• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 9190
تعداد نظرات : 108
زمان آخرین مطلب : 3718روز قبل
اخبار


اگر کسی نذر کند که در روز تاسوعا و عاشورا در حسینیه یا مسجدی به عزاداران غذا بدهد، آیا می تواند پول آن را به مصرف دیگر برساند؟
به گزارش خبرنگار خیمه گاه؛ عمل به نذر و وفای به آن در هر صورت لازم است و مکلف باید طبق آن عمل کند؛ البته اگر به صورت صحیح و با تمام شرایط باشد، و از جمله شرایط این است که صیغه خوانده شود. البته لازم نیست به عربی باشد، بلکه اگر معنای صیغه عربی را برساند، کافی است. پس اگر بگوید: چنانچه حاجت من برآورده شود «برای خدا بر من (لازم) است که هزار تومان به فقیر بدهم یا در شب یا روز عاشورا در فلان حسینیه به عزاداران غذا بدهم » نذر او صحیح است.

چنانچه اصل نذر بدین صورت انجام شود، به هر کیفیتی که نذر کرده، باید به جا آورد ونمی تواند پول آن را بدهد . اگر در نذر شرط کرده باشد که سفره ابوالفضل را مثلا در منزل بگیرد یا در مسجد یا در حسینیه یا به عزاداران غذا بدهد ، باید به همین شکل عمل شود.

اگر در آن مکان نیازی به غذا نبود یا دیگران نیز غذا تهیه کرده بودند، می توان غذا یا نذر را در جای دیگری که مجلس عزای حضرت اباعبدالله(ع) برقرار است، به مصرف رساند .

اگر صیغه نذر طبق شرایط نباشد،‌ آن نذر اعتبار ندارد، ولی می تواند به دلخواه خود با توجه به عهد و نیتی که کرده،‌گوسفندی قربانی کند یا کار خیر دیگری انجام دهد یا غذایی به عزاداران بدهد .

نکته مهم:

باید در نذرها سعی کنیم که محدودة وسیع در نظر گرفته شود و با ذکر قید و شرط،‌خود را در محدودیت قرار ندهیم یا عملاً نذر را بی فایده یا با فایدة اندک نکنیم، یا مال را در معرض تلف و ضایع شدن قرار ندهیم، مثلاً به جای نذر کردن چیز خاص،‌در مکان و زمان خاص و ...،‌نذر کنیم که آن را در مجالس امام حسین(ع) خرج کنیم. با این نذر، ‌محدودة عمل به نذر وسیع می‌شود و در هر جا و زمانی که مناسب تر است،‌مصرف می‌شود و مشکلاتی که در سؤال فرض شده، پبش نمی‌آید.

از نظر ثواب نیز نه تنها تفاوت نخواهد کرد،‌بلکه چه بسا به جهت مصرف شده در جای بهتر و لازم‌تر، ثواب آن بیشتر باشد.

                                               توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 541، مسئلة 2641.  
شنبه 18/8/1392 - 21:50
طنز و سرگرمی


مین های جنگ جهانی دوم به اشیای بی ضرر تبدیل شده‌اند و به کمک طراحان می روند.

به گزارش گروه خواندنی های خبرگزاری فارس، هنرمندی با نام ماتی کارمینا می|‌گوید: شاید زمانی این مین‌ها خطرناک بودند ولی در حال حاضر می‌توانید مبلمان زیبایی از مین‌ها را در منزل خود داشته باشید".

 

این هنرمند مین‌ها را تبدیل به مبلمان‌هایی زیبا و فوق العاده شیک برای اتاق نشیمن و پذیرایی می‌کند.

 

 

صدها مین که در جنگ جهانی دوم در زیر آب‌های دریای بالتیک و خلیج فنلاند مدفون شده بودند، در حال حاضر مورد استفاده قرار گرفته اند و باید اعتراف کرد وسایل بسیار زیبایی از آن ها ساخته شده است.

شنبه 18/8/1392 - 21:41
اخبار
به گزارش گروه خواندنی‌های خبرگزاری فارس، هتل یاس مارینا در نوع خود بهترین و با موقعیتی شگفت انگیر است که نیمی از آن روی زمین و نیمی روی دریا ساخته شده است. عناصر کلیدی این معماری در شور و شوق و هیجان آن است.

 

معماری این هتل که به شکل فرمول ریاضی است، آن را در نوع خود منحصر به فرد کرده است. و مکانی راحت برای یک سفر کاری یا خانوادگی یا حتی استراحت به شمار می آید.

این هتل مشرف به لنگرگاه مارینا یا تفرجگاه ساحلی است و در روز افتتاحیه بزرگترین جایزه اتحادیه هواپیمایی ابوذبی را دریافت کرد.

دارای 12 رستوران و سالن بزرگ است و غذاهایی از کشورهای ایتالیا، فرانسه، هند، عربستان و ژاپن در آنها سرو می شود و تنها در یک رستوران آن غذاهای دریایی سرو می شود.

از فرودگاه بین المللی ابوذبی تا این هتل فقط 10 دقیقه و 15 دقیقه تا مرکز شهر فاصله است.

 

هتل "کله بک" به معنای پروانه است و در ترکیه واقع شده است، این هتل شبیه به غاری است که هر اتاق در غاری قرار گرفته است.

 

 

هتل یخی، در کبک واقع شده است. این هتل بسیار شیک 15 اتاق خواب استاندارد با نور آبی و 10 سوئیت با نور قرمز دارد.

 

 

 

 

این هتل در عمق 15 متر زیر آب در جزیره ای در نزدیکی فیجی در جنوب نیوزیلند واقع شده است. 

شنبه 18/8/1392 - 21:39
نماز

خداوند روزی سه مرتبه اذن ملاقات به همه داده است . او رئیس عالم است ولی هر کسی بخواهد می تواند خدا را ملاقات کند ولی بعضی ها 50 سال زندگی کردند و حتی یکبار هم به ملاقات خداوند متعال نرفتند .
حجت الاسلام ماندگاری

خداوند روزی سه مرتبه اذن ملاقات به همه داده است . او رئیس عالم است ولی هر کسی بخواهد می تواند خدا را ملاقات کند ولی بعضی ها 50 سال زندگی کردند و حتی یکبار هم به ملاقات خداوند متعال نرفتند .
به گزارش فرهنگ نیوز ، امیرالمونین علی (ع) می فرمایند : یک سری از گناه ها اشتهای انسان ها را عوض کرده است. آن چیزی که برای ما لازم است نمی فهمیم و آن چیزی که مضر است فکر می کنیم منفعت دارد.
 
اذان به معنی اجازه است و از اذن می آید. یعنی باید انسانها آنقدر مشتاق با دیدار خدا باشند و پشت درب ها ایستاده باشند تا اذن با خدا داده شود و با خدا ملاقات کنند.
 
انسان نباید از صدای اذان خسته شود و صدای اذان را حذف کند. امروز اگر اذان حذف شود فردا روضه و نماز و ... حذف می شود. بعد می گویند حجاب هم اضافی است و باید حذف شود و می گویند بعضی از موسیقی های مبتذل و ارتباط های دختر و سر را هم سخت نگیرید.
 
اگر همه این ها را حذف کنیم از مسلمانی ما چه چیزی می ماند؟
 
اولین سوره ممتهنه همین موضوع را می گوید: شیطان آرام آرام ارزش ها را از ما می گیرد. چون سیاست شیطان گام به گام است.
 
تغییر ذائقه در انسان مطمئنا توسط یک اتفاقی صورت پذیرفته است. گاهی حتی موسیقی مجاز هم می شنویم می گوییم عیبی ندارد و اصلا خوابیدن بچه و مریضی خانواده مهم نیست ولی زمانی که صدای روضه یا هیئت را می شنویم اعتراض شدید نسبت به این صدا می کنیم.
 
البته تمام مراجع گفته اند فقط صدای اذان بلند باشد ولی انسان همانقدر که به صدای موسیقی ارزش قائل می شود باید به صدای هیئت و روضه هم ارزش قائل شود.
 
اگر در یک پارک ساکت بنشینیم همه اعتراض میکنند که چرا اینجا ساکت است و یک موسیقی بگذراید ولی اگر از مسجد ماه ها صدای اذان نیاید کسی به دنبال پخش صدای اذان نمی رود.   پیامبر بسیار زیاد مشتاق صدای اذان بود.
 
بعضی افراد سالها در اداره ای کار می کنند ولی نمی توانند یک بار به ملاقات رئیس آن اداره بروند ولی به مسئول دفتر که هر روز با رئیس در رابطه است قبطه می خورند.
 
خداوند روزی سه مرتبه اذن ملاقات به همه داده است . او رئیس عالم است ولی هر کسی بخواهد می تواند خدا را ملاقات کند ولی بعضی ها 50 سال زندگی کردند و حتی یکبار هم به ملاقات خداوند متعال نرفتند .
 
حال خدا ضرر کرده است یا ما ؟
 
گناه باعث تغییر ذائقه ما می شود . برای درست شدن این ذائقه نمازتان را درست کنید و دین برای ما دقدقه شود. این باعث نجات یافتن ما می شود.
 
روز عرفه بهترین زمان برای ملاقات با خداوند است پس این روز را از دست ندهیم و این را به همه بگوییم که این روز را از دست ندهند.
دوشنبه 13/8/1392 - 22:47
نماز

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی نظر خود را درخصوص ارتباط مومنین با افراد بی‌نماز در کتاب خاطراتش بیان کرده است.
برای صله رحم

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی نظر خود را درخصوص ارتباط مومنین با افراد بی‌نماز در کتاب خاطراتش بیان کرده است.

به گزارش فرهنگ نیوز، سایت جام نیوز نوشت: در هر فامیلی هستند افرادی که یا در خواندن نماز کاهلی می کنند و یا متاسفانه خود را از برکات نماز محروم کرده و نماز نمی خوانند حال در قبال این دسته از افراد وظیفه نمازخوان های فامیل چیست؟ رابطه یا قهر؟

شخصی از حجت الاسلام و المسلمین قرائتی پرسید: برادری دارم که نماز نمی خواند آیا با او رفت و آمد داشته باشم؟
 
ایشان در جلد یک کتاب خاطرات خود این خاطره را این گونه بیان کرده اند: شخصى می ‏گفت برادرى دارم که نماز نمی ‏خواند، خواهر زنى دارم که تارکُ ‏الصَّلوة (ترک کننده نماز) است، آیا با آنان رفت و آمد داشته باشم؟ رابطه فامیلى را چه کنم؟
 
گفتم: این مربوط به اثر است، گاهى ممکن است با رفت و آمد و محبّت، انسانى را عوض کرد و گاهى بر عکس. اگر نجات می ‏دهى برو و اگر غرق می شوى نرو.
دوشنبه 13/8/1392 - 22:46
اخلاق

از امتیازات دین مبین اسلام توجه به زیبایی و آراستگی ظاهری و پاکیزگی در کنار سیرت پاک و آراستگی باطنی است.
از امتیازات دین مبین اسلام توجه به زیبایی و آراستگی ظاهری و پاکیزگی در کنار سیرت پاک و آراستگی باطنی است.

به گزارش فرهنگ نیوز، اسلام همچنان که انسان‌ها را به سوی پاکی و سلامت روح فرا می‌خواند، به آنان دستور می‌دهد که ظاهری جذاب، با سلیقه و زیبا داشته باشند. اما همچنان که سفارش برای توجه به زیبایی و آراستگی دارد ما را از آفت‌ها و آسیب‌های آن نیز برحذر می‌دارد.

پیامبر خدا(ص) در باره آفت زیبایی تذکر می‌دهند و می‌فرمایند: " آفت زیبایی غرور است".(1)

امام علی(ع) نیز با تاکید بر حفظ پاکدامنی فرمودند: " زکات زیبایی، پاکدامنی است".(2)

ایشان همچنین فرمودند: "هیچ آراسته‏‌ای به زیوری مانند طاعت خدا، آراسته نشد".(3)

البته در آیات و روایات درباره این که خداوند، زیبایی را دوست دارد، تاکید شده است. به عنوان مثال پیامبر خدا(ص) می‌فرمایند: "خداوند متعال زیباست، زیبایی را دوست دارد و دوست دارد اثر نعمت خود را در بنده‏‌اش ببیند. او فقر و فقرنمایی را دشمن دارد".(4)

آن حضرت در جایی دیگر فرمودند: "خداوند متعال دوست دارد وقتی بنده‏‌اش نزد برادران خود می‏‌رود با هیأتی پرداخته و آراسته برود".(5)


پی نوشت ها:
1_(بحارالأنوار: 77 / 59 / 3 منتخب میزان الحکمة: 108)
2_(غررالحکم: 5449 منتخب میزان الحکمة: 246)
3_(غررالحکم: 9489 منتخب میزان الحکمة: 260)
4_(کنزالعمّال: 17166 منتخب میزان الحکمة: 108)
5_(مکارم‌الأخلاق: 1 / 85 / 1 منتخب میزان‌الحکمة: 108)

دوشنبه 13/8/1392 - 22:46
اخلاق

سخاوت در اصل معنایش گذشت کردن است. شما یک چیزی را به کسی می بخشی، بذل می کنی، از آن دل می کنی، گذشت می کنی می دهی به او. سخاوت این است.
سخاوت در اصل معنایش گذشت کردن است. شما یک چیزی را به کسی می بخشی، بذل می کنی، از آن دل می کنی، گذشت می کنی می دهی به او. سخاوت این است.

به گزارش فرهنگ نیوز، از امیرالمومنین(ع) نقل شده است: «اِنَّ سَخاءَ النَّفسِ عَمّا فی اَیدِی النّاسِ لَاَفضَلُ مِن سَخاءِ البَذلِ».(1) «گذشت و سخاوت نفس از آنچه را که در دست مردم است هر آینه افضل و بالاتر است از گذشت و سخاوت در بذل و عطا کردن به دیگران».
سخاوت در اصل معنایش گذشت کردن است. شما یک چیزی را به کسی می بخشی، بذل می کنی، از آن دل می کنی، گذشت می کنی می دهی به او. سخاوت این است.

 امیرالمؤمنین(ع) بر طبق این روایت می فرمایند: «سَخاء نفس»؛ یعنی گذشت درونی از آنچه که در دست دیگران است از امور دنیایی. اسم این را گذاشته سخاوت. چرا؟ چون مثل همان گذشت است. این چشم پوشی از آنچه در دست دیگران است فضیلتش بیشتر و بالاتر است از اینکه دست کنی در جیب خودت و پول به کسی بدهی. چرا؟ اگر انسان چشم داشت داشته باشد، نسبت به آنچه که از امور دنیایی در دست دیگران است و چشمش دنبال آن باشد، حداقل منشأ 3 رذیله در انسان می شود.

 چشم پوشی نکردن از مال دیگری و نتیجه آن

1- متوقع می شوی که او به تو بدهد. توقع اینکه او به تو بدهد از آنچه که دارد این طمع است  و طمع هم از رذائل اخلاقی است.

2- به تو نمی دهد. اینجا در دلت آرزو می کنی چون من ندارم خدا از او بگیرد. نگاه کنید گام به گام پیش می روم. اینها مال نفس است و تودلی است. اول به من بدهد می شود طمع. بعد می بینی به تو نمی دهد. آرزو می کنی که او هم نداشته باشد و از او هم گرفته شود. این اسمش چیست؟ حسد. نگاه کنید گام به گام پیش می روم . چند صورت که بیشتر ندارد.

3- نه توقع دارم به من بدهد نه میخواهم که از او گرفته شود. بلکه می گویم خودم می روم تلاش می کنم که هر طور بشود بدست آورم. این چه می شود؟ خودم را به آب و آتش می زنم. لا ابالی گری در بدست آوردن مال. نه حرام سرم می شود دیگر نه حلال. می خواهم مثل او بشوم. ببینید چقدر جمله گویا است.

 « اِنَّ سَخاءَ النَّفسِ عَمّا فی اَیدِی النّاسِ لَاَفضَلُ مِن سَخاءِ البَذلِ»؛ چشم پوشی کردن از آنچه را که در دست دیگران است از امور مادی و دنیایی، هر آینه بالاتر است ازاینکه دست کنی در جیبت یک چیزی به کس دیگری بدهی. فهمیدی؟ چون اگر آن چشم پوشی نشود منشأ رذائل اخلاقی است. یا مبتلا به طمع می‌شوی یا حسد می شوی یا لا ابالی گری در بدست آوردن مال.(2)


پی نوشت:
1_(غررالحکم، ص 381، حدیث 8645)
2_(آیت الله مجتبی تهرانی 20 ربیع الاول 1431)

دوشنبه 13/8/1392 - 22:46
شعر و قطعات ادبی

قاسم صرافان در ایان سوگواری اباعبدلله حسین (ع) شعری از زبان جُون، غلام اباعبدالله (ع) سروده، این شعر که غلام عاشق نام دارد که به شرح زیر است:
قاسم صرافان در ایان سوگواری اباعبدلله حسین (ع) شعری از زبان جُون، غلام اباعبدالله (ع) سروده، این شعر که غلام عاشق نام دارد که به شرح زیر است:

تا پیشکش کنم بجز این سر نداشتم

رویم سیاه! تحفه‌ی بهتر نداشتم

در بین عاشقان تو شرمنده‌ام حسین!

حتی تنی سفید و معطر نداشتم
 


هر چند ماه می‌شود اینجا فدای تو

بگذار جُون جان بدهد پیش پای تو

خونم سیاه نیست، ببین سرخ شد زمین

بر روی خاک شاخه گلی شد برای تو

 
من بنده‌ات... نه! عاشقِ در بند گیسویت

قبلا دو بار کشته مرا چشم و ابرویت

در خواب دیده‌ جُون تو را بارها ولی

درخواب هم ندیده سرش را به زانویت

 

تنها نه من،... به پای همه بند می‌زنی

در پاسخ سلام که لبخند می‌زنی

با من صمیمی ‌است همه حرفهای تو

گویی که با برادر و فرزند می‌زنی

 

خوشبخت من که همدم و هم صحبتت شدم

اول سیاه پوش درِ هیئتت شدم

بی ارزشم اگر که رهایت کنم حسین!

اکنون که یار تشنگی و غربتت شدم
 


تنها کنار توست که حس می‌کنم منم

بنگر فقط به عشق تو شمشیر می‌زنم

با تو نشسته‌ام که چو کوه ایستاده‌ام

نور تو دیده‌‌ام که چنین گرم و روشنم

 

«حبُّ الحسین» کرده مرا مست مست مست

ای وای اگر که تیغ بیفتد به دست مست

خود را چو جام می‌شکند تا که نشکند

با چشمهای ساقی اگر عهد بسته مست

 

عشق من و تو زاده‌ی زهرا ! شنیدنی است

با یک کلاف هم شده یوسف خریدنی است

پیش تو ایستادم و خواندم به زیر لب:

خال سیاه بر رخ زیبا چه دیدنی است!

 

هوش از سر بنی اسد امشب پریده است

یک قطره عطر سیب به خونم چکیده است

جای تعجب است درخشیدنم مگر؟

دستی حسین بر سر و رویم کشیده است

دوشنبه 13/8/1392 - 22:46
قرآن

یکی از اهداف مهم اسلام فقرزدایی و فراخوانی به تلاش برای کسب معاش و پیشرفت‌های اقتصادی است.
یکی از اهداف مهم اسلام فقرزدایی و فراخوانی به تلاش برای کسب معاش و پیشرفت‌های اقتصادی است.

به گزارش فرهنگ نیوز ، وجود فقر و فقیر به عوامل و دلایل زیادی بستگی دارد که برخی از آنها به خود انسان‌ها برمی‌گردد که اهل تلاش و کوشش نیستند، اما به هرحال برخی افراد هستند که با وجود فقر همواره عزت نفس و کرامت خود را حفظ کرده و از هیچ تلاشی برای کسب معاش فروگذاری نمی‌کنند.

امام صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: "(در روز قیامت) خداوند، جلّ ثناؤه، همچنان که برادری از برادرش پوزش می‏‌خواهد، از بنده مؤمن نیازمند خود در دنیا، عذر می‏‌خواهد و می‏‌فرماید: به عزّت و جلالم سوگند که من تو را در دنیا از سر خواریت نزد من، محتاج نکردم. اکنون این سرپوش را بردار و ببین به جای دنیا به تو چه داده‏‌ام. او سرپوش را بردارد و گوید: با این عوضی که به من دادی مرا چه زیان اگر آنچه را در دنیا از من گرفتی1".

البته امام صادق(ع) در روایتی دیگر فرمودند: "دشوارترین و پر زحمت‏‌ترین کارها، پوشیده داشتن فقراست2".

مولای متقیان حضرت علی(ع) نیز می‌فرمایند: "خویشتنداری (و مناعت طبع) زیور فقر است3".

منابع روایات:

1- الکافی: 2 / 264 / 18 منتخب میزان‌الحکمة: 452

2- بحارالأنوار: 78 / 249 / 87 منتخب میزان‌الحکمة: 452

3- نهج‌البلاغة: الحکمة 68 منتخب میزان‌الحکمة: 452

دوشنبه 13/8/1392 - 22:46
اخلاق

اسلام در داخل خانواده، دو جنس زن و مرد را مانند دو لنگه یك در، دو چشم در چهره انسان، دو سنگرنشین در جبهه نبرد زندگى و دو كاسبِ شریك در یك باب مغازه قرار داده است.

نقشی که در خانه جایگزینی ندارد!

اسلام در داخل خانواده، دو جنس زن و مرد را مانند دو لنگه یك در، دو چشم در چهره انسان، دو سنگرنشین در جبهه نبرد زندگى و دو كاسبِ شریك در یك باب مغازه قرار داده است.

به گزارش فرهنگ نیوز، مسئله‌ى خانواده، مسئله‌ى بسیار مهمى است؛ پایه‌ى اصلى هر جامعه به شمار می رود. ملاحظات بنیادی سبک زندگی ایرانی-اسلامی از جمله فراهم نمودن محیطی آرامش بخش در خانه، تربیت نسل آینده، حمایت معنوی و عاطفی از همسر و رسیدن به کمال روحی پیش بینی شده برای زن، از جمله ی این ملاحظات است. در سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده بیش و پیش از سایر نظامات اجتماعی اولویت و اولیت دارد.

اسلام در داخل خانواده، دو جنس زن و مرد را مانند دو لنگه یك در، دو چشم در چهره انسان، دو سنگرنشین در جبهه نبرد زندگى و دو كاسبِ شریك در یك باب مغازه قرار داده است. هر كدام از این دو، طبیعت، خصوصیات و خصلت هایى، هم در جسم و روح و فكر و هم در غرایز و عواطف دارند كه ویژه خودشان است. این دو جنس، اگر با همان حدود و موازینى كه اسلام معیّن كرده است در كنار هم زندگى كنند، خانواده‌اى ماندگار و مهربان و با بركت و پرفایده خواهند داشت.
 
رابطه زن و مرد در سه نگاه غربی،سنتی،اسلامی
 
در نگاه غربی نزاعی دائمی بین زن و مرد برای دستیابی به قدرت وجود دارد ، نگاه سنتی زن را برای مرد می‌خواهد ،زن در نگاه اسلامی عزت ویژه‌ای دارد.
 
 
در نگاه غربی كه برخاسته از تفكر و اندیشه‌ی غربی است، رابطه‌ی زن و مرد در تمامی نهادهای اجتماعی یك رابطه‌ی مبتنی بر قدرت است. نزاعی دائمی بین زن و مرد برای دستیابی به قدرت وجود دارد. اصلاً فمینیسم در غرب به وجود آمد تا بتواند امتیازاتی را برای زن جلب كند تا زن در این نبرد قدرت با مرد پیروز گردد. شهید مطهری بحث زیبایی را درباره‌ی اشتباه غربی‌ها مبنی بر مشابه دانستن حقوق زنان و مردان و نه تساوی حقوق آنها مطرح كرده و اثبات نموده كه با این اشتباه، زنان هر كاری كه بكنند جنس دوم خواهند بود، زیرا بر اساس تشابه حقوقی در كارهای مردانه‌ای وارد خواهند شد كه نیاز به قدرت جسمانی و روانشناختی مردانه دارد و بنابراین هركاری كه بكنند، باز هم در این فعالیت‌ها از مردان عقب می‌مانند.در نهایت در نگاه غربی زن را تا برهنگی در جامعه پیش می‌برد، چرا كه این وضع، مطلوب مردان است. به تعبیر جامعه‌شناسان غربی، زن برای جامعه‌ی مردان است. 
 
 
در نگاه سنتی، مردان زنان را فقط برای خود و تمایلات خودشان می‌خواهند. اگر نگاه مدرن زنان را برای جامعه‌ی مردان می‌خواهد، نگاه سنتی زن را برای مرد می‌خواهد. مردان در این نگاه ممكن است زنان را بسیار محدود كنند و با آنان رابطه‌ای ستمگرانه‌ برقرار كنند. اصطلاح عرفی «زن‌ذلیل» در این نگاه قرار می‌گیرد، چرا كه در این تفكر، قدرت مرد یا باید بر همسرش غالب باشد یا این‌كه مرد ذلیل است.
 
اما در دیدگاه سوم كه متعلق به اسلام است، رابطه‌ی زن و مرد‌ دیگر رابطه‌ی قدرت نیست. در قرآن رابطه‌ی زوجیت زن و مرد با تعبیر «مودّت» به كار رفته است. فراتر از این رابطه نیز بین مردان و زنان محرم و نامحرم یك نوع رابطه‌ی خاصی وجود دارد؛ یعنی زن در نگاه اسلامی عزت ویژه‌ای دارد.
 
اسلام، فاطمه(س) آن عنصر برجسته و ممتاز ملكوتى را به عنوان نمونه و اسوه زن معرفى مى‌كند.
 
حضرت فاطمه (س) آن عنصر برجسته و ممتاز ملكوتى به عنوان نمونه و اسوه‌ زن در اسلام  معرفى می گردد. آن مقام معنوى و ركوع و سجود و محراب عبادت و دعا و صحیفه و تضرّع و ذات ملكوتى، زندگى ظاهرى و جهاد و مبارزه و دانش و سخنورى و فداكارى و شوهردارى و مادرى و همسرى و مهاجرت و حضور در همه‌ى میدان هاى سیاسى و نظامى و انقلابى و برجستگى همه جانبه‌ او كه مردهاى بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار مى‌كرد، زن، این است والگوى زنى كه اسلام مى‌خواهد بسازد، این است.
 
امام علی(ع): زنان در خانه‌هاى شما مثل گلى لطیفند كه باید نسبت به آنها با كمال ظرافت و دقّت رفتار كرد.
 
از نظر اسلام، میدان فعّالیت و تلاش علمى ،اجتماعی، اقتصادى و سیاسى براى زنان، كاملاً باز است. اگر كسى با استناد به بینش اسلامى بخواهد زن را از كار علمى محروم كند، از تلاش اقتصادى باز دارد، یا از تلاش سیاسى
و اجتماعى بى‌نصیب سازد، به خلاف حكم خدا عمل كرده است. زنان به قدرى كه توان جسمى و نیازها و ضرورت هایشان اجازه مى‌دهد، مى‌توانند در فعّالیت ها شركت كنند. آنها هر چه مى‌توانند، تلاش اقتصادى و سیاسى و اجتماعى كنند. شرع مقدّس، مانع نیست.
 
البته چون از لحاظ جسمانى زن ظریف تر از مرد است،. تحمیلِ كار سنگین بر زن، ظلم به زن است والبته اسلام این را توصیه نمى‌كند؛ چنان كه منع هم نمى‌كند. البته از امام على‌بن ابى‌طالب (ع) نقل است كه فرمود: «المرأة ریحانة و لیست بقهرمانه.» یعنى زن ریحانه است، قهرمانه نیست. «قهرمان» یعنى پیشكار و خدمتگزارِ آبرومند. خطاب به مردان مى‌گوید كه زنان در خانه‌هاى شما مثل گلى لطیفند كه باید نسبت به آنها با كمال ظرافت و دقّت رفتار كرد. زن، پیشكار شما و خدمتگزار شما نیست كه خیال مى‌كنید كارهاى سنگین را باید به او محوّل كرد. بنابراین، نظر اسلام، یك نظر میانه است. یعنى زن اگر فرصت و فراغت داشته باشد، بچه‌دارى مانع او نگردد، شوق و علاقه و نیرو و توان جسمانى داشته باشد و بخواهد وارد فعالیتهاى اجتماعى، سیاسى یا اقتصادى شود، مانعى ندارد.
 
زنها نصف جامعه‌اند و خیلى خوب است كه از این نیمِ جامعه در زمینه‌ى اینگونه مسائل استفاده كرد؛ منتها  نباید این اصل را  نادیده گرفت. که كار اساسى و مهم زن ، كارِ خانه و خانواده و همسری و كدبانوئى و مادرى است که نباید تحت‌الشعاع قرار گیرد. بدون شک  این هماهنگی کار مشکلی است؛  اینکه هم درس بخواند، هم درس بدهد، هم خانه‌دارى كند، بچه بیاورد، بزرگ كند، تربیت كند. اما اسلام  با آن اشتغال و مشاركتى موافق است كه به این اصل اساسی ضربه و صدمه ای وارد نکند؛ زیرا بچه ثمره ی وجودی زن است، مادر او را تربیت می کند و مورد محبت قرار می دهد و اینها طبیعت وجودی زن است که به هیچ وجه جایگزینی ندارند. ، هیچ كس دیگر نمی تواند این كارها را انجام بدهد ؛ نه پدر خانواده، و نه هیچ کس دیگری؛ فقط كار مادر است واین كارها، تنها از عهده مادر برمی آید، طبق آنچه که خداوند متعال قرار داده است ؛ اما آن شغلى كه مادر بیرون از خانه دارد، اگر او انجام ندهد، ده نفر دیگر آنجا ایستاده‌اند و آن كار را انجام خواهند داد. بدون شک اولویت با این كارى است كه جایگزین ندارد.
 
 
بنابراین، زن در محیط اسلامى رشد علمى می كند، رشد شخصیتى می كند، رشد اخلاقى می كند، رشد سیاسى می كند، در اساسى‌ترین مسائل اجتماعى در صفوف مقدم قرار می گیرد، در عین حال زن باقى می ماند.
در پایان توصیه رهبر معظم انقلاب به خواهران و دختران  ایران اسلامی خالی از لطف نیست كه معلومات و آگاهی هایتان را بیشتر كنید. مطالعه، دقّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلاى روز و اهتمام به كارهاى دینى، جزو وظایف حتمى و مسلّمى است كه امروز زنان كشور باید مثل مردان، خود را موظّف به انجام آنها بدانند. شما هستید كه فرزندان صالح مى‌پرورید و همسران خود را براى ورود به میدان هاى مثبت، تشجیع مى‌كنید. بسیارى از زنان، شوهرانِ خودشان را بهشتى مى‌كنند و آنها را از مشكلات دنیا و آخرت نجات مى‌دهند. كار و تلاش زن و آگاهى و موضعگیرى او، چنین ارزشى دارد.
دوشنبه 13/8/1392 - 22:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته