• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 68
تعداد نظرات : 13
زمان آخرین مطلب : 5429روز قبل
اخبار
خانه تمام خورشیدی دانشگاه تگزاس رونمایی می شود
محققان دانشگاه تگزاس خانه تمام خورشیدی جدید طراحی و ساخته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این خانه که ویژگی عمده آن وابستگی کامل به استفاده از انرژی خورشیدی است حاصل طراحی بیش از 30 دانشجو و هیئت علمی از رشته های مختلف طراحی داخلی، معماری، مهندسی و سایر رشته های مرتبط است.

بر اساس گزارش Business Journals ، این خانه تمام خورشیدی یکی از 20 خانه خورشیدی است که از سوی وزارت انرژی آمریکا برای شرکت کردن در مسابقات خورشیدی 2007 Solar Decathlon که در اکتبر ماه و در تفرجگاه ملی واشنگتن برگزار می شود، برگزیده شده است.

خانه های خورشیدی برتر در این مسابقات از سوی کارشناسان و با توجه به سبک معماری، ابتکار و خلاقیت به کار گرفته شده در ساخت و میزان راندمان معرفی خواهند شد.

در این نمایشگاه بالغ بر 20 تیم از کشورهای مختلف جهان حضور داشته و تازه ترین دستاوردهای خود در عرصه فناوری ساخت خانه های تمام خورشیدی را به معرض دید عموم خواهند گذاشت.

سه شنبه 27/6/1386 - 14:22
موبایل
"یاهو" شبکه اجتماعی جدید خود را آزمایش می کند
"یاهو" دومین موتور جستجوی دنیا در حال آزمایش یک شبکه اجتماعی جدید با عنوان "مش" است که امکان تبادل و اشترک گذاری اطلاعات را به شیوه ای آسانتر برای کاربران یاهو فراهم می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یاهو از جمعه گذشته اولین دعوتنامه های خود را به منظور آزمایش این سرویس جدید برای کاربران ارسال کرد.

به گفته مفامات یاهو، این سرویس جدید که "مش" (Mash ) نام دارد، یک شبکه اجتماعی مستقل از سرویس "یاهو 360 درجه پروفایل" است و درحقیقت تحولی در عرصه شبکه های اجتماعی بشمار می رود.

دومین موتور جستجوی بزرگ دنیا، سرویس یاهو 360 درجه خود را در حدود دو سال و نیم قبل راه اندازی کرد.

براساس گزارش رویترز، یاهو در بین اولین اپراتورهای شبکه قرار دارد که از پتانسیل اشتراک گذاری فایل های مختلف بین دوستان و غریبه ها استفاده کردند.

این سرویس جدید از تمام سایت های رقبا متفاوت است و به احتمال زیاد به کاربران امکان تغییر پروفایل های دوستان را می دهد.

سه شنبه 27/6/1386 - 14:18
بیماری ها

یک ژن مسئول درک بوی بدن افراد است

محققان آمریکایی دریافتند که گونه های مختلف یک ژن مسئولیت درک بوی بدن افراد را به عهده دارد و درحقیقت بیان های مختلف این ژن باعث می شود که انسان ها به بعضی از افراد جامعه مایل و از برخی دیگر دور شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بوی بدن از منابع مختلفی تامین می شود، اما مهمترین منبع بویژه در میان مردان ماده "آندروستنون" است. آندروستنون از هورمون مردانه تستوسترون مشتق می شود و می تواند در هر دو جنس باعث بوی بدن شود. ( زنان نیز به میزان کم تستوسترون تولید می کنند).

ماده "آندروستنون" که در ادرار و عرق بدن دیده می شود، در دیگر پستانداران نیز وجود دارد. درکل پستانداران از این ماده برای انتقال اطلاعات مربوط به اجتماع و جنسیت خود به سایر جانوران استفاده می کنند.

به تازگی دانشمندان دانشگاه دوک و دانشگاه راکفلر که نتایج یافته های خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند، نشان دادند که این ماده در مورد انسان هم می تواند توانایی مهمی در رفتارهای اجتماعی و برخورد و دوستی با افراد جامعه داشته باشد.

این محققان در 400 مورد آزمایشی موفق به شناسایی گونه های مختلف ژنی شدند که گیرنده بویایی OR7D4 را رمزگذاری می کند.

این ژن مسئول توانایی درک بوی "آندروستنون" است اما این تحقیق نشان می دهد که این ژن در افراد مختلف باعث ثبت بوهای مختلفی می شود و بنابراین به کمک این ژن افراد مختلف یک بوی واحد مربوط به یک فرد را به صورت های مختلف درک می کنند.

در حقیقت این دانشمندان کشف کردند که دو جهش از این ژن وجود دارد و به ویژه دو چند ریختی در نوکلوتید این ژن مشاهده می شود که منشاء گونه های مختلف گیرنده OR7D4 است. این دو جهش ژنی RT و  WMنام دارند.

بنابراین گزارش، افرادی که دارای ژنوتیپ RT/RT هستند، بوی "آندروستنون" را تند و شدید درک می کنند، در حالی که افراد با ژنوتیپ RT/WM اغلب بوی بدن افراد را درک نمی کنند و اگر هم این بو را احساس کنند آن را شبیه به عطر وانیل درک می کنند.

این دانشمندان علت این مسئله را که برخی از افراد جامعه در رفتارهای اجتماعی و حتی عاطفی به یکدیگر متمایل می شوند و نسبت به افراد دیگر حالت انزجار دارند درعملکردهای مختلف این ژن دانستند.

سه شنبه 27/6/1386 - 14:14
ادبی هنری

27 شهریور سالگرد خاموشی شهریار / روم به شهر خود و شهریار خود باشم

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: 27 شهریور روز ملی شعر و ادب فارسی و روز خاموشی سیدمحمد حسین بهجت تبریزی (شهریار) از غزلسرایان معاصر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی در 1325 قمری (۱۲۸۶شمسی) در بازارچه میرزا نصراله تبریز واقع در چای کنار، چشم به جهان گشود.

در زمانی که تبریز آبستن حوادث خونین وقایع مشروطیت بود، پدرش او را به روستای قیش قورشاق و خشکناب منتقل کرد و دوره کودکی او در آغوش طبیعت و روستا سپری شد که منظومه‌ «حیدربابا» مولود آن خاطرات است.

سه سال بعد پدرش او را برای ادامه تحصیل به تبریز آورد و او نزد پدر شروع به فراگیری مقدمات ادبیات عرب کرد و در ادامه جهت تحصیل اصول جدید به مدرسه متحده وارد شد. در همین سال اولین شعر رسمی خود را سرود. سپس به آموختن زبان فرانسه و علوم دینی نیز پرداخت و از فراگیری خوشنویسی نیز دریغ نکرد که بعدها کتابت قرآن ثمره همین تجربه بود.

در سیزده سالگی، اشعار شهریار با تخلص «بهجت» در مجله ادب به چاپ رسید. او سپس برای اولین بار به تهران مسافرت کرد و در سال ۱۳۰۰شمسی در دارالفنون به تحصیل پرداخت. شهریار در تهران تخلص به بهجت را نپسندید و تخلص شهریار را پس از دو رکعت نماز و تفأل از حافظ برگرفت:

غم غریبی و غربت چو بر نمی تابم / روم به شهر خود و شهریار خود باشم

شهریار از بدو ورود به تهران با استاد ابوالحسن صبا آشنا شد و نواختن سه تار و مشق ردیفهای سازی موسیقی ایرانی را از او فرا گرفت. او همزمان با تحصیل در دارالفنون به ادامه تحصیلات علوم دینی پرداخت و در مسجد سپهسالار در حوزه درس شهید سید حسن مدرس حاضر شد. در سال ۱۳۰۳وارد مدرسه طب شد و از این پس زندگی شورانگیز و پرفراز و نشیب او آغاز گشت. در سال 1313 زمانی که شهریار در خراسان بود پدرش حاج میرآقا خشکنابی به دیدار حق شتافت.

شهریار شعر فارسی و ترکی را با مهارت می سرود و در سال های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۰ اثر جاودانه خود «حیدر بابایه سلام» را خلق کرد. منظومه حیدربابا تنها در جمهوری‌های شوروی سابق به ۹۰ درصد زبان های موجود ترجمه و منتشر شده است.

وی در حدود سال های ۱۳۴۶شروع به نوشتن قرآن به خط نسخ کرد که یک ثلث آن را به اتمام رساند. در این زمان، دیوان اشعار فارسی شهریار نیز چند بار به چاپ رسید. در مدت اقامت در تبریز، موفق به خلق «سهندیه» شد و در سال ۱۳۵۰ که مجدداً به تهران بازگشت تجلیل های متعددی از شهریار به عمل آمد. شهریار به خاطر سرودن اشعاری زیبا در مدح امیرمؤمنان و ائمه‌اطهار(ع) به «شاعر اهل بیت (ع)» نیز شهرت یافت.

او پس از یک دوره بیماری در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ دار فانی را وداع گفت و در مقبرهالشعرای تبریز به خاک سپرده شد.

سه شنبه 27/6/1386 - 14:10
سينمای ایران و جهان

سینما و فلسفه - پرسشگری مخاطب و جبر و اختیار از منظر فیلمسازان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: بحث جبر و اختیار از مباحث بسیار عمیق و دقیق است که از دیرباز ذهن، زبان، قلب و روان انسانها را به خود مشغول ساخته و فیلمسازان نیز از این عرصه بی تأثیر نمانده اند و آثاری را برای پاسخ به پرسشها بشری یا افزودن پرسش به پرسشها موجود، جلوی دوربین برده و روی پرده بزرگ سینما نمایش دادند.

پرسشهای فلسفی چون اراده آزاد و جبرگرایی یکی از پرسشهای اصلی است که صنعت فیلم و سینما آن را مورد توجه قرار داده و قسمت اعظم توجه خود را براین پرسش به اشکال گوناگون متمرکز کرده است که آیا آینده از پیش مقدر شده یا اراده آزاد می تواند آینده را تغییر دهد این پرسش در ابعاد مختلف درباره زندگی و سرنوشت انسانها، آینده بشری با محتوا و درون مایه های متنوع در پرده نقره ای سینما به تصویر کشیده شده تا مخاطب خود را به تفکر درباره جبر و اختیار فرو برد.


گزارش اقلیت (2002)


سال 2054 در واشنگتن دی سی قتلی صورت می گیرد. آینده پیش بینی شده و گناهکار پیش از انجام جرم مجازات می شود. سه سه و مرد جش یافته پیشگو که ذهنشان به یک کامپیوتر وصل شده به نحوی جزئیات، زمان و مکان آینده را می بینند که نمی توان گفت بینش آنها از قتلها نادرست بوده است. پلیس هم قاتل را قبل از وقوع جرم دستگیر می کند و بدون محاکمه به زندان می‌اندازد. اما کل داستان فیلم در مورد اقلیتی از مردم است که پیش‌بینی قتل در مورد آن‌ها غلط از آب در می‌آید. این سیستم پیشرفته ترین نیروی جنایی کشور است و جان اندرتون یکی از مشتاق ترین و سخت کوش ترین کاراگاهانی است که در این دایره جنایی فعالیت می کنند. در این میان یکی از پیشگوها از ماجرای قتلی خبر می دهد که به آندرتن مربوط است اما این جنایت با تصویر ذهنی سایر پیشگوئی ها متفاوت است بنابراین قاتل می تواند بی گناهی خود را به اثبات برساند.

پرسش اصلی این فیلم اینجاست که اگر دایره جنایی این سیستم پیشگو به جای آن که قاتل بالقوه را دستگیری و زندانی کند به وی اطلاع دهد که از نیت او باخبر است و در این میان چقدر احتمال دارد که قاتل دست به قتل بزند؟ این فیلم مسئله اراده آزاد و جبرگرایی را در دو مضون دینی و غیر دینی ارائه کرده و که نتیجه آن به استدلالهای یکسانی ارتباط دارد که در هر دو طرف درباره مجازات قاتلان ارائه می شود.

پرتغال کوکی (1971)


این فیلم که براساس رمان آنتونی برگس ساخته شده انگلستان را در آینده ای دیکتاتوری نشان می دهد.

الکس جوان شرور و خلافکاری که در آینده بریتانیا زندگی می کند توسط پلیس دستگیر و به زندان منتقل می شود و در زندان داوطلبانه برای آزمایش درمان به روش جدید برای اصلاح خلاف کاران اقدام می کند و پس از آن از زندان آزاد می شود اما نزدیکان و دوستانش او را ترد می کنند. سرانجام زمانی که در حال مرگ به سر می برد یکی از دغدغه ها و نگرانی ها دولتی می شود که مقدمات استفاده وی از درمان جدید را فراهم کره بود. محور اصلی داستان زمانی است که وی و دارو دسته اش به خانه یک نویسنده وارد می شوند و با کتابی رو به رو می شوند که تحت عنوان " پرتغال کوکی" نوشته و در حقیقت علیه روش دولتی برای اصلاح خلاف کاران محسوب می شود که انسانها را به افرادی کوکی و برنامه ریزی شده تبدیل می کند.

 این فیلم به موضوعاتی چون اراده آزاد، معنای خشونت نظریه گردشی تاریخ می پردازد و زندگی الکس را که دارای ابعادی از جبرگرایی و اراده آزاد است به تصویر کشیده است.


ماتریس ریلودد(2003)


نئو دو قسمت دوم از سه گانه ماتریکس زمانی که صهیون توسط ارتش ماشین اشغال می شود مسئولیتهای خطیر تری را برعهده گرفته است. نئو به عنوان نشانه مثبتی برای آزاد کردن انسانها شناخته شده و پس از رویداهای ماتریکس اول تاکنون انسانهای بیشتری از ماتریکس نجات یافته و به صهیون به عنوان تنها دژ مقاومت منتقل می شود. نئو نیز به قدرتهای فوق العاده خود پی برده و از آنها استفاده می کند.اما تلاش 250 هزار ماشین که می خواهند به ظرف 72 ساعت آینده به صهیون راه یابند مقاوت انسانها دو چندان کرده و صهیون را برای یک جنگ کامل آماده می کند. اوراکل به نئو مورفیوس و ترینیتی توصیه کرده است که " کی میکر" را که می تواند آنها را برای برقراری ارتباط با "سورس" یاری کند پیدا کرده و از او کمک بخواهند. در میان رویاهای نئو درباره مرگ ترینیتی وی نرا نگران کرده و مأمور اسمیت قدرتمند تر از قبل شده است.

قسمت دوم از سه گانه ماتریس که اراده آزاد درمقابل جبرگرایی و پدیدار شناسی پرداخته است و این مفاهیم را به خوبی و ژرفتر از فیلم پیش تبیین کرده است. این فیلم همچین بخشهای عمده خود را به بحث درباره منجی بشریت اختصاص داده و ارتباطهای دینی خود را آشکار کرده است. نویسنده داستان به نوعی از کاراکتر ها استفاده کرده تا بتواند رویکردهای سنتی به مسئله اراده آزاد و جبرگرایی، جبرگرایی مطلق و لیبرالیسم را روشن کند.


 


هیلاری و جکی (1998)

این کتاب وقایع نگاری معکوس شهرت و انحطاط ذهنی یکی از معروفترین نوازندگان ویول سل را به تصویر کشیده است.

هیلاری و جکی در خانواده ای متورد شدند که از پیشینه موسیقایی سرشناسی برخوردار بودند و هر دودر رقابتهای موسیقی جوایزی کسب کرده بودند. اما جکی به سرعت از خواهر بزرگتر خود پیشی گرفت و قطعات خود را سراسر جهان اجرا و با پیانیست جوانی ازدواج کرد و به شهرت جهانی رسید. از سوی دیگر هیلاری نیز ازدواج کرد و در حومه شهر زندگی خود را ادامه می دهد؛ اما جکی به بیماری ام اس مبتلا می شود.

این فیلم از دو دیدگاه روایت می شود. یکی از دریچه چشم هیلاری و دوم از دریچه چشم جکی، اما نمی توان داستان این فیلم را فلسفی دانست بلکه ساخت این فیلم به نحوی است که ابعاد فلسفی فیلم به ویژه توجه به دو محور جبر و اختیار در آن به چشم می خورد.


روز گراندهاگ (1993)


فیلم داستان هواشناسی به نام" فیل کانرز" است که برای چهارمین سال متوالی باید روز دوم فوریه به پانکستاونی برود و گزارش مراسم آن روز را تهیه کند . در این مراسم که هر سال 2 فوریه برگزار می شود ، عده ی زیادی منتظر می مانند تا موش خرمایی به نام "فیل" از لانه اش بیرون بیاید و اعلام کند که آیا زمستان تمام می شود یا 6 هفته دیگر ادامه خواهد داشت . فیل گزارشگر نیز با بی میلی این کار را انجام می دهد . ولی داستان فیلم از جایی شروع می شود که به خاطر کولاک مجبور می شوند شب در پانکتا ونی بمانند . فردا صبح که فیل از خواب بیدار می شود با صحنه ای عجیب مواجه می شود و آن این که مجددا  روز 2 فوریه تازه ای است . این اتفاق روز بعد و روز بعد از آن هم تکرار می شود و ماجرا همین گونه ادامه پیدا می کند و فیل هر روز در 2 فوریه بیدار می شود درهمان تخت خوابش در هتل و با همان سر و وضع باقی می ماند. فیل در طول داستان دست به کارهای عجیبی می زند چون می داند فردا بازهم دوم فوریه خواهند بود اما سرانجام زمانی که به فردی نوعدوست تبدیل می شود روزها از تکرار شدن باز می ایستند.

داستان فیل و تکرار شدن روز دوم فوریه مسئله اعتقاد به سرنوشت، جبرگرایی و معنای زندگی را مورد توجه مخاطب قرار می دهد.

سه شنبه 27/6/1386 - 14:3
بیماری ها
برندگان جوایز پزشکی لاسکر سال 2007 اعلام شدند



تحقيقات - همشهری آنلاین:

چهار برنده معتبرترین جایزه پزشکی آمریکا که گاهی آن را نوبل آمریکا هم می‌نامند، شنبه 15 سپتامبر 25 شهریور اعلام شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز آلن کارپنتیه و آلبرت استار، جراحان قلب پیشگام و رالف استینمن متخصص ایمنی‌شناسی به عنوان برندگان جوایز پژوهش پزشکی آلبرت لاسکر اعلام شدند.
کارپنتیه فرانسوی و استار آمریکایی جایزه پژوهش پزشکی بالینی به خاطر تقدبر از کارشان در پیشبرد جراحی دریچه قلب را دریافت خواهند کرد.

دکتر آنتونی فاوسی رئیس موسسه‌های ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا و ایمنی‌شناسی که به هدایت مبارزه با ایدز نقش مهمی داشت، نیز جایزه خدمات عمومی لاسکر را دریافت خواهد کرد.

استار 81 ساله یک از مخترعان و به کارگیرند‌گان اولین دریچه مصنوعی قلب با نتابج موفقیت‌آمیز بود و در چند ابداع مربوط  به درمان نقائص مادرزادی قلب، جراحی بای‌پس شریان کورونری قلب و جراحی پیوند قلب شرکت داشت. استار برای سرویس‌های بهداشتی پرویدنس در شهر پورتلند در ایالت اورگون آمریکا کار می‌کند.

کارپنتیه 74 ساله یکی از پیشگامان در حوزه تعویض دریچه‌های قلب است. او در بیمارستان اروپایی ژرژر پمپیدو در پاریس کار می‌کند.

استینمن 64 ساله جایزه پژوهش علوم پایه پزشکی را دریافت خواهد کرد. او گروهی از سلول‌های ایمنی را به نام سلول‌های دندریتی را کشف کرد که سایر اجزای دستگاه ایمنی - سیستم دفاع طبیعی بدن -  را در مقابله با مهاجمان میکروبی هدایت می کنند. استینمن زاده کانادا و اکنون شهروند آمریکا است. او در داشنگاه راکفلر در نیویورک کار می‌کند.

فاوسی 66 ساله جایزه خدمات عمومی لاسکر را به خاطر تلاشش در راه ترغیب برنامه فعلی چندین میلیون‌دلاری آمریکا در مبارزه با ایدز در سطح جهان دریافت می‌کند.

جوایز لاسکر که در 62 سال گذشته اهدا می‌شده‌اند و از جمله معتبرترین افتخارات برای پژوهشگران پزشکی محسوب می‌شوند، بوسیله دو خیر آمریکایی آلبرت و مری وودارد لاسکر به وجود آمدند.

 قرار است جوایز امسال در مراسمی در 28 سپتامبر (6 مهر) در نیویورک به برندگان اهدا شود.

منبع:hamshahri.org
دوشنبه 26/6/1386 - 15:55
بیماری ها

 

درمان - گروه سلامت:
آيا تا به حال کودک خردسالي را ديده‌ايد که يک چشم‌بند روي يکي از چشم‌هايش بسته و با ناراحتي و اکراه، گاه با آن ور مي‌رود و گاه يواشکي، بدون اينکه کسي چيزي بفهمد، سعي دارد آن را از روي چشمش بردارد؟ همان‌طور که احتمالا حدس زده‌ايد، اين کودکان دچار تنبلي چشم هستند.

متخصصان به تازگي اعلام کرده‌اند نيازي به بستن اين‌جور چشم‌بندها، در تمام مدت روز، براي درمان اين بيماري نيست و شايد 4-3 ساعت در روز هم کافي باشد.

به گزارش بي‌بي‌سي، محققان دانشگاه «سيتي» در لندن، بچه‌ها را به 2 گروه تقسيم کردند؛ يکي آنهايي که 12-6 ساعت در روز، چشم‌بند مي‌گذاشتند و گروه دوم آنهايي که چشم‌بند را براي 4-3 ساعت در روز مي‌گذاشتند و بقيه روز را آزاد بودند.

بررسي نتايج بينايي کودکان، بعد از 12 هفته نشان داد که درمان در هر 2 گروه به شکل کامل انجام شده است.بيماري تنبلي چشم يا آمبيليوپي، به علت عدم تکامل نهايي دستگاه بينايي يکي از چشم‌ها اتفاق مي‌افتد و خصوصيت آن اين است که يک چشم نمي‌تواند به اندازه چشم ديگر  خوب ببيند.

درمان اين بيماري، بستن چشم سالم و کار کشيدن بيشتر از چشم اصطلاحا تنبل است. در برخي موارد عينک هم براي درمان بيماري تجويز مي‌شود.

با اين حال، همه چيز به اين سادگي نيست و علما بين خودشان اختلاف‌ نظرهايي در مورد طول درمان و شرايط آن دارند. نمونه‌اش همين مطالعه که نهايتاً در نشريه پزشکي بريتانيا چاپ شده است.

محققان در اين مطالعه به عنوان نتيجه‌گيري، از متخصصان و چشم‌پزشکان مي‌خواهند تا آنجا که ممکن است طول دوره درمان را کوتاه کنند و در زمان درمان هم، مدت زمان استفاده از چشم‌بند را به حداقل برسانند.

مهم‌ترين دليل اين متخصصان براي اين توصيه‌شان و انجام تحقيقاتي که بتواند اين توصيه را از لحاظ علمي توجيه کند، اين است که کودکان موقع بستن چشم‌بند، دچار استرس مي‌شوند و مدام ناراحت‌اند.

اين موضوع مي‌تواند روي ارتباط کودک و يادگيري‌اش در جاهايي مثل مهدکودک تاثير منفي بگذارد و حتي او را از ساير همكلاسي‌هايش منزوي کند.

کارشناسان تربيتي معتقدند کودکان در سنين پيش‌دبستاني، از اينکه شاخصه‌اي داشته باشند که آنها را از بقيه هم‌سن و سال‌هايشان متمايز کند، بدشان مي‌آيد.

ضمن اينکه اغلب اين چشم‌بندها، اندازه متناسب با صورت کودک ندارند و همين باعث مي‌شود که يا خوب روي چشم چفت نشود و دائم، به خصوص موقع بازي و جست و خيز بچه‌ها، از روي چشم بيفتد، يا اينکه آن قدر سفت و سخت باشد که باعث درد و اذيت کودک شود.

هم‌اکنون تخمين زده مي‌شود از هر 50 کودک، يک نفر به بيماري تنبلي چشم مبتلا باشد.

شخيص به موقع و درمان سريع اين بيماري، به خصوص قبل از سن 3 سالگي، مي‌تواند بينايي و سلامت را در سال‌هاي آينده به کودک ارزاني دارد؛ به همين علت غفلت از آن بسيار خطرناک است.

البته برخي مطالعات در سال‌هاي اخير نشان داده که ممکن است درمان تنبلي چشم در سنين بالاتر، حتي 17سالگي هم جواب بدهد، اما هنوز در مورد کارآيي درماني با اين تاخير چند ساله، شک‌هاي زيادي وجود دارد.

پزشکان مي‌گويند ممکن است اين نتايج در برخي گروه‌هاي محدود و به صورت آزمايشي مطلوب از آب درآمده باشد، اما درازمدت بودن آنها هنوز زير سؤال است.

آنها هنوز به درمان در دوران مهدکودک، حداکثر تا سن 9 تا 10 سالگي، پا‌فشاري مي‌کنند؛ چرا که درمان بسيار ساده و کم‌هزينه  و نتايج بسيار عالي است؛ ضمن اينکه از دست دادن فرصت هم هزينه بسيار بالا و غيرقابل‌جبراني دارد.

همين حساسيت‌ها باعث شده که متخصصان چشم‌پزشکي توصيه کنند کودک‌تان را در سنين پيش‌دبستاني، حتما براي معاينه ساده چشم، که شايد بيشتر از 5 دقيقه هم طول نکشد، به مراکز مربوط ببريد. طرح‌هاي گسترده غربال‌گري تنبلي چشم در مهدکودک‌ها، در کشور ما، اين امکان را به راحتي در درسترس اغلب والدين قرار داده است.

منبع: http://www.hamshahri.org/

 

دوشنبه 26/6/1386 - 15:47
دانستنی های علمی

 

هری پاتر و قدیسان مرگبار

 (در انگلیسی: Harry Potter and the Deathly Hallows) نام هفتمین و آخرین کتاب از مجموعهٔ کتاب‌های داستانی هری پاتر است. این کتاب در ۲۱ ژوئیه ۲۰۰۷ به بازار عرضه شد.

کتاب هفتم به ويژه از اين نظر هيجان انگيز است که سرنوشت نهايی قهرمانان مجموعه داستان‌های هری پاتر را روايت می کند.

حواشی چاپ کتاب

·         نسخه انگلیسی کتاب هری پاتر و قدیسان مرگ در ساعت ۰۰:۰۱ روز ۲۱ ژوئیه۲۰۰۷ به وقت محلی کشورهای مختلف جهان در کتاب‌فروشی‌های بیش از ۹۳ کشور جهان از جمله ایران پخش شد. [1]

·         جی کی رولینگ نویسنده مجموعه کتاب‌های هری پاتر، همزمان با پخش عمومی کتاب هری پاتر و قدیسان مرگبار، بخش هایی از کتاب را برای ۵۰۰ مشتاق در موزه تاریخ طبیعی در لندن خواند. [2]

 

داستان کتاب

 خطر لوث‌شدن: هشدار! آنچه در زیر می‌آید ممکن است قضیه یا پایان ماجرا را لو دهد!

 

داستان از خانه لوسیوس مالفوی آغاز می شود جایی که لرد ولدمورت و مرگخواران نقشه به قتل رساندن هری پاتر را به دلیل بی اثر شدن جادوی آلبوس دامبلدور در هفدهمین سالروز تولد او می‌کشند.

در این کتاب درباره گذشته دامبلدور به این حقیقت پی می بریم که پدر دامبلدور (پرسیوال) جنون مشنگ آزاری داشته و در آزکابان (زندان جادوگرها مرده است )... در همین حال هری بهمراه رون و هرمیون به دنبال جانپیچ های ولدمورت (گنجینه هایی که ولدمورت تکه‌هایی از روح خود را در آن ها برای رسیدن به جاودانگی گذاشته است) ماجراهایی را دنبال می کنند که به کشته شدن بعضی از شخصیتهای اصلی داستان می انجامد و در این راه هری به راز وسیله‌های مرگباری که صاحبش را به قدرت ارباب مرگ بودن می رساند پی می‌برد که آن ها از ۳ چیز تشکیل شده اند:

·         چوبدستی ارشد

·         سنگ زندگی مجدد

·         شنل نامرئی

·          

که البته شنل نامرئی مورد نظر همان شنلی است که از پدرش به او ارث رسیده است.

از اتفاقهای جالب این کتاب این است که مشخص می‌شود اسنیپ شخصیت منفوری نیست، بلکه در واقع طرفدار دامبلدور بوده که خود را در میان طرفداران لرد سیاه جا زده بوده تا محفل ققنوس را از نقشه‌ها با خبر کنند.اسنیپ به دست لرد ولدمورت برای بدست آوردن مالکیت چوبدست ارشد کشته می شود و به هنگام مرگ خاطرات خود را به هری منتقل می کند و در اینجاست که هری پاتر می فهمد اسنیپ علاوه بر اینکه همواره طرفدار او بوده ، مادر هری را هم از صمیم قلب دوست داشته و در واقع عاشقش بوده است وبعلت عشق به مادر هری سپرمدافع او نیز همشکل بادر هری یک گوزن ماده بوده است. غیر از اسنیپ تعداد زیادی هم در این قسمت کشته می شوند از جمله هدویگ جغد هری پاتر, الستور مودی, فرد ویزلی، ریموس لوپین، نیمفادورا تانکس و ... فصل آخر به رودررویی هری و دشمن اصلیش (لرد ولدمورت) می پردازد .


و در پایان ۱۹ سال بعد هری پاتر و جینی ویزلی ازدواج کرده و سه فرزند با نامهای جیمز، آلبوس-سیوروس و لیلی دارند و در کنار آنها هم رون ویزلی و هرماینی گرنجر هم با هم ازدواج کرده و دو فرزند دارند. و هری که پدر خوانده فرزند لوپین (تدی لوپین) است او را به فرزند خواندگی قبول می کند.

و کتاب با این جمله تمام میشود "و در این ۱۹ سال زخم هری هیچگاه او را اذیت نکرد.همه چیز خوب بود."

 

پایان

 

پنج شنبه 11/5/1386 - 17:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته