• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38736
تعداد نظرات : 5244
زمان آخرین مطلب : 3285روز قبل
بیماری ها

 
موضوع: سرطان دهان

اطلاعات اولیه

توضیح كلی
سرطان دهان رشد سلول های بدخیم در دهان یا زبان . این نوع سرطان نادر ولی در عین حال خطرناك است . سرطان دهان ممكن است است لب ها، كام ، زبان ، غشاهای درونی لب یا گونه ، یا ناحیه لوزه ها را درگیر سازد. این سرطان در بزرگسالان بالای 40 سال شایع تر است ، ولی شیوع آن در بین جوانانی كه از تنباكوی جویدنی استفاده می كنند در حال افزایش است .
علایم شایع
یك برآمدگی رنگ پریده و معمولاً بدون درد با حاشیه سخت كه در جای دهان یا زبان ممكن است ظاهر گردد. خصوصیات این ضایعه عبارتند از: این ضایعه بزرگ شده ، زخمی می شود و به آسانی خونریزی می كند. وجود این ضایعه ممكن است مانع جا افتادن مناسب دندان های مصنوعی گردد. این ضایعه ممكن است باعث سفت شدن زبان و اشكال در كنترل آن گردد و از این طریق ، تكلم و بلع را دچار اختلال سازد.
علل
ناشناخته
عوامل افزایش دهنده خطر
مصرف تنباكو به هر شكل (از جمله نوع جویدنی ) سابقه خانوادگی سرطان دهان سابقه قبلی سرطان دهان سوءمصرف الكل تماس با آفتاب (در مورد سرطان های لب تحتانی )
پیشگیری
عدم مصرف تنباكو؛ در صورت مصرف الكل ، میزان آن در حد متوسط باشد.
عواقب مورد انتظار
با تشخیص و درمان زودرس ممكن است قابل علاج باشد. پس از برداشت ضایعه نمای طبیعی صورت را می توان با جراحی ترمیمی باز گرداند.
عوارض احتمالی
التیام كُند پس از جراحی گسترش سرطان به گره های لنفاوی گردن كه جراحی برداشت همه گره های لنفاوی سر و گردن را ایجاب می كند. بدشكلی دایمی صورت اختلال دایمی تكلم اختلال بلع پایدار
درمان

اصول كلی
- بررسی های تشخیصی ممكن است شامل آزمایش های خون ، نمونه برداری (برداشت مقدار كمی از بافت یا مایع برای بررسی آزمایشگاهی ) از توده ، و رادیوگرافی سر باشد. همچنین سی تی اسكن یا ام. آر.آی به بررسی گسترش بدخیمی كمك می كند. هر چه توده در زمان تشخیص بزرگتر باشد، احتمال گسترش آن به سایر نواحی بیشتر است .
- درمان بسته به محل سرطان (لب ، زبان ، كام یا...) متفاوت است .
- جراحی برای برداشت ناحیه سرطانی در صورتی كه قابل عمل باشد انجام می شود. پس از جراحی ، دهان را 4-3 بار در روز با محلول شستشوی آب نمك (یك قاشق چایخوری نمك در 250 سی سی آب گرم (معادل یك بطری نوشابه ) شستشو دهید.
- اشعه درمانی و یا داروهای ضدسرطان ممكن است تجویز شود.
- گفتار درمانی در مواردی كه جراحی باعث اختلال تكلم شده باشد توصیه می شود.
داروها
داروهای ضدسرطان (شیمی درمانی ) مسكن ها در دوره پس از جراحی آنتی بیوتیك ها، در صورت وجود عفونت همزمان
فعالیت
پس از جراحی به تدریج فعالیت های طبیعی خود را از سر بگیرید.
رژیم غذایی
رژیم مناسب به وسعت بیماری و توانایی بیمار در جویدن و بلعیدن بستگی دارد. ممكن است لازم باشد بیمار از غذاهای نرم استفاده كند. تا چند روز پس از جراحی ممكن است لازم باشد از رژیم مایعات استفاده شود.
در این شرایط به پزشك خود مراجعه نمایید
اگر شما یا یكی از اعضای خانواده تان دارای علایم تومور دهان یا زبان باشید.
بروز موارد زیر پس از جراحی :
ـ درد افزایش یابنده
ـ تب
ـ بروز توده های جدید
ـ خونریزی زیاد
پنج شنبه 17/10/1388 - 10:17
بیماری ها

پزشکی(سلامتی و بهداشت) :: بهداشت پوست و مو

موضوع: ماسك آناناس

سلامت:‌این میوه گرمسیری دارای قدمت بسیار زیادی است به طوری كه اولین بار‌ ‌توسط مردم كشورهای آمریكای جنوبی به كشت رسید و كم كم به كل دنیا معرفی شد. به‌ ‌طوری كه اقوام آن ناحیه عقیده داشته اند كه این میوه دارای خواص شفابخشی فراوانی است‌ ‌به طوری كه آبمیوه آن را برای پاك كردن پوست بسیار مناسب می‌دانستند. آنها در صورت‌ ‌بروز زخم از این میوه به عنوان مرهم و از برگ آن به عنوان وسیله‌ای برای پانسمان‌ ‌استفاده می‌كردند. در طب چینی نیز عقیده بر آن بود كه آناناس در گرمای تابستان‌ ‌دارای خاصیت خنك كنندگی است و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است. حتی نوشیدن‌ ‌آب این میوه نیز به دلیل عطر و طعم منحصربه فردی كه دارد بسیار نشاط آور است‌.

‌آیا می دانید این میوه به چه دلیل برای پوستتان مفید بوده و مصرف‌ ‌آن توصیه می شود؟
مطالعات نشان داده است كه، مصرف روزانه 001 گرم از این میوه 52 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین‌ C برطرف می‌كند. به علاوه در این میوه‌ ‌مقادیر بالایی پتاسیم و بتاكاروتن نیز وجود دارد كه مصرف آن‌را برای بیماران فشار‌ ‌خونی و افرادی كه مستعد سرطان هستند، بسیار مفید است. وجود ویتامین‌ C به همراه‌ ‌بتا كاروتن در آناناس به جهت افزایش ساخت كلاژن و الاستین‌ (‌بافت پروتئینی پوست‌) ‌مفید بوده و خون رسانی را به این بافت افزایش می دهد. توجه داشته باشید كه در هر‌ ‌ناحیه ای از بدن كه خون رسانی بیشتری داشته باشد، رشد و ترمیم سلول‌ها افزایش یافته‌ ‌و بافت تازگی و جوانی خود را حفظ می‌كند‌.
‌تا به حال كسی را كه جراحی بینی داشته است، پس از عمل دیده اید؟‌ ‌صورت آنها در بیشتر نقاط كبود شده و مدت طولانی نیاز است تا این كبودی‌ها برطرف‌ ‌شود، اما اگر به این افراد خوردن مرتب آناناس را توصیه كنید این كبودی ها هرچه‌ ‌سریع تر رفع می شوند. دلیل این خاصیت نیز آن است كه در آناناس آنزیمی به نام‌ ‌بروملین وجود دارد كه موجب انحلال تجمعات سلول‌های خونی شده و به عنوان یك التیام‌ ‌بخش عمل می‌نماید. به این دلیل، خوردن آناناس برای پوست هایی كه كوپروز فراوانی‌ ‌دارند (عروق در زیر پوست كاملا پرخون و مهتقن است) بسیار مفید است
پنج شنبه 17/10/1388 - 10:4
دانستنی های علمی

 

علف پرنده، التیام بخش
علف پرنده، گیاهی است که تمام سال رشد می کند و در سراسر جهان به عمل می آید. این گیاه گوشتی دارای گل های سفید است و خاصیت دارویی زیادی دارد. جالب است که هنگام شب برگ های این گیاه با پوشاندن غنچه های ظریف و جوانه های تازه به خواب می رود. در این مطلب از «ehow» به چند خاصیت این گیاه اشاره خواهیم کرد:

 

* این گیاه که طعم آن شبیه طعم اسفناج است، مغذی و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است.

* جوشانده تمامی قسمت های این گیاه برای التیام یبوست مورد استفاده قرار می گیرد.

* دم کرده آن برای برطرف کردن سرفه و گرفتگی صدا و درمان ناراحتی کلیه نیز مفید است.

* جوشانده این گیاه به طور موضعی برای درمان درد روماتیسم و زخم به کار برده می شود.

* ماده ای به نام Saponin موجود در این گیاه غشای سلولی را نازک و توانایی جذب مواد مغذی توسط سلول ها را افزایش می دهد و در جذب ویتامین ها و مواد معدنی مفید و موثر است.

* این گیاه با از بین بردن سلول های چربی باعث کاهش وزن می شود.

* برای درمان و تقویت سیستم لنفاوی، ناراحتی تیروئید، سرطان تخمدان و بیماری های گوارشی و تنفسی از این گیاه مصرف می شود.

* مصرف این گیاه به صورت ماده غذایی، موضعی، دم کرده و پماد، خاصیت خنک کننده، التیام آور و کاهش دهنده التهاب دارد.

* پماد این گیاه برای درمان التهاب، عفونت و ورم ملتحمه چشم و ناراحتی بر اثر استفاده از لنز چشمی، موثر است.

* برای رفع درد آرتریت، سفت شدن گردن، مفصل ها و کمر و ناراحتی پوستی، دم کرده آن را به آب وان حمام اضافه کنید و مدتی در آن قرار گیرید.

* چای این گیاه از خون ریزی معده و روده جلوگیری می  کند.

* مصرف موضعی چای این گیاه تورم رباط ها و تاندون ها را کاهش می دهد.

پنج شنبه 17/10/1388 - 9:40
دانستنی های علمی

خاویار ماده غذایی با ارزش است. به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آرژنین، هیستامین، ایزولومین، لیزین و میتونین است. چربی موجود در خاویار شامل ۲۵ درصد کلسترول و ۷۵ درصد لستین می باشد. مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری های قلبی و عروقی پیش گیری می کند، هم چنین برای پیش گیری از آرتریت روماتوئید و سرطان نیز بسیار موثر است.به نقل از ویکی پدیا خاویار از نظر آهن بسیار غنی است به همین دلیل برای افرادی که دچار کم خونی و فقر آهن می باشند توصیه می شود.خاویار را به شکل خام یا همراه با زرده تخم مرغ و یا پیاز مصرف می کنند. شما می توانید مقداری از آن را با سبزیجات معطر و کمی نان و کره میل کنید.

پنج شنبه 17/10/1388 - 9:39
بیماری ها

سالمندانی که روزانه دست کم چهار فنجان چای سبز می نوشند ۴۴ درصد کمتر از همسالان خود علائم افسردگی را نشان می دهند. پژوهشگران ژاپنی می گویند مصرف چای سبز باعث کاهش اضطراب و تنش های روانی می شود.به گفته این محققان اسیدآمینه تیانین در این چای نقش آرام بخش را ایفا می کند.
پنج شنبه 17/10/1388 - 9:38
بیماری ها
 
مصرف انار به دلیل وجود نوعی ماده شیمیایی در این میوه می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه تاثیرگذار باشد.وجود ماده شیمیایی به نام«phyto chemical» ، در انار مانع از ابتلا به سرطان سینه می شود.محققان تاکید می کنند خوردن انار به عنوان عامل بازدارنده در ابتلا به سرطان سینه و سرطان دیگر بافت های بدن اهمیت دارد.
پنج شنبه 17/10/1388 - 9:37
بیماری ها
 
روغن بادام تلخ سرفه را بهبود می بخشد و ضدسرماخوردگی است اما باید در مصرف آن دقت کرد. بادام به دو شکل تلخ و شیرین وجود دارد. بادام تلخ خواص بیشتری دارد و روغن آن برای تنگی نفس سرفه و ورم ریه مفید است. سنگ کلیه و قولنج را برطرف می کند. خستگی و چین و چروک پوست را برطرف می کند و ریشه درخت بادام برای طحال و کلیه موثر است.
پنج شنبه 17/10/1388 - 9:31
بیماری ها

 
موضوع: نكاتی در باره چای سبز

قدمت استفاده از چای به بیش از 500000 سال قبل میرسد. شواهد گیاهشناسی نشان می دهند كه هند، چین، برمه و تایلند خاستگاه چای می باشند. به نظر میرسد كلمه انگلیسی Tea از كلمه مالاكائی ""teh"" یا كلمه چینی ""t"e"" گرفته شده باشد. اصطلاح چینی ""Ch"a"" منشاء نامگذاری چای در سایر زبانها می باشد. هلندی ها و پرتغالی ها كه اولین وارد كننده های اصلی چای بودند احتمالاً این نام ها را به كشورهای اروپایی و خاورمیانه معرفی نمودند.
چای دارای بهترین كیفیت از جوانه های تازه شامل دو یا سه برگ اول بعلاوه شكوفه های در حال رشد بدست می آید چای با كیفیت پائین كه در تهیه چای فوری و brick tea به كار می رود از برگ های پائین ساقه حاصل می شود.
 3 نوع اصلی چای شناخته شده است:
1- چای سیاه، بیشترین نوع تجاری چای بوده كه به فاصله كوتاهی پس از چیده شدن، در طی مراحل خشك شدن و نگهداری دچار اكسیداسیون آنزیمی (تخمیر) می شود.
موادی بنام كاتشین (Catechin) و پلی فنولهای موجود در برگ های چای تبدیل به تركیبات قهوه ای یا قرمزی بنام تئوفلاوین و تئوروبیجین می شوند كه موجب می شوند چای دم كرده به رنگ سیاه درآید.
2- چای الانگ (Olang) كه به رنگ قرمز یا زرد است و با تخمیر نسبی بدست می آید.
3- چای سبز كه دچار تخمیر نمی شود و بلافاصله بعد از چیدن از اكسیداسیون كاتشین محافظت می شود كه اكثر فوائد درمانی چای را به آن نسبت می دهند.
از چای سبز در طب سنتی هند به عنوان نشاط آور ضعیف، محرك، مدر و قابض و در طب سنتی چین بعنوان قابض، تقویت كننده قلب، محرك سیستم عصبی مركزی و مدر استفاده شده است. سایر كاربردهای سنتی آن در درمان نفخ، تنظیم درجه حرارت بدن، تسریع هضم و بهبود روندهای تفكر بوده است.
نتایج مطالعات بالینی
*بیماریهای قلبی- عروقی: بین محتوی فلاونوئید رژیم غذایی و كاهش خطر بیماری قلبی ارتباط مثبت قوی وجود دارد. موادی مانند چای، پیاز و سیب حاوی فلاونوئید هستند. همچنین مصرف كنندگان چای سیاه فشار خون سیستولی كمتری دارند.
*اختلال عملكرد مغزی : خاصیت ضد اكسیداسیون پلی فنولهای چای سبز ممكن است در اختلالات مغزی یك اثر محافظتی داشته باشد.
*اختلالات چربی: چای معمولاً موجب كاهش چربیهای خون می شود اما در همه مطالعات نتایج یكسانی حاصل نشده است.
*اختلالات كلیوی: پلی فنولهای موجود در چای سبز عملكرد كلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن كلیه بهبود می بخشند.
*سرطان: در ژاپن خوردن حداقل 10 فنجان چای در روز با كاهش خطر سرطان معده همراه بوده است. همچنین مطالعات مختلفی در ارتباط با تأثیر مثبت چای در پیشگیری از سرطان لوزالمعده، روده بزرگ، ریه و رحم انجام شده است.
*پوسیدگی دندان: عصاره برگ چای سبز دارای اثرات ضد میكروبی است و از ایجاد پلاك و پوسیدگی دندان جلوگیری می كند.
* كاهش وزن: پلی فنولهای چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق(آنزیم تجزیه كننده قندها) را مهار می كند. جالب است بدانید كه چای بدون داشتن عوارض خطرناك داروهای كاهنده وزن میتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تری گلیسرید خون مبتلایان به چاقی شود.
موارد منع مصرف:
 اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دریافت فرآورده های آهن و در شیرخواران نباید از چای سبز یا تركیبات پلی فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكی از آنست كه مقادیر بیش از 250 میلی لیتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خونی می شود. شواهدی مبنی بر منع مصرف در حاملگی وجود ندارد با اینحال باید با پزشك مشورت نمود. مصرف چای سبز در دوران شیردهی توصیه نمی شود.
تداخلات دارویی:
 افزایش اثر متی سیلین و بنزیل پنی سیلین، تشدید اثر آسپیرین و سایر داروهای
ضد انعقاد مانند وارفارین (ویتامین K موجود در چای سبز میتواند بر ضد اثرات وارفارین عمل نماید).
عوارض:
مصرف بیش از حد كافئین كه در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود.
توجهات ویژه:
چای دارای مقادیر كم سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا كه بیماران مبتلا به بیماری كلیوی مرحله پایانی بایستی مصرف پتاسیم خود را محدود نمایند، بایستی به این مسئله توجه نمایند. علاوه بر این انواع چای ممكن است موجب تحریك بروز آسم در افراد حساس شوند.
چهارشنبه 16/10/1388 - 18:11
بیماری ها

 

موضوع: گیاه درمانی در زخمها و سوختگیها


 خلاصه
استفاده از داروهای گیاهی در درمان آسیبهای پوستی مانند زخم و سوختگی با انجام تحقیقات مختلف و تأیید اثربخشی آنها مرسوم گردیده است. اثرات مفید گیاهانی مانند آلوئه، همیشه بهار، لاواند و ... در بهبود زخمها و سوختگیها كاربرد آنها را در طبابت نوین تأیید نموده است.

مقدمه
اخیراً استفاده از درمانهای گیاهی به طور فزاینده‎ای در میان بیمارانی كه بدنبال روش‎های درمانی سنتی هستند، مرسوم شده و مورد پسند بیماران و پزشكان قرار گرفته است. تعداد ویزیت‎های انجام شده توسط پزشكان طب سنتی در آمریكا به سرعت در حال افزایش است. در 1997 تعداد این ویزیت‎ها تقریباً 629 میلیون مورد بود كه از تعداد كل ویزیت‎های پزشكان مراقبت‎های اولیه فراتر می‎باشد(1).در این سال تقریباً 27 بیلیون دلار برای درمانهای سنتی هزینه شده و 24/3 بیلیون دلار آن مربوط به درمانهای گیاهی می‎باشد(2). بطور تخمینی تقریباً 50% از مردم انواعی از طب سنتی را مورد استفاده قرار می‎دهند و بسیاری از بیماران این موضوع را به پزشك خود نمی‎گویند. در آلمان یك مرجع تنظیم كننده بنام كمیسیونE بررسی گسترده گیاهان شایع را انجام و كیفیت، اثربخشی بالینی و موارد استفاده 300 فرآورده گیاهی را مورد ارزیابی قرار داده (3,4) و این بررسی‎ها به استاندارد شدن درمانهای گیاهی منجر شده است. در حال حاضر ایالات متحده قوانین سختی در مورد فرآورده‎های گیاهی اعمال می‎نماید. در اروپا و آسیا طی هزاران سال درمانهای گیاهی به طور موفقیت‎آمیزی در درمان اختلالات پوستی به كار رفته‎اند. اكنون این درمانها بصورت علمی مورد پژوهش قرار می‎گیرند.
بررسی اثربخشی تعدادی از درمانهای گیاهی برای وضعیت‎های درماتولوژیك در حال انجام است و بعضی از آنها شواهد علمی قابل توجهی از اثربخشی را نشان داده‎اند. تركیبات گیاهی زیادی برای بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای پوست جهت فروش عرضه می‎شوند. اكنون كه ارتباطات پیشرفته بین پزشكان سرتاسر دنیا وجود دارد، مهم است كه اطلاعات مربوط به درمانهای گیاهی، اثرات آنها و تداخلات داروئی را به اطلاع یكدیگر برسانیم تا ارائه راههای درمانی سنتی به بیمارانمان امكان‎پذیر باشد. این مقاله برای آموزش و استفاده از این چالش‎های درمانی نوشته شده است. اطلاعاتی كه با یك روش عملی تألیف شده باشند ممكن است اكثر بیماران را قادر سازند از این درمانها كه اكنون در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار
می‎گیرند، سود ببرند. در این نوشتار داروهای گیاهی دارای شواهد علمی مبتنی بر اثربخشی بالینی و نیز گیاهان رایج كه در درمان اختلالات پوستی مفید بوده‎اند مورد بررسی قرار گرفته اند. بی‎خطر بودن هر گیاه مشخص شده است تا پزشك قادر باشد درمانهای گیاهی را كه ممكن است در كار بالینی مورد استفاده قرار دهد، بهتر بشناسد. همچنین تداخلات دارویی و عوارض شایع داروهای گیاهی در زمینه بیماریهای پوستی بیان شده است.

Aloe vera
یك برگ تازه از آلوئه را برش داده و ژل حاصل از آن را روی پوست قرار دهید، یا پوست آن را جدا كنید و باقیمانده برگ را روی پوست بمالید. برگهای گیاه آلوئه (صبرزرد)، 2 ماده؛ ژل و یك شیره یا لاتكس تولید می‎كنند. ژل را از قسمت داخلی برگ بدست می‎آورند و طی قرن‎ها برای درمان موضعی زخم‎ها و سوختگی‎ها به كار برده‎اند. شیره یا لاتكس یك مایع تلخ زرد رنگ است كه از بخش‎های ویژه‎ای از پوسته داخلی برگ استخراج می‎كنند و معمولاً بصورت پودر فروخته می‎شود و اثرات ملین بسیار قوی دارد.(5 صفحه31)
چندین گزارش موردی و مطالعه روی حیوانات نشان داده كه آلوئه سوزش، خارش و اسكار همراه با درماتیت ناشی از اشعه را كاهش می‎دهد.(6) همچنین بهبود زخم‎های مزمن پا، زخم‎های ناشی از جراحی و سرمازدگی اعضاء را تسریع می‎نماید. مكانیزم اثر در مطالعات in vivo حیوانی مطالعه شده است.
آلوئه، ترومبوكسان A2 و B2 و پروستاگلاندین 2? را كه موجب انقباض عروقی و تجمع پلاكتی می‎شوند، كاهش میدهد وبنظر میرسد پرفیوژن پوستی را افزایش و خطر از دست رفتن بافت بعلت ایسكمی را كاهش می‎دهد. (6)مطالعات in vitro نشان داده‎اند كه یك كربوكسی پپتیداز كه برادی كینین(عامل قدرتمند ایجاد كننده درد در التهاب حاد) را غیرفعال می‎كند، احتمالاً درد در محل درمان را كاهش می‎دهد. (7) سالیسیلیك اسید در آلوئه وجود دارد و با مهار تولید پروستاگلاندین بعنوان یك مسكن وضد التهاب عمل می‎كند.(8)
لاكتات منیزیوم موجود در آلوئه با مهار هیستیدین دكربوكسیلاز كه تبدیل هیستیدین به هیستامین را در Mast cells كنترل می‎كند بعنوان یك ضد خارش تأثیر دارد.(6) همچنین به نظر می‎رسد برطرف شدن التهاب بعلت خواص Immunomodulatory پلی‎ساكاریدهای ژل به ویژه Acetylated mannas باشد.(9) در in vitro آلوئه فعالیت باكتریسید و ضد قارچ دارد. عارضه جانبی عمده در استفاده موضعی از ژل آلوئه، درماتیت تماسی آلرژیك است. همچنین تأخیر ترمیم بعد از لاپاراتومی یا سزارین گزارش شده است. در صورت استفاده درست، مصرف خوراكی آلوئه بسیار مطمئن است. (10 صفحه7)

Honey:
طی قرنها از مصرف موضعی عسل برای تسریع بهبود زخمها استفاده شده و در درمان سوختگی‎ها، زخم بستر (Decubitus ulcer) و زخم‎های عفونی مفید بوده است(11). در in vitro عسل در برابر ارگانیزمهای شایع عفونی كننده زخم‎های جراحی، دارای فعالیت آنتی باكتریال و ضد قارچ بوده است.(12) در 1998 طی مطالعه كوچكی، 9 شیرخوار مبتلا به عفونت زخم بزرگ و باز با كشت مثبت متعاقب عمل جراحی كه در آنها درمان استاندارد (بیش از 14 روز آنتی بیوتیك مناسب داخل وریدی و شستن با كلرهگزیدین) با شكست مواجه شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. این زخم‎ها 2 بار در روز با 5 تا 10 میلی‎لیتر عسل تازه تغییر نیافته، تحت درمان قرار گرفتند، 5 روز پس از شروع درمان بهبود بالینی قابل توجهی مشاهده و در روز بیست و یكم پس از آغاز درمان تمامی زخم‎ها كاملاً بسته، تمیز و استریل بودند.(13) در دیگر كارآزمایی تصادفی كنترل شده، گاز آغشته به عسل با یك ورقه Polyurethan در سوختگی‎های با ضخامت نسبی (Partial-thickness) مقایسه و از نظر آماری زخم‎هایی كه با عسل درمان شده بودند نسبت به زخم‎هایی كه با ورقه پلی اورتان تحت درمان قرار گرفتند، زودتر التیام (به طور متوسط 8/10 روز در مقابل 3/15 روز) و از نظر عوارض مانند عفونت، گرانولاسیون بیش از حد و انقباض زخم (Contracture) یكسان بودند.(14) بنظر می‎رسد، خواص عسل در ترمیم زخم‎ها به علت ویژگیهای دبرید كننده آنزیم كاتالاز، جذب ادم ناشی از خاصیت عسل در جذب رطوبت (Hygroscopic)، توانایی آن برای گسترش گرانولاسیون و اپی‎تلیزاسیون از لبه‎های زخم و خواص آنتی میكروبیال آن باشد(15). اگرچه گزارشهایی در ارتباط با درماتیت تماسی ناشی از عسل وجود دارد اما عوارض جانبی مهمی گزارش نشده است.

Marigold:
گیاه Calendula officinalis كه بیشتر به نام گل همیشه‎بهار معروف است، از قدیم‎الایام بصورت موضعی مورد استفاده قرار می‎گرفته و در حال حاضر بعنوان یك آنتی سپتیك و ترمیم دهنده زخم توسط كمیسیون E آلمان مورد تأیید قرار گرفته است. ( 4صفحه 119) گیاه فروشان معاصر فرآورده موضعی همیشه بهار را برای زخم‎ها، سوختگی‎ها، تاول‎ها، بثورات جلدی، خشكی و ترك پوست، زونا و واریس توصیه می‎كنند. استفاده از فرم دهانشویه آن نیز برای رفع التهاب دهان و ناحیه حلق مرسوم است.(16) پماد یا كرم همیشه بهار با مخلوط كردن 2 تا 5 گرم از گل‎های آن با 100 گرم پماد چندبار در روز به كار می‎رود. فرم دهانشویه و لوسیون آن با آمیختن 1 تا 2 قاشق چایخوری (10-5میلی‎لیتر) تنطور همیشه بهار با 25/0 تا 5/0 لیتر آب تهیه می‎شود.
(5 صفحه130) عارضه جانبی مهم درماتیت تماسی آلرژیك است. هیچ عارضه جانبی خطرناكی گزارش نشده است و برای مصارف موضعی و خوراكی بیخطر می‎باشد
(10صفحه22).
بنظر می‎رسد اثرات ضد التهابی آن بعلت تری ترپنوئیدها باشد. در مطالعه بر روی حیوانات، همیشه بهار گرانولاسیون را تحریك و گلیكوپروتئین‎ها و كلاژن را در زخم‎ها افزایش می‎دهد(16) و در invitro دارای خواص آنتی میكروبیال و تعدیل كننده ایمنی است(5 صفحه130).

Tannins:
گیاهان بسیاری دارای تانین هستند كه بعنوان یك قابض به خشك شدن زخم‎های مترشحه و خونریزی دهنده كمك می‎كنند. از جمله این گیاهان میتوان به برگ گردوی انگلیسی،قضیب ذهب (Goldenrod)، Labrador tea، اسطوخدوس (Lavender)، گل ماهور (Mullein)، پوست بلوط، ریوند چینی (Chinese rhubard)، گل راعی (St John"s wort) و ترشك (Yellow dock) اشاره نمود. (5صفحه709)

از تانین‎ها به صورت موضعی در ضایعات باز ترشح‎دار، زخم‎ها، هموروئید و سوختگی‎های درجه 3 استفاده شده است. تانین‎ها بر روی سطوح خونریزی دهنده یك اثر قابض یا هموستاتیك را بعلت انقباض عروقی موضعی و احتمالاً افزایش میزان انعقاد موجب می‎شوند. عصاره آبی گیاهان محتوی تانین بعلت انقباض عروقی و تشكیل لخته مصنوعی (احتمالاً ناشی از واكنش تانین‎ـ پروتئین) فعالیت هموستاتیك خود را نشان می‎دهند كه منجر به ایجاد یك توپی (Plug) مكانیكی برای متوقف نمودن خونریزی از عروق خونی كوچك می‎شود (17). این اثر میتواند برای خونریزیهای خفیف داخلی نیز مفید باشد.
كاربرد موضعی تانین‎ها روی پوست واجد اثرات مطلوب در سوختگی‎ها، اگزمای همراه با ترشح و عفونت‎های ویروسی است. در اوایل قرن بیستم، اسپری‎های محتوی تانین بعنوان درمان ترجیح داده شده در سوختگی‎های شدید مورد استفاده قرار گرفتند. مجموعه تانین ـ پروتئین تشكیل شده بعنوان یك غشای مصنوعی نیمه تراوا بنام eschar عمل می‎كند(18) اما بعلت ایجاد سطوح سمی تانیك اسید كه گاهی اوقات از طریق پوست آسیب دیده جذب می‎شد، این روش متروك گردید.
تانیك اسید به سلولهای ریشه‎ای (Stem Cells) اپی‎تلیال آسیب رسانده و سبب تشكیل اسكار وسیعی می‎گردد. با اینحال در چین هنوز هم از این روش با استفاده از تانین‎های متراكم كه سمیت كمتری داشته و اپیدرم در حال بازسازی را تخریب نمی‎كند، استفاده می‎شود.
سایر گیاهان محتوی تانین عبارتند از : گیاه انجیلی Hamamelis (witchhazel)، نوعی علــــف نقره ایPotentilla tormentilla (tormentil)، بلـــــوط Quercus (oak)، غـــافــث Agrimonia (agrimony)، علف مبارك Geum(avens)، Krameria (rhatany)، شمعدانی وحشی Geranium (Cranesbill)، تاتاری Carduus benedicta (blessed thistle)، صمغ عربی Acacia catechu (catechu)، دو دندان Bidens (bur-marigold)، Sanguisorba (burnet)، پای شیر Alchemilla (ladies mantle) وانجبار Polygonun (bistort)

استفاده از سایر فرم های داروئی در سوختگی‎ها:
بطور معمول استفاده از گیاهان یك راه مطمئن برای تقویت سیستم‎های بدن است، مهم آنست كه قبل از استفاده از گیاه درمانی، تشخیص مسجل گردد. از گیاهان می‎توان بصورت عصاره‎های خشك (كپسولها، پودرها و چای)، گلیسیریت‎ها (عصاره‎های گلیسرینی)، یا تنطورها (عصاره‎های الكلی) استفاده كرد. در صورتیكه دستور دیگری مدنظر نباشد، چای را با ریختن یك قاشق چایخوری گیاه در یك فنجان آب داغ می‎توان تهیه نمود. برای تهیه دم كرده، 5 تا 10 دقیقه برگ یا گل و 10 تا 20 دقیقه ریشه گیاه را دم می‎كنند و 4-2 فنجان در روز نوشیده می‎شود. تنطورها را باید به تنهایی یا در تركیب با سایر گیاهان به كار برد.
?- برای فعال كردن سیستم ایمنی و كاهش خطر عفونت درطی فاز حاد بیماری 60-30 قطره از قسمتهای‎مساوی از تنطورهای كوكب كوهی (Echinaceae purpura) cone flower، و ختم ذهبیgoldenseal (Hydrastis Canadensis) ، را هر 4-3ساعت یكبار به كار برید
?- گیاه آب بشقابی Gotu kola (Centella asiatica) با موفقیت بسیار در سوختگیهای درجه 2 و 3 به كار رفته است. كاربرد موضعی روزانه از چروكیدگی و تورم پوست پیشگیری یا آن را محدود و از تشكیل اسكار جلوگیری می‎نماید. همچنین بهبودی را زیاد و فیبروز را كم می‎كند.
-? گیاهانی كه جریان خون به پوست را بهبود می‎بخشند می‎توانند تحویل مواد غذایی به پوست را تسهیل نموده و مواد زاید متابولیكی راكاهش دهند. تركیبی از قسمتهای مساوی از گیاهان زیر را بصورت چای (یك فنجان 4 تا 6 بار در روز) یا تنطور (30تا60قطره 3 تا 4 بار در روز) تهیه نمایید.
Yarrow (Archillea millefolium)
Cleavers (Gallium aparine) بی‎تی راخ
Prickly ash bark (xanthoxyllum clava herculis).
Marigold (Calendula officinalis) همیشه بهار
Ginger root (Zingiberofficinalis)زنجبیل
?-برای برطرف نمودن درد حاد در سوختگی، قسمت‎های مساوی از تنطور
Jamaican dogwood (piscidia erythrina)
Valerian (Valeriana officinalis) سنبل‎الطیب
St. John"s wort (Hypericum perforatum) گل راعی
California poppy (Escholzia californica) جام طلایی و
را با نصف قسمت ازیاسمن زرد gelsemium (Gelsemium sempiverens) مخلوط نموده و در مرحله حاد 10 تا 15 قطره هر 15 دقیقه (تا 8 دوز) به كار برید. برای برطرف نمودن دردهای ژنرالیزه 30قطره 3 تا 4 بار در روز استفاده نمایید(19).
-? مصرف خارجی فرآورده‎های روغنی گل راعی برای درمان و مرحله پس از درمان آسیبهای حاد، كوفتگیها، دردهای عضلانی و سوختگیهای درجه 1 مورد تأیید كمیسیون E قرار گرفته است (20صفحه362).
-? برگ هماور Comfrey (symphytum officinalis) : یك فنجان چای غلیظ محتوی 10 قاشق چایخوری پر از این گیاه تهیه و برای شستشوی ناحیه استفاده نمایند. برای مدت طولانی بصورت خوراكی استفاده نشود زیرا خطر بالقوه برای آسیب كبدی را بدنبال دارد.
-? پودر نارون Slippery elm (ulmus rubra)، ریشه ختمی Marshmallow (Althea officinalis)، Goldenseal و ریشه هماور را مخلوط و برای تسریع بهبودی وكاهش خطر عفونت در محل سوختگی به كار برید(19).
?- در فرانسه برگ گردو به صورت موضعی برای درمان آفتاب سوختگی و سوختگیهای سطحی به كار رفته است(20صفحه402)
نتیجه‎گیری
استفاده از درمانهای سنتی منجمله گیاه درمانی در حال افزایش است.بسیاری از این درمانها برای قرنها مورد استفاده قرار گرفته و نتایج خوبی نشان داده‎اند. چندین كارآزمایی تصادفی كنترل شده نیز نتایج امیدبخشی را برای استفاده از گیاه درمانی در درمان اختلالات درماتولوژیك منجمله زخمها و سوختگیها نشان داده‎اند. با اینحال تحقیقات بیشتری مورد نیاز است و همت علاقمندان این رشته را می‎طلبد.
چهارشنبه 16/10/1388 - 18:10
بیماری ها

پزشکی(سلامتی و بهداشت) :: طب گیاهی

موضوع: پیاز مانع لخته خون می شود

محققان می گویند پیاز با وجود بوی ناخوشایند آن ، سرشار از ویتامین و مواد مفید است.
به گزارش پایگاه اینترنتی الرایه ، كارشناسان تغذیه می گویند یكی از فواید مهم پیاز ممانعت از لخته شدن خون انسان است.
شستشوی دهان با فشرده آب پیاز به مدت 3 دقیقه باعث از بین رفتن بسیاری از میكروب های موجود در دهان می شود.
همچنین استنشاق بوی پیاز و خوردن آن برای ازبین رفتن میكروب های بیماری زا توصیه می شود.
این سبزی معروف در معالجه بیماری های دستگاه تنفسی مثل التهاب بینی و حلق و مجاری تنفسی نقش زیادی دارد.
حكیمان در گذشته از پیاز برای پیشگیری از بیماری های قلب و ریه استفاده می كردند.
این سبزی در عین حال به دلیل داشتن ماده گلوكوزین كه شبیه هورمون انسولین است ، قند خون بیماران دیابتی ، قندی را كاهش می دهد.
خوردن آب پیاز برای معالجه زكام و آنفلوآنزا ، ریزش مو و زیبایی چهره نیز توصیه می شود.
چهارشنبه 16/10/1388 - 18:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته