• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 244
تعداد نظرات : 32
زمان آخرین مطلب : 4841روز قبل
آلبوم تصاویر
دوشنبه 12/7/1389 - 15:30
اخبار
هفته گذشته، پلیس انگلیس و آمریکا عده‌ای را به اتهام سرقت از حساب‌های بانکی با بکارگیری ویروس کامپیوتری و راه‌اندازی شبکه مخرب Zeus دستگیر کرد. شبکه Zeus یکی از بزرگترین شبکه‌های مخرب در دنیا است.

به گزارش خبرنامه شرکت مهندسی شبکه گستر- این شبکه مخرب از هزاران کامپیوتر تسخیر شده و تحت کنترل در آمده، تشکیل شده است. این کامپیوترهای قربانی، آلوده به برنامه‌های مخربی هستند که توسط آنها از طریق یک مرکز فرماندهی مدیریت و کنترل می‌شوند.

بدین ترتیب تمام فعالیت‌های کاربر بر روی این کامپیوترها تحت نظر بوده و اطلاعات شخصی آنان، از جمله رمزهای عبور و دسترسی به سیستم‌های بانکداری الکترونیکی، به سرقت رفته و با استفاده از این اطلاعات، مبالغ قابل توجهی از حساب این کاربران به حساب‌هایی که با مشخصات جعلی افتتاح شده‌اند، واریز می‌شود تا در اولین فرصت، قبل از اطلاع مسئولان بانک و کاربر، بطور نقدی برداشت و یا به حساب دیگری حواله شود.

البته افراد دستگیر شده، بیشتر افراد رده پایین بوده و فقط وظیفه جابجایی پول‌های سرقت شده را از حساب‌های موقت به حساب‌های گردانندگان شبکه Zeus، برعهده داشتند. لازم به ذکر است، ابزار راه‌اندازی شبکه Zeus بر روی اینترنت برای خرید موجود است و برای استفاده از این شبکه مخرب، نیازی به داشتن دانش فنی زیادی نیست، بلکه فقط باید تنظیمات مناسب، مطابق با سیستم‌های بانکی و نوع اطلاعات مورد نظر برای سرقت، صورت گیرد. بدین ترتیب به نظر می‌رسد اینگونه شبکه‌های مخرب برای سرقت اطلاعات کاربران و دسترسی به سرمایه و دارایی آنها در هر کجای دنیا می‌تواند راه‌اندازی شود.


دوشنبه 12/7/1389 - 15:27
اخبار
یك شبكه ماهواره‌ای با هدف تبلیغ از سلفی‌گری فعالیت خود را آغاز كرده است.

گروهی از وهابیون عربستان با حمایت و همراهی مولوی عبدالحمید شبكه‌ ماهواره‌ای نور را به منظور تبلیغ سلفی‌گری راه‌اندازی كرده‌اند.

برپایه این گزارش دفتر این شبكه ماهواره‌ای در امارات قرار گرفته تا جذب نیرو و امكانات و سرمایه‌مالی راحت‌تر صورت گیرد.

استدیو داخلی این شبکه نیز در زاهدان می باشد.در همین رابطه وزارت خارجه ایران به امارات شکایت کرده است و آنها هم گفته اند که اگر این موضوع اثبات شوند جلوی فعالیت آنها را خواهند گرفت.


دوشنبه 12/7/1389 - 15:26
اخبار
پژوهشگران دانشگاه آلاباما دریافتند زنانی که مصرف کننده سطوح بالایی از کافئین هستند 70 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بی اختیاری ادراری قرار میگیرند.
در این مطالعات افزوده شده که مصرف 329 میلی گرم در روز ( حدود سه فنجان قهوه ) یا بیشتر مشکلاتی نظیر مشکلات مثانه را زیاد تر میکند.

متخصصان میگویند که بیش از 13 میلیون امریکایی که بیشتر زنان هستند از این مشکل رنج میبرند و این مشکل در طول بارداری و هنگام زایمان ، یائسگی و تغییرات هورمونی به علت ضعف عضلات لگن تشدید میشود و عمدتا ناشی از پیری نیست.

منابع کافئین شامل قهوه ، چای ،نوشابه و برخی داروها میباشند.


دوشنبه 12/7/1389 - 15:25
بهداشت روانی
از آنجا كه سرطان سینه در مردان شایع نیست اغلب از سوی رسانه‌ها، ‌جوامع و جامعه مراقبت‌های بهداشتی نادیده گرفته می‌شود.

نتایج یك نظر سنجی جدید نشان داده است اكثریت مردان نسبت به خطر بروز سرطان سینه در همجنسان خود آگاهی ندارند.

این نظر سنجی كه در مجله آمریكای «پرستاری» به چاپ رسیده حاكیست، 80 درصد از مردانی كه در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه هستند نمی‌دانند كه مردان هم ممكن است به این سرطان مبتلا شوند و علاوه بر این پزشكان كمتر درباره احتمال بروز سرطان سینه در مردان هشدار می‌دهند.

متخصصان در این زمینه با 28 مرد گفت‌وگو كردند كه به دلیل حداقل یك مورد وابستگی خونی و سابقه ابتلا به سرطان سینه در خانواده مادری به شدت در معرض ابتلا به این سرطان بودند.

به گزارش هلت دی، دكتر ایلیین توماس، استادیار دانشكده پرستاری در دانشگاه كلورادو در این باره گفت: این نظر سنجی اولین گام به سوی افزایش آگاهی و درك مردان درباره احتمال بروز این سرطان در جنسیت آنها است.

مائورین شاون كندی، سردبیر مجله «پرستاری» نیز در این رابطه خاطر نشان كرد: از آنجا كه سرطان سینه در مردان شایع نیست اغلب از سوی رسانه‌ها، ‌جوامع و جامعه مراقبت‌های بهداشتی نادیده گرفته می‌شود.

طبق اطلاعات انستیتو ملی سرطان در آمریكا كمتر از یك درصد از مبتلایان به سرطان سینه را مردان تشكیل می‌دهند كه اغلب بین 60 تا 70 ساله هستند.


دوشنبه 12/7/1389 - 15:23
کامپیوتر و اینترنت
محققان مرکز خدمات ایمنی اینترنت Cyber Defender با بررسی خطرناکترین فعالیت هایی که می توان به صورت آنلاین انجام داد به توضیح چگونگی محافظت در برابر این خطرات پرداخت.

به گزارش مهر ، تا چه اندازه به فعالیت های آن لاینی که انجام می دهید، وب سایت هایی که به آن مراجعه می کنید و حتی لینک هایی که در صفحات اینترنتی بر روی آن کلیک می کنید توجه دارید؟

شاید نتوان گفت تمامی فعالیت های آن لاین می توانند برای رایانه، کاربر و حریم خصوصی کاربر مخرب و خطرساز باشد اما به طور قطع تعدادی از این فعالیت ها هستند که انجام آنها به تنهایی می توانند مشکلات بزرگ و گاه غیر قابل جبرانی را برای کاربران به وجود آورند.

خطر اول:

فعال کردن گزینه «ورود من به سیستم را ثبت کن» (Keep me signed in) در رایانه های عمومی

راه محافظت:

ساده ترین راه حل این است که اگر از رایانه شخصی خود استفاده نمی کنید، هرگز این گزینه را فعال نکنید.

درباره رایانه های محل کارتان محتاط باشید زیرا تنها تا زمانی که در محل کارتان باشید در اختیار شماست و بقیه روز می تواند در دسترس دیگران باشد و دیگران نیز می توانند تمامی اطلاعات شخصی شما را به راحتی برای خود ارسال کنند.

اگر از مکانی عمومی به وب سایت های مانند گوگل، آمازون وارد شده اید، در پایان کار از خروج از وب سایت اطمینان حاصل کنید. (Sign out)

برای حفظ حریم خصوصی خود پس از پایان کار با رایانه تاریخ مرورگر اینترنتی خود را پاک کنید.

برای جلوگیری از کنترل فعالیت های آن لاین خود می توانید از حالت «پنهانی» مرورگر خود استفاده کنید. این حالت در اینترنت اکسپلورر ۸، InPrivate Browsing و در کروم گوگل New Incognito Window نام دارد.

هرگز هیچ رمز عبوری را بر روی مرورگر خود ذخیره نکنید، حتی اگر مرورگر از شما این را بخواهد زیرا افرادی دیگر می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

خطر دوم:

به روز نکردن ویندوز، جاوا، ادوبی ریدر، ادوبی فلش

راه محافظت:

برنامه های جاوا، فلش و ریدر در صورت به روز رسانی نشدن به دلیل نقصهای ایمنی، مسئول بسیاری از آلودگی های رایانه ای هستند. ساده ترین راه خلاصی از چنین آلودگی هایی به روز رسانی دائمی این چند نرم افزار است، فلش برای به روز رسانی به صورت خودکار از شما تقاضا می کند اما برای به روز رسانی جاوا کاربر باید به صورت روزانه اقدام کند. همچنین ادوبی ریدر نیز از سیستم به روز رسانی خودکار برخوردار است.

از به روز رسانی سیستم عامل ویندوز اطمینان حاصل کنید. یکی از راه های این کار قرار دادن تنظیمات ویندوز بر روی به روز رسانی خودکار است. این کار رایانه و نقاط ضعف ایمنی سیستم های عامل را کمتر در دسترس هکرها قرار خواهد داد.

خطر سوم:

جستجوی شایعات درباره افراد مشهور یا موضوعات غیر اخلاقی

راه محافظت:

محافظت از این خطر دیگر نیازی به فکر کردن ندارد. به دلیل اینکه این موضوعات مواردی هستند که هکرها از گرایش ناخواسته تعداد زیادی از کاربران اینترنتی به آنها آگاهی دارند. از این موضوعات برای حمله های جدید به رایانه ها به خوبی استفاده می کنند، پس ساده ترین راه حل این است که دور چنین وب سایت ها و جستجوهای اینترنتی را خط بکشید.

در صورتی که مجبور به جستجوی چنین مفاهیمی هستید، از بخش های خبری سایت هایی مانند گوگل یا بینگ استفاده کنید زیرا این سایت ها از وب سایت های مرجع ارزیابی اولیه ای دارند و این می تواند از میزان احتمال آلوده شدن رایانه ها بکاهد.

زمانی که قصد جستجو در گوگل را دارید از آدرس https://www.google.com به جایhttp://www.google.com استفاده کنید زیرا این آدرس اطلاعات مورد نظر شما را به لایه ای محافظت شده و رمزگذاری شده ارسال می کند . این روش نیز می تواند میزان آلودگی به ویروسهای رایانه ای را در این شرایط کاهش دهد.

خطر چهارم:

استفاده از BitTorrent برای دانلود نرم افزارها، برنامه های تلویزیونی و فیلمهای تحت قانون حق تکثیر

راه محافظت:

فقط از وب سایت های قانونی و رسمی دانلود مانند iTunes، Hulu و دیگر وب سایتهای قانونی استفاده کنید و به هر قیمتی از سایتهای تورنت یا سیلابی حتی اگر آلوده به ویروس نیز نباشند، استفاده نکنید. زیرا برخی از تبلیغات ارسال شده بر روی این وب سایتها می توانند بدون انجام کاری خاص از جانب کاربر، رایانه را آلوده کنند.

اطلاعات و مطالب به سرقت رفته را دانلود نکنید.

هرگز اطلاعات و مطالب به سرقت رفته را دانلود نکنید!!

خطر پنجم:

بازی آنلاین در هر وب سایتی

راه محافظت:

در هنگام دانلود نرم افزارهای بازیهای رایگان بسیار احتیاط کنید زیرا اگر نرم افزار آلوده باشد می تواند رایانه را در خطر قرار دهد.

اطلاعات ورود به بازی خود را در اختیار غریبه ها قرار ندهید. در واقع هیچ نوع اطلاعات شخصی یا غیر شخصی خود را در اختیار همبازی های آنلاین خود قرار ندهید زیرا در این صورت و در ساده ترین حالت دارایی های مجازی خود را از دست خواهید داد و در بدترین حالت پولهایتان به سرقت خواهد رفت.

فریب حیله قدیمی «رازهای فارم ویل» را نخورید زیرا به این شکل یک ویروس تروجان را دانلود کرده اید و یا اطلاعات فیس بوک خود را در اختیار یک تبه کار مجازی قرار داده اید.

خطر ششم:

تنظیم نکردن بخش ایمنی فیس بوک و فعال گذاشتن گزینه قرار دادن اطلاعات در اختیار «همه»

راه محافظت:

تنظیمات ایمنی فیس بوک را با دقت مطالعه کنید و اجازه ندهید بخش «دوست دوستانم» امکان دیدن اطلاعاتی از قبیل شماره تلفن، تاریخ تولد و دیگر اطلاعات خصوصی را داشته باشند. از تمامی چنین اطلاعاتی می توان برای جعل هویت شما بر روی کارتهای اعتباری دیگر استفاده کرد.

تنها «دوستان» باید به لایه های شخصی تر اطلاعات شما دسترسی داشته باشند. از این رو در انتخاب «دوستان» خود دقت کنید.

خطر هفتم:

اتصال به شبکه های وایرلس ناشناخته

راه محافظت:

در مکانهای عمومی مانند فرودگاه ها و هتلها مراقب اتصال به شبکه های وایرلس ناشناخته باشید. برای مثال در یک هتل از انتخاب یک شبکه شناخته شده و قانونی اطمینان حاصل کنید. زیرا در حالی که شما از محیطی به ظاهر ایمن و واقعی در اینترنت استفاده می کنید، هکرها می توانند شما را تحت نظر داشته باشند.

تنظیم حالت استفاده در اماکن عمومی از لپ تاپ، ایمنی بیشتری برای آن به ارمغان خواهد آورد و به اشتراک نگذاشتن فایلهای مختلف در اماکن عمومی می تواند این ایمنی را افزایش دهد.

خطر هشتم:

استفاده از یک رمز عبور برای تمامی فعالیتهای آنلاین

راه محافظت:

به خاطر سپردن ده ها رمز ورود کار بسیار دشواری است و از این رو چیز عجیبی نیست که فردی از یک رمز عبور برای تمامی فعالیتهای آنلاینش استفاده کند. اما اگر همان یک رمز عبور نیز شناسایی شود کل زندگی آنلاین شما برای جهان آشکار خواهد شد.

رمزهای عبور مختلف را برای کارهای مختلف نگه دارید. برای مثال رمز عبور ایمیل خود را متفاوت از رمز ورود به شبکه اجتماعی خود انتخاب کنید

مرورگرهای ویژه ای می توانند به شما در داشتن یک رمز ورود اصلی برای دسترسی به تمامی رمز ورودهایتان کمک کنند. به این شکل اگر برای خدمات مختلف آنلاین رمزهای متفاوتی داشته باشید تنها با به یاد سپردن یک رمز عبور می تواند تمامی آنها را در زمان نیاز مشاهده کنید.

خطر نهم:

تلاش برای گرفتن آی-پد، پلی استیشن ۳ و یا دیگر ابزارهای الکترونیکی به صورت رایگان

راه محافظت:

منطقی باشید، هرگز کسی یک آی-پد رایگان به شما نخواهد داد، پس فریبش را نخورید.

از هر نوع بذل و بخشش آنلاین که هیچ برند مشهوری از آن پشتیبانی نمی کند روگردان باشید، حتی اگر این پیشنهاد تحت حمایت برندهای آنلاین باشد.

به بسته نرم افزاری ایمنی به روز شده ای مجهز باشید زیرا نرم افزارها معمولا می توانند چنین پیشنهادهای تبهکارانه ای را ردیابی کرده و از فریب خوردن شما جلوگیری کنند.


دوشنبه 12/7/1389 - 15:6
اخبار
وزیر ارشاد دولت اصلاحات با كشتن سلمان رشدی مرتد مخالفت كرد.
مهاجرانی وزیر ارشاد دولت اصلاحات و حامی كروبی در انتخابات پارسال كه از بیم گرفتاری در چنگال قانون در پی شكایات یكی از همسرانش ناچار به جلای وطن شده و در لندن زندگی می‌كند در مصاحبه‌ای كه شبكه خبری العربیه چهارشنبه گذشته با وی داشت در پاسخ به سئوال خبرنگار در خصوص فتوای امام خمینی و همه علمای بزرگ در خصوص مهدور الدم بودن سلمان رشدی به خاطر اهانت گستاخانه به پیامبر اكرم(ص) گفت: من مخالف كشتن سلمان رشدی هستم و معتقدم كه باید هر فرد و ملتی به عقاید نویسندگان احترام بگذارد!
مهاجرانی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینكه تا چه زمانی در انگلستان خواهد ماند گفت: قصد دارم 10 سال در لندن بمانم و بعد به ایران برگردم. هم‌اكنون خانواده‌ام در لندن ساكن هستند و فرزندانم در اینجا مشغول تحصیل می‌باشند.
وزیر ارشاد دولت اصلاحات در این مصاحبه فاش كرد كه یكی از همسرانش به نام جمیله كدیور به عنوان سردبیر سایت جرس مشغول فعالیت است.
دوشنبه 12/7/1389 - 14:55
اهل بیت
مشهور میان مورخان و محدثان آن است كه امام صادق (ع) در هفده ربیع‏الاول سال 80 و یا 83 قمرى چشم به جهان گشوده است .
محمد بن سعید روایت كرده كه امام به هنگام وفات، هفتاد و یك ساله بوده است . ملاحظه مى شود كه این روایت با هیچكدام از دو احتمال 80 و 83 سازگار نیست؛ زیرا مورخان اتفاق نظر دارند كه امام صادق (ع) در سنه 148 قمرى وفات یافته است . بنابراین تاریخ تولد آن حضرت سه سال و یا سه سال و اندى پیش از سنه 80 باید باشد، و بدین ترتیب روایات وارده در میلاد امام را مى‏توان به سه گروه تقسیم كرد كه قول میانه همان 80 سال است و شاید آن نزدیك به صحت باشد.
امام سجاد علیه السلام روایت مى كند كه رسول اكرم (ص) فرمود: «هنگامى كه پسرم جعفربن محمد...متولد شد، نام او را «صادق» بگذارید چرا كه بزودى از نوه هاى او شخصى به نام جعفر، ظهور مى كند و به دروغ ادعاى امامت مى كند، از این رو نام او جعفر كذاب است.(منظور از جعفر كذاب، یكى از فرزندان امام هادى علیه السلام است كه به دروغ ادعاى امامت كرد، و با طاغوتیان همكارى مى نمود.)
ابو خالد كابلى مى گوید: «به امام سجاد علیه السلام عرض كردم، امام بعد از شما كیست؟» فرمود پسرم محمد است كه علم را مى شكافد، و بعد از او جعفر است كه نامش در آسمان، «صادق» میباشد.
عرض كردم: چرا تنها نام او صادق(راستگو) است با اینكه همه شما صادق هستید؟ فرمود: پدرم، از پدرش نقل كرد كه رسول خدا(ص) فرمود: «هنگامى كه پسرم جعفربن محمد متولد شد، نام او را صادق بگذارید، زیرا نام پنجمین فرزند او (پسر امام هادى علیه السلام) جعفر است، كه به دروغ ادعاى امامت مى كند، از این رو در نزد خداوند، به نام جعفر كذاب است...»
بنابراین از آنجا كه امام صادق علیه السلام همنام فرزند ناخلف امام هادى، جعفر است، براى اینكه بین این دو نفر بر اثر تشابه اسمى، اشتباهى رخ ندهد، امام ششم به عنوان جعفر صادق، نامیده شد، و این نام را رسول خدا(ص) براى او انتخاب كرد و این انتخاب پیام آور آن است كه امام صادق علیه السلام در گفتار و رفتار و همه شیوه هاى زندگى راستگو و درستكار است.
نام اصلى امام صادق علیه السلام «جعفر» است، واژه جعفر معانى متعدد دارد، یكى از آن معانى، نام نهرى است در بهشت، از این رو امام باقر نام او را جعفر نهاد چرا كه و جود پربركت او همچو آب زلال نهر بهشت، حیاتبخش و پر ثمر است.
روزى امام صادق به «ضریس كنانى» فرمود:«چرا پدرت نام تو را ضریس نهاده؟(با اینكه ضریس به معنى گرسنه، یا چاه سنگچین و یا مهره هاى پشت است).
او گفت: «پدرم مرا چنین نامید چنانكه پدرت تو را جعفر نامیده.» امام صادق فرمود: پدرت از روى نادانى نامت را ضریس نامید، زیرا ضریس نام یكى از پسران ابلیس است، ولى پدر من از روى آگاهى نام مرا جعفر نامید، زیرا جعفر نام نهرى از نهرهاى بهشت است...» به این ترتیب، امام صادق توصیه فرمود كه براى نام فرزندان، نام نیك و معنى دار انتخاب كنید.
امام صادق (ع) كنیه‏ هاى متعددى داشته مانند: ابوعبدالله ، ابواسماعیل و ابوموسى، كه مشهورتر همان نخستین آنهاست و القاب چندى هم داشته ، چون: صادق ، فاضل، قائم، كافل، منجى و غیر اینها كه اولین، مشهورترین آنها است .
لقب صادق را جدش پیامبر به او داده است ، چنانكه ابوهریره در روایتى از رسول خدا نقل كرده كه فرمود: ... و خداوند از صلب فرزندم محمد باقر پسرى آورد كه كلمه حق و زبان صدق و راستى است . ابن مسعود مى پرسد: نام او چیست ؟ پیامبر مى ‏فرماید: جعفر صادق كه راستگو و درست كردار است و هر كس به او طعن زند و بدگوید و هر كه دست رد بر سینه او زند، به من بد گفته و دست رد بر سینه من زده است . امام صادق (ع) مردى بوده است چهارشانه، زیبا روى و خوش سیما. موهایش كوتاه و پر پشت بوده و وسط استخوان بینى ‏اش كمى برجستگى داشته است . قسمت بالاى پیشا ن ى ‏اش كم مو، پوست بدنش نازك و برگونه‏ اش خالى مشكین و در بدنش چندین خال سرخ وجود داشته است.
اینكه امام در چه ماهى وفات یافته ، روایات مختلف است . برخى بیست و پنج شوال و برخى نیمه رجب را روایت كرده ‏اند؛ ولى مورخان شیعه و سنى اتفاق دارند كه سال وفات امام، سنه 148 هجرت بوده است، و روایت بیست و پنج شوال نیز مشهور است
همچنین نویسندگان و تاریخدانان شیعه متفقاً اعتقاد دارند كه والى مدینه از سوى منصور عباسى ، امام صادق (ع) را بوسیله زهر مسموم و شهید كرده است . و «كفعمى» در «مصباح» روایت كرده كه امام با انگورى زهرآگین مسموم و شهید شده است .
در این میان برخى محققان اهل سنت نیز شهادت امام را بوسیله زهر، روایت كرده ‏اند كه از جمله مؤلفان «اسعاف الراغبین» ، «نورالابصار» ،«تذكره الخواص» و «الصواعق المحرقه» را مى ‏توان نام برد.
امام كاظم (ع) پدرش را پس از شهادت در میان دو تكه پارچه سفید كه لباس احرام او بود به اضافه پیراهن و دستارى كه یادگار جدش حضرت على بن الحسین (ع) بود و نیز در میان بردى كه آن را به چهل دینار خریده بود، پیچید و به خاك سپرده.
امام موسى كاظم (ع) ضمناً دستور داد، چراغ اطاقى را كه پدرش در آن مى زیست همچنان روشن نگاه دارند و این چراغ تا امام موسى كاظم (ع) در مدینه بود، همه شب روشن بود تا اینكه او به عراق احضار شد. پیش از این نیز امام صادق (ع) چراغ اطاق پدرش امام باقر را روشن نگاه داشته بود.
ابوهریره عجلى كه از شعراى اهل بیت و از علاقمندان آنان بوده در رثاى امام آن هنگام كه بدن مطهرش را روى تخت روان به سوى بقیع مى برده ‏اند ، چنین سروده است :
«به آنان كه رفتند امام را روى دوشهایشان حمل كنند، گفتم : آیا مى‏ دانید كه چه شخصیتى را به گورستان مى برید؟: كوه ثبیر را كه چه مرتفع و بلند است ! اینك مردمانى را مى ‏بینم كه هر یك مشتى خاك روى بدن مقدسش مى ‏ریزند . چقدر شایسته است كه بر سر خویش بریزند. اى صادق و راستگو و اى فرزند راستان و صادقان! به پدران پاك و پاكیزه‏ات سوگند راستین مى خورم و خداوند تعالى و پروردگار خاوران نیز بوجود شما سوگند یاد كرده و فرموده است : دوازده ستاره درخشانى كه در علم الهى همیشه پیشرو و پیشگام بوده ‏اند.»
بدین ترتیب امام صادق (ع) در قبرستان بقیع در كنار نیاى مادریش حسن مجتبى و جد پدریش حضرت سجاد و پدرش باقرالعلوم (درود خدا به روان همه شان) به خاك سپرده شد و او آخرین امامى بود كه در بقیع دفن گردید و پس از او تمام فرزندان او جز امام رضا (ع) كه در خراسان آرمیده ، در سرزمین عراق به خاك سپرده شده‏اند.
يکشنبه 11/7/1389 - 23:7
کامپیوتر و اینترنت
فکر می کنید اگر یک هکر قصد نفوذ به اکانت شما را داشته باشد، با چند بار سعی و خطا موفق خواهد شد؟ این لیست ده مورد از اولین احتمالات یک هکر برای کشف رمز عبورد شما است که البته پیدا کردن این اطلاعات هم بسیار ساده تر از آن چیزی است که تصور می کنید:

1. اسم پد، ماد، همسر، فرزند و یا حیوان خانگی شما اولین موردی است که امتحان می شود. البته همیشه عدد 0 یا 1 را هم بعد از آن باید امتحان کرد. زیرا بسیاری از سایت ها از شما می خواهند که از عدد هم در رمزعبورتان استفاده کنید.
2. چهار رقم آخر شماره موبایل و یا کد ملی تان
3. 123 یا 1234 و یا 123456
4. کلمه password
5. شهر محل اقامت یا دانشگاهی که در آن تحصیل می کنید و یا اسم تیم فوتبال محبوب تان
6. روز تولد خود، والدین و یا فرزندان تان
7. کلمه god
8. هدف بزرگ شما در زندگی
9.کلمه money
10. کلمه love

هکرها به دور از هر گونه اصول اخلاقی برای بدست آوردن اطلاعات مورد نظرشان از هر ابزاری استفاده می کنند. تنها مرز و سد نگه دارنده بین فاش شدن و محرمانه ماندن اطلاعات تان رمزعبوری است که انتخاب می کنید و به شما بستگی دارد که این حصار را تا چه اندازه قدرتمند بسازید.

یکی از ساده ترین راه های نفوذ، استفاده از روشی به نام Brute Force attack است. در این روش هکر با استفاده از نرم افزارهایی که در دسترس همه قرار دارند و شما هم می توانید با مراجعه به وب سایت insecure.org یک لیست ده تایی از نمونه های رایگان آن را ببینید به اکانت شما نفوذ می کند.

-چطور ممکن است که کسی بتواند اکانت من را هک کند و به رمزعبورم دست پیدا کند؟ شیوه کار من به عنوان یک هکر می تواند این باشد:
-احتمالاً از یک رمزعبور مشترک برای اکانت های زیادی استفاده می کنید! این طور نیست؟
برخی از وب سایت ها مانند سایت بانکی تان و یا VPN اتصال به اداره تان معمولاً از امنیت قابل قبولی برخوردارند. پس هکر خبره ای مانند من اصلاً وقت خود را برای آن تلف نمی کند.
- به هر حال وب سایت های دیگری مانند فروم ها، سایت های ارسال کارت تبریک و سیستم های خرید آنلاین وجود دارند، که شما همیشه به آن ها مراجعه می کنید و خوشبختانه آن ها از امنیت پایین تری برخوردارند، بنابراین من آن ها را برای شروع انتخاب می کنم.
- الان وقت آن است که برنامه هایی از قبیل Brutus یا Wwwhack و باThc Hydra را از بند آزاد کنم. این برنامه ها در مدت زمان بسیار کوتاهی 10 تا 100 هزار نام کاربری و رمز عبور مختلف را با استفاده از دستور عملی که من در اختیار شان قرار داده ام، می سازند.
- چیزی که من تا اینجا به دست آورده ام تعداد زیادی نام کاربری و رمزعبور طبق الگوی 10گانه بالا است که می توانم بر روی سایت های هدف امتحان کنم.
- دست نگه دارید .... من از کجا بدانم که حساب شما در کدام بانک است و نام کاربری تان چیست؟ یا اینکه سایت هایی را که مرتبا با رمزعبور بازدید می کنید، چه هستند؟ تمام این وب سایت ها، کوکی هایی را بر روی حافظه مرورگر تان بر جای می گذارند که رمز نگاری نیستند و اطلاعات لازم را در اختیار من قرار می دهند. فقط لازم است به این شیرینی های (کوکی) خوشمزه دست پیدا کنم!

سؤال مهمی که در اینجا مطرح می شود این است که طی این پروسه چقدر زمان لازم دارد؟

زمان انجام این کار به سه عامل مهم بستگی دارد: اول به طول رمزعبور و ترکیبی بودن آن، دوم سرعت کامپیوتر هکر و در آخر سرعت خط اینترنت هکر.

جدول زیر زمان های تخمین زده شده برای این کار را بر اساس نحوه انتخاب رمزعبور نشان می دهد. در این تخمین ها سایر امکانات یکسان هستند. به تفاوت زمان کشف یک پسورد هشت کاراکتری که فقط با حروف کوچک به وجود آمده با پسورد دیگری با همان تعداد کارکتر ولی استفاده از حروف کوچک و بزرگ و نشانه ها دقت کنید. تغییر یکی از حروف به حرف بزرگ و استفاده از علامت ستاره زمان را از 4/2 روز به 1/2 قرن افزایش می دهد!


البته زمان های فوق بر اساس کارکرد کامپیوترهای معمولی محاسبه شده است و اگر به عنوان مثال از کامپیوترهای گوگل برای این کار استفاده شود، کشف رمز هزار برابر سریعتر انجام خواهند شد.

تا همین جا هم کاملاً واضح است که اولین اقدام مهم شما برای حفظ امنیت تان، استفاده از رمزعبور مناسب و خودداری از انتخاب رمزهای عبور ضعیف است.

نگهداری رمزهای عبور طولانی و متعدد در ذهن، آزار دهنده و گاهی اوقات غیر ممکن است، اما برای هر مشکل راه حلی وجود دارد...

در اینجا به ارائه چند راه حل خوب می پردازیم:
-اگر از الفبای انگلیسی استفاده می کنید، از اعداد به جای حروفی هم قیافه شان استفاده کنید. به عنوان مثال از عدد "0" به جای حرف "o" ، از 3 به جای E و از @ در کلماتی که a دارند استفاده کنید.
- به صورت تصادفی از حروف بزرگ استفاده کنید. (مانند Mod3lTF0rd)
- در جوانی به چه چیزی علاقه داشته اید؟ دقت کنید از اسم شخص استفاده نکنید زیرا اسامی و کلماتی که در دیکشنری دارای مفهوم هستند به سرعت در حملات Brute Force attack لو می روند.
- اسم مکانی که آن را دوست داشتید یا یک روز تعطیل جذاب و شاید رستوران مورد علاقه تان می توانند رمزعبور خوبی باشند، البته به استفاده از بند اول و دوم در اینجا هم توجه داشته باشید.
- یک کلمه فارسی با مفهوم در شرایطی که زبان کامپیوتر شما انگلیسی است، یک رمز عبور مطمئن خواهد بود! اما باز تأکید می کنم که حروف بزرگ تصادفی را فراموش نکنید.
- اگر به خاطر سپردن رمزهای عبور برایتان سخت است، برنامه LastPass را به شما توصیه می کنیم. این نرم افزار امکان نگهداری اطلاعات اکانت های مختلف شما را به صورت رمز نگاری شده برایتان فراهم می کند. با استفاده از LastPass تنها حفظ یک رمز عبور اصلی ضرورت دارد و خود نرم افزار فرم های نام کاربری و رمز عبور را به صورت خودکار، پس از دریافت رمز اصلی، پر می کند. نمونه های دیگری مانند keepass و Roboform نیز وجود دارند که همین کار را برای شما انجام می دهند.


با LastPass فرماندهی رمزهای عبور خود را در دست بگیرید

-در نهایت پس از انتخاب رمز عبور، با استفاده از سرویس هایی مانند Password Strengh Test مایکروسافت میزان امن بودن آن را آزمایش کنید.


چگونه یک رمزعبور مطمئن بسازیم و از آن نگهداری کنیم - بخش اول

نکته دیگری که بایستی به آن توجه داشته باشید، این است که همه اکانت های خود را در زمان انتخاب رمزعبور، مهم بدانید. برای مثال برخی از افراد با این توجیه که ایمیل حساسی دریافت نمی کنند، نسبت به امنیت اکانت ایمیل خود بی توجه هستند. غافل از اینکه هکر می تواند با در اختیار داشتن ایمیل شما، حتی با بانک شما مکاتبه کند و درخواست دریافت رمز عبور جدید بنماید. به همین سادگی آقای هکر محترم به مهمترین اطلاعات شما دسترسی پیدا می کند.

گاهی اوقات افراد اطلاعات مهم را روی کامپیوتر خانگی شان، دور از دسترس سایرین در شرایطی که با یک router و یک Firewall محافظت می شوند. نگهداری می کنند. غافل از اینکه فراموش کرده اند رمز عبور پیش فرض سخت افزار خود را تغییر دهند. بنابراین هکر به سادگی به شبکه خانگی شما متصل شده و اطلاعات را سرقت می کند.

معمولاً انسان ها تا زمانی که با نتیجه دردناک یک اشتباه روبرو نشوند، نکات لازم را رعایت نمی کنند. ولی آیا واقعاً انتخاب یک رمز عبور درست و قدرتمند برای جلوگیری از اتفاقات دردناک و حفظ حریم خصوصی کار دشواری است؟

يکشنبه 11/7/1389 - 22:58
دانستنی های علمی
با آغاز به كار تلویزیون در یازدهم مهرماه 1337 ، 52 سال از تاسیس این رسانه در ایران می‌گذرد و امروز در هر خانه‌ای كه چشم می‌گردانیم، گوشه‌ای از آن را تلویزیون اشغال كرده است و گزافه نگفته‌ایم كه این جعبه‌ی جادویی هم‌چنان جزو ضروری‌ترین وسایل خانگی به شمار می‌آید.
حدود نیم قرن از پیدایش تلویزیون در ایران می‌گذرد و امروز این جعبه جادویی هم‌چنان یكی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین رسانه‌های ارتباط جمعی در جهان به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا، با آغاز به كار تلویزیون در یازدهم مهرماه 1337 ، 52 سال از تاسیس این رسانه در ایران می‌گذرد و امروز در هر خانه‌ای كه چشم می‌گردانیم، گوشه‌ای از آن را تلویزیون اشغال كرده است و گزافه نگفته‌ایم كه این جعبه‌ی جادویی هم‌چنان جزو ضروری‌ترین وسایل خانگی به شمار می‌آید.

فکر راه‌اندازی تلویزیون در ایران، به سال 1335 برمی‌گردد. نخستین بار در سال 1335 فردی به نام کازرونی، پیشنهاد تأسیس تلویزیون را داد که رد شد. در سال 1337، مجلس وقت قانونی تصویب کرد که دولت با نظارت وزارت پست و تلگراف، می‌تواند فرستنده‌هایی در تهران نصب کند که این فرستنده‌ها در 11 مهرماه 1337 در ساعت پنج بعد از ظهر افتتاح و تلویزیون در ایران تأسیس شد. پخش برنامه‌ها به صورت زنده از ساعت 18 تا 22 انجام می‌گرفت. پس از این تاریخ، در سال 1342 دولت وقت تصمیم به راه اندازی تلویزیون دولتی گرفت و رسما با فرانسوی‌ها قرارداد بست که تلویزیون را در ایران راه‌اندازی کنند. سرانجام در تاریخ 29 اسفندماه سال 1345، تلویزیون ملی افتتاح شد.

سیمای جمهوری اسلامی ایران در دهه 80 و با گذشت نیم قرن، با بیش از ده‌ها شبكه سراسری و برون‌مرزی در كنار ده‌ها تلویزیون محلی، درصدد رفع نیاز رسانه‌یی مخاطبان خود در هر گروه سنی و با هر تحصیلات برآمده است كه این روزها باید از پس رقیب‌های ماهواره‌یی خود نیز برآید.

نگاهی به شبكه‌های سراسری:

«شبكه اول سیما» با نام نهادن «شبكه ملی» بر خود سعی دارد با قایل شدن وظیفه‌ای خطیرتر نسبت به سایر شبكه‌ها برای خود منعكس‌كننده هویت ملی و خواسته‌های مردم باشد.

«شبكه دوم سیما» مدتهاست كه تلاش می كند به عنوان شبكه كودك نزدیك شود. «شبكه سه سیما: شبكه جوان» نیز برای طرح، بررسی و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی گروه سنی جوان كشور با رویكرد اطلاع‌رسانی، آموزشی، سرگرمی و تفریح به تهیه و پخش برنامه‌ در قالب‌های مختلف و به صورت سراسری می‌پردازد.

در فروردین 1375 شبكه چهار سیما با شعار «شبكه چهار، شبكه علمی» بر اساس تصمیمات اتخاذشده در سازمان صدا و سیما نسبت به مخاطبان خاص راه‌اندازی شد، اهدافی چون گسترش روحیه دانش‌دوستی، تفكر، مطالعه، پژوهش، گسترش نگاه دینی به علم، گسترش دین‌باوری در مخاطبان، با هفت گروه برنامه‌ساز در این شبكه دنبال می‌شود.

شبكه تهران نیز كه در زمره‌ی شبكه‌های محلی سیما قرار می‌گیرد، با پوشش قرار دادن استان تهران برنامه‌هایی را با موضوعات اجتماعی، فرهنگی، دینی و سیاسی تهیه و پخش می‌كند.

«شبكه قرآن» به عنوان نخستین شبكه تلویزیونی قرآنی در جهان اسلام در سال 1378 آغاز به كار كرد. این شبكه تلاش می‌كند برنامه‌هایی با موضوعات قرآنی تولید و پخش كند.

شبكه جام‌ جم نیز با سه شبكه جهانی، سعی دارد ایرانیان مقیم قاره‌های اروپا، آمریكا، آسیا و اقیانوسیه را هرچه بهتر و بیشتر در جریان اخبار داخلی كشور قرار داده و با فرهنگ و مذهب ایرانی و اسلامی آشنا كند.

شبكه آموزش با شعار «شبكه آموزش، شبكه فرصت‌های برابر آموزشی» به منظور توسعه و بهبود كیفیت آموزش‌های مختلف از طریق امكان دسترسی جامعه به آموزش‌های عمومی و فنی‌ و حرفه‌یی و ترویجی و آموزش‌های عالی تاسیس شده است. این شبكه گامی در راه تكمیل شبكه‌های تلویزیونی و پاسخ‌های تخصصی به نیازهای متنوع مخاطبان این رسانه محسوب می‌شود.

«شبكه پیام» نیز رسانه‌ای تازه در عرصه اطلاع‌رسانی به شمار می‌آید كه به بیننده امكان می‌دهد اطلاعات نوشتاری را روی گیرنده تلویزیون دریافت كند. در این شبكه سعی بر این است تا زمینه‌ای فراهم شود كه مطالب، شامل اخبار، نیازمندی‌ها، مطالب متنوع ورزشی، اقتصادی، علمی، ادبی و تازه‌های كتاب به مخاطب منتقل شود.

شبكه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز كه این روزها برای ایرانیان خارج از كشور نیز قابل دریافت است با هدف اطلاع رسانی و تنویر افكار عمومی در دوم آبان ماه سال 78 به صورت آزمایشی فعالیت رسانه‌یی خود را آغاز كرد و پس از یك ماه فعالیت آزمایشی در راستای تحقق اهداف و سیاستهای تعیین شده رسما به ادامه فعالیت پرداخت.


يکشنبه 11/7/1389 - 22:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته