• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4682روز قبل
آموزش و تحقيقات
داروسازی‌ تلفیقی‌ از علوم‌ پایه‌ و بالینی‌ است‌ و به‌ همین‌ دلیل‌ توانمندی‌ در دروس‌ فیزیک‌، شیمی‌ و زیست‌شناسی‌ برای‌ این‌ رشته‌ ضروری‌ است‌. همچنین‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ برای‌ ارائه‌ خدمات‌ به‌ بیماران‌ باید بتواند با افراد به درستی‌ ارتباط‌ برقرار کرده‌ و خوب‌ صحبت‌ کند و در ضمن‌ فردی‌ سخت‌کوش‌ و جدی‌ باشد چون‌ دروس‌ این‌ رشته‌ بسیار فراگیر و متنوع‌ بوده‌ و هم‌ جنبه‌ حفظی‌ و هم‌ جنبه‌ تحلیلی‌ دارد و در نتیجه‌ به‌ همت‌ و تلاش‌ قابل‌ توجه‌ نیازمند است‌.
پنج شنبه 7/11/1389 - 1:15
آموزش و تحقيقات

بسیاری از مردم و از جمله تعداد قابل توجهی از داوطلبان آزمون سراسری شناخت صحیحی از رشته داروسازی ندارند. آنها نمی‌دانند که شغل فارغ‌التحصیل داروسازی، دارو فروشی نیست و حتی هدف این رشته نیز فقط تربیت داروساز نمی‌باشد. چرا که داروسازی تنها یکی از تخصص‌های فارغ‌التحصیل این رشته است. باید دانست که در علم‌ پزشکی‌ برای‌ مداوای‌ یک‌ بیمار، روش‌های‌ متعددی‌ از جمله‌ دارو درمانی‌، جراحی‌ و روان‌ درمانی‌ وجود دارد. که‌ در این‌ میان‌ دارو درمانی‌ به‌ عنوان‌ متداول‌ترین‌ شیوه‌ در تمام‌ دنیا شایع‌ است و رشته‌ داروسازی‌، رشته‌ای‌ است‌ که‌ در همین‌ زمینه‌ با بیماران‌ و مردم‌ مرتبط‌ می‌گردد. همچنین‌ یک‌ داروساز در صورت‌ ناموفق‌ بودن‌ رژیم‌ دارو درمانی‌ باید علل‌ عدم‌ موفقیت‌ را بررسی‌ کند. از همین‌ رو می‌توان‌ گفت‌ رشته‌ داروسازی‌ بخشی‌ از علوم‌ پزشکی‌ است‌ که‌ در رابطه‌ با تولید و ساخت‌ دارو، بررسی‌ وضعیت‌ دارو در بدن‌ انسان‌ و موجودات‌ زنده‌ و میزان‌ تأثیر دارو در سلامت‌ جامعه‌ و کم‌ کردن‌ بحران‌های‌ بیماری‌زا نقش‌ ایفا می‌کند.

به‌ عبارت‌ دیگر رشته‌ داروسازی‌ به‌ شناخت‌ ماده‌ مؤثر، فرموله‌ کردن‌ این‌ ماده‌ (تبدیل‌ ماده‌ مؤثر به‌ فرمی‌ که‌ قابل‌ مصرف‌ برای‌ بیمار باشد مثل‌ قرص‌، کپسول‌، شربت‌ یا استفاده‌ از روش‌های‌ تزریقی‌) و بررسی‌ اثرات‌ دارو بر بدن‌ بیمار می‌پردازد.شاید جالب باشد که بدانید حدود 30 تا 50 درصد علت ناموفق شیوه مداوای یک بیمار، به دارو مربوط می‌شود؛ یعنی کیفیت دارو، انتخاب نوع‌دارو و نحوه استفاده از دارو (این که بیمار دارو را با چه مواد غذایی یا دارو‌های دیگر استفاده کرده است) می‌تواند اثر دارو را تضعیف کند. و این وظیفه یک داروساز است که علت را تشخیص دهد و در این زمینه پزشک معالج را راهنمایی کند.

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:14
آموزش و تحقيقات

فرصتهای‌ شغلی‌ و محل‌های‌ کار و بازار کار :

فارغ‌ التحصیلان‌ این‌ رشته‌ در مؤسسات‌ تصویر نگاری‌ (رادیو لوژی‌، ایزوتوپ‌، سی‌ تی‌ اسکن‌، (MRI و همچنین‌ در بیمارستانها در بخش‌های‌ فوق‌ الذکر فعالیت‌ می‌کنند.

گروهی‌ از فارغ‌ التحصیلان‌ نیز به‌ عنوان‌ بازرسین‌ کار با اشعه‌ ایکس‌ در سازمان‌ انرژی‌ اتمی‌ و دانشگاههای‌ علوم‌ پزشکی‌ کشور مشغول‌ به‌ کار هستند.

فارغ‌ التحصیلان‌ دوره‌ کارشناسی‌ این‌ رشته‌ با توجه‌ به‌ آموزش‌ روشهای‌ پیشرفته‌ و تخصصی‌ قادرند با همکاری‌ متخصص‌ رادیولوژی‌ امور تخصصی‌ رادیولوژی‌ را انجام‌ دهند.

همچنین‌ قادرند در بخشهای‌ رادیوتراپی‌ و پزشکی‌ هسته‌ای‌ نیز خدمات‌ درمانی‌ و تشخیص‌ را زیر نظر متخصص‌ ارائه‌ دهند.

تعدادی دیگر از فعالیت های فارغ التحصیلان این رشته :

- انجام رادیوگرافی براساس تکنیک‌های مربوط (وضعیت دادن به بیمار)

- انجام رادیوگرافی با ماده حاجب زیر نظر متخصص رادیولوژی.

 - ظهور و ثبت کلیشه‌های رادیوگرافی.

- کنترل حسن انجام رادیوگرافی انجام شده.

- بایگانی و حفاظت عکسهای رادیولوژی بر طبق استانداردها.

- رعایت کلیه استاندارد‌ها به منظور حفاظت بیمار و متصدی رادیوگرافی.

فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی این رشته با توجه به آموزش روشهای پیشرفته و تخصصی قادرند با همکاری متخصص رادیولوژی، امر تخصصی رادیولوژی را انجام دهند.

همچنین قادرند در بخش‌های رادیوتراپی و  پزشکی هسته‌ای نیز خدمات درمانی و تشخیص را زیر نظر متخصصین انجام دهند.

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:12
آموزش و تحقيقات

مقاطع‌ تحصیلی‌ و گرایش‌های‌ رادیولوژی‌ :

این‌ رشته‌ در مقطع‌ کاردانی‌ و کارشناسی‌ ناپیوسته‌ و کارشناسی‌ ارشد در کشور ارائه‌ می‌گردد. داوطلبان‌ در کشورمان‌ ابتدا در مقطع‌ کاردانی‌ پذیرفته‌ می‌شوند و بعد از فارغ‌ التحصیلی‌ می‌توانند در مقطع‌ کارشناسی‌ و بعد از آن‌ در مقطع‌ کارشناسی‌ ارشد شرکت‌ نمایند.
 فارغ‌ التحصیلان‌ این‌ رشته‌ پس‌ از گذراندن‌ دوره‌ کارشناسی‌ در صورت‌ تمایل‌ می‌توانند در رشته‌های‌ فیزیک‌ پزشکی‌ و علوم‌ تشریحی‌ (آناتومی‌) نیز ادامه‌ تحصیل‌ دهند.

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:10
آموزش و تحقيقات

رشته رادیولوژی یا همان پرتو‌شناسی علم توضیح و تفسیر یافته‌های رادیوگرافیک در ارتباط با علائم و نشانه‌های کلینیکی بیمار است .  راحت‌تر آن همان اشعه x است که در موقع شکستگی پا یا دست یا ... ، خودتان از نزدیک آن را لمس کرده‌اید.

در حال حاضر این رشته در کنکور سراسری ابتدا در مقطع کاردانی عرضه می‌شود و سپس می‌توان از سطح لیسانس تا دکتری ادامه تحصیل داد. جزء شرائط اولیه انتخاب این رشته ، آمادگی کافی جسمی و روحی و موفقیت در دروس فیزیک، فیزیولوژی، آناتومی می‌باشد.

رادیولوژیست‌ با تهیه‌ عکس‌های‌ مخصوص‌ از قسمت‌های‌ مختلف‌ بدن‌ بیمار به‌ پزشک‌ کمک‌ کند تا بدون‌ خطا و به‌ راحتی‌ محل‌ آسیب‌دیدگی‌ و علت‌ مشکل‌ را پیدا کند.

برخی‌ از روشهای‌ رادیوگرافی‌ به‌ شرح‌ زیر است‌ :

۱ ـ عکسهای‌ رادیوگرافی‌ که‌ سایه‌های‌ مختلف‌ در نتیجه‌ عبور اشعه‌ از جسم‌ ایجاد می‌شود.

 ۲ ـ تومو گرافی‌ (تصویر نگاری‌ مقطعی‌)

 ۳ ـ سی‌ تی‌ اسکن‌ (توموگرافی‌ کامپیوتری)

 ۴ ـ اولتراسونوگرافی‌ (استفاده‌ از امواج‌ صوتی‌ با فرکانس‌ ۶۰ کیلوهرتز تا ۱۰ مگا هرتز)

۵ ـ ایزوتوپ‌ اسکن‌ (استفاده‌ از مواد رادیو اکتیو ـ اشعه‌ گاما)

۶ ـ MRI استفاده‌ از رزنانس‌ میدانهای‌ مغناطیس

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:9
آموزش و تحقيقات

فرصت‌های‌ شغلی‌ فارغ‌ التحصیلان‌ رشته‌ تغذیه‌ :

فارغ‌ التحصیلان‌ این‌ رشته‌ در زمینه‌های‌ شغلی‌ مختلفی‌ از جمله‌ مدیریت‌ بخش‌ تغذیه‌ بیمارستانها، مسئولیت‌ فنی‌ کارخانجات‌ تولید مواد غذایی‌ ـ همکاری‌ در کلینیک‌های‌ رژیم‌ درمانی‌ با همکاری‌ پزشکان‌ غدد داخلی‌، همکاری‌ در تنظیم‌ رژیم‌ برای‌ گروههای‌ مختلف‌ از جمله‌ ورزشکاران‌، بیماران‌ خاص‌، مشغول‌ به‌ کار شوند.همچنین‌ به‌ کارشناسان‌ تغذیه‌ مجوز مطب‌ داده‌ می‌شود.فارغ‌ التحصیلان‌ رشته‌ تغذیه‌ با داشتن‌ ۳ سال‌ سابقه‌ خدمت‌ در بیمارستانها می‌توانند مرکز مشاوره‌ تغذیه‌ دایر کنند.

همچنین‌ فارغ‌ التحصیلان‌ این‌ رشته‌ می‌توانند در بیمارستانها، کلینیک‌های‌ رژیم‌ درمانی‌، مراکز بهداشت‌، مراکز تحقیقاتی‌ مثل‌ انستیتوی‌ تحقیقات‌ تغذیه‌ای‌ و صنایع‌ غذایی‌ کشور، کارخانجات‌ تولید مواد غذایی‌، اداره‌ استاندارد مواد غذایی‌، مراکز تحقیقاتی‌ پزشکی‌ و... جذب‌ و مشغول‌ به‌ کار شوند.

علاوه‌ بر این‌ مراکز فارغ‌ التحصیلان‌ این‌ رشته‌ می‌توانند در شبکه‌های‌ بهداشتی‌ جهت‌ پیشگیری‌ از بیماریها فعالیت‌ کنند و یا به‌ عنوان‌ مشاور رژیم‌ درمانی‌ و مشاور تغذیه‌ جذب‌ ورزشگاهها، مهد کودک‌ها و ... شوند.کارشناس‌ تعذیه‌ باید روحیه‌ خدماتی‌ داشته‌ و صبر لازم‌ را برای‌ صحبت‌ با بیمار و راهنمایی‌ او داشته‌ باشد.

دانشجویانی‌ که‌ مایلند پس‌ از فارغ‌ التحصیلی‌ دفتر مشاوره‌ غذایی‌ داشته‌ باشند باید دارای‌ سه‌ سال‌ سابقه‌ کار در بیمارستان‌ باشند. همچنین‌ علاقمند به‌ رشته‌ تغذیه‌ لازم‌ است‌ در دروس‌ زیست‌شناسی‌ و شیمی‌ از توانمندی‌ بالایی‌ برخوردار باشد.

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:8
آموزش و تحقيقات

مقاطع‌ تحصیلی‌ و گرایشهای‌ رشته‌ تغذیه‌ :

در حال‌ حاضر این‌ رشته‌ در سه‌ مقطع‌ کارشناسی‌ پیوسته‌، کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ و دکتری‌ در کشور ارائه‌ می‌گردد. رشته‌ تغذیه‌ دارای‌ دو گرایش‌ عمده‌ است‌ که‌ عبارتند از :

الف‌) تغذیه‌ گروههای‌ مختلف‌ جامعه‌ مانند سالمندان‌، معلولین‌ و کودکان‌ و نوجوانان‌

ب‌) تغذیه‌ بالینی‌ که‌ شامل‌ تغذیه‌ و مشاوره‌ غذایی‌ بیماران‌ بستری‌ و سرپایی‌ است‌.

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:7
آموزش و تحقيقات

علم‌ تغذیه‌ یک‌ علم‌ چند بعدی‌ است‌ و به‌ همین‌ دلیل‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ باید اطلاعات‌ جامع‌ و گسترده‌ای‌ در زمینه‌ بیوشیمی‌، جامعه‌شناسی‌، روانشناسی‌، بهداشت‌ و شیمی‌ مواد غذایی‌ داشته‌ باشد تا بتوانند مهارتهای‌ لازم‌ را کسب‌ کند.

مهارتهایی‌ که‌ به‌ دو بخش‌ عمده‌ رژیم‌ درمانی‌ و تغذیه‌ جامعه‌ تقسیم‌ می‌شود. یعنی‌ کارشناس‌ این‌ رشته‌ هم‌ باید بتواند که‌ رژیم‌ غذایی‌ مناسب‌ را برای‌ درمان‌ بیماری‌های‌ مختلف‌ ارائه‌ دهد و هم‌ توانایی‌ شناسایی‌ مشکلات‌ تغذیه‌ جامعه‌ را داشته‌ باشد و سپس‌ بر اساس‌ مشکلات‌ موجود، برنامه‌های‌ غذایی‌ لازم‌ را طراحی‌، اجرا، نظارت‌ و ارزشیابی‌ کند همچنین‌ ارتقای‌ ارزش‌ غذایی‌ مواد غذایی‌ مانند کنسرو، کمپوت‌ و... که‌ در صنایع‌ غذایی‌ ایجاد می‌شود، بر عهده‌ کارشناس‌ این‌ رشته‌ است‌.

اصول‌ علم‌ تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ فرآیندی‌ روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌ انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ شود و رژیم‌ درمانی‌ نیز نوع‌ رژیم‌ غذایی‌ لازم‌ را در بیماریهای‌ مختلف‌ مشخص‌ می‌کند.

پنج شنبه 7/11/1389 - 1:4
آموزش و تحقيقات

موقعیت‌ شغلی‌ در ایران‌

فرصت‌های‌ شغلی‌ یک‌ حسابدار بسیار گسترده‌ است‌ و از پایین‌ترین‌ سطح‌ تا بالاترین‌ سطح‌ را در بر می‌گیرد. به همین دلیل با این‌ که‌ در دانشگاه‌های‌ مختلف‌ کشور اعم‌ از دولتی‌، غیرانتفاعی‌ و آزاد، انشجویان‌ بسیاری‌ در رشته‌ حسابداری‌ تحصیل می‌کنند اما تعداد فارغ‌التحصیلان‌ بیکار این‌ رشته‌ از بیشتر رشته‌ها کمتر است‌. چون‌ از یک‌ مؤسسه‌ کوچک‌ گرفته‌ تا بزرگترین‌ کارخانه‌های‌ کشور حداقل‌ برای‌ تهیه‌ اظهارنامه‌ مالیاتی‌ به‌ حسابدار نیازمند هستند.

چهارشنبه 6/11/1389 - 4:28
آموزش و تحقيقات

توانایی‌های‌ لازم‌

رشته‌ حسابداری‌ از جمله‌ رشته‌هایی‌ است‌ که‌ از داوطلبان‌ سه‌ گروه‌ آزمایشی‌ ریاضی‌ و فنی‌، علوم‌تجربی‌ و علوم‌انسانی‌ دانشجو می‌پذیرد و در آزمون‌ هر سه‌ گروه‌ نیز درس‌ ریاضی‌ به‌ عنوان‌ مهمترین‌ درس‌ این‌ رشته‌ مطرح‌ است‌. در واقع‌ داشتن‌ شم‌ ریاضی‌ در رشته‌ حسابداری‌ از اهمیت‌ بسیاری‌ برخوردار است‌. همچنین‌ یک‌ حسابدار باید بتواند به خوبی‌ گزارش‌ کارهای‌ خود را ارائه‌ دهد. بنابراین‌ باید به ادبیات‌ فارسی‌ مسلط‌ بوده‌ و نگارش‌ خوبی‌ داشته‌ باشد. همچنین‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ باید تحمل‌ ساعت‌ها کار در پشت‌ یک‌ میز و صندلی‌ و سروکار داشتن‌ با اعداد و ارقام‌ را داشته‌ و دقیق‌ و منظم‌ باشد تا در جمع‌‌بندی‌ اعداد و ارقام‌ دچار مشکل‌ نگردد و در نهایت این که یک حسابدار برای موفقیت در این دنیای پر از رقابت و تغییر و تحول باید خلاق، مبتکر، صبور و منضبط باشد.

چهارشنبه 6/11/1389 - 4:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته