• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1624
تعداد نظرات : 692
زمان آخرین مطلب : 4295روز قبل
آلبوم تصاویر























پنج شنبه 24/10/1388 - 12:29
دانستنی های علمی

منبع: گاردین

نشریه گاردین بخشی دارد به نام تاپ تن (Top 10) که در آن چهره‌هاس سرشناس ۱۰ کتاب یا موسیقی یا فیلم و یا اندیشه‌ی برتر یا بدتر را در زمینه‌ای مشخص انتخاب کنند. یکی از این موارد، انتخاب ۱۰ اندیشه‌ی تاریخ است. سه گزارش‌گر گاردین در گفت و گو با اساتید دانشگاه، ۱۰ اندیشه‌ای که مسیر تاریخ را عوض‌ کرده‌اند، به بحث گذاشته‌اند.

افلاطون

فلسفه‌ی افلاطون

در گفت و گو با انجی هابز، استاد فلسفه در دانشگاه واردیک

‌افلاطون اعتقاد داشت که همه‌ی آدم‌ها می‌خواهند به سعادت برسند و فلسفه‌ راهی است برای فهمیدن این‌که چطور می‌توان سعادتمند شد. فلسفه‌ی او در زمان خودش نظم جدیدی را پیشنهاد می‌کرد. یکی از رادیکال‌ترین افکار او، برابر انگاشتن سعادت و خوشبختی با هارمونی درونی روان انسان‌هاست.

اگر به اشعار هومر و دیگر شاعران یونانی که قبل از او زندگی می‌کردند، نگاه کنید؛ متوجه می‌شوید که پیش از افلاطون، خوشبختی مساله‌ی بیرونی بود و نه ذهنی. افلاطون گفت که عدالت و فضیلت در حقیقت در باطن ماست و در روح ما جا دارد.

ایده‌ی او پس از آن توسط مسیحیان بسط داده شد که نتیجه‌ا‌ش مفهوم «آگاهی» بود. این ایده، یکی از مهم‌ترین جریانات در تاریخ اخلاق و مذهب غرب است که تاثیر قابل توجه‌ای بر گسترش مسیحیت گذاشت.

گالیله

نظریه‌ی مرکزیت خورشید در جهان (کوپرنیکی)

در گفت و گو با رابرت مسی، عضو انجمن سلطنتی ستاره شناسی

اگرچه گالیله اولین کسی نبود که گفت زمین به دور خورشید می‌چرخد (حتا کوپرنیک هم اولین نفر نبود، طبق اسناد موجود، ستاره شناسی یونانی به نام آریستاکوس ۱۲۰۰ سال پیش از گالیله، این نظریه را مطرح کرده بود) اما کشف او به تئوری گردش زمین به دور خورشید، سندیت بخشید.

نظریه او پایه‌های اثباتی قدرتمندی داشت. او لکه‌های روی خورشید را کشف کرد و یکی از اولین افرادی بود که به وجود ماه‌هایی در سیاره‌ی مشتری پی برد.

این یافته‌ها نشان داد که زمین، تنها مرکز جهان نیست. او همچنین متوجه شد که کهکشان راه شیری، صرفاً یک مرکز تابش ندارد، بلکه متشکل از ستارگان متعددی است. این‌ها بزرگترین دستاوردهای عرصه‌ی ستاره شناسی است. مهم‌ترین کاری که گالیله انجام داد گشودن راه اندیشه‌ی کنکاش علمی در ستارگان با تلسکوپ و توانایی دیدن چیزهایی است که با چشم غیر مسلح نمی‌توان دید.


رنه دکارت

نظریه گرانش عمومی

در گفت و گو با مارتین ریز، پروفسور کیهان شناسی و فیزیک نجومی و استاد دانشگاه کمبریج

تئوری نیوتن، اولین سند برای اثبات این فرض بود که ریاضیات می‌تواند در فهم جهان طبیعی نقش داشته باشد.
حالا می‌توانیم کسوف را از یک قرن قبل، پیش‌بینی کنیم چون نظم مدار سیاره‌ها بسیار ساده است. اگر نیوتن نبود، شاید یک قرن یا بیشتر طول می‌کشید تا کسی پیدا شود و این نظریه را مطرح کند.

مفهوم نظم جهان (این‌که جهان تابع قواعد ریاضی است) در فرهنگ قرن هجدهم بسیار مهم بوده، نظریه‌ی جاذبه‌ی نیوتن هنوز هم اساس برنامه‌هایی است که هدف‌شان فرستادن کاوشگران فضایی به سیاره‌هاست.


ایزاک نیوتن

می‌اندیشم، پس هستم

در گفت و گو با جان کاتینگهام، پروفسور رشته‌ی فلسفه در دانشگاه ریدینگ و همکار گروه «یاران دکارت» کمبریج

دکارت با اعلام «‌می‌اندیشم، پس هستم»، موضوع اندیشیدن را در موضوع اصلی کنکاش قرار داد. او به جای آغاز بحث وجودی از فیزیک و جهان طبیعت، به سراغ اهمیت اندیشه‌ی فردی رفت و بین ذهن و ماده تفاوت قائل شد: محدوده‌ی علم که قابل اندازه‌گیری است و بخشی از واقعیت که نمی‌توان آن را به علم تعمیم دارد. این بخش اندیشه و آگاهی نام دارد.

دکارت را به درستی پدر فلسفه‌ی مدرن دانسته‌اند. دیدگاه او درباره‌ی اندیشه و آگاهی که آن را خارج از حوزه‌ی علم قرار داد، ایده‌ی بسیار مهمی بود که هنوز هم به آن می‌پردازیم. تفکر دکارت، امکان مطالعه‌ی جدی درباره‌ی ادراک و روانشناسی را فراهم آورد.


آدام اسمیت

اقتصاد آزاد آدام اسمیت

در گفت و گو با جوزف استیگلیتز، برنده جایزه‌ی نوبل اقتصاد در سال ۲۰۰۱

ایده‌ی بزرگ اقتصاد آدام اسمیت، یا یکی از لایه‌های آن، این بود که اگر افراد، شخصاً تمایل داشته باشند، توسط دست نامرئی به خیر عمومی می‌رسند. این نظریه، انقلابی در عرصه‌های اقتصادی بود. چون می‌گفت که برای تامین رفاه عمومی، نیازی به یک دیکتاتور خیرخواه نیست، بلکه فقط تجارت می‌تواند این هدف را محقق کند.

تئوری اسمیت زمینه‌ساز تاچرسیم و ایده‌هایی است که بانک جهانی در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می‌دهد. همچنین در لابه لای سیاست‌های بوش هم می‌توان تاثیر افکار اسمیت را دید. اما نظریه‌ی آدام اسمیت لایه‌ی دومی هم دارد که فعالان اقتصاد آزاد کمتر درباره‌اش حرف می‌زنند. این لایه از افکار اسمیت بر لزوم مداخله‌ی دولت‌ها در بعضی از زمینه‌ها تاکید می‌کند.

اگر‌ چه ایده‌ی «دست نامرئی» حالا دیگر اعتبارش را از دست داده است، اما همچنان تاثیرات بد و خوب زیادی دارد.به کمک ایده‌ی اسمیت، ما قدرت تجارت را درک می‌کنیم اما کم‌رنگ شدن مرزهای تجارت، با هجوم سوبسیدهای کشاورزی‌به کشورهای درحال توسعه همراه بوده است که در نتیجه‌ی آن، ظرفیت‌های کشاورزی در این کشورها نابوده شده و خط وقوع خشکسالی افزایش یافته است.


مری ولستون‌کرافت

جنبش آزادی زنان

در گفت و گو با لین سگال، پروفسور روانشناسی و مطالعات جنسیتی در دانشگاه برک‌بک

«احقاق حقوق زنان» (۱۹۷۲) بسیار مهم است چون نشان می‌دهد که زن‌ها همیشه یک پای تفکر رادیکال و اندیشه‌های آزادی‌خواهانه بوده‌اند. مری ولستون‌کرافت، منتقد همه‌ی ایده‌هایی بود که به زعم او، مفاهیم زنانه را تحقیر می‌کرد.

تا پایان قرن نوزدهم، زنان درگیر رادیکالیسم ولستون‌کرافت بودند(او اعتقاد داشت که زنان هم مثل مردان باید زندگی آزادانه را انتخاب کنند.) اما ظهور موج‌ دوم فیمینستی، تا دهه‌ی ۱۹۶۰ طول کشید تا زنان بار دیگر به اندیشه‌های ولستون‌کرافت باز گردند. سال‌های زیادی طول کشید تا این ایده در کل جهان گسترش یابد.

ولی فکر می‌کنم اگر ولستون‌کرافت هم نبود، کس دیگری پیدا می‌شد که این ایده را مطرح کند. او نقش مهمی داشت اما در مورد این ایده خاص، معتقد نیستم که تک‌چهره‌ها مسیر تاریخ را عوض کرده‌اند.


کارل مارکس

تحلیلِ مارکسیستی از کاپیتالیسم

در گفت و گو با تونی بن، نویسنده و سیاستمدار

این تحلیل مارکس، اهمیت زیادی دارد، چرا که توسعه‌ی کاپیتالیسم در جهان مدرن را مورد مطالعه قرار داد. به گفته‌ی مارکس، تضاد اصلی در جهان بین نژادها و جنسیت‌ها اتفاق نمی‌افتد، بلکه تضاد اصلی بین ۹۵ درصد کسانی که ثروت جهان را تولید می‌کنند، با پنج درصدی است که مالک آن همه ثروت هستند.

تحلیل او درباره‌ی منشا قدرت، به وضوح نشان می‌دهد که مردمی که استثمار می‌شوند، خود در شکل‌گیری آن نقش دارند. او بهترین توضیح را درباره‌ی آن‌چه در زمان خودش در جریان بود ارایه داد، تحلیلی که حتا در مورد وضعیت امروز هم صادق است. اگرچه کاپیتالیسم امروز قوی‌تر از هر زمانی است، اما مردم دارند می‌فهمند که منشاء قضیه کجاست.

برای مثال او به مردم کمک کرد که بفهمند آمریکا، برای به دست آوردن نفت به عراق حمله کرد. و قضاوت اخلاقی او را فراموش نکنید، هر کسی می‌تواند کتابی درباره‌ی کاپیتالیسم نوشته باشد، اما او گفت این اشتباه است. من فکر می‌کنم اندیشه‌های مارکس، ارتباط تنگاتنگی با دموکراسی دارد.

استالین با تحریف اندیشه‌های مارکس، به توجیه دیکتاتوری خود پرداخت. اما به خاطر آن نمی‌توان مارکس را مقصر دانست. همان‌طور که تفتیش عقاید کلیساهای اسپانیا (در قرن نوزدهم) ربطی به عیسی مسیح ندارد، استالین هم قرابتی با مارکس ندارد.


زیگموند فروید

نظریه‌ی ناخودآگاه

در گفت و گو با سوسی اورباک، روانکاو و پروفسور در رشته‌ی جامعه شناسی در مدرسه‌ی اقتصاد لندن

فروید درباره‌ی این مساله تحقیق کرد که رفتار انسان، توسط ناخودآگاه شکل می‌گیرد و به واسطه‌ی آن، فرد به سمت انجام اعمالی می‌رود که شاید در خود آگاه فرد لزومی بر انجامش نیست یا احساس نمی‌شود که خود فرد علاقه‌ای به انجامش داشته باشد.

فروید، اولین کسی بود که گفت اگر به انسان‌ها اجازه دهیم در یک محیطی حرف بزنند، در خواب‌ها و لغزش‌های زبانی خود چیزهایی را کشف می‌کنند که بسیار پیچیده‌تر و مهم‌تر از ماجرایی است که درباره‌اش صحبت می‌کنند.

او این فکر را مطرح کرد که ما می‌توانیم در ارتباط با دیگران کنجکاو باشیم، او ارتباط شخصیت با ذهن خود و ذهن دیگران را موضوع مطالعه قرار داد. تقریباً هر چیزی که ما درباره‌ی داستان‌های عاشقانه، هنر، فرهنگ، سینما، مشکلات جنسیتی می‌فهمیم، به نوعی لحظه‌ی فرویدی ربط پیدا می‌کند، لحظه‌ای که در آن ما متوجه می‌شویم که پیچیده‌تر از چیزی هستیم که فکرش را می‌کنیم.

حالا همه‌ی ما پسا‌فرویدی هستیم. ما معتقدیم که احساسات، بخش انتقادی چیزی است که فرد را بر می‌انگیزاند. حالا دیگر تمام بحث‌های مبتنی بر نژاد‌پرستی بی‌اعتبار شده‌اند.


آلبرت انیشتین

نظریه نسبیت

در گفت و گو با پروفسور برایان کاکس

نظریه‌ی انیشتین به طور کل جهان را تغییر داد. شاید در نگاه اول به چشم نیاید اما نسبیت، نظریه بسیار محکمی است. نظریه نسبیت می‌گوید همچنان که چیزی به نام زمان جهانی وجود ندارد و اگر در یک جای مشخص صدای تیک تیک ساعت را بشنوید، صدای تیک تیک در مکانی دیگر، سرعتی متفاوت دارد؛ بنابراین همه چیز غیرقطعی و مبهم است.

و البته این نظریه بنیاد همه‌ی نظریه‌های مدرنی است که درباره‌ی عملکرد جهان ارایه شده است: مغناطیس، تراشه‌های سیلیکونی، ترانزیستورها و... همه نظریه‌هایی است که بر پایه‌ی نظریه‌ی نسبیت مطرح شده‌اند.

بدون نسبیت، ما نمی‌توانیم نگاه مدرنی‌ به جهانی که هم اکنون در آن زندگی می‌کنیم، داشته باشیم. برای مثال، سیستم جی پی اس (جهت‌یاب ماهواره‌ای) بسیار شگفت‌انگیز است، چون بر اساس اندازه‌گیری تاخیر زمانی بین حرکت ماشین شما و حرکت ماهواره‌ها برمدار خود، عمل می‌کند.


تیم برنرزلی

وب جهان‌گستر

در گفت و گو با پروفسور جان ناوتون، استاد دانشگاه اوپن

در کمتر از دو دهه، فضای جهانی اینترنت از صفر به صدها و بلیون صفحه (هیچ‌کس نمی‌داند چقدر!) رسید و به هر فردی امکان داد که ناشر یا گوینده باشد. فضای جهانی اینترنت، موزه‌ی لوور را به لپ‌تاپ‌های شما آورد و حفظ رازها و چیزهای محرمانه را بسیار بسیار دشوار ساخت.

تیم برنرزلی، کسی که در سال‌های ۱۹۸۹-۹۰ به تنهایی فضای جهانی اینترنت را خلق کرد، گوتنبرگ زمان ماست. گوتنبرگ دستگاه چاپ با حروف متحرک را در سال ۱۴۵۵ اختراع کرد و به اصلاح‌طلبی دینی کمک کرد، اتوریته‌ی کلیسای کاتولیک را زیر سوال برد و امکان پیشرفت علوم مدرن را فراهم ساخت و جهان را شکل داد.

وب، فضا و دستاوردی مثال‌زدنی است. تلاش برای برآورد اهمیت بلند مدت ‌وب مثل تلاش برای پیش‌بینی تاثیر اختراع دستگاه چاپ است. کافی‌ست ۳۰۰ سال به عقب برگردیم تا اهمیت این دو را درک کنیم
پنج شنبه 24/10/1388 - 12:22
طنز و سرگرمی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 24/10/1388 - 12:20
دانستنی های علمی


چارلز آسبورن آمریكایی ركورد خنده‌دارترین بیمار دنیاست كه به مدت 68 سال سكسكه كرد. نمی‌دانیم 2 زن و 8 فرزندش چگونه او را تحمل می‌كردند. حتی ...

حتماً تا به حال شما هم سكسكه كرده‌اید، سكسكه‌ای كه سبب خنده دوستانتان شده و با روش‌های مختلف سعی در قطع‌ كردن آن داشته‌اید اما آیا فكر كرده‌اید كه اگر سكسكه‌تان بند نمی‌آمد، چه اتفاقی برایتان می‌افتاد؟
 
چارلز آسبورن آمریكایی ركورد خنده‌دارترین بیمار دنیاست كه به مدت 68 سال سكسكه كرد. نمی‌دانیم 2 زن و 8 فرزندش چگونه او را تحمل می‌كردند. حتی دندان‌های مصنوعی‌اش را به خاطر سكسكه نمی‌توانست درست در دهانش قرار دهد. كسی نتوانست به او كمك كند تا اینكه اتفاقی، به زندگی عادی برگشت.
سكسكه‌ای كه بی‌اختیار می‌‌آید و شما را مجبور به گفتن «ببخشید» به مشتریان یا همكارانتان می‌كند.
بر اساس آمار، مردان و زنان به طور مساوی به سكسكه مبتلا می‌شوند البته سكسكه طولانی كه بیش از 48 ساعت طول می‌كشد در مردان شایع‌تر است.
*سكسكه‌ها قبل از تولد می‌آیند
سكسكه به دلیل انقباضات‌ ناخودآگاه‌ و مكرر عضله‌ دیافراگم در فرد به وجود می‌آید كه البته نگران‌كننده نیست اما هنگامی كه قطع نشود به عنوان یك بیماری محسوب شده و فرد را دچار نگرانی می‌كند.
معمولاً افرادی كه در شب پرخوری می‌كنند یا از نوشابه‌های گازدار استفاده می‌كنند به سكسكه دچار می‌شوند؛ در ضایعات مغزی، ضربه و تومورهای مغزی و یا به دنبال بی‌هوشی‌ها نیز امكان بروز سكسكه وجود دارد.
مهرداد یلداشخان، پزشك عمومی می‌گوید: سكسكه یا هیپكاپ پدیده طبیعی زودگذری است كه به علت تحریك عصب فرنیك یا تحریك دیافراگم به وجود می‌آید و البته تحریك دیافراگم نیز به وسیله این عصب تولید می‌شود.
وی می‌افزاید: سكسكه در بسیاری از موارد هیچگونه مشكلی را به وجود نمی‌آورد اما گاهی نیز علامت بیماری است و عصبی بودن فرد، اختلالات قلبی و بیماری‌های عفونی از علت‌هایی است كه سبب به وجود آمدن سكسكه می‌شود.
این پزشك عمومی ادامه می‌دهد: در بیماری‌های زخم معده، اثنی عشر و تورم‌های معده گاهی سكسكه تنها علامتی است كه وجود دارد و نشانه بروز این بیماری‌ها در فرد است.
پزشكان معتقدند، همه‌ افراد حتی‌ جنینی‌ كه‌ در رحم‌ مادر وجود دارد، ممكن‌ است‌ دچار سكسكه‌ شوند و مهم‌ترین علل به وجودآمدن سكسكه را خوردن‌ و آشامیدن‌ غذا یا نوشیدنی‌ داغ‌ یا مواد تحریك‌ كننده، ذات ‌الریه، مصرف مشروبات الكلی و برخی از داروها، اختلالات‌ معده‌، مری‌، روده‌ یا لوزالعمده، حاملگی، تحریك‌ مثانه، هپاتیت‌، گسترش‌ سرطان‌ از یك‌ قسمت‌ از بدن‌ به‌ كبد، سابقه‌ عمل‌ جراحی‌ اخیر به خصوص جراحی‌ روی‌ شكم‌، خنده شدید و عوامل عاطفی می‌دانند.
سیدجواد آرامی، روانشناس می‌گوید‌: در مجموع سكسكه را می‌توانیم یك بیماری جسمانی روانی در نظر بگیریم كه ممكن است هیجان شدید یا خوردن غذای بسیار داغ، شدت آن را افزایش دهد و بیشتر به تنفس بر می‌گردد كه موجب یك وقفه تنفسی در فرد می‌شود.
وی عنوان می‌كند: اگر بتوانیم آرامش را در فرد بیشتر و هیجانش را كنترل كنیم، سكسكه در فرد قطع می‌شود.
سكسكه كودك نیز به سبب ورود هوا به معده كودك، در هنگام شیرخوردن به وجود می‌آید و انبساط ناگهانی معده به خاطر حجم زیاد هوا، موجب انقباض دیافراگم شده و سكسكه را در پی دارد.
معمولاً سكسكه در نوزادان بسیار دیده می‌شود و احتمالا به سبب آن است كه پرده دیافراگم، هنوز به طور كامل رشد نكرده است و خوشبختانه این انقباضات، همراه درد نیست و مشكلی را برای نوزاد به وجود نمی‌آورد و سبب گریه‌اش نمی‌شود.
پزشكان معتقدند، در هنگام سكسكه كودك، تنها لازم است آرامش خود را حفظ كنید تا سكسكه برطرف شود و اگر طول كشید، كودك را چند دقیقه به شكم صاف بخوابانید.
* آب خنك بخورید فقط برای رفع سكسكه!
اگر چه تاكنون درمان‌هایی برای سكسكه ارائه شده است اما این روش‌ها همگی برای سكسكه‌های كوتاه مدت مفید است و سكسكه‌ طولانی‌ مدت‌ باید تحت‌ بررسی‌ پزشكی‌ قرار گیرد.
یلداشخان، پزشك عمومی بیان می‌كند: سكسكه اگر طول نكشد مسئله مهمی نیست اما اگر زیاد طول بكشد، حالت عصبی را برای شخص به وجود می‌آورد و در روان فرد تأثیرگذار است و منجر به مختل‌شدن در برخی كارها كه با مردم سر و كار بیشتری دارد مانند پزشكان و خبرنگاران یا كسانی كه مستقیم با مردم صحبت می كنند، می‌شود.
وی عنوان می‌كند: برای درمان سكسكه در گذشته كارهای معمولی مانند تحریك عصبی شدید را به طور ناخودآگاه در فرد به وجود می‌آوردند و یا توصیه به نوشیدن آب سرد جرعه‌جرعه می‌كردند كه میسر نیز واقع می‌شود.
این پزشك عمومی با اشاره به اینكه در مواردی كه سكسكه قطع نمی‌شود پزشك مجبور به تجویز دارو است، تصریح می‌كند: «فلوواربی تارها» نخستین تجویز پزشكان است و مرحله بعدی نیز تحریك «نازو فارن» است كه از راه بینی شیئی را وارد حلق می‌كنیم و تا زمانی تحریك می‌كنیم كه سكسكه قطع شود.
یلداشخان می‌گوید: در موارد دیگر سر شخص را وارد یك كیسه پلاستیكی می‌كنیم تا تنفس كند و این عمل موجب می‌شود گازكربنیكی كه فرد تنفس می‌كند 10 تا 15 درصد اضافه شود و در نهایت تحریك عصب «فرنیك» كم یا از بین برود.
وی ادامه می‌دهد: در موارد بسیار شدید از داروهای آرام‌بخش قوی مانند «پروماتزین‌ها» استفاده می‌شود و در مواردی كه در گذشته بوده است، جراحی روی عصب فرنیك انجام می‌دهند كه البته عوارضی را نیز به همراه دارد.
این پزشك عمومی اذعان می‌كند: گاهی تزریق «كرتن» نیز در برخی افراد سبب تولید سكسكه می‌شود اما در مجموع هر عاملی كه عصب فرنیك را به هر دلیلی تحریك كند مانند لقمه‌ای بزرگ را كه سفت نیز باشد نجویده و به زور قورت دهیم، سكسكه ایجاد می‌شود.
یلداشخان می‌افزاید: خوشبختانه در موارد بسیاری سكسكه خوش خیم است اما گاهی اوقات نیز كه طولانی می‌شود، بیمار عصبی و ناراحت شده و از كار و زندگی ساقط می‌شود.
در مورد عوامل سكسكه نیز سیدجواد آرامی می‌گوید: در هر بیماری جسمانی عوامل روانی نیز مخل هستند و هیچ بیماری جسمی نیست كه عوارض روانی نداشته باشد البته بیماری‌هایی كه پایه فیزیولوژیكی نداشته باشند بسیار كم هستند و در حقیقت بیماری‌های جسمی و بیماری‌های روانی بر روی یكدیگر تاثیرگذارند.
وی ادامه می‌دهد: در بیماری‌ سكسكه عوامل فیزیولوژیكی بسیاری موثرند اما بسیاری اوقات شروع سكسكه با یك اتفاق روانی مانند ترسیدن شروع می‌شود كه نمونه آن خانمی بود كه به سبب آمدن دزد در خانه‌اش دچار سكسكه شده بود و سكسكه‌اش قطع نمی‌شد.
وی می‌افزاید: هنگامی كه به یك بیماری جسمانی و روانی اهمیت زیادی داده شود آثار آن را نیز بیشتر می‌بینیم به عنوان نمونه كسی كه دارای فشارخون است اگر یك موضوع موجب شود كه توجه بیشتری به ضربان قلبش داشته باشد این موضوع سبب می‌شود تپش قلب شخص نیز بالاتر رود.
آرامی بیان می‌كند: سكسكه با نگه‌داشتن چندلحظه‌ای تنفس از بین می‌رود اما به سبب اینكه فرد گاهی از به وجود آمدن آن می‌ترسد و كنجكاوی می‌كند كه چرا سكسكه به وجود آمده چه دلیلی داشته است، اینگونه تفكرات سبب می‌شود شدت آن افزایش پیدا كند.
وی اضافه می‌كند: در حال حاضر در طب نوین سعی می‌كنند اختلالات روحی را حتی برای بیماران سرطانی با ارائه خدمات روانشناختی درمان كنند.
*سكسكه خنده‌دار است و زیادش...
همان سكسكه‌ای كه خنده‌دارترین بیماری دنیا بود اگر از حد بگذرد، آزاردهنده می‌شود و شاید هم اعصاب خرد كن ترین بیماری شود.
اگر سكسكه را نتوانسیم با ترسیدن و شوك‌های عصبی و روش‌ مادربزرگ‌ها درمان كنیم، شاید عوامل دست به دست هم داده‌اند تا ركورد دار خنده‌دارترین بیماری دنیا شویم.
چهارشنبه 23/10/1388 - 22:3
خواستگاری و نامزدی

آیا كودك شما باید تلویزیون ببیند !؟

 

تاثیر تلویزیون بر كودكان

(قسمت دوم)


 

یکی از مسائلی که از دیرباز، توجه اندیشمندان حوزه های گوناگون علوم انسانی را به خود جلب کرده و موجب قلم فرسایی این اندیشمندان شده، مسئله ی «رابطه ی تلویزیون با کودک و نوجوان» است.

 مقاله ی حاضر ابتدا به قابلیت های تلویزیون و برنامه های کودک و نوجوانان اشاره نموده، سپس برخی از تأثیرات مثبت و منفی تلویزیون بر کودکان و نوجوانان از جمله پرکردن اوقات فراغت، جامعه پذیری، یادگیری، اختلال در فعالیت های کودکان، و نیز تأثیر فیلم های مربوط به بزرگسالان بر کودکان، و تأثیر آگهی های تلویزیونی و خشونت را مورد بررسی قرار داده و در پایان، راه کارهایی برای به حداقل رساندن کارکردهای منفی آن ارائه نموده است.

 

    قابلیت های کودک

 

«کودک» به فرد دارای سنین بین 2.5 - 12 سال گفته می شود. بنابراین، با توجه به این شرایط سنی:
 

1. کودک نسبت به تلویزیون، هم فعال است و هم منفعل. کودک نسبت به تلویزیون این توانایی را دارد که گزینشی برخورد کند. البته هر قدر کودک بزرگ تر می شود این ویژگی بارزتر می گردد.
 

2. ذهن انسان در دوران کودکی و نوجوانی کاملا تأثیرپذیر است و به راحتی شرطی می شود.
 

3. اولین تجربه ی مستقیم کودک تلویزیون، عموما از دو سالگی شروع می شود؛ ابتدا به صورت تقلیدی، بعد به صورت اختیاری و در نهایت، در سه سالگی انتخابگر می شود.
 

4. سن 2.5 سالگی میانگین سن تماشای منظم در کودکان است.
 

5. در سن 6 سالگی، کودک معمولا با تمامی رسانه های سمعی و بصری آشنا می شود و دل بستگی و ارجحیتی قوی در مورد برنامه های تلویزیونی در وی ایجاد می گردد.
 

6. توجه کودک به صفحه ی تلویزیون نه پیوسته است و نه منفعل. میزان توجهی که کودکان حاضرند به هر برنامه مبذول دارند به طور مستقیم، بستگی دارد به اینکه سمعی - بصری بودن آن، معنای خاصی برایشان داشته باشد و یا زمان کافی در اختیار آنها قرار بگیرد تا معنا و مفهوم مورد نظر را جذب کنند. از این نگاه، شکل برنامه ها اهمیت بسیاری دارد.
 

7. برخی از عواملی که موجب می شوند توجه کودک دوباره به صفحه تلویزیون برگردد عبارت از: الف. آشنایی قبلی با صداها یا موسیقی، در صورتی که آنچه اتفاق می افتد از نظر بصری نیز مورد علاقه واقع شود. ب. تغییر بلندی و کوتاهی صدا؛ 3. صدای بچه ها؛ 4. جلوه های ویژه صدا؛ 5. صداهای غیرعادی؛ 6. خنده؛ 7. صدای زنانه؛ 8. موسیقی های گوناگون.
 

 

با توجه به نکات مزبور، می توان گفت:

 مدت قریب ده سال از دوران ارزشمند عمر برای تماشای برنامه های تلویزیونی، آن هم با شگردهایی که صاحبان قدرت، میزان تأثیرگذاری بر کودک را به شدت افزایش می دهند، زمان بسیار زیادی است تا کودک طی این زمان، به آنچه آنها می خواهند، مبدل گردد.

 

تلویزیون و آموزش و یادگیری کودکان


تلویزیون یکی از ابزارهای مؤثر در افزایش شناخت و آگاهی به شمار می آید. در حال حاضر، براساس نتایج بسیاری از تحقیقات انجام شده به روش مشاهده، یک معلم خوب با استفاده از تلویزیون به عنوان یک رسانه ی کمک آموزشی به مراتب، اطلاعات خود را بهتر منتقل می کند تا صرفا از طریق روش های معمولی تدریس.

 در ایالات متحده ی آمریکا، بیش از 400 مورد مطالعه ی تطبیقی میان ارائه ی آموزش های عادی کلاسی به دانش آموزان با آموزش از طریق تلویزیون صورت گرفته است. در تمام موارد، به دنبال بررسی نمرات امتحان پایان سال، اختلاق معناداری رؤیت نشد، اما چنانچه تفاوتی هم وجود داشت همیشه به نفع کسانی بود که از طریق تلویزیون آموزش گرفته بودند.
 

پس می توان چنین استدلال کرد که درصورت نیاز و کمبود متخصص آموزشی برای بچه ها، می توان از تلویزیون استفاده کرد.
 

این گوینه بهره وری، بخصوص در موارد آموزش های تخصصی، می تواند کارساز باشد و برای مثال، با استفاده از تلویزیون، آموزش زبان های زنده در سطح مدارس ابتدایی بسیار موفقیت آمیز خواهد بود. ضمن آنکه برخورداری از این ابزار در هر محلی که نیروی برق داشته باشد، امکان پذیر است؛ به ویژه برای کشورهای بزرگی که امکانات آموزشی به تمام نقاط آن به طور کامل نرسیده باشد، کاملا قابل استفاده است، به گونه ای که حتی می توان از تلویزیون به عنوان یک معلم سرخانه استفاده کرد و در منازل به بچه ها آموزش داد.
 

متاسفانه به دلیل كمتر اهمیت دادن كارشناسان و نبود پایگاهی قدرتمند در كشورمان برای فرهنگ سازی كودكان بین سنین 1 سال تا 7 سال، برنامه های مناسب برای فرزندانمان را به سختی می توانیم پیدا كنیم.


من به طور اتفاق به مجموعه آموزش کودکان كودك متفكر  برخوردم که احساس کردم باید در هر خانه ای باشد. این مجموعه  آموزشی متفاوت با تمام مجموعه هایی است تا كنون دیده اید. نمونه فیلم های این مجموعه هم در آدرس جزییات
محصول موجود است.

 

 

بیایید برای فرزندانمان متفاوت باشیم

چهارشنبه 23/10/1388 - 17:13
دانستنی های علمی

شارژ تلفن همراه با نوشابه!!

یک طراح چینی تلفن همراهی ساخته است که با استفاده از نوشابه یا نوشیدنی قندی شارژ می شود.
بارها در طول روز اتفاق می افتد که شما از تمام شدن شارژ باتری گوشی تلفن همراهتان شکایت می کنید و اغلب به دستگاه های الکترونیکی یا منابع الکتریسیته برای شارژ دستگاه تلفن همراه نیاز دارید.اکنون دیازی ژنگ، طراح چینی تلفن همراهی طراحی کرده است که باتری آن با نوشابه گازدار یا نوشیدنی حاوی قند شارژ می شود.

این گوشی ظاهرا یک دستگاه دوستدار طبیعت است و با گوشی هایی که باتری معمولی دارند، کاملا متفاوت است.در بخش پشتی گوشی قسمتی شبیه لوله آزمایش تعبیه شده که شیشه ای است و محتویاتی هم چون نوشیدنی قندی در آن ریخته می شود.

باتری این دستگاه از آنزیم های نوشیدنی های قندی برای تولید الکتریسیته از کربوهیدرات ها استفاده می کند.
چهارشنبه 23/10/1388 - 17:10
خواستگاری و نامزدی
تعداد بازدید: 1317

رنگ چایی تان را تغییر دهید تا دیگر افسرده نشوید؟

اگر دچار افسردگی با نا امیدی شده اید به شما توصیه می کنیم رنگ چای تان را عوض کنید؟ آیا می دانید منظور از رنگ چایتان را تغییر دهید ، چیست ؟

پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات جدید خود نشان داده‌اند که مردان و زنان مسنی که در روز یک یا چند فنجان چای سبز می‌نوشند، کمتر دچار احساس پیری و افسردگی می‌شوند.
 این محققان با مطالعه روی گروهی از زنان و مردان 70 سال یا مسن‌تر دریافته‌اند؛ سالمندانی که روزانه دست کم چهار فنجان چای سبز می‌نوشند، 44 درصد کمتر از همسالان خود علائم افسردگی را نشان می‌دهند. این در حالی است که در مطالعات اولیه روی یک هزار و 58 سالمند نسبتا سالم نیز معلوم شد که مصرف چای سبز، باعث کاهش اضطراب‌ها و تنش‌های روانی می‌شود.
 از کل افرادی که در این تحقیق شرکت کرده بودند حدود 34 درصد از مردان و 39 درصد از زنان علائمی از افسردگی داشتند که این علائم در 20 درصد مردان و 24 درصد زنان شدید بود.

با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، محققان تاکید کردند که تاثیرات مشخص پیشگرانه و محافظتی حاصل از مصرف چای سبز برای مقابله با افسردگی تحت تاثیر شرایط فردی همچون وضعیت اقتصادی، جنسیت، رژیم غذایی یا سابقه مشکلات پزشکی، مصرف داروهای ضد افسردگی، مصرف دخانیات و فعالیت‌های ورزشی قرار نمی‌گیرد.
از سوی دیگر، در این تحقیق هیچ رابطه‌ای از تاثیر مصرف چای سیاه یا قهوه در کاهش علائم و نشانه‌های افسردگی مشاهده نشده است. به گفته پژوهشگران؛ در چای سبز اسید آمینه‌های تیانین وجود دارد که نقش یک آرام بخش را برای مغز ایفا می‌کند.
از آنجا که انجام مطالعات و بررسی‌های بیشتر برای تایید و اثبات خاصیت ضد افسردگی چای سبز الزامی و حائز اهمیت است، محققان توصیه می‌کنند که باید از مصرف بی‌رویه و بیش از حد این نوشیدنی برای به حداقل رساندن افسردگی خودداری کرد.
چهارشنبه 23/10/1388 - 17:9
خواستگاری و نامزدی

دستور تهیه کیک لیمویی به شیوه مارتا استوارت !

تنها با كمی تغییر در دستورالعمل یك كیك وانیلی می توانید یك كیك لیمویی خوشمزه تهیه كنید. سفیده تخم مرغ را زده و خامه سرد خود را آماده كنید.

كیك لیمویی
تنها با كمی تغییر در دستورالعمل یك كیك وانیلی می توانید یك كیك لیمویی خوشمزه تهیه كنید. سفیده تخم مرغ را زده و خامه سرد خود را آماده كنید.

خامه را با یك چاقوی مخصوص روی كیك بمالید و روی خامه ها را با تكه های لیمو بپوشانید.  
کیک لیمویی

زمان آماده سازی كیك : 15 دقیقه
زمان كلی پخت كیك لیمویی : 45 دقیقه

مواد لازم برای پختن كیك لیمویی (12 نفر)
1 فنجان كره آب شده
2 و 2/1 فنجان سر پر آرد ( آرد الك شده )
2/1 قاشق چایی خوری بكینگ پودر
2/1 قاشق چایی خوری جوش شیرین
1 قاشق غذاخوری نمك
1 قاشق غذاخوری اسانس لیمو
2 فنجان شكر
2 تخم مرغ بزرگ به علاوه 3 زرده تخم مرغ
4/1 فنجان و 2 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
1 فنجان سر شیر
1 لیمو تازه بریده شده
خامه زده شده

دستور پخت:
1- فر را با درجه حرارت 350 درجه گرم كنید. یك تكه كره و 4/3 آرد را در یك ماهیتابه ریخته و با هم مخلوط كنید. در یك كاسه با اندازه متوسط باقی مانده آرد بكینگ پودر جوش شیرین نمك و اسانس لیمو را با هم مخلوط كنید.

2- در یك كاسه بزرگ كره ذوب شده و 2/1 فنجان شكر را با یك همزن برقی آنقدر بزنید تا سفید شده و پف كند. درجه همزن را كم كنید ؛ تخم مرغ و زرده ها را اضافه كنید و آنها را با هم بزنید. حالا دو قاشق آب لیموی تازه خود را به مخلوط تان اضافه كنید. سرشیر را نیز بریزید و آنقدر بهم بزنید تا مخلوطی كاملا یكسان بدست بیاید. 

3- خمیر را در دو ماهیتابه پهن كنید. خمیر ها را بگذارید بپزد تا زمانیكه لبه های خمیر از ماهیتابه جدا شود و دیگر به سطح آن نچسبد. این كار 32 تا 35 دقیقه طول می كشد. بعد از اینكه خمیرها آماده شد بگذارید به مدت 10 دقیقه سرد شود. با یك چاقوی مخصوص خمیر را از ماهیتابه ها جدا كرده و در یك سینی بگذارید.

4- زمانیكه كیك در حال پختن است 2/1 فنجان شكر و 2/1 فنجان آب را در یك ماهیتابه ریخته و تكه های لیمو را به آن اضافه كنید. بگذارید این مخلوط نیز به مدت 25 دقیقه بپزد. با یك قاشق لیموها را برداشته و روی یك كاغذ روغنی بگذارید. 4/1 آب لیموی تازه را به فنجان شربت بدست آمده اضافه كنید.  

5- یك خلال دندان بردارید و روی كیك را چند سوراخ كوچك ایجاد كنید. حالا با یك برس مخصوص شربت لیمو بدست آمده را روی كیك بمالید. بگذارید كیك برای مدتی بماند تا سرد شود. خامه را آماده كنید و بعد از سرد شدن كیك آنها را روی تمام نقاط كیك بمالید و تكه های لیمو را با سلیقه روی كیك تان بچینید.
چهارشنبه 23/10/1388 - 17:5
بیماری ها
چرا بعضی ها دور چشمشان سیاه است؟
آیا می دانید چرا بعضی از خانم ها علی رغم تمام داروهایی که استفاده می کنند باز هم دور چشمانشان سیاه است؟

 

پوست زیر چشم به دلیل نازک بودن یکی از ظریف ترین قسمت های بدن است. مقدار زیادی عروق خونی در ناحیه حساس و آسیب پذیر چشم ها وجود دارند که اگر این عروق خونی مسدود شوند به ظاهر شدن حلقه های سیاه اطراف چشم کمک می کنند.

لایه هایی از چربی و عضلات، اطراف چشم را در بر گرفته اند. کار عضلات، نگهداری چربی های اطراف پلک های بالا و پائین، در جای اصلی خود است. هنگامی که پیر می شویم، پوست و عضلات حالت کشسانی و الاستیسیته خود را از دست می دهد. این امر باعث شل شدن و افتادگی پوست اطراف چشم ها می گردد.

 

سیاهی اطراف چشم ها می تواند به چند دلیل ایجاد شود. وراثت یکی از عوامل پیدایش سیاهی اطراف چشم به شمار می رود که در پوست های روشن بیشترمشاهده می شود.

 کم خوابی و بد خوابی نیز یکی دیگر از دلایل پدیدار شدن عروق خونی در زیر چشم ها می باشد
همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید، باعث پیدایش لک ها و چروک های زود رس شده و سیاهی اطراف چشم را نیز به دنبال دارد.
افزایش سن یکی دیگر از عواملی است که باعث نازک شدن لایه های چربی اطراف چشم می شود، این امر سبب پیدایش فرو رفتگی زیر چشم ها می گردد.

کسانی که کاهش وزن داشته اند نیز دچار این عارضه می شوند. پوست اطراف چشم نازك‌ترین پوستی است كه در بدن وجود دارد و به همین دلیل بسیار آسیب‌پذیر است و در مقابل تحریك‌ها به سرعت واكنش نشان می‌دهد.
حلقه‌های سیاهی كه گاهی اطراف چشم مشاهده می كنیم، در واقع مویرگ‌های خونی هستند كه هاله‌ای سیاه رنگ به وجود می‌آورند. سیاهی دور چشم علل متفاوتی دارد.

 

شایعترین علت ژنتیكی و ارثی است. عواملی دیگر مثل ضربات پیگمانتاسیون پس از التهاب یا تحریك هورمون ملانین ساز به هر دلیلی می تواند باعث این حالت شود.گاهی این تغییر رنگ در اثر عوامل شیمیایی مثل جیوه یا نقره می تواند باعث تغییر رنگ آبی، قهوه ای، خاكستری می شود. درمان با مینوسیكلین به عنوان یك عارضه دراز مدت می تواند باعث رنگ خاكستری پلكها شود.
بعلاوه تركیبات آرایشی دارای مواد فتوتوكسیك از جمله پسورالن می تواند باعث افزایش رنگدانه در ناحیه پلك شود. اگزما و لیكن پلان به دلیل ایجاد التهاب می تواند باعث تغییر رنگ پلكها شود. گاهی آلرژی و ناراحتی‌های کلیه می‌تواند از جمله دلایل تیره‌تر‌شدن این حلقه‌ها باشد.البته کمبود ویتامین K ، آهن و آنتی‌اکسیدان‌ها و نیز بی‌خوابی از دیگر عوامل شایع در ایجاد این حلقه‌هاست و هرچه سن بالاتر رود با توجه به نازک‌ترشدن پوست، حلقه‌های دور چشم تیره‌تر می‌شوند
چهارشنبه 23/10/1388 - 17:2
دانستنی های علمی

http://marshal-modern.ir/Archive/11062.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11063.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11064.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11065.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11068.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11071.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11076.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11074.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11073.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11079.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11080.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11081.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11082.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11083.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11086.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11088.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11091.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11092.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11093.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11094.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11089.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11090.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11095.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11096.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11097.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11098.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11099.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11100.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11101.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11102.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11103.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11104.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11105.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11070.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11072.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11075.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11077.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11087.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11085.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11084.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11078.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11067.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11066.aspx

 

http://marshal-modern.ir/Archive/11069.aspx

 

چهارشنبه 23/10/1388 - 16:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته