• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 172
تعداد نظرات : 125
زمان آخرین مطلب : 5770روز قبل
دانستنی های علمی

- اگر تمام باقی عمرت را بدهی، نمی توانی ثانیه ای را که اکنون گذرانده ای پس بگیری.

- وقتی نوزاد بزرگ شد، گهواره از بارانهای شبانه رهایی یافت.

- آواز بلبل غمگین دلنشین تر از زوزه گرگ خوشحال است.

- گاوی که روزنامه می خورد، شیر پاکتی تولید می کرد!

- دل به دریا دادم، ولی موج آن را به ساحل برگرداند.

- اگر انسان عجول نبود، نیمرو جوجه کباب می شد.

- برف متکبر همیشه در قله کوه می ماند.

پنج شنبه 31/3/1386 - 18:58
ادبی هنری
  معرفت نسبی!
  
   زمانی با یکی از دوستان اهل ادب به یکی از دهات اطراف شهرمان رفته بودیم و داشتیم از کنار یک یونجه زار سرسبز عبور می کردیم که ناگهان رفیقم دست برد و یقه ترد ساقه یونجه ای را گرفت و آن را کَند و گفت: « اگر نام این گیاه را فهمیدی؟ »، لبخندی زدم و گفتم: « معلوم است که می فهمم؛ یونجه است. »
   با لبخند شیطنت آمیزی گفت که: « بدت نیاید، ولی نمی دانم چرا یکمرتبه یاد شعر "صدای پای آب" سهراب سپهری افتادم؛ آنجا که می گوید: من الاغی دیدم، یونجه را می فهمید! »
 

 

هفته نامه بچه ها گل آقا، سال چهارم، شماره هفدهم، ص 43.

پنج شنبه 31/3/1386 - 18:57
دانستنی های علمی
   اين عكس پس از تاييد رهبران ديني در كشور امارات در رسانه هاي مختلف چاپ و منتشر شد. يك جوان عرب در منطقه حليله امارات با شنيدن صداهاي عجيب در يكي از غارهاي اطراف اين منطقه  دوربين خود را برداشته و به محل مي رود و در آنجا موجودي عجيب شبيه جن را مشاهده مي كند. فرد عكاس بر اثر سكته قلبي فوت مي شود و پليس با اعلام دوستان او و مراجعه به محل در كنار جسد وي دوربين عكاسي مي يابد و با ظهور فيلم داخل دوربين عكس جن را مشاهده مي كند. اين عكس و خبر در نشريات امارات به چاپ رسيده و از تلويزيون آن كشور نيز پخش شده است.منبع:

         

 

http://shalamshoorba.blogfa.com/post-289.aspx

سه شنبه 29/3/1386 - 16:52
دانستنی های علمی

سوال و جواب درباره جن

۱:فضيلت سوره جن:در حديثی از امام صادق(ع) آمده است؟هرکس بسيار سوره جن را بخواند هرگز در دنيا چشم زخم جن و جادو و سحر و مکر آنها به او نمی رسد.

در آخرت با حضرت محمد(ص) و اهل بيت او محشور باشد و به عدد هر جن و شيطانی بنده آزاد کرده و هر جا اين سوره خوانده شود اجنه از آنجا فرار کنند و اگر صاحب غمی آن را بخواند اندوه او بر طرف گردد.

۲:آيا ابليس از سفيهان جن است؟ آيه چهارم سوره جن از زبان مومنان جن می گويد((ما اکنون اعتراف می کنيم که سفيهان ما سخن ناروا و دور از حق درباره خدا می گفتند)).سفيه در اينجا اشاره به ابليس است که بعد از مخالفت فرمان خدا نسبتهای ناروائی به ساحت مقدس او داد حتی به دستور پرودگار دائر بر سجده بر آدم رسما اعتراض کرد،و آن را دور از حکمت شمرد و خود را برتر از آدم پنداشت و از آنجا که ابليس از جن بوده،مومنان جن به اين وسيله از او ابراز تنفر می کنند.

۳:آيا طائفه جن،مومن و کافر دارند؟ در تصور بسياری از مردم واژه جن با نوعی شيطنت و فساد و گمراهی و انحراف همراه است اما قرآن می گويد آنها نيز گروههای مختلفی دارند در نخستين آيه از زبان آنها می گويد:((در ميان ما افراد صالح و غيرصالحی وجود دارد و ما گروههای مختلفی و متفاوتی هستيم.))مومنان جن در ادامه کلام خود می افزايند:((ما هنگامی که هدايت قرآن را شنيديم به آن ايمان آوريم.))

((و انا لما سمعنا الهدی امنا به))

۴:قرآن چه ويژگيهايی را برای جن ذکر می کند؟جن موجودی است ناپيدا که مشخصات زيادی در قرآن برای او ذکر شده است:

  1. موجودی است که از شعله های آتش آقريده شده است.

  2. دارای علم و ادراک و تشخيص حق از باطل و قدرت منطق و استدلال است.

  3. دارای تکليف و مسئوليت است.

  4. گروهی از آنها مومن صالح و گروهی کافرند.

  5. آنها دارای حشر و نشر و معادند.

  6. در ميان آنها افرادی يافت می شوند که از قدرت زيادی برخوردارند.

  7. آنها قدرت بر انجام بعضی کارهای مورد نياز انسان را دارند.

  8. خلقت آنها در روی زمين قبل از خلقت انسانها بوده است.

۵:دليل برتری انسان بر جن چيست؟برخلاف آنچه در افواه مردم عوام مشهور است و آنها را از ما بهتران می دانند انسان برتر از آنهاست به دليل اينکه:

تمام پيامبران الهی از انسانها برگزيده شدند،و آنها به پيامبر اسلام که از نوع بشر بود ايمان آوردند،و از او تبعيت کردند و اصولا واجب شدن سجده در برابر انسان بر شيطان که از بزرگان طايفه جن بود دليل بر فضيلت نوع انسان بر جن می باشد.

نظر ملاصدرا درباره جن

صدر المتالهين شيرازی معروف به ملا صدرا می نويسد:((جن را وجودی در اين جهان حس و وجودی در جهان غيب و تمثيل((عالم مثال))است،اما وجودشان در اين جهان هيچ جسمی که آن را نوعی از لطافت و اعتدال باشد نيست،جز آن که روحی در خور آن و نفسی که از مبدا فعال بر آن اضافه شده است می باشد آنان بدنمای لطيفی دارند که در لطافت و نرمی متوسط بوده و پذيرای جدائی و گرد آمدن است،چون جدا گشت،قوامش نازک و حجمش لطيف گشته و از ديگرن پنهان می گردد.

خداوند جن را در پنج صنف آفريده است

پيامبر اکرم(صل الله عليه و آله)می فرمايد:((خداوند جن را در پنج صنف آفريده است:صنفی مانند باد در هوا و صنفی به صورت مارها،و صنفی به صورت عقربها و صنفی حشرات و زمينی اند و صنفی از آنها مانند انسانند که بر آنها حساب و عقاب است.))

((و ان من شیء الا يسبح بحمده و لکن لاتفقهون تسبيحهم)) و هيچ نيست مگر اينکه تسبيح گوی به حمد خداست،ولکن شما تسبيح آنها را نمی بينيد.

۶:آيا شيطان همان ابليس است؟

شيطان برخلاف آنچه بعضی پنداشته اند اسم خاص برای ابليس نيست بلکه مفهومی عام دارد و شامل هر موجود متمرد و طغيانگر و خرابکاری می شود خواه از جن باشد يا از انسانها و غير آنها.

۷:چه موقع آفرينش جن اتفاق افتاده؟

در کتاب اثبات الوصيه آمده است که جنيان ۷۰۰۰ هزار سال پيش از آدميان آفريده شده اند.

۸:مسجد الجن کجاست و در آنجا چه اتفاقی افتاده است؟

محل ديدار رسول اکرم(صل الله عليه و آله)با برخی از فرستادگان جنيان که در مکه معظمه در نزديکی پل حجون قرار دارد.

۹:دليل وجود جن چيست؟

ما وجود جن را به عنوان يکی از اصول مسلم قرآنی می پذيريم.اگر چه عده ای منکر وجود آنها هستند و اين موجودات نامريی را توهم ضعيف و غير قابل قبول می پندارند حتی عده ای می گويند در هنگام تبديل ميمون به انسان عده ای در بين ميمون و انسان مانده اند که همان جنها هستند و حتی بعضی ها هم گفته اند جنها همان انسانهای جنگلی هستند که بعضی مواقع به شهر می آيند و مردم را می ترسانند!!!.

اما قرآن جن و شيطان را به عنوان يک واقعيت مطرح کرده و ما نيز بايد آنها را به عنوان يکی از واقعيات قرآن بپذيريم.همچنين وجود جن را می شود از دو راه اثبات کرد.يکی نظر علمی زيرا در جهان هستی با اين گستره،چيزهای بسياری وجود دارد که برای ما قابل رويت نيستد مثل الکترونها،امواج الکتريسيته نورهای ماوراء بنفش و مانند آنها،اما علم و دانش توانسته است وجود آنها را اثبات نمايد.پس صرفه اينکه با حواس خود قادر نيستيم آنان را درک و حس کنيم دليل نبودن آنها نيست.

دليل دوم:از نظر تجربی هم بسيارند کسانی که جنيان را ديده اند و حتی با آنها سخن گفته اند.

۱۰:آفريدگان عاقل خدا؟

آفريدگان عاقل سه دسته اند:۱ـ آدمی که از خاک درست شده است.۲ـ فرشته از نور.۳ـ جن از آتش.

۱۱:آيا جنها هم مانند انسانها زن و مرد دارند؟

گروه جن دارای مذکر و مونث هستند مانند انسانها توليد مثل می کنند و دارای فرزند می باشند.

۱۲:جنيان نيز مانند انسانها دارای اختيار می باشند؟

چون بعثت پيامبران و اوليای الهی بر همه جن و انس می باشد پس جنيان نيز مانند انسانها دارای اختيار می باشند و با ميل خود،همراه با استدلال عقلی می توانند دين انبياء الهی را قبول،يا رد کنند عده ای که به پيامبران الهی ايمان آورند و اعمال نيک انجام دهند مانند انسانها پاداش می گيرند.و آنان که از فرامين سرپيچی نمايند به عذاب سخت الهی دچار خواهند شد چرا که خداوند می فرمايد((و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون))((ما جن و انس را نيافريديم مگر برای آنکه (خدا را)پرستش نمايند.

۱۳:پناهنده شدن مردم به جن:علامه طباطبايی(ره)در تفسير الميزان درباره پناهنده شدن مردم به جن چنين می فرمايد:مراد از پناه بردن انس به جن بطوريکه گفته اند اين است که در عرب رسم بوده وقتی در مسافرت در شب،به بيابانی برميخوردند از شر جانوران و سفهيان جنی به عزيز آن بيابان که سرپرست جنيان است پناه می بردند و می گفتند:من پناه می برم به عزيز اين وادي،از شر سفهاء قومش.

۱۴:جن و خرافات:مردم نا آگاه خرافات زيادی درباره اين موجود ساخته اند به همين جهت وقتی کلمه جن گفته می شود مثلا در زمانهای قديم در اتاق زنی که تازه وضع حمل کرده بود آهن يا آهنربايی قرار می دادند.يا با کودکان خود قطعه ای از شیء فلزی که اغلب سنجاق قفلی بود همراه می کردند و معتقد بودند اين اشيا فلزی آنها را از اذيت و آزار جن حفظ می کند.اما امروزه با بالا رفتن فرهنگ مردم،خرافات نيز به حداقل رسيده است.

۱۵:وادی الجن چه جايی است؟

سرزمينی است بين مکه و طائف که گروهی از جنيان به محضر رسول اکرم(صلی الله عليه و آله) و ايمان آوردند.

۱۶:آيا جن سنی وجود دارد؟

خير،علامه طباطبائی فرموده است که:استاد ما مرحوم آقا سيد علی قاضی حکايت کرد که کسی از جنی پرسيده است طايفه جن مانند انس دارای مذاهب گوناگون اند جز اينکه سنی ندارند برای اينکه در ميان ما کسانی هستند که در واقعه غدير خم حضور داشتند و شاهد ماجرا بوده اند.و صد البته اين است که رئيس کل جنيان يعنی سعفر بن زعفر بر روی سينه اش گردن بندی دارد که بر رويش نوشته شده(يا ابا عبدالله الحسين)يا (السلام عليک يا ابا عبدالله). ۱۷:آيا زندگی در هوا و زمين برای جن ممکن است؟

ابن خرم در کتاب الفصل می نويسد:طايفه جن امتی هستند دارای عقل،فکر و قدرت تميز که به ايشان از طرف خدا وعده و وعيد نازل شده و آنها نيز پذيرفته اند.

آميزش می کنند اولادی از آنها بوجود می آيد و مرگ نيز آنها را در بر می گيرد و چون جسمشان زود فنا می شود احتياج به قبرستان ندارند و تمامی مسلمانان نيز بر اين امر توافق و اجماع دارند جنيان دارای اجسام لطيف،شفاف و هوائی هستند يعنی زندگی در هوا و زمين برای آنها امکان دارد زيرا عنصر آنها از آتش است.همچنانکه عنصر انسانها از خاک است.

۱۸:آيا جنيان غذا هم می خورند و اگر می خورند چه نوع غذايی می خورند؟

طبق روايات جنيان غذا هم می خورند و غذای آنان بازمانده غذای انسان و مغز استخوان غذای جن را تشکيل می دهد چنان که ((ابن بابويه)) نيز نقل شده که:گروهی از طايفه جن به خدمت پيامبر اکرم (ص)شرفياب شدند و عرض کردند:يا رسول الله چيزی برای خوردن به ما عطا کن.حضرت استخوان و بازمانده غذا به آنها عطا کرد.

۱۹:فلسفه خلقت جن چيست؟

((و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون))

ما جن و انس را نيافريديم مگر برای آنکه (خدا را)پرستش نمايند پس همانطور که از اين آيه بر می آيد فلسفه خلقت جن برای عبادت و پرستش خداوند می باشد.

۲۰:آيا عده ای از جنيان در خدمت حضرت سليمان (ع) بودند؟

يکی ار نعمتهای خداوند متعال به حضرت سليمان اين بود که علاوه بر بسياری از آدميان،جن و شيطان و حتی پرندگان و وحوش در اختيار و تسخير او قرار داشتند و زبان همه آنها را می فهميد و به راحتی با آنان صحبت می نمود و قرآن کريم نيز به اين مساله اشاره دارد.

۲۱:جن و شيطان ميکروب نيستند!؟

در پاره ای از روايات می خوانيم که امير المومنين(ع) فرمود:از قسمت شکسته ظرف و دستگيره آن آب نخوريد زيرا که شيطان روی دستگيره و قسمت شکسته ظرف می نشيند.اين روايت و رواياتی ديگر سبب شده که عده ای جن و شيطان را نوعی ميکروب بنامند اما اين نظريهکاملا غلط و نادرست می باشد.و تصريح قرآن به جن به عنوان موجودی مختار و دارای که در ثواب و عقاب و داخل شدن در بهشت و جهنم با انسان مساوی هستندبه خوبی نشان می دهد که جن و شيطان هيچ ارتباط منطقی و عقلی با ميکروب ندارند.در مورد حديث بالا می توان گفت که چون در زمان آن حضرت هنوز علوم پيشرفتی نکرده بود و مردم با معنی و مفهوم ميکروب آشنا نبودند حضرت برای اينکه متوجه وجود امراض در قسمت های شکسته و دستگيره ظرف شوند از لفظ شيطان استفاده کرده اند.

۲۲:آيا جن و شيطان می خوابند؟

تنها ذات اقدس احديت است که نمی خوابد و همه مخلوقات از خواب ناگريزند حتی فرشتگان.پيغمبر اکرم(صلی الله عليه و آله و سلم) نيز می فرمايند:خواب بر چهار گونه است:

  1. پيامبران به پشت می خوابند.

  2. مومنين به دست راست می خوابند.

  3. کافران و منافقين به طرف دست چپ می خوابند.

  4. و شياطين به رو می خوابند.

اين حديث اشاره به چگونگی خواب شياطين،که از جن می باشند دارد و انسان را از اين گونه خوابيدن برحذر می دارد.

۲۳:آيا طايفه جن بهشت و جهنم دارند؟

در تفسير فخر رازی در پاسخ به اين سوال که شيطان و بدان از جن از آتش خلق شدند پس چگونه هيزم آتش بر آنها اثر می کند بر آمده است:درست است که از آتش خلق شدند ولی تغيير کيفيت داده و گوشت و خون می شوند و ابن عربی هم در اين باره می گويد:عذاب شياطين جنی و اکثرا به زمهريز يعنی سرمای شديد است و نيز روايت است که از امام(عليه السلام)پرسيدند:آيا مومنين از جن به بهشت داخل می شوند؟فرمود:نه ولی برای خداوند باغهايی بين بهشت و جهنم است که ايشان و فساق شيعه در آنجا خواهند بود.

۲۴:جن زدگی چيست؟

جن زدگی يعنی بيماری روانی و جنون که در اثر مس شيطان اتفاق می افتد.علامه طباطبائی در تفسير الميزان درباره اين امر تصريح دارند که:هرچند همه ديوانگان بر اثر مس شيطان ديوانده نشده اند؛اما بعضی از جنون ها در اثر مس شيطان رخ می دهد.

۲۵:تسخير جن توسط حضرت سليمان(ع):در قرآن کريم راجع به تسخير جن و شيطان،تنها درباره حضرت سليمان آمده است که از نعمت هايی که خداوندبه آن حضرت عطا کرد علاوه بر بسياری از بنی آدم،جن نيز در اختيار ايشان بودند،چنانکه در قرآن نيز می خوانيم:

((و من الجن من يعمل بين يديه باذنه))

((برخی از جن پيش روی او به اجازه پروردگارش کار می کنند))               (سوره سبا آيه ۱۲)

۲۶:جن گيری چيست؟

برخی از انسانها ممکن است که مورد هجوم شيطان و يک جن شرير قرار گيرند و به اصطلاح مجنون و جن زده بشوند در چنين شرايطی از قديم يک سری آداب و رسوم به عنوان جن گيری انجام می شود و مبتلايان،با انجام آداب و شيوه هايی که شخص جن گير از اجداد و نياکان خود به ارث برده درمان می شوند و شيطان و جن شرير از کالبد آنها خارج می شود.

البته امروزه سير تکاملی علم،نظر دانشمندان را مخصوصا در قاره آمريکا و اروپا بوجود موجودات نامرئی و عالم ماوراءالطبيه منتقل نموده است و لذا شبهه اينکه ((آيا در روی زمين چنين موجودی وجود دارد يا خير؟))را از مرحله محال بودن به مرحله امکان تنزل داده:حتی کتابهائی راجع به ((احضار ارواح))تاليف و تا اندازه ای هم پيشرفت نموده اند.البته ناگفته نماند که آنها از((جن))به ((ارواح شرير)) تعبير می نمايند اما آنچه را به وسيله ميزگرد و غيره بعنوان ارواح بشر و ارواح شريراحضار می نمايند،چيزی جز همان جن نيست زيرا آنها هيچگونه تسلطی بر روح انسان ندارند تا بتوانند احضارش کنند.

۲۷:آيا شباهتی بين انسان و جن وجود دارد؟

در بلوچستان جن ها را شبيه انسان ولی با کالبدی کوتاهتر و پوشيده از موهای زرد ظريف می دانند که شيار چشمان آن ها عمودی و پاهای آنان مثل چهار پايان سم دارد. اين موجودات بسيار شبيه انسانها هستند که در همه جا وجود دارند ولی در دل شبها فعاليت آنها بيشتر شده و طبق شنيده ها مجالس عروسی يا بزم خود را در حمام ها،سرداب ها،مخروبه ها،گورستان ها،زيرزمين ها،آب انبارها و غيره برپا می کنند.و شبها در خانه هايی به بازی و گشت مشغول هستند و چه بسا بارها از روی رختخواب انسانهای به خواب رفته هم عبور می کنند ريختن نجاسات يا آب داغ به زمين و يا لگد مال کردن بچه جن ها ممکن است والدين آنها را مجبور به انتقام جويی کند.

 منبع:

http://shalamshoorba.blogfa.com/post-289.aspx

سه شنبه 29/3/1386 - 16:44
دانستنی های علمی

بهترین و باوفاترین یاران

   یکی از علمای بزرگ شیعه می گوید: من از هنگامی که خواندم یا شنیدم که امام حسین (ع) در شب عاشورا فرمود: من اصحابی بهتر و باوفاتــر از اصحاب خود سراغ ندارم، در این حـرف دچار تردیـد شـدم و نمی توانستم بپذیرم که این سخن از اباعبدالله (ع) باشد؛ زیرا با خود می اندیشیدم که اصحاب آن حضرت خیلی هنر نکردند! خوب امام حسین است و ریحانه پیغمبر و امام زمان و فرزند علی (ع) و زهرای اطهر، هر مسلمان عادی هم اگر امام حسین (ع) را در آن وضع می دید، او را یاری می کرد؛ بنابراین خیلی هم قهرمانی به خرج ندادند و آنها که یاری نکردند خیلی آدم های پست و بدی بودند.

   پس از مدتی که در این فکر بودم، خداوند متعال انگار می خواست مرا از این غفلت و جهالت و اشتباه بیرون بیاورد؛ لذا شبی در عالم رؤیا، دیدم صحنه کربلاست، من هم در خدمت اباعبدالله آماده ام؛ خدمت حضرت رفتم؛ سلام کردم و گفتم: یابن رسول الله، من برای یاری شما آمده ام.

   امام (ع) فرمود: به موقع به تو دستور می دهم. کم کم وقت نماز فرا رسید؛ حضرت به من نیز فرمود: ما می خواهیم هم اکنون نماز بخوانیم؛ تو در اینجا بایست تا وقتی که دشمن تیراندازی می کند، مانع از رسیدن تیر دشمن بشوی.

   گفتم: می ایستم؛ پس جلوی حضرت ایستادم و حضرت مشغول نماز شدند؛ ناگهان دیدم یک تیر به سرعت به طرف حضــــرت می آید؛ تا نزدیک من شد، بی اختیار خود را خم کردم؛ ناگاه تیر به بدن مقـــدس اباعبدالله (ع) اصابت کرد؛ در عالم رؤیا گفتم: « استغفرالله ربی و اتوب الیه »، عجب کار بدی شد! دیگر نمی گذارم تکرار شود.

   دفعه دوم تیری آمد، تا نزدیک من شد، خم شدم، باز به حضرت خورد! دفعه سوم و چهارم هم به همین صورت خود را خم کردم و تیر به آن جناب اصابت کرد؛ ناگهان دیدم حضرت تبسمی نمود و فرمود:

ما رأیت اصحاباً اَبرُّ و اوفی من اصحابی

یارانی بهتر و با وفاتر از یاران خودم ندیدم.

   فوراً به خودم آمدم و فهمیدم این که آدم در میان خانه بنشیند و بگوید « یا لیتنا کنّا معکَ فنفوُزَ فوزاً عظیماً » (ای کاش ما هم با تو بودیم و به این رستگاری بزرگ نائل می شدیم)، کار آسانی است، ولی اگــر پای عمل به میان بیاید، آن وقت معلوم می شود که دیندار واقعی کیست و چه کسی مرد عمل است.

   آری اصحاب اباعبدالله (ع) امتحان خود را خوب پس دادند و ثابت کردند که در عزم و رزم خویش محکم و استوارند.

پاورقی:
نقل از گفتارهای معنوی شهید مرتضی مطهری، با اندکی تصرف، صفحه 239 و 240.
سه شنبه 29/3/1386 - 12:30
دانستنی های علمی

   موقعی که میرزا رضای کرمانی موفق به کشتن ناصرالدین شاه شد، او را توقیف کردند و سپس مورد استنطاق قرار دادند. ایشان در بازجویی خود گفت:

   « من قبلاً وسیله بهتری داشتم که شاه را بکشم، بدون آنکه گرفتار شوم؛ بدین قرار که اطلاع یافتم، شاه به باغ یکی از اعیان به گردش می رود؛ خود را به آن باغ رسانیده، مخفی شدم. شاه آمد و کشتن او هم بسیار آسان و راه فرار برای من باز بود، اما او را نکشتم؛ زیرا عده ای یهودی در آن روزها، برای تفریح در آن باغ بودند و اگر شاه کشته می شد و من فرار می کردم، خون را به گردن یهودیانی می انداختند که در آن باغ تفریح می کردند. »

 

سه شنبه 29/3/1386 - 12:12
دانستنی های علمی

آورده اند که لقمان حکیم پسر خود را وصیت کرد، که ای فرزند! هزار کلمه حکمت آموختم و از آن چهارصد کلمه اختیار کردم و از چهارصد کلمه چهل کلمه گرفتم و از چهل کلمه هشت کلمه اختیار کردم که در این هشت کلمه، تمام حکمت ها جمع است:

اول و دوم، آن که دو چیز را فراموش مکن: خدا و مرگ را.

سوم و چهارم، آن که دو چیز را فراموش کن: نیکی که به کسی می کنی و بدی که کسی به تو می کند.

پنجم، چون به مجلسی وارد شوی، زبان نگهدار.

ششم، چون به خانه مردم داخل شدی، چشم نگهدار.

هفتم، چون بر سر سفره مردم حاضر شدی، شکم نگهدار.

هشتم، چون به نماز مشغول شدی، دل نگهدار.

   

سه شنبه 29/3/1386 - 11:39
دانستنی های علمی
   مدرس همان قدر که به پاداش و اجر دنیوی بی اعتنا بود، پاداش و اجر اخروی را از خدای خود چشم می داشت؛ و به دادگاه عدل الهی سخت معتقد و مؤمن بود و یقین داشت که، همه مظالمی که به او روا داشته شده، در پیشگاه حضرت احدیّت به دقت رسیدگی خواهد شد.
   ماجرای تفتیش خانه مدرس که از قول یکی از شاگردان و مریدان ایشان نقل شده، شنیدنی است:
   « بعد از دستگیری مدرس، افسر شهربانی با چند مأمور به بازرسی خانه مدرس مشغول می شوند و همه جا را به دقت بازرسی می کنند، تا به یک گنجه می رسند؛ با احتیاط باز می کنند و بقچه ای را از آن بیرون آورده و باز می کند و می بینند یک پیراهن پاره و خونین در آن است؛ افسر از آقای جلیلی که از شاگردان مدرس بود و در خانه او زندگی می کرده می پرسد: و این پیراهن چرکین و پاره پاره چیست؟ او جواب می دهد: پیراهنی است که مدرس در روزی که می خواستند ترورش کنند به تن داشته و در اثر اصابت گلوله به بازوهایش خونین شده است.
   او وصیت کرده که وقتی از دنیا رفت، پیراهن را در کفنش بگذاریم و می گفت، می خواهم آن را در آن دنیا به جدّم نشان بدهم تا ببیند که ظالمان چه معامله ای با فرزندش کرده اند.»

سه شنبه 29/3/1386 - 11:22
شعر و قطعات ادبی

امشب برایم از دل بی همزبان بگو

باید نماز گریه بخوانم، اذان بگو

از کوله بار معصیت و جاده های زخم

از شانه های مضطرب و ناتوان بگو

از روزهای ابری و شب های سرد آه ...

از غربت پرنده بی آشیان بگو

باور کن ای عزیز که بالم شکسته است

بالا نشین من! کمی از آسمان بگو

رفتی کجا که دستِ نگاهم نمی رسد

از آن کرانه ی آه ... از آن بی کران بگو

در سفره جا نهاده ایم ایمان خویش را

از زندگی بخاطر یک لقمه نان بگو!

شعر از محمدرضا احمدی فر

دوشنبه 28/3/1386 - 20:15
دانستنی های علمی
امام صادق (علیه السلام) فرموده اند:
هرکس که دو روزش مثل هم باشد، مغبون و زیانکار است؛ و کسی که فردایش بدتر از امروزش باشد، فریفته است؛ و فردی که در پی جبران کمبودهایش نباشد، نقصش ادامه یابد؛ چنین شخصی مرگ برایش بهتر است.
بحارالانوار، جلد 78، صفحه 277
دوشنبه 28/3/1386 - 20:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته