• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1584
تعداد نظرات : 1638
زمان آخرین مطلب : 4013روز قبل
آلبوم تصاویر

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

سلام

 


 

اللهم عجل لولیک الفرج

 

دوشنبه 25/7/1390 - 9:49
شعر و قطعات ادبی

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

 

 

برگرد بی تو بغض فضا وا نمی شود
یک شاخه یاس عاطفه پیدا نمی شود
در صفحه دلم تو نوشتی صبور باش
قلبم غبار دارد و معنا نمی شود
بی تو شکست و پنجره رو به آسمان
غم در حریم آبی دل جا نمی شود
دریای تو پناه نگاه شکسته است
هر دل که مثل قلب تو دریا نمی شود
می خواستم بچینم از آن سوی دل گلی
اما بدون تو که گلی وا نمیشود
دردیست انتظار که درمان آن تویی
این درد تلخ بی تو مداوا نمی شود
زیباترین گلی که پسندیده ام تویی
گل مثل چشمهای تو زیبا نمی شود
بی تو شکسته شد غزل آشناییم
این رسم مهربانی دنیا نمی شود
گفتی صبور باش و به اینده بنگر
پروانه که صبور و شکیبا نمی شود
شبنم گل نگاه مرا بار شسته است
دل در کنار یاد تو تنها نمی شود
گلدان یاس بی تو شکست و غریب شد
گلدان بدون عشق شکوفا نمی شود
باران کویر روح مرا می برد به اوج
اما دلم بدون تو شیدا نمی شود
رفتی و بی تو نام شکفتن غریب شد
دیگر طلوع مهر هویدا نمی شود
رویای من همیشه به یاد تو سبز بود
رفتی و حرفی از غم رویا نمی شود
رفتی و دل میان گلستان غریب ماند
دیگر بهار محو تماشا نمی شود
یک قاصدک کنار من آمد کمی نشست
گفتم که صبح این شب یلدا نمی شود
دل های منتظر همه تقدیم چشم تو
امروز بی حضور تو فردا نمی شود

 

اللهم عجل لولیک الفرج

 

جمعه 22/7/1390 - 13:27
سخنان ماندگار

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

 

چند سفارش از مرحوم حاج ملا آقاجان

1- هر روز چند دقیقه ای هم كه شده با امام زمانتان صحبت كنید، با آن حضرت مانوس شوید و زندگی خود را بر رضایت آن حضرت بنا كنید و تا می توانید دست توسل از دامن مقدس حضرت بقیه الله عج برندارید كه تمام سعادت در همین موضوع خلاصه می شود.

2-هر روز حداقل 5 نفر را ولو با رفتار خوب خود و یا احوالپرسی و امثال آن خوشحال كنید كه این كار در رشد معنوی و كمالات روحی شما موثر است.

3- خدا را همیشه مدنظر داشته باشید و او را شكر كنید كه اگر شكر نعمت خدا را نمودید، خدا هم نعمتش را بر شما می افزاید.

4- به دراویش و متصوفه اعتماد نكنید و حتی از علما و مراجعی كه با آنها هم مذاق هستند بپرهیزید.

5-   هر چه اعمال و گفتار و اخلاق شما بیشتر با اعمال و گفتار و رفتار پیشوایان دین یعنی ایمه اطهار هع تطبیق كند به صراط مستقیم نزدیكتر خواهید بود.

6-   باید بدانید كه انسان برای زندگی حیوانی و شهوترانی خلق نشده است بلكه انسان باید حقایق اشیا را از وحی بشناسد و به معرفت كامل و كمالات روحی برسدو با خدای تعالی انس داشته با شدو محبتش به خدا از همه بیشتر باشد.

علایم ظهور انجام شده + ظهور نزدیك است

مرحوم حاج ملاآقاجان می فرمودندكتمام علایم ظهور به وقوع پیوسته است به غیر چند علامت حتمكیه كه مقارن ظهور ظهور است و همواره می كردند:منتظر علایم ظهور نباشد بلكه منتظر ظهور حضرت ولی عصر اروحنافداه باشید.

كتاب : ارواح معین

نویسنده : ابوالفضل سبزی

 

اللهم عجل لولیک الفرج

 

سه شنبه 19/7/1390 - 12:44
عقاید و احکام

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

سلام

 

چه کنیم که معصیت نکنیم :


آیت‌الله العظمی بهجت(ره)


انجام طاعت و ترك معصیت به حسب ظاهر مشكل است و مسلمان شدن مشكل، بلكه كالمحال [مانند محال] است و بنابراین غیر از معصومان(ع) همه به ترك طاعت و فعل معصیت مبتلا هستیم و معصوم بودن مثل اینكه نشدنی است، ولی در افراد بشر، شمر هم بسیار است؛ امّا آیا چیزی هست كه مطلب را آسان كند؟


از اموری كه خیلی سهل المؤونه و آسان است ـ اگرچه عمل بر خلاف قول باشد ـ این است كه انسان ملاحظه كند و ببیند اگر ملتزم به طاعت و ترك معصیت باشد، آیا حال او مثل صورتی است كه ترك طاعت و فعل معصیت می‌كند و آیا این حال، مثل حالت اوّل است؟

فرض كنید اگر انسان نزد رئیس‌جمهور یا هر رئیس مطلق، مقرّب باشد، این برای او بهتر است یا اینكه نزد فقیر تهیدست و محروم؟! آیا خوب است به ذاتی كه موت، حیات، مرض، صحّت، غنا و فقر به دست اوست، مراجعه كنیم و رابطة دوستی داشته باشیم، یا با كسی كه خود محتاج، ناتوان و بیچاره است؟! در اطاعت اوامر الهی و نیز در معصیت و به فرمان شیطان و نفس بودن، امر دایر است بین اینكه با كسی كه حیات و ممات، غنا و فقر، مرض و صحّت، مریض‌خانه و دكتر، خزانه و ثروت و... به دست اوست؛ مجالست كنیم یا با كسی كه هیچ ندارد؟! انسان كدام را اختیار می‌كند و محبّت وجدانیّه (نه به حسب خوف نار یا شوق بهشت) با كدام طرف است؟

به حسب ظاهر، بندة مطیع، پشتیبانش مثل كوه، محكم و استوار و منبع همة خیرات است و بندة عاصی پشتیبانش، محتاج‌تر از او و دشمن دانایی (شیطان) است كه از دوست نادان، بدتر است و صلاحدیدش تمام به زیان او است. نظیر شخصی كه نزد كسی رفت تا او را از فقر، فشار و ناراحتی روزگار نجات دهد، او گفت: شایسته‌ترین كار برای شما، اقدام به مرگ و خودكشی است! صلاحدیدش از این قبیل است كه بگوید: صلاح و نجات شما در این است كه قرص مرگ‌آور یا خواب‌آور بخورید تا راحت شوید! بنابراین، ما در عزم به طاعت، عازم به رفاقت، دوستی و هم‌نشینی با غنیّ قادر و دانای كریم هستیم و در عزم بر معصیت، عازم به رفاقت و هم‌نشینی با فقیر عاجز جاهل و لئیم.

اگر این معنا را درست تشخیص دهیم و بفهمیم و به طور واضح و روشن باور كنیم، خواهیم فهمید كه در اطاعت سود برده‌ایم، نه زیان و خسارت؛ به دلیل اینكه دیده‌ایم افرادی «و اُحی الموتی بإذن الله؛1 مردگان را به اذن خدا زنده می‌كنند» و كراماتی از این قبیل را داشته‌اند و شدنی است و محال نیست و اختصاص به انبیا(ع) هم ندارد، بلكه هر كه از آنها متابعت كند، می‌تواند از این راه به مقامات، كمالات و كرامات آنها دست یابد، البتّه بدون تحدّی نبوّت و كذّابیت مدّعی آن.

پس اگر انسان یقین كند و برای او واضح و آشكار شود كه در طاعت، با غنی، قادر، كریم و... رفاقت كرده و در معصیت با عاجزتر و محتاج‌تر از خود، طبعاً هیچ‌گاه به معصیت تمایل پیدا نمی‌كند و از قصر شاهنشاهی و از كنار هرگونه ناز، نعمت، آبادی و آسایش، به كاروانسرای خرابه و ویرانه نمی رود و با صاحب آن رفیق و همنشین نمی‌شود، در حالی كه خود آن صاحبخانه هم راضی نیست كه رفیق او و همراهش باشیم و از هر چیز محروم گردیم!
بنابراین، برای تسهیل طاعت و اجتناب از معصیت، راهی جز این نداریم كه متوجّه شویم و یقین [پیدا] كنیم كه طاعت، نزدیكی به تمام نعمت‌ها، خوشی‌ها، دارایی‌ها، عزّت‌ها و... است و معصیت، عبارت است از محرومیّت، ناخوشی، نداری، ذلّت و... .



ماهنامه موعود شماره 118

پی‌نوشت:
٭ برگرفته از افق حوزه، سال هفتم، ش 231.
1. سورة آل عمران (3)، آیة 49.

اللهم عجل لولیک الفرج

 

سه شنبه 19/7/1390 - 12:38
مهدویت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

 

خبر...

دلم دوبار خبر می دهد ظهور تو را

بدون فاصله حس می كنم حضور تو را

به من مگو كه نرفته چگونه باز آید

مسیر جاده خبر می دهد عبور تو را

كدام آینه در این زمانه ناقص نیست؟

كه خوب جلوه دهد انعكاس نور تو را

شبی به سینه طوفانی ام به صید بیا

مگر كه لمس كنم رشته های تورِ تو را

من از زیارت ناحیه خوب دانستم

شكسته است كسی شیشه غرور تو را...

رضا جعفری

اللهم عجل لولیک الفرج

 

سه شنبه 19/7/1390 - 12:26
آلبوم تصاویر

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

سلام

 

 

 

اللهم عجل لولیک الفرج

 

سه شنبه 19/7/1390 - 12:23
اهل بیت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

السلام علیک یا احمد ابن موسی شاهچراغ (ع)

سلام

 

ششم ذیقعده بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم(ع)؛ نگین شیراز

 

 

 

 چند روزی است كه از آغاز دهه كرامت می‌گذرد؛ دهه‌ای كه با آغاز ماه ذی‌القعده، ماه اجابت، ماه تقرب به پروردگار شروع می‌شود.

ماهی كه اولین روزش با ولادت حضرت فاطمه معصومه (س)، خواهر كریمه عزیز خراسان، قرب و عزتی دو چندان یافته و یازدهمین روز آن با میلاد هشتمین اختر امامت و ولایت، شاه خراسان، كریم من ابناء‌الكرام، علی بن موسی‌الرضا (ع)، تبدیل به پاره‌ای از نور و سرور شده است.

و اما میانه این دو روز مبارك یعنی ششم ذی‌القعده، روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی، سیدالكریم، شاهچراغ (ع)، دیگر فرزند امام موسی كاظم، نامگذاری شده است. وجه نامگذاری این ایام به دهه كرامت نیز از آن روی است كه با نام این كریمان اهل بیت مزین شده است.

امروز روز شاهچراغ است و اگر در اولین روز این دهه، مرغ دل‌ عاشقان این خاندان زلال، به سوی قم و حرم دردانه امام موسی كاظم پر كشیده بود، و چند روز دیگر نیز هوایی آسمان نورانی یوسف خراسان می‌شود، اما امروز بهانه شاهچراغ را می‌گیرد و بال‌هایش را برای رسیدن به گنبد این حرم باصفا در شیراز می‌گشاید؛ حرمی كه به طراوت شهر شعر و طرب، شهر حافظ و سعدی، معنویتی خاص می‌بخشد.

 

اگر خواهی بهشت گل ببینی و از طوبی گل عرفان بچینی
بیا شاهچراغ ای سالک عشق که تا در سایه طوبی نشینی

 

مقام معظم رهبری در سفر به یاد ماندنی و پر از خیر و بركت خود در اردیبهشت سال 87  به استان فارس؛ از حرم حضرت احمد بن موسی(ع) (شاهچراغ) به عنوان سومین حرم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ـ یاد كردند و فرمودند: «شیراز بعد از مشهد و قم، سومین حرم اهل بیت(ع) است و این برجستگی و محوریت باید در تبلیغات عمومی و رسانه‌ای و هنگام تخصیص اعتبارات گوناگون، مورد توجّه قرار گیرد تا دل‌های مشتاقان در داخل و خارج از كشور بیشتر متوجّه قداست و اهمیّت این بارگاه مهم شود».  


پیرو این سخنان رهبری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ششم ذیالقعده را روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم(ع) اعلام و برای ثبت در تقویم مناسبتهای ملی - اسلامی کشور تصویب کرد.
یکی از افتخارات کشور ایران حضور پرشمار امامزادگان و فرزندان و ذریه اهل بیت پیامبر(ع) در آن است که ملجأ و مرجع امن و مطمئنی برای مردم مومن این کشور است. بارگاه نورانی حضرت شاهچراغ در شیراز از جمله این عتبات مقدس است.

از آنجایی که تاریخ دقیق تولد حضرت احمد بن موسی(ع) مشخص نیست در شورای فرهنگ عمومی استان فارس نامگذاری یک روز به نام بزرگداشت آن حضرت مطرح شد و متولیان امر تصمیم گرفتند، که در دهه کرامت یعنی ایام میان تولد حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) یک روز به عنوان روز بزرگداشت ایشان تعیین شود و به این منظور روز ششم ذی القعده انتخاب شد.


امامزاده احمدبن موسی مشهور به شاهچراغ فرزند امام موسی کاظم(ع) می باشد. شیخ مفید در احوال ایشان می نویسد: «احمد مردی کریم و پارسا بود، و حضرت موسی بن جعفر(ع) او را دوست می داشت و بر دیگر فرزندان خود مقدم می شمرد و مزرعه ای به نام یسیره را به او بخشیده بود.» احمد در عمر خود هزار بنده را خرید و در راه خدا آزاد کرد.

 

اللهم عجل لولیک الفرج

 

سه شنبه 12/7/1390 - 13:34
اهل بیت

 

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا صاحب الزمان
سلام

 

منبع

اللهم عجل لولیک الفرج

 

دوشنبه 11/7/1390 - 21:27
مهدویت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

سلام

 

 

یا صاحب الزمان ! داستان یوسف را گفتن وشنیدن به بهانه ی توست  .
شرمنده ایم .
می دانیم گناهان ما همان چاه غیبت توست .
می دانیم كوتاهیها ، نادانیها و سستیهای ما ، ستمهایی است كه در حق تو كرده ایم .
یعقوب به پسران گفت : به جستجوی یوسف برخیزید ،
و ما با روسیاهی و شرمندگی ، آمده ایم تا از تو نشانی بگیریم .
به ما گفته اند اگر به جستجوی تو برخیزیم ، نشانی از تو می یابیم .
اما ای فرزند احمد ! آیا راهی به سوی تو هست تا به دیدارت آییم .
اگر بگویند برای یافتن تو باید بیابانها را در نوردیم ، در می نوردیم .
اگر بگویند برای دیدار تو باید سر به كوه و صحرا گذاریم ، می گذاریم .
ای یوسف زهرا !
خاندان یعقوب پریشان و گرفتار بودند ،
ما و خاندانمان نیز گرفتاریم ،
روی پریشان ما را بنگر . چهره زردمان را ببین .
به ما ترحم كن كه بیچاره ایم و مضطر
ای عزیزِ مصرِ وجود !
سراسر جهان را تیره روزی فرا گرفته است .
نیازمندیم ! محتاجیم و در عین حال گناهكار
از ما بگذر و پیمانه جانمان را از محبت پر كن .
یابن الحسن !
برادران یوسف وقتی به نزد او آمدند كالایی – هر چند اندك – آورده بودند ،
سفارش نامه ای هم از یعقوب داشتند .
اما ...
ای آقا ! ای كریم ! ای سرور !
ما درماندگان ، دستمان خالی و رویمان سیاه است .
آن كالای اندك را هم نداریم .
اما... نه ،
كالایی هر چند ناقابل و كم بها آورده ایم .
دل شكسته داریم
و مقدورمان هم سری است كه در پایت افكنیم .
ناامیدیم و به امید آمده ایم .
افسرده ایم و چشم به لطف و احسان تو دوخته ایم .
سفارش نامه ای هم داریم .
پهلوی شكسته مادر مظلومه ات زهرا را به شفاعت آورده ایم .
یا صاحب الزمان !
به یقین ، تو از یوسف مهربانتری .
تو از یوسف بخشنده تری .
به فریادمان برس ، درمانده ایم .
ای یوسف گم گشته ! و ای گم گشته ی یعقوب !
یعقوب وار ، چه شبها و روزها كه در فراق تو آرام و قرار نداریم .
در دوران پر درد هجران ، اشك می ریزیم و می گوییم :
تا به كی حیران و سرگردان تو باشیم .
تا به كی رخ نادیده ترا وصف كنیم .
با چه زبانی و چه بیانی از اوصاف تو بگوییم و چگونه با تو نجوا كنیم .
سخت است بر ما ، كه از دوری تو ، روز و شب اشك بریزیم .
سخت است بر ما ، كه مردم نادان تر واگذارند .
سخت است بر ما ، كه دوستان ، یاد ترا كوچك شمارند .
یا بقّیةالله !
خسته ایم و افسرده ،
نالانیم و پژمرده ،
گریه امانمان را بریده است .
غم دوری ، دیوانه مان كرده است .
اما نمی دانیم چه شیرینی و حلاوتی در این درد و دوری است كه می گوییم :
كجاست آن كه از غم هجران تو ناشكیبایی كند .
تا من نیز در بی قراری ، یاریش دهم
كجاست آن چشم گریانی كه از دوری تو اشك بریزد ؟
تا من او را در گریه یاری دهم
مولای من ! دیدگانمان از فراق تو بی فروغ گشته اند .
و می دانیم پیراهن یوسف ، یادگار ابراهیم ، نزد توست .
و ای كاش نسیمی از كوی تو ،
بوی آن پیراهن را به مشام جان ما برساند .
و ای كاش پیكی ، پیراهن ترا به ارمغان بیاورد
تا نور دیدگانمان گردد .
ای كاش پیش از مردن ، یك بار ترا به یك نگاه ببینیم .
درازی دوران غیبت ، فروغ از چشمانمان برده است  
كی می شود شب و روز ترا ببینیم و چشمانمان به دیدار تو روشن گردد ؟
شكست و سرافكندگی ، خوار و بی مقدارمان كرده است .
كی می شود ترا ببینیم كه پرچم پیروزی را برافراشته ای ؟
و ببینیم طعم تلخ شكست و سرافكندگی را به دشمن چشانده ای .
كی می شود كه ببینیم یاغیان و منكران حق را نابود كرده ای ؟
و ببینیم پشت سركشان را شكسته ای .
كی می شود كه ببینیم ریشه ستمگران را بركنده ای ؟
و اگر آن روز فرا رسد ...
و ما شاهد آن باشیم ،
شكرگزار و سپاسگو نجوا می كنیم :
الحمدلله رب العالمین .

اللهم عجل لولیک الفرج

 

دوشنبه 11/7/1390 - 13:11
مهدویت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

سلام

 

دیدار
مهدی خلیلیان
پیامبر صلی الله علیه و آله «یاران» خویش را «اصحاب» خواند و ما را «فراتر»؛ «برادر»!

انگار رسول رحمت، آرزوی دیدار ما، در سر داشت، که چُنین دست به «دعا» برداشت:

«پروردگارا! برادرانم را به من بنمایان».

آن گاه به آنان که می دیدندش، «راز» ما، باز گفت:

«قومی که در آخر زمان، مرا نادیده ایمان آورند... برادران من، چراغ های فروزان شب های ظلمانی اند... خوشا به حال صابران دوران مهدی صاحب الزمان! خوشا به حال پابرجایان مقام محبت، احیاگر قرآن!»

انتظار، استقامت بر دین است و منتظر، حرکت آفرین.

انتظار، یاد یار است و منتظر، بی قرار.

انتظار، برترین کار است و منتظر، نیکوکار.

انتظار، ستیز است و منتظر، اهل پرهیز.

انتظار، آماده سازی است و منتظر، آماده جانبازی.

انتظار، فریاد است و منتظر، فریادگر عدل و داد.

انتظار، یاری است و منتظر، همچون رود، جاری.

انتظار، راز است و منتظر، در سوز و گداز.

انتظار، قیام است و منتظر، در خط امام.

انتظار، پیکار است و منتظر، همیشه بیدار.

انتظار، عبادت است و منتظر، اهل اطاعت.

انتظار، نوید است و منتظر، در بیم و امید.

انتظار، نور است و منتظر، سرشار از شوق و شور.

انتظار، سفر است و... ما رهگذریم، شعله وریم، بی یاوریم... .

ای بهار!

بیا؛ ما برادران پیامبریم!

 

پایگاه حوزه

 

اللهم عجل لولیك الفرج

دوشنبه 11/7/1390 - 12:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته