• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 876
تعداد نظرات : 103
زمان آخرین مطلب : 3254روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
خرید اینترنتی، کاری پیچیده، مبهم و فرآیندی سرشار از بی‌اعتمادی نیست، اما بی‌تردید در این وانفسای کلاهبرداری‌های رنگارنگ اینترنتی، برای خرید از فروشگاه‌های مجازی باید چشمانی باز داشت چه آن‌که احتیاط، از اصول کلی خرید است و حتی در خریدهای فیزیکی و واقعی نیز همه سعی می‌کنند از جاهای معتبر خرید کرده و نکاتی را رعایت کنند.

خرید اینترنتی می تواند یکی از لذتبخش ترین فعالیت های شما در اینترنت باشد تنها به شرطی که حواس تان جمع باشد و بی احتیاطی نکنید.

اعتبار فروشگاه در درجه اول اهمیت

قبل از خرید حتما در مورد جایی که می خواهید مشتری اش شوید، تحقیق کنید. فروشگاه های معتبر عموما آدرس پستی، تلفن و مشخصات خود را به طور دقیق در وب سایت شان درج می کنند.

دقت کنید فروشگاهی که از آن خرید می کنید یک فروشگاه فعال و کاملا پویا باشد. از به روز بودن قیمت ها و خود محصولات می توان چنین چیزی را فهمید.

در نظر داشته باشید تعداد زیادی وب سایت رهاشده در اینترنت وجود دارد که روزی به مشتریان خود سرویس دهی می کردند، اما به علل مختلف بی استفاده مانده است. اگر از طریق تبلیغات با فروشگاه آشنا شدید تقریبا می توان اطمینان داشت فروشگاه مورد نظر فعال است، اما اگر به طور اتفاقی وارد فروشگاه شدید باید بیشتر بررسی کنید.

معمولا وب سایت های فعال، بخش اخبارشان به روز است. بررسی کنید اطلاعات تکمیلی در مورد کالا به همراه قیمت و شرایط و هزینه های ارسال درج شده باشد.

معمولا فروشگاه هایی که یک شعبه فیزیکی دارند، بسیار مطمئن تر از فروشگاه هایی است که فقط به صورت مجازی پایه گذاری شده است و آمارها نیز نشان می دهد اعتماد افراد به فروشگاه هایی که شعبه فیزیکی دارند بیشتر است زیرا احتمال کلاهبرداری یا این که کالای خریداری شده به دست شما نرسد، کمتر است و اگر مشکلی پیش بیاید می توانید به آدرس فروشگاه مربوط مراجعه کنید.

گام دوم: روش خرید کم ریسک

وقتی از یک فروشگاه مجازی معتبر خرید می کنید، معمولا انتخاب های متعددی برای نحوه خرید و دریافت کالا برای شما وجود خواهد داشت. از جمله پرداخت وجه به صورت آنلاین، خرید به صورت پستی، واریز به حساب و... همیشه سعی کنید روشی برای خرید خود انتخاب کنید که کمترین ریسک پذیری را داشته باشد.

پرداخت آنلاین؛ سرعت توام با ریسک

معمولا فروشگاه هایی که ارائه دهنده سرویس های آنلاین هستند، خدمات پرداخت اینترنتی خود را از یکی از بانک های کشور دریافت می کنند و بانک ها نیز معمولا بابت ارائه این نوع سرویس از فروشگاه ها مبالغی بابت ضمانت دریافت می کنند تا در مواردی که از فروشگاه مربوط شکایتی شد، به اجرا بگذارند. استفاده از این سیستم بیشتر در مواقعی مناسب است که شما محصول خود را به صورت الکترونیکی دریافت می کنید.

در پرداخت های آنلاین همیشه وقتی می خواهید مرحله پرداخت وجه انجام دهید، وارد سایت دومی خواهید شد که سایت بانک دریافت کننده وجه است.

دقت کنید بسیاری از سارقان اینترنتی با راه اندازی سایت هایی شبیه به سایت های بانک ها و آدرس های شبیه به آنها اقدام به کلاهبرداری کرده اند. اگر از مرورگر IE استفاده می کنید، بعد از ورود به صفحه پرداخت بانک، تصویر یک قفل زردرنگ پایین صفحه مشاهده می شود روی آن قفل دوبار کلیک کنید تا گواهینامه سایت باز شود.

آنجا می توانید آدرس سایت اصلی را ببینید و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر وارد قسمت پرداخت شدید و قفل زردرنگ مورد اشاره را ندیدید یا آدرس درج شده برای سایت اصلی درست نبود، هرگز شماره رمز کارت خود را وارد نکنید، چرا که ممکن است اطلاعات حساب شما در اختیار فرد دیگری قرار بگیرد.

واریز به حساب؛ خطرناک ترین روش

در این روش برای خرید اینترنتی یک کالا باید ساعت ها در صف بانک بایستید تا مبلغ را به حساب فروشگاه واریز کرده سپس شماره فیش را در وب سایت وارد کنید تا محصول مورد نظر برای شما ارسال شود. این شیوه یکی از بدترین شیوه های خرید اینترنتی است و حتی شاید نتوان آن را یک خرید اینترنتی قلمداد کرد، چرا که استفاده از تجارت الکترونیک باید باعث سرعت و سهولت در خرید شود، اما در این روش شما دردسر بیشتری نسبت به خرید فیزیکی خواهید داشت. از نظر امنیتی هم استفاده از این روش خرید غیرعاقلانه است.

در پرداخت های الکترونیکی، تمام سوابق تراکنش های مالی شما در سیستم ثبت می شود و حتی مشخص است این کالا در چه تاریخی و از چه فروشگاهی و با چه قیمتی خریداری شده است اما وقتی به حساب فردی پول واریز می کنید، ممکن است هیچ وقت چیزی به دست شما نرسد و چون شما مبلغ را در بانک واریز کرده اید و این فروشگاه اینترنتی برای بانک شناخته شده نیست و ضمانتی هم به بانک نداده است.

اثبات این که شما مبلغی را بابت خرید محصول خاصی که در اینترنت وجود داشته پرداخت کرده اید مشکل تر است و ردیابی آن سخت تر، اگر فیش بانکی را هم گم کنید که اوضاع وخیم تر هم خواهد شد.

بسیاری از سارقان از این روش نیز برای کلاهبرداری های اینترنتی خود استفاده می کنند و با راه اندازی یک سایت و ارائه یک محصول با قیمت وسوسه انگیز و ارائه شماره حساب از مشتریان می خواهند مبالغ را واریز کنند.

معمولا این افراد درخواست مبالغ اندکی از مشتریان می کنند، به طور مثال3000 تا 5000 تومان. به همین خاطر بیشتر افراد وقتی چیزی به دستشان نمی رسد به دلیل ناچیز بودن مبلغ دست به شکایت نمی زنند، اما همین مبالغ ناچیز وقتی در کنار هم قرار می گیرد مبالغ کلانی را نصیب کلاهبرداران می کند.

خرید پستی؛ راحت، سریع، مطمئن

شاید امن ترین روش خرید اینترنتی استفاده از سیستم خرید پستی باشد که امروزه اغلب فروشگاه ها نیز از این سرویس استفاده می کنند.

شما با استفاده از این روش می توانید محصول مورد نظرتان را سفارش دهید و آن را در مقابل منزل خود از مامور شرکت پست تحویل گرفته و پولش را به او پرداخت کنید.

در این روش شما با اطمینان خاطر و بدون این که پولی را از پیش پرداخت کرده باشید، می توانید محصول خود را بخرید.

استفاده از این روش برای کالاهایی که ماهیت فیزیکی دارند بسیار مناسب است. همیشه سعی کنید در فروشگاهی که امکان خرید پستی وجود دارد، از این روش استفاده کنید البته از این شیوه در محصولاتی که ماهیت فیزیکی ندارند مانند کارت اینترنتی و اطلاعات و حق عضویت و... نمی توان استفاده کرد و باید شیوه پرداخت آنلاین استفاده شود.

در میان تراکنش‌های گوناگونی که روی وب انجام می‌دهیم، تراکنش‌های مالی جایگاه ویژه‌ای دارد، زیرا زیان حاصل از مشکلات احتمالی آن کاملا برای ما محسوس خواهد بود. در این نوشته به اختصار ده نکته امنیتی را برای انجام یک خرید امن در وب یادآور می‌شوم که کاربران باید همگی آنها را رعایت کنند:


1- رایانه‌ای که می‌خواهید از طریق آن تراکنش مالی آنلاین انجام دهید باید به نرم‌افزار آنتی‌ویروس و فایروال به‌روز‌رسانی شده مجهز باشد. این نرم‌افزارها می‌توانند تا حد زیادی از شما در برابر نرم‌افزارهایی که قصد به سرقت بردن اطلاعات ارزشمند مالی شما را دارند محافظت کنند.

2- به هیچ‌وجه از رایانه‌هایی که برای استفاده عموم در دسترس هستند یا بین چند نفر به اشتراک گذاشته شده‌اند، برای انجام تراکنش‌های آنلاین خود استفاده نکنید.

3- برای انجام خریدهای آنلاین خود حتما از پهنای باند متعلق به خودتان برای دسترسی به شبکه اینترنت استفاده کنید. به‌هیچ وجه از شبکه‌های Wi -Fi متعلق به دیگران یا شبکه‌های Wi -Fi که به‌صورت رایگان به شما پیشکش می‌شود برای اتصال به اینترنت و انجام خرید در وب استفاده نکنید.

4- به هیچ‌وجه از لینک‌های خریدی که از طریق ایمیل، شبکه‌های اجتماعی یا شبکه‌های پیام‌رسان (وایبر و...) برای شما ارسال می‌شود، برای خرید استفاده نکنید. خودتان صفحه وب مورد نظرتان را برای سفارش کالا یا خدمات جستجو کنید.

5- آدرس (URL) صفحه وب مورد نظرتان را که می‌خواهید در آن خرید آنلاین انجام دهید، به دقت بررسی کنید تا از درست بودن نام آن مطمئن شوید. آدرس این صفحه باید واژه (https) شروع شود و قبل از آن علامت یک قفل سبز رنگ که نشان‌دهنده معتبر بودن گواهی دیجیتال وبسایت مورد نظر شماست، در نوار آدرس مرورگر شما قابل رویت باشد.

6- در وبسایت‌های ایرانی که قصد دارید خرید آنلاین خود را از طریق آنها انجام دهید به‌دنبال نماد اعتماد الکترونیکی کسب و کار بگردید و با کلیک روی آن در صفحه جدیدی که باز می‌شود، مشخصات فروشنده کالا یا خدمات مورد نظرتان را بررسی کنید.

7- تا آنجا که می‌توانید از کارت‌های هدیه بانکی به‌جای کارت‌های بانکی خود برای پرداخت‌های آنلاین استفاده کنید.

8- تا آنجا که می‌توانید از افشای اطلاعات شخصی مربوط به خود (نام و نام خانوادگی، کدملی و...) در انجام خریدهایتان در وب خودداری کنید.

9- از کلمات عبور قوی استفاده کنید. همین قدر بدانید که یک کلمه عبور امن باید حداقل 14 کاراکتر طول داشته باشد و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، عدد و نشانه‌های مختلف باشد.

10- اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مالی خود را حتما ثبت و حفظ کرده که در صورت بروز هرگونه مشکلی بتوانید با استفاده از سابقه برجای مانده دادخواهی کنید.
پنج شنبه 24/2/1394 - 8:20
طنز و سرگرمی

 خبرگزاری فارس

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:33
طنز و سرگرمی

شاه عربستان در تازه‌ترین اظهارات خود مدعی شد که حملات جنگنده‌های کشورش به یمن، اهداف مورد نظر را محقق نموده و "از ناگوار شدن شرایط جلوگیری کرده" است

 

 خبرگزاری فارس

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:33
طنز و سرگرمی

جنگنده‌های عربستان سعودی طی روزهای شنبه و یکشنبه، بیش از ۲۰۰ نوبت به مناطق مختلف استان صعده واقع در شمال یمن، حمله هوایی کرد.

 

 خبرگزاری فارس

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:31
موفقیت و مدیریت

امروز پا روی پله هفتم نردبون نظم و ترتیب می‌ذاریم. این پله از ما می‌خواد :

 

محیط دور برمون رو منظم نگه داریم.
حتی اگه امروز هم برای مرتب کردن اتاقتون وقت ندارید، میتونید برای این آخر هفته برنامه ریزی کنید که قراره یه نظم و ترتیب اساسی به خونه بدین. میتونید از آشپزخونه شروع کنید. از شیشه های مربا برای مرتب کردن کابینت ها و یخچال استفاده کنید. بعد هم کشو ها رو مرتب کنید. اگه شاغل هستید، امروز بعد اینکه وقت کاری تموم شد، چند دقیقه دیرتر برید و میزتون رو مرتب کنید. وقتی محیط دور و برمون مرتب باشه با تمرکز بیشتری میتونیم کار کنیم. حتی اگه به نظرتون این حرف درستی نیست و نظم اثری روی کارایی تون نداره، به امتحانش که می ارزه !

 

از امروز که این قانون تازه زندگی‌تون رو تصویب کردید بهش وفادار بمونید و اجازه ندید تنبلی، وسوسه عادت قدیمی و … غلغلک‌تون بده و قانون خودتون رو بشکنید. هیچ کس و هیچ چیزی مهم‌تر از اصول و خط قرمزهای شما نیست و اگه شما به قوانین خودتون احترام نذارید، دیگران دلیلی برای رعایت قوانین شما ندارن. روی پله امروز بمونید تا فردا که قدم بعدی رو با هم برداریم و یه پله دیگه به زندگی شاد و منظم نزدیک شیم.

 

مجله اینترنتی رنگی رنگی

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:28
ادبی هنری

تا به حال به غیر از کتاب درسی، چیزی در مورد تاریخ خوندین ؟ تا به حال تجربه تاریخ خوندن بدون استرس امتحان رو داشتین ؟ بدون اینکه نیاز باشه یک عالمه اسم سخت رو از بر کنید ؟ نه ؟ کتابی که امروز میخواهیم معرفی کنیم مناسب شماست :)
کتابی که ما این هفته در رنگی رنگی خوندیم رو ارنست گامبریج ( شناخته شده ترین مورخ هنر در برتانیا) نوشته : تاریخ جهان
این کتاب به زبان ساده و صمیمی و داستان گونه نوشته شده و علی رامین ترجمه خیلی خوبی ازش ارائه کرده.
بعد از خوندن کتاب تاریخ جهان، شما اطلاعات خیلی زیاد و خوبی از تاریخ جهان از عصر حجر تا همین اواخر خواهید داشت و دیدگاهتون رو نسبت به زندگی باز تر می کنه. این کتاب ارزش خوندن داره.

انتشارات : نشر نی
قیمت  : ۱۰ هزار تومن
تعداد صفحه : ۴۰۴ صفحه ( ولی فونتش ریز نیست)

بخشی از متن کتاب :
اکنون هر زمان یک زلزله، یک سیل، یک توفان سهمگین، قحطی و خشکسالی و بلایای دیگر در نقاط دور افتاده‌ای از جهان، مردان، زنان و کودکان زیادی را به کام مرگ می برد، هزاران انسان در کشورهای ثروتمند، پول و نیروی‌شان را برای رساندن به بازماندگان آن‌ها به کار می‌گیرند. چنین نیکوکاری‌هایی در گذشته صورت نمی‌گرفت. بنابراین همچنان حق داریم به آینده‌ای بهتر امیدوار باشیم.

 

مجله اینترنتی رنگی رنگی

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:27
ریزه کاری های خانه داری

 

مجله اینترنتی رنگی رنگی

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:25
آرایشی و زیبایی

 

مجله اینترنتی رنگی رنگی

چهارشنبه 23/2/1394 - 8:24
اهل بیت
امیرمومنان (س) فرمود:
فرصت مانند ابر از افق زندگی می گذرد، هرگاه فرصت های خیری پیش می آید غنیمت بشمارید و از آنها بهره بگیرید.
(نهج البلاغه، حکمت 21)

و نیز فرموده است:
فرصت [مناسب] زود می گذرد و دیر بر می گردد.
(غررالحکم، ص473)

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
چهارشنبه 23/2/1394 - 8:23
قرآن
سوره 31. لقمان آیه 17

یا بُنَی أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْکرِ وَ اصْبِرْ عَلَی مَآ أَصَابَک إِنَّ ذَ لِک مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ

فرزندم! نماز را برپا دار و امر به معروف و نهی از منکر کن و بر آنچه از سختی‌ها به تو می‌رسد مقاومت کن که این (صبر) از امور واجب و مهم است.

امر به معروف، یعنی سفارش به خوبی‌ها و نهی از منکر، یعنی بازداشتن از بدی‌ها.
 انجام این دو امر مهم نیاز به سنّ خاصّی ندارد، زیرا لقمان به فرزندش می‌گوید: «یا بنّی أقم الصّلاة و امر بالمعروف...»
 امر به معروف، نشانه‌ی عشق به مکتب، عشق به مردم، علاقه به سلامتی جامعه و نشانه‌ی آزادی بیان، غیرت دینی، ارتباط دوستانه بین مردم و نشانه‌ی فطرت بیدار و نظارت عمومی و حضور در صحنه است.
امر به معروف و نهی از منکر، سبب تشویق نیکوکاران، آگاه کردن افراد جاهل، هشدار برای جلوگیری از خلاف و ایجاد نوعی انضباط اجتماعی است. قرآن می‌فرماید: شما مسلمانان بهترین امّت هستید، زیرا امر به معروف و نهی از منکر می‌کنید. (آل عمران، 110)

حضرت علی‌علیه السلام می‌فرماید: امر به معروف و نهی از منکر، مصلحت عامّه است. (نهج البلاغه، حکمت 252) چنانکه در حدیث دیگر می‌خوانیم: کسی که جلوی منکر را نگیرد، مانند کسی است که مجروحی را در جاده رها کند تا بمیرد. (کنز العمّال، ج 3، ص 170)
پیامبرانی همچون حضرت داود و حضرت عیسی‌ علیهما السلام به کسانی که نهی از منکر نمی‌کنند، لعنت فرستاده‌اند. (مائده، 78)
قیام امام حسین علیه السلام برای امر به معروف و نهی از منکر بود. «انما خرجتُ لطلب الاصلاح فی امّة جدّی ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر»(بحار، ج 44، ص 328)
قرآن می‌فرماید: اگر در مجلسی به آیات الهی توهین می‌شود، جلسه را به عنوان اعتراض ترک کنید تا مسیر بحث عوض شود. (نساء، 140 و انعام، 67)
انسان باید هم در دل از انجام گناه ناراحت باشد، هم با زبان، آن را نهی کند و هم با اِعمال قدرت و قانون، مانع انجام آن شود.
اگر کسی را به کار خوبی دعوت کردیم، در پاداش کارهای خوب او نیز شریک هستیم، ولی اگر در برابر فساد، انحراف و گناه ساکت نشستیم، به تدریج فساد رشد می‌کند و افراد فاسد و مفسد بر مردم حاکم خواهند شد.

سکوت و بی تفاوتی در مقابل گناه، سبب می‌شود که گناه کردن عادّی شود، گنهکار جرأت پیدا کند، ما سنگدل شویم، شیطان راضی گردد و خدا بر ما غضب نماید.
امر به معروف و نهی از منکر، دو وظیفه‌ی الهی است و توهّماتی از این قبیل که:
گناه دیگران کاری به ما ندارد، آزادی مردم را سلب نکنیم، من اهل ترس وخجالت هستم، با یک گل که بهار نمی‌شود، عیسی به دین خود موسی به دین خود، ما را در یک قبر قرار نمی‌دهند، دیگران هستند، من چرا امر به معروف کنم؟ با نهی از منکر، دوستان یا مشتریان خود را از دست می‌دهم، و امثال آن، نمی‌توانند این تکلیف را از دوش ما بردارند. البتّه امر به معروف و نهی از منکر باید آگاهانه، دلسوزانه، عاقلانه وحتّی المقدور مخفیانه باشد.
گاهی باید خودمان بگوییم، ولی آنجا که حرف ما اثر ندارد، وظیفه ساقط نمی‌شود، بلکه باید از دیگران بخواهیم که آنان بگویند.
حتّی اگر برای مدّت کوتاهی می‌توان جلوی فساد را گرفت، باید گرفت و اگر با تکرار می‌توان به نتیجه رسید، باید تکرار کرد.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
چهارشنبه 23/2/1394 - 8:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته