• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 381
تعداد نظرات : 107
زمان آخرین مطلب : 5935روز قبل
دعا و زیارت
سیستانیان، اولین خونخواهان حسین (ع)
 
پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین ـ علیه السلام ـ و یاران باوفایش وقتی این خبر در بلاد اسلامی منتشر گشت، و به کالبد بی روح جامعه، جانی تازه بخشید، اولین کسانی که این جام بیداری را سر کشیدند و فریاد غرنده و سهمگین اعتراضشان وزیدن گرفت، مردمان فهیم سیستان بودند.
«اولین قیام مردان مرد برای خونخواهی حضرت امام حسین ـ علیه السلام ـ در سیستان،»[1] نام كتابی است که به قلم پژوهشگر و اندیشمند برجسته ی حوزه و دانشگاه حضرت حجت الاسلام والمسلمین علی دوانی(ره) به رشته تحریر درآمده است.

هسته مرکزی این کتاب را اولین قیام مردمی که برای خونخواهی امام حسین ـ علیه السلام ـ پس از قیام خونین آن حضرت در سراسر مملکت اسلامی شکل پذیرفته است تشکیل می­دهد. نویسنده در این کتاب با رویکردی کاملاً تاریخی و مستند به این مسئله پرداخته است.

در بخشی از كتاب آمده است:

«سخن در این است كه در تمام شهرهای اسلامی كسی یا گروهی زبان به اعتراض نگشود و برای خونخواهی جانبازان كربلا و دفاع از خاندان رسالت قیامی صورت نگرفت ــ و اگر اتفاق افتاده باشد، تاریخ ثبت نكرده است ــ جز قیام توابین در كوفه كه سه سال بعد انجام گرفت و قیام مختار كه باز در كوفه و پنج سال بعد روی داد. اما ببینید وقتی این خبر در همان سال به مردم رشید و با ایمان سیستان رسید چه شد؟مردمان سیستان گفتند: نه نیكو طریقتی برگرفت یزید كه با فرزندان رسول الله چنین كرد. پاره ای شورش اندر گرفتند.عباد بن ‌زیاد (والی سیستان) سیستان را به مردم آن جا سپرد و فرار را بر قرار ترجیح داد.»

علاوه براین توفیق بزرگ، سیستان، سند افتخار آمیز دیگری هم در پرونده زرین خود دارد، و آن سبّ نگفتن حضرت امیرالمومنین علی (ع) در زمانی است که همگان بر منابر  آن حضرت را سب می گفتند؛ و از همین روی است که سیستان را به لقب دارالولایه هم مفتخر نموده اند.  

1 . اولین قیام مردان مرد برای خونخواهی حضرت امام حسینعلیه السلام در سیستان، علی دوانی، چاپ اول، 1384
 
پنج شنبه 27/10/1386 - 16:14
فلسفه و عرفان
ارزش گریه بر سالار شهیدان از زبان امام عصر(عج)
 
 سید بحرالعلوم عرض کرد: در این باره فکر می کنم که چطور می شود خدای تعالی این همه ثواب به زائرین و گریه کنندگان بر حضرت سید الشهداء علیه السلام می دهد؛ مثلاً در هر قدمی که در راه زیارت بر می دارند، ثواب یک حج و یک عمره در نامه عملشان نوشته می شود و برای یک قطره اشک تمام گناهان صغیره و کبیره شان آمرزیده می شود؟




حضرت سیدالشهداء هر چه از مال و اهل بیت داشت در راه خدا داد پس اگر خداوند به گریه کنندگان او هرچه ثواب بدهدنباید تعجب نمود.

سید بحرالعلوم به قصد تشرف به سامرا تنها به راه افتاد. در بین راه راجع به این مسأله، که گریه بر امام حسین (ع) گناهان را می آمرزد، فکر می کرد. همان وقت متوجه شد که شخص عربی سوار بر اسب به او رسید و سلام کرد.

بعد پرسید: جناب سید درباره چه چیز به فکر فرو رفته ای؟ اگر مسأله ای علمی است بفرمایید شاید من هم اهل باشم؟ سید بحرالعلوم عرض کرد: در این باره فکر می کنم که چطور می شود خدای تعالی این همه ثواب به زائرین و گریه کنندگان بر حضرت سید الشهداء علیه السلام می دهد؛ مثلاً در هر قدمی که در راه زیارت بر می دارند، ثواب یک حج و یک عمره در نامه عملشان نوشته می شود و برای یک قطره اشک تمام گناهان صغیره و کبیره شان آمرزیده می شود؟

آن سوار عرب فرمود: تعجب نکن! من برای شما مثالی می آورم تا مشکل حل شود. سلطانی به همراه درباریان خود به شکار می رفت. در شکارگاه از لشگریانش دور شد و به سختی فوق العاده ای افتاد و بسیار گرسنه شد.

خیمه ای را دید و وارد آن خیمه شد. در آن سیاه چادر، پیرزنی را با پسرش دید. آنان در گوشه خیمه عُنیره ای داشتند (بز شیرده) و از راه مصرف شیر این بز، زندگی خود را می گرداندند. وقتی سلطان وارد شد، او را نشناختند؛ ولی به خاطر پذیرایی از مهمان، آن بز را سر بریده و کباب کردند؛ زیرا چیز دیگری برای پذیرایی نداشتند. سلطان شب را همان جا خوابید و روز بعد، از ایشان جدا شد و به هر طوری که بود خود را به درباریان رسانید و جریان را برای اطرافیان نقل کرد.

در نهایت از ایشان سؤال کرد: اگر من بخواهم پاداش میهمان نوازی پیرزن و فرزندش را داده باشم، چه عملی باید انجام بدهم؟ یکی از حضار گفت: به او صد گوسفند بدهید. دیگری که از وزرا بود، گفت: صد گوسفند و صد اشرفی بدهید.

یکی دیگر گفت: فلان مزرعه را به ایشان بدهید. سلطان گفت: هر چه بدهم کم است؛ زیرا اگر سلطنت و تاج و تختم را هم بدهم آن وقت، مقابله به مثل کرده ام. چون آنها هر چه را که داشتند به من دادند. من هم باید هر چه را که دارم به ایشان بدهم تا سر به سر شود.

بعد سوار عرب به سید فرمود: حالا جناب بحرالعلوم، حضرت سیدالشهداء(ع) هر چه از مال و منال و اهل و عیال و پسر و دختر و خواهر و سر و پیکر داشت همه را در راه خدا داد پس اگر خداوند به زائرین و گریه کنندگان آن حضرت این همه اجر و ثواب بدهد، نباید تعجب نمود؛ چون خدا که خداییش را نمی تواند به سید الشهداء (ع) بدهد؛ پس هر کاری که می تواند، آن را انجام می دهد؛ یعنی با صرف نظر از مقامات عالی خود امام حسین (ع)، به زوار و گریه کنندگان آن حضرت، درجاتی عنایت می کند. در عین حال اینها را جزای کامل برای فداکاری آن حضرت نمی داند.

چون شخص عرب این مطالب را فرمود، از نظر سید بحرالعلوم غایب شد.

پنج شنبه 27/10/1386 - 16:7
اخبار

یک آیه قرآن کشیش آمریکایی را مسلمان کرد

 

سفرید ورویس" کشیش آمریکایی که امسال در مراسم حج شرکت کرده وبا نام "علی گواتمالا" حاجی شده، گفت: با مطالعه آیه شریفه "ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین" (سوره بقره آیه 2) مسلمان شدم.


به گزارش تقریب، وی گفت: این آیه آنچنان زندگی مرا متحول ساخت که به رویا شبیه تر است. وی افزود: من در شهر "کوین" در جنوب آمریکا به عنوان یک کشیش مشغول فعالیت بودم وبه میان زندانیان این شهر می رفتم تا مسیحیت را تبلیغ کنم و در همین حال مشغول گذراندن آخرین مرحله تحصیلات مدرسه کشیش در همان شهر نیز بودم.

علی گواتمالا، درباره چگونگی آشنایی خود با قرآن کریم افزود: قبل از آنکه تحصیلاتم را در این مدرسه به پایان ببرم ، موظف بودم با کتاب های سایر ادیان از جمله قرآن نیز آشنا شوم. وقتی قرآن را باز کردم وچشمم به آیه "ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین" در اول سوره بقره افتاد، از اینکه این کتاب آسمانی با قاطعیت می گوید همه می توانند با استفاده از آن هدایت شوند، تکان خوردم وبه این نکته توجه عمیق کردم. از خدا خواستم راه درست را به من بنمایاند وخودم نیز به تحقیق وبحث درباره اسلام پرداختم.

وی افزود: یک روز که از منزل خارج شده بودم، شخصی را دیدم که عازم مسجد بود. به همراه او به مسجد رفتم وسادگی عجیب مسجد برخلاف کلیسا که پراز عکس و نقاشی است ، مرا مجذوب خود کرد .

وی که با روزنامه "الشرق الأوسط" در سرزمین منا گفت و گو می کرد ، اظهار داشت: علی رغم فشارهایی که از طرف خانواده وجود داشت، مسلمان شدم وهنگامی که به حج آمدم وبرای اولین بار خانه خدا را زیارت کردم، احساس کردم در بهترین روزهای زندگی خود به سر می برم ، به ویژه اینکه می دانستم مکان هائی را زیارت می کنم که رسول الله مناسک حج را در آنها انجام داده است.
 
منبع: www.mouood.org
پنج شنبه 27/10/1386 - 16:1
شعر و قطعات ادبی

ناجی شب زده ها

 

توی این شهر غریب رنگ وارنگ

مثل من هیچ كی نداره دل تنگ

هیچ كی مثل من بی حوصله نیست

تشنه ی یك كلمه حرف قشنگ

نه وفا مونده، نه آوای وفا

رفته از خاطره رؤیای وفا

آدما بسته به زنجیر هوس

فكر محو اثر پای وفا

***

اینجا عاشقا رو گردن می زنند

تا كه از عاشقی حرفی نزنند

آخه از عاشقی و مستی عشق

عیبه این طایفه حرفی بزنند

ای دریغا كه لجنزار گناه

روزگار همه رو كرده سیاه

دل به یاری كجا خوش بكنیم

كو رفیقی كه بده ما رو پناه

***

ناجی شب زده ها رفته سفر

اما از اومدنش داده خبر

كاش بیاد اونكه صدای قدماش

گوش مردای بد و می كنه كر

كاش بیاد اونكه برامون پدره

كه پلیدی رو از اینجا ببره

آسمونی كنه قلب همه رو

اونكه معنای وجودش ثمره

 

تقدیم به وجود مقدس یوسف زهرا(س)

السلام علیك یا اباصالح المهدی ... ادركنی.

پنج شنبه 27/10/1386 - 12:14
فلسفه و عرفان

راز نماز از زبان صاحب كشف الاسرار

«المصلّی یناجی ربّه»

نماز راز گفتن است و در امید كوفتن، نماز سبب نجات است وبا دوست مناجات، نماز نهایت مجاهدت است و بدایت مشاهدت، نماز خویشتن را از دست نفس ربودن است و جهد بندگی نمودن و دوست را ستودن.

به نماز دوست از دشمن پیدا گردد و آشنا از بیگانه جدا شود.

 

كشف الاسرار، ج10، ص273.

پنج شنبه 27/10/1386 - 12:7
کامپیوتر و اینترنت
نگاهی به فن آوری ارتباط بی سیم Bluetooth و wifi
 
با ایجاد هر تکنولوژی جدید ، مردم مشتاق میشوند تا با آن آشنا شوند،ولی بلافاصله تکنولوژی پیشرفته دیگری متولد میشود. یکی از این تکنولوژی ها ،Bluetooth است که به مقوله ))ارتباط بی سیم با برد کوتاه )) مربوط میشود.
این تکنولوژی در تمام قطعات ، وسایل الکترونیکی و ارتباطی کاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمیشود، به طوری که امروزه حتی ماوس و کیبورد Bluetooth هم به بازار آمده است.
فرض کنید در منزلتان از تکنولوژی Bluetooth استفاده میکنید و در حال چک کردن email های خود از طریق تلفن همراه هستید، و در همان حال نامه ای از دوست خود دریافت می کنید . شما هم نامه او را از طریق Bluetooth  به پرینتر که به این تکنولوژی مجهز است ارسال کرده و یک پرینت از آن تهیه می کنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه ای است که بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CDwriter که به تکنولوژی Bluetooth مجهز است،تصاویر مورد نظر را در یک چشم به هم زدن ، روی CD ذخیره میکنید.
بله اینها تنها برخی از موارد استفاده از تکنولوژی Bluetooth  در زندگی امروز است. به عبارت دیگر، تجهیزات مجهز به این تکنولوژی ،در کنار هم شبکه ای خانگی به نام (personal area network)pan  را ایجاد میکند.
 
 Bluetooth از کجا آغاز شد؟
در واقع تکنولوژی Bluetooth   هم بر پایه اتحاد یکپارچه سیستم های کامپیوتر ی ، اما در قالبی بی سیم (wireless)  تاکید دارد.
همچنین قابل ذکر است که ایده اصلی ایجاد این سیستم در سال 1994، توسط شرکت موبایل Ericsson   ارائه شد. این شرکت به همراه چند شرکت دیگر به دنبال یک سیستم ارتباطی بی سیم ( جهت سهولت در ارتباط تجهیزات الکترونیک ) بین وسایل الکترونیکی مختلف بودند تا قادر به هماهنگی و سازگاری با یکدیگر باشند.
 
امروزه بسیاری از وسایل ارتباطی مانند PC،PDA، موبایل، پرینتر و غیره ... از پروتکل های متفاوت و ناسازگار با یکدیگر استفاده میکنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها می شود.بنابراین شرکت های مربوطه تصمیم به ایجاد یک استاندارد مشترک برای ارتباط انواع وسایل ارتباطی گرفتند تا ارتباط میان آنها ، تحت یک پروتکل ثابت و مشخص برقرار شود.
 
در حال حاضرNokiaIBMIntelEricsson وToshiba از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تکنولوژی هستند. این شرکت ها با تشکیل گروهی به نام (SIG) Special Interest Group موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد کنند. در این زمینه هر وسیله ای که از سیم برای انتقال اطلاعات خود استفاده نمیکند،از امواج رادیوئی بهره می گیرد. در واقع امواج رادیوئی سیگنالهایی هستند که توسط فرستنده در هوا پخش می شود. امواج رادیویی قادر به انتقال صدا، تصویر وهر نوعData  هستند. تلفن های بی سیم،موبایل،ماهواره ها ،امواج تلویزیونی...و غیره،جزء وسایلی هستند که ارتباط خود رااز طریق این امواج فراهم می کنند . حتی دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویی کنترل می شود.
 
بنابراین Bluetooth نوعی از ارتباطات امواج رادیویی اما با برد کوتاه است،و از پروتکل خاصی برای ارسال اطلاعات خود استفاده می کند و به همین دلیل است که  شرکت های معتبر سازنده دستگاه های ارتباطی و کامپیوتری ،علاقه زیادی دارند تا در این پروژه شرکت کنند. در واقع تمام دستگاههایی که بر پایه Bluetooth ایجاد می شود،باید با استاندارد مشخصی سازگاری داشته باشند.
همانطور که می دانید،فرکانس های امواج رادیویی با استفاده از واحد هرتز محاسبه می شوند. فرستنده این امواج که TRANSMITTER نام دارد،امواج مورد نظر را در یک فرکانس خاص ارسال می کند و دستگاه گیرنده در همان طول موج ، اقدام به دریافت اطلاعات می کند و دامنه آن GHZ 2.04 تا GHZ 2.48 است.
 
مزایای Bluetooth  
عوامل بسیاری موجب شده تا شرکت های سازنده تجهیزات کامپیوتری و ارتباطی و موسسات ارتباطی، به دنبال استفاده از Bluetooth باشند. یکی از این عوامل ، محدودیت در انتقال DATA   از طریق سیم است. دستگاههایی که با سیم کار میکنند، از طریق رابطه های سریال یا پارالل و یا USB به کامپیوتر متصل می شوند. در همین رابطه اگرازارتباط سریال استفاده شود،درهر سیکل زمانی ، یک بیت ارسال می شود و در ارتباط پارالل در هر سیکل 8 تا 16 بیت را ارسال می نماید. این مقادیر در دنیای ارتباطات پر سرعت امروزی بسیار کم است.
 
در واقع تا چندی پیش ، اکثر کشورهای پیشرفته در زمینه ارتباطات اینترنتی، به طور کامل از ارتباطات سیمی و تکنولوژی چون ISDN و DSL استفاده می نمودند. البته این سیستم ها هنوز هم جزو پر طرفدار ترین و کاربردی ترین وسایل ارتباطی در جهان هستند. بگذریم که در کشور ما حتی هنوز به طور کامل از این سیستم های تقریبا از مد افتاده نیز به طور مفید و بهینه استفاده نمیشود و همچنان سیستم های قدیمی و بسیار ضعیف DIALUP مورد استفاده قرار میگیرد . اما به هر حال به لطف تکنولوژی های جدیدی مثل Bluetooth، و با گسترش حوزه آن، کشورهایی چون آمریکا و برخی کشورهای اروپایی که در زمینه تکنولوژی حرف اول را میزنند، به سمت استفاده از ارتباطات بی سیم بین شبکه ها و اینترنت حرکتمیکنندکه علاوه بر سرعت زیاد ، کیفیت بسیار خوبی در اختیار کاربرانش قرار می دهد.
 
همچنین از دیگر مشکلاتی که متخصصین بخش ارتباط با آن سر وکار داشته اند ،عدم وجود یک استاندارد مشخص وثابت برای ارتباط دستگاههای مختلف با یکدیگر بود. تا پیش از این ، هر شرکت دستگاههای خود را بر اساس استاندارد های خود تولید می کرد و به همین خاطر اغلب آنها برای ارتباط با دستگاههایی از همان نوع ، ولی متعلق به یک کمپانی دیگر،دچار مشکل می شدند ،زیرا پروتکل ثابتی وجود نداشت . حال این مشکل توسط استانداردBluetooth  قابل حل است.
 
در حقیقت قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth، متخصصان اعتقاد داشتندکه در ارتباطات نزدیک ، از اشعه مادون قرمز استفاده شود . مثلا در کنترل از راه دور تلویزیون ،از همین سیستم استفاده میشود. تکنولوژی مادون قرمز ، IRDA نام دارد و مخفف Infrared Data Association است . در عمل ثابت شده است که استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیار کمی به خود اختصاص می دهد ، ولی با این وجود معایبی نیز دارد. اولین مشکل حرکت نور در خط راست است . فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن ، می بایست در مقابل یکدیگر قرار گیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت و وجود داشتن هر گونه مانعی در بین راه ، انتقال اطلاعات به درستی صورت نمیگیرد.
 
یکی دیگر از مشکلات مادون قرمز ، اصطلاح ((یک به یک)) است. به این معنی که شما فقط می توانید اطلاعات را از یک دستگاه ، به یک دستگاه دیگر ارسال کنید و در یک لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یک دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود، اما در هر دو مشکل از طریق Bluetooth  قابل حل است.
 
یکی دیگر از دلایل استفاده از تراشه های Bluetooth قیمت بسیار مناسب ان است . قیمت این تراشه ها عملا 15 تا 30 دلار است که با توجه به کارآیی بسیار خوب ، این قیمت بسیار مناسب به نظر می رسد . همان طور که اشاره شد، این تکنولوژی از محدوده فرکانس 04/2 تا 48/2 گیگا هرتز که محدوده ای رایگان است استفاده می کند که 79 کانال ارتباطی را شامل می شود. البته این محدوده در اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد ، ولی در ژاپن این محدوده بین 47/2 تا 49/2 گیگا هرتز است و 23 کانال ارتباطی را شامل میشود .
هر کدام از این کانالهای ارتباطی ، قابلیت ارسال یک مگابایت اطلاعات را دارد و برد موثر ان ، 10 متر ذکر شده که شرکت های ارائه دهنده این سیستم ها، تا برد 7 متر را ضمانت می کنند و بیشتر از انبهفضای اتاق بستگی دارد که دستگاهها در آن قرار دارند و همچنین به میزان وجود و تداخل دیگر امواج رادیویی هم بستگی دارد.
 
ضمنا سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetoothبستگی به نوع سیستم ارتباطی دارد. مثلا اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود ، نرخ انتقال اطلاعات 423 کیلو بایت در ثانیه خواهد بود. در این نوع ارتباط ، دستگاه فرستنده و گیرنده ، به طور همزمان قادر به دریافت و ارسال اطلاعات هستند.
 
در نوع دیگر ارتباط که ارتباط غیر همزمان یا Asynchronous نام دارد، نرخ انتقال اطلاعات 721 کیلو بایت در ثانیه خواهد بود . البته با وجود سرعت بیشتر ، این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان ، قابلیت دریافت وارسال در یک زمان را ندارد.
 
البته در تکنولوژیهایی مانند WiFi که بر پایهBluetooth   است ، برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر است.Bluetooth از سیستم بسیار حساسی نیز برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن ، احتمال تداخل بین دستگاههای مجهز به امواج رادیویی ، به حداقل خود می رسد و حتی در صورت بروز تداخل در ارتباط، بلافاصله اطلاعات از بین رفته مجددا به طور خودکار برای دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد.
حال این سوال به وجود می آید که با وجود چندین دستگاه مجهز به این تکنولوژی در یک محل (فرضاً یک اتاق) ، چگونه آنها را روی یک فرکانس مشخص و بدون تداخل با یکدیگر به تبادل اطلاعات می پردازند؟ برای جلوگیری از تداخل اطلاعات ، Bluetooth  از تکنیکی به نام Spread Spectrum Frequency   استفاده می کند و این تکنیک به دستگاهها اجازه می دهد که در یک محدوده فرکانسی مشخص شده، به صورت خودکار تغییر فرکانس داشته باشند. در واقع در این تکنولوژی یابنده کانال آزاد، بیش از 1500 بار در ثانیه ، کانالهای ارتباطی را چک می کنند تا از کانالهای اشغال شده با خبر باشد و در صورت ایجاد یک ارتباط جدید ، یک کانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد. مثلا اگر یک دستگاه کامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر ، از طریق فرکانس 47/2 گیگا هرتز باشد، و در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسکنر را داشته باشد، با استفاده از تکنیکی که ذکر شد، به طور خودکار فرکانس اشغال شده توسط کامپیوتر و پرینتر شناسایی شده و ارتباط موبایل و اسکنر به روی یک فرکانس جدید برقرار می شود.
 
WiFi چیست؟
این استاندارد از زیر مجموعه های Bluetooth است و تحت آن ارتباطی با قدرتی بیشتر از خود Bluetooth ایجاد خواهد شد. ارتباط WiFi که مخففWireless Fidelity است، بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنت به صورت بی سیم می باشد و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است.با استفاده از این تکنولوژی ، می توان به راحتی در طول مسافرت، داخل هواپیما و یا هتل، از طریق Laptop و یا هرگونه وسیله ارتباطی در این زمینه ، به اینترنت متصل شد.
 
WiFi که همان استاندارد  IEEE802.11 است ،در مدل های a802.11 وb802.11 مورد استفاده قرار میگیرد و استاندارد اصلی آن IEEE 802.11b است. در این مدل حداکثر سرعت انتقال اطلاعاتmbps11 است و از فرکانس رادیویی 2/4 گیگا هرتز استفاده میکند. برای سرعت بخشیدن به این استاندارد، مدل دیگری نیز به نام+b802.11 ایجاد شده که سرعت انتقال اطلاعات را تا mbps22 افزایش می دهد.
 
در مدلa802.11 سرعت انتقال حدود mbps54 است و از فرکانسghz50 استفاده می شود. البته به طور حتم این مدل در آینده ای نه چندان دور،جای b802.11 را خواهد گرفت. برای استفاده از این سیستم ، ایستگاههایی به نام access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد متری قرار می گیرند. این ایستگاه ها امواج رادیویی را در هوا منتشر می کنند و هر کامپیوتری که به سیستم WiFi مجهز باشد و در محدوده این دستگاه ها قرار داشته باشد، قادر به استفاده از اینترنت است و کاربران با قرار دادن یک کارت سخت افزاری IEEE 802.11b و یا وصل کردن یک دستگاه WiFi اکسترنال (externalخارجی) از طریق پورتUSB  به کامپیوتر خود ، قادر به استفاده از این سیستم هستند.
 
قابل ذکر اینکه قیمت اینترنت در این سیستم بسیار مناسب است. مثلا در کشور آمریکا یک account نامحدود یک ماهه با این سرویس ،به مبلغ 20 تا 30 دلار در اختیار کاربران قرار می گیرد.از نظر برد موثر هم، در حال حاضر حداکثر تا 150 متر اطراف access point مورد پوشش قرار می گیرد. در این حالت سرعت انتقال ارتباطmbps1   است البته هر چه قدر فاصله کاربر با ایستگاه اصلی کمتر از 150 متر باشد، سرعت انتقال اطلاعات بیشتر خواهد شد. مثلا سرعت انتقال اطلاعات در فاصله 100 متریmbps505  ، در فاصله 80 متری mbps8 و در فاصله 50 متری و کمتر از ان ،mbps11 است.
 
منبع: اینترنت
چهارشنبه 26/10/1386 - 15:37
کامپیوتر و اینترنت
بزرگ نمایی تصاویر بدون افت کیفیت با Photozoom 1.2.6
 
مشكل بسیاری از گرافیست ها و افرادی كه با تصاویر و پروژه های گرافیكی سر و كار دارند , این است كه تصاویر با كیفیت پایین هنگام بزرگ نمایی و به اصطلاح Zoom , كیفیت خود را تا حد بالایی از دست می دهند و تصویر حاصل استفاده چندان مفیدی برای طراح و كاربر نخواهد داشت .  تكنولوژی جدید  SSpline به تازگی به كمك این مشكل آمده و باعث شده  كه روی تصاویر هنگام بزرگنمایی به طور خود به خود تنظیمات لازم را صورت گیرد تا تغییرات محسوسی از لحاظ كیفیتی پس از بزرگنمایی احساس نشود !
PhotoZoom™ Professional  محصولی از شركت Shortcut است كه مبتكر این تكنولوژی جدید و برتر بزرگنمایی تصاویر دیجیتالی می باشد . تا جایی كه ممكن است شكستگی ها و كم رنگی ها و پیكسل شدن تصاویر را جبران می نماید ! توانایی انجام عملیات همزمان بر روی چندین و چند تصویر را داراست و بیش از 48 فرمت رایج تصویری را پشتیبانی می كند !
 
این نرم افزار با نسخه های 95,98,2000,ME و XP از سیستم عامل ویندوز و OS10.2 و بالاتر مكینتاش سازگاری دارد.
چهارشنبه 26/10/1386 - 15:22
اخبار

انتقال برق بدون سیم از سطح ماه

یكی از ایده های جدید تولید انرژی، انتقال انرژی خورشیدی از سطح ماه بصورت بی سیم است. اصول اولیه این طرح توسط دكتر دیوید كریسول (Dr. David Criswell) محقق دانشگاه هوستون تگزاس و مدیرمؤسسه Space Systems Operations ارائه شده است. بر اساس این طرح، ابتدا مجموعه ای بسیار وسیع از سلولهای خورشیدی بر سطح ماه (كه همیشه به طرف زمین است) قرار داده میشوند تا نور خورشید را به انرژی الكتریكی تبدیل كنند. سپس انرژی الكتریكی حاصله به یك فرستنده مایكروویو ارسال میشود تا به امواج رادیویی در فركانس 2.5 گیگاهرتز تبدیل شده و از آنجا بوسیله آنتنهای با پهنای بیم (beam) بسیار باریك بطرف زمین ارسال گردد. در سطح زمین این امواج الكترومغناطیسی پر قدرت بوسیله آرایه های بسیار بزرگ (very large array) از آنتنهای مایكروویو دریافت شده و دوباره به انرژی الكتریكی تبدِل میشوند. همچنین بخشی از این امواج توسط ماهواره های مخصوصی كه در اطراف كره زمین قرار خواهند گرفت به نقاط دیگر كره زمین كه در دید مستقیم ماه نمی باشند منعكس میشوند.
در واقع تبدیل انرژی الكتریكی به امواج الكترومغناطیسی این امكان را میدهد تا انرژی بصورت بی سیم از یك نقطه به نقطه دیگر منتقل شود و در نقطه مقابل پس از دریافت امواج الكترومغناطیسی با انجام عمل عكس، انرژی ااكتریكی مجدداً تولید گردد (به این روش اصطلاحاً power beaming میگویند). تقریباً اساس تمام سیستمهای انتقال برق بدون سیم بر همین پایه استوار است. البته واضح است كه بازدهی چنین سیستمهایی در مقایسه با انتقال برق در خطوط برق بسیار پایین است چون مقدار زیادی از انرژی در تبدیل برق به امواج الكترومغناطیسی و بالعكس تلف میشود و بعلاوه مقداری ازانرژی موجود در امواج نیز در فرایند تشعشع وانتقال در محیط (اتمسفرزمین) به هدر خواهد رفت. بااین وجود، دكتر كریسول در مقالات مختلفی كه ارائه كرده ( منجمله مقاله 1 و مقاله 2) بصورت تحلیلی به این مسائل اشاره كرده و با محاسبات مختلف ادعا نموده است كه میزان انرژی تولید شده با احتساب تمام این تلفات و مخارجی كه صرف ساخت و نصب تجهیزات خواهد شد باز مقرون به صرفه خواهد بود و تنها به كسری از یك سنت برای تولید یك كیلو وات بر ساعت برق خواهد رسید. البته دانشمندان ناسا نیز ایده های مشابهی مثل قرار دادن مجموعه ای از سلولهای خورشیدی و یا حتی صرفاً صفحه های منعكس كننده نور در مدار كره زمین ارائه كرده اند كه بحث بر سر اینكه كدام روش مناسبتر است هنوز ادامه دارد.

 


 

چهارشنبه 26/10/1386 - 1:38
هوا و فضا
نگاهی به وضعیت فرودگاههای کشور
با توجه به اینکه صنعت هواپیمایی کشور در سالهای اخیر بیشتر به گرداندن فرودگاهها و یا خرید هواپیماهای دست دوم محدود شده است و تولید هواپیما در یک چالش چند ساله افتاده، و از آنجا که بررسی مسالهی ایران-140 و خرید هواپیماهای دست دوم در بسیاری از مقاطع زمانی صورت گرفته است، بر آن شدیم تا برای اطلاعرسانی بیشتر به جامعهی علمی کشور خصوصا در بخش هوافضا به بررسی کوتاه و مختصری راجع به وضعیت فرودگاههای ایران بپردازیم. در این بررسی به دنبال آن هستیم تا فرودگاههای بینالمللی کشور را زیر ذرهبین قرار داده و سپس به علل ایجاد بعضی از فرودگاهها بپردازیم. در انتها نیز برای ایجاد تحول اشارهای مختصر به وضعیت دیگر فرودگاههای منطقه که در رقابت با فرودگاههای کشور هستند، میپردازیم. گرچه این مقاله عقاید و ایدههای دستهای از جامعهی هوافضای کشور را در بر دارد، اما بیشتر به عنوان شرحی بر آنچه که در صنعت هواپیمایی کشور در حال گذر است بیان میشود.
 
آماری از فرودگاههای کشور
طبق آمار منتشر شده در ایران حدود 67 فرودگاه قابل استفاده با مصارف غیرنظامی و نظامی وجود دارد که به طور تقریبی میتوان گفت که در تمامی نواحی ممکن فرودگاهی تاسیس شده است. از این میان 9 فرودگاه تنها برای مقاصد نظامی، یک فرودگاه به صورت اختصاصی و باقی فرودگاهها برای مقاصد عام و غیرنظامی و در بعضی موارد به طور مشترک مورد استفاده قرار میگیرند. تمامی فرودگاههای ایران تا کنون کد ICAO گرفته و مورد تایید آن هستند اما تنها 36 مورد از آنها توانستهاند کد IATA را دریافت نمایند. به علت شرایط منطقهای ایران دارای فرودگاهی معین برای نشست و برخاست هواپیماهای آبنشین ندارد اما تمامی فرودگاههای دیگر دارای باند آسفالت شده و معین هستند. خوشبختانه بیشتر فرودگاههای ایران از سیستمهای کمکی برای نشست و برخاست بهره میبرند.
در این میان تنها 7 فرودگاه ایران بینالمللی بوده و در آن پروازهای مختلف خطوط هوایی دنیا مینشینند. در باقی فرودگاههای کشور تنها 31 خط هوایی تثبیت شدهی ایران رفت و آمد میکنند. البته این سخن کاملا آماری است و حقیقت امر آنست که بسیاری از این فرودگاهها بدون استفاده مانده و یا یک سال را به انتظار یک پرواز احتمالی باقی میمانند. راهاندازی بسیاری از همین فرودگاهها بدون تفکر اقتصادی و هوافضایی صورت گرفته و تنها به امید حضور یک فرودگاه در آن شهر ساخته شدهاند. حضور تنها برخی از آنها با نشست پروازهای منحرف شده و یا فرودهای اضطراری توجیه میشود، اما باقی فرودگاههای غیر اصلی کشور در حال تحمیل کردن ضرر به اقتصاد هواپیمایی کشور هستند. در این بررسی ما به دنبال آن نیستیم که فرودگاههای داخلی را مورد انتقاد قرار دهیم و به بحث مختصری در مورد فرودگاههای بینالمللی میپردازیم.
 
فرودگاههای بینالمللی ایران:
-          فرودگاه مهرآباد تهران
-          فرودگاه امام خمینی تهران
-          فرودگاه بینالمللی اصفهان
-          فرودگاه بینالمللی شیراز
-          فرودگاه بینالمللی بندرعباس
-          فرودگاه بینالمللی زاهدان
نکتهی قابل توجه آنست که در این میان نیز دو فرودگاه تهران پرکارتر از باقی فرودگاهها و فرودگاه زاهدان کمکارتر نشان داده است. در اینجا فرودگاه امام خمینی که جدیدترین این فرودگاهها به شمار میرود را در آخر توضیح خواهیم داد.
 
فرودگاه بینالمللی مهرآباد تهران
اصلی 29 چپ و راست بوده و چهار ترمینال اصلی دارد. ترمینال اول مخصوص پروازهای داخلی اصلی و پروازهای بینالمللی به ترکیه و سوریه است. ترمینال دوم پروازهای بینالمللی را شامل میشود که یکی از آنها به پروازهای مدینه مربوط میشود. خطوط هوایی همچون لوفتهانزا، ایروفلوت، کیالام، بریتیش ایرویز، آلیتالیا، ایرفرانس و خطوط هوایی اتریش در این ترمینال مسافرگیری میشوند. ترمینال چهارم نیز کاملا به پروازهای داخلی اختصاص داده شدهاند و ترمینال سوم نیز به هواپیماهای نظامی اختصاص داده شدند.
از سوانح رخ داده در این فرودگاه میتوان به سانحهی سال 2005 اشاره نمود که در ابتدای سال یک بوئینگ 707 به علت شکستن ارابهی فرود در انتهای باند به سمت رودخانهی کن منحرف شد و سه نفر در اثر خفگی مردند. در اواسط سال یک هواپیمای هندی که از بمبئی به آمستردام پرواز میکرد در این فرودگاه فرود اضطراری کرد. علت این فرود اضطراری آتش گرفتن بخش بار آن بود. در سومین حادثهی این سال یک هواپیمای C-130 مربوط به نیروی هوایی شامل خبرنگاران اعزامی به رزمایش ارتش کمی پس از برخاست در شهرکی نزدیک فرودگاه سقوط کرد. هنوز علت این سانحه به صورت واضح بیان نشده است.
 
پیشنهادات:
-          افزایش طول باندها
-          جداسازی انتهای باند از رودخانهی کن با مکانیزمهای جدید و پیشرفته
-          تقویت امکانات اورژانس سوانح
 
فرودگاه بینالمللی اضفهان
این فرودگاه (ICAO: OIFM) که طول باند بیشتری نیبت به فرودگاه مهرآباد دارد در مرکز شهر اصفهان قرار گرفته است. تاسیس این فرودگاه نیز به دورهی پهلوی بازمیگردد، اما پس از انقالاب تغییراتی در آن اعمال شده و سطح باند آن به طور کامل با آسفالت پوشیده شده است. پروازهای بینالمللی این فرودگاه تنها به مقصد امارات و دبی انجام میشود و باقی پروازها مربوط به داخلند. از این فرودگاه در امور نظامی نیز استفاده میشود.
 
فرودگاه بینالمللی شیراز
این فرودگاه (ICAO: OISS) یکی از بهترین فرودگاههای منطقه بوده و به عنوان دومین فرودگاه مناسب و مدرن ایران شناخته میشود. برج کنترل این فرودگاه در سال 2005 به طور کامل مورد تغییرات قرار گرفته و اصلاح شده است. خود فرودگاه نیز طی همین سال اصلاحات عدیدهای در بخش باند و هدایت به خود دیده است. بیشتر پروازهای این فرودگاه داخلی است اما پروازهای بینالمللی آن به کشورهای حوزهی خلیج از جمله بحرین، دبی، کویت و همچنین سوریه انجام میشود. این فرودگاه در امور نظامی نیز به کار گرفته شده و تحت اختیار ارتش ایران بوده است.
 
فرودگاه بینالمللی مشهد
این فرودگاه (ICAO: OIMM) که نام اختصاصی شهید هاشمینژاد نیز بر روی آن نهاده شده است، یکی از کوتاهترین باندهای فرودگاههای کشور را به خود اختصاص داده است. این فرودگاه در IATA نیز عضو بوده و از سیستمهای الکترونیکی ناوبری جدید نیز استفاده میکند. پروازهای داخلی این فرودگاه تقریبا به تمام نقاط ایران انجام میشود و به سبب حضور مرقد امام رضا در این شهر از رونق خاصی برخوردار است. اما پروازهای بینالمللی این فرودگاه نیز به کشورهای حوزهی خلیج از جمله کویت، امارات متحدهی عربی، عربستان، قطر و بحرین و همچنین افغانستان، پاکستان، سوریه و ترکیه انجام میشود. با توجه به ترافیک هوایی حاکم بر این فرودگاه زسیدگیبه این فرودگاه چندان مطلوب و در حد بینالمللی به نظر نمیرسد. این فرودگاه استفادههای نظامی نیز دارد.
یکی از مرگبارترین سوانح هوایی تاریخ هوایی ایران در این فرودگاه رخ داد که یک توپولف 154 در آن از باند خارج شده و آتش گرفت و از میان 174 مسافر آن 29 مسافر به دلیل خفگی کشته شدند. این هواپیما از بندرعباس به سمت مشهد پرواز میکرد.
 
پیشنهادات:
-          افزایش طول باند در تمام باندها یا حداقل یک باند
-          افزایش تعداد گیتها و مکانیزاسیون آنها
-          جداسازی گیت بینالمللی از گیت داخلی
 
فرودگاه بینالمللی بندرعباس
این فرودگاه (ICAO: OIKB) به علت منطقه‌‌ای که در آن حاضر است عضو IATA نیز بوده و پروازهای زیادی را در خود میبیند. پروازهای بینالمللی این فرودگاه به کشورهای حوزهی خلیج، پاکستان و هند انجام میشود. یکی از مهمترین ویژگیهای این فرودگاه بدون سانحه بودن آنست.
 
پیشنهادات:
-          نوسازی فرودگاه خصوصا در بخش باند
-          بالا بردن کیفیت بخش ترانزیت باری و مکانیزاسیون آن
 
فرودگاه بینالمللی زاهدان
این فرودگاه (ICAO: OIZH) با وجود بینالمللی بودن آن به علت کمبود امنیت بیشتر پروازهای بینالمللی خود را از دست داده است. مهمترین پروازهای بینالمللی این فرودگاه به سمت پاکستان بوده است که به علت ناامنیهایی که در سالهای اخیر در منطقه وجود داشته است، متوقف شده است. این امر تا حدودی موجب ضرر شده و پروازهای این فرودگاه به داخل کشور و بندر چابهار محدود شده است.
 
پیشنهادات:
-          استفاده از بخشی از فرودگاه به عنوان محل نگهداری هواپیماها پس از پایان یافتن عمر
-          ارتقای سطح امنیت برای ادامهی پروازهای بینالمللی
-          حذف تبلیغات سوء در منطقه در مورد این فرودگاه
 
فرودگاه بینالمللی امام خمینی
فرودگاه بینالمللی امام خمینی که در 30 کیلومتری جنوب تهران واقع است، از فرودگاه مهرآباد دورتر بوده و برای جایگزینی این فرودگاه راهاندازی شده است. این فرودگاه در اواخر دورهی پهلوی و به نام احمدآباد در حال ساخت و راهاندازی بود تا بتواند با فرودگاههای منطقه به رقابت پرداخته و به عنوان بزرگترین و برترین فرودگاه خاورمیانه شناخته شود. اما با پیروزی انقلاب و ناقص ماندن پروژهی آن تا سالهای متمادی جایگاه این فرودگاه را یک فرودگاه در دبی که توسط انگلیس طراحی و ساخته شد، گرفت. طراحی این فرودگاه توسط گروهی از طراحان امریکایی و بر اساس فرودگاه دالاس انجام شده است. بعد از انقلاب جمهوری اسلامی طی قراردادی ادامهی ساخت این فرودگاه به بنیاد مستضعفان و جانبازان واگذار شد اما در میان راه این امر به کنسرسیومی از کمپانیهای ترک و اتریشی ارائه شد. تا اینکه این فرودگاه در سالگرد تثبیت انقلاب اسلامی بازگشایی شده اما مدت کوتاهی بعد از بازگشایی به علت مشکلاتی که در تامین سوخت و در قرارداد بسته شده بین فرودگاه و وزارت نفت وجود داشت، این فرودگاه تعطیل شد. در این زمان بسیاری از خطوط هوایی ایران از جمله مهمترین آنها، آسمان، با پرواز از فرودگاهی که توسط غیرایرانیها اداره میشود، مخالفت نمودند. فردای آن روز از کنسرسیوم اروپایی تقاضا شد که عوامل خود را از این فرودگاه بیرون کند و ادارهی فرودگاه به ایران ایر واگذار شد. اما ایران ایر این کار را انجام نداد تا حدی که فردای آن روز نیروهای نظامی این فرودگاه را بسته و تنها یک پرواز از دبی به این فرودگاه انجام شد و پرواز دیگری که قرار بود در این فرودگاه بنشیند به علت مخالفت فرودگاه مهرآباد با فرود در آن، به اصفهان منتقل شد. باقی پروازهای این فرودگاه نیز به مهرآباد انتقال داده شدند. با تمام این مشکلات پس از باز شدن مجدد فرودگاه طی مذاکرات خرازی، وزیر امورخارجهی وقت با همتای خود در ترکیه در طول مدت 5 روز، ادارهی فرودگاه پس از 2 هفته که تحت نظر ترکها انجام پذیرفت، به دست نیروهای داخلی سپرده شد. مدیریت جدید فرودگاه با توجه عدم حضور نیروهای خارجی در این فرودگاه، مشکلات امنیتی را از ادارهی این فرودگاه حذف کرد اما باقی مشکلات در جای خود باقی ماندهاند. کمتر از یک سال بعد کانادا و انگلستان به تبعههای خود اخطار دادند که از این فرودگاه استفاده نکنند، زیرا یکی باندهای این فرودگاه بر روی قناتی قدیمی بنا شده که امکان ریزش و ایجاد سانحه خواهد داشت. با این خبر بسیاری از پروازهای این فرودگاه دچار اخلال شد تا اینکه باند 29 چپ (غربی) این فرودگاه برای همیشه تعطیل شده و پروازهای این فرودگاه در روز کاهش یافت.
هم اکنون بیشتر پروازهای بینالمللی تهران به کشورهای منطقه، شرق دور، اروپا و حتی امریکای شمالی از این فرودگاه انجام میشود، اما این فرودگاه هیچگاه نتوانست به جایگاهی که قرار بود به آن دست یابد، برسد.
از معایب اصلی این فرودگاه دور بودن آن از مرکز شهر و نبود وسایل نقلیهی عمومی مناسب برای دستیابی به فرودگاه، وجود تنها 2 گیت چک امنیتی، کمبود امکانات رفاهی در فرودگاه و منطقهی اطراف و تاخیر و اشتباه در جابجایی بار مسافران اشاره نمود.
 
پیشنهادات:
-          برقراری سیستم حمل و نقل عمومی موتوری تا راهاندازی خطوط مترو
-          راهاندازی شعباتی از رستورانها و فروشگاههای زنجیرهای
-      راهاندازی مرکز استراحت و متلهایی در اطراف فرودگاه در فاصلهی مجاز و مناسب
-          افزایش تعداد گیتها و مکانیزه کردن سیستم
-     راهاندازی سیستم تبدیل
 
 
منبع: WWW.AVIA.IR
دوشنبه 24/10/1386 - 21:55
خواستگاری و نامزدی

یازده چیز است كه عمر را زیاد می كند:

1- صدقه زیاد

2- دعای بسیار

3- اطاعت پدر و مادر

4- نماز شب

5- استغفار پیش از طلوع فجر

6- مواظبت بر نافله های شبانه روزی

7- نماز جماعت

8- دعا برای مؤمنان

9- زیاد قرآن خواندن

10- یاد خدا در عیان و نهان

11- صلوات فرستادن بر پیامبر اكرم(ص)

دوشنبه 24/10/1386 - 14:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته