• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 486
تعداد نظرات : 677
زمان آخرین مطلب : 3608روز قبل
دانستنی های علمی
اگر همه می توانستند از استعدادهای خود به گونه ای درست بهره بگیرند، دنیا همان بهشت موعود می شد كه همه می خواهند.((زكریای رازی))
جمعه 30/5/1388 - 22:51
اخبار
گروهی از دانشمند‌ان سازمان فضایی آمریكا (ناسا) سواحل دریاچه‌ای را بر سطح سیاره مریخ شناسایی كردند. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، كشف این خطوط ساحلی با استفاده از تصاویر به دست آمده از دوربین آزمایش علمی تصویربرداری با رزولوشن بالا سوار بر مدار گرد مریخی MRO امكان پذیر شده است. در این تصاویر شواهد مستقیمی از وجود خطوط ساحلی دریاچه‌ای در منطقه شالباتانا والیس در مریخ به دست آمده است. دانشمند‌ان به طور كلی معتقدند كه شرایط گرم و مربوط جوی موجود در مریخ فقط حدود ‌٧/٣ میلیارد سال در این سیاره قدمت دارد. در سال‌های اخیر مشاهدات و مطالعات از فاصله دور توسط ابزار تحقیقاتی رباتیك بر وجود دریاچه‌های مریخی مربوط به ‌٥/٣ تا ‌٨/١ میلیارد سال قبل اشاره كرده‌اند. اكنون مشاهدات این مدارگرد وجود خطوط ساحلی یك دریاچه را تایید می‌كند كه عمق این دریاچه بیش از ‌٤٥٠ متر بوده و حدود ‌٤/٣ میلیارد سال پیش شكل گرفته است. به گفته محققان، مرحله بعدی در این كندوكاو، تحقیق و بررسی روی رسوبات مربوط به دریاچه در ماموریت‌های آینده است.
سه شنبه 27/5/1388 - 21:40
دانستنی های علمی
روزگار [ مانند ] دریایی است كه كشتی زندگی ما بر روی آن به طرف ساحل هدف می رود. این دریای بزرگ همیشه در [ حال ] جزر و مد است. اگر امروز آرام باشد، به طور حتم فردا طوفانی خواهد بود. بنابراین وقتی آرام است، [ باید ] فرصت را غنیمت شماریم.((ویلیام شكسپیر))
سه شنبه 27/5/1388 - 21:39
آموزش و تحقيقات

به گزارش مهر، محققان دانشگاه توبینگ آلمان نرم‌افزاری را ساخته‌اند که با کمک آن می‌توان به‌راحتی حقیقت پیرامون را با گوش دادن به آن درک کرد.  در حقیقت این الگوریتم نرم‌افزاری، انعکاسهای صوتی حاصل از برخورد میان لرزشهای امواج صوتی و اجسام را رمزگشایی می‌کند و بدون آنکه نیاز به دیدن اجسام باشد به کاربر کمک می‌کند که نوع شیء را تشخیص دهد. این نرم‌افزار می‌تواند امیدهای جدیدی را برای برقراری یک ارتباط بصری با دنیای خارج برای نابینایان ایجاد کند.

 

اولین نتایج آزمایش این نرم‌افزار روی 5 گونه مختلف درخت انجام شد و نتایج آن 100 درصد مثبت بود. در حقیقت در این آزمایش یک سؤال ساده مطرح شد: خفاشها چگونه می‌توانند درگیاهان مختلف بدون نیاز به دیدن، میوه‌های مورد علاقه خود را از میان شاخ و برگ درخت پیدا کنند؟

نتایج این تحقیقات که بر پایه این ویژگی راداری خفاشها استوار شده است، در مجله PLoS" Computational Biology" منتشر شده است.

يکشنبه 25/5/1388 - 8:45
دانستنی های علمی
پیشرفت های جزیی در استفاده بهتر از وقت می تواند در مجموع منجر به دگرگونی های اساسی در زندگی شما شود.((برایان تریسی))
يکشنبه 25/5/1388 - 8:43
آموزش و تحقيقات

هنگامی که از فیثاغورس پرسیده شد رفیق چیست؟ جواب داد: “ کسی که من دیگریست بدان گونه که ۲۲۰ و ۲۸۴ هستند.”
مفهوم عبارات بالا از نظر ریاضی چنین است: مقسوم علیه های ۲۸۴ عبارتند از: ۱٬۲٬۴٬۷۱٬۱۴۲ که مجموعشان ۲۲۰ است و از طرف دیگر مقسوم علیه های ۲۲۰ عبارتند از: ۱٬۲٬۴٬۵٬۱۰٬۱۱٬۲۰٬۲۲٬۴۴٬۵۵ ۱۱۰ که مجموع اینها برابر ۲۸۴ است. فیثاغورسیان چنین اعدادی را اعداد متحابه (دوست دار هم) می نامیدند. با اینکه کشف چنین اعدادی برای یونانیان مشکلات زیادی را به همراه داشت اما کار مورد علاقه یونانیان بود. به هر حال کشف اینگونه اعداد پیشرفت زیادی نداشت و تا بحال سه زوج دیگر از این اعداد کشف شده اند که به قرار زیر می باشند:

٬۱۷۲۹۶ ۱۸۴۱۶ که در سال ۱۶۳۶ میلادی توسط فرما شناسایی شد. ۹۴۳۷۰۵۶، ۹۳۶۳۵۸۴ که توسط دکارت ارائه گردید. ۱۱۸۴، ۱۲۱۰ که توسط پاگانینی در سال ۱۸۶۷ میلادی معرفی شد.سوالی که تاکنون ذهن ریاضیدانان را به خود مشغول کرده این است که آیا بینهایت از این زوجها وجود دارد یا خیر؟ البته هندیها اعداد متحابه را قبل از فیثاغورس شناخته بودند. همچنین قسمتهایی از کتاب مقدس را می توان یافت که نشان می دهد یهودیان چنین اعدادی را مبشر سعادت می دانستند!  

 

نکته جالب دیگر داستان مورد تردید یک شاهزاده دوره باستان است که نامش بنا به علم حروف برابر عدد ۲۸۴ بود. این شاهزاده سالهای سال دنبال دختری برای ازدواج می گشت که نامش برابر عدد ۲۲۰ باشد و معتقد بود که این عامل باعث خوشبختی در زندگی او می شود.

جمعه 23/5/1388 - 21:35
آموزش و تحقيقات

خوك‌ها به لحاظ فیزیك بدنی، قادر به دیدن آسمان نیستند!

 

پیاز بعلت داشتن انسولین و اینولین برای مبتلای به مرض قند مفید است.

 

كروكودیل نمی‌تواند زبانش را به بیرون دراز كند!

 

آیا می‏دانید دود سفید رنگی که گاهی در آسمان و در دنباله هواپیماهای در حال پرواز می بینیم چیست، این نوارهای سفید که اغلب راحت تر از خود هواپیماها در آسمان دیده می شوند، ذره های یخ زده بخار هستند.

 

حلزون هیچگاه گم نمی‌شود زیرا از غریزه ویژه‌ای برخوردار است که هر چه از جایگاه خود دور شود دوباره به راهنمایی این غریزه به همان محل باز می‌گردد!

جمعه 23/5/1388 - 10:40
دانستنی های علمی

زمانی که کنار رودخانه بودم نگاهم به قله کوه بود، به قله کوه که رسیدم سراپا محو تماشای رود شدم.

جمعه 23/5/1388 - 10:39
خاطرات و روز نوشت
با سلام، ضمن تشکر از زحمات بی شائبه ی شما عزیزان تبیانی و امید به آینده ای درخشان در عرصه ی خلاقیت و نوآوری برای دوستان تبیانی و همه ی جوانان، کمال قدردانی را از شما مبذول می دارم.
سه شنبه 20/5/1388 - 17:40
آموزش و تحقيقات

هزاران سال پیش، مصریان در سرزمین باستانی خود كه مهد تمدن بود؛ در كنار رود نیل، كشاورزی می كردند. آن ها كاخ های عظیمی در این سرزمین ساخته اند.
 

آیا اهرام مصر را دیده اید؟ آیا می دانید مصریان باستان، چگونه گوشه های این بناهای عظیم را قائمه ساخته اند؟ آیا باور می كنید كه آن ها این كار را به كمك یك ریسمان انجام داده باشند؟
مصریان با 11 گره ریسمان را به 12 قسمت برابر تقسیم می كردند آنگاه دو سر ریسمان را به هم گره می زدند و در محلی كه می خواستند زاویه ی قائمه بسازند، یك میخ می كوبیدند. یك گره ریسمان را به پشت این میخ می انداختند سپس سه گره می شمردند و ریسمان را می كشیدند تا صاف شود. گره سوم را با میخ به زمین ثابت می كردند دوباره سراغ گوشه ی زمین می رفتند؛ این بار چهار گره از طرف دیگر می شمردند ریسمان را صاف می كردند و گره چهارم را به زمین ثابت می كردند. كاری كه مصریان باستان انجام می دادند، در اصل ساختن یك مثلث بود. طول ریسمان در دو طرف گوشه ی زمین، سه قسمت و چهار قسمت و در مقابل پنج قسمت بود. امروزه ما میدانیم مثلثی كه اضلاع 3 و 4 و 5 داشته باشد، طبق عكس رابطه ی فیثاغورس، مثلث قائم الزاویه است

در گذشته این مثلث، به مثلث عروس معروف بوده است.

دوشنبه 19/5/1388 - 21:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته