• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3212روز قبل
ازدواج و همسرداری

علت اصلی ترس از ازدواج

ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی هر جوانی است

 

ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی هر جوانی است و داشتن ترس و اضطراب از این انتخاب سرنوشت‌ساز کاملا طبیعی است. اغلب جوانان به این می‌اندیشند که مبادا ازدواج ناموفقی داشته باشند یا بعدها از ازدواج شان پشیمان شوند، از این می‌ترسند که شاید درباره طرف مقابل قضاوت درستی نداشته باشند و تصمیمی بگیرند که آینده‌شان را تباه کند.
اگر شما هم دچار این ترس ها هستید، برای مقابله با نگرانی هایتان به این راهکارها متوسل شوید:

علت ترس را مشخص کنید
بسیاری از افراد از خود ازدواج نمی‌ترسند، بلکه از حواشی و احتمالاتی که شاید درصد وقوع آنها بسیار اندک است ترس و وحشت زیادی دارند. در جستجوی شناخت عواملی باشید که در اجتناب شما از ازدواج نقش دارد، برای خود معین کنید که دقیقا از چه چیز می‌ترسید؛ با مروری بر گذشته، شرایط زندگی، باورهای خود خواهید توانست علت اصلی مشکل‌تان را پیدا کنید. پس از یافتن عوامل درستی و نادرستی آنها را بر اساس تفکر خود زیر سوال ببرید و نتیجه را در برگه‌ای برای خود یادداشت کنید.

آیا عوامل تاثیرگذار بر ترس شما از ازدواج واقعا موانع غیرقابل حلی است یا این که می‌توان آنها را حل کرد؟ احساس می‌کنید بعد از ازدواج چه تغییری در زندگی‌تان اتفاق بیفتد؟ و... بهتر است تمام صحنه‌هایی که باعث ایجاد ترس در شما می‌شود و بدترین تصویر ذهنی را که باعث انصراف شما از ازدواج می‌شود، مجسم کنید، سپس به این مطلب بیندیشید که چگونه می‌توانید برترس‌تان فائق آیید و اوضاع را بهبود بخشید.

برای زندگی‌تان برنامه‌ریزی کنید
پیش از اقدام به ازدواج تکلیف خود و زندگی آینده‌تان را معلوم کنید. چقدر برای پذیرفتن یک نفر در کنارتان آمادگی دارید؟ چگونه همسری را دوست دارید؟ چه کسی مسئول تامین مالی زندگی خانوادگی‌تان خواهد بود؟ آیا تمایل دارید شاغل باشید؟ کجا زندگی خواهید کرد؟ هر کس در زندگی مشترک آینده‌تان مسئول چه کارهایی خواهد بود؟ انجام چه کارهایی توسط همسرتان شما را ناراحت می‌کند؟ و...
بعد از یافتن پاسخ پرسش‌ها و مشخص کردن تکلیف زندگی آینده، می‌توانید با در دست داشتن دورنمایی از زندگی مشترک با طرف مقابل‌تان مواجه شوید، اگر چه شاید مطرح کردن نظرات و سوالاتتان قدری مشکل باشد، اما بدانید این امر چیزی از اهمیت قضیه کم نمی‌کند و شما موظفید همه چیز را راجع به خود و برنامه زندگی‌تان‌ با کسی که قصد زندگی با او را دارید در میان بگذارید. بی‌شک مرحله پرسش و پاسخ، شما را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرده و گاه حتی شما را با مشکلات پیش روی خود آشنا می‌کند.

سراغ مناسب‌ترین‌ها بروید
گاهی شما ترس از ازدواج ندارید بلکه از ازدواج با شخص بخصوصی می‌ترسید، باید بدانید ‌شناخت نداشتن از طرف مقابل علت اصلی ترس از ازدواج و تردید در انتخاب است؛ مثلا او را بدرستی نمی‌شناسید یا در مورد خصوصیات اخلاقی او دچار تردید هستید و واقعا نمی‌دانید بین کلام و عملش هماهنگی وجود دارد یا خیر؟ در چنین شرایطی لازم است اول از همه با خود صادق باشید و به منطق‌تان اعتماد کرده، تصمیم بگیرید و فرد مناسبی را برای ازدواج انتخاب کنید. بررسی کنید و ببینید معیارهای ازدواج‌تان چیست و این فرد منتخب تا چه حد با معیارهای شما هماهنگی دارد، از سوی دیگر میزان تلاش خود را برای شناختش بیشتر کنید، با بزرگ‌ترها و افراد صاحب‌نظر و اهل فن صحبت کنید و نظر آنها را هم جویا شوید.

انتظارات و توقعات خود را بهینه‌سازی کنید
هیچ‌کس کامل نیست؛ نه شما و نه فرد مقابل‌تان،بنابراین اگر انتظار ازدواج با کسی را دارید که زندگی‌تان را زیر و رو کند، مطمئن باشید سخت در اشتباهید و هیچ فردی را نمی‌توانید پیدا کنید که با چنین خیالات خامی حاضر به زندگی با شما باشد. ساده‌لوحانه است اگر تصور کنید بعد از ازدواج همه چیز خوب و عالی پیش برود و صلح و آرامش کامل در هر ثانیه و هر روز زندگی مشترک‌تان جاری باشد. اختلاف در عقاید و سلایق، سوءتفاهم، اختلاف و مشاجره و... جزء جدایی‌ناپذیر هر ازدواجی است و صد البته جستجوی روش‌هایی برای سازگاری با همسر و یافتن راه‌هایی برای غلبه بر مشکلات از جمله کلیدهای موفقیت در هر ازدواجی است؛ در واقع نگاه منطقی و واقع‌بینانه در مورد ازدواج یکی از راه‌های اصلی غلبه بر ترس از ازدواج است، به همین دلیل توصیه می‌کنیم تفکرات اشتباه خود را اصلاح کنید و بپذیرید که ازدواج فرآیندی پویاست و موفقیت آن منوط به تلاش سخت دوجانبه است، همچنین بهتر است خود را برای عبور از بحران‌های زندگی آماده کنید و برای بهبود آن از خود مایه بگذارید.

مقابله با ترس از ازدواج

در مورد پیامدهای ازدواج‌تان صادق و واقع‌بین باشید

 

شناخت‌تان را عمیق کنید
به دنبال شناخت اولویت‌ها و جنبه‌های مهم زندگی خود و طرف مقابل‌تان باشید و در جنبه‌های مهم ازدواج به توافق برسید. هرچه بیشتر یکدیگر را بشناسید و از روحیات و خلقیات هم آگاه شوید، بهتر می‌توانید به انتخاب‌تان اعتماد کنید و با اطمینان بیشتری به ادامه رابطه بیندیشید. به دنبال رفع ابهامات باشید؛ هرچه مسائل مبهم کمتری در میان باشد، درصد موفقیت رابطه افزایش می‌یابد، اگرچه وجود اختلاف نظر در هر رابطه‌ای کاملا طبیعی است. به حرف‌های طرف مقابل‌تان به دقت گوش دهید و دیدگاه‌های شخصی او را مدنظر داشته باشید، بهتر است راجع به انتظارات، باورها، عقاید، علاقه مندی‌ها و... سوال کنید و توضیحات بیشتری بخواهید، همچنین در نهایت احترام و ادب نقطه‌نظرهای شخصی‌تان را نیز به او انتقال دهید. اگر در مورد پیامدهای ازدواج‌تان صادق و واقع‌بین باشید بی‌شک خواهید توانست معنا و مفهوم واقعی ازدواج را درک کرده و به راحتی متوجه این مطلب شوید که آیا فرد مورد نظرتان با شرایط فعلی شما همخوانی دارد یا خیر.

 

درباره نگرانی‌هایتان گفت‌وگو کنید
صحبت کردن راجع به ترس‌ها و نگرانی‌ها نه‌تنها نشانه ضعف شما نیست بلکه نشانه‌ای از قدرت شناخت شما نسبت به خویش است. بدون هیچ رودربایستی یا سانسور افکار و هیجاناتتان در مورد علت دلواپسی‌هایتان با طرف مقابل حرف بزنید. مثلا برخی دختران هراس دارند که بعد از ازدواج فرصت ادامه تحصیل را از دست بدهند و به همین دلیل تا به پایان نرساندن تحصیلاتشان ترجیح می‌دهند به ازدواج فکر نکنند. گاهی در میان گذاشتن نگرانی‌ها با فرد مقابل به شما کمک می‌کند بتوانید مساله را به اتفاق او رفع و رجوع کنید.

رازهای موفقیت را بشناسید
صحبت با افرادی که ازدواج موفقی داشته‌اند، یکی از موثرین روش‌های غلبه بر ترس از ازدواج است. از آنان بخواهید اسرار موفقیت‌شان را با شما در میان بگذارند، این افراد می‌توانند به شما اطمینان دهند که آنها نیز مانند شما قبل از ازدواج ترس‌ها و نگرانی‌هایی داشته‌اند اما بعد از ورود به زندگی مشترک توانسته‌اند نگاه خود را به زندگی تغییر دهند و برای مشکلاتشان دنبال چاره باشند. چگونگی مدیریت زندگی، راهنمایی‌ها و توصیه‌های آنان را جدی بگیرید و برای ازدواج شاد و موفق خود برنامه ریزی کنید. همچنین همیشه یادتان باشد هیچ‌گاه به دنبال کسی نگردید که بتوانید با او زندگی کنید، بلکه همیشه به فکر کسی باشید که بدون او قادر به زندگی نباشید.

مشاوره پیش از ازدواج فراموش نشود
ترس از ازدواج تا حدی طبیعی است اما اگر خارج از حد طبیعی باشد باید آن را جدی بگیرید چه بسا این ترس افراطی نشانه‌ای از عدم آمادگی فرد برای ازدواج محسوب می‌شود. حتما پیش از اقدام برای انتخاب شریک زندگی و تشکیل زندگی مشترک برای مشاوره‌های پیش از ازدواج به یک مشاور مراجعه کنید، البته این بدان معنا نیست که شما مشکل دارید بلکه می‌خواهید از توصیه‌های حرفه‌ای یک متخصص برای انتخاب همسر استفاده کنید. اطلاعات و گفت‌وگوهای صریح و بی‌پرده تحت نظر یک شخص سوم متخصص، می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیم نهایی خود را برای ازدواج با اطمینان بیشتری اتخاذ کنید. اگرچه گذراندن دوره‌های آمادگی ازدواج، آموزش‌هایی از قبیل شیوه‌های درست انتخاب همسر، روش‌های شاد زیستن در زندگی زناشویی، آشنایی با تفاوت‌های شخصیتی زنان، مردان و... بسیار مفید است و نقش موثری در کاهش و غلبه بر ترس شما از ازدواج خواهد داشت.
منبع: جام جم

 

سه شنبه 2/4/1394 - 11:35
ازدواج و همسرداری

توافق 5+1 در ازدواج



علایق همسر,همسر آینده‌

پیش از ازدواج حساب برخی اصول اساسی را روشن كنید

 

اگر پیش از ازدواج حساب برخی اصول اساسی را روشن كنید و در موردشان با همسر آینده خود به توافق برسید و البته اگر تا پایان راه بر این توافق پایبند باشید، می‌توانید به طولانی بودن عمر عشق‌تان هم امیدوار شوید.

شاید حرف زدن در مورد این اصول، شما را در آغاز مضطرب یا نگران كند و اختلاف‌نظر‌هایی كه در این موارد با آنها مواجه می‌شوید، میانه‌تان را چند ساعت یا چند روزی شكرآب كند  اما مطمئن باشید این دلخوری‌های كوچك می‌تواند مانع روبه‌رو شدن‌تان با مشكلات بزرگ‌تر شود.

بند اول: یكیش خوبه؟ دوتاش بسه؟
فكر می‌كنید هنوز زود است و از اینكه در مورد صاحب فرزند شدن در آینده یا تعداد بچه‌ها با همسر آینده‌تان صحبت كنید خجالت می‌كشید؟ رودربایستی را كنار بگذارید! این سنگی است كه همین امروز و قبل از نشستن پای سفره عقد باید آن را وا بكنید. به خواستگارتان بگویید آیا تمایلی به مادر شدن دارید یا نه و حتی در مورد زمان تقریبی كه برای صاحب فرزند شدن در نظر گرفته‌اید با او گفت‌وگو كنید. اگر بچه‌دار نشدید چطور؟ آیا دوست دارید سرپرستی كودكی را به عهده بگیرید یااینكه ترجیح می‌دهید در آن شرایط فكر مادر خطاب شدن را از سرتان بیرون كنید؟

خط قرمز: هنوز برای اینكه در مورد نوع تربیت فرزندتان با همه جزئیاتی كه در ذهن‌تان است صحبت كنید كمی زود است اما باید اصول كلی كه به آن باور دارید را با همسر آینده‌تان مطرح كنید. مشاركت در انجام كارهای مربوط به فرزندتان، وضعیت شغلی شما پس از صاحب فرزند شدن و.. . از اصولی است كه حتما باید پیش از ازدواج‌تان در مورد آنها به حدودی از توافق برسید.

بند دوم: می‌خوام یه قصری بسازم!
قرار است زندگی را چطور شروع كنید؟ خانواده‌تان برای كمك به شما در زمینه‌های مالی اعلام آمادگی كرده‌اند یااینكه قرار است خودتان و همسر آینده‌تان آستین‌ها را بالا بزنید و به حال هزینه‌های عروسی، اجاره خانه، خرید وسایل و... فكری كنید؟ آینده مالی شما قرار است چطور پیش برود؟ شما یك كارمند ساده با ماهی یك و نیم، دو میلیون تومان درآمد هستید یااینكه وارد بازار شده‌اید و چشم‌انداز بهتری برای پول درآوردن دارید؟ قرار است در یكی از طبقات خانه پدری‌تان و در كنار آنها زندگی كنید یا اینكه در خانه سازمانی قدیمی كه اداره‌تان به شما می‌دهد زندگی مشترك را شروع می‌كنید؟ همه این موضوعات را با همسر آینده‌تان در میان بگذارید و او را برای شرایطی كه قرار است به آن وارد شود آماده كنید.

خط قرمز: خیالبافی ممنوع! هرگز با رویاپردازی آینده‌ای شیرین‌تر و مرفه‌تر از آنچه قرار است برایش بسازید را پیش روی او به تصویر نكشید. این حق همسر شماست كه به حرف‌ها و وعده‌های شما تكیه كند و پایش را به قصری خیالی نگذارد.

بند سوم: جیب من؛ جیب تو...
زندگی «مشترك» شما در چه زمینه‌هایی قرار است مشترك باشد؟ آیا قرار است تنها در كنار هم بایستید و قدم‌ بردارید یااینكه بار زندگی را روی دوش‌های‌تان تقسیم كنید؟ ما به شما نمی‌گوییم كه سبك زندگی مادربزرگ‌تان كه از شوهرش پول‌توجیبی و خرجی خانه می‌گرفت درست‌تر است یا شیوه زندگی همكارتان كه پابه‌پای شوهرش برای تامین مخارج خانه كار می‌كند و پول‌هایش را در حسابی مشترك با شوهرش نگه ‌می‌دارد. مهم این نیست كه كدام یك از این شیوه‌ها را انتخاب می‌كنید، بلكه مهم این است كه بتوانید به حرفی كه امروز می‌‌زنید پایبند باشید. اگر شما پذیرفته‌اید كه پابه‌پای همسرتان كار كنید و پایه‌های اقتصادی زندگی‌تان را بسازید، باید بدانید این فعالیت‌های‌تان لطف به او نیست بلكه وظیفه‌ای است كه خودتان از ابتدا برای برعهده گرفتنش با او توافق كرده‌اید.

خط قرمز: اگر قبول كرده‌اید كه از صفر شروع كنید و با كمك هم زندگی‌تان را بسازید، حق ندارید در میانه راه خسته شوید و پشت كسی كه به شما تكیه كرده را خالی كنید. شاید راه پیش‌روی‌تان هموار نباشد اما همان راهی است كه خودتان روز اول انتخابش كرده‌اید.

 

پیش از ازدواج با همسر آینده خود در باره برخی اصول به توافق برسید

 

بند چهارم: یكی یه‌دونس پسر مامان!
میزان وابستگی شما به خانواده‌تان از دیگر موضوعات اساسی است كه باید با همسر آینده خود در مورد آن صحبت كنید. اگر خط قرمز مادر شما برای ازدواج كردن‌تان این است كه در یكی از طبقات خانه‌اش ساكن شوید و اگر شما هم به درست بودن این اصل باور دارید، باید خواستگارتان را در جریان این موضوع قرار دهید. گذشته از این اگر شرایط خاصی در روابط خانوادگی‌تان وجود دارد، باید همسر آینده‌تان را تاجایی كه به او مربوط می‌شود از آن شرایط باخبر كنید.
درصورتی كه قرار است به خانواده‌تان كمك مالی كنید یا اگر یكی از اعضای خانواده‌تان به مراقبت خاصی نیاز دارد و شما در این مراقبت سهم دارید، باید كسی كه می‌خواهد زیر یك سقف با شما زندگی كند را در جریان موضوع بگذارید. البته نیازی نیست كه برای همسر آینده‌تان همه راز‌های زندگی خانوادگی خود را فاش كنید و اگر موضوعی وجود دارد كه گفتن یا نگفتنش تغییری در زندگی مشترك شما و رابطه‌ای كه با همسرتان دارید ایجاد نمی‌كند، می‌توانید در موردش سكوت كنید.

خط قرمز: وعده واهی به همسر آینده‌تان ندهید و نگویید در آینده قرار است زندگی‌تان به شكلی تغییر مسیر دهد كه خودتان هم می‌دانید عملی نیست.

بند پنجم: اگه خوبم، بدم، اینم كه هستم!
حجاب كامل از نظر شما چه تعریفی دارد؟ مرز شما برای برقراری رابطه با دیگران چقدر شبیه مرز‌هایی است كه خواستگارتان به آنها باور دارد؟ باور‌های مذهبی‌تان تا چه اندازه به باور‌های او نزدیك است و هر كدام از شما تا چه اندازه سنتی رفتار و زندگی می‌كنید؟ این موضوعات اساسی هم ازجمله اصولی هستند كه پیش از ازدواج باید در موردشان با همسر آینده خود صحبت كنید و با این كار جلوی بسیاری از دعواهای بعد از ازدواج را بگیرید.

خط قرمز: به دنبال تغییر دادن شریك زندگی‌تان نباشید؛ او همانی است كه امروز می‌بینید و اگر خود امروزش را نمی‌پسندید، به جای برنامه‌ریزی كردن برای تغییر دادن او همین امروز عقب بكشید و خوشبختی را در كنار فرد دیگری جست‌وجو كنید.

بند ششم: می‌خوام برم كوه...
تكلیف اهداف و آرزوهای‌تان را با خواستگارتان روشن كنید. آرزوی دكتر شدن دارید و می‌خواهید برای درس خواندن در یكی از دانشگاه‌های معتبر در كشوری دیگر اپلای كنید؟ شاید همسر آینده شما میلی به خروج از كشور حتی برای یكی، دو سال را هم نداشته باشد.
پس قبل از آنكه او را وارد زندگی‌تان بكنید، در این مورد با هم صحبت كنید. اگر قرار است در شهر دیگری كار كنید، اگر آرزوی وارد شدن به گروه سیاستمداران را دارید و برای رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی كرده‌اید و حتی اگر اهل كوه‌پیمایی‌های چند روزه یا هر جمعه فوتبال بازی كردن با دوستان‌تان هستید، همسر آینده‌تان را از این اهداف و علایق باخبر كنید. شاید او دوست داشته باشد مرد زندگی‌اش هر صبح جمعه با خانواده صبحانه بخورد و اگر همین حالا سنگ‌های‌تان را با او وا نكنید، ممكن است از همان هفته بعد از عقد، هرجمعه را با اوقات تلخی بگذرانید.

خط قرمز: وقتی نامزدتان در مورد این اهداف، آرزو‌ها، عادت‌ها یا علایق با شما صحبت می‌كند، حرف‌هایش را جدی بگیرید. حتی اگر تصور كنید بعد از ازدواج مانع او برای رسیدن به این خواسته‌ها می‌شوید و بعد از عروسی هم به این هدف‌تان برسید، نمی‌توانید تاثیر منفی كور كردن علایق همسرتان را از زندگی مشترك خود پاك كنید.
منبع:زندگی ایده آل

 

پنج شنبه 28/3/1394 - 12:48
ازدواج و همسرداری

تاثیر ازدواج از نظر سلامتی

ازدواج هم از نظر جسمی و هم روانی باعث سلامت و طول عمر می‌شود

 

تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که ازدواج هم از نظر جسمی و هم روانی باعث سلامت و طول عمر می‌شود.

 

به گزارش روزنامه‌های بریتانیا، این تحقیق را سه دانشگاه معتبر، دانشگاه کالج لندن (UCL)، مدرسه اقتصاد لندن (LSE) و دانشکده بهداشت و طب حاره‌ای لندن با همکاری هم انجام داده‌اند. این تحقیق بر روی ده هزار نفر انجام شده که همگی در بهار ۱۹۵۸ در یک هفته در انگلستان، ولز و اسکاتلند متولد شده‌اند. این اولین تحقیقی است که ارتباط بین زندگی مشترک (با یا بدون ازدواج) و سلامتی در میان‌سالی را روی گروه قابل توجهی از افراد بررسی کرده است.

بر اساس این تحقیق تاثیر تجرد در میان‌سالی برای زنان به بدی مردان نیست و از طرف دیگر زنان متاهل در میان‌سالی از نظر سلامتی وضعیتی بهتر از زنان مجرد ندارند و مثلا احتمال ابتلای آنها به سندروم متابولیک (ترکیب چاقی، فشار خون بالا و دیابت)، مشکلات تنفسی یا قلبی مشابه زنان مجرد است. دکتر چورچ پلوبیدیس از نویسندگان ارشد این تحقیق می گوید: "تاثیر ازدواج یا زندگی مشترک بدون ازدواج بر زنان به اندازه مردان نیست. به نظر می رسد نفع تاهل برای مردان بیشتر از زنان است."

این تحقیق همچنین به این نتیجه رسیده که طلاق تاثیر منفی درازمدت روی سلامتی ندارد: "تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که افراد متاهل از نظر سلامتی در وضعیت بهتری از افراد مجرد هستند اما تحقیق ما نشان می دهد کسانی که جدا می‌شوند اما دوباره ازدواج می‌کنند در میان‌سالی از نظر سلامتی در وضعیتی مشابه افراد متاهل هستند."

تحقیقات قبلی همچنین نشان داده بودند که مردان بعد از جدایی دچار افت سلامت می‌شوند اما ما متوجه شدیم که در دراز مدت آنها به شرایط قبل از طلاق بر می‌گردند." برخی کارشناسان تاکید می‌کنند که آثار زندگی مشترک تنها به سلامت جسمانی محدود نمی‌شود و مثلا زنان از نظر روانی - عاطفی از ازدواج بهره می‌برند بخصوص اگر برای رابطه و در کنار هم زندگی کردن ارزش قائل شوند.

از طرف دیگر مردان متاهل هم معمولا به دلیل توصیه همسرانشان سعی می کنند سالم‌تر زندگی کنند و مواظب تغذیه خود باشند و بیشتر به دکتر مراجعه کنند. علاوه بر این کیفیت رابطه هم در تاثیر رابطه بر سلامتی مهم است. روث ساترلند مدیر اجرایی موسسه بهبود روابط افراد در بریتانیا (ریلت) می‌گوید بجای تمرکز بر وجود رابطه بهتر است به کیفیت آن توجه شود: "ما می‌دانیم که کیفیت رابطه در اینجا نقش بسیار مهمی دارد. مثلا تحقیقات قبلی نشان داده‌اند افرادی که در رابطه های نامناسب قرار دارند از نظر سلامتی در وضعیتی بدتر از کسانی هستند که رابطه خوبی دارند و کسانی که رابطه خوبی ندارند از نظر سلامتی در وضعیتی بدتر از کسانی هستند که جدا شده‌اند."

تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که ازدواج هم از نظر جسمی و هم روانی باعث سلامت و طول عمر می‌شود. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ در انجام شد نشان داد که ازدواج خطر مرگ زودرس را ۱۵ درصد کم می‌کند. یک تحقیق سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۰ هم نشان می داد که ازدواج احتمال اضطراب و افسردگی کم می کند.

منبع:baharnews.ir

 

پنج شنبه 28/3/1394 - 12:47
اطلاعات دارویی و پزشکی

مهمترین غذاها برای یک زن باردار


غذاهای مناسب زن باردار,تغذیه بارداری

پروتئین ها جزو گروه‌های اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می‌آید

 

دوران بارداری یکی از مراحل مهمی است که به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز جنین برای ساخت سلول های خونی، بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند

مهمترین غذاها برای یک زن باردار

 

- پروتئین ها:

پروتئین كه یك ماده اصلی برای مادر و نوزادش می‌باشد به طور مشخص در این گروه وجود دارد. ویتامینی كه تنها در این گروه وجود دارد ویتامین ب 12 است. در مادرانی كه گیاهخوار هستند، ذخایر ویتامین ب 12 نوزادان آنها پایین است. پروتئین ها جزو گروه‌های اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می‌آید كه باید در وعده‌های غذایی آنها گنجانده شود.

 

پروتئین ها شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی می شود


- کربوهیدرات ها:

  نقش اصلی کربوهیدرات ها تامین انرژی برای سلول های بدن به ویژه مغز و سیستم عصبی، گلبول های قرمز و سفیدخون و مدولای کلیه است. در بارداری جنین از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کند. انتقال گلوکز از مادر به جنین حدود 26-17  گرم در روز تخمین زده شده است. تا پایان بارداری همه این گلوکز توسط مغز جنین مصرف می شود. میزان نیاز به کربوهیدرات ها در بارداری  حدود g 175 در روز است.

 

سبزیجات و میوه ها غنی از کربوهیدرات ها هستند، مخصوصا اگر به صورت خام خورده شوند.

- چربی ها:

چربی‌ها نیز در این دوره برای بدن لازم‌اند اما حواستان باشد نه هر نوع چربی! باید چربی‌های مفید (امگا ۳‌ها و امگا ۶ ها) که در روغن کلزا، روغن زیتون و همچنین ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی تن و غیره وجود دارد را دریابید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی برای بدن کافی‌ست. هفته‌ای دو مرتبه هم ماهی چرب میل کنید. در عوض حواستان باشد که از مصرف چربی‌های مضر که در روغن‌های حیوانی و غذاهای صنعتی وجود دارند بپرهیزید.

 

بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود. 

ویتامین های مورد نیاز زن باردار,غذاهای مناسب زن باردار

مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن در بارداری ضروری است

 

- آهن:

دوران بارداری یکی از مراحل مهمی است که به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز جنین برای ساخت سلول های خونی، بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند که امکان تأمین نشدن آن در تغذیه مادر وجود دارد بنابراین برخی از پزشکان مصرف مکمل آهن به زنان باردار را توصیه می کنند.

 

مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن مثل توت ها، تمشک، لوبیا، آناناس، کشمش، خرما و مواد خوراکی حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است.

-  ویتامینC

میوه‌هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشا بسیار خوبی برای ویتامین ث هستند. هر خانم باردار می‌تواند در روز چندین بار از این گروه استفاده كرده و نیاز خود را به ویتامین‌هایی مثل آ و ث  برآورده كند. بطورمثال آب میوه یا میوه تازه را با صبحانه یا بین غذا، میوه تازه یا خشك یا سالاد میوه را به همراه ناهار و كمپوت میوه را برای دسر و شام مصرف كند.

 

مصرف ویتامینC نیز جذب آهن را در بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود. 

دوران بارداری,غذاهای دوران بارداری

  اگر جذب كلسیم مادر كافی نباشد، جنین از كلسیم  مادر استفاده می‌كند

 

- کلسیم:

برای کمک به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف کلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است.

 

 محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می‌كنند، بخصوص كلسیم و پروتئین كه در این مواد می‌باشد. در طول حاملگی حدود 30 گرم كلسیم در مادر تجمع می‌یابد كه اكثر آن در اواخر حاملگی در جنین ذخیره می‌شود.

كلسیم ماده اصلی در تشكیل استخوان و دندان است. اگر جذب كلسیم مادر كافی نباشد، جنین از كلسیم استخوان‌های مادر استفاده می‌كند كه این باعث می‌شود مادر در آینده دچار استئوپروز یا پوكی استخوان شود.

هر خانم باردار باید سعی كند در روز حداقل یك لیوان شیر مصرف كند. اگر مادری از مزه شیر راضی نیست، باید آن را با اضافه كردن موادی مانند كاكائو و امثال آن برای خود قابل قبول سازد یا با اضافه كردن آن در سوپ یا پنیر رنده شده یا سالاد و یا هر طریقی دیگر آن را مصرف كند. البته این شامل آن دسته از افراد كه مشكل گوارش داشته قادر به تحمل شیر نیستند نمی‌باشد كه در این صورت به جای آن می‌توانند معادل آن یك فنجان ماست یا پنیر استفاده كنند و یا از روش درمان این مشكل  بهره ببرند.


 گردآوی:بخش زناشویی بیتوته
 
 منابع :

niniban.com
irteb.com   

پنج شنبه 28/3/1394 - 12:45
اطلاعات دارویی و پزشکی

قرص‌های پیشگیری از بارداری,قرص های ال دی,عوارض قرص‌های پیشگیری از بارداری

خونریزی ماهانه حاصل تغییرات دوره‌ای هورمون‌های زنانه است

 

اشتباه خطرناکی که برخی زنان در ماه رمضان مرتکب می شوند
یک متخصص زنان و زایمان درباره عوارض استفاده از قرص‌های پیشگیری از بارداری از سوی بسیاری از خانم‌ها در ماه رمضان با هدف به تعویق انداختن قاعدگی گفت: قرص‌های پیشگیری از بارداری حتی در شرایطی که با دوز معمول و با هدف پیشگیری و به صورت دوره‌ای مصرف می‌شود، خطراتی دارد که گاه سلامت و حتی حیات فرد را به طور جدی به خطر می‌اندازد. در نتیجه قبل از شروع مصرف این قرص‌ها با هدف به تعویق انداختن عادت ماهانه حتما با پزشک متخصص زنان مشورت کنید و هیچ‌گاه خودسرانه اقدام به خریداری و مصرف این قرص‌ها نکنید.


دکتر لاهوتی افزود: از عوارض مهم این قرص‌ها می‌توان به احتمال لخته‌شدن خون در رگ‌ها و ورود به ریه و انسداد رگ‌های ریه (آمبولی ریه) اشاره کرد که یکی ازخطرناک‌ترین و مرگبارترین عوارض این قرص‌هاست.

از دیگر عوارض این قرص‌ها نیز می‌توان به افزایش فشارخون، آسیب کبدی، سردرد، تهوع و استفراغ، لکه‌بینی، افسردگی و تغییرات خلق و خو و ایجاد لکه‌های پوستی اشاره کرد. همچنین یکی دیگر از عوارض مهم این قرص‌ها این است که به علت طولانی کردن زمان بدون خونریزی، ممکن است خونریزی بعداز قطع مصرف قرص شدید و آزاردهنده باشد.


وی با تاکید بر این که ترکیبات خوراکی جلوگیری از بارداری داروهای هورمونی را شامل می‌شود که با سرکوب کردن عملکرد تخمدان مانع تخمک‌گذاری می‌شود، ادامه داد: خونریزی ماهانه حاصل تغییرات دوره‌ای هورمون‌های زنانه است. این هورمون‌ها با ریتم مشخصی از تخمدان‌ها ترشح و باعث رشد و افزایش ضخامت دیواره داخلی حفره رحم (اندومتر) می‌شود و زمانی که دو هفته بعد از تخمک‌گذاری این هورمون‌ها کاهش می‌یابد حمایت هورمونی از اندومتر کاهش می‌یابد و با ریزش این بافت خونریزی ایجاد می‌شود.
منبع : jamejamonline.ir

پنج شنبه 28/3/1394 - 12:43
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

آیا می دانستید مادرانی که فرزندشان را به روش سزارین به دنیا می آورند اغلب مبتلا به افسردگی می شوند!

 

 با اینکه وزارت بهداشت تلاش‌های‌گسترده‌ای برای ترغیب زنان به زایمان طبیعی آغاز کرده، اما هنوز هم کش و قوس بر سر اینکه زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین، عوارض کدامیک کمتر است و کدام مزایای بیشتری دارد، ادامه دارد.
در این میان عارضه جدیدی که به عوارض متعدد سزارین نسبت داده شده افسردگی پس از زایمان است و پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی ادعا کرده‌اند که این اختلال  در زنانی‌که سزارین کرده‌اند، بیشتر مشاهده می‌شود. تردید ما در مورد اینکه این ادعا تا چه حد مبنا و پایه علمی دارد و می‌توان آن را به همه زنان تعمیم داد، بهانه‌ای شد تا موضوع را با چند متخصص مطرح کنیم. این کارشناسان که نظرهای متفاوت‌شان را در ادامه خواهید خواند، برای‌تان روشن می‌کنند که آیا قرار است با زایمان سزارین خود را در معرض خطری جز مشکلات جسمی قرار دهید یا خیر.
نه! درست نیست
دکتر پرویز رزاقی، روانشناس و مدرس دانشگاه آزاد:
افسردگی پس از زایمان با علائمی همچون سستی و بیحالی، حس ناخوشایند به زندگی، ناامیدی، داشتن افکار منفی به زندگی، پایین آمدن آستانه تحمل، پرخاشگری، اختلال در خواب (کم‌خوابی یا پرخوابی)، اختلال در روابط جنسی، اختلال در نوع تغذیه، زود گریه کردن، عدم تمایل به حضور در اجتماع و عدم رعایت نظافت شخصی و عمومی درخانه همراه است. اما در اینکه افسردگی پس از زایمان در سزارین بیش از زایمان طبیعی دیده می‌شود، باید بگوییم که دلیل محکم‌تری از نشانه‌های پزشکی- کلینیکی وجود دارد تا وقوع افسردگی پس از زایمان را در زنانی که به روش سزارین نوزادشان را به دنیا آورده‌اند، رد کنیم.
زیرا اصطلاح و شناسایی افسردگی پس از زایمان، در گذشته و دورانی مطرح شده است که میزان زایمان طبیعی در زنان بیش از سزارین بود. این در حالی است که امروزه زایمان سزارین در دو دهه گذشته شکل و رواج بیشتری به خود گرفته است. پس نتیجه می‌گیریم که احتمال بروز افسردگی در زنان سزارینی با دلایل محکم و قوی همراه نیست. از سوی دیگر هیچ ارتباط معناداری نیز بین خروج زودهنگام بچه از شکم در سزارین و بروز افسردگی در مادر وجود ندارد.
مادری که به روش طبیعی قرار است زایمان کند و ساعت هشت صبح می‌آید و در بیمارستان بستری شده و چهار بعد از‌ظهر نوزادش را به دنیا می‌آورد و مادری که تصمیم گرفته به روش سزارین زایمان کند و زایمانش مدت زمان کوتاهی طول می‌کشد، از نظر زمانی هیچ تفاوتی با هم ندارند. اما نکته مهمی‌ که باید به آن توجه داشت وجود زمینه افسردگی در مادر است. یعنی اگر زنی زمینه ارثی افسردگی دارد یا تجربه افسردگی در گذشته را داشته است، معمولا ما احتمال بیشتری می‌دهیم که پس از سزارین مبتلا به افسردگی شود یا افسردگی پنهانی که سال‌های سال به همراه داشته اما تا به حال فرصت ظهور پیدا نکرده است را نشان دهد.
نه رد می‌کنم و نه تایید
دکتر پروین ناظمی، روانشناس:
تاکنون هیچ تحقیق مستندی که نشان دهد افسردگی در زنانی‌که سزارین کرده‌اند، بیش از کسانی‌که طبیعی زایمان داشته‌اند بروز می‌کند، وجود ندارد؛ چراکه افسردگی پس از زایمان را من در هر دو گروه چه در سزارینی‌ها و چه در طبیعی‌ها دیده‌ام. البته ممکن است در خارج از کشور تحقیقی در این مورد صورت گرفته باشد که از آن اطلاعی ندارم. با این‌حال و به اعتقاد من بروز افسردگی پس از زایمان به ویژگی‌های شخصیتی افراد و خودآگاهی‌شان برمی‌گردد. به این معنی‌که نگاه فرد به پدیده زایمان چگونه بوده است؟
چه برنامه‌ریزی برای آینده ‌کرده است؟ میزان تاب و تحمل او در برابر پدیده زایمان چقدر است؟ از نظر شخصیتی منفی‌گر است یا دید مثبتی به وقایع دارد؟ آیا آستانه تحمل بالایی دارد یا پایین است؟ آیا رابطه خوب و مطلوبی با همسرش دارد یا تنش بین او و شوهرش حکمفرماست؟ بنابراین این ادعا را نه رد می‌کنم و نه تایید. مگر اینکه یک گزارش آماری بیاید و بگوید 70 درصد زنانی‌که به روش سزارین زایمان کرده‌اند، پس از زایمان دچار افسردگی شده‌اند.
بله! درست است!
دکتر شهلا چایچیان، متخصص زنان و زایمان و دانشیار دانشگاه آزاد:
من این موضوع را کاملا تایید می‌کنم. مسئله‌ای که مطرح می‌کنید، یک باور نبوده و یک کشف علمی و حقیقت است و زنی‌که به روش سزارین زایمان‌کرده، با به دنیا آمدن بچه احساس می‌کند عضوی از بدن او کنده شده است، به‌خصوص اگر زمینه افسردگی در او وجود داشته باشد و احتمال اینکه دچار افسردگی پس از زایمان شود، بیشتر است. در روند زایمان طبیعی، مادر نقش مستقیمی در به دنیا آمدن کودکش دارد، چراکه درد و فشار زیادی را تحمل می‌کند، پاره شدن کیسه آبش را می‌بیند، خروج لحظه به لحظه نوزادش را حس می‌کند و تحمل تمام این رنج‌ها، باعث می‌شود تا مادر به دام افسردگی پس از زایمان نیفتد. همین دردی که مادر تحمل می‌کند، برایش لذت‌بخش است، چراکه شوق مادر شدن را دارد.
اما در سزارین اوضاع چطور است؟ وقتی مادر بیهوشی عمومی می‌گیرد، برخلاف زایمان طبیعی، هیچ دخالت مستقیمی در روند زایمان ندارد. پس از به‌ هوش آمدن وقتی نوزاد را در آغوش مادر قرار می‌دهند، او به فرزندش به چشم موجود غریبه‌ای نگاه می‌کند و نمی‌تواند او را قبول کند و افکار مبهمی درخصوص کودکش به ذهنش هجوم می‌آورد. چنین افکاری است که به بروز افسردگی در مادر دامن می‌زند. از سوی دیگر دردی که مادر پس از به‌هوش آمدن تحمل می‌کند، درد طبیعی نبوده و مصنوعی است، مادر هیچ دخالتی در روند زایمان ندارد، فعال نبوده و منفعل است؛ درست برعکس زایمان طبیعی که مادر در تمام مدت فعال است و تلاش می‌کند تا نوزادش را با فشار و درد خارج کند و خودش روند زایمان را جلو ببرد.
دقیقا به همین علت است که برای جلوگیری از بروز این مشکلات ما به مادران توصیه می‌کنیم به روش طبیعی زایمان کنند. ازسوی دیگر دوران نقاهت را هم باید در نظر بگیریم. در سزارین به دلیل جراحت‌هایی که جسم مادر برمی‌دارد، دوره بهبودی‌اش نسبت به مادری‌که به شکل طبیعی زایمان کرده طولانی‌تر است؛ چون دردهای شدیدی را تحمل می‌کند. اما در زایمان طبیعی لحظات دردناک همان لحظات زایمان است و پس از چند روز زائو می‌تواند حرکت کند؛ چیزی‌که در مادر سزارین‌شده دیده نمی‌شود.
برای پیشگیری از بروز افسردگی به مادرانی‌که تصمیم گرفته‌اند سزارین‌ کنند، توصیه می‌کنیم در دوران بارداری حتما با روانپزشک یا روانشناس مشورت کنند، چون متخصص زنان و زایمان نمی‌تواند تشخیص دهد مادری ‌که سزارین کرده آیا مبتلا به افسردگی می‌شود یا نه؟ احتمال دارد خانمی که به ما مراجعه کرده، دقیقا جزو گروهی باشد که پس از سزارین مبتلا به افسردگی شود، اما نمی توان نقش اختلالانی که فرد پیش از زایمان به آنها دچار بوده را نادیده گرفت. بنابراین خانمی ‌که اختلال روانی دارد، قبل از بارداری حتما باید با یک متخصص روانشناس یا روانپزشک صحبت‌کند.
هرگز فراموش نکنید!
دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
اگر تازه به جمع مادران وارد شده اید، با رعایت این توصیه ها از افسردگی پس از زایمان رها شوید.
امگا3:  مصرف غذاهای دریایی مثل ماهی‌های چرب، سالمون، قزل‌آلا و ماهی تن هم در حفظ سلامت روان تاثیر دارند.
ویتامین D:  قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مصرف غذاهای دریایی و لبنیات به دریافت بهتر ویتامین D کمک می کند.
ویتامین‌های گروه B:  مادران می توانند با مصرف گوشت قرمز و ماهی حال بهتری را در روزهای بعد از زایمان تجربه کنند.
مایعات:  مادر اگر به اندازه کافی نتواند شیر تولید کند، نگران شده و دچار افسردگی می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنیم مادر با مصرف غذاهای آبکی، تولید شیر را بالا ببرد زیرا با افزایش شیر طبعا استرس او نیز کاهش پیدا می‌کند.
غلات:  توصیه می‌کنیم مادران از غلات سبوسدار استفاده کنند، زیرا شیر تولید شده منبع غنی از ویتامین‌های گروه B و املاح است.
سبزیجات:  مادری که به اندازه کافی سبزیجات برگ‌دار، اسفناج وکلم بروکلی مصرف می‌کند، ویتامین C ،A کلسیم و آهن بیشتری به بدنش می‌رساند.

آنتی‌اکسیدان‌ها:  این ماده را در میوه‌هایی همچون تمشک، انار، پرتقال، سبزیجات برگ‌دار و انواع توت‌ها می‌توان یافت.

مجله سیب سبز

پنج شنبه 28/3/1394 - 12:40
اطلاعات دارویی و پزشکی

552464-1812-36
سقط جنین معمولا با لکه بینی یا خونریزی شدید و یا درد خفیف همراه است که این درد شدت و ضعف دارد.

 

سندرم هلب خطرناکترین بیماری در زنان باردار است که با افزایش آنزیم‌های کبدی همولیز و افت پلاکت بروز می‌کند.
شمس السادات جمال متخصص زنان و زایماندر خصوص پایین بودن پلاکت خون در زنان باردار اذعان داشت: پایین بودن پلاکت خون در دوران حاملگی به سن و ماه بارداری بستگی دارد و سندرم هلب خطرناکترین نوع آن است که در آن ختم حاملگی داده می‌شود.
وی در ادامه گفت: چنان چه در 3 ماهه اول بارداری پلاکت خون پایین باشد، احتمالا مشکل از مغز و استخوان است که در برخی افراد به طور ناشناخته رخ می‌دهد که قابل درمان است.
این متخصص با اشاره به اینکه در 3 ماه دوم و سوم پلاکت پایین ناشی از مسمومیت حاملگی است تصریح کرد: در این حالت فرد با افزایش فشار خون، وجود پروتئین در ادرار و ورم مواجه می‌شود.
شمس‌السادات جمال با بیان اینکه مشکل غیر طبیعی و خطرناکتر به صورت سندرم هلب بروز می‌کند افزود: در این حالت با افزایش آنزیم‌های کبدی، همولیز و افت پلاکت همراه است که با درد شدید زیر دل باید سریعا به پزشک مراجعه شود تا سقط جنین انجام شود.
وی به عوامل بروز پایین بودن پلاکت خون اشاره کرد و گفت: عفونت‌های ویروسی، سرطان خون، مصرف برخی داروها، ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی و اشعه درمانی نیز می‌تواند فرد را مستعد کند.
پنج شنبه 28/3/1394 - 12:39
اطلاعات دارویی و پزشکی

shutterstock_50320807

برخی بارداری ها به دلیل گرمای هوا تبدیل به زایمان زودرس می شوند و اینگونه نوزدان به صورت نارس به دنیا می آیند.

 

 در واقع وزن بچه ای که تازه متولد شده است یکی از معیارهای سلامت اوست و ضروری است خانواده ها برای داشتن فرزندی سالم نکاتی را در این زمینه را رعایت کنند. با این حال کنترل برخی عوامل مؤثر بر وزن نوزاد بسیار دشوار و حتی بعید است؛ یکی از دشوارترین این عوامل وضعیت آب و هوایی است.

شاید کمی عجیب به نظر برسد ولی وزن نوزادان به شدت تحت تأثیر دمای هوا قرار دارد. بر این اساس احتمال تولد نوزادنی که دچار کمبود وزن هستند در مناطق گرمسیری بیش از سایر مکان هاست. در واقع مادرانی که دوران بارداری خود را در آب و هوای گرم گذرانده اند فرزندانشان نه تنها لاغرتر خواهند بلکه اغلب پیش از موعد متولد می شوند. نوزادانی که به علت ضعیف و کوچک بودن در برابر بسیاری از بیماری ها آسیب پذیر هستند و سیستم خود ایمنی قوی در برابر بیماری ها ندارند و اگر به درستی تحت مراقبت قرار نگیرند به احتمال بسیار در بزرگسالی دچار مشکل می شوند.

این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که نگاهی به افزایش دمای زمین و گرم شدن اکثر مرزهای جغرافیایی داشته باشیم، بحرانی جهانی که تنها یکی از تبعات جدی آن تولد نوزادنی بیمار است. نوزادنی که در بسیاری مواقع به علت افزایش فقر جهانی گاه از امکانات درمانی بهره مند نمی شوند، نوزادانی که ممکن است در آینده به بزرگسالانی همیشه بیمار بدل شوند. بنابراین لزوم توجه به جلوگیری از افزایش گرمای زمین به عنوان مسئله ای که حیات نسل آینده را با خطر مواجه می کند نه تنها لازم بلکه ضروری است.

شفقنا

پنج شنبه 28/3/1394 - 12:38
اطلاعات دارویی و پزشکی

images.jpg8568

آیا می دانستید برخی مشکلات روانی مانند افسردگی ریشه در دوران جنینی افراد دارند و ممکن است تا آخر عمر همراهشان باشند؟

 

افسردگی به جز عوامل محیطی، بیماریها و یا سایر دلایل می‌تواند به دلیل تولید هورمون‌های مخرب در دوران جنینی فرد تحت تاثیر روحیه مادر ایجاد شود.

کارشناسان اعتقاد دارند منشا ابتلا به افسردگی در افراد از دوران جنینی آغاز می‌شود.

گفتنی است، براساس تحقیقات کودکان مادران مبتلا به انواع بیماری‌های روانی که به ویژه بیماری آنها در دوران بارداری هم ادامه داشته است سه برابر بیشتر از سایر کودکان دچار بیماری افسردگی می‌شوند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، سطوح بالای وجود هورمون‌های استرس که در رحم مادر منتشر می‌شود می‌توانند سبب تاثیر بر مغز جنین شوند.

کارشناسان بر این اساس اعتقاد دارند باید غربالگری زنان باردار بویژه به جهت افسردگی انجام شود و انواع روش‌های درمانی و پیشگیرانه برای محافظت از جنین انجام شود.

براساس تحقیقات موسسه روانپزشکی در کینگر کالج لندن از هر 12 زن یک زن هنگام بارداری به افسردگی مبتلا می‌شودکه سبب انتقال این بیماری روانی به کودک به دنیا نیامده خود می‌شود.

کودکان این مادران علاوه بر ابتلا به افسردگی دچار رفتارهای پرخاشگرانه و مشکلات یادگیری و عاطفی نیز در آینده خواهند شد. نتایج این پژوهش در مجله انگلیسی روانپزشکی به چاپ رسیده است.

باشگاه خبرنگاران،

سه شنبه 26/3/1394 - 19:33
اطلاعات دارویی و پزشکی

images (4)
کسانیکه دوقلو یا چندقلو باردار هستند به مراتب از مادرانی که یک قلو باردار هستند به مراقبت های بیشتری نیاز دارند هم قبل و هم بعد از زایمان ،وگرنه ضربه های جبران نکردنی هم به خودشان و هم  به جنین شان وارد می شود

 

 قانونی وجود دارد که می‌گوید شما برای هر کودک خود روزانه 300 کالری احتیاج دارید. بنابراین اگر دوقلو باردار هستید، باید تقریبا 600 کالری مصرف کنید که در کل به 2800 کالری در روز می رسد، و اگر چند قلو دارید، به 900 کالری اضافی در روز احتیاج دارید که در کل به 3100 کالری می‌رسد.

 

فرقی نمی‌کند که دوقلو، یا بیشتر باردارید، شما باید روزانه حداقل 5 وعده (3 وعده غذایی اصلی و 2 میان وعده) غذا بخورید، حتی اگر احساس گرسنگی نمی‌کنید.

 

البته تمام کالری‌ها یکسان نیستند. به مقدار شکر آن‌ها توجه کنید و مواد مغذی را که بدن‌تان به آن احتیاج دارد شامل پروتئین، کربوهیدرات و چربی مصرف کنید. بارداری زمان مناسبی برای رژیم غذایی نیست.

 

پنیر، شیر، گوشت، تخم‌مرغ، آجیل و روغن‌ها به رشد نوزادان کمک می‌کند. رژیم غذایی خود را با بسیاری از میوه‌ها، سبزیجات، و حداقل ده نوع غلات و حبوبات پر کنید.

 

وزن‌ام چقدر افزایش می‌یابد؟

 

زمانی که شما باردارید، اندازه‌گیری وزن‌تان از اندازه‌گیری مقدار کالری مصرفی‌تان مهم‌تر است. شما باید وزن‌تان را برای سلامتی و تغذیه کودکان خود افزایش دهید.

 

افزایش وزن در اوایل دوران بارداری ضروری است. زیرا کودک شما به سرعت رشد می‌کند و شما هنوز فضای خالی در شکم‌تان برای پر کردن دارید.

 

به طور معمول، زنانی که دوقلو باردارند باید بین 18 تا 23 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشند. این در مورد زنان چند قلو به 25 تا 30 کیلوگرم می‌رسد. پزشک می‌تواند در طول بارداری به شما در به دست آوردن وزن سلامت، کمک کند.

 

اگر قبل از بارداری خود کاهش وزن دارید، باید به سرعت وزن‌تان را افزایش دهید و اگر افزایش وزن دارید، می‌توانید با کاهش چند کیلو به هدف‌تان برسید.

 

آیا من به نوع خاصی از ویتامین‌های پیش از تولد احتیاج دارم؟

 

مصرف ویتامین‌های پیش از تولد ضروری است، اما شما به دستور‌العمل «دوقلو یا چند قلو» خاصی احتیاج ندارید. مصرف مکمل‌های استاندارد دوران بارداری برای شما کافی است.

 

مصرف مکمل به شما این اطمینان را می‌دهد که مواد مغذی لازم مانند اسید فولیک، آهن و کلسیم به بدن‌تان می‌رسد. از پزشک خود برای مارک یا مقدار آن می‌توانید کمک بگیرید.

 

زنانی که بیش از یک کودک باردارند بیشتر در معرض فقر آهن در دوران بارداری هستند. پزشک می‌تواند با اندازه‌گیری سطح آهن خون‌تان به شما این اطمینان را بدهد که آهن بدن‌تان کافی است. اگر نبود، مکمل‌های آهن بیشتری توصیه خواهد کرد.

 

مصرف آهن با دوز بالا گاهی منجر به یبوست و حالت تهوع می‌شود. بنابراین با پزشک خود برای جلوگیری از این عوارض مشورت کنید.

 

 چه مقدار آب باید بنوشم؟

 

حتی اگر شخصی هستید که همیشه بطری آب در دست‌تان است و بدون آن هیچ‌جا نمی‌روید، اکنون که چند قلو باردار هستید احتیاج دارید تا مقدار بیشتری آب بنوشید. این موضوع به ویژه در نیمه دوم بارداری برای محافظت از آب بدن ضروری است زیرا می‌تواند خطر زایمان زودرس را افزایش دهد.

 

بعضی از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که روزانه یک گالن آب، که معادل 16 لیوان است، بنوشید. شما می‌توانید مقداری از آن را از آب میوه‌ها و شیر به دست آورید، اما آب باید نوشیدنی اصلی شما باشد.

 

البته مقدار زیادی از آن را در دست‌شویی از دست می‌دهید، اما همین موضوع نیز به شما نشان می‌دهد که آیا آب بدن‌تان کافی است یا خیر. دقت کنید اگر ادرار شما کم رنگ‌تر از حد معمول است، به نوشیدنی بیشتری احتیاج دارید.

 

چه مقدار باید ورزش کنم؟

 

 

اگر شما شخصی سالم و فعال هستید، می‌توانید در طول بارداری به ورزش خود، تا زمانی که پزشک نیز تایید کند، ادامه دهید. اما این کار را آرام، به نرمی و در آرامش انجام دهید. بدن و کودکان شما ممکن است نتوانند سنگینی آن را تحمل کنند. بهترین انتخاب‌ها شنا کردن، پیاده‌روی، ایروبیک در آب و یوگای قبل از بارداری است.

 

مایعات زیادی قبل، در طول و پس از ورزش بنوشید. مهم نیست چقدر از ورزش خود لذت می‌برید، به محض این‌که احساس درد، سرگیجه یا تپش قلب کردید، از ادامه آن دست بکشید.

 

به خاطر بسپارید که حمل کردن بیش از یک کودک، خود ورزش است. در واقع شما دراین زمان بیشتر به استراحت احتیاج دارید.

 

سعی کنید از بلند کردن اجسام، دولا شدن، خم شدن یا ایستادن برای مدت طولانی و بدون استراحت خودداری کنید. با کمی ابتکار و یک صندلی به اندازه کافی بلند شما حتی ممکن است دریابید که  امکان پختن شام در حالت نشسته نیز وجود دارد.

 

اگر شما سه قلو یا بیشتر باردارید و می‌خواهید ورزش کنید، پیاده‌روی کوتاه برای شما مناسب است اما به خودتان فشار نیاورید.

 

در شرایطی خاص نیز ممکن است پزشک شما ورزش را کاملا برایتان ممنوع کند و شما تنها مجبور باشید در تخت خود استراحت کنید تا از خطرات بارداری زودرس در امان باشید.

سه شنبه 26/3/1394 - 19:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته