• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4137روز قبل
طنز و سرگرمی
دوشنبه 22/12/1390 - 18:32
آموزش و تحقيقات
یک طراح ساعت مچی مفهومی را توسعه داده است که بدون صفحه و عقربه می تواند زمان دقیق را نشان دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "یران کیان" یک ساعت مچی بدون صفحه و عقربه را با عنوان "چشم توفان" طراحی کرده است.

این ساعت که با مواد پلاستیکی ساخته می شود، در ظاهر تنها یک قاب و بند است و جای صفحه ساعت کاملا خالی است. به طوریکه وقتی ساعت روی مچ بسته می شود پوست دست در داخل قاب پلاستیکی دیده می شود.

 

 

در طرف جانبی ساعت یک کلید و روی قاب پلاستیکی چند چراغ "ال. ای. دی" دیده می شوند. زمانی که کاربر می خواهد زمان را دریابد کافی است که روی کلید جانبی فشار دهد تا چراغهای "ال. ای. دی" شبیه به عقربه های ساعت روی دست روشن شوند و زمان را نشان دهند.

براساس گزارش اوبرگیزمودو، به گفته این طراح، ساعت بدون صفحه می تواند برای افرادی که به فلزات به کار رفته در ساعت حساسیت دارند بسیار مفید باشد.

 

 

همچنین می تواند تا حد قابل ملاحضه ای در مصرف مواد مورد نیاز و هزینه ها صرفه جویی و به محیط زیست کمک کرد.
به نظر می رسد که موتور این ساخت بسیار کوچک است و داخل قاب قرار می گیرد.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:21
کامپیوتر و اینترنت
نتایج تحقیقات یک موسسه تحقیقات بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان می دهد که بازار رایانه های شخصی در دوره سال 2012 تا 2013 در کنار رقیب سر سختی به نام "تبلت" به رشد خود ادامه می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بازار رایانه های شخصی مهمترین بخشی است که از موفقیت بزرگ تبلتها رنج می برد.

موسسه گارتنر در تازه ترین ارزیابیهای خود گزارشی از وضعیت این بازار در دوره 2013-2012 ارائه کرده است.

به اعتقاد این موسسه تحقیقاتی، باوجود رشد کمتر از 5 درصد در سال 2012، بازار رایانه های شخصی می تواند در سال 2013 روند مثبتی را در پیش گیرد.

برپایه این پیش بینی ها در سال 2012 در مجموع 368 میلیون دستگاه رایانه شخصی به فروش خواهد رسید که این رقم با یک افزایش 4.4 درصدی نسبت به سال 2011 مواجه خواهد بود درحالی که انتظار می رود در سال 2013 سطح فروش به 400 میلیون دستگاه برسد.

"رانجیت آتوال"، مدیر تحقیقاتی گارتنر، فروش رایانه های شخصی را علیرغم رشد، ضعیف اعلام کرد. یکی از دلایل این رشد ضعیف را تاخیر در ورود نوآوریها به این بازار است.

از میان مهمترین نوآوریهایی که وارد بازار رایانه های شخصی می شوند می توان به ویندوز 8 اشاره کرد.

این سیستم عامل جدید مایکروسافت که تا پایان سال 2012 وارد بازار می شود در واقع می تواند تنها در سال 2013 در نتایج این بخش اثر بگذارد.

براساس گزارش وب نیوز، همچنین به نظر می رسد تنها راه نجات بخش رایانه های شخصی، بازارهای نوظهور باشد که بنابر پیش بینی ها رشد آنها از 50 درصد سال 2011 به حدود 70 درصد در سال 2016 خواهد رسید.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:18
آموزش و تحقيقات
گروهی از دانشمندان سوئدی با توسعه یک "نای طبیعی" روشی را یافتند که امکان ساخت اندامهای بدن را در آزمایشگاه و از سلولهای بنیادی خود بیمار امکانپذیر می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، امروزه یکی از بزرگترین مشکلات عمل پیوند اعضا قرار گرفتن بیمار در یک لیست طولانی اهداکننده و خطر رد پیوند است.

این مشکلات در آینده می توانند با پیشرفت علم و استفاده از سلولهای بنیادی حل شوند. در این استا، دانشمندان موسسه کارولینسکای استکهلم در سوئد روشی را یافتند که به کمک آن می توان از سلولهای بنیادی خود بیمار اندامهای مورد نیاز را در آزمایشگاه کشت داد و سپس آن را پیوند زد.

این محققان که نتایج بررسیهای خود را در مجله عملی لانست منتشر کرده اند تاکنون موفق شده اند دو نای را با این روش به دست آورند و به دو بیمار پیوند بزنند. همچنین نتایج مثبت آزمایشگاهی نیز در مورد بافتهای دیگری چون مثانه، سیاهرگ، پوست، دریچه قلب، پانکراس، مغز و چشم را به ثبت رسانده اند.

در این تکنیک، سلولهای بنیادی که از بیمار گرفته شده اند روی قابی از بافت سلول زدایی شده رشد می کنند.

 

 

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "هنوز مشکلات بسیاری برای حل شدن باقیمانده اند که از آن جمله می توان به شناسایی سلولهای بنیادی مناسب که برای اندامهای مختلف قابل استفاده باشند و همچنین روشهایی برای سلول سازی دوباره ساختارهای عروقی برای اندامهای داخلی اشاره کرد."

یک مرحله میانی بسیار مهم در این تکنیک وجود دارد که استفاده از روش بازسازی برای ترمیم بافتها را پیش بینی می کند.

درحقیقت، جایگزین کردن کامل اندامها روش بسیار پیچیده و بغرنجی است اما این نوع مطالعات می توانند راهی را برای استفاده از سلولهای بنیادی در ترمیم اندام قبل از اینکه کاملاً تخریب شود و نیاز به پیوند اندام جدید پیدا کند ارائه دهند.

درحال حاضر، دستیابی به یک کبد یا کلیه کامل از این راه بسیار دور است درحالی که برای ریه می توان چشم انداز کوتاه مدتی را انتظار داشت.

تاکنون دو بیمار این نای های "مصنوعی زیستی" را یکی در ماه ژوئن و دیگری در ماه نوامبر دریافت کرده اند.  بیمار اول در شرایط بسیار خوبی است درحالی که بیمار دوم به دلایل نامعلومی چند روز قبل درگذشت.

همه ساله تنها در آمریکا درحدود 120 هزار نفر در اثر بیماری مزمن ریوی، 112 هزار نفر از نقص کلیوی و 425 هزار نفر از بیماری کورنری قلب جان خود را از دست می دهند. بسیاری از این مرگها به دلیل کمبود اهداکننده و یا رد پیوند است.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:17
آموزش و تحقيقات
لابراتوار تحقیقات دریایی آمریکا در حال تکمیل روباتی آتشنشان است که برای کمک به خاموش کردن آتش به کار گرفته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از پدیده هایی که هرگز نباید بر روی عرشه یک کشتی رخ دهد، آتش سوزی است. خدمه عرشه یک کشتی در حال سوختن نمی توانند به راحتی به خارج از فضا دویده و خود را به جایی امن برسانند و در عین حال افراد برای خاموش کردن آتش فضای کمی در اختیار دارند.

از آنجایی که وقوع آتش سوزی بر روی کشتی های نظامی امری کاملا ممکن است، لابراتوار تحقیقات نیروی دریایی آمریکا در حال تکمیل ابزاری ویژه است که می توان از آن برای مقابله با آتش در میان دریا استفاده کرد. این ابزار روباتی به نام "سفیر" (مخفف Shipboard Autonomous Firefighting Robot) است.

این روبات روباتی شبه انسانی است که بر اساس ساختار روبات چارلی L1 موسسه تکنولوژی ویرجینیا ساخته شده است. یکی از دلایلی که این روبات با بدنی مشابه انسانها طراحی شده این است که کشتی ها معمولا بر اساس فرم بدن انسانها ساخته می شوند و از این رو روباتی قد کوتاه، پهن و چرخدار نمی تواند خود را از میان راهروهای باریک کشتی ها به راحتی عبور دهد.

 

 

همچنین خدمه کشتی باید بتوانند با این روبات ارتباط برقرار کنند تا بتوانند در کنار یکدیگر به مهار آتش بپردازند. سفیر روباتی خودکار است که به شکلی طراحی خواهد شد تا بتواند بر روی نقطه تمرکز تیم انسانها متمرکز شود، به اشاره هایی مانند نشان دادن جایی با دست واکنش نشان داده و زبانهایی که در میان خدمه رواج دارد را درک کند.

سفیر از ابزارهای چندگانه حسگر از قبیل دوربین تصویربرداری، حسگر گاز و دوربین دوگانه فروسرخ برخوردار است که به این روبات اجازه می دهد از میان دود به راحتی ببیند. بخش بالایی بدن روبات از توانایی حمل تجهیزات آتشنشانی و بخش پایینی بدن نیز از توانایی راه رفتن و حفظ تعادل در شرایط پرتلاطم دریا برخوردار است.

بر اساس گزارش گیزمگ، استفاده از ساختار مرکزی آلومینیومی، اتصالات و فنرهای تیتانیومی باعث شده تا وزن بدن روبات بسیار کاسته شده و به کمترین حد ممکن برسد و باتری این روبات باید امکان 30 دقیقه فعالیت در زمینه آتشنشانی را به روبات بدهد. انتظار می رود این روبات برای حضور آزمایشی بر روی عرشه یک کشتی در سپتامبر سال آینده آمادگی داشته باشد.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:15
آموزش و تحقيقات
محققان دانشگاه ادینبورگ طرحی را برای کشت و کار در بیابانها و سیاره های دیگر ارائه کرده اند که با استفاده از آن می توان منابع غذایی انسان را در آینده پربحران جهان تا اندازه ای تامین کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیاره زمین رو به گرم شدن گذاشته است، بیابانها در حال توسعه هستند و جمعیت جهان روز به روز بزرگتر می شود.

بر این اساس تامین منابع غذایی انسان با وجود از بین رفتن زمینهای حاصلخیز و افزایش جمعیت به تدریج به مراحل بحرانی نزدیکتر می شود.

 

 

عده ای از محققان دانشگاه ادینبورگ از جمله دانشمندانی هستند که تمرکز اصلی فعالیتهای علمی خود را برای یافتن راه حل مهار این بحران قرار داده اند. این محققان به تازگی طرحی را برای رفع بحران منابع غذایی جهان و استفاده از بیابانها برای کشت محصولات کشاورزی ارائه کرده اند.

 

 

بر اساس این طرح نوعی ماده ژلاتینی مملو از مواد مغذی می تواند برای کشت انواع محصولات کشاورزی به کار گرفته شوند، با این تفاوت که گیاه به طور کامل درون ماده ژلاتینی قرار خواهد گرفت.

بر اساس گزارش گیزمگ، درواقع مزارع در درون این ژلهای مغذی رشد خواهند کرد تا از شرایط سخت محیط اطراف نیز در امان باشند، از این رو می توان از چنین ابداعی برای کشاورزی در بیابانهای بی آب و علف و حتی در سیاره های دیگر استفاده کرد.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:13
دنیای گیاهان و حیوانات
مطالعه ای جدید نشان می دهد زنبورها دارای شخصیتهای مختلفی هستند و تعدادی از آنها شیفتگی زیادی برای ماجراجویی و هیجان دارند.

به خبرگزاری مهر، محققان دریافتند که عشق به هیجان تنها مختص انسانها و دیگر مهره داران نیست، زنبورهای عسل نیز از این خصیصه برخوردارند و زنبورهایی که به نظر نسبت به دیگر زنبورها ماجراجوتر به نظر می آیند، از فعالیتهای ژنتیکی مجزایی مشابه فعالیتهای ژنتیکی انسانهای ماجراجو برخوردارند.

این یافته جدید دیدگاهی نوین را از زنبورها و جوامع زنبوری ارائه می کند. اکنون اینگونه به نظر می آید که زنبورهای عسل برای انجام وظایف مختلف سطوح متفاوتی از اشتیاق را نشان می دهند و این تفاوتها می تواند منجر به ایجاد شخصیت های متفاوت در میان زنبورها شود.

محققان موسسه بیولوژی ژنومیک بر روی 2 رفتار که به "تازه-خواهی" شباهت دارد، مطلعه کردند: پرسه زدن برای یافتن آشیانه های جدید و پرسه زدن برای یافتن غذا. زمانی که یک کلونی به اندازه ای رشد می کند که آشیانه اش برایش کوچک می شود، در این شرایط باید در جستجوی آشیانه جدید بود. در حدود پنج درصد از گروه زنبورها برای یافتن مکانی جدید برای ساخت کندو به تجسس و گشت زنی می پردازند. احتمال اینکه این زنبورهای جستجوگر نسبت به دیگر زنبورهای کندو در مسیر جستجو برای یافتن سکونتگاه جدید به دنبال غذا نیز بگردند 3.4 بار بیشتر است.

بر اساس گزارش تلگراف، محققان در راستای درک پایه های مولکولی این تغییرات از سیستم میکروآرایه ژنومی برای جستجوی تفاوتها در فعالیت هزاران ژن در مغز زنبورهای ماجراجو و غیر ماجراجو استفاده کرده و شاهد هزاران تفاوت بودند. در انسانها و حیوانات ماجراجویی به عملکرد سیستم پاداش مغز ارتباط دارد. در زنبورها محققان موفق به کشف ژنهای فعال متفاوتی شدند که با پروتئینها و هورمونهای مرتبط با تازه-خواهی در ارتباط بودند.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:11
موبایل
وب سایت Cnet در آزمایشی گسترده طول عمر باتری صدها گوشی هوشمند را حین استفاده در زمینه های مختلف از قبیل مکالمه، بازی یا عکاسی مورد بررسی قرار داده و رتبه بندی از قوی ترین و ضعیف ترین باتری های گوشی های هوشمند را ارائه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حفظ باتری در طول یک روز کامل معمولا از ویژگی هایی است که هر گوشی برای برتر بودن باید آن را داشته باشد و این یک روز کامل برای یک گوشی هوشمند شامل گوش دادن به موسیقی، چک کردن ایمیلها، ارسال پیامک، رزرو میز رستوران و بسیاری از فعالیتهای غیر آنلاین از قبیل عکاسی و تصویربرداری و بازی با گوشی خواهد بود.

وب سایت Cnet در 2 گزارش جداگانه 2 لیست از گوشی های هوشمند را ارائه کرده است که پس از انجام آزمایشهای مختلف پایداری باتری بر روی صدها گوشی هوشمند، به عنوان قدرتمند ترین و ضعیف ترین گوشی ها از نظر دوام باتری معرفی شده اند.

قدرتمندترین گوشی ها

در این رتبه بندی، گوشی موتورولا (Droid Razr Maxx) با دوام ترین باتری را در میان دیگر گوشی ها به خود اختصاص داده است و مدت زمان دوام باتری این گوشی برای مکالمه 19.78 ساعت اعلام شده است.

آی-فن 4 بدون استفاده از 3G رتبه دوم این رتبه بندی را به دست آورده است و دوام باتری این گوشی نیز 14.55 ساعت اعلام شده است. آی-فن 3GS اپل نیز در صورت غیر فعال بودن 3G و عمر باتری برابر 13.4 رتبه سوم را در این جدول به دست آورده است.

رتبه های چهارم و پنجم این رتبه بندی به گوشی های HTC Legend و بلک بری Curve 9360 اختصاص پیدا کره است که دوام باتری آنها به ترتیب 12.75 و 12 ساعت است. کمترین ساعت برای دوام باتری در جدول قوی ترین باتری های گوشی های هوشمند 6.33 ساعت است که به گوشی G"zOne Ravine 2 شرکت کاسیو اختصاص دارد.

رتبه قوی ترین گوشی های هوشمند از نظر دوام باتری

رتبه مدل مدت زمان مکالمه (دوام باتری)
1 Motorola Droid Razr Maxx  19.78
2 Apple iPhone 4 14.56
3 Apple iPhone 3GS 13.4
4 HTC Legend 12.75
5 RIM BlackBerry Curve 9360 12
6 HTC SDA 11
7 LG Optimus S 10.7
8 LG Optimus T 10.6
8a LG Optimus U 10.6
10 Sumsung Captive Glide 10.3
11 Samsung Galaxy S II 10
12 Huawei Mercury 9.32
13 Apple iPhone 4S 9.2
14 Samsung Focus S 9.01
15 DuraCore 8.95
16 LG Vortex 8.65
17 RIM BlackBerry Torch 9810 8.1
18 Huawei Ascend II 7.25
19 Pantech Burst 7
20 Casio G"zOne Ravine 2 6.33

ضعیف ترین گوشی ها

در مقابل وب سایت Cnet گوشی هایی را با ضعیفترین باتری ها معرفی کرده است که رتبه اول آنها به گوشی موتورولا i412 اختصاص دارد زیرا دوام باتری این گوشی در حالت مکالمه تنها سه ساعت است.

پس از آن گوشی به نام ZTE با 3.35 ساعت باتری، LG Encore با 3.6 ساعت باتری، سامسونگ Messager Tough با 3.82 ساعت باتری و LG Saber با 3.9 ساعت باتری رتبه های دوم تا چهارم ضعیفترین باتری ها را به خود اختصاص داده اند.

رتبه بندی ضعیفترین گوشی های هوشمند از نظر عمر باتری

رتبه مدل دوام باتری
1 Motorola i412 3
2 ZTE Chorus 3.35
3 LG Encore 3.6
4 Samsung SCH-R630 3.82
5 LG Saber 3.9
6 HTC G1 4
6a Huawei M835 Ideas 4
8 RIM BlackBerry Curve 3G 4.18
9 HTC 7 Pro 4.5
9a HTC Pro 4.5

آزمایشهای دوام باتری

کارایی های گوشی های امروزی بسیار فراتر از تماس تلفنی ساده است، گوشی های موبایل امروزه از انبوهی از کارایی ها از قبیل کتابچه آدرس دقیق، دوربینهای دیجیتال، سیستم پیامک فوری، بلندگو، سیستم پخش موسیقی، سیستم پخش ویدیو و اتصال بلوتوث برخوردار است.

ساختار فیزیکی گوشی ها نیز بر روی میزان مصرف باتری آنها تاثیرگذار است. از این رو سایت Cnet عملکرد هزاران گوشی و ویژگی های اجرایی آنها از قبیل کارکرد ساده، کیفیت تماسها و عمر باتری را مورد آزمایش قرار داده است. در این رتبه بندی قیمت گوشی ها نیز مد نظر قرار داده شده است.

آزمایشهای انجام شده بر روی این گوشی ها در بخش کارایی شامل بررسی روند تکامل منو، آدرس دهی برنامه ها،
استقامت و کارایی ساده، وضوح تصویری نمایشگرطراحی نرم افزار و ارگونومیک بودن گوشی بوده است. همچنین در صورت لمسی بودن گوشی، توجه زیادی به واکنش سطح مشترک لمسی شده است. کارایی گوشی ها در موقعیتهای مختلفی مورد آزمایش قرار گرفته و مرئی بودن نمایشگر تحت شرایط نوری مختلف آزموده شده است.

کارایی های اساسی یک گوشی از قبیل اتصال به اینترنت، ارسال و دریافت اطلاعات، عکاسی و تصویربرداری، پخش موسیقی و فیلم نیز در این تستهای طول عمر باتری مورد بررسی قرار گرفته اند.

همچنین برای آزمودن دوام باتری در زمان مکالمه، گوشی را با شارژ کامل باتری، روشنایی 50 درصدی نمایشگر، تنظیم نور پس زمینه به شکلی که پس از 10 ثانیه خاموش شود، و تنظیم بلندی صدا بر روی 50 درصد، مورد آزمایش قرار گرفت، این آزمایشها چندین بار تکرار شده اند تا دو نتیجه نزدیک به هم و با اختلاف +/- 5 از آنها به دست بیاید. سپس از نتایج به دست آمده برای ایجاد این رتبه بندی استفاده شد.

دوشنبه 22/12/1390 - 18:10
طنز و سرگرمی
دوشنبه 22/12/1390 - 14:2
بیماری ها
شب آخرین چهارشنبه سال یا همان شب چهارشنبه ‌سوری یكی از جشن‌های قدیمی ایرانی است كه در آن ایرانیان باستان آتش برپا كرده و به دور آن به ثنا و شادی می‌پرداختند.

 این جشن بی‌خطر، امروزه به جشن ترقه‌ها و آتش‌هایی مبدل شده كه عاقبت آن را در بسیاری از تصاویر تلویزیونی یا پلاكاردهای مربوط به این روز می‌توان دید.

صحنه‌های دلخراش از سوختگی‌ها، قطع اندام، نابینایی و مشکلات روانی كه گاهی زندگی و سرنوشت فرد را دچار تغییرات باورنكردنی کرده است.

آمار و ارقام منتشرشده از سوی بیمارستان‌های سوانح و سوختگی متغیر است. تعدادی از موارد سوختگی خفیف بوده و كار به بیمارستان نمی‌رسد یا در بیمارستان‌هایی تحت درمان قرار می‌گیرد كه آماری برای مراجع مسوول ارسال نمی‌كنند.

بیش از 90 درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری است، پس می‌توان گفت كه فرد سوخته قربانی بی‌احتیاطی است. سوختگی مانند دیگر حوادث، بیشتر بچه‌ها را تا سنین جوانی گرفتار می‌كند.

علت سوختگی در سنین كمتر از هشت سال بیشتر به مایعات داغ مربوط می‌شود، در حالی كه در سنین بالاتر شعله علت اصلی است.

اما در شب چهارشنبه‌سوری، علت از شعله و حرارت فراتر رفته و شاهد آسیب‌هایی از نوع برخورد تركش ترقه‌ها و انفجارهایی هستیم كه مجروحان آن بیشتر مشابه با مجروحان حملات نظامی هستند! در این حوادث گاهی به جای اثرات سوختگی، مصدومان به دلیل برخورد اجسام تیز و پرسرعت، با آسیب‌های عمده و جدی مواجهند كه بیشتر به بیماران تصادفی شباهت دارند!

برخورد با فرد دچار سوختگی

ـ‌ نخستین اقدام دور كردن فرد از محل خطر و خاموش كردن وی است. توجه كنید كه به منظور دور كردن مصدوم از محل خطر، خودتان دچار سانحه نشوید. اگر امكان امداد با توجه به خطرات ممكن نیست، باید هرچه سریع‌تر به 125(آتش‌نشانی) اطلاع داده شود. لباس‌های در حال سوختن یا آلوده به مواد را نیز باید خارج كرد. به یاد داشته باشید پوست بخش محافظتی است كه در هدر رفتن حرارت از بدن نقش دارد، بنابراین بیمار دچار سوختگی را با پتو بپوشانید یا در محلی با دمای مناسب قرار دهید تا افت دمای بدن بروز نكند.

ـ‌ تماس با اورژانس 115 در اولین فرصت پس از خروج مصدوم و حفاظت از سوختگی ضروری است. اگر فردی در نزدیكی شماست، از او بخواهید طی مدتی كه شما مشغول انجام اقدامات اولیه برای خروج مصدوم از محل و خاموش كردن لباس‌های وی هستید، با اورژانس و دیگر سرویس‌های امدادی مورد نیاز تماس بگیرد.

ـ‌ به دلیل خطر مسمومیت همزمان با مونوكسید كربن (معروف به گازگرفتگی) یا تماس با دود، باید بیمار را از نظر راه هوایی و تنفس مورد بررسی و مراقبت قرار داد. در چنین شرایطی، اولین اقدام قرار دادن بیمار در هوای آزاد است؛ بیمارانی كه دارای خشونت صدا، خلط سیاه، سوختگی موهای بینی هستند، مشكوك به درگیری راه‌های هوایی بوده و به مراقبت‌های خاص نیاز دارند. انتقال این بیماران نیازمند آمبولانس است چرا كه ممكن است حین انتقال دچار خفگی شوند.

ـ‌ برای انتقال بیماران دچار پرتاب‌شدگی به دنبال انفجار، باید مراقبت از ستون فقرات و بخصوص گردن به عمل بیاید. به دلیل درد ناشی از سوختگی و پرتاب شدن، ممكن است بیمار دردی در ستون فقرات احساس نكند.

ـ‌ در صورت امكان، باید لباس‌های تنگ و زیورآلات را از محل سوختگی درآورد. تورم در محل سوختگی از یك سو و فشار ناشی از لباس و زیورآلات از سوی دیگر باعث می‌شود خون‌رسانی به اندام مختل شود.

ـ‌ اگر سوختگی در بخشی از اندام‌ است که کمتر از 10 ‌درصد سطح بدن را تشکیل می‌دهد، می‌توان بخش سوخته را درون آب غوطه‌ور كرد. این اقدام از تورم بیشتر بخش سوخته کاسته و تا حدودی درد را کاهش می‌دهد.

مواردی که نباید انجام داد

ـ‌ روی زخم‌های بیمار پماد نمالید. درمان سرپایی زخم با پمادهای سوختگی نه تنها مفید نیست، بلکه گاهی میزان عفونت را افزایش می‌دهد. پمادی که روی زخم بماند و مورد شستشوی روزانه قرار نگیرد، در ترمیم پوست اختلال ایجاد می‌کند.

ـ‌ بهتر است به بیمار چیزی ندهید، شروع مصرف مواد غذایی را به عهده پزشک درمانگر بیمار بگذارید.

ـ‌ اگر چیزی در بدن فرد فرو رفته، نباید در محل حادثه خارج شود. این اقدام باید در بیمارستان و توسط پزشک انجام شود. ممکن است خارج کردن جسم خارجی با خونریزی همراه باشد که وسایل موجود در محل حادثه نتواند جلوی خونریزی را بگیرد. گاهی برای خارج کردن این اجسام تیز نیاز به انجام عکسبرداری و گاهی نیاز به عمل جراحی است.

انتقال بیماران به مرکز سوختگی

ـ‌ سوختگی درگیر کننده اندام فوقانی و تحتانی از ناحیه مچ به پایین، صورت، چشم یا گوش، درگیری در بین دو پا

ـ‌ سوختگی با قیر

ـ‌ سوختگی همراه با استنشاق دود یا آسیب‌های دیگرمثل پرتاب شدن یا سقوط.

ـ‌ سوختگی در زنان باردار

ـ‌ سوختگی در افراد با بیماری‌های جدی زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی یا دیابت

پس از ترخیص از بیمارستان، محل سوختگی دارای پانسمان است؛ در صورتی که پانسمان دچار چسبندگی شده است، آن‌را دستکاری نکرده و به پزشک مراجعه کنید چه بسا نیازی به کندن پانسمان نبوده یا نیاز به روشی خاص برای جداسازی باشد. اگر محل سوختگی در تماس با نور است، به مدت شش ماه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

دكتر بهروز هاشمی 

دوشنبه 22/12/1390 - 10:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته