• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 137
تعداد نظرات : 56
زمان آخرین مطلب : 5589روز قبل
دعا و زیارت

وقتى یكى از مسلمانان به حضرت رسول اكرم صلى الله علیه و آله سلام مى كرد و مى گفت : سلام علیك ، در جوابش مى فرمود: و علیك السلام و رحمة الله و اگر مى گفت : السلام علیك و رحمة الله ، مى فرمود: و علیك السلام و رحمة الله و بركاته . و به این كیفیت رسول الله صلى الله علیه و آله در پاسخ سلام اضافه مى نمود

 

مستدرك الوسایل ، ج 2، ص 70.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:20
دعا و زیارت

مردى به نزد پیامبر صلى الله علیه و آله آمد و عرض كرد: اى رسول خدا! شگفتى ها و مسائل غریب علم را به من بیاموز، رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: از آغاز دانش چه آموخته اى ، كه از انتهایش سؤ ال مى كنى ؟ عرض ‍ كرد: یا رسول الله ! آغاز دانش چیست ؟ فرمود: خداى را به حق شناختن . اعرابى گفت : حق معرفت خداوند چیست ؟ فرمود: خداى بدون مثل و مانند و ضد و شریك را بشناسى ، و نیز بدانى كه خداى یكتا و یگانه ، ظاهر و باطن و اول و آخر است و همتایى ندارد و چیزى نظیر او نمى باشد. این حق معرفت خداوند و سر آغاز دانش است .

 

تفسیر نورالثقلین ، ج 3، ص 399.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:18
دعا و زیارت

عده اى از همسران پیامبر صلى الله علیه و آله گفتند: ما وضعمان خیلى ساده است . ما هم زر و زیور مى خواهیم ، از غنایم به ما هم بدهید. حضرت محمد صلى الله علیه و آله فرمودند:
زندگى من ، زندگى ساده است . من حاضرم شما را طلاق بدهم و طبق دستور قرآن كه زن مطلقه را باید مجهز كرد، حاضرم چیزى هم به شما بدهم . اگر به زندگى ساده من مى سازید، بسازید، و اگر مى خواهید رهایتان كنم ،رهایتان بكنم .
البته همه شان گفتند: خیر، ما به زندگى ساده مى سازیم

المیزان فى تفسیرالقرآن ، ج 16، ص 314.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:17
دعا و زیارت

سلمان مى گوید: در محضر حضرت رسول صلى الله علیه و آله در سایه درختى به سر مى بردیم . آن حضرت شاخه اى از آن درخت را گرفت و آن را تكان داد، برگهاى آن ریخته شد. حضرت رسول صلى الله علیه و آله به حاضران فرمودند: آیا از من نمى پرسید این چه كارى بود كه كردم ؟ گفتم : اى رسول خدا، علت این كار را به ما خبر بده ، فرمودند: ان العبد المسلم اذا قام الى الصلاة تحتاتت عنه خطایاه كما تحتاتت ورق هذه الشجرة . یعنى همانا بنده مسلمان هرگاه به نماز ایستاد، گناهان او مى ریزد، همان گونه كه برگهاى این درخت مى ریزد.

امالى شیخ طوسى ، چاپ سنگى ، جزء 6، ص 105.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:17
دعا و زیارت

شداد بن اوس گفت : بر رسول خدا صلى الله علیه و آله وارد شدم و چهره مباركش را بدان گونه افسرده دیدم كه مرا ناراحت ساخت . عرض كردم : چه پیش آمده است ؟ فرمودند: بر امتم از شرك مى ترسم . عرض كردم : آیا پس از شما مشرك مى شوند؟ فرمودند: آنان خورشید و ماه و بت و سنگ نمى پرستند، ولى ریا مى كنند و ریا خود شرك است . و سپس آیه 110 سوره كهف را تلاوت فرمودند: فمن كان یرجوا لقاء ربه فلیعمل عملا صالحا و لا یشرك بعبادة ربه احدا
هر كس امید دیدار پروردگار خود دارد، باید كار شایسته كند و در پرستش ‍ پروردگار خویش ، كسى از شریك نگیرد.

مجموعه ورام ، ص 423.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:16
دعا و زیارت

پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله علاوه بر ماه رمضان و قسمت مهمى از شعبان ، در سایر ایام سال ، یك روز در میان روزه دار بود.  دهه آخر ماه رمضان را در مسجد به عبادت معتكف مى شد ، ولى نسبت به دیگران تسهیل مى نمود و مى فرمود: كافى است در هر ماه سه روز روزه بگیرید، همیشه به اندازه وسع خودتان به عبادت بپردازید. عمل مداوم نزد خدا، محبوبتر از عمل بسیار و خسته كننده است .

 

صحیح بخارى ، ج 2، ص 50
- صحیح بخارى ، ج 2، ص 48.
- صحیح مسلم ، ج 3، ص 161 - 162.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:14
دعا و زیارت
  حذیفه گوید: شیوه رسول خدا صلى الله علیه و آله چنان بود كه چون مشكلى براى او پیش مى آمد، به نماز پناه مى برد و از آن استعانت مى جست .
دوشنبه 24/10/1386 - 14:12
دعا و زیارت

در حالى كه پیامبر صلى الله علیه و آله میدان جنگ بود، عربى به محضر او رسید و ركاب شترش را گرفت و گفت : یا رسول الله ، عملى را به من بیاموز كه سبب رفتنم به بهشت گردد.
حضرت فرمود: با مردم آن گونه رفتار كن كه دوست دارى با تو آن گونه رفتار كنند، و از رفتار با آنها كه خوشایند تو نیست ، بپرهیز.

اصول كافى ، باب انصاف و عدل ، ج 10.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:11
دعا و زیارت

ابو ایوب انصارى ، میزبان پیامبر صلى الله علیه و آله در مدینه مى گوید: شبى براى پیامبر صلى الله علیه و آله غذایى همراه پیاز و سیر آماده كردیم و به حضور پیامبر صلى الله علیه و آله بردیم . آن حضرت از غذا نخورد، و آن را رد كرد. ما جاى انگشتان آن حضرت را در آن غذا ندیدیم . من بى تابانه به حضور آن حضرت رفتم و عرض كردم : پدر و مادرم به فدایت ! چرا از غذا نخوردى ، و جاى دست شما در آن غذا نبود، تا با خوردن آن قسمت ، طلب بركت كنیم ؟
در پاسخ فرمود:
آرى ، غذاى امروز سیر داشت و چون من در اجتماع شركت مى كنم و مردم از نزدیك با من تماس مى گیرند و با من سخن مى گویند، از خوردن غذا، معذورم .
ما آن غذا را خوردیم ، و از آن پس چنان غذایى براى پیامبر صلى الله علیه و آله آماده نكردیم .

 

سیره ابن هشام ، ج 2، ص 144.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:10
دعا و زیارت

  از معازبن جبل روایت شده است كه گفت : رسول اكرم صلى الله علیه و آله مرا به یمن فرستاد. و به من فرمود: اى معاذ! هرگاه فصل زمستان فرا رسد، نماز صبح را در آغاز طلوع صبح بجا آور، و قرائت را به اندازه طاقت و حوصله مردم ، طول بده و آنان را خسته مكن . و در موسم تابستان ، نماز صبح را در روشنایى فجر، اقامه كن . چه اینكه شب ، كوتاه است . و مردم نیاز به استراحت دارند. آنان را واگذار تا نیاز خود را برطرف نمایند

 

اخلاق النبى صلى الله علیه و آله ، ص 75.

دوشنبه 24/10/1386 - 14:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته