند او چشم بگذارد.

دیوانگی جلوی درختی رفت و چشم هایش را بست و شروع كرد به شمردن .. یك .. دو .. سه .. همه رفتند تا جایی پنهان شوند.

لطافت خود را به شاخ ماه آویزان كرد، خیانت داخل انبوهی از زباله پنهان شد، اصالت در میان ابرها مخفی شد، هوس به مركز زمین رفت، دروغ گفت زیر سنگ پنهان می شوم اما به ته دریا رفت، طمع داخل كیسه ای كه خودش دوخته بود مخفی شد و دیوانگی مشغول شمردن بود هفتاد و نه ... هشتاد ... و همه پنهان شدند به جز عشق كه همواره مردد بود نمی توانست تصمیم بگیرید و جای تعجب نیست چون همه می دانیم پنهان كردن عشق مشكل است، در همین حال دیوانگی به پایان شمارش می رسید نود و پنج ... نود و شش. هنگامی كه دیوانگی به صد رسید عشق پرید و بین یك بوته گل رز پنهان شد.

دیوانگی فریاد زد دارم میام. و اولین كسی را كه پیدا كرد تنبلی بود زیرا تنبلی، تنبلی اش آمده بود جایی پنهان شود و بعد لطافت را یافت كه به شاخ ماه آویزان بود، دروغ ته دریاچه، هوس در مركز زمین، یكی یكی همه را پیدا كرد به جز عشق و از یافتن عشق نا امید شده بود. حسادت در گوش هایش زمزمه كرد تو فقط باید عشق را پیدا كنی و او در پشت بوته گل رز پنهان شده است.

دیوانگی شاخه چنگك مانندی از درخت چید و با شدت و هیجان زیاد آن را در بوته گل رز فرو كرد و دوباره و دوباره تا با صدای ناله ای دست كشید عشق از پشت بوته بیرون آمد درحالی که با دستهایش صورتش را پوشانده بود و از میان انگشتانش قطرات خون بیرون می زد شاخه به چشمان عشق فرو رفته بودند و او نمی توانست جایی را ببیند او كور شده بود! دیوانگی گفت من چه كردم؟ من چه كردم؟ چگونه می توانم تو را درمان كنم؟ عشق پاسخ داد تو نمی توانی مرا درمان كنی اما اگر می خواهی كمكم كنی می توانی راهنمای من شوی.
يکشنبه 10/9/1387 - 14:24
دانستنی های علمی


شنبه 9/9/1387 - 15:28
خانواده

چشم به راه می مانم ..... و به شوق فردا كه تو را خواهم دید ..... من وضو با نفس خیال تو میگیرم و  تو  را می خوانم.....

شنبه 9/9/1387 - 14:58
فلسفه و عرفان


توجه امام به شیعیان
 
امام مهدی (علیه ‌السلام) در نامه‌ای به شیخ مفید (ره):
 
إنّا غَیْرُ مُهْمِلِینَ لِمُراعاتِكُم وَلا ناسِینَ لِذِكْرِكُم.
 
 ما به شما (شیعیان خود) توجه داریم و از یادتان غافل نیستیم.
We are considerate towards you, (Shias) and
 we are not forgetful of you.
بحار الأنوار، ج 53، ص 175

 
جمعه 8/9/1387 - 2:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته