• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1426
تعداد نظرات : 457
زمان آخرین مطلب : 4853روز قبل
پوست و مو

آکنه یا جوش یک اختلال پوستی است که در سنین نوجوانی شروع می شود و تا آخر جوانی ادامه می یابد. برای درمان ابتدا باید دید که آیا ضایعات واقعاً جوش هستند؛ چون خیلی از ضایعات پوستی شبیه جوش بروز می کنند.

جوش بیشتر در نواحی سِبوره ( نواحی از بدن که دارای غدد سباسه فراوان است مثل اطراف بینی، پیشانی، چانه، قسمت های فوقانی پشت و سینه و شانه ها دیده می شود.

غدد سباسه به طور طبیعی در تمام سطح پوست گسترش دارند و مسئول چرب نگه داشتن سطح پوست می باشند. همچنین به علت دارا بودن بعضی مواد دارای خاصیت ضد میکروبی و قارچی هستند. این غدد در کف دست و پا و لـب وجود ندارند و بیشترین تراکم آنها در صورت ، سر، سینه و قسمت بالای پشت است.
جوش بیشتر در صورت دیده می شود و شکل های متفاوت دارد مثل: کومدون ( جوش های ریزی که به صورت سر سیاه و سر سفید دیده می شوند )؛ پاپول (جوش های برجسته و قرمز رنگ)؛ پاسچول (جوش های چرکی ) و ندول ( تورم التهابی که در عمق بیشتری نسبت به پاپول قرار گرفته اند) و بالاخره کیست ( فضاهای بسته ای در زیر پوست حاوی ماده نیمه جامد یا مایع ). با بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی به علت های گوناگون جوش به وجود می آید. علت های بسته شدن این دهانه ها شامل: ?) تولیـد و ترشح زیادی چربی در این غدد که خود این می تواند به علت ارثی بودن یا عدم تنظیم هورمونی باشد. البته گاهی میزان هورمون در سطح طبیعی می باشد ولی پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس است. مصرف خارجی هورمون هایی مثل هورمون مردانه ( تستوسترون) و کورتیکواستروئیدها ( کورتن) می تواند باعث ایجاد و تشدید آکنه شود.
?) رشد میکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن این غدد می شوند. ?) اختلال در کراتینی شدن ( در تشکیل کراتین دهانه اختلال وجود دارد مثل افرادی که سوء تغـذیه یا رژیم غـذایی دارند که اسیدهای چرب ضروری در بدن آنها کـم است و یا به علت های دیگری این اختلال وجود دارد). جوش های صورت را نمی توان به طور کامل از بین برد ولی می توان آنها را تحت کنترل در آورد. ۴) التهاب (رها شدن مواد التهاب زا بدون فولیکول مو) که علت اصلی آن را فعالیت میکروبی در غدد سباسه می دانند که باعث ایجاد پاسخ التهابی بین دو فولیکول می شود. علل دیگر مؤثر در آکنه رژیم غذایی ( اثر آن هنوز اثبات نشده است اما مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها و مواد قندی در تشدید آن نشان داده شده است که در عین حال اثر رژیم های کم کالری نیز در جلوگیری از بروز آکنه مشخص شده است). تعریق ( در بسیاری از افراد باعث تشدید آکنه می شود) اشعه ماوراءبنفش ؛ که باعث بهبود ضایعات آکنه می گردد. استرس های روحی ؛ که آن را بخصوص در خانم ها تشدید می کند.
درمان این جوش ها بسته به نوع جوش انجام می گیرد. به طور کلی شستشوی مکرر نواحی جوش به ویژه با صابون هایی که اسیدیته می باشند و از خود بقایایی به جا نمی گذارند در جلوگیری از تشکیل جوش جـدید تا حـد زیادی مؤثر است و در درمان نیز کمک کـننده می باشد. این صابون ها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضدجوش معرفی می شوند . در درمان جوش از داروهای ضد باکتری ( میکروبی ) نیز استفاده می شود که بستگی به نوع جوش و گسترش آن دارد. داروهای دیگری نیز بسته به نوع جوش ، در درمان ، مصرف دارند که اختصاصی هستند و از حوصله این بحث خارج است. افرادی که دارای جـوش هستند باید از مصـرف هرگـونه کـرم یا پـماد اجـتناب کنند، چون باعث بدتر شدن جوش ها می شود.
افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز است و داخل این منافذ به صورت سیاه دیده می شود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن این چـربی باعث اکسید شدن آن می گردد و به صورت سیاه دیده می شوند. برای از بین بردن آن می توان از همان صابون هایی که گفته شد استفاده کرد. یکـــی از عارضــه های جــوش صـورت، باقـی ماندن لکه در آن ناحیه به علت التهاب و فــعال بودن سیسـتم دفـاعـی بدن در آنجا است. در محل جـوش هایی که بیشـتر دستـکاری شــوند احـتمال به وجود آمـدن لکه بیشتر است. ضمناً در افراد با رنگ پوست تیره تر، لکه ناشی از جوش بیشتر است . درمان این عارضه در حقـیقـت درمــان جـوش است. یعـنــی با درمان جوش به علت کم شدن التهاب، احتمال به وجود آمدن لکه کم می شود. درمان قطـعی برای از بین بردن این نوع لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست این لــکه ها از بین می روند. البته بعضــی از داروهای موضعی، این طول زمان را کاهش می دهند که از آن جمله می توان از ژل های حاوی AHA نام برد. این ژل حاوی اسیدهای میوه می باشد و باعث تسهیل در پوسته ریزی طبیعی پوست می شوند و به همین دلیل پوست ، جوان و شاداب می ماند. داروهای موضعی دیگر کـه کـمک کننده می باشند: کرم و ژل های حاوی ویتامین C و مشتقات ویتامین A ( کرم و ژل ترتینوئن ) . همانگونه که ذکر شد در طب رایج هنوز آثار رژیم غذایی بر ایجاد و تشدید آکنه به خوبی شناخته نشده است. براساس طـب قـدیـم و تجربه بیماران بعضـی از خوراکی ها در بدتر کردن جـوش صورت دخیل می باشند و پرهـیز از این خوراکی ها باعث بهبودی در جوش می شود. از جمله خوراکی هایی که باعث بهتر شدن جوش ها می شوند: غذاهای چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دریایی ( ماهی و میگو ) ، بعضی از میوه جات ( موز، کیوی، خرمالو ) و هستند. بهـترین راهکار، پرهـیز از مواد غذایی و خوراکی هایی است که فرد اظهار می کند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر می شود

شنبه 11/10/1389 - 1:13
پوست و مو
چه عواملی باعث ریزش مو می شوند؟
در انسان پیاز یا فولیکول مو به دو دسته تقسیم می شود :


رشد مو دارای دوره هایی است که شامل : دوره رشد ، دوره انتقالی و دوره استراحت میباشد .
طول مدت دوره رشد مو در سر حدود سه سال ، دوره انتقالی ۲ تا ۴ هفته و دوره استراحت حدود ۳ تا ۴ ماه میباشد .
در سر انسان حدود صد هزار پیاز مو وجود دارد و با حساب اینکه هر مو حدود هزار روز رشد دارد ، پس ریزش ۱۰۰ صد عدد موی سر در روز طبیعی است و بیشتر از آن نیاز به پیگیری دارد .
علل ریزش مو
ریزش مو دارای علت های فراوانی است که از آن جمله میتوان به موارد ارثی ، هورمونى ، تغذیه اى ، اعصاب و روان ، مصرف دارو ، بیماری هاى داخلى و پوستی ، اعمال جراحی و بارداری اشاره کرد.
* طاسی سر نوعی ریزش مو در قسمت جلو و پیشانی سر است که پیشرفت کرده و تا وسط سر پیش می رود. البته گاهی این ریزش از وسط سر شروع می شود .
طاسی بیشتر در مردان دیده می شود و علت ارثی – هورمونی دارد . این نوع ریزش مو قابل پیشگیری و درمان است و افراد درگیر بایستی با حوصله فراوان، درمان طولانی مدت را تحمل کنند . داروها و توصیه های درمانی گوناگونی وجود دارد که بسته به افراد مختلف متفاوت می باشد .
* سوء تغذیه چه به صورت عدم دسترسی کافی به مواد غذایی و چه به صورت رژیم های لاغری یکی از علت های ریزش مو است . کمبود پروتئین ، اسیدهای چرب ضروری ( بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق غذا به بدن برسد ) ، ویتامین ها و املاح از علل مهم ریزش مو هستند که قابل پیشگیری و درمان می باشند.
* وجود استرس ( فشار روحی ) ، ناراحتی و افسردگی می تواند از علل ریزش مو باشند. مثلا” استرس ناشی از امتحانات درسی یا افسردگی در جوانان که امروزه به طور فراوان دیده می شود.
با کنترل این هیجانات ( که البته اگر بوسیله خود شخص کنترل شود نتیجه مطلوب تری دارد؛ چون مصرف داروهای اعصاب نیز باعث ریزش مو در بعضی افراد می گردند) در مدت زمان کوتاهی این ریزش مو برطرف می گردد .
* از علل دیگر ریزش مو می توان مصرف داروها را نام برد. همه داروها باعث ریزش مو نمی شوند . همچنین یک داروی خاص نیز در تمام افراد باعث ریزش مو نمی شود . بعضی افراد به داروی خاصی حساسیت بیشتری نشان می دهند که بستگی به سیستم داخلی بدن در غیر فعال کردن و هضم دارو دارد .
البته داروهایی هستند که در بیشتر افراد باعث ریزش مو می شوند . از این گروه داروها میتوان داروهایی که بعنوان شیمی درمانی استفاده میشوند را نام برد .
مصرف داروهای اعصاب و قرص های پیشگیری از حاملگی و داروهای قلبی در افراد زیادی باعث این عارضه می شود .
* بعضی از بیماری هایی داخلی و پوستی میتوانند باعث ریزش مو شوند؛ مثلاً تب بالا، حدوداً بعد از ۳ ماه باعث ریزش مو می شود .
* اعمال جراحی و حاملگی نیز میتوانند باعث ریزش مو شوند . فاصله زمانی این بیماری ها و شروع ریزش مو معمولاً ۳ ماه می باشد ؛ مثلاً در خانم ها حدود ۳ ماه بعد از زایمان ریزش مو شروع میشود که علت های زیادی برای آن وجود دارد که از جمله : کم خونی ، وجود استرس زایمان ، بالا بودن هورمون های جنسی در طول بارداری و … است .
درمان افرادی که دچار این بیماری ها هستند ، باعث کاهش ریزش مو در آنها می شود.
پی نوشت :

۱ ) موی کرکی : در سراسر پوست بدن بجز کف دست و پا این نوع مو دیده می شود . ۲ ) موی انتهایی یا ترمینال : در قسمت سر دیده می شود . بعد از بلوغ جنسی این نوع مو در قسمت های تناسلی و زیر بغل و همچنین صورت مردان دیده می شود . این نوع مو زبر و خشن می باشد . ۱- لوپوس: یک بیماری خود ایمنی مزمن است که اندام های مختلفی مانند پوست، مفاصل، خون و کلیه را درگیر می‌کند. ۲- پسوریازیس : یا داءالصدف یک بیماری شایع پوستی است که لزوماً خارش دار نبوده و با پلاک های قرمز رنگی همراه با پوسته ریزی مشخص می شود که مرتبط با سیستم ایمنی بدن است.
شنبه 11/10/1389 - 1:13
پوست و مو

در برخی خانم ها موهای صورت بیش از حدِ طبیعی است و از نظر زیبایی مشکل آفرین می باشند. افزایش غیرطبیعی موی صورت می تواند به علل گوناگونی باشد، از جمله می توان به بیماری های غدد داخلی، کیست تخمدان و مصرف بعضی داروها اشاره نمود.
در زمان حاملگی موهای ظریفی در پشت لب بالا، چانه و گونه ها رشد می کند که چند ماه پس از زایمان خود به خود از بین می روند.
بنابراین وجود آنها در زمان حاملگی نباید موجب نگرانی شود. در هنگام یائسگی نیز در برخی خانم ها موهای صورت زیاد می شوند که برای درمان آنها باید با پزشک متخصص زنان مشورت کرد تا در صورت لزوم قرص های استروژنی تجویز نماید.
برای از بین بردن موهای اضافی صورت روش های مختلفی وجود دارد: بی رنگ کننده ها، کـِرِم های موبر، سوزاندن، تراشیدن، بند انداختن، استفاده از موم ، اشعه ایکس، استفاده از موچین.

۱- رفع علت: اگر افزایش موی صورت به عللی باشد که قبلاً گفتیم ، باید علت آن برطرف شود. مثلاً اگر به علت آسیب تخمدان یا بیماری غدد داخلی موهای صورت افزایش یابند، باید با مراجعه به پزشک و درمان ناراحتی ، علت این افزایش را ریشه کن کرد. به این ترتیب موهای زائد صورت نیز برطرف می گردند.
اگر رشد اضافی موهای صورت به دلیل مصرف بعضی داروها باشد، باید مصرف آن دارو را با صلاحدید پزشک مربوطه متوقف نمود.


توجه: تصور اضافه شدن رشد موها و ضخیم شدن آنها به دنبال تراشیدن امری واهی و بی اساس است؛ قسمت بالایی مو که از سطح پوست بیرون آمده است هیچگونه ماده ی زنده ای ندارد و تنها از ماده کراتین ماده ساخته شده است و به همین علت بریدن یا تراشیدن نمی تواند سبب زبرتر ، ضخیم تر یا تیره تر شدن آن شود. این اشتباه شاید ناشی از آن باشد که موهای کوتاه بعد از تراشیدن حالت سیخ سیخ دارد ، تا حدودی نسبت به طول خود ضخیم بوده و انتهای آن بریده است. با طویل تر شدن این موها حالت تیغ مانند آن از بین می رود.


۲ – بی رنگ کننده ها: بی رنگ کردن یا دکلره کردن، ساده ترین راه درمان موهای اضافی است. برای این منظور می توانید از کِرم های مخصوص که با پودرهای ویژه ای مخلوط می شوند و یا از آب اکسیژنه استفاده کنید. پوست را با آب و صابون به خوبی بشویید تا چربی آن پاک شود ، سپس بی رنگ کننده را روی آن قرار دهید و بعد از چند دقیقه با آب بشویید. لازم به ذکر است که بی رنگ کردن ، بیشتر برای موهای ظریف و کرک ها مناسب است. ۳- تراشیدن : این روش سریع ، ساده و بدون درد است. بسیاری از خانم ها از این روش برای پاها و زیر بغل استفاده می کنند. این روش برای صورت نیز کاربرد دارد ولی خانم ها ترجیح می دهند این راه را برای صورت به کار نگیرند ، زیرا در آنها تداعی مردانه بودن می کند. ۴ – موم، موچین و بند انداختن: این ها در گروه روش هایی هستند که مو را از ریشه در می آورند. کندن مداوم می تواند به ریشه ی مو آسیب هایی وارد سازد اما در اکثر موارد این کار هیچ تأثیر سویی بر ریشه مو ندارد . این مسئله در مورد ابروها صادق نیست و از بین بردن ابروها به هر شکل بخصوص با این روش ها می تواند با رشد بسیار دیر هنگام یا حتی عدم رشد دوباره ابروها همراه باشد. بنابراین باید از کندن غیرضروری و نامناسب ابروها اجتناب شود. ۵ – کرم های موبر: این کرم ها را معمولاً باید به مدت ده دقیقه بر روی موضع قرار داد و سپس موها را مالش داد و بعد از آن شست. به این ترتیب موهای اضافی از بین می روند. اما اگر پوست شما حساس باشد و در اثر مصرف این کرم ها دچار سرخی و التهاب یا خارش شود، نباید از آنها استفاده کنید. ۶ – سوزاندن یا الکترولیز: در این روش ریشه مو را به وسیله جریان ضعیف الکتریسیته می سوزانند. اگر تعداد موهای زائد صورت اندک و پراکنده باشد، بهترین راه درمان آن، سوزاندن است. این عمل باید توسط فردی مجرب انجام شود تا ریشه مو کاملاً سوزانده شود و از رشد مجدد آن جلوگیری به عمل آید. ممکن است برای سوزاندن تمام این موهای زائد نیاز به چند جلسه مراجعه باشد. روش کار به این شکل است که سوزن مخصوصی درون فولیکول مو قرار می گیرد و تا ریشه مو پایین می رود . سپس با برقراری جریان الکتریسیته ( که ممکن است مستقیم یا متناوب باشد ) ریشه مو سوزانده می شود و برای همیشه از بین می رود.

شنبه 11/10/1389 - 1:12
پوست و مو

ماسک ها با جدا کردن قسمت های خارجی سطح پوست ، سبب پاک سازی ان و لایه برداری سطحی پوست می شوند و از این رو پوست را شاداب و با طراوت می کنند .

دکتر “غلامحسین غفار پور ” با بیان این مطلب افزود : آثار مثبت ماسک های میوه بر روی پوست محرز است زیرا این ماسک ها از ترکیبات غیرسمی متشکل از میوه ها هستند و این مواد با ایجاد پیوند بین سلول های پوست در خارجی ترین بخش پوست، موجب ریزش سطحی ترین قسمت آن و سبب طراوت و مرطوب تر شدن پوست می شوند.

وی خاطرنشان کرد: ماسک های میوه ای با تحریک سلول های بافت همبند موجب افزایش تولید کلاژن و الاستیک بخش میانی پوست می شوند و این امر باعث افزایش استحکام پوست می شود و در نتیجه چین و چروک پوست را کمتر می کند.

همچنین تولید رنگدانه های پوست را کمتر و پوست را روشن تر می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت : این ماسک های میوه به صورت طبیعی در نیشکر به صورت اسید کیلوکلیک ، در شیر ترش به شکل اسید لاکتیک ، در سیب درختی به نام اسید مالیک ، در میوه های ترش مانند پرتغال ، لیمو ترش و نارنج به صورت اسید سیتریک و در شیره تخمیر شده انگور به شکل اسید تارتاریک وجود دارند.

غفارپور تاکید کرد که استفاده از ماسک های میوه ای به تنهایی و یک تا دوبار در هفته برای پوست کافی است و افراد می توانند مخلوطی از سیب رنده شده، آب پرتغال یا نارنج و یا لیموترش را با آب ماست ترش مخلوط کنند و به مدت نیم ساعت روی پوست صورتشان قرار دهند و سپس با آب گرم شست و شو دهند ، بدین ترتیب پوستی روشن تر، شفاف تر و باطراوت تر خواهند داشت .

این متخصص در مورد تهیه ماسک های شیمیایی پوست توصیه کرد که مردم در هنگام خرید ماسک های شیمیایی از داروخانه ها به برچسب مجوز وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی و طریقه مصرف بر روی آن ها توجه کنند.
شنبه 11/10/1389 - 1:11
پوست و مو

بارها برای شما هم اتفاق افتاده است که دستی به موهای خود بکشید و ناگهان تعداد زیادی از موها لای انگشتانتان باقی بماند.

ممکن است فکر کنید نوع شامپو یا آلودگی هوا و تعریق زیاد موجب ریزش موی شما شود، اما متخصصان تنها این عوامل را دلیل ریزش مو نمی دانند و معتقدند برخی لوازم آرایش مو مانند حالت دهنده های مو ، ژل، واکس مو و رنگ کردن بیش از حد آن از عوامل تشدیدکننده ریزش مو هستند.

● هورمون های بدن سازی

به گفته دکتر فرانک احسانی، متخصص پوست و مو ، ریزش مو در زنان و مردان متفاوت است و علل ژنتیکی در مردان شایع ترین علت آن است که به ریزش موی «مردانه ارثی» شهرت دارد که به شدت بروز ژن مذکور در خانواده بستگی دارد و ممکن است در سنین بلوغ با شروع ترشحات هورمونی جنسی آغاز شود و تا ۳۰ سالگی هم ادامه یابد.

وی تاکید می کند: برخی هورمون های مردانه که آقایان برای بدنسازی از آن استفاده می کنند هم می تواند بروز این علائم را تسریع کند.

احسانی معتقد است درمان های مختلفی برای این نوع ریزش مو وجود دارد که به مصرف طولانی مدت نیاز دارد و می تواند درصدی از موها را حفظ و موجب رویش مجدد آنها شود.

● علل ریزش مو

دکتر احسانی می گوید: علل عمومی ریزش مو را می توان ناشی از بیماری های عفونی تب دار طولانی، رادیوتراپی و شیمی درمانی، مصرف داروهای خاص، استرس های شدید مانند فوت نزدیکان و مسافرت های طولانی مدت با هواپیما و پس از اعمال جراحی عنوان کرد که معمولا پس از ۳ تا ۴ ماه یک ریزش موی متوسط تا شدید آغاز می شود که با درمان های مناسب بهبود می یابد.

این متخصص پوست و مو معتقد است در خانم ها بیشترین ریزش مو پس از زایمان در دوره شیردهی و به دلیل اختلال کار تخمدان ها، سوءتغذیه و کمبود آهن بدن که منجر به کم خونی می شود، رخ می دهد.

در عین حال بتازگی هم مشاهده می شود که جوانان برای مدل دار کردن موهای سر خود از اتوی مو، ژل و واکس مو استفاده می کنند، بدون آن که به عوارض آنها توجهی داشته باشند.

احسانی استفاده از اتوی مو، ژل، واکس مو، شامپوی نامناسب و رنگ کردن بیش از حد مو را در ریزش مو بی اثر نمی داند و معتقد است که این عوامل جزو تروما و ضربه به مو بخصوص ساقه مو به شمار می رود، زیرا باعث ضربه به سر و شستشوی سخت مو می شود.

وی تاکید می کند هر عاملی که به ساقه مو ضربه وارد کرده و آن را بیش از اندازه تحت کشش قرار دهد، باعث سستی و شکنندگی ساقه، موخوره و نهایتا تغییر حالت مو می شود.

دکتر احسانی اعتقاد دارد درمان ریزش مو در چند مرحله صورت می گیرد، به طوری که بیمار پس از مراجعه به پزشک و دادن اطلاعات دقیق از وضعیت و بیماری های پیشین خود نظیر نحوه تغذیه و بیماری کم خونی یا سابقه بیماری هورمونی، تحت درمان قرار می گیرد.

شنبه 11/10/1389 - 1:11
پوست و مو
 
تاتو همان خال کوبی است که درقدیم انجام می شده است، با این تفاوت که در زمان های قدیم از تصاویر شیر و اژدها برای اثبات پهلوانی استفاده می شد و امروزه صرفاً جهت آرایش، خط باریکی روی پلک چشم ، داخل ابرو یا دور لب تاتو می شود .
برای تاتو کردن از سوزن های مخصوص استفاده می شود و این کار غیر از درد فراوان ، خونریزی زیادی هم به همراه دارد . پس از خال کوبی نیز رعایت نکردن بهداشت فردی ، می تواند شخص را در معرض ابتلا به بیماری های خطرناکی چون ایدز و هپاتیت قرار دهد.
تحقیقات اخیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کبدی در ایران نشان می دهد که یکی از بیماری های شایع عفونی و مسری در کشور ما هپاتیت است . اغلب اوقات هپاتیت نوع C و گاهی نیز هپاتیت نوع B به صورت مزمن باقی مانده و می تواند به نارسایی کبد و نیز سرطان این عضو حیاتی منجر شود .
هر دو نوع این هپاتیت از طریق خون منتقل می شوند ، ولی تحقیقات گسترده نشان می دهد که تاتو می تواند یکی از روشهای انتقال هپاتیت به خصوص هپاتیت نوع C باشد.
همچنین کسانی که خال کوبی می کنند ۹ برابر بیشتر از سایر افراد، در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C قرار دارند، در حالی که در افراد بدون خال کوبی این بیماری بسیار کمتر دیده می شود.
انجام خال کوبی در محلهای سنتی و آلوده ، اندازه و بزرگی خال کوبی ، همچنین استفاده از رنگهای سفید، زرد ، نارنجی ، قرمز، احتمال ابتلا فرد به این بیماری ها را افزایش می دهد.
سایر بیماری های عفونی مثل هپاتیت B ، سیفیلیس، جذام و سل نیز می تواند از طریق خال کوبی یا تاتو منتقل شوند.
متاسفانه امروزه خال کوبی ظریف و تاتو در میان جوانان و نوجوانان ما رایج شده است، در حالی که اکثر این افراد از خطر انتقال بیماری های خطرناک عفونی از این طریق بی اطاع هستند.
در خصوص ایدز نیز ثابت شده است، ویروسی که موجب ابتلا به این بیماری می شود، از سه راه اصلی آمیزش جنسی ، انتقال خون و فرآورده های خونی آلوده و مادر آلوده به بدن افراد سرایت می کند.
تحقیقات نهادهای علمی نشان داده است که به واسطه تماس سوزن با خون در عمل خال کوبی ، خطر ابتلای فرد به ایدز زیاد است و این دسته از افراد در مجموعه گروه های پرخطر قرار می گیرند.
پزشکان تاکید می کنند که حتی با رعایت نکات بهداشتی ، خطر ابتلا به ایدز و دیگر بیماری های عفونی در کسانی که خال کوبی می کنند ، زیاد است و این ادعا که در تاتو از وسایل مخصوص استفاده می شود، به هیچ وجه یک ادعای منطقی و علمی نیست.
شنبه 11/10/1389 - 1:10
پوست و مو

 
(مخصوص خانم ها)

آیا می خواهید اثر افزایش سن در زیبایی خود را کاهش دهید. آیا آرزو دارید یک پوست صاف، شفاف، بدون لک و جوش و نرم داشته باشید؟ شما می توانید ظاهر جوان خود را با مراقبت ها و تمرینات مناسب حفظ کنید. این کار با یک رژیم غذایی متعادل و کم چربی، اصلاح پوشش، مدل مو و نحوه آرایش شما امکان پذیر است. و هر کدام از موارد فوق می تواند شما را چند سال جوانتر نشان دهد.

نکاتی برای مراقبت از پوست و مو و نحوه آرایش کردن

در اینجا نکاتی بیان شده است که می تواند به شما کمک می کند جوانتر بمانید و جوانتر به نظر بیایید:

- از مواد آرایشی کمتر استفاده کنید. و سعی کنید از پودر ها و کرم های بدون چربی برای پوشاندن جوش های خود استفده کنید.

- سعی کنید از پودر های سبک برای آرایش خود استفاده کنید و از پودر سنگین برای آرایش استفاده نکنید.

- از خط چشم مایع استفاده نکنید، بهتر است از خط چشم مدادی نرم استفاده کنید.

- سایه چشم که به صورت زاویه دار زده شود، باعث می شود جوانتر به نظر برسید.

- از انواع روژ لب شیمیایی استفاده نکنید.

- رنگ های طبیعی کمک می کنند در عین حال که با آرایش خود را زیبا تر می نمایید جوانتر هم بمانید.

- به خاطر داشته باشید پوست خود را منظم و حداقل روزی دو بار مرطوب کنید. مرطوب کننده های طبیعی کمک می کنند خون در پوست شما بهتر جریان داشته باشد و خطوط رنگی در پوست شما کم رنگ تر خواهد شد.

- استفاده از کرم زیر چشم هم اثر مناسبی بر حلقه زیر چشم دارد.

- پوست خود را از تابش مستقیم اشعه ماوراء بنفش محافظت کنید و سعی کنید از کلاه و عینک مناسب استفاده کنید و اگر چنین امکانی ندارید از کرم ضد آفتابی که با پوست شما سازگار است استفاده کنید.

- از موهای خود مراقبت کنید و مرتبا آنها را بشورید.

- حداقل هفته ای یکبار موهای خود را با یک چرب کننده مناسب ماساژ دهید.

- شب ها قبل از خواب پوست صورت خود را با کرم های گیاهی غنی شده با ویتامین ها ماساژ دهید.

- یک برنامه منظم برای ورزش داشته باشید و آنرا به دقت اجرا کنید، تا بدن و عضلات خود را تقویت کنید.

- روزانه مقدار زیادی آب و آبمیوه بنوشید.

- از مصرف مشروبات الکلی خود داری نمایید

- یکی از اعضای مهم بدن که در زیبایی و جوانتر دیده شدن شما نقش مهمی بازی می کند دندان های شما هستند پس با مراقبت از دندان هااز جوانی خود مراقبت کنید.

- از مصرف تنقلات شیرین خود داری کنید. با استفاده از سالادها و میوه های تازه نه تنها کالری کمتری مصرف می کنید بلکه نیاز بدن خود به ویتامین ها و مواد معدنی که زیبایی شما را می سازند تامین می کنید

شنبه 11/10/1389 - 1:10
پوست و مو

یک متخصص متخصص پوست ومو و زیبایی گفت:« بسیاری از آمپولهای بوتاکس توسط کشور چین و غیر استاندارد و با مارک کانادا تولید و در بازار عرضه می‌شوند که تزریق آن عوارض گوناگونی نظیر حساسیت شدید به همراه خواهد داشت.»

دکتر سعید کشاورز در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری«سلامت نیوز»اظهار داشت:«بوتاکس معمولاً برای فلج کردن عضلات و درمان چین و چروک  خط ابرو، پیشانی و کنار چشم بکار می‌رود و بعد از ۳تا ۶ ماه با از بین رفتن اثرش به تزریق مجدد نیاز دارد.»
وی افزود:«عوارض تزریق بوتاکس بسیار نادر است و با دو بینی و اختلالات عصبی همراه است ولی ماندگاری طولانی ندارد البته تزریق این دارو نزدیک چشم باعث افتادگی پلک به مدت چند هفته می‌شود.»
این متخصص پوست ومو و زیبایی با بیان اینکه،بوتاکس برای درمان خطوط خنده از بینی تا لب کاربردی ندارد تصریح کرد:«یکی دیگر از موارد درمانی بوتاکس رفع تعریق زیاد کف دست، بغل پا و زیر بغل است که عارضه خاصی ندارد ولی با درد شدید و احساس ضعف عضلانی به مدت کوتاه همراه می‌باشد.»
کشاورز گفت:« انتهای اعصاب ماده‌ای ترشح می‌کند که غدد مترشحه عرق را وادار به فعالیت می‌کنند که در بعضی افراد به دلیل عرق کردن زیاد کف دستشان مدام خیس است.»
وی ادامه دا:«تزریق بوتاکس با تأثیر بر روی اعصاب مربوطه از تعریق جلوگیری می کند و مشکل فرد برطرف می‌شود ولی بعد از ۳ الی ۶ ماه اثر آن از بین و سم تجزیه  و باید تزریق باید مجدد صورت گیرد.»
این متخصص پوست ومو و زیبایی در خصوص آمپول‌های بوتاکس غیر استاندارد اظهار داشت:«بسیاری از آمپولهای بوتاکس توسط کشور چین و غیر استاندارد و با مارک کانادا تولید و در بازار عرضه می‌شوند که تزریق آن عوارض گوناگونی نظیر حساسیت شدید به همراه خواهد داشت.»

شنبه 11/10/1389 - 1:9
پوست و مو


   استرس های سلولی و رادیکال های آزاد یکی از علل مهم پیری زودرس پوست هستند که عواملی چون مصرف دخانیات، آلودگی هوا، سوء تغذیه، رژیم های سخت و خواب ناکافی، تشدید کننده این عارضه هستند.

دکتر بهروز باریک بین در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا واحد علوم پزشکی ایران، ضمن بیان مطلب فوق گفت: به کرات دیده می شود در افرادی که به واسطه مشاغل خاص مانند پرستاران مجبور به انجام کار در شیفت شب هستند، چین و چروک و پیری زودرس پوست بیشتر دیده می شود که مهمترین علت آن نیز کم خوابی و سیکل نادرست خواب و بیداری در آنان است و در نتیجه موجب استرس روحی و تغییرات ثانوی در سلول ها می شود.

وی تصریح کرد: به طور کلی داشتن آرامش روحی و دوری از استرس یکی از رموز مهم سلامتی و داشتن پوست شاداب و جلوگیری از پیری زودرس پوست است.

این متخصص پوست و مو در پایان توصیه کرد: بهتر است، فرصت کافی برای خواب مناسب در برنامه روزانه افراد قرار گیرد تا با ایجاد آرامش روحی در خود و اطرافیان از استرس ها و اضطراب روزانه کاسته شود؛ چرا که این مسئله به صورت ناخودآگاه اثر مهمی بر سلامت عمومی و همچنین سلامت پوست دارد.
 
شنبه 11/10/1389 - 1:8
پوست و مو
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت با توصیه به زنان باردار به استفاده از نور آفتاب به مدت ۱۰ دقیقه در روز گفت: استفاده از کرم های ضد آفتاب مانع جذب نور خورشید و تولید ویتامین D در بدن می شوند.

پریسا ترابی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: در دوران بارداری مکمل ویتامین D موجب افزایش غلظت ویتامین D۳ در خون و افزایش کلیسم در بدن جنین می شود.

وی گفت: نیاز به ویتامین D در بارداری افزایش نمی یابد و مقدار کمی از D۳ از مادر به جنین منتقل می شود.

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: در دوران شیردهی نیاز به این ویتامین افزایش پیدا نمی کند اما استفاده از نور مستقیم خورشید بهترین منبع برای تولید ویتامین D در بدن است.

ترابی گفت: به زنان باردار و شیرده توصیه می شود که روزانه حداقل به مدت ۱۰ دقیقه دست و صورت خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهد.

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه کرد: استفاده از کرم های ضد آفتاب مانع جذب نور خورشید و تولید ویتامین D در بدن می شوند.

پیش از این حسین طباطبایی، متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار فارس، در این رابطه گفته بود: کرم های ضد آفتاب با SPF بالاتر برای مبتلایان به لوپوس یا کسانی که در برابر آفتاب کهیر می زنند، توصیه می شود. SPF مناسب ترین محافظ پوست در برابر نور آفتاب است و افزایش درجه SPF از ۱۵ به بالا میزان حفاظت کنندگی کرم ضد آفتاب اضافه نمی کند و فقط مواد شیمیایی بیشتر وارد پوست می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: استفاده از کرم ضد آفتاب، ساخت ویتامین D را در بدن مختل می کند و سالمندان که در معرض پوکی استخوان یا ابتلا به استئوپنی هستند، توصیه می شود روزانه یک هزار میلی گرم ویتامین D به صورت مکمل استفاده کنند.

وی اضافه کرد: برای اثربخشی بهتر کرم ضد آفتاب باید دست کم ۲ میلی گرم کرم ضد آفتاب در هر سانتیمتر مربع از پوست صورت استفاده شود. این در حالی است که نتایج مطالعات در کشورهای دیگر نشان داده است که افراد در بهترین حالت ۵/۰ تا یک میلی گرم کرم را در هر سانتیمتر مربع استفاده می کنند.
 

شنبه 11/10/1389 - 1:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته