• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 53
تعداد نظرات : 17
زمان آخرین مطلب : 6168روز قبل
دعا و زیارت

سلام

در ادامه ي زندگينامه ي حضرت زهرا (س) مطلبي راجع به مكارم اخلاق ايشان براي شمت ميذارم كه بخونيد . البته قصد دارم كه يا به صورت مناسبتي و يا هفتگي با زندگينامه ي ائمه و بزرگان اخلاقي و ديني آشنا بشيم ، ولي فعلا تو مطالب جالب راجع به زواياي زندگي حضرت زهرا هستيم.

مكارم اخلاق:
 
سراسر زندگاني صديقه طاهره (عليها السلام) ، مملو از مكارم اخلاق و رفتارهاي نمونه و انساني است. ما در اين مجال جهت رعايت اختصار تنها به ه مورد اشاره مي نمائيم . اما دوباره تأكيد مي كنيم كه اين موارد، تنها  بخش كوچكى از مكارم اخلاقي آن حضرت است.
از جابربن عبدالله انصاري ، صحابي پيامبر (صلي الله عليه وآله وسلم)منقول است كه: مردي از اعراب مهاجر كه فردي فقير مستمند بود ،  پس از نماز عصر از رسول اکرم  (صلي الله عليه وآله وسلم)طلب كمك و مساعدت نمود. حضرت فرمود که من چيزي ندارم . سپس او را به خانه فاطمه (سلام الله عليها ) که در کنار مسجد و در نزديکي خانه رسول خدا قرار داشت ، راهنمائي نمودند . آن شخص به همراه بلال (صحابي و مؤذن رسول خدا ) به در خانه حضرت فاطمه (عليها السلام) آمد و بر اهل بيت رسول خدا سلام گفت و سپس عرض حال نمود. حضرت فاطمه (عليها السلام) با وجود اينكه سه روز بود خود و پدر و همسرش در نهايت گرسنگي به سر مي بردند، چون از حال فقير آگاه شد، گردن بندي را كه فرزند حمزه دختر عموي حضرت به ايشان هديه داده بود ، ودر نزد آن بزرگوار يادگاري ارزشمند محسوب مي شد ، از گردن باز نمود و به اعرابي فرمود: اين را بگير و بفروش ؛ اميد است كه خداوند بهتر از آن را نصيب تو نمايد. اعرابي گردن بند را گرفت و به نزد پيامبر اکرم(صلي الله عليه وآله وسلم) بازگشت و شرح حال را گفت . رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم)از شنيدن ماجرا ، متأثر گشت و اشک از چشمان مبارکش فرو ريخت  و به حال اعرابي دعا فرمود. عمار ياسر (از اصحاب پيامبر) برخاست و اجازه گرفت و در برابر اعطاي غذا ، لباس ، مركب و هزينه سفر به اعرابي ، آن گردن بند را از او خريداري نمود . پيامبر اسلام(صلي الله عليه وآله وسلم) از اعرابي پرسيد : آيا راضي شدي؟  او در مقابل ، اظهار شرمندگي و تشكر نمود. عمار گردن بند را در پارچه اي يماني پيچيده و آنرا معطر نمود و به همراه غلامش به پيامبر هديه داد. غلام به نزد پيامبر (صلي الله عليه وآله وسلم)آمد و جريان را باز گفت. حضرت رسول (صلي الله عليه وآله وسلم)غلام و گردن بند را به فاطمه (عليها السلام) بخشيد. غلام به خانه ي صديقه اطهر آمد. زهرا (عليها السلام) ، گردن بند را گرفت و غلام را در راه خدا آزاد نمود.
گويند غلام در اين هنگام تبسم نمود. هنگامي كه علت را جويا شدند ، گفت: چه گردن بند با بركتي بود ، گرسنه اي را سير كرد و برهنه اي را پوشانيد، پياده اي را صاحب مركب و فقيري را بي نياز كرد و غلامي را آزاد نمود و  سرانجام به نزد صاحب خويش بازگشت.
2ـ رسول خدا (صلي الله عليه واله وسلم)در شب زفاف پيراهن نويي را براي دختر خويش تهيه نمود. فاطمه (عليها السلام)پيراهن وصله داري نيز داشت. سائلي بر در خانه حاضر شد و گفت: من از خاندان نبوت پيراهن كهنه مي خواهم. حضرت زهرا(عليها السلام) خواست پيراهن وصله دار را مطابق خواست سائل به او بدهد كه به ياد آيه  شريفه " هرگز به نپکي دست نمي يابيد مگر آنكه از آنچه دوست داريد انفاق نمائيد" ، افتاد . در اين هنگام فاطمه (عليها السلام) پيراهن نو را در راه خدا انفاق نمود.
3- امام حسن مجتبي در ضمن بياني ،عبادت فاطمه (عليها سلام ) ، توجه او به مردم و مقدم داشتن آنان بر خويشتن ، در عالي ترين ساعات راز و نياز با پروردگار را اين گونه توصيف مي نمايند : " مادرم فاطمه را ديدم که در شب جمعه اي در محراب عبادت خويش ايستاده بود و تا صبحگاهان ، پيوسته به رکوع و سجود مي پرداخت . و شنيدم که بر مردان و زنان مؤمن دعا مي کرد ، آنان را نام مي برد و بسيار برايشان دعا مي نمود اما براي خويشتن هيچ دعائي نکرد . پس به او گفتم : اي مادر ، چرا براي خويش همانگونه که براي غير ، دعا مي نمودي ، دعا نکردي ؟ فاطمه (عليها سلام ) گفت : پسرم ! اول همسايه و سپس خانه ".
منبع  : پايگاه اسلامي - شيعي رشد
پنج شنبه 10/3/1386 - 20:33
دانستنی های علمی
قيام 15 خرداد
 
ماه  محرم  1342 كه  مـصادف با خرداد بـود فـرا رسـيد. امام خمينى از  ايـن  فـرصت  نهـايت  اسـتفاده را در تحـريك مردم بـه قيام عـليـه رژيـم مستبدشاه بعمل آوردامام خمينى در عـصـرعاشـوراى  سال 1383 هجرى قمـرى (13 خرداد 1342شمسى  ) در مـدرسه  فيضـيـه  نطق  تاريخـى خـويـش  را كه آغازى بر قيام 15 خرداد بود  ايراد كرد . در هميـن سخنرانى بـود كه  امام خمـيـنى بـا  صداى  بلند خطاب  به  شاه فرمـود : آقا مـن  به شما  نصيحت مـى كنـم ,  اى آقاى شـاه ! اى جنـاب شاه! مـن به تو  نصيحت مى كـنم  دسـت  بـردار  از اين  كارها ,  آقا  اغـفـال مى كنند تو را. مـن مـيل ندارم كـه يـك روز اگر بـخـواهـند تـو بـروى, همه شكر كـنند ... اگر ديكـته مى دهند دسـتت و مى گـويند بخـوان, در اطـرافـش فكـر كـن .... نصـيحت مرا بـشـنـو ... ربط ما بـيـن شـاه و اسرائيل چيست كه سازمان امنيت مـى گـويد از اسرائـيـل حرف نزنـيـد ... مگر شاه اسـرائـيلـى است ؟
شاه فـرمان خامـوش كـردن قـيـام را صادر كـرد. نخست جمع زيادى از ياران امام خمينـى در شـامگاه 14 خرداد دستگيـر و ساعت سه نيمه شب ( سحـرگاه پانزده خـرداد 42 ) صـدها كماندوى اعـزامـى از مركز, منزل حضرت امـام را محاصره كردند و ايشان را در حاليكه مشغول نماز شب بـود دستگيـر و سـراسـيـمـه بـه تهـران بـرده و در بازداشــتگاه باشگاه افـسـران زنـدانـى كـردنـد و غروب آنروز به زندان قـصر مـنتقل نمـودنـد . صـبحگاه پـانـزده خـرداد خبـر دستگيرى رهـبـر انقلاب بـه تهـران, مـشهـد, شيـراز وديگـر شهرها رسيـد و وضعيتـى مشـابه قـم پـديد آورد .
امام خمينـى, پـس از 19 روز حبـس در زنـدان قـصـر بـه زنـدانـى در پـادگـان نظامـى عشـرت آبـاد منتقل شـد .با دستگيرى رهبـر نهـضـت و كـشتار وحشيانه مـردم در روز 15 خـرداد 42, قيام ظاهرا سركوب شد. امـام خمـينى در حبـس از پاسخ گفتـن بـه سئوالات بازجـويان, با شهـامت و اعلام ايـنكه هـيـئـت حاكمه در ايـران و قـوه قضائيه آنرا غـير قـانـونـى وفـاقـد صلاحـيت مـى داند, اجتـناب ورزيـد. در شامگاه 18 فـرورديـن سال 1343 بـدون اطلاع قـبـلى, امام خمينى آزاد و به قـم منتقل مـى شـود. بـه محض اطلاع مردم, شـادمـانى سراسر شهر را فرا مـى گيرد وجشنهاى باشكـوهى در مـدرسه فـيـضـيـه و شهـر بـه مـدت چـنـد روز بـر پا مـى شـود . اوليـن سالگـرد قـيام 15خـرداد در سال 1343 با صـدور بيانيه مـشتـرك امام خمـيـنـى و ديگر مراجع تقليد و بيانيه هاى جداگانه حـوزه هاى علمـيه گرامـى داشـتـه شـد و به عنـوان روز عزاى عمـومـى معرفـى شـد.امـام خمـينـى در هـمـيـن روز ( 4 آبـان 1343 ) بـيانـيـه اى انقلابـى صادر كرد و درآن نـوشـت : دنـيا بـدانـد كه هر گرفـتارى اى كـه ملـت ايـران و مـلـل مسلمـيـن دارنـد از اجـانب اسـت, از آمـريكاست, ملـل اسلام از اجـانب عمـومـا و از آمـريكـا خصـوصـا متنفــر است ... آمـريكـاست كه از اسـرائيل و هـواداران آن پشتيبـانـى مـى كنـد. آمريكاست كه به اسرائيل قـدرت مـى دهـد كه اعراب مسلـم را آواره كند. افشاگرى امام عليه تصـويب لايحه كاپيتـولاسيون, ايران را در آبان سـال 43 در آستـانه قيـامـى دوبـاره قرار داد .
سحرگاه 13 آبان 1343 دوباره كماندوهاى مـسلح اعـزامى از تـهـران, مـنزل امام خمـيـنى در قـم را محاصره كـردنـد. هـمـاننـد سال قـبـل مصادف با نيايـش شبـانه امام خمينـى بـود .حضرت امام بازداشت و بـه هـمراه نيروهاى امـنـيـتى مـستقيما بـه فرودگاه مهرآباد تهران اعـزام و بـا يك فـرونـد هـواپـيـماى نظامى كـه از قبل آماده شـده بـود, تحت الحـفـظ مامـوريـن امـنيـتى و نظامى بـه آنكارا پـرواز كـرد. عـصـر آنـروز سـاواك خـبـر تـبـعـيـد امـام را بـه اتهام اقـدام عليه امنيت كشـور ! در روزنـامه ها مـنتـشـر سـاخت.عليرغم فضاى خفقان موجى از اعتراضها بـه صـورت تـظـاهـرات در بـازار تهران, تعطيلى طولانى مدت دروس حوزه ها و ارسال طومارها و نامـه ها به سازمانهاى بيـن المللـى و مـراجع تقليـد جلـوه گـر شد.اقامت امام در تركيه يازده ماه به درازا كشيد در اين مدت رژيم شاه با شدت عمل بـى سابقه اى بقاياى مقاومت را در ايران در هـم شكـست و در غياب امام خمينى به سرعت دست به اصلاحات آمريكا پـسند زد. اقـامت اجبارى در تـركيـه فـرصتـى مغـتـنـم بـراى امـام بـود تا تـدويـن كتـاب بزرگ تحـريـر الـوسيله را آغاز كند
منبع : سايت دانشگاه امام خميني
پنج شنبه 10/3/1386 - 20:27
دانستنی های علمی

سلام

يك سوال و يك جواب بخشيه كه من سعي ميكنم توش پرسشها و پاسخها در زمينه هاي مختلف رو كه ميتونه هم جالب و هم جذاب و آموزنده باشه واستون بذارم كه سهم هر هفته دو پرسش و دو پاسخه . اين سوالهاي اوليه كه فعلا ميذارم پرسشهاي خودمه كه در زمينه ي نجومه و جوابش هم معتبره .

شما هم ميتونيد پرسشهاتون رو در زمينه هاي مختلف در ميون بذاريد و اگر من تونستم جواب رو واستون ميدم اگر نه كه شرمنده .(البته جوابهارو سعي ميكنم با كمك منابع و افراد معتبر و آگاه واستو بدم ، نه از خودم )

اميدوارم از اين بخش استقبال بشه و خط بديد بهش كه چه ژژژژوريا باشه . شايدم زديم رو دست تبيانيا و يه بخش پرسش و پاسخ گذاشتيم جايزه هم بديمو مسابقه و از اين حرفا .

1- آيا در قطبين زمين 6ماه روز است و 6ماه شب ؟
اگر اين چنين است به چه ترتيب يعني 6ماه مداوم يا توزيعي ؟ علت اين امر چيست ؟

بله در قطب‌هاي زمين 6 ماه روز و 6 ماه شب مي‌باشد. نه اين 6 ماه مداوم مي‌باشد که اين 6 ماه از 21 ژوئن شروع مي‌شود و تا 22 دسامبر ادامه دارد. خورشيد در قطب‌هاي زمين هيچگاه به بالاي آسمان نمي‌رود و هميشه در افق آن قرار دارد. يعني در قطب‌هاي زمين خورشيد مانند بقيه نقاط زمين نيست و هيچگاه به بالاي سر ناظر نمي‌رود و هميشه در افق مي‌‌ماند. همان طور که در شکل‌هاي زير مي‌بينيد کره زرد رنگ خورشيد است و کره‌ي آبي رنگ زمين مي‌باشد و خطي که از ميان کره‌ي آبي رنگ گذشته است امتداد محور زمين است که قطب شمال و جنوب در دو انتهاي اين محور قرار دارند. ملاحظه مي‌فرماييد که 6 ماه يکي از قطب‌هاي زمين به طرف خورشيد است و در 6 ماه ديگر قطب ديگر زمين به طرف خورشيد مي‌باشد.
و دليل اين 6 ماه روز بودن و 6 ماه شب بودن در قطب‌ها به خاطر نحوه‌ي قرار گرفتن زمين و خورشيد نسبت به هم و شکل مدار زمين مي‌باشد و نيز نحوه‌ي قرار گرفتن محور زمين نسبت به مدار حرکت انتقالي زمين به دور خورشيد.

سه شنبه 8/3/1386 - 23:17
آموزش و تحقيقات

به احتمال قريب به يقين همه اسم جدول مندليف به گوشتون خورده (انشاا...) و تا حدودي هم در موردش مطلع هستيد .

من قصد دارم در چند مطلب سريال گون در مورد جدول مندليف از تاريخچه و اتفاقات و تحولات اون بگم تا بررسي گروه به گروه و دونه دونه ي عناصر .

اين مطلب در حقيقت تحقيق من بود كه ترم قبل تو درس شيمي عمومي ارائه كردم و براي جمع آوري اون از منابع مختلفي استفاده كردم (از سايتها و وبلاگهاي اينترنتي گرفته تا كتابهاي دوره ي دبيرستان و دانشگاه و برخي كتب راهنما و مرجع و دايرة المعارفها) . اسم و عنوان تمامي اين مراجع و منابع و مآخذ رو بعد از اتمام كل مطلب( يعني تموم شدن سريال جدول فقط جدول مندليف ) در يك مطلب جداگانه و ، مفصل با توضيحات واستون مي نويسم . اميدوارم كه تا آخر سريال با ما باشيد و حاليششششو ببريد .(نظرم كه 10000000% ميديد ، خدا خيرتون بده)

براي اينكه در قسمت اول من زياد توضيح دادم و حرف الكي زدم يه مقدمه و تاريخچه ي كوتاه و مقدماتي و بنيادي در تشكيل و پايه گذاري اين جدول رو واستون ميذارم :

تاريخچه جدول تناوبى (مقدمات و پايه هاي شكل گيري كلي و فكري):
طبقه بندى عناصر چگونه شروع شد؟
"لاوازيه" دانشمند معروف فرانسوي ، نخستين كسي بود كه به طبقه بندي عناصر پرداخت وي عناصر شناخته شده ي زمان خود را به دو دسته تقسيم كرد
1) عناصرنا فلزي =   دسته اي از عناصر كه با فلز تركيب مي شود و اكسيد با خاصيت اسيدي را به وجود مي آورند .
2) عناصر فلزي= دسته اي از عناصر كه اكسيد آنها خاصيت بازي دارد .

قدم بعدي در جهت تعيين طبقه بندي عناصر توسط جان نيولنرز صورت گرفت او عناصر را در خانواده هاي هفت تايي تركيب كرد و به نظر مي رسيد كه اعضاي آن خواص شيميايي مشابهي دارند كار او نيز به دليل نواقصي كه داشت مورد قبول واقع نشد . در سالهاي 1869 تا 1871 ميلادي لوتارمير شيميدان آلماني بررسي هاي دقيقي در مورد خواص فيزيكي عناصر مانند جرم اتمي ، حجم اتم ، نقطه ذوب و نقطه جوش انجام داد او متوجه شد كه اين خواص نسبت به جرم اتمي عناصر به طور تناوبي تكرار ميشود در همين فاصله مندليف شيميدان روسي نيز با برسي وسيعي كه در مورد خواص عناصر و تركيب هاي آنها انجام داده بود بدون اطلاع از كارهاي لوتارمير دريافته بود كه تغييرات خواص فيزيكي و شيميايي عناصر نسبت به جرم اتمي آنها روند تناوبي دارد لوتارمير در سال 1869 ميلادي جدولي مشابه جدول ادلينگ در زمينه طبقه بندي عناصر در 9 ستون تنظيم كرد اما اين جدول به علت ايرادها و نارسايي كه داشت ماننند جدول ادلينگ و سايرين چندان مورد استقبال قرار نگرفت . 

سه شنبه 8/3/1386 - 23:5
کامپیوتر و اینترنت
سلام. دوستان از اين به بعد قصد دارم مطالب و ترفندهاي كامپيوتري رو با عنوان طرفند بازار واستون بذارم كه اميدوارم واستون مفيد و كارآمد باشه .
شايد تا به حال به فکر يافتن راهی بوده ايد که کامپيوتر خود را راحت تر از آنچه متداول است در حالت Lock قرار دهيد. اين کار بسيار ساده است و با طی کردن مراحل زير شما ميتوانيد یک Icon به صفحه نمايش یا Quick Launch اضافه کنيد که با يک ضربه ماوس بر روی آن سيستم شما در حالت Lock قرار ميگیرد.
1- بر روی صفحه نمايش خود Right-Click کنيد و از Shortcut، New را انتخاب کنيد
2- در پنجرهای که ظاهر شده در قسمت Type the location of the item فرمان زير را بنويسيد:
 
rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation
3- Next را بزنيد و نام Shortcut را وارد کنيد و کليد Finish را بزنيد.
جهت راحتي بيشتر پيشنهاد ميشود که ميانبر(Shortcut) ايجاد شده را  با ماوس به یک قسمت از فضای خالی Quick Launch بکشيد تا از اين پس در هنگام نياز با زدن يک کليد دستگاه شما در حالت Lock قرار گيرد.
سه شنبه 8/3/1386 - 22:47
شعر و قطعات ادبی

بازم سلا به همه ي برو بچزززز با طبع و ذوق و با حال كه نظر هم يادشون نميره .

امروزم يه چند بيتي از مثنوي معنوي اي كه خودم با كمك و الهام از مثنوي معنوي مولانا سرودم واستون مينويسم .

...

اگر خواهي كه در قبرت كند ياد            برس بر داد كس در وقت بيداد

اگر خواهي شفاعت رو محشر             مكن دين و دلت را سكه ي زر

اگر خواهي رسي بر باب جنت             بگير از پيش كردار نبوت

اگر خواهي تو لوحي روشن و پاك         بياور سينه اي پر درد و پر چاك

اگر خواهي شهادت با شهامت           ميسر نيست جز راه امامت

اگر خواهي كه بي غم گردي اي دل     به اهل و بيت گو هر گونه مشكل

سه شنبه 8/3/1386 - 21:6
موبایل

سلام

در ادامه آشنايي با تيم مديريتي گوگل با دو عضو ديگه ي اين گروه مديريتي قوي آشنا ميشيم . ديروز هم كه با يكي از ايرانيها ي موفق در خارج آقاي اميد كردستاني يكي از اعضاي مديريت گوگل آشنا شديم كه اميدوارم مورد توجه باشه و نظر هم بديد.

وينى روسينگ، معاون ريسس مهندسى
وينى روسينگ بيش از 30 سال تجربه تحقياتى و مهندسى را در بعضى ازشركتهاى Silicon Valley را داراست. ايشان از شركت Caere به گوگل ملحق شد، او در Caere رئيس تكنولوژى و معاون رئيس مهندسى بود. روسينگ تمام مهندسى خط محصول شركت Caere را كه OCRبود را به عهده گرفت، همچنين ايشان يكى از نيروهاى موثر و كليدى درمحصول Omniform اين شركت بود.
قبل از اينكه ايشان به Caere بپيوندد، ايشان رييس شركت FirstPerson بود. كه اينشركت يكى از شركتهاى Sun Microsystems است. در زمان كار در FirstPerson، ايشانمسئول اصلى تيم به عهده گيرنده Java بود. كه اين موفقيت قبل از تاسيس لابراتورهاى Sun Microsystems بود.
علاقه مندى او به فضا است كه به همين دليل ايشان تلسكوپى روباتيك را طراحى وساخت كرده است.
سيندى مك كفرى، معاون رييسارتباطات
سيندى مك كفرى داراى 20 سال تجربه در رابط عمومى، روابط سرمايه گذارى،ارتباط بازاريابى، ارتباطات كارمندان و مشتريان و گزارش و ويرايش آن قبل از ملحق شدنآن به گوگل است. ايشان در شركتهاى Apple Computer، E*TRADE، The 3DO Company، و SmartForce    
(CBT Systemsسابق) سوابق كارى دارد.
مك كفرى داراى ليسانس هنر از دانشگاه Nebraska است، ايشان همچنين در رشته ادبياتنيز در دانشگاه Missouri State تحصيل كرده. وى كار خود را با گزارشگرى و ويرايش اخباردر روزنامه ها كه ميتوان از آنها به روزنامه هاىThe Omaha World-Herald; the Springfield (Mo.) Leader & Press; the Kansas City Business Journal; The Contra Costa Times; و روزنامه هاى تجارى مانندMacintosh Today. اشاره كرد آغاز كرد. ايشان همچنين در جمع آورى موضوعThe Elements of Styleنقش مهمى داشت.
سه شنبه 8/3/1386 - 21:0
موبایل
1 - همه‌چيز در نحوه نوشتن

‌با اطلاع از چگونگي نوشتن عبارات جستجو در موتورهاي جستجو، مي‌توانيد اطلاعات موردنيازتان را به راحتي پيدا کنيد. به عنوان مثال دستور <کلمه مورد نظر: INURL> باعث مي‌شود تا موتور جستجوي گوگل، همه صفحاتي که در آدرس URL آن‌ها، کلمه مورد نظر وجود داشته باشد را برايتان فهرست کند.


2 - نوار ابزار گوگل

با اضافه کردن نوار ابزار گوگل به مرورگرتان، از اين پس مي‌توانيد کار جستجو را با سرعت و راحتي بيشتري انجام دهيد. يکي ديگر از امکانات اين نوار ابزار، جلوگيري از نمايش پنجره‌هاي تبليغاتي است. براي دريافت اين برنامه و کسب اطلاعات بيشتر به نشاني TOOLBAR.GOOGLE.COM مراجعه کنيد.


3 - چه کسي به سايت شما لينک داده است‌

بسياري از مديران سايت‌ها علاقه‌مندند بدانند چه کساني (از سايت خود) به سايت آن‌ها لينک داده است. گوگل به اين سوال پاسخ مي‌دهد. مي‌توانيد در قسمت جستجو، عبارت <نشاني سايت:LINK> را وارد کرده و کليد ENTER را بزنيد. نتيجه اين درخواست، فهرست سايت‌هايي است که به سايت شما لينک داده‌اند.


4 - کاربردهاي تجاري

موتور FROOGLE.GOOGLE.COM فهرست محصولات فروشگاه‌هاي ONLINE را تهيه مي‌کند و موتور CALATOGS.GOOGLE.COM براي نمايش و درخواست کاتالوگ محصولات به‌کار مي‌رود.



5 - نگاهي به آينده

‌مديران گوگل هميشه نيم‌نگاهي به آينده دارند. اگر مي‌خواهيد بدانيد چه در سر آن‌ها مي‌گذرد و قرار است در آينده چه کارهايي انجام دهند، بهتر است سري به آزمايشگاه آن‌ها بزنيد و خود از نزديک با خدمات و محصولات آتي گوگل آشنا شويد. آدرس آزمايشگاه گوگل LABS.GOOGLE.COM/GVS.HTML مي‌باشد.


6 – تعيين بازه‌ هاي تاريخي

نتايج مطلوب‌تر در اغلب موارد، زماني که جستجويي را با گوگل انجام مي‌دهيد، نتيجه آن هزاران سايت و وبلاگ و نشاني مي‌باشد که در واقع بسياري از آن‌ها کاربرد چنداني ندارند و با موضوع موردنظرتان هماهنگ نيستند. يکي از روش‌هاي مؤثر در کاهش حجم نتايج جستجو، تعيين بازه‌هاي تاريخي است. مثلاً زماني که بازه‌اي را بين سال‌هاي 2002 تا 2004 تعريف مي‌کنيد، گوگل با تبعيت از آن، فقط آن دسته از صفحاتي که دربازه مذکور ايجاد يا روزآمد شده‌اند را برايتان فهرست مي‌کند (براي تعريف بازه‌هاي تاريخي به گزينه <جستجوي پيشرفته> مراجعه کنيد).


7 - فقط صفحات جديد

جستجو بدون ذکر تاريخ، نتايج بي‌شماري در پي دارد. انبوه نتايج، نه تنها به يافتن مطلب موردنظرتان کمکي نمي‌کند، بلکه موجب سردرگمي‌تان نيز مي‌شود. علاوه براين اگر بعد از يک بررسي طولاني بين نتايج جستجو، به اطلاعات موردنظرتان رسيديد و متوجه قديمي بودن آن‌ها شديد، چطور؟ اگر به دنبال اطلاعات جديد و روزآمد هستيد، در قسمت جستجوي پيشرفته، عبارات <3 ماه>، <6 ماه> و حتي <يک‌سال> را در مقابل گزينه DATE وارد کنيد تا گوگل بسته به تاريخ ذکر شده، فقط فهرست صفحات جديد را برايتان نمايش دهد. مثلاً اگر عبارت <3 ماه> را انتخاب کنيد، گوگل تمامي صفحاتي که در سه ماه گذشته ايجاد يا بروز شده‌اند را جستجو و آن‌هايي که با موضوع موردنظرتان منطبق هستند را نمايش مي‌دهد.

8 - مستثني کردن کلمات

با مستثني کردن کلمات، علاوه بر کاهش حجم نتايج جستجو، مي‌توان به اطلاعات موردنظر نزديک‌تر شد. با گذاشتن علامت <-> قبل از کلمه‌ دلخواه، گوگل آن کلمه را استثنا قلمداد کرده و از نمايش صفحاتي که حاوي چنين کلمه‌اي باشند، پرهيز مي‌کند. مثلاً نتيجه عبارت ، همه صفحاتي که مربوط به ايران هستند و از تهران نامي نبرده‌اند را شامل مي‌شود.


9- WILDCARDها

زماني که به‌طور کامل از کلمات موضوع مورد جستجو آگاهي نداريد، بهتر است از کاراکتر کمکي ستاره <*> استفاده کنيد. کاراکتر <*> معني <هرچيز> مي‌دهد. مثلاً عبارت مي‌تواند نتايجي نظير ، و يا نتايجي از اين دست را حاصل شود.


10–عناوين صفحات‌

معمولاً همه صفحات وب، عنوان دارند. گاهي‌اوقات استفاده از اين عناوين، به شما در پيدا کردن مطالب مورد نيازتان کمک شاياني مي‌کند. مثلاً عبارت <کلمه مورد نظر: INTITLE>، گوگل را بر آن مي‌دارد تا فقط عناوين صفحات را براي يافتن کلمه ذکر شده، جستجو کند.

11 - شرکت در گروه‌هاي خبري

اينترنت فراتر از ايميل و صفحات وب است. به عنوان مثال گروه‌هاي خبري (NEWS GROUP) يکي ديگر از خدماتي است که از طريق اينترنت ارايه مي‌شود. گروه‌هاي خبري گوگل، گروه‌هاي معروف و معتبري هستند که شرکت در آن‌ها، به نوبه خود، کار لذت‌بخشي است. آدرس گروه‌هاي خبري گوگل از اين قرار است: GROUPS.GOOGLE.COM

12 - جستجوي خودکار

جستجو در اينترنت، قصه سوزن و انبار کاه است. گاهي‌اوقات ممکن است عليرغم صرف وقت زياد، باز هم به نتيجه دلخواه نرسيد. بنابراين هر ابزاري که در اين پروسه، از اتلاف وقت جلوگيري کند، بسيار باارزش است. يکي از اين ابزارها، <پيغام‌دهنده> گوگل نام دارد. اين ابزار با دريافت آدرس ايميل و عبارت مورد جستجو، به طور خودکار و روزانه، جستجويي را براساس عبارت دريافتي ترتيب داده و هر زمان که اطلاعات جديدي را يافت نمايد، آدرس آن را برايتان ايميل مي‌کند. آدرس پيغام‌دهنده گوگل به اين ترتيب است:
HTTP://WWW.GOOGLEALERT.COM/

13 - جستجوگر اخبار

اين ابزار نيز همانند پيغام‌دهنده گوگل، مشخصات اخبار موردنظر را به همراه آدرس ايميل دريافت کرده و روزانه (بنا به درخواست کاربر، قابل تنظيم است). براساس عبارت دريافتي، جستجويي را در سايت‌هاي خبري ترتيب مي‌دهد و در صورت يافتن اطلاعات مناسب، آن را برايتان ايميل مي‌کند. آدرس اين ابزار
http://www.GOOGLE.COM/NEWSALERTS است.


14 - ماشين‌حساب گوگل

گوگل براي حل معادلات رياضي هم، ابزاري دارد که بسيار سريع و با دقت عمل مي‌کند. اين ابزار علاوه بر حل معادلات رياضي، قابليت تبديل انواع واحدها به يکديگر را نيز دارد. براي آشنايي بيشتر با اين ابزار کارآمد به آدرس زير مراجعه کنيد:
HTTP://WWW.GOOGLE.COM/HELP/FEATURES.HTM#CALCULATOR

15 - معني کلمات

اگر معني يا بهتر بگوييم، تعريف کلمه‌اي را نمي‌دانيد، در کادر جستجو <کلمه موردنظر: DEFINE> را نوشته و کليدENTER را بزنيد. در جواب اين جستجو، علاوه بر تعريف کلمه، لينکي نيز نمايش داده مي‌شود که با کليک روي آن، به جزييات بيشتري مي‌رسيد.

16 - ترجمه کنيد

در حال حاضر، ماشين ترجمه‌ گوگل مي‌تواند انگليسي را به 5 زبان زنده دنيا ترجمه کند (امکان ترجمه بالعکس نيز وجود دارد). براي استفاده از اين مترجم ماشيني به آدرس
HTTP://WWW.GOOGLE.COM/LANGUAGE_TOOLS?HL=EN برويد.

17 – تصويرياب

من شخصاً هميشه گوگل را به خاطر ابزار تصويرياب‌اش ستوده‌ام. اين ابزار با دريافت کلمه يا عبارتي، تصاوير موجود روي اينترنت را جستجو کرده و در نهايت آن‌هايي را که با عبارت دريافتي منطبق هستند، فهرست مي‌کند. براي استفاده از اين ابزار به آدرس
http://www.GOOGLE.COM/IMGHP مراجعه نماييد.

18 - پرسش و پاسخ

تحقيق و جمع‌آوري مطالب از اينترنت، کار وقت‌گيري است. اگر براي انجام اين‌کار وقت کافي در اختيار نداريد. سري به آدرس
HTTP://ANSWERS.GOOGLE.COM/ANSWERS بزنيد و با مطرح کردن سوالاتتان و بررسي جواب‌ها، سريع‌تر به هدف‌تان برسيد.

19 - نمايش پنجره تنظيمات

‌گوگل به شما اين امکان را مي‌دهد تا نحوه نمايش نتايج را مطابق ميل‌تان تنظيم کنيد. به عنوان مثال با مراجعه به آدرس
http://www.GOOGLE.COM/PREFERENCES مي‌توانيد تعداد نمايش نتايج در هر صفحه را تعيين نماييد. علاوه براين در قسمت تنظيمات امکانات ديگري نظير SAFE SEARCHING نيز وجود دارد. با فعال کردن اين گزينه، گوگل از نمايش سايت‌هايي که به هر دليلي غيرمجاز هستند، پرهيز مي‌کند.


20 - آمار استفاده از گوگل

در سايت
http://www.GOOGLE.COM/PRESS/ZEITGEIST.HTML آمار جهاني استفاده از گوگل موجود است. در اين سايت جزيياتي از چگونگي استفاده ملل مختلف از گوگل و الگوهاي جستجوي آن‌ها وجود دارد.

21 - جستجو در دسته‌بندي‌ها

علاوه بر جستجوي کلي وب، گوگل امکان جستجو در دسته‌بندي‌ها (CATEGORIES) را نيز مي‌دهد. به عنوان مثال براي يافتن اطلاعاتي درباره هنر، تجارت، ورزش و ... مي‌توانيد ضمن مراجعه به نشاني
http://www.GOOGLE.COM/DIRHP، جستجويي را در دسته‌بندي‌هاي گوگل ترتيب بدهيد و سريع‌تر به هدف‌تان برسيد.

22 - براي بلاگرها

وبلاگ داشته باشيم يا نه؟ ايده داشتن يک وبلاگ شخصي، بسيار جالب است و اين‌که با در اختيار داشتن يک وبلاگ شخصي حرف دلمان را به گوش جهانيان برسانيم، فکر بسيارخوبي است. براي ساخت يک وبلاگ شخصي، به آدرس
http://www.BLOGGER.COM/START مراجعه نماييد. اين سايت متعلق به گوگل است.

23 - جستجوي داخل فايل‌ها

با کمک گوگل مي‌توان داخل فايل‌هاي مشخصي را براي يافتن کلمه‌اي دلخواه جستجو کرد. مثلاً عبارت FILETYPE:DOC IRAN> > گوگل را برآن مي‌دارد تا تمامي فايل‌هاي DOC (مربوط به برنامه MICROSOFT WORD) را به منظور يافتن واژه‌ي IRAN جستجو کرده و آن‌هايي که داراي چنين کلمه‌اي هستند را فهرست کند.


24 - کلمات عمومي

برخي کلمات عمومي نظير THE ،TO ،AT و غيره، زماني که در عبارت مورد جستجو ذکر مي‌شوند، توسط گوگل ناديده انگاشته مي‌شوند و تاثيري در نتيجه ندارند. حال اگر مي‌خواهيد چنين کلماتي در نتيجه جستجو موثر باشند کافي است يک علامت <+> در مقابل آن‌ها بگذاريد.

25 - موتورهاي جستجوي تخصصي

با اين ترفند مي‌توانيد ضمن معرفي منابع موردنظرتان به گوگل، از آن بخواهيد که نتايج جستجو را فقط از همان منابع بياوريد. مثلاً براي جستجو در سايت مايکروسافت به روش زير عمل مي‌شود:
HTTP://WWW.GOOGLE.COM/DIRHP،

منبع:سافتستان
سه شنبه 8/3/1386 - 20:54
دعا و زیارت

سلام . با عرض تسليت به مناسبت ايم سوگواري حضرت زهرا من در ادامه ي مطلب قبلي بخش ديگري از اطلاعات اندك رو در مورد اون بانوي بزرگ واستون مينويسم.

نام، القاب، كنيه ها:
 
نام مبارك آن حضرت ، فاطمه (عليها السلام) است و از براي ايشان القاب و صفات متعددي همچون زهرا، صديقه، طاهره، مباركه، بتول، راضيه، مرضيه ، نيز ذكر شده است.
فاطمه،  در لغت به معني بريده شده وجداشده مي باشد و علت اين نامگذاريبر طبق احاديث نبوي ، آنست كه: پيـروان فاطمه (عليها السلام)  به سبب او از آتش دوزخ بريده ،جدا شده و بركنارند.
  زهرا به معناي درخشنده است و از امام ششم ، امام  صادق (عليه السلام)   روايت شده است كه: " چون دخت پيامبر در محرابش مي ايستاد (مشغول عبادت مي شد) ،  نورش براي اهل آسمان مي درخشيد؛ همانطور كه نور ستارگان براي اهل زمين مي درخشد. "
 صدّيقه به معني كسي است كه به جز راستي چيزي از او صادر نمي شود. طاهره به معناي پاك و پاكيزه ، مباركه به معناي باخير و بركت، بتول به معناي بريده و دور از نا پاكي ، راضيه به معناي راضي به قضا و قدر الهي و مرضيه يعني مورد رضايت الهي.(1)  
كنيه هاي فاطمه (عليها السلام ) نيز عبارتند از ام الحسين، ام الحسن، ام الائمه، ام ابيها و...
ام ابيها به معناي مادر پدر مي باشد و رسول اكرم (صلي الله عليه وآله وسلم) دخترش را با اين وصف مي ستود؛ اين امر حكايت از آن دارد كه فاطمه (عليها السلام)  بسان مادري براي رسول خدا بوده است. تاريخ نيز گواه خوبي بر اين معناست ؛چه هنگامي كه فاطمه در خانه  پدر حضور داشتو پس از وفات خديجه (سلام الله عليها ) غمخوار پدر و مايه پشت گرمي و آرامش رسول خدا بود و در اين راه از هيچ اقدامي مضايقه نمي نمود ، چه در جنگها كه فاطمه بر جراحات پدر مرهم مي گذاشت و چه در تمامي مواقف ديگر حيات رسول خدا .
مادر و پدر:
همانگونه كه مي دانيم ،  نام پدر فاطمه (عليها السلام) محمد بن عبدالله (صلي الله عليه وآله وسلم)است که او رسول گرامي اسلام ، خاتم پيامبران الهي و برترين مخلوق خداوند مي باشد. مادر حضرتش خديجه دختر خويلد ، از زنان بزرگ و شريف  قريش بوده است . او نخستين بانوئي است که به اسلام گرويده است و پس از پذيرش اسلام ،  تمامي ثروت و دارائي خود را در خدمت به اسلام و مسلمانان مصرف نمود . خديجه در دوران جاهليت و دوران پيش از ظهوراسلام نيز به پاكدامني مشهور بود ؛ تا جائي كه از او به طاهره (پاكيزه) ياد مي شد و او را بزرگ زنان قريش مي ناميدند .
منبع : پايگاه اسلامي - شيعي رشد
سه شنبه 8/3/1386 - 20:48
دعا و زیارت

(امام حسن عسکري(ع)) :

ما ترک الحق عزيز الا ذل و لا اخذ به ذليل الا عز

حق و حقيقت را هيچ عزيزي ترک نميکند مگر اينکه ذليل ميشود
و هيچ حقيري بر آن محافظت نميکند مگر اينکه عزيز ميشود

Whoever mighty one turns away from truth is degraded;
who ever humble one holds it, become mighty

سه شنبه 8/3/1386 - 20:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته