• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 575
تعداد نظرات : 186
زمان آخرین مطلب : 4627روز قبل
آموزش و تحقيقات

آشنایی مقدماتی با گوگل

موتورهای جستجو ابزار اصلی بازیابی اطلاعات در اینترنت محسوب می‌شوند. آشنایی با موتورهای مختلف جستجو به منظور بازیابی سریع و صحیح اطلاعات و جستجوی رکوردهای مرتبط مطلوب و اجتناب از بازیابی رکوردهای نامرتبط، یکی از نیازهای اساسی استفاده‌کنندگان از اینترنت است. آنچه برای جستجوگران اینترنت اهمیت دارد، صرفه‌جویی در وقت آنان است. در این قسمت، موتور جستجوی «گوگل» که یکی از قوی‌ترین موتورهای جستجوی وب جهانی است، توضیح داده می‌شود. «گوگل» با پوشش بیش از 000/920/326/1 صفحه وب و سرعت بازیابی قابل قبول (در کم‌تر از 5/0 ثانیه)، در وقت جستجوگر صرفه‌جویی می‌کند و مدعی است که امکان جستجو به 25 زبان مختلف دنیا را فراهم می‌کند. این موتور جستجو از طریق نشانی www.google.com قابل دسترسی است. در زیر راهبردهای جستجو در «گوگل» شرح داده می‌شوتد.


1. جستجو در عنوان صفحه‌ وب
عنوان صفحه وب ممکن است عنوان مقاله، کتاب، نام شخص، سازمان، کالا، خدمات، شرکت، دارو, و غیره باشد. برای انجام جستجو در عنوان، در خانه خالی مخصوص جستجو ابتدا کلمات “allintitle” به معنی «تماماً در عنوان» (بدون فاصله بین کلمات) و بعد ازآن, نشانه دونقطه «:» را بدون فاصله تایپ کنید. آنگاه با یک فاصله، موضوع موردنظر را در قالب کلیدواژه تایپ کنید و روی گزینه “Goolgle Search” کلیک یا اینتر کنید. به عنوان مثال، اگر جستجوگری درباره “abstracting” اطلاعات بخواهد، برای آن که این عبارت در عنوان صفحات وب باشد، باید به این صورت عمل کند:

allintitle: abstracting


امکان استفاده از عملگرهای منطق بولی
عملگر AND
«گوگل» امکان جستجو با استفاده از عملگرهای منطقی بولی را فراهم می‌کند. از آنجا که جستجو در «گوگل» مبتنی بر باهم‌بودن واژه‌ ها یعنی استفاده از عملگر AND می‌باشد، دیگر نیازی به تایپ این عملگر نیست. مثلا‍ً برای جستجوی عبارت “resource sharing” در عنوان صفحات وب باید به این صورت عمل شود: allintitle: resource sharing
---

جستجوی عبارت

برای جستجوی عبارتی و همجواری واژه‌ها از علامت نقل قول (") قبل و بعد از عبارت استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که بین این علامت و واژه‌های ابتدا و انتهای عبارت هیچ فاصله‌ای نباشد. برای جستجوی عبارت قبل با این شیوه، کافی است که قبل و بعد از آن فقط علامت نقل‌قول (") گذاشته شود:
allintitle: “resource sharing”
البته می‌توان قبل از واژه‌هایی که بعد از اولین واژه می‌آیند، علامت بعلاوه (+) به معنی And را بدون فاصله تایپ کرد تا آن‌ها را با هم جستجو کند، ولی نیازی به این علامت نیست.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:58
آموزش و تحقيقات

 گوگل مکان موضوعات جستجوى شما را در صفحه بر جسته میکند.

گوگل فقط محتوى نتایج موضوعات جستجویى شما نیست، بلکه گوگل آن نتایج را در صفحه خود تجزیه و تحلیل نیز میکند. برخلاف بسیارى از سایتهاى جستجو گر، گوگل براى نتایج جستجو هاى خود الویت قایل میشود. ما به نتایج جستجوى شما توجه میکنیم و سعى داریم تا جهت صرف وقت کمتر، نزدیکترین نتیجه را براى شما فراهم سازیم.

يکشنبه 10/4/1386 - 11:53
آموزش و تحقيقات

گوگل کاربران را قارد میسازد تا بیش از 1 بیلیون URL را جستجو کنند

فهرست گوگل، که شامل بیش از 1 بیلیون URL است، در نوع خود اولین است و مجوعه اى از جامع ترین صفحات وب را در اینترنت ارایه میکند.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:50
آموزش و تحقيقات

گوگل نظم را به وب میاورد.

گوگل طراحى شده است تا ترتیب را در هرج و مرج اطلاعاتى بوجود آورد. این چیزى است که یک سرویس جستجو باید ارایه کند
يکشنبه 10/4/1386 - 11:49
آموزش و تحقيقات

دلایل استفاده از گوگل

به دلیل اینکه گوگل مناسبترین نتایج جستجو را سریع و مقدم تحویل میدهد، پوشش دهى اطلاعات در وب خواستار یک جستجو گر ممتاز براى اطلاعات قابل دسترسى است. بدون یک ابزار جستجوى قدرتمند، پیدا کردن یک وب سایت خاص اگر غیر ممکن نباشد خیلى سخت است.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:49
آموزش و تحقيقات

معنى گوگل

گوگل بر گرفته شده از کلمه Googlo که به معنى "یک عدد یک و صد صفر جلوى آن" است که توسط میلتون سیروتا پسر خواهذ ادوارد کاسنر ریاضیدان آمریکایى اختراع شده است. این موضوع که "یک عدد یک و صد صفر جلوى آن" در واقع نوعى شعار و در واقع مقصود موضوع است. بدین معنى که گوگل قصد دارد تا سرویس ها، اهداف و اطلاع رسانى و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب در جهان گسترش دهد.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:48
آموزش و تحقيقات

درباره تکنولوژی گوگل

تکنولوژى متحول جستجوى گوگل و طراحى اینترفیس مطلوب براى کاربران، گوگل را به به عنوان بخش از ماشینهاى جستجوى نسل جدید تبدیل کرده است. فراتر از استفاده از تکنولوژى کلمات کلیدى، گوگل براساس تکنولوژى PageRank™ نیز پایه گذارى شده، که این تکنولوژى باعث میشود تا نتایج مهمتر در یک جستجو اولتر دیده شوند.

PageRank یک سنجش معقولى را براى اعتبار صفحات وبى که بر اساس معادله برابرى 500 میلیون متغییر و بیش از 2 بیلیون شرایط محاسبه شدند را ایفا میکند. PageRank از ساختار لینک عظیم وب به عنوان ابزار سازماندهى استفاده میکند. وجودا، گوگل تفسیر میکند یک لینک را از صفحه A تا صفحه B به عنوان یک vote توسط صفحه A براى صفحه B. دبوسیله این، گوگل تشخیص میدهد توسط vote که کدام صفحه مهمتر است. همچنین گوگل این صفحات را تجزیه و تحلیل میکند.

مجتمع گوگل، روشهاى جستجوى خودکار انسداد اینترفیس دستى است. برخلاف ماشینهاى جستجوى دیگر، گوگل ساختار بندى شده تا نتایج جستجوى را به بهترین شکل براى تجارت ارایه دهد. یک جستجوى گوگل راهى است براى جستجوى وب سایتى با کیفیت مطلوب و بالا.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:47
آموزش و تحقيقات

درباره ی گوگل

ماموریت گوگل ارائه بهترین تجربه جستجو دراینترنت بوسیله در دسترس و مورد استفاده قراردادن عمومی اطلاعات جهان است. گوگل، ایجادکننده بزرگترین ماشین جستجوی جهان، سریعترین و آسانترین راه پیدا کردن اطلاعات روی اینترنت راارائه می کند. با دستیابی به بیش از 1.3 میلیارد صفحه گوگل نتایج را در ظرف کمتر از یک دوم ثانیه به کاربران در سراسر جهان ارائه می کند. اکنون، گوگل روزانه به بیش از 100 میلیون تقاضای جستجو پاسخ می دهد.

دو دانشجوى دکتراى دانشگاه Stanford، یعنى لرى پیج و سرجى برین، گوگل را در سال 1998 تاسیس کردند. این شرکت خصوصى در ماه جون 1999 / تیر 1379 رسما با سرمایه تاسیس 25 میلیون دلار معرفى شد. این شرکت همراهانى را چون کلاینر پرکینز کاوفیلد و سیکوال کپیتال را پیدا کرد. گوگل سرویس و خدمات عمومى اصلى خود را در وب سایت خود در www.google.com ارایه میدهد. این شرکت همچنین سرویس جستجوى پیشرفته را براى فراهم سازى اطلاعات محتوایى نیز ارایه میدهد.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:46
آموزش و تحقيقات

جستجو در اینترنت

 


همان طور که می دانید برای یافتن مطلب مورد نظر خود در اینترنت 2 چیز اهمیت دارد. یکی گوگل! و دیگری آشنایی با نکات جستجو و مهارت کار با آن است. اما برای رسیدن به این مورد هم ، توصیه می کنم این مقاله را تا پایان دنبال کنید. مطمئنا از قبل با عملگرهای ابتدایی گوگل مثل (+)، (-)، (*)،(ل) و (OR)و... آشنایی دارید.
به عنوان مثال می دانید که اگر قبل از کلمه ای ، عملگر تیلدا یا مد (ل) بیاورید ، گوگل به دنبال آن کلمه و کلمات هم معنی با آن می گردد. همچنین عملگر ستاره (*) نماینده یک کلمه در یک عبارت است.
به عنوان نمونه ، عبارت "make * with wood" در برگیرنده " "make box with wood" و نیز "make table with wood" است. در ضمن شما می توانید از هر تعداد ستاره که هر یک نماینده یک کلمه خواهند بود ، استفاده کنید. اما گوگل از تعداد زیادی عملگر پیشرفته نیز پشتیبانی می کند که هر یک معانی خاصی دارند و جستجو را به سمتی جهت دهی می کنند و اما مهمترین این عملگرها به قرار زیراند.
عملگر : link صفحاتی را لیست می کند که به سایت ذکر شده بلافاصله بعد از این عملگر ، لینک داده اند. مثلا link:www.google.com سایتهایی را که به مقصد گوگل لینک دارند لیست می کند.
اگر بعد از عملگر : info نام یک سایت ذکر شود، اطلاعاتی در مورد آن سایت نمایش داده می شود. چنانچه مایلید معنی و مفهوم یک عبارت را بیابید ، گوگل با استفاده از عملگر : define معنی عبارت مورد نظر شما را از منابع مختلف آنلاین گردآوری می کند. توجه شود که معنی برای کل عبارت بعد از عملگر و به ترتیبی که تایپ شده اند جستجو می شود.
چنانچه کلماتی بعد از عملگر : stocks بیایند و مفهوم یک عبارت را داشته باشند، گوگل آن را تشخیص داده و در مورد آن جستجو می کند.
به عنوان مثال در صورت تایپ عبارت stocks: intc yhoo، گوگل به دنبال اطلاعاتی در مورد yahoo,intel می گردد.
البته این خاصیت ، بدون عملگر : stocks نیز توسط گوگل پشتیبانی می شود.
توسط عملگر : inurl می توانید لغت خاصی را در میان آدرس صفحات جستجو کنید. چنانچه از این عملگر در بخش Imagesبرای جستجوی عکس استفاده کنید ، تصاویری مورد جستجو قرار می گیرند که در نام آنها ، عبارت موردنظر شما وجود داشته باشد.
با عملگر : intitle لغت مورد نظر در عنوان صفحات جستجو می شود.
عملگر : intext نیز به منظور جستجو در میان متن صفحات است. به وسیله عملگر: inanchor می توان یک کلمه را در لینکهای موجود در صفحات جستجو کرد.
اگر در نظر داشتید بیش از یک لغت را در جاهای مختلف جستجو کنید کافی است به ابتدای 4 عملگر اخیر کلمه all را بیفزایید.
در این صورت 4 عملگر :allinurl ، :allintitle، : allintext و : allinanchor خواهید داشت که لغات پیاپی بعد از آنها مورد جستجو قرار خواهند گرفت.
توسط عملگر : site می توانید عمل جستجوی خود را به یک سایت بخصوص یا یک سری از سایتها محدود کنید.
برای نمونه help Site:www.google.com در سایت گوگل به دنبال راهنما می گردد و عبارت help site:com تنها در سایتهایی به جستجو می پردازد که نام دامنه آنها به com. ختم شود.
اگر در اینترنت به دنبال یک مقاله هستید با عملگر : author می توانید جستجوی خود را به مقالات یک نویسنده خاص محدود کنید. به این ترتیب که نام نویسنده را در مقابل این عملگر بیاورید.
توجه داشته باشید که این عملگر تنها یک لغت بعد از خود را در نظر می گیرد و چنانچه نام مورد نظر شما چند قسمتی باشد باید برای هر قسمت از یک عملگر : authorاستفاده کنید و یا کل نام را داخل گیومه قرار دهید.
اگر در جستجوی خود از : movie استفاده کنید، جستجوی خود را به اطلاعات مربوط به فیلم محدود خواهید کرد. اگر بعد از عملگر : cache نشانی یک سایت ذکر شود ، گوگل نسخه موجود در آرشیو خود از این سایت را نمایش می دهد و نه نسخه کنونی این سایت را. در صورتی که پسوند یک نوع فایل را بعد از عملگر : filetype ذکر کنید ، گوگل تنها به دنبال آن نوع فایلها می گردد. به عنوان مثال اگر بعد از کلمات کلیدی خود عبارت filetype:pdf را بیاورید ، تنها فایلهایی از نوع pdf برای شما نمایش داده می شوند. چنانچه بعد از عملگر :related ، نام یک سایت ذکر شود ، صفحاتی جستجو می شوند که شبیه سایت مورد نظر شما یا مربوط به آن باشد.
عملگرهای : source و : locationبرای جستجو در بخش news به کار می رود که اولی برای مشخص نمودن منبع اخبار و دومی برای تعیین حوزه مکانی به کار می رود.
به عنوان نمونه election Source:new-york-times صفحاتی از new york times که در آن عبارت election آمده است نمایش داده می شوند و یا عبارت queen location:uk به دنبال متون از سایتهایی موجود در United Kingdom می گردد که در آنها عبارت queen ذکر شده است تعداد اندکی از این عملگرها در بخش Advanced searchبه کار گرفته می شوند. عملگرهای دیگری نیز موجودند که ذکر آنها ضروری به نظر نمی رسد.
نکته جالب توجه آن است که شما می توانید این عملگرها را با عملگرهای مقدماتی همچون (+)، (-) و... ترکیب نمایید. به عنوان مثال با عبارتی همچون windows-site:microsoft.com اطلاعاتی در مورد ویندوز در سایتهایی غیر از سایت مایکروسافت نمایش داده می شوند. این مقاله را با یک نکته بسیار مهم به پایان می برم و آن این که بین عملگر و عبارت شما نباید فاصله ای باشد به دیگر کلام ، حرف اول عبارت شما باید بلافاصله بعد از (:) مربوط به عملگر باشد.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:44
آموزش و تحقيقات

فرهنگی شدن

فرهنگی شدن در حقیقت هماهنگی و انطباق فرد با کلیه شرایط و خصوصیات فرهنگی است و معمولاً به دو صورت ممکن است واقع شود. اول بصورت طبیعی و تدریجی که همان رشد افراد در داخل شرایط فرهنگی خاص است . دوم بصورت تلاقی دو فرهنگ که بطرق مختلف ممکن است صورت گیرد . فرهنگ در برگیرنده تمام چیزهایی است که ما از مردم دیگر می‌آموزیم و تقریباً اعمال انسان مستقیم و یا غیر مستقیم از فرهنگ ناشی می‌شود و تحت نفوذ آن است . برای روشن شدن مطلب یکی از اعمال انسان را مثال می زنیم : غذا خوردن نیازی بدنی و بیولوژیک است , برای زنده ماندن باید تغذیه کرد ولی وقتی سئوال می‌شود چه باید خورد ؟ چگونه باید خورد؟ چه وقت باید خورد , نفوذ فرهنگ در اعمال انسانی نمودار می‌گردد. برآوردن نیازهای غریزی در انسان با مجموعه‌ای از رفتارهای پیچیده همراه است و این رفتارها را فرهنگ هر جامعه ای شکل می‌دهد . در مورد برآوردن نیاز تغذیه در جوامع مختلف اشکال گوناگونی دیده می‌شود و محدودیت ها , مقررات , قواعد و رسومی هست که افراد هر جامعه را تحت نفوذ می‌گیرند که مثلاً چه باید خورد و از خوردن چه چیز باید پرهیز کرد. فرهنگ بین افراد مشترک است . هر فردی خصوصیاتی منحصر به فرد دارد که ویژه است و دیگران را از آن بهره‌ای نیست . این گونه خصوصیات جزو فرهنگ بشمار نمی‌رود مگر آنکه بوسیله افراد دیگر یاد گرفته شود و بصورت رسوم و عادات گروهی در آید و دیگران در انجام آن شرکت کنند. از طرف دیگر فرهنگ گرد آورده جمع است ,ذخیره دانش انسانی از طریق نسلهای متمادی فراهم شده است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌گردد. و بهمین دلیل غالباً هر اختراعی بر اساس زمینه عینی گذشته که حاصل کوششهای جمعی انسان است متکی می‌باشد.
يکشنبه 10/4/1386 - 11:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته